

|
درآمد نفتی ایران در امسال ۵ برابر رشد داشت
کنترل مصرف به جای افزایش قیمت بنزین
3 «امتیاز» در مورد وضعیت رفاه و اشتغال زنان در یکسال گذشته گزارش میدهد؛
عدالت جنسیتی در ترازوی دولت
3 گزارش «امتیاز» از انتخابات کمیته ملی المپیک؛
خسروی وفا رئیس شد
4 عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان تهران؛
ایران می تواند قطب دارویی منطقه باشد مهم ترین چالش صنعت داروسازی
2 مدیرکل دفتر امور جشنواره ها و همکاریهای بینالملل سازمان سینمایی؛
بخش ویژه «نقشهای پارسی» و حضور ١٠ فیلم در جشنواره مسکو
8 سرمقاله
پیشرفت علمی و معانی آن
محمد هدایتی
تاریخ ایران معاصر تاریخ تقلا برای پیشرفت علمی هم بوده است. تقریبا در صد سال اخیر تمام حکومت ها و دولت ها تلاش کرده اند خود را حامی علوم نشان دهند و ایده هایی مثل خودکفایی علمی که بالارفتن رتبه کشور به لحاظ علمی را مطرح کرده اند. اما این ایده آسیب زا هم بوده است. تقریبا از اوایل دهه 1380 بود که عزمی جدی در دولت برای «نشان» دادن پیشرفت علمی در کشور شکل گرفت. این عزم نه در قالب یک برنامه فراگیر، تدریجی و فکر شده، که در سریع ترین و در عین حال خطرناک ترین شکل ممکن خود را نشان داد: تعریف کردن یک سری شاخص ها که درباره اهمیت و تاثیرگذاری شان تردید جدی وجود دارد و سپس درانداختن مسابقه ای نفس گیر برای رشد کمی در این شاخص. اینجا بود که مسئله «مقالات علمی» به اصلی ترین واسطه برای نشان دادن رشد علمی کشور بدل شد. به یک باره دانشگاهیان ایران، بدون تامل در مسائلشان روی آوردند به نوشتن مقاله در مجلات داخلی و خارجی تا جایگاه ایران در نمودار رشد علمی بالاتر رود. سیاسی ها هم که دانشگاه را واسطه خوبی برای ارتقا و احتمالا یدک کشیدن لقب دکتر می دیدند از قافله عقب نماندند و با لطایف الحیل مقالاتی نوشتند که بعدها معلوم شد در مواردی، و شاید خیلی هایشان کپی بوده اند از نوشته های دیگران. این ولع، نظم موجود در دانشگاه را به هم ریخت. مسئله آموزش تا حد زیادی کنار گذاشته شد و جایش را وسواسی عجیب برای «پژوهش» و نوشتن مقاله گرفت. بودجه های پژوهشی، بدون در نظرگرفتن اولویت ها، بدون تامل در مسائل و بدون ارزیابی دقیق از کیفیت کار تخصیص داده شدند. بی راه نیست اگر گفته شود که بخشی از آفت های امروز نظام دانشگاهی در ایران ناشی از همین ولع نیاندیشیده برای پیشرفت علمی بود. دلالت دیگر این مسئله اما بی توجهی به مسئله آموزش در سطوح پایین تر تحصیلی بود. اگر قرار است پیشرفت علمی هدف باشد، منطقا باید مبتنی بر برنامه ای فراگیر برای آموزش در همه سطوح باشد، باید همراه باشد با تاملی بر فرایندهای آموزشی، بر آنچه که در کلاس های درس و موسسات آموزشی می گذرد. اما در تقریبا همه برنامه های علمی این مسئله نادیده گرفته شد. نظام آموزشی ایران، حتی شیوه های سنتیِ خود را که با وجود انتقادهایی کار می کردند از دست داد. حالا سال ها است از شروع برنامه های توسعه علمی می گذرد، ما و مسئولانمان کماکان به نمودارهای دائما ارتقایابنده نگاه می کنیم و مقایسه می کنیم آن ها را با آنچه بر آموزش و پژوهش مان می رود. سخت نیست دیدن تناقض ها در این مقایسه. اولویت نگاه کمی، همچنان دارد تلفات می دهد. این نگاه البته اقتصاد خاص خود را هم شکل داده و با منافعی هم گره خورده است، اقتصاد «پژوهش»، مقاله و پایان نامه نویسی، افزایش بی رویه تحصیلات تکمیلی و رقابت اساتید برای رساله های بیشتر، برای مقالات بیشتر و ارتقا یافتن. اساتید و دانشجویان به وادی کشیده شدند که نمی بایست و این وسط آنچه از دست رفت آموزش بود و یادگیری. وضعیتی که حالا دیگر همه، غیر از مسئولانِ چشم به نمودارها دوخته، می دانند به فاجعه ای می ماند، فاجعه ای تمام عیار برای آموزش و اساسا معرفت.
وزیر کشور:
پلیس در خط مقدم برخورد با ناهنجاریهای اجتماعی و اخلاقی است
2 معاون عمرانی وزیر کشور اعلام کرد:
بهره برداری و کلنگ زنی ۱۸ هزار و ۳۳۱ پروژه عمرانی
2 سخنگوی صمت اعلام کرد:
قاچاق ۱۷۱ هزار میلیارد تومانی لوازم یدکی، لوازم خانگی و دخانیات
3 جهانبخش کلاسِ پاس گذاشت!
5 وزیر بهداشت اعلام کرد:
آمادگی ایران برای صادارت واکسن کرونا به آفریقا
وزیر بهداشت، اولین و فوریترین کار دولت سیزدهم در آغاز فعالیت را مهار کرونا اعلام کرد و ضمن اشاره به دستاوردهای مدیریت این بیماری در کشور، از صادرات واکسن ایرانی به ونزوئلا خبر داد و گفت: به کشورهای آفریقایی هم اعلام کردیم که آمادگی صادرات واکسن را داریم.
دکتر بهرام عیناللهی اظهار داشت: سال گذشته در همین تاریخ در اوج بیماری کرونا قرار داشتیم به گونهای که روزانه ۵۰ هزار نفر به مراکز درمانی مراجعه کرده و هشت هزار بیمار بدحال و بیش از ۷۰۰ نفر مرگ و میر در کشور داشتیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه توانستیم رکورد واکسیناسیون نسبت به جمعیت در جهان را صورت دهیم، گفت: ما در یک روز، یک میلیون و ۶۰۰ هزار دز واکسن، و هشت میلیون و ۶۰۰ هزار واکسن در هفته یعنی به اندازه جمعیت بعضی از کشورهای حوزه خلیج فارس، واکسن تزریق کردیم و این حجم زیاد در مدت کوتاه سبب ایمنی در مردم شد.
عیناللهی یادآور شد: میزان مرگ و میر بر اثر بیماری کرونا در کشور ما از ابتدای شروع همهگیری تا دی ماه سال گذشته، ۱۳۲ هزار نفر بود که این مقدار از دی ۱۴۰۰ تا کنون به ۱۱ هزار مرگ و میر کاهش یافته است و این نشان دهنده موفقیت واکسیناسیون است.
وی با اشاره به اینکه ۶ مرکز تولید واکسن در ایران مشغول فعالیت هستند، تصریح کرد: ۵۰ میلیون دز واکسن ذخیره در ایران وجود دارد و مراکز تولیدی ما اکنون آماده صادرات واکسن کرونا هستند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از صادرات واکسن ایرانی به ونزوئلا خبر داد و گفت: به کشورهای آفریقایی هم اعلام کردیم که آمادگی صادرات واکسن را داریم.
عین اللهی با اشاره به افزایش تختهای بیمارستانی در مراکز درمانی گفت: ۱۰ هزار و ۸۰۰ تخت به ۷۹ مرکز درمانی در کشور اضافه شده است و در تلاش هستیم تا کارها را به شکل زیرساختی انجام دهیم.
جزئیات تجارت خارجی تا مرداد ۱۴۰۱؛
صادرات غیرنفتی ۲۱ درصد افزایش یافت
بررسی آمارهای مربوط به تجارت خارجی تا مرداد ماه امسال نشان می دهد که در این مدت ۲۰.۹ میلیارد دلار صادرات و ۲۱.۶ میلیارد دلار واردات داشته ایم که بیانگر تراز تجاری منفی ۷۴۱ میلیون دلاری است.
بررسی آخرین آمار مربوط به تجارت غیرنفتی کشور نشان میدهد که در ۵ ماه نخست امسال ۴۴ میلیونتن کالا به ارزش ۲۰ میلیارد و ۹۲۴ میلیون دلار به بازارهای هدف صادر شده است.
به این ترتیب صادرات غیرنفتی از نظر وزنی ۳.۵ درصد افت و از لحاظ ارزشی بیش از ۲۱ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است.
اقلام عمده صادراتی پروپان مایع، متانول، گاز طبیعی مایعشده، پلیاتیلن و شمش آهن و فولاد و ۵ مقصد نخست کالاهای صادراتی کشور نیز چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه و هند بوده است.
همچنین در کفه واردات نیز شاهد ورود ۱۴ میلیونتن کالا به ارزش ۲۱ میلیارد و ۶۶۵ میلیون دلار در ۵ ماه نخست امسال به کشور بودهایم که نشان از افت ۸.۵ درصدی در وزن و رشد ۱۹.۶ درصدی در ارزش دارد.
اقلام عمده وارداتی گندم، برنج، ذرت دامی، دانه سویا و گوشی تلفنهمراه و ۵ مبدا کالاهای وارداتی نیز امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هند و روسیه بوده است.
بر این اساس، تراز تجاری تا مرداد ماه سال جاری منفی ۷۴۱ میلیون دلار بوده است.
به لحاظ پرداخت سود
صندوق سرمایهگذاری بانک گردشگری؛ در بین 5 صندوق برتر کشور
صندوق سرمایه گذاری بانک گردشگری به لحاظ پرداخت سود در حوزه صندوق های سرمایه گذاری حوزه بانکی در ردیف 5 صندوق برتر قرار دارد.
به گزارش روابط عمومی بانک گردشگری، صندوق سرمایه گذاری بانک گردشگری طی دو سال گذشته به طور میانگین بین 20 تا 21 درصد سود به حساب سرمایهگذاران واریز کرده است. بر اساس بخشنامه فروردین ماه سال 1401 سازمان امور مالیاتی، تمامی درآمدهای صندوق سرمایه گذاری جهت اشخاص حقیقی و حقوقی از پرداخت مالیات معاف است و این مسئله به عنوان یکی ازمزیت های مهم برای سرمایه گذاران صندوق محسوب می شود.سرمایه گذاران صندوق سرمایه گذاری بانک گردشگری میتوانند از خدمات این بانک همچون دریافت تسهیلات، صدور ضمانت نامه و گواهی تمکن مالی بهره مند شوند.
بر اساس بخشنامه فروردین ماه سال 1401 سازمان امور مالیاتی، تمامی درآمدهای صندوق های سرمایه گذاری از پرداخت مالیات معاف است و این مسئله به عنوان یکی از مزیتهای مهم برای سرمایهگذاران صندوق محسوب میشود.
سرمایهگذاران برای بهرهمندی از مزایای صندوق سرمایهگذاری بانک گردشگری میتوانند به صورت حضوری در شعب بانک و به صورت غیرحضوری از طریق تارنمای صندوق سرمایهگذاری بانک گردشگری به آدرس http://www.gbfund.ir نسبت به سرمایهگذاری اقدام کنند.
بانک گردشگری 100 شعبه در سراسر کشور دارد.
سخنگوی دولت:
تعرفه واردات خودرو هنوز تعیین تکلیف نشده است
سخنگوی دولت گفت: تعرفه واردات خودرو متناسب با نوع خودروها و بر اساس مصوبه وزارتخانههای اقتصاد، صمت و بانک مرکزی مشخص خواهد شد.
علی بهادری جهرمی در جریان بازدید از نخستین نمایشگاه تحول صنعت خودروی کشور اظهار کرد: مشکلات بسیاری به دلیل تحریمهای خارجی و سوءمدیریت و عدم برنامهریزی مناسب در داخل کشور به وجود آمده و صنعت خودرو بهگونهای رشد کرده بود که رضایت عمومی را به دنبال نداشت. بر همین اساس ایجاد تحول در مشکلات مزمن موجود سخت بود اما دولت پیگیری را تکلیف قانونی و شرعی خود میدانست و به همین دلیل با سرعت اقدام به تحقیقات کارشناسی کرد و پس از بازدید رئیس جمهوری از پارکینگهای خودروسازان برنامهریزیها انجام شد. سخنگوی دولت افزود: ۱۸۰ هزار خودروی ناقص در انبارها موجود بود و فاصله تقاضای مردم تا عرضه تولیدات خودروهای داخلی به دلیل کمبود قطعات زیاد شده بود اما خودروهای ناقص در آمار تولید ثبت میشدند، به همین دلیل رئیس جمهوری هشت فرمان صادر کرد که تحولات در سه حوزه رقم خورد. بهادری جهرمی با اشاره به آئیننامه واردات خودرو، گفت: تعرفه ورود این خودروها به کشور با توجه به نوع آن تعیین میشود؛ مقرر شده تا خودروهای اقتصادی که بتواند خط تولید کشور را حمایت کند و تکنولوژی لازم را انتقال دهد، وارد کشور شوند.وی افزود: تعرفهها متناسب با خودروها و بر اساس مصوبه وزارتخانههای اقتصاد، صمت و بانک مرکزی مشخص خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی:
مشکلی در تأمین گندم و نان تا آخر سال نداریم
وزیر جهاد کشاورزی گفت: تا اسفند ماه سال ۱۴۰۱ هیچ مشکلی برای تأمین نان و گندم نداریم.
سید جواد ساداتینژاد در نشست خبری که به مناسبت هفته دولت در حال برگزاری است، درباره اینکه آیا مصرف نان در جامعه عشایر به دلیل تورم بالا رفته و آیا سهمیه برای آنان در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: نه تنها در عشایر بلکه سایر بخشها مثلاً شهرهای گردشگری هم اگر میزان مصرف بیشتر شود سهمیه اختصاص مییابد.وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: تا اسفند ۱۴۰۱ هیچ مشکلی برای تأمین نان و گندم نداریم. وی همچنین با اشاره به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، گفت: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در بلندمدت و میانمدت به نفع بخش تولید خواهد بود، با این حال این امر در کوتاه مدت استرسهایی را به تولید وارد کرد و هنوز هم ادامه دارد. ساداتی نژاد با اشاره به اینکه در صادرات محصولاتی همچون ماکارونی محدودیتی برای واردات گندم نداریم، ادامه داد: در این حوزه مشکل صادرات مربوط به نرخ پایه صادراتی گمرکی میشود که صحبت کردهایم تا مشکل رفع شود.
وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود درباره اینکه با توجه به افزایش تولید مرکبات و میوه، آیا تلاشی برای توسعه صادرات به بازار روسیه و چین اقدامی صورت گرفته است، گفت: در سال جاری وضعیت تولید مرکبات قابل توجه است.ساداتی نژاد با بیان اینکه ۱۶ سال صادرات سیب ممنوع شده بود و از افغانستان سیب ما به پاکستان وارد میشد، اضافه کرد: در حال حاضر این مشکل حل شده و ضمن اینکه مشکل صادرات کیوی به هندوستان را برطرف کردیم.وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه برای تصاحب سهم از بازار چین وزارت خارجه تلاش زیادی کرده است، ادامه داد: در سال جاری تولید مرکبات بالای ۴.۵ میلیون تن خواهد شد و اقدامات اولیه صادرات عسل، مرکبات و پای مرغ به چین را آغاز کردیم.
به گفته ساداتی نژاد، مشکل صادرات چند برند لبنی به روسیه نیز حل شده و در مجموع در بحث صادرات مشکلی وجود ندارد. وی همچنین درباره اینکه عوارض صادرات دام سنگین بالاست، اضافه کرد: بعد از اجرای طرح مردمی سازی، صادرات را آزاد کردیم و تلاش داریم که بازار را با عوارض صادراتی کنترل کنیم.ساداتی نژاد گفت: عوارض صادراتی در قانون بودجه ۱۴۰۱ آمده است و ما با مجلس وارد مذاکره شدیم که عوارض صادرات را لغو کنیم. وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ارائه آمار در بحث کشاورزی اهمیت ویژهای دارد، تصریح کرد: در این راستا رصد خانه کشاورزی را ایجاد و هر هفته گزارشهای آن را پایش میکنیم.ساداتی نژاد افزود: اگر تا پایان دولت سیزدهم بتوانیم آمار دقیق میزان تولید، مازاد و کمبود را ارائه دهیم به موفقیت قابل توجهی دست یافتیم.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10820/31884/109872
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10820/31884/109873
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10820/31884/109874
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10820/31884/109875
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10820/31884/109876
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10820/31884/109877
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10820/31884/109878
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10820/31884/109879
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10820/31884/109880
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10820/31884/109881
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10820/31884/109882
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10820/31884/109883
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10820/31884/109884
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10820/31884/109885
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10820/31884/109886
|

عناوین این صفحه
- کنترل مصرف به جای افزایش قیمت بنزین
- عدالت جنسیتی در ترازوی دولت
- خسروی وفا رئیس شد
- ایران می تواند قطب دارویی منطقه باشد مهم ترین چالش صنعت داروسازی
- بخش ویژه «نقشهای پارسی» و حضور ١٠ فیلم در جشنواره مسکو
- سرمقاله
- پلیس در خط مقدم برخورد با ناهنجاریهای اجتماعی و اخلاقی است
- بهره برداری و کلنگ زنی ۱۸ هزار و ۳۳۱ پروژه عمرانی
- قاچاق ۱۷۱ هزار میلیارد تومانی لوازم یدکی، لوازم خانگی و دخانیات
- جهانبخش کلاسِ پاس گذاشت!
- آمادگی ایران برای صادارت واکسن کرونا به آفریقا
- صادرات غیرنفتی ۲۱ درصد افزایش یافت
- صندوق سرمایهگذاری بانک گردشگری؛ در بین 5 صندوق برتر کشور
- تعرفه واردات خودرو هنوز تعیین تکلیف نشده است
- مشکلی در تأمین گندم و نان تا آخر سال نداریم