

|
وزیر کشور:
«احراز هویت مکانی» باید در دستور کار سازمان ثبت احوال قرار بگیرد
2 گزارش «امتیاز» در مورد ایجاد اداره مبارزه با مالخری در پلیس آگاهی پایتخت؛
مالخرها به بهشت نمیروند
3 بعد از اموال عمومی دست سارقان به زمینهای کشاورزی رسید؛
رواج «ساقه دزدی» از شالیزارهای برنج
2 تاثیر اندک واردات بر بازار خودرو:
نباید واردکننده صرف خودرو باشیم
3 مهسا قربانی داور بینالمللی فوتبال ایران:
بغض داور زنان ایران؛ خیلی دیر به فکر افتادید!
4 سرمقاله
بحران اقتصادی و افزایش جرایم
محمد دهقان
از تجربیات دهشتناکِ ماه ها و سال های اخیر شهرهای بزرگ و بخصوص تهران احساس عدم امنیت تمام عیار است. احتمالاً همه ما در این فاصله چیزهایی شنیدیم، از دوستان و اطرافیان، درباره به سرقت رفتن تلفن های همراه و دیگر وسایلشان. شاید خود نیز قربانی این اتفاق شده ایم. حالا این تجربه آنقدر تکثیر شده است که دارد به چیزی عادی بدل می شود. حتی در نوع و شکل سرقت هم تفاوت های عجیب و غریبی به وجود آمده. گاهی سارقان در روز روشن و با نوعی اعتماد به نفس عجیب سوژه هایشان را دنبال می کنند و از نبود راه فرار می گویند.
اما این فقط یک ترسی که درباره آن اغراق شده باشد نیست. واقعیت های آماری هم به شدت موید این عدم امنیت هستند. بر اساس گزارش مرکز آمار کشور شمار سرقت ها در سال 95 حدود 343 هزار و 425 فقره بوده است، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه هم اعلام کرده در سال گذشته شمار سرقت ها به حدود یک میلیون و چهارصد هزار فقره رسیده است. و این یعنی در پنج سال گذشته میزان سرقت در ایران چهار برابر شده است؛ بیش از یک میلیون سرقت در سال که آمار وحشتناکی است و البته همه موارد سرقت را، بخصوص آن ها که گزارش نشده اند را شامل نمیشود. جزییات آماری تصویر را روشن می سازد. جرایم در ظاهر خرد بسیار افزایش پیدا کرده اند. سارقان تنها به دنبال کردن سوژه ها و سرقت وسایلشان بسنده نمی کنند، بلکه اصطلاحاً کالاهای عمومی را هم نشانه رفته اند. دائماً خبرهایی به گوش می رسد درباره سرقت های سیم ها و کابل های برقی و مخابراتی. بنابر گفته های معاونت اجتماعی شهرداری تهران در سال گذشته حدود 55 میلیارد تومان از تجیهیزات ترافیکی تهران به سرقت رفته است. دیگر نکته مهم آماری این است که بنابرگفته پلیس اگاهی تهران، نیمی از سارقان دستگیرشده، اصطلاحاً سرقت اولی هستند، یعنی برای اولین بار مبادرت به سرقت کرده اند.
شرایط اسفناک اقتصادی احتمالا تبیینی به دست بدهد از این وضعیت. شرایط آنقدر بد است، و درباره این بد بودن آنقدر اتفاق نظر وجود دارد که گاه به نظر می رسد که «قبح» سرقت دارد کم رنگ می شود. یعنی در افواه، اخبار سرقت بلافاصله با بدی اقتصاد تحلیل می شود و در فحوا انگار سارقان چاره ای نداشته اند. جالب اینجاست که آمارها نشان میدهد که دقیقاً همبستگی معناداری بین نرخ تورم و نرخ سرقت وجود دارد. در پنج سال گذشته نرخ تورم از نه درصد در سال 95 به بیش از چهل درصد در سال 1400 رسیده است، یعنی تورم چهار برابر شده است، و در این فاصله هم شمار سرقت ها چهار برابر شده است. آسیب های اجتماعی دلایل مشخص اقتصادی دارند؛ دولت قادر به حل مشکل اقتصاد نیست و جامعه هم با حالتی از درماندگی نظاره گر آسیب های اجتماعی است.
گزارش عجیب دو مقام رسمی از کشتار و عرضه دامهای مکروه؛
گوشت الاغ و اسب میفروشند، زیاد نیست
استفاده از گوشت گربه برای سوسیس و کالباس واقعیت دارد؟!
2 پیشنهاد افشاریان:
حضور داوران زن در مسابقات پایه
4 جزئیاتی از وام ۱۰ میلیونی برای همه سرپرستان خانوار
پرداخت تسهیلات ۲۴ ساعته بانکی در تهران
3 سه فیلم کوتاه ایرانی در جشنواره تایوان رقابت میکنند
8 پروژه غدیر مشکل آب شرب 7/4 میلیون خوزستانی را رفع کرد؛
آیا تنش آبی همچنان پابرجاست؟
عضو هیات نمایندگان استان خوزستان گفت: پروژه آبرسانی غدیر که طی 10 سال گذشته در افت و خیز اجرا بوده، یکی از پروژههای مهم کشور محسوب شده که از سد کرخه تغذیه میشود و مقرر شده که مشکل آب 4 میلیون و 700 هزار نفر از جمعیت استان را حل کند.
عبدالله ایزدپناه درباره وضعیت تامین آب در استان خوزستان اظهار داشت: یکی از مشکلات ریشهای و اساسی خوزستان در چند سال گذشته تنش آبی و تامین آب شرب بوده که به دلیل کم شدن بارشها و آلوده شدن منابع آبی رخ داده است.
وی با اشاره به راهاندازی طرح آبرسانی غدیر گفت: پروژه آبرسانی غدیر که طی 10 سال گذشته در افت و خیز اجرا بوده، یکی از پروژههای مهم کشور محسوب میشود که از سد کرخه تغذیه میشود و مقرر شده که مشکل آب 4 میلیون و 700 هزار نفر از جمعیت استان را حل کند، هرچند طی 10 ماه گذشته روند کار تسریع شده البته هنوز نواقصی دارد که باید برطرف شود.
عضو هیات نمایندگان استان خوزستان تصریح کرد: پروژه دیگری به نام آب شمال شرق در این استان وجود دارد که بنا بر این است که از کارون 3 برداشت داشته باشد. این سد یکی از آبهای با کیفیت برای شرب را دارد، اکنون مجوزهای پروژه صادر شدهاند اما هنوز کار خاصی انجام نشده است، اگر اجرایی شود میتواند بخش زیادی از مشکلات ایذه، باغملک، رامهرمز و رامشیر را حل کند، بعبارت دیگر اگر این پروژه عملیاتی و به نتیجه برسد تقریبا بخشهای کمی از استان مشکل آب خواهند داشت.
وی با بیان اینکه پروژه غدیر هم به لحاظ کمی و هم کیفی بسیاری از مشکلات آبی استان را حل کرد، گفت: به لحاظ کیفیت آب عمده مردم خوزستان مشکل دارند، با پروژه آبی شمال شرق بخش زیادی حل میشود اما باید این برنامهها ادامه یابد تا مشکل کیفیت آب استان صفر شود.
ایزدپناه یادآور شد: باوجود اجرای پروژههایی مثل غدیر اما اگر بارندگی نباشد قطعا مشکلات آبی پابرجا خواهد بود، اکنون سد کرخه با مشکل کمآبی رو برو است، بنابراین طبیعی است اگر بارندگی نباشد استان همچنان با مشکل مواجه خواهد بود.
طرح جامع آبرسانی غدیر با هدف تامین آب 26 شهر و 1600 روستای استان خوزستان اجرا شد. این طرح آب شرب قریب به 52 درصد جمعیت استان را تامین خواهد کرد. در حال حاضر آب این طرح از منابع با کیفیت رودخانه کرخه و دز تامین میشود و شهرهای اهواز، آبادان، خرمشهر، شادگان، سوسنگرد، حمیدیه، رفیع، بستان و بیش از 1000روستای محدوده از آن منتفع خواهند شد.
این گزارش میافزاید، طرح انتقال آب غدیر خوزستان بزرگترین طرح آبرسانی خاورمیانه است که از آذرماه ۸۷ از منابع آب سدکرخه کلید خورد، اما به منظور بهرهمندی جمعیت بیشتری از مردم استان و تامین آب با کیفیتتر، منابع آب سد دز به عنوان جایگزین انتخاب شد.
اسماعیلی دستیار و مدیرکل حوزه ریاست سازمان سینمایی شد
رئیس سازمان سینمایی طی حکمی علیرضا اسماعیلی کلیشمی را به سمت دستیار و مدیرکل حوزه ریاست سازمان سینمایی منصوب کرد.
به گزارش امتیاز؛ متن حکم محمد خزاعی برای دستیار و مدیرکل حوزه ریاست به این شرح است:
جناب آقای دکتر علیرضا اسماعیلی
نظر به تعهد سوابق ارزنده، توانمندی و تجربه جنابعالی به موجب این حکم به عنوان دستیار و مدیرکل حوزه ریاست منصوب میشوید. برنامه ریزی و راهبردی، تشخیص و تعیین اولویتهای کاری و آماده سازی زمینههای تصمیم سازی و تصمیم گیری ریاست سازمان از طریق پیگیری و هماهنگی با واحدهای سازمان و همچنین، همکاری و تعامل سازنده با معاونتها ادارات کل و موسسات تابعه سازمان مهمترین وظایف جنابعالی در راستای تحقیق برنامهها و پیشبرد اهداف سازمانی تعریف میشود.امید است با عنایت و لطف منان در سایه همدلی هم افزایی و همراهی مدیران و کارکنان سازمان امور سینمایی و سمعی بصری و همچنین استفاده حداکثری از ظرفیتهای موجود در انجام وظایف محوله موفق و موید باشید.شایان ذکر است علیرضا اسماعیلی، متولد 1347دارای مدرک دکترای رشته سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و مدرس دانشگاه های دولتی و آزاد اسلامی و علمی وکاربردی است.
برگزاری جشنواره قرعه کشی حسابهای قرضالحسنه بانک گردشگری
جشنواره قرعهکشی حسابهای قرضالحسنه بانک گردشگری با عنوان «مهرریزان» در روز 30 مهرماه 1401 برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی بانک گردشگری، هدف از برگزاری جشنواره حسابهای قرضالحسنه، قدردانی از نیت خیر سپردهگذاران و ایجاد زمینههای افزایش مشارکت عمومی برای گسترش این سنت پسندیده است.
دوره محاسبه امتیازات برای شرکت در قرعهکشی و اعطای جوایز از اول مرداد تا 25 مهر ماه 1401 و روز قرعهکشی 30 مهر ماه خواهد بود.
حداقل موجودی حسابهای قرض الحسنه برای شرکت در قرعه کشی حسابهای قرض الحسنه بانک گردشگری مبلغ یک میلیون ریال است. هر یک میلیون ریال مانده موجودی روزانه در سپرده های قرضالحسنه، برابر یک شانس قرعه کشی است.
جوایز در نظر گرفته شده برای قرعه کشی شامل یک سکه تمام بهار آزادی برای 10 نفر، یک نیم سکه بهار آزادی برای 20 نفر، یک ربع سکه بهار آزادی برای 40 نفر، 200 جایزه نقدی 20 میلیون ریالی، 20 کمک هزینه 50 میلیون ریالی برای سفر به عتبات عالیات، 50 کمک هزینه 100 میلیون ریالی برای خرید کالای بادوام داخلی و هزاران جوایز نقدی و غیرنقدی دیگر است. این گزارش حاکیست: امکان افتتاح حساب هم به صورت حضوری از طریق شعب بانک گردشگری و هم به صورت غیر حضوری توسط اپلیکیشن ToBank به نشانی وب سایت Tobank.ir ، بدون هزینه صدور و با ارسال کارت به نشانی مشتری فراهم است.
سهم دولت در بلوک خودرویی ها حتما باید واگذار شود
رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: اطلاعیههای عرضه خودروییها برای فروش زیرمجموعه اعم از سهام و یا سایتها که تا الان منتشر شده توسط خود شرکتها بدون هماهنگی با سازمان خصوصیسازی انجام شده است.
حسین قربانزاده، رئیس سازمان خصوصیسازی امروز در توییتی نوشت: سهم دولت در بلوک خودورییها حتماً باید واگذار شود. مطابق آیین نامه قیمتگذاری، شرکت بورسی برای تعیین قیمت پایه نیازی به قیمتگذاری ندارد و فقط برای اضافه ارزش بلوکی باید درصد تعیین کرد.
رئیس سازمان خصوصی سازی ادامه داد: اطلاعیههای عرضه خودروییها برای فروش زیرمجموعه اعم از سهام و یا سایتها که تا الان منتشر شده توسط خود شرکتها بدون هماهنگی با سازمان خصوصی سازی انجام شده است. سهم دولت کامل وثیقه است که باید وزارت صمت برای آزادسازی سهام تلاش کند.
رئیس سازمان خصوصیسازی در ادامه توییت خود نوشت: بعد از حدود یک ماه در شش جلسه کارشناسی، کارگروه مشترک وزارت اقتصاد و صمت، استراتژی مدل واگذاری سهام خود خودروساز را با اشتراک حداکثری تهیه و خدمت دو وزیر محترم تقدیم کرد. تا پس از تایید در ستاد اقتصادی دولت طرح شود
یادداشت
نقش آموزش در حذف کار کودک
️ محمدمهدی سیدناصری - پژوهشگر حقوق بین الملل
حق بر آموزش به عنوان یک اصل مهم حقوق بشری، در حوزه کودکان شامل حقوقی، از جمله حق دسترسی به امکانات آموزشی، حق برخورداری از آموزش با کیفیت و استاندارد، احترام به شأن و منزلت انسانی کودک، آموزش بدون تبعیض در تمام مراحل دوران کودکی، در دسترسبودن امکانات آموزشی و برابری فرصتها در آموزش است. نقش آموزش در حذف کار کودک و در رشد و توسعه شخصیت کودکان کار -که از اهداف برنامه بین المللی حذف کار کودک است- قابل انکار نیست، زیرا کودکان به صورت یکسان و مساوی و بدون هیچ تبعیضی صاحب این حق هستند.
کارشناسان و پژوهشگران حوزه کودکان، کودکانی که در خیابان دیده میشوند را در ۴ گروه طبقهبندی میکنند:
گروه اول: کودکان فقیری هستند که شبها به خانهشان برمیگردند و احتمالاً به مدرسه میروند و بزهکار نیستند. گروه دوم: نسبتاً مستقل هستند و پیوندهای آنها با خانه در شرف از هم گسستن است. حضور آنها در مدرسه هم کمکم خاتمه پیدا میکند. در ادامه هم بزهکاری آنها شروع میشود. گروه سوم: کودکان خانوادههای خیابانی هستند که به همراه خانواده خود در خیابان زندگی و کار میکنند. وضعیت آنها با فقر گره خورده است. گروه چهارم: نیز تماس خود را با خانواده قطع کردهاند و تمام وقت خود را در خیابان میگذرانند و کودکان خیابانی «واقعی» هستند. البته سازمان ملل متحد به عنوان یکی از بزرگترین سازمانهای بین المللی عصر حاضر این معضل را در قالب کودک کار، پسر یا دختری است که خیابان، خانه و محل زندگی او شده و تحت حمایت و نظارت کافی بزرگسالان مسئول قرار ندارد، تعریف کرده است.
باتوجه به آهنگ پیشرفت سریع علم و تکنولوژی و با توجه به اینکه بشر وارد عصر دیجیتال و پدیدههای تکنولوژیک شده است و به تبع انتظار این که کودکان از حق طبیعی خود که همان تحصیل است جا بماند بسیار دور از انتظار به نظر میرسد؛ اما با وجود همهی امکاناتی که قرن جدید و بخصوص دنیای پساکرونا (دنیای پدیدههای تکنولوژیک مانند متاورس، هوش مصنوعی و…) در اختیار بشر قرار داده باز هم کودکانی هستند که متاسفانه به دلایلی از تحصیل جا ماندهاند و نتوانستهاند به گونهای که دوست دارند آینده خود را بسازند زیرا کودکان، برکت زندگی و سرمایههای آینده جامعه به شمار میآیند. پدیده کودکان کار یکی از معضلات گریبان گیر شهرهای بزرگ در جهان معاصر از پاریس و توکیو و واشنگتن و پکن گرفته تا دهلی نو و تهران است. گسترش پدیده کودکان کار به حدی است که امروزه شهرها را به یک اندازه به خود مشغول کرده است.
عواملی چون نارسایی نهادهای اجتماعی بخصوص نهادهای دولتی، تورم فزاینده و فقر اقتصادی خانوادهها که در دوران کرونا بسیار تشدید شد و ناتوانی در انطباق با شیوههای مدرن زندگی شهری، آسیبزا بودن محلات شهری کمبود حمایت کافی از سوی سازمانها، الگوهای نادرست کنش متقابل شهروندان و این کودکان، برخورد غیر تخصصی مشاوران با این پدیده، عدم توزیع عادلانه امکانات کماکان به عنوان مشکل خود نمایی میکند. کودکان این طبقات غالباً کمتر از آموزش بهره میبرند و نبود آموزش اولیه و فشار کار موجبعدم ادامه تحصیل این کودکان در مدرسه میشود. این کودکان غالبا تحصیلاتی ندارند یا ازیک شبه تحصیلات غیر رسمی برخوردارند.
به منظور حل معضل کودکان کار راهکارهایی وجود دارند که از آن جمله میتوان به آموزش اجباری همراه با حمایتهای دولت و مردم، تامین معاش، کاهش هزینههای تحصیلی و زیست محیطی، تشکیل سازمانها و نهادهای رسمی متولی رسیدگی به وضع تربیت، اشتغال و تحصیل این کودکان و بررسی سطوح طبقات زیر خط فقر!
«آینده» را انسانهایی میسازند که «امروز» کودکاند، کودکان ما «امروز» نیاز دارند که خوب زندگی کنند و به حقوقشان برسند و در آخر باید گفت؛ کودکی رویا نیست و حق با کودکان است و به امید روزی که شاهد کار هیچ کودک خیابانی در جهان و بخصوص در کشور عزیزمان ایران نباشیم.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10825/31924/110151
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10825/31924/110152
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10825/31924/110153
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10825/31924/110154
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10825/31924/110155
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10825/31924/110156
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10825/31924/110157
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10825/31924/110158
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10825/31924/110159
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10825/31924/110160
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10825/31924/110161
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10825/31924/110162
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10825/31924/110163
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10825/31924/110164
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10825/31924/110165
|

عناوین این صفحه
- «احراز هویت مکانی» باید در دستور کار سازمان ثبت احوال قرار بگیرد
- مالخرها به بهشت نمیروند
- رواج «ساقه دزدی» از شالیزارهای برنج
- نباید واردکننده صرف خودرو باشیم
- بغض داور زنان ایران؛ خیلی دیر به فکر افتادید!
- سرمقاله
- گوشت الاغ و اسب میفروشند، زیاد نیست
- حضور داوران زن در مسابقات پایه
- پرداخت تسهیلات ۲۴ ساعته بانکی در تهران
- سه فیلم کوتاه ایرانی در جشنواره تایوان رقابت میکنند
- آیا تنش آبی همچنان پابرجاست؟
- اسماعیلی دستیار و مدیرکل حوزه ریاست سازمان سینمایی شد
- برگزاری جشنواره قرعه کشی حسابهای قرضالحسنه بانک گردشگری
- سهم دولت در بلوک خودرویی ها حتما باید واگذار شود
- یادداشت