

|
شمار زائران ورودی به کربلای معلی از ۲۱ میلیون فراتر رفت؛
جلوهای ماندگار از وحدت
2 روایت آنچه بر «مهسا امینی» گذشت؛ ژینا بیماری قلبی داشت؟!
دستور شناسایی مســببان مرگ مهسا
2 «امتیاز» مستمری، بازنشستگی و ازکارافتادگی برای زنان خانهدار را بررسی می کند؛
بیمه بدون حضور مردان
3 ساخت راهآهن کرمانشاه-خسروی- بغداد بهصرفهتر از خط آهن شلمچه-بصره
سنگ اندازی های عراق در ساخت راهآهن شلمچه- بصره تمامی ندارد
3 بخشنامه وزیر کشور به استانداران؛
پیشبینی تدابیر لازم برای کاهش تلفات در محورهای درون و برون شهری
2 سرمقاله
انسان مدرن و بدهکاری
محمد هدایتی
برخی از کسانی که سال هاست از دوران فارغ التحصیلی شان می گذرد از تجربه ای عجیب سخن می گویند؛ تجربه ای که انگار همگانی است. اینکه در خواب و خیال، انگار که تنها یک امضاء مانده برای فارغالتحصیلی و همه چیز مرتب پیش میرود؛ به یک باره و در لحظه آخر، آن خانم یا آقای واحد اداری یا آموزشی میگوید«شما که هنوز دو واحد را پاس نکردهاید». آن دو واحد هم معمولاً پرتترینِ دروس یا واحدها هستند. تجربهای هولناک است. که کل امکان فارغ التحصیلی یا به تعبیر دیگر «رهایی» آن ها با وجود این دو واحد مانده زیر سوال می رود. و این تجربه چیزی شبیه به کابوس است.
اما هراس از احتمالِ پیشامدی ناگوار فقط مربوط به دانشگاه نیست؛ بلکه در جای جای زندگی ما تنیده شده است. ما آدمهای مدرن محصور در میان انبوه سازمانها و نهادها هستیم: بانک، شهرداری، پلیس، ادارات مختلف، که تقریباً همگی با قواعدی خودسرانه اداره میشوند، اراده خود را تحمیل میکنند و بر زندگی ما سایه افکندهاند. در خانه نشستهای که پیامکی از بانک میرسد: « این مقدار هزینه بابت خدمات سالیانه از شما کسر میشود»؛ یا پیامکی که خبر از جریمهشدنت میدهد؛ رانندگی با سرعت؟ چراغ قرمز؟؛ یا چه میدانم عوارض سالانه اینجا و آنجا که اگر هم در زمان مقرر پرداخت نشود، مشمول جریمه خواهد شد. دائماً هم باید به دنبال تمدید این یا کارت باشی.
بیاعتنایی به هرکدام از این موارد هم برابر است با محرومیت از برخی خدمات. اما مسئله تنها محرومیت نیست، بلکه احساسِ هراس دائمی است؛ که باید همیشه مراقب باشی مبادا خللی در هرکدام از اینها بوجود آید. پیامد همه اینها چیست؟
بتدریج دستگاه روانی آدمی در برابر این هجمه سنگین در موقعیتی انفعالی قرار میگیرد و کار به نوعی احساس خطا یا گناه میکشد؛ یا به عبارت بهتر احساس بدهی. به اینکه اگرچه حضور ذهن ندارم و خودم خبر ندارم، اما شاید در همین لحظه، در جایی جریمه یا بدهی برایم ثبت شده یا به جایی بدهکار باشم و هر آن ممکن است خبرش برسد. یعنی نوعی بدهکاریِ بالقوه که در تمام طول شبانه و روز باید بارش را به دوش بکشی. و بعد ما سرگردان در این هزارتو، به جوزف کا، در رمان محاکمه کافکا شبیه میشویم که یک روز اول صبح عدهای میآیند و به جرمی که معلوم نیست چیست میبرندش و او متعجب در پیِ کشف جرمش روان میشود. هرچند شاید آن روز هیچ تعجب نکنیم؛ حتماً به جایی بدهکار هستیم.
سخنگوی بانک مرکزی خبر داد؛
پرداخت ۸۶۰ هزار فقره وام ازدواج، فرزندآوری و ودیعه مسکن
3 رئیس کل بانک مرکزی خبر داد:
امکان استفاده از اوراق گام در معاملات بورس کالا از هفته آینده
3 محمدرضا سرشار، نویسنده پیشکسوت و شناخته شده حوزه کودک و نوجوان:
طبق قانون، نهاد باید متولی همه کتابخانههای عمومی کشور باشد
7 بودجه تئاتر دینی به درستی هزینه نمیشود
8 معاون وزیر نیرو:
آب تأمین شده در مرزها، از حوضه آبریز همدان نیست
معاون حقوقی، پشتیبانی و پارلمانی وزارت نیرو گفت: امسال آب و برق پایدار در مرزها ایجاد کردیم که هم برای مردم منطقه بماند و هم در سالهای آینده قابل استفاده برای زائران باشد.
احمد حیدری معاون حقوقی، پشتیبانی و امور مجلس وزارت نیرو در برنامه تلویزیونی «در مسیر حسین» با اشاره به فعالیت وزارت نیرو برای تأمین آب و برق در مرزها گفت: در وزارت نیرو و از ماههای قبل، ستاد اربعین تشکیل شد و شرکتهای مادر تخصصی در آن حضور پیدا کردند. وزارت نیرو در بخشهای آب، برق و فاضلاب در سراسر ایران خدمترسانی میکند. دو سال گذشته به دلیل کرونا حضور مردم در عتبات عالیات محدود شده بود اما امسال پیشبینی میکردیم حدود ۵ میلیون نفر در این مراسم حضور پیدا کنند و به همین نسبت اقداماتی صورت گرفت.
وی ادامه داد: در مرز مهران، خط ۱۲.۵ کیلومتری لولهکشی آب پایدار کشیده و همچنین مخزن ۷۰۰ و ۲۰۰۰ متر مکعبی ایجاد شد تا برای ذخیرهسازی آب صورت گیرد. از سویی دیگر، در سرویسهای بهداشتی و حمامها، خط لوله فاضلاب دائمی ایجاد شد.
حیدری با اشاره به تأمین آب و برق در مرز مهران گفت: از سالهای گذشته در مهران با مشکل برق روبهرو بودیم و به همین دلیل پست موقت ۱۳۲ کیلو ولت برای شهر مهران و پایانه مرزی آن ایجاد شد. خوشبختانه امسال هیچ مشکل برقی در مهران نداشتیم و قصد داریم این پست موقت را تبدیل به پست دائمی بکنیم. در مرز شلمچه نیز ۸ کیلومتر خط لوله آب ایجاد شد که دائمی است و دو مخزن ۵۰۰ هزار لیتری احداث کردیم و قصد داریم برای سالهای آینده یک مخزن ۲۰۰۰ متر مکعبی نیز ایجاد کنیم.
حیدری در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا آب همدان به سمت مرزها رفته است؟ گفت: منبع آب و آبریز کاملاً مشخص است و نمیتوان مثل یک کالا آن را از جایی به جای دیگر برد. منبع آبریز استان همدان نیز کاملاً مشخص است. کاری که در این چند هفته در همدان انجام شد، واقعاً یک کار جهادی بود که منجر به ایجاد یک ابرپروژه شد. در این پروژه خط لولهای به طول ۱۴۰ کیلومتر ایجاد شد. جالب است بدانید که پروژه احداث این خط لوله، ۱۷ سال زمان برده بود و تا ۶ ماه پیش ۴۰ درصد پیشرفت داشت اما در دولت اخیر این پروژه را به بهرهبرداری رسیدم.
معاون حقوقی، پشتیبانی و مجلس شورای اسلامی گفت: در حقیقت، ۶۰ درصد این پروژه در چند ماه انجام شد. بنابراین تاکید میکنم که منبع آب همدان کاملاً مشخص است و آب تامینشده در مرز متفاوت با منبع تأمین آب آنجاست.
معاون وزیر راه و شهرسازی:
۱۶۰۰ خانه سازمانی تاکنون به فروش رسیده است
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن از فروش ۱۶۰۰ خانه سازمانی خبر داد و گفت: برخی از این واحدها پیش از انقلاب ساخته شده که بر اساس قانون باید تخلیه و فروخته شود.
به گزارش امتیاز و به نقل از وزارت راه و شهرسازی، علیرضا فخاری درباره برنامه تخلیه و فروش خانههای سازمانی اظهار کرد: این طرح شامل خانههایی میشود که از سالهای گذشته و برخی از آنها حتی پیش از انقلاب در قالب طرح خانههای سازمانی با منابع دولتی ساخته شده است. وی افزود: حدود ۶ هزار واحد از این خانهها شناسایی شده و بیش از ۱۶۰۰ واحد نیز تاکنون به فروش رسیده است که سایر آنها نیز باید حتماً تخلیه و به استناد قانون فروخته شوند و وجوه حاصل از آن به خزانه دولت واریز خواهد شد. فخاری خاطرنشان کرد: این طرح شامل خانههایی که به عنوان اموال دستگاههای دولتی در اختیار و مالکیت این دستگاهها برای استفاده پرسنل قرار دارد، نمیشود.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: مسئولیت اصلی شناسایی در این طرح بر عهده وزارت اقتصاد است و سازمان ملی زمین و مسکن در مقام اجرا کمک میکند و البته خود دستگاهها نیز باید نسبت به فروش این خانهها اقدام کنند.
وی با بیان اینکه هیچ قالبی برای نگهداری خانههای سازمانی در کشور وجود ندارد، افزود: با قاطعیت آن دسته از کسانی که خارج از قاعده قانونی واحدهای مسکونی را تحت عنوان خانه سازمانی در اختیار گرفتهاند، تخلیه خواهیم کرد.
معاون وزیر صمت خبر داد:
بیمه قراردادهای تجاری، مهمترین جایگزین ال سی با اعضای شانگهای
رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: تلاش میکنیم در کشورها عضو شانگهای مسئله بیمهی قراردادهای تجاری را به عنوان یکی از مهمترین ابزار جایگزین ال سی (اعتبار اسناد بانکی) جای بیندازیم. رئیس سازمان توسعه تجارت با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری ۲۳ شهریورماه شبکه خبر گفت: در حال حاضر مسائل حقوقی و بحثهای ضمانتی یکی از موضوعاتی است که در تجارت با کشورهای عضو شانگهای در نطر گرفته شده است. ما تلاش میکنیم در کشورها عضو شانگهای مسئله بیمهی قراردادهای تجاری را به عنوان یکی از مهمترین ابزار جایگزین ال سی جای بیندازیم. پیمان پاک افزود: هفته گذشته بزرگترین قرارداد بیمه تجاری را بین صندوق ضمانت صادرات ایران و بیمههای صادرات روسیه امضا کردیم و در حال مذاکره با برخی از کشورهای دیگر هستیم … نکته دیگر اینکه، بتوانیم اتاقهای داوری را به عنوان مجاری حل اختلاف بازرگانان تعریف کنیم. وی با اشاره به فرصتهای پیمان شانگهای برای توسعه تجارت گفت: ما هر هفته اعزام یا پذیرش هیأتهای تجاری را داریم، هیأتهای تجاری که تخصصی برنامه ریزی میشوند نه تنها به آن حوزههای تجاری مرتبط خودش و آن صنایع، بلکه ما اینها را به استانها اعزام میکنیم، و در استانها مسائل را مورد بررسی قرار میدهند. شیوه دیگر حضور فعال در پاویونهای و نمایشگاههای تخصصی کشورهای عضو است. همچنین گام جدیدی که در دولت برداشتیم، ارتباط پلتفرمهای بازار یابی B to B (ارتباط رو در روی دو جانبه شرکتها با یکدیگر) و B to C (ارتباط رو در روی شرکت با شخص حقیقی) است. از تمام ابزارهای چه قدیمی، نوآورانه و جدید حوزه تجاری و توسعه بازار استفاده میکنیم تا یک تصویر مناسب از توانمندیهای صنعتی، تولیدی و صادراتی ایران را ایجاد کنیم. مراکز ترک اعتیاد با بیمهها قرارداد نمیبندند؛
پوشش ۹۰درصدی درمان سرپاییِ معتادان بیبضاعت
سرپرست اداره کل بیمه سلامت استان تهران، شرایط برقراری پوشش ۹۰درصدی بیمه درمان سرپایی اعتیاد را تشریح کرد.
دکتر علیرضا نمازی درباره روند پرداختهای بیمه برای درمان اعتیاد در استان تهران، گفت: مدت زیادی است که بیمه سلامت به این موضوع ورود کرده است و منابع آن را که سازمان بیمه سلامت میگیرد، برای تمام بیمهها پوشش میدهد. بر اساس مصوبه هیئت دولت، بیمهها خدماتی را در این زمینه پوشش میدهند که سرپایی باشد که شامل سمزدایی، درمان نگهدارنده، مداخلات رواندرمانی گروهی و فردی و... است.
وی افزود: از سال قبل موضوع داروهای درمان اعتیاد مجزا شده است؛ زیرا تعرفه دارو و خدمات متفاوت است و برای کاهش پرداخت از جیب مردم این اقدام صورت گرفته است. او تاکید کرد: در خدمات سرپایی درمان اعتیاد، سهم بیمه ۷۰ درصد است و حتی برای افراد بیبضاعت نیز بیمه درمان اعتیاد تا ۹۰ درصد قابل پوشش است ولی مرجع اینکه این فرد بیبضاعت شناخته شود، معرفینامه سازمان بهزیستی است تا با پوشش ۹۰ درصدی خدمت دریافت کنند.
سرپرست اداره کل بیمه سلامت استان تهران در خاتمه، اظهار کرد: تنها مشکل این است که علیرغم این که تعداد مراکز ترک اعتیاد بالا است، اما برای بستن قرارداد اقدام نمیکنند. درحال حاضر ۳۶ مرکز طرف قرارداد ما هستند که اسناد را ارسال کردهاند و پرداختهای ما هم به موقع است.
یادداشت
غرب گلستان «دربَند» محیط زیست؛ سلاجقه را به شرق بُردند
️ قاسم آذریان - فعال اجتماعی
روز پنجشنبه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از طریق فرودگاه شهدای گرگان وارد گلستان شد. در حالی که اهالی گلستان و بسیاری از کارشناسان چشم انتظار حضور علی سلاجقه در غرب گلستان و سرکشی از پروژههایی مانند گردشگری آشوراده و لایروبی خلیج گرگان بودند اما بدسلیقگی مجریان و برنامه ریزان سفر سبب شد تا حضور معاون رئیس جمهور در گلستان به یک سفر کم اثر و فانتزی تبدیل شود.
هرچند طراحی برنامه سفر مسئولان ارشد کشور ملاحظات بسیاری دارد ولی ترسیم این برنامهها باید به نحوی باشد که راهگشای مشکلات استان باشد.
به عنوان مثال در اسفندماه سال گذشته و در سفر رئیس جمهور به گلستان، با وجود تند باد شدید و عدم امکان پرواز بالگرد آیت الله رئیسی با توجه به اهمیت موضوع و با قبول تمامی مخاطرات با قایق موتوری و از طریق پهنه مواج عازم خلیج گرگان و جزیره آشوراده شد تا مباحث آن را از نزدیک لمس و برای آن دستورات و تصمیمات لازم اتخاذ کند.
به زعم بسیاری از اهالی منطقه و البته نگارنده تنها مبحث قابل قبول در برنامه سفر به گلستان بازدید از سایت پسماند آزاد شهر در ۹۰ کیلومتری شرق گرگان بود و سایر مباحث مانند بازدید از موزه حیات وحش و یا حضور در محل پروژههایی مانند تله کابین گرگان و علی آبادکتول که هنوز مطالعات سفر آن هم انجام نشده و هزاران اما و اگر و چالش با خود دارند، ضرورت چندانی نداشت. کم تدبیری مدیران در این سفر سبب شد تا به جای آنکه سلاجقه بتواند همانند رئیس شورای عالی حفاظت محیط زیست کشور (آیت الله رئیسی) در جزیره آشوراده و خلیج گرگان حاضر شود به تماشای چند خرس و پلنگ تاکسیدرمی شده در باغ موزهها برود.
پس از سفر اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ کلانتری به عنوان رئیس وقت سازمان محیط زیست به گلستان، سفر سلاجقه فرصت بی نظیری برای استان بود تا پس از گذشت حدود ۵۰ ماه از حضور عالیترین مقام سازمان محیط زیست برخی از چالشهای گلستان برطرف شود.
آمارها و البته اظهارات مدیران ارشد گلستان بیانگر آن است که این استان از نظر برخورداری از مواهب طبیعی و سرمایههای خدادادی در زمره غنیترین استانهای کشور محسوب میشود؛ اما سرانه تولید و سطح درآمد ساکنان این سرزمین در رتبههای انتهایی کشور قرار دارد. با وجود همه فرصتهای متعدد سرمایه گذاری و البته طرحهای جذاب روی کاغذ اما هیچکدام از این برنامهها در سالهای اخیر به نتیجه نرسیده است. پتروشیمی گلستان، گردشگری آشوراده و لایروبی خلیج گرگان و دهها پروژه ریز و درشت دیگر در گلستان مدتها است که هر یک، به سبب مخالفت ضمنی و یا صریح سازمان حفاظت محیط زیست ابتر ماندهاند.
سختگیریها و در برخی موارد سلیقه محوری در صدور مجوز زیست محیطی سبب شده تا بسیاری از پروژههای تحول زای گلستان دربند محیط زیست باقی بمانند.سخت گیریهای فراتر از قانون در سازمان محیط زیست در برخی موارد چنان بغرنج است که حتی رئیس جمهور هم در مواردی زبان به انتقاد گشود که نمونه بارز آن در سفر سال گذشته آیت الله رئیسی به گلستان و اظهارات ایشان در جزیره آشوراده علنی شد.
البته این انتقادات صرفاً به رئیس جمهور محدود نبود و استاندار گلستان و آیت الله نورمفیدی نماینده ولی فقیه و امام جمعه گرگان هم بارها و بارها از رویه حاکم بر سازمان حفاظت محیط زیست و مقاومت در برابر دستور صریح رئیس جمهور انتقاد کردند.
همه این موارد بیانگر آن است که حضور سلاجقه در گلستان میتوانست سر منشأ حل بسیاری از چالشهای استان باشد زیرا بسیاری از پروژههای گلستان چنان دچار پیچیدگی شدهاند که گرهگشایی از آنها فقط به دستور عالیترین مقام اجرایی این سازمان میسر میشود.
متولیان سفر ترجیح دادند به جای بازدیدهای غرب گلستان که احیاناً با اظهارنظرات چالش برانگیز همراه باشد؛ سفری بی دغدغه و کم حاشیه طراحی کنند اما انتظار از استاندار گلستان بیشتر بود.
کلام آخر آنکه برای رسیدن گلستان به جایگاه واقعی خود و حل مشکلات اصلی این مردم در حوزه معیشت و اقتصاد باید گره مزمن برخی از پروژهها مانند گردشگری آشوراده و یا خلیج گرگان باز شود در این بین اهمیت پروژه احیای خلیج گرگان بسیار فراتر از سایر پروژهها به نظر میرسد. تحقق این مطالبه به حق به جز تحصیل موافقت سازمان محیط زیست دست یافتنی نیست؛ سازمانی که گویا در گلستان دلسوزتر از سایر استانها برای حفظ طبیعت عمل میکند.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10833/32001/110570
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10833/32001/110571
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10833/32001/110572
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10833/32001/110573
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10833/32001/110574
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10833/32001/110575
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10833/32001/110576
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10833/32001/110577
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10833/32001/110578
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10833/32001/110579
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10833/32001/110580
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10833/32001/110581
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10833/32001/110582
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10833/32001/110583
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10833/32001/110584
|

- جلوهای ماندگار از وحدت
- دستور شناسایی مســببان مرگ مهسا
- بیمه بدون حضور مردان
- سنگ اندازی های عراق در ساخت راهآهن شلمچه- بصره تمامی ندارد
- پیشبینی تدابیر لازم برای کاهش تلفات در محورهای درون و برون شهری
- سرمقاله
- پرداخت ۸۶۰ هزار فقره وام ازدواج، فرزندآوری و ودیعه مسکن
- امکان استفاده از اوراق گام در معاملات بورس کالا از هفته آینده
- طبق قانون، نهاد باید متولی همه کتابخانههای عمومی کشور باشد
- بودجه تئاتر دینی به درستی هزینه نمیشود
- آب تأمین شده در مرزها، از حوضه آبریز همدان نیست
- ۱۶۰۰ خانه سازمانی تاکنون به فروش رسیده است
- بیمه قراردادهای تجاری، مهمترین جایگزین ال سی با اعضای شانگهای
- پوشش ۹۰درصدی درمان سرپاییِ معتادان بیبضاعت
- یادداشت