

|
دیوارنگاره پرحاشیه؛ ۷۰ تا ۱۸۰ میلیون تومان هزینه هر بار تعویض
7 گزارش «امتیاز» امنیت غذایی در ایران و جهان؛
تاروپود شاخصهای ســلامت
3 متخصصان اقتصاد دیجیتال در فکر مهاجرت!
3 فرمانده فراجا خبرداد:
اعلام آمادگی برای صادرات تجهیزات پلیس ایران به سایر کشورها
2 مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خبر داد:
کانون پرورش فکری در پی همکاری بینالمللی و ارتباط با همسایهها
7 سرمقاله
بندگان مشتاقِ پول
محمد هدایتی
جلسه ای بود شلوغ، از آن ها که اسمش را گذاشته اند کارگاه، یا نمی دانم دوره. آن ها که قرار است فوت و فن موفقیت را در طرفه العینی به مخاطب انتقال دهند، مجهزشان کنند به انرژیِ روانی ای که مستقیم ره به موفقیت می برد. در سالنی شیک، پر از جمعیت، پرچم کشور هم آن گوشه. جوانی خوش سیما، با هیجانی بسیار و نوعی بی قراریِ انگار متظاهرانه، مخاطبانش را مسحور کرده؛ همه سراپا گوش. نورپردازی عجیبی هم در کار است که فضا را به جلسات روحانی یا چه می دانم احضار ارواج شبیه کرده. همه جور آدمی نشسته اند؛ از سنین مختلف و همگی مشتاق.
در دو دقیقه فیلمِ منتشر شده از این مراسم، آن جوان با فریادی هردم افزون یک جمله را می گوید و مخاطبان آن جمله را تکرار می کنند، ابتدا با تردید و ترس، و بعد انرژی گرفته از همراهی جمع، با تمام وجود. افسوس که عین جمله یادم نیست اما چیزی بود شبیه به این: «فقط پول» یا اینکه « من فقط پول می خواهم». بعضی چشم ها را بسته بودند، انگار که نیایشی باستانی را اجرا می کنند. شاید کار برخی هم به گریه کشیده باشد، فریادها هر دم بلندتر می شد و آن آدم ها احتمالاً در آن لحظه، با چشمانی بسته، رویای زندگانی را می دیدند که به مدد پول همه چیز در آن فراهم است.
تصاویر عجیبی بود. آن آدم ها دست آخر با حمیت و خواست تمام بندگان پول شده بودند. می گویید این ها کلاهبرداری است؟ شاید. تلفیق فریب کارانه ای از فوت و فنِ قلابیِ موفقیت، کمی روان شناسیِ عامیانه، با فنون دست چندم مدیریت، رونق زیادی به این بازی ها داده است. اما از روش کار و داوری اخلاقی که بگذریم، احتملاً آن شیاد خوش سیما به قولش عمل کرده. در آخر، این بخت برگشتگان جز به پول به چیز دیگری فکر نمی کردند.
بله روزگار نامساعدی است؛ حکایت ارزش پول و تورم و قیمت ها و این ها. اما این بازیِ «فقط پول» چیزی است فراتر از وضعیت امروز، از قبل شروع شده بود، احتمالاً در اشکالی افراطی هم ادامه می یابد. شاید در لحظه پاسخ یا راه حل هایی ایجابی برای این وضعیت و بدیل های آن نداشته باشیم، اما کاری که باید کرد فراخواندن دوباره پرسش هاست. پرسش هایی درباره معنای زندگی، فضیلت، ارزش های انسانی و اجتماعی، درباره پول، مصرف. پرسش هایی که فعلاً از اساس بی اعتبار گشته و ناپدید شده اند.
در قالب شنبههای امید و افتخار ؛
طلسم ۱۲ ساله شکسته شد؛ دولت به تهران اتوبوس داد
2 چرایی افزایش انتقادات از صداوسیما و کاهش مخاطبان آن؛
۱۱ خطای استراتژیک صداوسیما
2 سخنگوی سازمان اموال تملیکی خبر داد؛
مرحله دوم مزایده خودروهای خارجی
3 ستودهی موسیقی اصفهان درگذشت
8 یادداشت
جورج فلوید را میشناختیم؟
️ علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور
مرندی گفت: «مطمئن باشید اکثریت عظیم افرادی که در این صحنهها بودند، اصلاً آن خانم محترمهای (مهسا امینی) که جان خود را از دست داد نمیشناختند» در جواب باید گفت مگر همدردی دولت و مردم ایران با جورج فلوید بر اساس شناخت قبلی از او بوده است
«مطمئن باشید اکثریت عظیم افرادی که در این صحنهها بودند، اصلاً آن خانم محترمهای (مهسا امینی) که جان خود را از دست داد نمیشناختند.» در مقابل این استدلال وجود دارد مگر همدردی دولت و مردم ایران با جورج فلوید بر اساس شناخت قبلی از او بوده است. جورج فلوید زیرزانوی پلیس آمریکا جان داد. مردم ایران با او همدردی کردند و در این باره بار دیگر میزان عطوفت انسانی و قلبی نسبت به مظلوم را به نمایش گذاشتند. فارغ از همه این موارد از منظری دیگر آیا همراهی ملت ایران در همراهی با ملت فلسطین و ... برای تامین حقوق و پیشبرد مبارزاتشان، بر اساس شناخت تک تک آنان استوار بوده است؟
را در حق همدلی کنندگان با خانم مهسا امینی می سرودند. زیرا بر این جوانان و مردم مسئول باید درود فرستاد که با وجود این که مظلوم را نمی شناسند، اما در صدد تامین حق او از ظلم کننده هستند. یکی از نشانه های حرکت به سوی تمدن شکوفا، حس همدلی نسبت به افراد ناشناخته است. به عبارت دیگر به میزانی که جامعه پویا باشد، میزان رفتار چهره به چهره برخت بربسته، جامعه ارگانیک شده، و کمک و یاری به یکدیگر بر اساس حس کمک و همدلی با افراد بی نام و نشان بیشتر می شود. چنین جامعه ای بی تردید از روابط و مناسبات مکانیکی به در آمده و با طی دوره گذار خود به آستانه جامعه ارگانیک رسیده است.
این از خصائل جوامع سرشار از عطوفت، مهربانی و همدلی است که نسبت به تضییع حقوق ضعیف، گرم می شود و برای تامین آن حرکت می کند. از این رو تاکید می کنم که آقای مرندی باید این حس انسانی زلال و خدایی آنان را تشویق می کردند. حسی که باعث می شود دشمنان خارجی کوچکترین طمعی به ایران و ایرانیان را از ذهن پاک کنند. حسی که به مسئولیت پذیری و پاسخگو سازی مسئولان منتهی می شود و در نهایت و در درازمدت جامعه را از اعتراض کف خیابانی به اعتراض در راهروهای دادگاه ها می کشاند. شاید آقای مرندی می دانند حس زدایی از شهروندان در همدلی و همدردی با یکدیگر، به مثابه قدرت زدایی از آنان محسوب شده و به مراتب با عمق بیشتری آنان را به سوی بی هنجاری و زیست باری به هر جهت سوق می دهد. از منظری دیگر حس زدایی، دلسردی و قدرت زدایی کرده و افراد را بدون حس اعتماد به نفس، در دریای سیاست و اجتماع، به همه جریانات تسلیم می کند. و این بزرگترین خطر برای حفظ استقلال کشور و تمامیت ارضی آن است. آیا نبود چنین حسی به منزله ضرورت ترس از همه آدمیان و اطرافیانمان نیست؟ در سخنی دیگر داشتن حس جهانی همدلی، به منزله اعتماد و حس همدلی صرفا با نزدیک در برابر دور جامعه ای فرقه ای، و توسعه نیافته را به بار می رآورد. زیرا در جامعه ارگانیک و رشد یافته «کاهش فاصله» به معنای افزایش همدلی و «افزایش فاصله» به معنای کاهش همدلی نیست. در صورتی که سخنان آقای مرندی تحقق یابد به معنای آن است که به دلیل عدم شناخت، حس همدلی با مهسا امینی نیز باید کاهش یابد. و تنها در صورت افزایش شناخت نسبت به شخص ایشان حس همدلی افزایش یابد.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران عنوان کرد
دو راهی صنعت و فرهنگ برای چاپ
رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران با بیان اینکه با توجه به توانمندیهای ایران در این حوزه، باید بازار منطقه در دست تولیدکنندگان ایرانی باشد، اما الان ترکیه بازارهای منطقه را گرفته، گفت که صنعت چاپ بین صنعت و فرهنگ مانده، اگر چاپ زیرمجموعه وزارت صنعت باشد میتواند تسهیلات بیشتری دریافت کند.احمد ابوالحسنی گفت: این نمایشگاه از ۲۹ مهر تا ۲ آبان هر روز ساعت ۸ صبح تا ۱۵ ظهر برگزار خواهد شد. در این دوره از نمایشگاه ۳۰۸ شرکت داخلی و ۱۸ شرکت خارجی از چین، آلمان، ترکیه و ایتالیا حضور دارند.وی با بیان اینکه در صنعت چاپ بیش از ۹۰ درصد ماشین آلات و ۷۰ درصد مواد اولیه وارداتی است، تصریح کرد: بخاطر تحریمها خرید ماشین آلات نو دشوار است و حتی اگر نقدی بخریم، قیمت تجهیزات ۲۰ درصد گرانتر از رقبایی مثل ترکیه تمام میشود. ابوالحسنی با بیان اینکه صنعت چاپ، صنعت پیشران است، اظهار کرد: هیچ صادرات و کالایی بدون چاپ هویت ندارد؛ به همین دلیل حتی در زمان کرونا نمایشگاه چاپ برگزار شد. با توجه به توانمندیهای ایران در این حوزه، باید بازار منطقه در دست تولیدکنندگان ایرانی باشد، اما الان ترکیه بازارهای منطقه را گرفته است. در این راستا تولیدکنندگان به حمایت به جای دخالت و مشوق صادراتی مشابه ترکیه نیاز دارند.وی با بیان اینکه امارات هم در حال رشد در این صنعت است و زنگ خطری برای بازار ایران است، تصریح کرد: از جمله مشکلات صنعت چاپ در ایران تامین سرمایه در گردش است. همچنین صنعت چاپ بین صنعت و فرهنگ مانده است. این در حالی است که اگر چاپ زیرمجموعه وزارت صنعت باشد میتواند تا ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات تبصره ۱۸ و تا ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات برای سرمایه در گردش دریافت کند، اما رقم این تسهیلات در حال حاضر که زیرمجموعه ارشاد است، به ترتیب پنج و ۱۰ میلیارد تومان است. معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد؛
ذخیرهسازی ۵۲ هزار تن گوشت مرغ از ابتدای سال
معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی از خرید و ذخیره سازی ۵۲ هزار تن گوشت مرغ مازاد از ابتدای سال تا کنون خبر داد.
به گزارش امتیاز و به نقل از معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی، با عنایت به تکلیف دولت برای اجرای طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانهها و تغییر نرخ ارز از قیمت ترجیحی به قیمت نیمایی برای نهادههای اساسی (ذرت و کنجاله سویا) در حوزه طیور به تناسب، هزینه تمام شده جوجه یکروزه و گوشت مرغ افزایش یافته که افزایش قیمت تمام شده محصول نهایی در سبد غذایی خانوار در آن اجتناب ناپذیر بود، با هدف جلوگیری از وابستگی بخش تولید غذا به ارز ترجیحی و نهایتاً حذف یارانههایی که به بخش تولید از این بابت داده میشد، منجر به ساماندهی نظام یارانهها و پرداخت آن به صورت مستقیم به مصرف کننده نهایی شده است. این موضوعات با توجه به قدرت خرید مردم، موجب تغییر در الگوهای اقتصادی و رفتار مصرف کننده و نهایتاً کاهش مصرف شده است.
برای ایجاد توازن عرضه و تقاضا در تولید و مصرف مرغ با اجرای طرحهایی چون تولید قراردادی گوشت مرغ، خرید و ذخیره گوشت مرغ مازاد توسط شرکت پشتیبانی امور دام (خرید ۵۲۰۰۰ تن گوشت مرغ از ابتدای سال تا کنون در قالب تولید قراردادی گوشت مرغ)، صادرات تخم مرغ نطفهدار، جوجه یکروزه و گوشت مرغ، ارائه تسهیلات برای تأمین بخشی از سرمایه درگردش تولیدکنندهها تلاش شد تا بخشی از مشکلات تولیدکنندگان مرتفع شود که خوشبختانه از اوایل شهریورماه ثبات نسبی در عرضه و تقاضا ایجاد و نگرانی مرغداران کمتر شده است.
مضافاً اینکه هرگونه مقایسه قیمتی بین کالاهای اساسی که پیش از این به آنها یارانه تعلق میگرفته و ارز دولتی در محاسبه قیمت تمام شده آنها ملاک عمل بود، با کالاها نادرست بوده و هم اکنون نیز قیمت عرضه مرغ با احتساب آزاد شدن نرخ ارز، افزایش هزینههای تولید و … از قیمت تمام شده آن پایینتر است.
در ضمن علیرغم کاهش جوجهریزی به دلیل کاهش مصرف و تقاضا، با توجه به افزایش مقطعی تقاضا در روزهای اخیر، کمبودی در بازار احساس نمیشود و در صورت افزایش کلی تقاضا و احیاناً افزایش غیر منطقی قیمت گوشت مرغ، با عنایت به ذخایر مناسب شرکت پشتیبانی امور دام، امکان عرضه گوشت مرغ منجمد و مدیریت بازار وجود خواهد داشت.
وزیر ارتباطات:
بانکها به تکلیف قانونی خود عمل نکردند
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بر اساس بند و تبصره ۷قانون بودجه امسال، کلیه بانکهای دولتی باید خدمات بانکداری الکترونیک خود را به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند متصل کنند که متاسفانه تاکنون غیر از بانک مرکزی هیچ کدام از بانکها به تکلیف قانونی خود عمل نکردهاند. عیسی زارعپور - با انتشار پستی در کانال خود در یکی از پیامرسانهای بومی نوشت: بانک مرکزی چند وقتی است به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند متصل شده است و خدماتی تجمیعی و فرابانکی را به عموم مردم از این طریق ارائه میکند. وی افزود: این خدمات مجموعهای از استعلامهاست که شامل استعلام و نمایش حسابهای یک شخص در بانکهای کشور، استعلام و نمایش چکهای برگشتی که رفع سوءاثر نشده است، استعلام و نمایش حسابهایی که بابت چک برگشتی مسدود شده باشد و همچنین استعلام و نمایش تسهیلاتی که هر فرد از شبکه بانکی دریافت کرده است.وزیر ارتباطات تاکید کرد: بر اساس بند و تبصره هفت قانون بودجه امسال، کلیه بانکهای دولتی نیز باید خدمات بانکداری الکترونیک خود را به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند متصل کنند که متاسفانه تاکنون هیچ کدام از این بانکها به تکلیف قانونی خود عمل نکردهاند. وی اعلام کرد: امیدوارم در اسرع وقت مدیران عامل بانکهای مشمول زمینه اجرای این تکلیف قانونی را فراهم آورند تا خدمات آنها نیز در کنار سایر خدمات دولتی از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند برای عموم مردم فراهم شود. یادداشت
اوین؛ زندانی که قرار بود پارک شود
️ مهرداد خدیر
در بهمن 1394 رییس کنونی مجلس در مقام شهردار تهران از تبدیل زندان اوین به بوستان و فضای سبز خبر داده و گفته بود با رییس قوه قضاییه هم مذاکراتی داشته و مقرر شده این مجموعه مانند زندان قصر، باغ موزه شود.
هر چند اتفاقات اخیر در زندان اوین و اخبار ضدونقیض دربارۀ ریشهها و ابعاد آن در صورت فراهم بودن شرایط و تکمیل اطلاعات میتواند موضوع یک یادداشت و تحلیل مستقل باشد اما نام اوین که میآید وعدۀ تبدیل این زندان به بوستان عمومی یا پارک بزرگ هم در اذهان متبادر میشود. وعدهای که البته محقق نشده است.
قریب هفت سال قبل و در بهمن 1394 و هنگامی که محمد باقر قالیباف رییس کنونی مجلس، شهردار تهران بود از تبدیل قسمتی از زندان اوین یا تمام آن به بوستان و فضای سبز (پارک عمومی) خبر داد و گفت: «با ریاست محترم قوه قضاییه مذاکراتی داشتهایم و مقرر شده شهرداری تهران و این قوه برای مجموعه اوین و زندان اوین بوستانی را مهیا کنند تا این مجموعه نیز مانند زندان قصر باغ موزه شود.»
همان موقع نوشتم تبدیل زندان اوین به بوستان عمومی تحقق یک آرزوی ملی است که از فردای پیروزی انقلاب اسلامی و از 23 بهمن 1357 وجود داشته است و نخستین بار آیتالله سید محمود طالقانی بود که خبر از تبدیل زندان اوین به پارک عمومی داد و پیگیر این موضوع از محمد توسلی شهردار وقت تهران (دبیر کل کنونی نهضت آزادی) شد.
طالقانی که خود تنها سه ماه قبل از پیروزی انقلاب همراه آیتالله منتظری و با تأخیر به نسبت زندانیان سیاسی دیگر هشتم آبان 57 (به ظاهر به مناسبت سالروز تولد شاه و به واقع به خاطر فروکش کردن شعلههای انقلاب) از زندان (قصر) آزاد شده بود و مهمترین شخصیت انقلاب در تهران به حساب میآمد با رنج حبس و زندان بیش از هر کس دیگر آشنا بود و تبدیل اوین به پارک را یک مطالبۀ ملی و پاسخ به خواست مردم شهر میدانست.
علت حساسیت بر روی زندان اوین به جای زندان قصر نیز به این خاطر بود که در زندان قصر مجرمان و متهمان غیر سیاسی هم نگهداری میشدند حال آن که اوین به خاطر زندانیان سیاسی آن شهرت داشت؛ خصوصا بعد از اعدام 9 نفر و مشهورتر از همه بیژن جزنی در تپههای اوین و بیرون از زندان با ادعای دروغین مقابله با فرار آنان در 30 فروردین 1354 یادآور تلخیهای بسیار شده بود.
این خاطره هم خالی از لطف نیست که در سال های نخست پس از انقلاب صاحب یک بنگاه معاملات املاک در منطقه سعادتآباد هنگام پیشنهاد یک قطعه زمین و در حالی که اطراف آن همه بیابان بود رو به شمال و با انگشت، زندان اوین را نشان میداد و میگفت به زودی این زندان تبدیل به پارک میشود و این منطقه آباد خواهد شد. منطقه البته بسیار آباد شد و سعادت مادی بسیاری برای پیشبینی کنندگان به همراه آورد چرا که قیمت زمین در آن همواره روند صعودی حیرتانگیزی داشته و شاید اکنون هزار برابر آن روز شده باشد اما به دلایلی خصوصا با حوادث سال 60 اوین همچنان به صورت زندان باقی ماند و به پارک تبدیل نشد.
آن ایده به فراموشی سپرده شده بود و با تبدیل زندان قصر به باغ موزه دوباره مطرح شد و در استقبال از سخنان آقای قالیباف دو دلیل برای خرسندی ذکر شد: نخست این که در تمام سالهای پس از انقلاب همواره این انتظار وجود داشته که زندان اوین به بوستان تبدیل شود خاصه این که همچنان این تصور در مردم وجود دارد که شمار سیاسیها و عقیدتیها در آن بیشترند تا دیگران و بیشتر هم نباشند افکار عمومی زندان را جایی برای نگاه داری مجرمان خطرناک میداند که بیرون از زندان امنیت مردم را به مخاطره میاندازند نه کسانی که نقد و عقیده ای را مطرح کردهاند.
وجه دوم این است که سرانه فضای سبز در شهری چون تهران همچنان کمتر ازاستانداردهای روز دنیاست و شهرداری به همین بهانه گاه املاکی را قابل تبدیل به فضای سبز اعلام می کند هر چند در مواردی خود با نهاد دیگری به توافق می رسد و به برج تبدیل می شود نه پارک!
آن موقع نوشتم شهرداری در کنار ساخت بزرگراه و تونل و پل برای خودروها باید به خود شهروندان و حظ بصری و اوقات فراغت آنان نیز طبعا باید توجه کند و هر نهالی که کاشته شود یک کار مثبت است چه رسد به این که محوطهای وسیع و مشهور را به پارک تبدیل کنند هر چند که معلوم نیست چقدر از مساحت اوین که از 43 تا 57 هکتار روایت شده در فاز اول تحت پوشش قرار میگیرد و اکنون و پس از هفت سال میتوان گفت: «معلوم شد: دریغ از یک متر!»
در پایان نوشتۀ ما و نه آن نامه آمده بود: هنگامی میتوان در پارک اوین با آسودگی قدم زد که خاطر شهروندان دیگر هم آسوده باشد که احداث این بوستان به بهای انتقال زندانیان به نقطهای دورتر نبوده و اگر هم اتفاق افتاده همین استانداردها در جای دیگر هم رعایت شود و با این امید که محکومان سیاسی و امنیتی در بین آنها نباشد و این مشکل کاملا حل شده باشد. (حوادث دی 96 و آبان 98 و حالا شهریور و مهر 1401 البته هنوز رخ نداده بود).
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10850/32131/111330
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10850/32131/111331
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10850/32131/111332
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10850/32131/111333
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10850/32131/111334
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10850/32131/111335
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10850/32131/111336
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10850/32131/111337
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10850/32131/111338
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10850/32131/111339
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10850/32131/111340
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10850/32131/111341
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10850/32131/111342
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10850/32131/111343
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/10850/32131/111344
|

- دیوارنگاره پرحاشیه؛ ۷۰ تا ۱۸۰ میلیون تومان هزینه هر بار تعویض
- تاروپود شاخصهای ســلامت
- متخصصان اقتصاد دیجیتال در فکر مهاجرت!
- اعلام آمادگی برای صادرات تجهیزات پلیس ایران به سایر کشورها
- کانون پرورش فکری در پی همکاری بینالمللی و ارتباط با همسایهها
- سرمقاله
- طلسم ۱۲ ساله شکسته شد؛ دولت به تهران اتوبوس داد
- ۱۱ خطای استراتژیک صداوسیما
- مرحله دوم مزایده خودروهای خارجی
- ستودهی موسیقی اصفهان درگذشت
- یادداشت
- دو راهی صنعت و فرهنگ برای چاپ
- ذخیرهسازی ۵۲ هزار تن گوشت مرغ از ابتدای سال
- بانکها به تکلیف قانونی خود عمل نکردند
- یادداشت