

|
سرمقاله
زندگی در عصر
«کار خودشان است»!
هومن جعفری
این روزها من فکر می کنم ما مشغول زندگی کردن سریال آینه سیاه هستیم که سریالی بدبینانه است و نسبت به مضرات وابستگی بیش از حد به تکنولوژی هشدار می دهد. دست اندرکاران این مجموعه به خوبی پیش بینی های تلخ خود از آینده ای که خواهد آمد را به تصویر کشیده اند. قبلا فکر نمی کردم عمر ما آنقدر باشد که رخ دادن این وقایع را ببینیم اما حالا می بینم که این تصاویر تلخ از ما دور نیستند.
مثلا یکی از نکاتی که در این مجموعه بسیار مورد تاکید قرار گرفته اهمیت بیش از حد شبکه های اجتماعی و نظرات کاربران در مورد دیگران است. اصلا یکی از قسمت ها در مورد همین است که شهروندان فقط تا زمانی می توانند از خدمات عمومی استفاده کنند که در شبکه های اجتماعی امتیاز یا ستاره های بیشتری داشته باشند و اگر ستاره هایشان کم شود، دیگر نمی توانند بهره مند شوند. اتفاقی که انگار طعنه ای به میزان فالوورهای بالا در شبکه های اجتماعی است.
حتما شما هم ویدئوی حضور یک پسر لوس و خودخواه در یکی از برنامه های تلویزیونی آمریکایی را دیده اید که چون اعضای خانوادهاش به اندازه او فالوور ندارند، با آنها صحبت نمی کند! البته دست مجری برنامه درد نکند که حسابی از خجالت این موجود بی هنر در آمد اما واقعیت این است که چنین مناسباتی در دنیا وجود دارند و احتمالا در آینده افزایش هم پیدا کنند.
همین حالایش هم احتمالا در فضای مجازی با این موضوع طرفیم. آدم هایی که اصلا معلوم نیستند کی هستند و چه رده یا مرتبه یا عنوانی دارند، چنان نسخههایی برای بشریت می نویسند که انگار بدون نظرات آنها شب روز نمی شود! بعد که ته طرف را در می آوریم، می بینیم اگر پول مفت پروژه های ایران هراسی را جلویش نپاشند، کارتن خواب خواهد شد! یعنی حتی نمی تواند به یک عنوان ساده هم برای خودش شغلی پیدا کند. بلد نیست. نه تخصص دارد و نه تعهد اما برای همه چیز نسخه می دهد. از داخل ترکیه یا آلمان یا بلژیک یا فرانسه، چنان نظراتی در مورد جامعه ایران و اتفاقاتش می دهد که انگار خودش دو دقیقه پیش خیابان مولوی بوده و همه اتفاقات را با چشم دیده و همه هم در گوشش اسرار مگو را گفتهاند!
در عصر «کارخودشان است» زندگی میکنیم! هر جای دنیا که باشی فقط بگو کار خودشان است. مهم نیست منظورت اینور باشد یا آنور! همین را بگویی کافی است!
نهایی شدن قرارداد دریافت ۶۳۰ واگن متروی تهران در سفر زاکانی به چین
2 امتیاز از استمرار سیاستهای اقتصادی دولت گزارش میدهد؛
احساس افزایش قدرت خرید مردم
3 روزهای سخت در انتظار سرخابی ها؛
نگرانیهای مشترک نکونام و گلمحمدی
4 در فینال تورنمنت چهارجانبه اردن؛
ایران - قطر؛ دوئل منتقدان دیروز و دوستان امروز!
4 نگاهی به قتل هولناک داریوش مهرجویی کارگردان شهیر سینمای ایران ؛
از کیارستمی تا پوراحمد و مهرجویی ؛ آوار مصیبت بر سر سینمای ایران
2 کارشناس تعلیم و تربیت در گفت وگو با امتیاز؛
راهکار بر طرف کردن اختلال یادگیری در دانشآموزان چیست؟
1 وزیر نفت با اشاره به سفر معاون اول رئیس جمهور به بلاروس خبر داد؛
مسیر جدیدی برای توسعه روابط اقتصادی در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی
3 وزیر آموزش و پرورش :
هرگونه هزینه در آموزش و پرورش سرمایه گذاری پیشگیرانه است
2 جشنواره فیلم لومیر با پیام صلح شروع شد
8 گپ و گفت
کارشناس تعلیم و تربیت
در گفت وگو با امتیاز؛
راهکار بر طرف کردن اختلال یادگیری در دانشآموزان چیست؟
زهرا بنی اسد، کارشناس تعلیم و تربیت در گفت وگو با روزنامه امتیاز در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر اینکه اختلال یادگیری چیست؟ گفت: این اختلال یعنی اینکه کودک یا دانشآموزی علیرغم داشتن هوش طبیعی، شنوایی و بینایی طبیعی و نداشتن نقایص حسی و جسمی خاص هنگام قرار گرفتن در معرض آموزش رسمی باکیفیت مناسب نمیتواند با روشهای عادی در کلاسهای درس معمولی آموزش ببیند و خواندن، نوشتن و حساب کردن را بیاموزد.
زهرا بنی اسد ادامه داد: اختلال یادگیری انواع مختلفی دارد، ممکن است که یک کودک در یادگیری خواندن مانند روانخوانی، درک مطلب، نوشتن، عدم رعایت نظم و اسلوب در انشاء و... مشکلاتی داشته باشد. نوع دیگر اخلال یادگیری اختلال در ریاضی و محاسبات است که ممکن است در یادگیری ریاضی به روشهای عادی که بقیه بچهها در مدرسه یاد میگیرند مشکلاتی داشته باشد که نیازمند آموزش ویژه باشد.
این کارشناس تعلیم و تربیت افزود: اینگونه نیست که دانشآموزی که دچار اختلال یادگیری است نتواند به خوبی خواندن، نوشتن و محاسبه کردن را یاد بگیرد بلکه افرادی که اختلال یادگیری دارند نیازمند آموزش روشهای ویژه توانبخشی، آموزش ویژه و روشهای خاص خود هستند.
زهرا بنی اسد ادامه داد: دانشآموزی که به اختلال یادگیری مبتلاست میتواند تحصیل کند، زندگی اجتماعی موفق و آینده درخشانی داشته باشد اما شرط این موضوع تشخیص به موقع اختلال، ارجاع به متخصص و برنامه درمانی توانبخشی و آموزش برای مشکلات یادگیری است. بنابراین پیگیری درمانها بسیار مهم است.
این کارشناس تعلیم و تربیت در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر اینکه چه زمانی نیاز است که به وجود اختلال یادگیری شک کنیم و برای ارزیابی و تشخیص درست فرزندمان به متخصص مراجعه کنیم؟ گفت:علائم یادگیری در سنین پیش از دبستان و قبل از ورود به مدرسه دیده میشود و به معلم، مربی و والدین هشدار میدهد اما تا زمانی که کودک در معرض آموزش رسمی قرار نگرفته و وارد مدرسه نشده است نمیتوانیم اختلال یادگیری را تشخیص دهیم.
زهرا بنی اسد، کارشناس تعلیم و تربیت در پایان گفت وگو با روزنامه امتیاز عنوان کرد: بنابراین از والدین عزیز و معلمان محترم میخواهیم که بعد از گذشت دو ماه از سال تحصیلی اگر دیده شد که دانشآموزی نمیتواند همگام با کلاس درس پیش برود؛ یعنی به اندازه متوسط کلاس عملکرد خوبی داشته باشد حتماً برای ارزیابی، تشخیص و پیگیری روند درمان به مراکز توانبخشی و مشکلات یادگیری ارجاع دهند تا روانشناسان کودک و افرادی که در زمینه اختلال یادگیری متخصص هستند به کودکان کمک کنند.
وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد:
آمادگی ایران برای توزیع کود پتاس بلاروس
وزیر جهاد کشاورزی از آمادگی ایران برای تبدیل به مرکز توزیع (هاب منطقهای) و مسیر اصلی انتقال کود پتاس بلاروس به مقاصد منطقهای و بینالمللی خبر داد.
محمد علی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به سفر معاون اول رئیس جمهوری و هیأت همراه به بلاروس گفت: ظرفیت بلاروس در تولید کودهای کشاورزی به ویژه کود پتاس بسیار قابل توجه است به شکلی که یکی از منابع اصلی تأمین این کود برای کشور ما و برای کشورهای آسیای جنوب شرقی به ویژه هند و … به شمار میآید. با توجه به محدودیتهای اعمال شده از سوی کشورهای غربی برای صادرات بلاروس از طریق بنادر اروپایی، پیشنهاد دادهایم میتوان با برنامهریزی مناسب نقش فعال و مؤثری در زمینه تغییر مسیر صادرات کود بلاروس از اروپا به ایران ایفا کرد. حتی در این زمینه مقدمات لازم برای تأمین فضای کافی انبارداری در جنوب کشور آغاز شده و برخی استانها نیز درگیر مسأله شدهاند. وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به نیاز کشور و پیرو توافق نامه سال گذشته شرکت خدمات حمایتی کشاورزی برای تأمین کود پتاس از کشور بلاروس، اعلام کرد: تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار تن کود پتاس به ایران ارسال شده و دریافت مابقی توافق نیز در حال پیگیری است. وی با اشاره به آمادگی ایران برای افزایش تنوع و حجم عرضه مواد غذایی ایرانی به خصوص مواد خام کشاورزی به بازارهای بلاروس خاطرنشان کرد: این امر منوط به اعطای تسهیلات بیشتر گمرکی و خدمات لازم به تجار به ویژه بخش خصوصی در این زمینه است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مطرح کرد؛
برنامه ریزی برای تولید دارو با مشارکت بلاروس
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به سفر معاون اول رییس جمهور به بلاروس، از برنامه ریزی برای صادرات متقابل و تولید مشترک دارو با بلاروس خبر داد. بهرام عیناللهی، تاکید کرد: توافقات خوبی در بخشهای دولتی و خصوصی دو کشور در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین صادرات متقابل و تولید مشترک دارو انجام گرفته و آمادگی برای افزایش همکاریها در این زمینه و رفع موانع وجود دارد. وی، یکی از موانع موجود را زمانبر بودن و هزینه نسبتاً بالای ثبت دارو و تجهیزات پزشکی در بلاروس دانست و افزود: در جمهوری بلاروس، ثبت دارو، تجهیزات پزشکی و ایجاد فرایندهای تولید مشترک، هم زمانبر است و هم هزینههای زیادی را برای طرف ایرانی ایجاد میکند. وزیر بهداشت با توجه به گشایش سیاسی در روابط دو طرف و سفر پیش روی معاون اول رییس جمهور به این کشور اظهار امیدواری کرد این فضای ارتباطی جدید بتواند در راستای غلبه بر تحریمهای ظالمانه غربی علیه ایران و بلاروس، فرایندهای اداری در بلاروس را برای ثبت دارو و تجهیزات پزشکی تولیدی ایران تسهیل کند. وی افزود: بلاروس درخواست واردات برخی از محصولات دارویی ایران را دارد که حداکثر همکاری در این زمینه صورت میگیرد. با این حال میزان تولید داروهای خاص در ایران ممکن است زمینه لازم برای صادرات آن به سایر کشورها را فراهم نکند. وزیر بهداشت، توافق درباره همکاری تولید محصولات دارویی و تجهیزات پزشکی توسط طرف ذیربط بلاروسی با شرکتهای ایرانی و همچنین توافق درباره تولید مشترک داروهای بلاروسی در ایران توسط شرکتهای دو طرف را در دسترس خواند و اظهار امیدواری کرد با توجه به مذاکرات هیأتهای عالی دو کشور در سفر پیش رو بتوان به به نقطه اجرایی و عملیاتی رسید. عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس:
۵۰ درصد مردم از یارانه بنزین برخوردار نیستند
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره ایده توزیع یارانه بنزین به هر کد ملی پرداخت و گفت: اجرای این کار به عدالت نزدیک تر است.
حسینعلی حاجی دلیگانی درباره ایده مطرح شده در خصوص توزیع یارانه بنزین به هر کد ملی به جای شخص گفت: این ایده که یارانه بنزین به جای خودرو به هر کد ملی تخصیص پیدا کند به این دلیل که ۵۰ درصد مردم از این یارانه برخوردار نیستند و این شیوه توزیع یارانه بی عدالتی است، کاملاً درست است.
وی در ادامه بیان کرد: این یارانه پنهان بنزین فقط به بخشی از جامعه تخصیص پیدا میکند و همین بخش هم به صورت متفاوت از این یارانه برخوردار میشوند. اینکه یارانه بنزین را به کل مردم تعمیم دهیم کار صحیح و درستی است. البته باید در نحوه اجرا دقت عمل لازم انجام شود به نحوی که به هدفی که میخواهیم درست برسیم.
این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: در این ایده مقرر بود دولت سهمیه بنزین افرادی را که فاقد خودرو هستند، در آخر ماه بردارد و به جای آن کارت بانکی افراد را شارژ کند تا آنها بتوانند کالا خریداری کنند. یکی از اهداف اصلی این طرح استفاده همه مردم ایران از یارانه انرژی است. در وضعیت کنونی افرادی که ماشین ندارند عملاً بهرهای از یارانه انرژی ندارند، اما با تصویب و اجرای این طرح این افراد میتوانند یارانه بنزین خود را بفروشند و از این طریق درآمدی حاصل کنند.
یادداشت
بلایی که صهیونیستها بر سر محیطزیست آورد
️ عباس محمدی -کنشگر محیطزیست
جنگ از پلیدترین رفتارهای جامعههای انسانی و از مخربترین عاملها برای محیط زیست است.
سردمداران صهیونیستها بارها نشان دادهاند که برای پیشبرد هدفهای فزونخواهانهای همچون تصرف زمینهایی که مطابق نقشهی اولیهی تشکیل این دولت جزو خاکِ آن نبوده، یا برای در اختیار گرفتن سرچشمهی رود اردن، جلوگیری از دستیابی کشورهای مسلمانِ خاورمیانه به فناوری هستهای، و پیشگیری از اعتراض احتمالی بر ضد این فزونخواهیهای غیرقانونی، از هیچگونه تهدید، حمله، ترور، مظلومنمایی، باجخواهی از کشورهای دیگر، و مجازات و کشتار دستهجمعی ابا ندارند.
صهیونیستها همچنین با بمبارانهای بیشمار و کاربرد بمبهای غیرمتعارف فسفری و رادیواکتیو، با قرار دادن باریکهی غزه در محاصرهی کامل (به تعبیری تبدیل آن به بزرگترین زندانِ با سقف باز جهان) که یک نتیجهی آن جمع شدن انبوهی از زباله در منطقه بوده، و با نابودسازی باغها و کشتزارها… آسیبهای سنگین و جبرانناشدنی به محیط زیست باریکهی غزه و جنوب لبنان و چندین منطقه از سوریه زده است.
با این وصف، مقامهای صهیونیستها در حملهی اخیر خود به غزه که مصداق آشکار جنایتهایی مانند کشتار گروهی، مجازات دستهجمعی، حمله به غیرنظامیان، کشتار کودکان، تخریب زیرساختهای مرتبط با خدمات همگانی، و جنایت بر ضد محیط زیست است، عبارت «حیوانهای انساننما» را دربارهی طرف مقابلشان که در عمل شامل چند میلیون انسان ساکن غزه شده، به کار بردهاند. چند مدافع صهیونیستها هم عبارت «سر افعی» را برای توصیف دولتهایی که به زعم ایشان مدافع حماس هستند به کار بردهاند. گذشته از آن که اقدام متقابل صهیونیستها خلاف اصل «مقابلهی متناسب» و در ضدیت با مقررات بینالمللی حاکم بر جنگ مانند کنوانسیونهای ژنو است، واژهپردازی آنان و مدافعانشان نشاندهندهی سوگیری بیرحمانه بر ضد حیوانات و قرینهای بر ذات طبیعتستیزانهشان هم هست، چرا که پلیدترین اقدامها را که فقط از انسانهای اهریمنی برمیآید، به حیوانها که هرگز چنین نمیکنند، نسبت میدهند. البته در این میان، اتهام بستن به دیگران، دشمنسازیِ دروغآمیز، و بهانهجویی برای توجیه حملههای ددمنشانه هم از سوی اینان به کار میرود.
مدل رشد تمدن اروپایی (که به آمریکا و صهیونیستها که با مهاجران اروپایی شکل گرفتهاند هم تسری یافته) از دورهی یونان باستان، مدل تهاجمی و مبتنی بر تصرف عدوانی بوده است. در این مدل، همزیستی و رواداری جا نداشته و مردمان سرزمینهای دیگر «بربر» خوانده شده، به بردگی گرفته شده، قتل عام شده، و سرزمینها و داراییشان مستحق مصادره فرض شده است. رفتار اسپانیاییهای «کاشف» آمریکا (و بعد از آن رفتار دیگر مهاجران اروپایی) با بومیان قارهی آمریکا، هلندیها با اندونزیاییها، بلژیکیها با کنگوییها، آمریکاییها با ویتنامیها، فرانسویها با الجزایریها، و انگلیسیها با اهالی بنگال که هر کدام با کشتار مستقیم، یا راه انداختن جنگ، یا ایجاد قحطی، یا تخریب زیرساختهای اقتصادی و اجتماعی سبب قتل عامهای هراسآور و چند میلیونی شدهاند، فقط چند نمونه از رفتار مبتنی بر تجاوز و تصرف دولتهای اروپایی و آمریکایی با دیگر مردمان بوده است.
پیشینهی تشبیه دیگرانی که مورد تجاوز و ستم هستند به حیوان، قابل ردگیری در آثار یکی از بزرگترین و نخستین اندیشمندان تمدن اروپایی یعنی ارسطو است که میگفت بردگان مانند حیوانات هستند و هرگونه تنبیه و شکنجهی آنان مجاز است. خودبرترپنداری اروپاییانِ مسیحی که یک نمود آن یهودستیزی بوده، در تحقیر و ستم بر حیوانات هم دیده میشود. تاریخ تمدن اروپایی، همبستگی معناداری با انقراض گونههای حیات وحش دارد؛ نابودی یا تا لبهی انقراض کامل بردن نسل گرگ و دیگر گوشتخواران در اروپا، بوفالو در آمریکا، ببر تاسمانی در استرالیا، و پرندهی دودو در ماداگاسکار فقط چند نمونه از تأثیر ورود انسان متمدن اروپایی به زیستگاههای این جانداران بوده است. حتی چند مورد از این انقراضها به علت برنامهریزی هدفمند و عامدانه برای نابودسازی کامل یک گونه بوده است.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15078/38028/125956
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15078/38028/125957
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15078/38028/125958
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15078/38028/125959
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15078/38028/125960
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15078/38028/125961
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15078/38028/125962
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15078/38028/125963
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15078/38028/125964
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15078/38028/125965
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15078/38028/125966
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15078/38028/125972
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15078/38028/125973
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15078/38028/125974
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15078/38028/125975
|

- سرمقاله
- نهایی شدن قرارداد دریافت ۶۳۰ واگن متروی تهران در سفر زاکانی به چین
- احساس افزایش قدرت خرید مردم
- نگرانیهای مشترک نکونام و گلمحمدی
- ایران - قطر؛ دوئل منتقدان دیروز و دوستان امروز!
- از کیارستمی تا پوراحمد و مهرجویی ؛ آوار مصیبت بر سر سینمای ایران
- راهکار بر طرف کردن اختلال یادگیری در دانشآموزان چیست؟
- مسیر جدیدی برای توسعه روابط اقتصادی در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی
- هرگونه هزینه در آموزش و پرورش سرمایه گذاری پیشگیرانه است
- جشنواره فیلم لومیر با پیام صلح شروع شد
- گپ و گفت
- آمادگی ایران برای توزیع کود پتاس بلاروس
- برنامه ریزی برای تولید دارو با مشارکت بلاروس
- ۵۰ درصد مردم از یارانه بنزین برخوردار نیستند
- یادداشت