|
دلیل جنایت اعلام شد؛
جزئیات بازسازی صحنه قتل مهرجویی و همسرش
2 کارشناس سواد رسانهای در گفتوگو با امتیاز؛
ارتباط رسانهای نا همتراز چه بلایی بر سر فرزندان می آورد؟
1 امتیاز در مورد نحوه کاهش هزینه و افزایش بهرهوری در کشورر گزارش میدهد؛
شناسایی مهمترین پیشران رسیدن به اقتصاد دیجیتال
3 سرمقاله
قصه ساندویچ زیر پل
هومن جعفری
سر ظهر، تقاطع حافظ و جمهوری بودم. زیر پل. بین دو پاساژ معروف موبایل فروشان منطقه. گوشه ای ایستاده بودم و به پیک موتوری تمیز و باکلاسی نگاه می کردم که گوشه ای ایستاده بود. دورتا دورش آدم های مختلف. داشتند فیلم میگرفتند و طرف بازیگر معروفی بود شناختمش. چشم در چشم شدیم. لبخندی زد. مودب و صمیمی. سمتش نرفتم. مشغول ضبط دیالوگی بود و من هم مشغول خوردن یک ساندویچ ارزان خیابانی. اتفاقا سکانس هم همین بود. اینکه او به عنوان پیک موتوری بیاید و به جوان دکه ای کنار خیابان سفارشی بدهد و برود. دیالوگشان این بود:
«ممد یه ساندویچ برام بزن میام!
باشه!»
چند بار ضبطش کردند و بعد رفتند سمت سکانس های بعدی در همین لوکیشن. منشی صحنه حواسش بود که در سکانس بعدی بازیگر باید کلاه سرش باشد یا جزییاتی از این دست! آنقدر هم دورش شلوغ بود که برای رفتن سمتش باید صبر می کردی. من صبرم زیاد بود و ایستادم. نگاهش کردم. کسی اصلا حواسش نبود که ادم آدم معروفی است. اصلا کسی نگاه نمی کرد ببیند روی آن موتور ساده چه کسی نشسته.
آدم های معروف به هیجانم نمی آورند. تجربه بیست و خورده ای سال سرو کله زدن با آدمهای معروف را در روزنامه نگاری دارم. دیگر با آنها به هیجان نمی آیم. نفسم بند نمی آید. طرف آدم محترم و بازیگر خوبی هم هست اما آدمی نیست که بخواهم بروم و با او سلفی بگیرم. از طرف دیگر صحنه فیلمبرداری فیلم محل ورود غریبه نیست. شاید نخواهند گریم و عکس لو برود. شاید نخواهند جزییات کار منتشر شود. حدسم هم درست بود. نمیخواستند عکسی از کار لو برود.
ایستادم کنار و نگاهش کردم. خاطرات بیست سال برایم زنده شد. معدود حواشی پرشوری که در موردش شنیده بودم و خب برایم جذابیتی هم نداشت. کمی صبر کردم و بعد مسیرم را گرفتم و رفتم. کارهای دیگری داشتم که برایم مهم تر بود. آدم های دیگر. کارهای دیگر. وظایفی مهم تر از ایستادن و زل زدن به یک بازیگر سینما. فراتر از تلف کردن وقت برای هیچ. نه دنبال خبر بودم نه دنبال عکس یا یادگاری. سلفی گرفتن با آدم هایی که معروفند برایم لطفی ندارد مگر آنکه برای طرفی احترامی بیش از حد معمول قائل باشم. مثلا طرف نویسنده درجه یکی باشد. بازیگرها خیلی برای من هیجان انگیز نیستند. سیاستمداران هم. شاعرها چرا و نویسنده ها اگر کارهایشان را دوست داشته باشم. به هرحال، هدف این بود که پول ساندویچ کنار خیابان در بیاید که آمد. نتیجه اخلاقی اش اینکه در خیابان بی اجازه از مردم عکس نگیرید!
اعلام انزجار مادران و کودکان تهرانی از رژیم کودک کُش
2 وزیر بهداشت اعلام کرد
تولید دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس تا دهه فجر
2 ملکی: گوشت به قیمتهای پارسال بازمیگردد؟
3 دبیر: پوست رؤسای فدراسیونهایی را که نتیجه نگرفتند بکنید!
4 وزیر کار در خصوص ترمیم حقوق کارگران هفته آینده خبر می دهد؛
خبر جدید درباره دستمزد کارگران
3 «سرزمین مادری» و ستارههایی در قاب سیما
8 گپ و گفت
سعید مدرسی، کارشناس سواد رسانهای
در گفتوگو با امتیاز تشریح کرد؛
ارتباط رسانهای نا همتراز چه بلایی بر سر فرزندان می آورد؟
سعید مدرسی، کارشناس سواد رسانهای در گفتوگو با روزنامه امتیاز عنوان کرد: اگر بخواهیم مسئله فیلترینگ را با نگاه به فضای خانوادهها به ویژه تمرکز روی کودک و نوجوان درنظر بگیریم، باید به این موضوع دقت کنیم که ایجاد ممنوعیت حتماً یک راهحل از مجموعه راهحلهای مواجهه با محتوای ناسالم و دسترسیهای ناامن است.
سعید مدرسی ادامه داد: چون در فرصتی که ما فیلتر یا ممنوع میکنیم یک فرصت طلایی و کوتاه آموزش، ترویج و فرهنگسازی وجود دارد که در آن فرصت، کاربران به ویژه خانوادهها اعم از والدین، معلمان و مربیان میتوانند به ضرورت خودکنترلی، نظارت و محدودیت پی ببرند و خودشان مختارانه و انتخابگرانه این محدودیتها و نظارتها را اعمال کنند.
این کارشناس سواد رسانهای تصریح کرد: پس از حدود سی سال از گسترش فضای مجازی در میان عموم مردم کماکان فیلترینگ به عنوان راهحل اصلی استفاده میشود و هنوز که هنوز است، ضرورت آموزش و ترویج کمتر وجود دارد و نتیجهاش نیز این شده است که هم مخاطب و کاربر از محدودیت، گریزان و بیزار شده و هم ابزارهای محدودکننده ناکارآمد شدهاند.
سعید مدرسی ادامه داد: به دلیل ناکارآمدی ابزارهای محدودکننده، بچهها به راحتی به سایتهای غیرمجاز و محتواهای ناسالم دسترسی پیدا میکنند. چون دسترسی به هر محتوایی را حق مسلم خود میدانند و ضرورت و علت آن محدودیتها را هم چندان درک نمیکنند.
این کارشناس سواد رسانهای تصریح کرد: در چنین شرایطی که اتفاقاً پلتفرمهای اصلی که مالکیت دادهها را در اختیار دارند، امکان محدودسازی و فیلترینگ هوشمند را پدید آوردهاند. به این معنا که میتوانند با استفاده از انواع ابزارها، محتواهای خاصی را به مخاطبان خود عرضه و برخی از هشتگها را حذف کنند و تحت عنوان قوانین آزادی بیان برخی از محتواهای مستهجن را در دسترس قرار دهند و بسیاری از محتواهای مفید و آموزشی را به اشکال مختلف از دسترس دور نگه دارند و یک نوع توهم انتخابگری در مخاطب خود پدید بیاورند.
سعید مدرسی، کارشناس سواد رسانهای در پایان گفتوگو با روزنامه امتیاز عنوان کرد: اگر ارتباط رسانهای نا همتراز فرزندان تحت نظر والدین و هدایت و اشراف آنان شکل گرفته باشد طبیعتاً زمینه رشد فرزند شما را فراهم میکند، اما اگر عرصهای فراهم شد که به صورت ارتباطات متقاطع و به دور از اشراف والدین ارتباط رسانهای ناهمتراز شکل گرفت، بدون شک این ارتباطات آسیبهای تربیتی ماندگار و عمیقی را در شکلگیری فضای روحی و فکری فرزندان به وجود خواهد آورد پس یکی از عرصههای دیگر قانونگذاری در مدیریت ارتباطات رسانهای فرزندان قواعد و قوانینی است که در باب ارتباطات در این فضا باید وضع شود.
وزیر آموزش و پرورش:
تعلیم و تربیت در خانواده شکل میگیرد؛ توصیه به خیرین مدرسهساز
وزیر آموزش و پرورش گفت: امروز تعلیم و تربیت در خانواده شکل میگیرد و در مدرسه تقویت میشود. رضامراد صحرایی، افزود: مدرسه و آموزش و پرورش تنها متولیان تربیت نیستند. اساساً مدرسه کمکی به تربیت خانواده است این تعریف که خانواده کمکی برای مدرسه باشد اشتباه است. تعلیم و تربیت در خانواده شکل میگیرد و در مدرسه تقویت میشود تا افراد وارد جامعه شوند. زمانیکه گروهی از اولیا که میتوانند اولیای مستقیم آن مدرسه باشند و یا در عنوان خیرین مدرسهساز در اداره مدرسه مشارکت کنند تأثیر بسیار خوبی دارد. وی با اشاره به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، گفت: در هر ۶ ساحت سند تحول بنیادین که بعد از ساختن کالبد و فضای شکل گیری این ساحتها در مدرسه است خیرین میتوانند شرکت کنند. مسئله ما این است که پایهگذاری و پایهریزی موضوعاتی است که در مورد آن صحبت میکنیم ذیل مدرسه است. ما یک آئیننامه اجرایی برای مدرسه داریم که هر اتفاقی که در مدرسه قرار است رخ دهد به صورت سازمان یافته و منسجم و ساختار مند باشد. صحرایی ادامه داد: در آئین نامه اجرایی مدارس این پیش بینیها شده است. این آئیننامه بسیار فاخر است. برای اینکه ببینیم کجا سند تحول رفته و کجا نرفته است، یک راهکار این است که به این آئین نامه رجوع کنیم. وی با تاکید بر اینکه مدیر مدرسه عامل اصلی ارتباط درون و بیرون مدرسه است، افزود: امروز مسیر ساختن آینده ایران از مدرسه در مدرسه و با مدرسه میگذرد. کاری که خیرین مدرسه ساز انجام میدهند برای آینده کشور است. وزیر آموزش و پرورش خطاب به خیرین حاضر در جمع گفت: گام اول را محکم بردارید. اینکه اینجا جمع شدید، نتیجه پختگی است. با توجه به اصل ۹۰-۱۰ اگر ۹۰ درصد اندیشه کنیم و بعد ۱۰ درصد فعالیت کنیم کار مستحکم پیش میرود. حرکت این قطار ممکن است در ابتدا کُند باشد، اما در ادامه با اندیشه درست سرعت میگیرد. خبر جدید وزیر نفت درباره تغییر کارتهای سوخت
اوجی: بنزین سوپر داریم، ولی کم است
وزیر نفت اعلام کرد: بنزین سوپر داریم ولی میزان آن کم است. جواد اوجی در حاشیه جلسه هیات دولت و در جمع خبرنگاران، گفت: تلاش میکنیم تا در زمان وارونگی دما، در کلان شهرها سوخت یورو پنج توزیع کنیم و آلودگی هوای کاهش یابد؛ همچنین بنزین سوپر داریم، ولی کم است. وی افزود: کیفی سازی فرآوردهای نفتی برای جلوگیری از آلودگی هوا و اجرای قانون هوای پاک، به طور جد دنبال میشود و تا پایان این دولت، اکثر پالایشگاه ها در حوزه های کمی و هم کیفی به یورو چهار و پنج میرسند و عمدتا یورو پنج خواهد بود. اوجی ادامه داد: روزانه ۲۰ میلیون لیتر گازوییل یورو پنج را در پالایشگاه اصفهان تولید میکنیم که در این دولت انجام شده است؛ در پالایشگاههای شازند و ستاره خلیج فارس نیز فرآوردههای نفتی یورو پنج تولید میشود و طرح کیفی سازی پالایشگاه شیراز هم در آینده به بهره برداری میرسد. وی بیان کرد: درباره اتصال کارت بانکی به کارت سوخت نیز در حال مطالعه هستیم و چندین دستگاه کار مشترک میکنند، اما هنوز قطعی نیست. وزیر نفت همچنین گفت: در نیمه ابتدایی سال ۱۴۰۰، روزانه ۳۶ میلیون متر مکعب گاز بیشتری به نیروگاهها تحویل داده شده و سوخت مایع اعم از نفت گاز و نفت کوره، ۲۰ میلیون لیتر کمتر نسبت به سال گذشته در نیروگاهها استفاده شده است. وی اظهار کرد: برای نخستین بار، سقف سوخت ارسالی به نیروگاههای کشور نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته؛ همچنین پنج میلیون متر مکعب در روز، گاز به صنایع جزء و عمده تحویل دادیم و در خصوص صنایع عمده نیز، امسال روزانه ۱۶۴ میلیون متر مکعب گاز رسانی کردیم. وزیر نفت درباره آخرین وضعیت ناترازی تولید و مصرف گاز، گفت: ناترازی گاز در زمان شروع به کار دولت، ۲۵۰ میلیون متر مکعب در روز، در فصل سرد بوده است، اما با تولید میادین مشترک و مستقل گازی، امسال ناترازی کمتری داریم. وی گفت: تولید گاز نسبت به شروع دولت بیشتر شده و تلاش میکنیم تا تولید نفت و گاز و فرآوردههای نفتی و محصولات پتروشیمی را افزایش دهیم؛ تا پایان سال نیز ۶ میلیون تن به ظرفیت محصولات پتروشیمی اضافه میشود. اوجی درباره سفر روز گذشته خود همراه با معاون اول رئیس جمهور به کشور بلاروس اضافه کرد: در این سفر یک تفاهمنامه بین ایران و بلاروس منعقد شد که کمتر از یک ماه آینده، بخشی از آن به قرارداد میرسد. وی تاکید کرد: ایران و بلاروس دیدگاههای مشترک زیادی دارند و هر دو تحریم هستند؛ دو کشور ظرفیتهای خوبی دارند و بر اساس مطالعات انجام شده، توافقات خوبی درباره تامین قطعات و تجهیزات پالایشگاهها و پتروشیمیها صورت گرفت. یادداشت
کودک کشی بمثابه یک سلاح
️ محمد مهدی اسلامی
یک سوال رایج این است که اصلا چرا حماس جنگ را شروع کرد که کار به این اینجا برسد. از آن طرف چرا اسرائیل اینقدر وحشیانه میکشد و نگران پیامدهای آن نیست.
در یکماه اخیر صهیونیستها حملات خود به مسجد الاقصی را چند برابر کردند و بارها حرمت شکستند؛ مرابطات (زنان معتکف خدمتگذار و مدافع مسجدالاقصی) را ضرب و شتم کردند و مانع از ورود مسلمانان به مسجد شدند.
مسلمانان را تحقیر میکردند، مثلا در داخل صحنهای مسجد به پیامبر مکرم اسلام ناسزا گفتند و قرآنها را پاره کردند و با مسجد سگ آوردند.
از همه مهمتر زمزمه تخریب مسجد الاقصی بود. بستر را برای صهیونیستهای تندرو فراهم کردند تا با یورشهای هر روزه خود به مسجد الاقصی، به حرمت شکنیهای شان نسبت به آن ادامه دهند و مراسم و آیینهای تلمودی را چنان برگزار کنند که به صورت ضمنی تصمیم خود را برای ویرانی مسجد و ایجاد معبد کذایی علنی کنند.
برای همین روز دوم جنگ اسماعیل هنیه گفت مقاومت از طرح هایی خبر داشته که اشغالگران به دنبال اجرا کردن نیت هایشان در مسجدالاقصی در روزهای آتی بودند.
اما این همه مسئله نبود. به این نشانه که برای عملیات دو سال تمرین کرده بودند.
۱۹ مهر ۱۳۹۰ جنبش حماس به موفقیت تبادل ۱۰۲۷ اسیر فلسطینی با گلعاد شالیت صهیونیست در بند نیروهای حماس نایل شد. این یک برد بزرگ بود و تا سالها صهیونیستها منتقد این معامله بودند.
۲۲ خرداد ۱۳۹۳، ارتش اسرائیل، با حمله به غزه تقریبا همه فلسطینیهایی را که سال ۱۳۹۰ آزاد کردهبود، مجدداً بازداشت کرد. تعداد زیادی کودک کشت و جمعیت بزرگی را آواره کرد. از یک طرف آزادی اسرای تحت شکنجه برای فلسطینیها مهم بود، از طرف دیگر اسرائیل مرتب کشتارهای جزئی میکرد و زندگی را برای فلسطینیان چنان سخت میکرد که کوچ کنند.
این روند ادامه داشت تا اینکه سال ۱۴۰۰ یک دادگاه اسرائیلی حکم به اخراج فلسطینیان از منازل خود در منطقه شیخ جراح داد که یکی دو فیلمش معروف شد. بخشهایی را به بیتالمقدس شرقی اضافه کرد. (بیت المقدس که صهیونیستها اسمش را به اورشلیم تغییر دادند، اصلی ترین شهر فلسطین است که مسجد الاقصی در آن است و الان شرقش دست یهودیان و غربش دست مسلمانان است.)
اشغال بخشهای دیگری از شرق بیت المقدس و شکست خوردن مذاکرات تبادل اسرا، موجب شد سال ۱۴۰۰ یک جنگ ۱۱ روزه راه افتاد. اول فلسطینیها با سنگ زدن به اشغالگرهای منطقه شیخ جراح اعتراض میکردند و در مسجد الاقصی شعار میدادند، بعد پلیس اسرائیل حمله کرد و جنگ شروع شد. وقتی حماس حملات موشکی کرد، اسرائیل بعد ۱۱ روز اعلام آتش بس یکطرفه کرد. اما باز هم موضوع اسرای فلسطین باقی ماند و نیز حملات مرتب به فلسطینیها و کشته گرفتن روزمره ادامه داشت.
از همان سال ۱۴۰۰ خبرهایی شنیده میشد که بین همه گروههای مختلف فلسطینی برنامه ریزی برای عملیاتی بزرگ پیگیری میشد. عملیاتی که بایست چند خاصیت میداشت:
۱- آزادی اسرا
۲- بالا بردن هزینه کشتار روزمره و توهین و تحقیر مسلمانان
۳- بالا بردن هزینه برنامه ریزی برای تخریب مسجد الاقصی
اصلی ترین سلاح اسرائیل، موازنه وحشت بود. طوفان الاقصی این سلاح را از اسرائیل گرفته و الآن بسیاری از مردم عادی عرب دیده اند که میشود با سلاحهای دست ساز، تلفات سنگین از اسرائیل گرفت و بر خلاف ژست آنها، خیلی شکننده اند. این همه کشتار فجیع و بدون واهمه از پیامدهای افکار عمومی، برای بر گرداندن ترس در فلسطینیان است که موجب امنیت صهیونیستها بود. نه تنها نگران آبروی خود نیستند بلکه با کودک کشی دنبال آینده سوزی فلسطین و نیز وحشت افکار عمومی هستند. در چنین جنگی پیروزی وقتی است که نتوانند آن موازنه رعب را به دست آورند.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15080/38051/126062
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15080/38051/126063
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15080/38051/126064
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15080/38051/126065
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15080/38051/126066
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15080/38051/126067
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15080/38051/126068
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15080/38051/126069
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15080/38051/126070
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15080/38051/126071
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15080/38051/126072
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15080/38051/126073
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15080/38051/126074
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15080/38051/126075
|
- جزئیات بازسازی صحنه قتل مهرجویی و همسرش
- ارتباط رسانهای نا همتراز چه بلایی بر سر فرزندان می آورد؟
- شناسایی مهمترین پیشران رسیدن به اقتصاد دیجیتال
- سرمقاله
- اعلام انزجار مادران و کودکان تهرانی از رژیم کودک کُش
- تولید دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس تا دهه فجر
- ملکی: گوشت به قیمتهای پارسال بازمیگردد؟
- دبیر: پوست رؤسای فدراسیونهایی را که نتیجه نگرفتند بکنید!
- خبر جدید درباره دستمزد کارگران
- «سرزمین مادری» و ستارههایی در قاب سیما
- گپ و گفت
- تعلیم و تربیت در خانواده شکل میگیرد؛ توصیه به خیرین مدرسهساز
- اوجی: بنزین سوپر داریم، ولی کم است
- یادداشت