

|
سرمقاله
هدیه ناغافل برجام
هومن جعفری
درست در میانه جنگ و کشتار تمام عیار در غزه، مهلت پیش بینی شده در برجام هم از راه رسید و بخشی از محدودیت ها و مقرارات ضد ایران، به صورت رسمی لغو شدند. خبرش را بخوانید:
«دبیرخانه شورای امنیت سازمان ملل با ارسال یادداشتی به کشورهای عضو سازمان ملل متحد، پایان رسمی مقررات بندهای ۳، ۴ و ۶ ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱، شامل آزمایشهای موشکی، محدودیت صادرات و واردات اقلام موشکی به ایران و همچنین تحریمهای مربوط به توقیف اموال و ارائه خدمات مالی به افراد و نهادهای ایرانی تحت تحریم شورای امنیت را به اطلاع کشورها رسانده است.»
البته شاید از این پایان تحریم ها، چیزی عاید شهروندان نشود. تحریم های گسترده مالی و بانکی آمریکا سرجایش هست و تکان هم نخورده و بدتر شدن اوضاع در خاورمیانه قطعا فشارها روی ما را افزایش خواهد داد. احتمالا ما دیگر شامل تحریمهای تسلیحاتی هم نیستیم و می توانیم به صورت رسمی و شفاف اسلحه بخریم و بفروشیم. بحثی نیست. اما دلار برای من و شما کی ارزان میشود و انتقال پول در بانک های بین المللی برای من و شما کی میسر می شود؟ کی می توانیم به راحتی یک سفر برویم؟ کی می توانیم اصلا پولی داشته باشیم برای رفتن به سفری به کشورهای دور و برخودمان؟!
جوابی برای این سوال ندارم. فقط می دانم شاید برجام می توانست و می تواند بازی دیپلماسی را به سود ما رقم بزند. منتهی تا زمانی که خودمان به دستاوردهای دیپلماتیک خودمان بی اهمیت باشیم، چه سودی دارد؟ برجام برای ایران مزایای فراوانی داشت. قیمت دلار تثبیت شد. امنیت اقتصادی به آرامی در حال بازگشت به کشور بود. آن دو سه سالی که برجام داشتیم و ترامپ هنوز نرسیده بود که خرابش کند، از سال هایی بود که می شد در آن، نفسی کشید. حالا در خاورمیانه جدید، جایی که عربستان فهمیده بازی جنگ طلبی و جنگ های نیابتی برایش سودی ندارد و راه پیشرفت را از مسیر توسعه دنبال می کند، ما همچنان درگیر تحریم هاییم. وقتی برجام امضا شد، عربستان جنگ های نیابتی را راه انداخت و هر چه پول بود به پای ترامپ ریخت تا ایران را متوقف کند.
حالا آمریکا و عربستان جایشان را تغییر دادهاند. قبلا ما با امریکا و دیگر کشورها معاهده ای امضا کردیم و عربستان هزینه داد تا کنسل یا گمراهش کند و حالا ما با عربستان به صلح رسیده ایم و آمریکا و بقیه مشغول پرداختن هزینه های ناآرامی در منطقه هستند.
بازی در دقایق نفس گیرش قرار دارد.
شهردار پایتخت:
قرارداد تامین ۶۳۰ دستگاه واگن برای متروی تهران عملیاتی شد
2 امتیاز از راه اندازی مرکز تجاری در کشورهای هدف گزارش میدهد؛
توسعه اقتصادی با توسعه صادرات
3 مدیریت بحران شهر تهران:
آمادگی تهران برای زلزله بالا نیست
2 متخصص روانشناسی در گفت وگو با امتیاز تشریح کرد؛
راهکار برقراری روابط کیفی میان کودک و والد چیست؟
1 وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد؛
۱۰۵ هزار واحد مسکن مهر تکمیل شد
3 درهای مدارس پنجشنبهها و جمعهها باز میشوند
2 کارگردان «گاندو» سریال جدیدش را یک سال دیگر تمام میکند
8 گپ و گفت
متخصص روانشناسی در گفت وگو با امتیاز تشریح کرد؛
راهکار برقراری روابط کیفی
میان کودک و والد چیست؟
فرزانه طهماسبی، متخصص روانشناسی در گفت وگو با روزنامه امتیاز عنوان کرد: یکی از مهمترین عوامل مؤثر بر رشد روانی و اجتماعی، روابط والدین و کودکان است که در زندگی کودک در حال رشد اهمیت زیادی دارد؛ به طوری که کیفیت این روابط در سالهای اولیه کودکی، رشد شناختی، اجتماعی و هیجانی آینده را پایهگذاری میکند. فرزانه طهماسبی افزود: خانواده نقشی بنیادین در سلامت و بیماری افراد دارد و اصلیترین نهاد در حفظ سلامت فرد و جامعه است. همچنین، در شکلگیری مفاهیم سلامت و بیماری و الگوهای رفتار بهنجار و نابهنجار تأثیری بسزا دارد. سبکهای تربیتی ناکارآمد و تعامل نامناسب والد و کودک در طول دوران تحول به ایجاد مشکلات ارتباطی و در نهایت، آسیبپذیری کودکان در برابر اختلالهایی نظیر اضطراب، مشکلات رفتاری و آسیب روانشناختی منجر خواهد شد. این متخصص روانشناسی ادامه داد: در حقیقت، بین تعامل والد و کودک با سازگاری عاطفی و رفتاری کودک در اوایل کودکی، اواسط کودکی و نوجوانی رابطه وجود دارد. از کیفیت تعامل اغلب بهعنوان پیشبینیکنندهای برای مشکلات رفتاری کودکان میتوان استفاده کرد. کاهش رابطه مثبت والد و کودک بر طبق نظر پژوهشگرانی مانند استونز از آگاهی کمِ مادران در زمینه مهارت ارتباط برقرار کردن با کودک ناشی میشود. فرزانه طهماسبی افزود: نحوه برقراری رابطه والدین با کودک جز چالش برانگیزترین مسائل در تربیت کودک و فرزندان است. برقراری رابطه والدین با کودک بدون چالش نخواهد بود. زندگی مدرن خانوادگی میتواند استرسزا باشد و با فشارهای مختلف بر خانوادهها همیشه آسان نیست. سرانجام، والدین خواهان بهترین برای فرزندانشان هستند و رابطه قوی والدین با فرزند میتواند به نتایج بهتر برای فرزندان کمک کند. این متخصص روانشناسی با تأکید بر رابطه امن و غنی میان کودک و والد تصریح کرد: اگر پدر یا مادر به دلیل مشغلههای کاری و ... حضور اندکی در کنار کودک دارند، باید سعی کنند روابط کیفی بیشتری با فرزندشان برقرار کنند. بنابراین باید همه والدین بدانند اگر وقت کمتری برای فرزندشان دارند، حداقل باکیفیت باشند. کودک وقتی بزرگ شد، یادش خواهد آمد که چه روزهای خوبی را با آنها گذرانده است. فرزانه طهماسبی، متخصص روانشناسی در پایان گفت وگو با روزنامه امتیاز عنوان کرد: وقتی یک کودک مشکلی دارد و یا دچار استرس و اضطرابهایی است، برای درمان کودک تمرکز نکنیم، بلکه ریشه مسئله را در خانواده بیابیم. در بسیاری از موارد نیاز نیست، حتی کودک را ببینیم و یا با او صحبت کنیم و مشاوره با والدین مسئله کودک را نیز حل کرده است.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور:
چه نامی جز نسلکشی میتوان بر شرایط غزه نهاد؟
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری درباره بمباران بیمارستانهای غزه، نوشت: وقتی که پیاپی؛ بیمارستان، مسجد و کلیسا و مدارس نشانه گرفته میشود یعنی همه مکانهایی که به صورت مشخص پناهگاه بیماران، زنان و کودکان است، چه نامی جز نسلکشی میتوان بر آن نهاد؟!.
انسیه خزعلی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی مجازی ایکس (توییتر)، با زدن هشتگ «طوفان الاقصی» و «هولوکاست غزه»، ضمن انتشار ویدئویی از صحبتهای یک خبرنگار درباره شرایط روحی کودکان غزه که در آن خبرنگار به نقل از یک مادر میگوید کودکش در پاسخ به «میخواهی چه کاره شوی؟» گفته است «کودکان غزه بزرگ نمیشوند»، اظهار کرد: وقتی که پیاپی؛ بیمارستان، مسجد و کلیسا و مدارس نشانه گرفته میشود یعنی همه مکانهایی که به صورت مشخص پناهگاه بیماران، زنان و کودکان است، چه نامی جز نسل کشی میتوان بر آن نهاد؟!.
وی همچنین در ادامه نوشته خود این بیت شعر سعدی را نیز درج کرده است: «تو کز محنت دیگران بیغمی، نشاید که نامت نهند آدمی».
بر اساس گزارشهای مرکز آمار ایران
عرضه بیش از ۲۰۰ هزار تن گوشت طیور در شهریور ماه
وزن گوشت عرضه شده انواع طیور کشتار شده در کشتارگاههای رسمی کشور در شهریور ۱۴۰۲ جمعاً ۲۰۰ هزار و ۷۶۸ تن گزارش شده که سهم گوشت مرغ بیش از سایر انواع طیور بوده است.
بر اساس گزارشهای مرکز آمار ایران، گوشت مرغ با ۱۹۷ هزار و ۸۵۵ تن، ۹۸.۶ درصد از وزن کل گوشت طیور عرضه شده را به خود اختصاص داده است. گوشت بوقلمون با ۱۲۴۸ تن و سایر انواع طیور با ۱۶۶۵ تن، به ترتیب ۰.۶ درصد و ۰.۸ درصد از وزن کل گوشت طیور عرضه شده را به خود اختصاص دادهاند.
مقایسه عملکرد کشتارگاههای رسمی کشور در شهریور ۱۴۰۲ با ماه مشابه سال ۱۴۰۱ نشاندهنده افزایش ۳۵ درصدی مقدار عرضه گوشت انواع طیور در کشتارگاههای رسمی کشور است. مقدار عرضه گوشت طیور در شهریور ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال قبل برای مرغ ۳۵ درصد، برای بلدرچین ۳۵ درصد، برای سایر انواع طیور ٩١ درصد افزایش و برای بوقلمون ۱۶ درصد و شترمرغ ۶۰ درصد کاهش داشته است.
همچنین نتایج حاصل از این طرح آمارگیری نشان میدهد که مقدار عرضه گوشت طیور در کشتارگاههای رسمی کشور در شهریور ۱۴۰۲ نسبت به ماه قبل (مرداد) در حدود ٨ درصد افزایش داشته است.
یادداشت
انعکاس مظلومیت «فلسطین» در سینما
️ محمدحسن شاهنگی نویسنده، پژوهشگر
«سینما علاوهبر جنبه سرگرمکنندهای که دارد، وظیفه روشنگری افکار عمومی و انعکاس رویدادهای سیاسی و اجتماعی را هم برعهده دارد. یکی از وظایف اصلی سینما، افشا کردن سیاستهای غیرانسانی شکل گرفته در جهان معاصر است، سیاستهایی که نتیجهای جز کشتار انسانهای بیگناه نداشته و ندارند.
از همان سالهای اولیه پیروزی انقلاب فیلمسازان سینمای ایران تولید فیلم با مضمون مقاومت مردم فلسطین را در دستور کار خود قرار دادند. رژیم اشغالگر قدس طی دهههای گذشته بارها و بارها جنایاتی هولناک را در قبال مردم مظلوم فلسطین مرتکب شده و با وقاحت تمام فلسطینیها را به شهادت میرساند.
سینماگران ایرانی طی سالهای گذشته تلاش کردند که بتوانند گوشهای از مظلومیت مردم فلسطین و غزه را به تصویر بکشند. داستان «بازمانده» ساخته سیف الله داد یکی از فاخرترین این آثار در سینمای ایران است، داستان فیلم به سال ۱۹۴۸ بازمیگردد که شهر حیفا در معرض اشغال قرار داشت. قصه این فیلم روایت دکتر سعید است که همراه همسرش لطیفه و نوزادشان فرهان در حیفا زندگی میکنند، دکتر سعید، شمعون همسایه و همبازی یهودی دوران کودکی خود را حین بمبگذاری در یک قطار میبیند اما مطلع کردن پلیس، آغاز دردسرهای او و خانوادهاش است. آثار ارزشمند دیگری نیز در خصوص مساله فلسطین در ایران ساخته شدهاند که در اینجا مروری اجمالی به مهمترین آنها خواهیم داشت: در فیلم «قاعده بازی» ساخته سید عبدالرضا نواب صفوی یک هواپیمای ۴۷۴ که از وین عازم تلآویو است، توسط نیروهای مبارز فلسطینی ربوده میشود و ۳۵۰ نفر مسافر آن به گروگان گرفته میشوند. دولت صهیونیستی برای استفاده تبلیغاتی ترجیح میدهد که مسافران به نحوی از بین بروند و درصدد نقشهای برای انجام این برنامه برمیآید. مبارزان فلسطینی برای نجات جان مسافران سعی میکنند نقشه صهیونیستها را خنثی کنند. فیلم «هفت سنگ» ساخته سیدعبدالرضا نواب صفوی داستان یک جوان یهودی ضد اسراییلی به نام دیوید پسر خاخام الیاس شمعون است که پس از سالها اقامت در هلند و پایان تحصیلاتش به قصد دیدار با شیخ کریم رهبر جنبش انتفاضه وارد فلسطین میشود اما به وسیله سازمان جاسوسی اسراییل شناسایی شده و تحت تعقیب قرار میگیرد. فیلم «هیام» ساخته محمد درمنش داستان زوجی فلسطینی را حکایت میکند که قصد دارند به انگلستان بروند تا در آرامش زندگی کنند، اما در حین خروج با حمله گسترده صهیونیستها به اردوگاه جنین مواجه میشوند. فیلم «سی و سه روز» ساخته جمال شورجه به طور مستقیم به تحولات منطقه پرداخته و جنایات اسراییلیها را فاش کرده است. این فیلم جدیترین تلاش سینمای ایران برای تصویر کردن مقاومت ۳۳ روزه حزبالله لبنان در برابر رژیم صهیونیستی محسوب میشود. در «آتش پنهان» ساخته حبیب کاوش ماجرای ژاکوب یهودی لبنانیالاصل را روایت میکند که در یک مهمانی همراه تعدادی از نزدیکانش بهدست گروهی که به لباس رزمندگان فلسطینی درآمدهاند، اسیر میشود. خواهر و دختر ژاکوب، سارا از این حمله جان سالم بهدر میبرند. رزمندگان فلسطینی که درمییابند هدف اسراییلیها از این ماجرا برانگیختن افکار عمومی برای مبارزه با آنهاست مسببان اصلی واقعه را افشا میکنند.
«لبنان عشق من» ساخته حسین کاربخش درباره دختری فرانسوی به نام ماری است که عضو صلیب سرخ است و به مجروحان لبنانی کمک میکند و طی یک درگیری توسط اسراییلیها دستگیر میشود اما با حمله نیروی مقاومت اسلامی به مقر اسراییلیها ماری آزاد میشود و به جبهه مقاومت میپیوندد.
در «زخم زیتون» ساخته محمدرضا آهنج ماجرای زنی فلسطینی به تصویر کشیده شدهاست که با وجود مخالفت همسرش برای بازگشت به جنگ علیه نیروهای اشغالگر، به طور ناخواسته در جریان جنگ قرار میگیرد و به حقایق جدیدی دست پیدا میکند.
فیلم «شکارچی شنبه» ساخته پرویز شیخ طادی برخلاف اغلب فیلمهای ذکر شده در این گزارش فیلمی حادثهمحور نیست و بیشتر صورتی ایدئولوژیک در زمینه آشنایی با تفکر صهیونیستها دارد.
وزیر صمت:
برقراری تهاتر با بلاروس تولید باید صادراتمحور شود
وزیر صمت ضمن اشاره به برقراری امکان تهاتر با بلاروس، گفت: پیش نیاز دستیابی به رشد ۸ درصدی اقتصاد، افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیرنفتی است.
عباس علی آبادی در مراسم روز ملی صادرات اظهار کرد: در سفر اخیر به بلاروس امکان تبادل کالا به صورت تهاتر با این کشور برقرار شد؛ به نحوی که متمایز از کارهای گذشته است. وزیر صمت ادامه داد: رویکرد جایگزینی واردات در کشورهای مختلف شکست خورده و کشورهایی که رویکرد تولید صادرات محور را در دستور کار قرار دادند، جزو نمونههای موفق هستند. علی آبادی با اشاره به هدف گذاری رشد اقتصادی ۸ درصدی، گفت: از جمله مهمترین الزامات تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی رسیدن به رشد ۲۰ درصدی صادرات غیرنفتی است که این امر نیز نیاز به ۶۰ تا ۸۰ میلیارد دلار سرمایه دارد. وی در ادامه با بیان اینکه یکی از رویکردهای وزارت صمت رشد صادراتمحور در مقابل جایگزینی واردات است، اظهار کرد: رویکرد اصلی برنامههای ارائه شده خلق ثروت و اشتغالزایی و کاهش فاصله فناوری با کشورهای پیشرو و با تمرکز در حمایت از تولید صادراتمحور یا خدمات دارای فناوری متوسط و بالا به جای تمرکز بر جایگزینی واردات است. وزیر صمت افزود: این رویکرد با تمرکز بر توسعه صنایع دارای مزیت رقابتی در عرصه بینالمللی بدون یارانه و رانتهای پنهان منجر به بهبود پایدار تراز تجاری کشور و نهایتاً کاهش اثرگذاری تحریمها خواهد شد. علیآبادی تصریح کرد: در مقابل این رویکرد جهتگیری جایگزینی واردات با افزایش تعرفهها و در برخی موارد ممنوعیت واردات در کوتاهمدت بازار رقابتی شرکتهای داخلی را حذف و سودآوری آنها را افزایش اما بهرهوری و کیفیت را کاهش میدهد. وی با تاکید بر اینکه صادرات موتور رشد صادرات کشورها و پیشرفت اقتصاد به سمت دستیابی به رفاه و پیشرفت مردم است، گفت: در ایران نیز توسعه صادرات غیرنفتی و رهایی از صادرات نفت خام یکی از اهداف محوری توسعه اقتصاد کشور است، اما در جهت رسیدن به هدف صادرات پایدار و توسعه صنعتی باید زمینه لازم را فراهم آورد.
علیآبادی اظهار کرد: ظرفیتسازی در تولید محصولات رقابتپذیر صادراتی و حمایت جدی و کارآمد از این تولیدات و تلاش در جهت بهبود فضای کسب و کار نیازمند تعریف و شناسایی پروژههای صادراتی با ارزش افزوده بالا است.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15081/38052/126114
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15081/38052/126115
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15081/38052/126116
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15081/38052/126117
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15081/38052/126118
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15081/38052/126119
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15081/38052/126120
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15081/38052/126121
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15081/38052/126122
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15081/38052/126123
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15081/38052/126124
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15081/38052/126125
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15081/38052/126126
|

عناوین این صفحه
- سرمقاله
- قرارداد تامین ۶۳۰ دستگاه واگن برای متروی تهران عملیاتی شد
- توسعه اقتصادی با توسعه صادرات
- آمادگی تهران برای زلزله بالا نیست
- راهکار برقراری روابط کیفی میان کودک و والد چیست؟
- ۱۰۵ هزار واحد مسکن مهر تکمیل شد
- درهای مدارس پنجشنبهها و جمعهها باز میشوند
- کارگردان «گاندو» سریال جدیدش را یک سال دیگر تمام میکند
- گپ و گفت
- چه نامی جز نسلکشی میتوان بر شرایط غزه نهاد؟
- عرضه بیش از ۲۰۰ هزار تن گوشت طیور در شهریور ماه
- یادداشت
- برقراری تهاتر با بلاروس تولید باید صادراتمحور شود