

|
سرمقاله
کمی هم پیرامون وضع وخیم آموزش و پرورش
هومن جعفری
در حوزه نیروی انسانی در آموزش و پرورش با یک معضل طرف هستیم.
معلمان ماهر و زبردست و اسم و رسم دار طبیعتا جذب سیستم آموزشی گرانتر می شوند و در مدارس غیرانتفاعی تدریس می کنند و برخی معلمان کم حوصله تر یا کم تجربه تر به مدارس دولتی ارزان تر راه خواهند یافت. عیب دیگر اینکه بسیاری از همین معلمان نیز دچار معضلات کاری مثل قراردادی بودن و رسمی نشدن و همچنین شلوغ بودن بیش از حد کلاس ها و مهم تر از همه تغییرات حوزه آموزش می شوند.
پیش از این معلم اگر به دانش آموز سخت می گرفت، از سوی خانواده دانش آموز تشویق می شد! حالا کار به جایی رسیده که دوره کودک سالاری است و بعضی والدین انگار قصد دارند با نمرات فرزندان خود پز بدهند و در نتیجه معلمان باید پاسخگوی کم کاری دانش آموز و بی توجهی او به درس ها و نمرات ضعیفش هم باشند. شاید راحت ترین کار این باشد که به همه نمره بالا بدهی و والدین را راضی نگه داری! اینها بخشی است از همان قصه عدم عدالت آموزشی که حل کردنش هزینه های سنگینی دارد.
از سوی دیگر ما هم مدرسه کم داریم و هم معلم و هم بودجه و تلخ تر اینکه بسیاری از دوستان من معلمان قراردادی هستند که هنوز رسمی نشده اند، پولشان را با تاخیر دریافت میکنند و تردید دارند که تدریس را ادامه بدهند یا رها سازند!
از یک سو اعلام می شود که ما دهها هزار معلم کم داریم، از سوی دیگر گفته میشود صدها هزار تحصیل کرده بیکار داریم که مدرک لیسانس و حتی بالاتر دارند. این از آن پازل هایی است که حل کردنش بسیار دشوار شده چرا که با وجود آسان بودن راه حل روی کاغذ، اجرای آن دشوار است!
معلم کم دارید؟ جذب کنید! چیزی که فراوان است جوان با انگیزه مدرک دار که می تواند تدریس را امتحان کند. مدرسه کم دارید؟ بسازید!
منتهی قصه به همین سادگی نیست. کمی شبیه می شود به آن نقل قول ظاهرا به اشتباه منتسب شده به ماری آنتوانت که نان ندارید؟ شیرینی بخورید! باید بودجه اش هم باشد و مصالحش هم باشد و زمین هایش هم باشد و بشود انجامش داد.
قبول نان ندارید، شیرینی نخورید اما تکلیف را مشخص کنید. افق دید کجاست؟ چقدر کم داریم و برای جذب آن چقدر هزینه لازم است و چطور می شود از بودجه های مملکت مثل بودجه های مسئولیت عمومی شرکت های بزرگ، در این مسیر استفاده نمود؟!
دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات از کاهش سن افراد سیگاری هشدار داد؛
مصرف قلیان خانوادگی شده
2 امتیاز از روش مقابله با فعالیتهای سوداگرانه مخرب در بازار داراییها گزارش میدهد؛
بازتوزیع ثروت و ارتقای شفافیت مبادلات اقتصادی
3 ادامه مناقشهها بر سر تغییر در ملاک محاسبه حقوق بازنشستگی؛
منتظر کاهش مستمری بازنشستگان باشیم!
3 عنایتی: قرار نبود سلمانی به پرسپولیس برود
به عقب برگردم باز هم مسئولیت تیم امید را قبول میکنم
4 رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی:
معاهده فرهنگی پنجاه ساله ایران و تایلند احیا شود
7 متخصص روانشناسی در گفت وگو با امتیاز:
والدین وقت بیشتری با کودکان بگذرانند
1 معاون استاندار تهران خبر داد:
افزایش ۶۴ درصدی صادرات استان تهران نسبت به سال گذشته
2 از قرآنهای خطی شاهچراغ تا لوازم شخصی سیدجمالالدین اسدآبادی؛
۶۸ اثر ثبت ملی میشوند
7 هتل و بچه زرنگ صدرنشین جدول فروش سینما شدند
8 گپ و گفت
متخصص روانشناسی در گفت وگو با امتیاز:
والدین وقت بیشتری با کودکان بگذرانند
بهاره بوربور، متخصص روانشناسی در گفت وگو با روزنامه امتیاز بر ضرورت حمایتهای عاطفی و روانی والدین از کودکان تأکید کرد و گفت: والدین نقش حامی برای فرزندان خود را ایفا کنند و به جای تمسخر، سرکوب احساسات ترس و اضطراب کودکان، ضمن همدلی به نگرانیهای آنان فعالانه گوش دهند و مهربانی، عشق و توجه بیشتری نثار آنان کنند تا اعتماد و اطمینان از حمایتگری والدین در کودکان ایجاد شود.
بهاره بوربور در ادامه با اشاره به این مطلب که نیاز هست والدین وقت بیشتری با کودکان بگذرانند، اظهار کرد: باید برای تمام فعالیتهای آموزشی و تفریحی روزمره کودکان پیشنهادهای جایگزین به صورت برنامهریزیشده با نظارت والدین صورت گیرد تا سبک زندگی بینظم، خستگی و بیحوصلگی سراغ کودکان نرود لذا غنیسازی اوقات فراغت کودکان و انجام بازیهای متنوع آپارتمانی از نکات حائز اهمیت در برنامهریزیهای والدین است.
این متخصص روانشناسی معتقد است که والدین در مورد مسائل و مشکلات موجود در مورد بحران و هر اتفاق مربوط به خانواده با شفافیت و زبان قابلفهم برای کودکان صحبت کنند و همیشه برای بحران، چندین راهکار مراقبتی و مقابلهای هم به آنها آموزش دهند. والدین با توجه به سن و توان کودکانشان، مسئولیتهایی را برایشان تعریف کنند تا کودکان به نقش اثربخش خود در مقابله با این بحران پی برده و ضمن اعتماد به نفس در جهت تقویت مسئولیتپذیری آنان گام برداشته باشند.
بهاره بوربور، متخصص روانشناسی در پایان گفت وگو با روزنامه امتیاز عنوان کرد: همچنین در عصر حاضر که استفاده از فناوریها رشد روزافزون دارند والدین باید سواد رسانهای خود را تقویت کنند تا بتوانند کودکان را در خصوص حضور در دنیای مجازی همراهی کنند و از پیامدهای منفی پیدا و پنهان آن بکاهند و نظارت لازم در فضای مجازی داشته باشند.
رونمایی با شکل و شمایل جذاب تر و امکانات بیشتر؛
توبانکِ جدید روانه بازار شد
نسخه جدید اپلیکیشن توبانک با شکل و شمایل جذاب تر و امکانات بیشتر رونمایی شد و برای استفاده کاربران عرضه میشود.
به گزارش روابط عمومی بانک گردشگری، در این نسخه افزون بر امکانات بانکی گسترده از افتتاح حساب و احراز هویت آنلاین تا صدور سفته الکترونیک، خدمات فراوان پرداخت یاری و امکاناتی نظیر خرید بلیت سفر و بیمه در دسترس است.
توبانک که شعبه مجازی بانک گردشگری است، این قابلیت را در اختیار کاربران قرار میدهد تا در هر ساعتی از شبانه روز بدون نیاز به مراجعه به شعب بانکی، بتوانند به سهولت از مجموعه ای متنوع از خدمات نوین بانکی که تسهیل کننده زندگی امروز است بهره مند باشند.
برای نصب اپلیکیشن توبانک کافی است با مراجعه به سایت www.tobank.ir از امکان دانلود مستقیم یا استورهای منتخب مراجعه کنند.
وزیر راه و شهرسازی خبر داد:
ایجاد کارگروه مسیر ریلی کریدورهای شرق به غرب از چین تا ایران
وزیر راه و شهرسازی از توافق برای ایجاد کارگروه تکمیل زنجیره ریلی کریدورهای شرق به غرب از چین به قرقیزستان، ازبکستان، ترکمنستان و ایران خبر داد.
مهرداد بذرپاش» که بهمنظور شرکت در نشست نخستوزیران کشورهای عضو پیمان شانگهای به همراه معاون اول رئیس جمهور در بیشکک (پایتخت قرقیزستان) به سر میبرد، در حاشیه نشستهای دوجانبه معاون اول رئیسجمهور و هیأت همراه با نخست وزیران و مقامهای روسیه و قرقیزستان، گفت: یکی از نکات مورد توافق با نخست وزیر قرقیزستان، ساخت مراکز لجستیک در هر دو کشور است.
وی بیان کرد: به همین منظور، در بندرعباس یک مرکز لجستیک ایجاد خواهد شد تا تولیدکنندگان بتوانند کالا به ایران صادر کنند و برعکس برای طرف ایرانی نیز در قرقیزستان یک مرکز لجستیک برای صادرات تولیدات ایجاد خواهد شد.
بذرپاش ادامه داد: یکی از نکات دیگری که بسیار مهم بود، مسیر ریلی است که از چین به قرقیزستان، ازبکستان، ترکمنستان و ایران (تا دریای جنوب) متصل میشود. این، یک شبکه ریلی بسیار مهم در راستای تکمیل زنجیره کریدورهای شرق به غرب منطقه است که تصمیم گرفته شد کارگروه مشترک در همه کشورها در این زمینه تشکیل شود و قرار شد فردا در نشست شانگهای هم این موضوع بیشتر پیگیری شود.
وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: نکته دیگر، افزایش تعداد پروازها بهمنظور تردد بهتر تجار بود که این مهم نیز با توافق همراه شد. وی تاکید کرد: محور بعدی، درباره استفاده از ارزهای مشترک ملی دو کشور بود که در این زمینه هم تصمیمات خوبی گرفته شد. بذرپاش گفت: همچنین همه پروژههای مشترک مهم با روسیه بررسی و تصمیمات خوبی گرفته شد.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در زمینه مشکل کامیونهای روسی که به ایران سفر میکنند یا برعکس، آن هم که از مرز جمهوری آذربایجان میگذرند، گفتوگوهایی انجام شد و قرار است وزرای ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان در منطقه حاضر باشند و مشکلات را رفع کنند.
وی گفت: سرمایهگذاری در پروژههای ریلی و حمل و نقلی هم در این نشستها مطرح شد.
یادداشت
توسعه مشارکت مردمی در کتابخانههای عمومی، پیشنهادی برای آینده
️ حسین رحیمی - رییس خانه فرهنگ رشد- مدیریت فرهنگی هنری منطقه 18
توسعه مشارکت مردمی در کتابخانههای عمومی، پیشنهادی برای آیندهآبان ماه که از راه میرسد موضوع کتاب و کتابخوانی هم داغ میشود، چراکه ماه، محمل هفته کتاب و کتابخوانی است. در آستانه این رویداد فرهنگی نگاهی به چالشهای کتابخانههای عمومی و نقش شهروندان در رفع آن داریم. کتابخانه های عمومی به عنوان یک نهاد عمومی خدماتی، در انجام وظایف اصلی خود شامل ارائه خدمات اطلاعاتی به مخاطبین و عموم شهروندان با چالشی به نام زمان و تغییر نیازهای مخاطب، مواجه هستند. آینده کتابخانه ها، بستگی به نوع و نحوه پاسخی است که ما برای چالش های پیش رو تعریف می کنیم، لذا آینده کتابخانه ها، امروز به دست ما در حال رقم خوردن است؛این گونه نیست که آینده، در فضایی مستقل و بدون توجه به گذشته رقم بخورد؛ هم چنان که وضعیت فعلی کتابخانه ها نتیجه فعالیت گذشتگان است. پس هر آنچه امروز بکاریم فردا درو خواهیم کرد! سوال اساسی این است که: چالش های پیش روی کتابخانه های عمومی در آینده نزدیک چیست و چه راه حلی برای آن در نظر گرفته ایم؟ برای پاسخگویی به این سوال می بایست اطلاعات مشخص و درستی از وضعیت موجود کتابخانه ها داشته باشیم و سپس با برنامه ریزی و طراحی درست، نقشه راه دقیقی را برای دستیابی به اهداف تعیین شده ترسیم نماییم. باید پذیرفت که آینده از راه نمی رسد بلکه آینده ساخته می شود و برای ساختن آینده نیازمند آن هستیم که برای چالش های پیش رو برنامه ریزی داشته باشیم. کتابخانه های عمومی در آینده نزدیک با چالش ها , و مسائل مختلفی مانند: «منابع انسانی کارآمد و پرانگیزه، منابع اطلاعاتی روزآمد در قالبهای چاپ و دیجیتال، تجهیزات کتابخانه ای استاندارد و مدرن برمبنای نیاز مخاطب، بودجه و منابع مالی مشخص و فراهم آوردن امکان مشارکت شهروندان در اداره کتابخانه ها» مواجه خواهند شد که باید از امروز برای آن فکری کرد. بیتردید یکی از مهم ترین و اساسی ترین چالش های پیش روی کتابخانه های عمومی که « مشارکت مردم و شهروندان در ایجاد، اداره و بهره برداری کتابخانه های عمومی» است. کتابخانه های عمومی در کشورهای مختلف جهان، به لحاظ شاخص های منابع انسانی، بودجه، تجهیزات و... تفاوتهای مشخصی با یکدیگر دارند؛ ولی یک موضوع مهم در همه آنها مشترک است و آن استفاده از ظرفیت مردم و شهروندان در بخش های مختلف خدمات کتابخانه ای و اداره کتابخانه ها است. آنچه امروز نیازمند آنیم، فراهم آوردن زمینه مشارکت معنادار شهروندان در ابعاد مختلف خدمات کتابخانه ای است. با توجه به اینکه در گذشته نیز، شاهد طرح های مختلفی با هدف استفاده از مشارکت مردمی در کتابخانه ها، مانند طرح «همیار کتابخانه» بوده ایم، می توانیم با آسیب شناسی از نقاط قوت و ضعف آن و لحاظ اقتضائات زمانی و ویژگی های منحصر به فرد نوجوانان و جوانان امروز، برنامه مشخص و معینی را برای استفاده از این ظرفیت عظیم طراحی و اجرا نماییم. اساساً حضور مردم در همه عرصه ها به خصوص در بخش های فرهنگی می تواند زمینه ساز پویایی بیشتر مراکز فرهنگی به خصوص کتابخانه ها شود و این مراکز را در انجام وظایف ذاتی و محوله یاری نماید. این کاشت امروز ما می تواند برداشت مناسبی برای آینده کتابخانه های عمومی در خود داشته باشد. فراموش نکنیم که آینده را ما امروز می سازیم. لذا برای استفاده از ظرفیت مردمی در اداره بهتر کتابخانه و فراهم آوردن زمینه مشارکت مردم، راهکارها و پیشنهادات مختلفی را با توجه به تجربه کتابداران کتابخانه های عمومی می توان ارائه داد، که هر یک از آنها بخشی از چالش های پیش روی کتابخانه ها را کاهش می دهد. در خاتمه چند نمونه از پیشنهادات قابل اجرا در کتابخانه های عمومی ارائه می شود:
- تشکیل گروه همیاران نوجوان کتابخانهها (شامل نوجوانان کتابخوان و علاقمند به موضوع کتاب و کتابخانه ها)
- تشکیل گروه دوستداران کتاب ( شامل افراد باتجربه و شناخته شده در محلات برای جمع آوری منابع مطالعاتی و کاهش چالش منابع مطالعاتی کتابخانه ها)
- تشکیل گروه پیک کتاب ( شامل افراد علاقمند برای امانت کتاب در منازل محلات اطراف کتابخانه، ویژه افراد کم توان و سالمند )
- تشکیل گروه مادران کتابخوان در کتابخانهها ( برای قصه گویی و بلندخوانی کتاب در مدارس ابتدایی اطراف کتابخانه با هدف علاقمند کردن و تشویق کودکان به مطالعه)
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15085/38091/126314
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15085/38091/126315
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15085/38091/126316
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15085/38091/126317
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15085/38091/126318
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15085/38091/126319
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15085/38091/126320
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15085/38091/126321
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15085/38091/126322
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15085/38091/126323
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15085/38091/126324
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15085/38091/126325
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15085/38091/126326
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15085/38091/126327
|

عناوین این صفحه
- سرمقاله
- مصرف قلیان خانوادگی شده
- بازتوزیع ثروت و ارتقای شفافیت مبادلات اقتصادی
- منتظر کاهش مستمری بازنشستگان باشیم!
- به عقب برگردم باز هم مسئولیت تیم امید را قبول میکنم
- معاهده فرهنگی پنجاه ساله ایران و تایلند احیا شود
- والدین وقت بیشتری با کودکان بگذرانند
- افزایش ۶۴ درصدی صادرات استان تهران نسبت به سال گذشته
- ۶۸ اثر ثبت ملی میشوند
- هتل و بچه زرنگ صدرنشین جدول فروش سینما شدند
- گپ و گفت
- توبانکِ جدید روانه بازار شد
- ایجاد کارگروه مسیر ریلی کریدورهای شرق به غرب از چین تا ایران
- یادداشت