

|
تالیف کتب درسی با محور «تعاون»؛
تشکیل تعاونیهای فرهنگیان و دانش آموزان
3 سرمقاله
به دور از دنیای سیاست زده
هومن جعفری
ببخشید اما امروز، وسط این دنیای جنگ زده و سیاست زده دلم می خواهد از سیاست ننویسم. از کشتار ننویسم. به شکلی عجیب یاد نامه ای افتادم که دو دهه قبل، یکی از مخاطبانم برایم فرستاد و من خواندمش و جرقه مطلب خوبی را در ذهنم روشن کرد که همان موقع هم نوشتم و بسیار دیده شد. الان که نگاه می کنم می بینم آن نامه و آن مطلب هنوز موضوعیت دارند. بحث اشتباهات و مشکلات و فشارهای زندگی که تازه بیشتر هم شدهاند. آنموقع برای مردم حرف های امیدوارکننده می زدم و نتیجه خوبی هم داشت. همان روزها هم تاکید داشتم که با وجود همه امیدواری ها و کلمات زیبا، در نهایت باید با مشکل مواجه شد و جنگید. اینکه با حلوا حلوا گفتن دهانی شیرین نمی شود. با امید امید گفتن هم مشکل کسی برطرف نمیشود. طبیعتا این تفکر که ما بنشینیم در گوشه ای و بگوییم: امیدواریم مشکلات حل شود، کمکی به حال کسی نمی کند. امید تنها آنموقع واقعیت دارد و می تواند مفید باشد که منجر شود به حرکتی. چندی پیش بود که با یکی از مخاطبان مطالبم ملاقاتی داشتم. بحث این بود که گاهی اوقات، مطالب قدیمی ام را می خواند تا امید بگیرد. برایم لحظه خوبی بود اما یادآوری کردم که خواندن مطلب، راه حل نیست! این نوشته ها، این سطرها، این خط ها تنها و تنها نوشته می شوند برای اینکه در دل شما حرکتی ایجاد کنند. برای من نویسنده، نوشتن این حرف ها حرکت است و صد البته برکت. برای شمای خواننده هم این سطرها فرصتی هستند برای آنکه دست خودتان را بگیرید و بلند شوید و مشکلات را از نو بررسی نمایید. مشکلی نیست که نتوان حلش کرد. ماییم که فکر می کنیم مشکلات حل نشدنی هستند. ماییم که از مقابله با مشکلات می ترسیم. گاهی اوقات ما خودمان نمی دانیم مشکلمان چیست! باور می کنید. مثلا فکر می کنیم مشکلمان این است که آدم های دور و بر درکمان نمی کنند یا اینکه قدر ما را نمی دانند یا اینکه خانواده ما آنطور که باید کمک حال نیستند یا اطرافیان با رفتارهای غلطی که با من یا خودشان دارند زندگی را سخت می کنند. نه! مشکل اینها نیست. مشکل اصلی بی توجهی ما به برطرف کردن مشکلات کوچک است. ما آنقدر با مشکلات اشتباه برخورد می کنیم و از حل کردن آنها می گریزیم که بعد از مدتی در زندگی خودمان با هزار مشکل حل نشده طرف می شویم. مشکلاتی که به خاطر بی توجهی ما به مشکلات بزرگتری تبدیل شده اند. مشکلاتی داریم. این مشکلات قابل حل شدن هستند. مشروط به اینکه مقابل آنها تسلیم نشویم. مشروط به اینکه دنبال راهی باشیم برای حل کردن آنها و تغییر دادن وضع به سود خودمان نه در جا زدن و دست بالا بردن. تسلیم نشویم. خودمان را ملامت نکنیم. خودمان را ضعیف نشماریم. مشکلات را درست بشناسیم و بعد برای حل کردنشان اقدام نمایم.
امتیاز از کاهش 29 درصدی آب تجدیدپذیر ایران گزارش میدهد؛
متهمان تاراج منابع آب زیرزمینی
3 کاهش شدید نرخ رشد جمعیت کشور طی 10 سال گذشته
2 پنجره های هوشمند نقل و انتقالاتی
4 تونالی رسما فصل را از دست داد
5 ماجرای شکایت صداوسیما از سازندگان «دورهمی» به کجا رسید؟
7 متخصص روانشناسی در گفت وگو با امتیاز:
احساس ناکامی در بسیاری از برهههای زندگی گریزناپذیر است
1 رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی:
تست اولیه اینترنت ماهوارهای در ایران کلید خورد
3 واکنشها به قضاوت جنجالی مهدوی؛
هم استقلالیها شاکی شدند، هم اراکیها!
4 سوگند سیاهباز جوان با حضور دو سیاهباز پیشکسوت
8 گپ و گفت
متخصص روانشناسی در گفت وگو با امتیاز:
احساس ناکامی در بسیاری از برهههای زندگی گریزناپذیر است
معصومه حاتمی، متخصص روانشناسی در گفت وگو با روزنامه امتیاز عنوان کرد: امروزه در دنیای هجمه اطلاعات و تأثیر خردهفرهنگها و ارتباطات آسان بین گروهها و جریانات دور و نزدیک فرهنگی و البته مدیریت رسانهای به سر میبریم. در این دنیا حفظ سلامت روان با وجود عوامل متعدد و گاهی غیرمنتظره، تهدید آرامش مادی و معنوی بسیار سخت است.
معصومه حاتمی ادامه داد: به ویژه در دوره نوجوانی که دختران و پسران برای بزرگسالی و یک زندگی مستقل و هدفمند آماده میشوند، بسیار مهم است. با وجود اهمیت و تأثیرغیرقابل انکار نهادهای مختلف مؤثر و موظف در تأمین سلامت روان نوجوان و توانمند کردن فرد برای مسئولیت بزرگسالی، خانواده، مهمترین نهاد مؤثر به جهت حفظ و تقویت امنیت روانی فرد است. در این میان اهمیت پدر به عنوان ستون حمایتی خانواده باید بیش از هرنقشی مورد توجه قرار گرفته و مردان جامعه نسبت به نقش خود آگاه شوند.
این متخصص روانشناسی افزود: همانطور که ذکر شد پدر برای حفظ فرزندان خود باید در فرآیند ورود به سن بزرگسالی به طور مؤثر ورود کرده و در توانا کردن فرزند، پشتیبان اصلی وی باشد. مهمترین اصلی که فرزند باید بیاموزد؛ احساس هویت ممتاز است. پدر باید کمک کند تا نوجوان استعدادها و محدودیتهای خود را به خوبی بشناسد و در برهههای زندگی خود بتواند به خود و دیگران اعتماد کند، بدون اینکه خود را بیشتر و کمتر از آنچه هست ارزیابی کند. همچنین در گام بعدی با توجه به این شناخت باید مسیر به کارگیری استعدادهای خود را شناسایی کرده و با حمایت پدر و البته مادر بدون انتظار برای ضرورت اجتماعی یا اجبار به سمت موفقیت گام بردارد.
معصومه حاتمی ادامه داد: با وجود تأکید بر حمایت والدین، نوجوان نیاز دارد، ضمن به کارگیری فرصتها و امکانات محیطی برای رشد استعدادهای خود احساس استقلال کند و ابتکار عمل را در دست خودش ببیند. البته باید همواره به یاد داشته باشد که کمک گرفتن از دیگران در این مسیر بدیهی است. بدین منظور و بدون نقض استقلال شخص، نوجوان باید با نظارت پدر روابط اجتماعی سالمی داشته باشد و ضمن کسب تجربه نیازهای احساسی متنوع خود را نیز تأمین کند. معصومه حاتمی، متخصص روانشناسی در پایان گفت وگو با روزنامه امتیاز عنوان کرد: همراهی خانواده در این مسیر بسیار مورد توجه است، چراکه در کنار تجربه متنوع ارتباطات اجتماعی فرد باید بتواند امنیت عاطفی را نیز تجربه و حفظ کند. احساس ناکامی در بسیاری از تجربیات و برهههای زندگی گریزناپذیر است، اما فرد باید اسیر احساس شکست، نشده و با پذیرش نقاط ضعف، توانمندی خود را به کار گرفته و مسیرهای دیگر را برای حفظ سلامت جسم بیابد.
۲۵ هزار نفر به بدنه آموزش و پرورش ملحق خواهند شد؛
خبر خوش وزیر آموزش و پرورش درباره استخدام جدید
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: امسال نیز مجوز استخدام بیش از ۵۰ هزار معلم جدید داشتیم و ۲۵ هزار نفر از دانشگاه فرهنگیان به بدنه آموزش و پرورش ملحق خواهند شد.
وزیر آموزش وپرورش اعلام کرد که مجوز استخدام بیش از ۵۰ هزار معلم جدید صادر شده و ۲۵ هزار نفر از دانشگاه فرهنگیان به بدنه آموزش و پرورش ملحق خواهند شد.
رضا مرادصحرایی، وزیر آموزش و پرورش با حضور در مراسم استقبال از نو معلمان استان خراسان رضوی، گفت: از سال ۹۴ تا ۱۴۰۲، جمعیت دانشآموزی ایران حدود ۳ میلیون نفر اضافه شده است. وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در شهریور سال ۹۷ و در دوره دوم دولت قبل، رئیس مرکز منابع انسانی وزارت وقت از کسری نیروی انسانی خبر داد، اظهار کرد: در سه سال از دولت پیشین مجوز استخدام صادر نشد، به این دلیل که رئیس دولت وقت در مجلس بیان کرد هزینه تربیت دانش آموز در دولت ۴ میلیون تومان و در مدرسه خصوصی یک میلیون تومان است. وی با تصریح این موضوع که از همان زمان آهنگ تقویت مدارس خصوصی در کشور آغاز شد، ادامه داد: بین تقویت مدرسه خصوصی و دولتی رابطه معکوس وجود دارد، تعداد مجوزهای استخدامی صادره در دو سال دولت جاری معادل ۸ سال قبل از آن است. وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: امسال نیز مجوز استخدام بیش از ۵۰ هزار معلم جدید داشتیم و ۲۵ هزار نفر از دانشگاه فرهنگیان به بدنه آموزش و پرورش ملحق خواهند شد. وی درباره آزمونهای استخدامی، بیان کرد: برای آزمون ابتدایی تنها ۱۴ گرایش میتوانستند شرکت کنند، اما با پیگیریهای انجام شده این رقم را به ۷۰ رشته و گرایش افزایش دادیم.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت:
تولید نفت ایران به 4/3 میلیون بشکه در روز رسید
اگر بخواهیم صادرات نفت را طبق برنامه هفتم توسعه از سه میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز به چهار میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز برسانیم، باید برای هر بشکه نفت به صورت متوسط ۲۵ هزار دلار سرمایه گذاری کنیم، اما اکنون به دلیل اینکه این چاهها پیشتر مورد بهرهبرداری قرار میگرفت، این فرصت را داریم تا تولید نفت حد سه میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز تولید نفت را افزایش دهیم.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی با اعلام اینکه آخرین گزارشهای منتشر شده نشان میدهد تولید نفت ایران به سه میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته است، گفت: در دولت سیزدهم زمینه افزایش صادرات نفت فراهم شد.
«سید حمید حسینی» درباره افزایش تولید نفت خام کشور در دولت سیزدهم افزود: آخرین گزارشهای منتشر شده نشان میدهد تولید نفت ایران به سه میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش پیدا کرده است، در حالی که تا چند وقت پیش تولید نفت ایران روزانه حدود ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه بود. وی با بیان اینکه در دولت سیزدهم زمینه افزایش تولید و صادرات نفت فراهم شد و در بازار هم تقاضا وجود دارد، توضیح داد: پیشتر این تولید را داشتیم، اما تعدادی از چاهها را بسته بودیم، زیرا امکان فروش نفت را نداشتیم. اکنون چاهها باز و تعمیر شدهاند و دوباره به چرخه تولید برگشتهاند و میتوانیم تولید را تا سه میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه افزایش دهیم.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی ادامه داد: اگر بخواهیم صادرات نفت را طبق برنامه هفتم توسعه از سه میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز به چهار میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز برسانیم، باید برای هر بشکه نفت به صورت متوسط ۲۵ هزار دلار سرمایه گذاری کنیم، اما اکنون به دلیل اینکه این چاهها پیشتر مورد بهرهبرداری قرار میگرفت، این فرصت را داریم تا تولید نفت حد سه میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز تولید نفت را افزایش دهیم.
حسینی درباره تولید نفت از میدان «سپهر» و «جفیر» گفت: به تازگی با برداشت نفت از میدان سپهر و جفیر حدود ۴۰ هزار بشکه به تولید اضافه شده که خبر خوبی است و میتوانیم امیدوار باشیم که با افزایش تولید نفت به رشد اقتصادی کشور کمک شود.
وی خاطرنشانکرد: امسال بیشترین نرخ رشد اقتصادی مربوط به حوزه نفت بوده است؛ هم میزان تولید و صادرات افزایش پیدا کرده و هم با افزایش قیمتها ارزش صادرات افزایش یافته است و توانسته رشد اقتصادی کشور را مثبت کند.
یادداشت
چرا از دانشگاه دفاع کنیم؟
️ نعمت الله فاضلی- استاد دانشگاه
علم مدن و دانشگاه اگرچه قابل باز اندیشی و نقد است اما دستاوردهای چشمگیری برای سلامتی، رفاه، آسایش و بهروزی جامعه ما داشته و دارد و ما می توانیم با تقویت نگاه سازنده به ظرفیت دانشگاهی کشور نه از منظر ایدولوژیک یا بازار بل از منظر انسانی و زندگی به بهروزی جامعه خود کمککنیم.
این روزها و بهتر بگویم چند سالی است که دانشگاه در ایران چنان بحرانی شده که کم تر کسی از آن دفاع می کند. بی دفاع شدن دانشگاه به نفع تحولات مدنی و توسعه ایران نیست. دشمنان دموکراسی و آزادی همین را می خواهند. می خواهند دانشگاه بی اعتبار و بی قدر و منزلت شود.
اما مساله فقط دشمنان نیستند، اگر نهاد دانشگاه را واقع بینانه و تاریخی ببینیم، در می یابیم دانشگاه همچنان نهادی ارزشمند و اثرگذار است و به آن محتاجیم. این سخن مطلقا به معنای چشم بستن بر بحران های دانشگاه نیست. رونالد بارنت در کتاب «دانشگاه بوم شناختی» می گوید نهاد دانشگاه عقل، گشودگی، آزادی و ارتباط را به شیوه پنهان و نامحسوس در جامعه گسترش می دهد.
به این مفاهیم اگر دقت کنیم می توانیم در جامعه معاصر و امروز ایران، پویایی ها و جنبش های اجتماعی از جمله جنبش مهسا را تا حدودی ناشی از عملکرد نهاد دانشگاه در ایران بدانیم. سوژه یا انسان نوعی ایرانی تحت آموزش ها و تجربه های مدرسه، دانشگاه و علم مدرن، خواهان زندگی تازه ای است. نهاد دانشگاه، جامعه را باز می کند، ذهن افراد را به سوی آرزوها، هدف ها و شیوه های اندیشه و احساس و زندگی متفاوت می گشاید.
دانشگاه همچنین پیوند و تعامل میان افراد و جوامع را گسترش می دهد. دانشگاه حتی در جوامع بسته و منزوی هم چنین نقشی را ایفا می کند. کار دانشگاه ایجاد پیوند جهانی است. واژه یونیورسیتی بیان کننده مفهوم یونیورس و جهان بودگی است.
دانشگاه نهادی جهانی محلی است که هم راوی علم و زبان جهانی و رشته هایی است که در جهان شکل گرفته و گسترش یافته اند؛ هم این که دانشگاه در زمین و زمان محلی معین قرار دارد.کار دانشگاه ایجاد پیوند میان افراد و جوامع به شیوه ای است که بتوانند جهانی زندگی کنند و در عین حال مکان و یا محل جغرافیا و تاریخ خود را هم تجربه نمایند.
تحصیلکردگان با اندیشه های جهانی، با روش های تحقیق، مفاهیم و زبان جهانی آشنا می شوند و واقعیت جهان را به شیوه جهانی تجربه می کنند و در عین حال در محیط و محل خود زندگی می کنند، و متاثر از آن، زبانجهانی را در فضای محلی خود به کار می برند. اگر چنین نبود، پویایی ها و تحولات ایران در صد سال اخیر اتفاق نمی افتاد.
همچنین افق گشایی از کارهای دانشگاه است. دانشگاه ممکن است نتواند همه افراد با تخصص و مهارت با کیفیت و عالی پرورش دهد، اما هویت و چشم انداز و افق انتظاراتی برای آنها ایجاد می کند و آنها را انسان دیگری می سازد.از این رو، دانشگاه نه فقط معرفت و فرهنگ را تغییر می دهد و بر اقتصاد و سیاست بلکه بر روی اشخاص هم عمیقا اثر می گذارد.
اگر بتوانیم تاثیر دانشگاه بر فرهنگ، شیوه زندگی، ساختار احساسات و شیوه تفکر و افق گشایی آن را ببینیم و در هم تنیدگی دانشگاه با فرهنگ، جغرافیا و محیط زیست را در نظر بگیریم، در آن صورت به نحو واقع بینانه تری به ظرفیت ها و امکان های نهاد دانشگاه پی ببریم .
علم مدن و دانشگاه اگرچه قابل باز اندیشی و نقد است اما دستاوردهای چشمگیری برای سلامتی، رفاه، آسایش و بهروزی جامعه ما داشته و دارد و ما می توانیم با تقویت نگاه سازنده به ظرفیت دانشگاهی کشور نه از منظر ایدولوژیک یا بازار بل از منظر انسانی و زندگی به بهروزی جامعه خود کمککنیم.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15087/38107/126412
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15087/38107/126413
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15087/38107/126414
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15087/38107/126415
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15087/38107/126416
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15087/38107/126417
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15087/38107/126418
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15087/38107/126419
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15087/38107/126420
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15087/38107/126421
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15087/38107/126422
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15087/38107/126423
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15087/38107/126424
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15087/38107/126425
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15087/38107/126426
|

عناوین این صفحه
- تشکیل تعاونیهای فرهنگیان و دانش آموزان
- سرمقاله
- متهمان تاراج منابع آب زیرزمینی
- کاهش شدید نرخ رشد جمعیت کشور طی 10 سال گذشته
- پنجره های هوشمند نقل و انتقالاتی
- تونالی رسما فصل را از دست داد
- ماجرای شکایت صداوسیما از سازندگان «دورهمی» به کجا رسید؟
- احساس ناکامی در بسیاری از برهههای زندگی گریزناپذیر است
- تست اولیه اینترنت ماهوارهای در ایران کلید خورد
- هم استقلالیها شاکی شدند، هم اراکیها!
- سوگند سیاهباز جوان با حضور دو سیاهباز پیشکسوت
- گپ و گفت
- خبر خوش وزیر آموزش و پرورش درباره استخدام جدید
- تولید نفت ایران به 4/3 میلیون بشکه در روز رسید
- یادداشت