

|
گره مشکل پسماند تهران باز میشود
شهرکسازی نوین چینیها برای تهرانیها
2 امتیاز از ساختار سنی جمعیت ایران گزارش میدهد؛
در جستجوی نسل جوان مولد
3 سخنگوی یونیسف:
غزه گورستان کودکان شده است
2 سرمقاله
وقتی از این آمار خبردار شوید شاخ در می آورید!
هومن جعفری
فکر کنم هنوز تب سریال دوستان و درگذشت تاسف بار متیو پری، داغ و روی بورس باشد و بشود در موردش نوشت. این نکته اقتصادی در مورد این سریال، قطعا ارزش توجه کردن را دارد. «دوستان»، یکی از گرانترین سریالهای دنیاست.
شاید سخت باشد که قبول کنیم یک سریال ساخته شده در لوکیشن های ثابت و نه چندان گران قیمت، بدون جلوه های ویژه گران، انفجارهای سنگین، دکورهای عظیم و تکنولوژی جلوه های کامپیوتری چند بعدی استفاده نشده، هزینه های بالایی داشته باشد.
حقیقت این است که دلیل گران بودن این مجموعه، این است که به علت شهرت و محبوبیت روزافزون و همچنین سود اقتصادی خیره کننده این سریال، دستمزد بازیگران در فصل های پایانی به هر قسمت یک ملیون دلار هم رسید! در فصل های پایانی دقیقا تولید هر یک قسمت کار ده میلیون دلار هزینه داشت و با این همه، این سریال یکی از پرسودترین سریال های تاریخ هم هست. سود این سریال برای شرکت برادران وارنر یک میلیارد دلار تخمین زده شده.
تمام محصولات انحصاری این سریال در هنگام پخش، بلافاصله بعد از عرضه به فروش کامل می رسیدند که این خود ثروت عظیمی را برای این مجموعه فراهم کرد. مجسم کنید چند صدهزار تی شرت یا ماگ یا ساعت مچی یا دیگر محصولات مرتبط با این مجموعه در آغاز یا پایان هر فصل به صورت رسمی و از طرف مجموعه سریال فروخته شده اند. ثروت یک میلیارد دلاری برادران وارنر از این مجموعه نکته بی اهمیتی نیست. نکته بامزه تراینکه بازیگران این مجموعه همچنان سالی بیست میلیون دلار بابت حق پخش مجدد و فروش برخی محصولات مرتبط، درآمد دارند. یعنی چه؟ یعنی سریالی که حدود بیست سال پیش تمام شده، هنوز در پلتفرم های مختلف دیده می شود و برای شرکت تولید کننده، تهیه کننده و بازیگران سود دارد. در نظر بگیرید مهران مدیری و تیم خلاقش برای پخش آثار مختلفشان از پلتفرم های مختلف هنوز سود دریافت کنند. می دانید چه ارزشی دارد؟ می دانید چقدر آسایش و رفاه مالی و آرامش خاطر و فضا برای تولید کارهای بهتر به دست میآید؟
فقط به فهرست هنرمندان بزرگی فکر کنید که در ایران داریم و مشکل مالی دارند یا با مشکلات کاری دست و پنجه نرم می کنند. شیوه اقتصادی کار ما غلط است و نتیجه اش این می شود که در ایران شاهد کارهای ماندگار نمی شویم چون اقتصاد این بازار و شیوه زیستن و بقا در این بازار درست نیست.
به هر حال خوب یا بد، هیچ کدام از این آمار کمک نمی کند متیو پری به زندگی بازگردد اما برای من یکی فرصتی بود تا درک کنم که چرا کمپانی های بزرگ فیلم و سریال سازی در دنیا اینطور می درخشند و ما هنوز باید حسرت یک مجموعه نیمه استاندارد و قابل پخش را داشته باشیم.
تولید مشترک دارو؛
هدفگذاری افزایش تبادلات تجاری ایران و ارمنستان
3 روحانی: بخشی از دلایل اُفت ما داخلی بود
نتایج کاراته ایران در مسابقات جهانی بسیار ضعیف بود
4 کارشناس سواد رسانهای در گفت وگو با امتیاز تشریح کرد؛
هدف استفاده از درگاه رسانه برای کودکان و نوجوانان چیست؟
1 تغییرات جدید در گواهینامههای رانندگی
اجرای طرح شمارهگذاری از مقابل در خانه
2 به فیلم انقلابی میرسند تکنیک میخواهند!
عرضه «گاندو» در ۱۵ کشور
7 کتاب جشنواره نمایش عروسکی رونمایی شد
8 وزیر راه و شهرسازی:
پروژه نوسازی و مقاوم سازی مسکن قرچک به اتمام رسید
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اتمام عملیات نوسازی و مقاوم سازی مناطق مسکونی شهرستان قرچک خبرداد و گفت: این عملیات با مشارکت بانک عامل انجام شد.
مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در حاشیه مراسم بازدید از پروژه سبحان ۲ قرچک که امروز صبح (۹ آبان) انجام شد گفت: حدود دو ماه گذشته رئیس جمهور مأموریتی را به وزارت راه و شهرسازی ابلاغ کرد تا پروژه هزار واحدی که بیشاز ۲۰ سال آغاز شده اما طی ۱۰ سال گذشته عملیات اجرایی و احداث نیز به اتمام رسید اما به علت وجود برخی از مشکلات تحویل متقاضیان آن نشد.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه تاکید کرد: البته ناگفته نماند در شهرستان قرچک متقاضی مستقیم پولی واریز نکرده بود که امروزه منتظر تحویل واحد مسکونی خود باشد. عملیات اجرایی یک مؤسسه مالی که منحل و پروژه تحویل بانک اختصاصی مسکن شده است و عملیات ساخت طی شد که برخی از نقاط پروژه با مشکلاتی مواجه بود که دچار معطلی شد.
وی خاطر نشان کرد: پساز بازدید ریاست جمهور در سال گذشته سوال اینجا بود که چرا واحدهای مسکونی تا به امروز تکمیل نشده و نیمه کار مانده رها شده و در چرخه عرضه به بازار مسکن قرار نگرفته است.
بذرپاش تاکید کرد: برخی از واحدها دچار مشکلات فنی شده بود و نیاز به مقاومسازی مجدد داشتند که انجام شد. سایر پروژهها و باقی پروژههای سایت نیز با اینکه حدود ۱۰ سال گذشته است به لحاظ تجهیزات و مصالح ساختمانی از بین رفته و حتی دچار سرقت شده بودند که اتفاق خوبی نبود.
وی گفت: بانک مسکن اقدامی خوبی انجام داد و نوسازی تمام واحدهای مسکونی شهرستان قرچک را به اتمام رساند و برای اینکه وزارت راه و شهرسازی از اتمام پروژه خاطر جمع شود آزمایشهای تکمیلی توسط شرکت فنی خاک انجام خواهد شد.
بذرپاش در ادامه افزود: ایمنی ساخت اولویت وزارت راه و شهرسازی است و حداکثر ظرافتها در نظر گرفته شده و طی روزهای آینده وزارت راه و شهرسازی نیز عملیاتی در این سایت نخواهد داشت و در ادامه عملیات تعویض خطوط لوله نیز در حال انجام است.
وی تصریح کرد: در پروژه سبحان ۲ قرچک تنها مشکل فاضلاب وجود دارد زیرا سیستم اِکو در شهرستانها وجود ندارد و آبچهها نیز به صورت جذبی عمل میکنند که تمام مشکلات موجود به صورت فنی در دست بررسی است.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: اولویت عرضه واحدهای مسکونی سبحان ۲ شهرستان قرچک با مردم همین شهرستان خواهد بود و طی ۲ هفته آینده مشخص خواهد شد که عرضه این واحدهای مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن خواهد بود یا خیر.
به دنبال اخباری که در مورد خطرات عرضه گاز منتشر شده؛
جنگ اسرائیل و حماس قیمت گاز را برای اروپا 40 درصد گران کرد
قیمت گاز طبیعی در اروپا از زمان جنگ بین اسرائیل و حماس حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است. در دراز مدت اگر ظرفیت اسرائیل برای رساندن مقدار مورد انتظار گاز طبیعی به بازارهای جهانی از جمله اروپا به خطر بیفتد، قیمتها میتواند بیشتر افزایش یابد.
به دنبال اخباری که در مورد خطرات عرضه گاز منتشر شده، قیمت گاز اروپا صبح روز دوشنبه تقریبا ۷ درصد افزایش یافت. قراردادهای آتی گاز «تیتیاف» هلند که شاخص قیمت گاز طبیعی اروپا است، صبح روز دوشنبه تقریبا ۷ درصد رشد کرد و به ۵۴ یورو در هر مگاوات ساعت رسید که بالاترین سطح از اواسط ماه فوریه تاکنون محسوب میشود. این رشد به دلیل صفر شدن واردات گاز مصر رخ داده است. در واقع وقتی واردات گاز مصر صفر شود، این کشور دیگر نمیتواند گازی به اتحادیه اروپا تحویل دهد. روز یکشنبه، کابینه مصر اعلام کرد که واردات گاز طبیعی این کشور از ۸۰۰ میلیون فوت مکعب در روز به صفر رسیده است. مصر گاز را از اسرائیل وارد میکند و بخشی از آن را به صورت الانجی به اروپا میفرستد. همچنین این کشور شمال آفریقا شاهد کاهش تولید گاز طبیعی داخلی بوده است. در عین حال مردم این کشور با خاموشیهای روزانه دست و پنجه نرم میکنند و به دلیل گرمای هوا، تقاضای کلی هم بیشتر شده است. در ژوئن ۲۰۲۲، کمیسیون اروپا، اسرائیل و مصر با عرضه گاز اسرائیل از طریق زیرساخت صادرات الانجی مصر به اتحادیه اروپا موافقت کردند. اما از زمان آغاز جنگ با حماس، اسرائیل تولید میدان گازی تامار خود که از آنجا گاز به مصر ارسال میکرد را متوقف کرده و ظرفیت خود را برای پاسخگویی به تقاضای داخلی کاهش داده است، چه رسد به اینکه بخواهد مقداری را هم برای صادرات در نظر بگیرد.
42 فیلم احتمالی جشنواره فجر 42؛
شمارش معکوس برای شکارچیان سیمرغ
جشنواره فیلم فجر امسال میتواند یکی از پویاترین و پرحرارتترین جشنوارههای چند سال اخیر این رویداد باشد.
پائیز همواره، یکی از شلوغترین فصلهای فیلمسازی در سینمای ایران است. این روزها، ترافیک بالایی در مسیر تولید فیلم و البته استودیوهای فنی است تا آثار بتوانند خود را به مهمترین جشنواره سینمایی سال برسانند.
جشنواره فیلم فجر امسال میتواند یکی از پویاترین و پرحرارتترین جشنوارههای چند سال اخیر این رویداد باشد. در این دوره، علاوه بر حضور فیلمهای سازمانی، فیلمسازان مستقل بسیاری حضور دارند و البته آثار کمدی هم با توجه به ساختار و قابلیتهایی که دارند میتوانند از شانس بالایی برای حضور در جشنواره داشته باشند. به خصوص آنکه برای جشنواره امسال، بخش نگاه نو که مختص فیلمهای اول است، بازگشته و دیگر از آن فشردگی آثار در بخش سودای سیمرغ خبری نیست و برخی از آثار سودای سیمرغ که تجربه نخست فیلمساز هستند میتوانند در بخش نوعی نگاه حضور داشته باشند.
این اتفاق سبب میشود تا فیلمهای بیشتری در جشنواره امسال حضور داشته باشند، در نتیجه نمایندگان بیشتری از گونههای سینمایی در این رویداد حاضر باشند. ضمن اینکه تنوع فیلمسازان و نگاههای آنها سبب میشود تا جشنواره، با تنوع ساختاری متفاوتی در پیش باشد. البته که باید به این نکته اشاره کنیم ترافیک بیشتری همزمان با نزدیک شدن به آخرین روزهای پائیزی در روند تولیداتی سینمای ایران حاکم است که درصد آثار شرکتکننده در جشنواره فجر را بیشتر میکند.
گپ و گفت
کارشناس سواد رسانهای در گفت وگو با امتیاز تشریح کرد؛
هدف استفاده از درگاه رسانه برای کودکان و نوجوانان چیست؟
سعید مدرسی، کارشناس سواد رسانهای در گفت وگو با روزنامه امتیاز عنوان کرد: والدین زمانی که با فرزندان در مورد قانونگذاری رسانه در خانواده گفتوگو میکنند، باید توجه داشته باشند هدف استفاده از محتواها و درگاههای رسانهای چیست؟ اصولاً خانوادهها با اهداف مختلفی از درگاه رسانه استفاده میکنند برای مثال گاهی اوقات برای پر کردن ساعات روز و یا وقتگذرانی از رسانه استفاده میشود و گاهی اوقات نیز برای لذت بردن و سرگرمی از یک بازی رایانهای استفاده میشود، اما آیا میتوان از این درگاه استفاده بهتری هم داشت و باهدف والاتری از این درگاه استفاده کرد؟ پاسخ به این سؤال مثبت است.
سعید مدرسی ادامه داد: مثال روشن برای درک موضوع این است که هر انسانی صرفاً به خاطر مزه خوب، یک ماده غذایی را مصرف نمیکند ممکن است ماده غذایی خوشمزه باشد، اما ضررهایی همراه داشته باشد. طبیعتاً هر انسانی سعی میکند ماده غذایی را مصرف کند که هم خوشمزه باشد و هم آسیبی به بدن وارد نکرده و مفید باشد.
این کارشناس سواد رسانهای افزود: طبیعتاً قرار نیست هر فرد یک ماده سمی خوشمزه را مصرف کند لذا در باب محتواهای رسانه هم این موضوع باید مدنظر والدین باشد. خانوادهای که قواعد، قوانین، هنجارها و برنامههای مناسبی برای مصرف رسانهای دارد و به اصلاح دارای تربیت رسانهای است، قطعاً نگاه آرمانی به الگوی مصرف رسانه دارند و هدفشان این است که بعد از مصرف رسانهای رشدی در خودشان و فرزندانشان ایجاد شود.
سعید مدرسی ادامه داد: این رشد میتواند در زمینه ارتقای دانش و آگاهی باشد. برای مثال زمانی که فرد یک برنامه تلویزیونی مشاهده میکند بعد از آن تغییر مثبتی در حیطه علمی برایش رخ دهد یا نکات مفیدی بعد از انجام بازی رایانهای و یا تماشای فیلم سینمایی و مستند یا خواندن کتاب کسب کند.
سعید مدرسی، کارشناس سواد رسانهای در پایان گفت وگو با روزنامه امتیاز عنوان کرد: ممکن است بعد از مصرف رسانهای نگرش عمیقی در شخص به وجود آید لذا هدف از استفاده از درگاه رسانه برای کودکان و نوجوانان باید انتقال مهارت و یا ایجاد گرایش و انگیزه مثبت برای ادامه فعالیتهای فرزند باشد. برای مثال مصرف رسانه انگیزه کار خیر در خانواده ایجاد کند یا برای اعضای خانواده ذهنیت حفظ محیط زیست و حیات بشری شکل گیرد یا با مصرف رسانه نگاه توحیدی و حب معصومین(ع) در فرزندان شکل بگیرد البته بعضی اشعار و داستانها هستند که چنین کارکردی دارند. در نهایت باید گفت که خانواده با تربیت رسانهای در ابتدا هدف استفاده از درگاه رسانه را برای خود مشخص میکند.
یادداشت
وعده های جذاب
ناصر تبریزی - بنا بر مطلبی که اخیرا در خروجی «پایگاه خبری حیات» منتشر شد، ابراهیم پیرزادیان مدیرکل منبع طبیعی و آبخیزداری ایلام اعلام کرده؛ برای ارتقا فرهنگ درختکاری میبایست به هر دلیل و مناسبت آئینی و ملی در کشور و استان درخت کاشته شود.....
البته تا اینجای صحبت های ایشان موجب دلگرمی بود، ولیکن زمانی که ایشان در رابطه با تفاهم نامه جدید مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام با اداره کل ثبت احوال، توضیحاتی دادند، اوضاع (به زعم اهالی رسانه) کمی عجیب به نظر آمد.
طبق اظهارات پیرزادیان، « برمبنای تفاهم نامه مشترک مابین اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام و اداره کل ثبت احوال، اخذ شناسنامه هر نوزاد منوط به استعلام از اداره کل منابع طبیعی در خصوص کاشت نهال توسط خانواده فرد مذکور میباشد و چنانچه خانواده نسبت به کاشت نهال اقدام نکرده باشند نمیتوانند شناسنامه نوزاد خود را دریافت کنند...»
راستش را بخواهید زمانی که خبر را می خواندم، ناخودآگاه به یاد وعده کاشت یک میلیارد درخت افتادم.....
هنوز ذهن خود را متمرکز خبر، نکرده بودم که در ادامه مطلب، متوجه شدم ، افکار من به بیراهه هم نرفته است!
در ادامه، مدیرکل منبع طبیعی و آبخیزداری ایلام،یادآوری فرموه اند: «.... در مورد طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت نیز صحبت شده و برای اخذ (یک) تفاهم نامه (دیگر)در خصوص اینکه هر ایلامی (موظف به کاشت) سه نهال،(شود) بحث و تبادل نظر شد...».
راستش را بخواهید این سخنان من را هم به شک انداخت، آخر در زمانی که وعده کاشت یک میلیارد درخت رسانه ای شد، من در مخالفت و عدم امکان تحقق چنین وعده ای قلم فرسایی ها کرده بودم، حال با این تفاهم نامه، متوجه شدم که شاید هم این وعده ها، شدنی باشد...
اگر کمی در برنامه های مدیر کل محترم آبخیرداری استان ایلام دقت کنیم، دستمان خواهد آمد....
بنا بر آمار اداره کل ثبت احوال در نیمه نخست سال جاری«3هزار و ۴۶۹ ولادت» در این استان ثبت شده است. یعنی برای کل سال اگر فرزند آوری به همین شیوه ادامه داشته باشد ، ما پایان سال 7 هزار نهال خواهیم کاشت!
در شهریور ماه 1401 محمد تقوی مدیر کل وقت اداره کل ثبت احوال، جمعیت این استان را بالای 607 هزار نفر اعلام کرده است. با توجه به اینکه رشد جمعیت بنا بر اظهارات رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در تاریخ خرداد 1402 (در استان ایلام) 1/45 درصد است. با کمی مسامحه، می توان بطور تقریب جمعیت حاضر استان ایلام را بالغ بر 650 هزار نفر تخمین زد. از آنجا که قرار شده هر ایلامی 3 نهال بکارد، لذا می توان حدس زد، در صورت قطعی شدن این توافق، تا پایان سال 1402 در ایلام، یک میلیون هشتصد هفتاد هزار نهال کاشته خواهد شد.
البته باید برای 998 میلیون نهال باقی مانده نیز، از سوی سایر استان ها برنامه ای طرحی و ارایه شود. (انشاالله)
بگذارید به یک بحث دیگر هم اشاره کنم!
اخیرا بعد از کش و قوس ها و رد و تایید ها، بالاخره معلوم شده که دولت چنانچه از پس سماجت مخالفین مسکن 25 متری بر آید، عرم خود را برای ساخت مسکن 25 متری جزم کرده است....
البته، کش و قوس ها برای ساخت 25 متر یا 40 متر، همچنان ادامه دارد، و فعلا در تصمیم گیری برای ساخت یک میلیون مسکن، به مشکل «نقشه آن» بر خورده ایم و باید منتظر اتخاذ تصمیم نهایی باشیم !
البته گفتنی است که اگر ساخت مسکن 25 متری تایید شود، یک اتفاق باور نکردنی و خوب، خواهد افتاد،.. شاید سریع تر این واحد ها آماده شود ،دلیل آن هم واضح است به یکباره به جای 40 میلیون متر مربع بنای وعده داده شده، 25 میلیون متر مربع ساخته می شود، یعنی به جای یک میلیون مسکن 40 متری دولت معادل 625 هزار واحد خواهد ساخت. که البته با توجه به گذشت 6 ماه این مقدار نیز قابل تحقق نخواهد بود.
لذا پیشنهاد می شود به جای طراحی مسکن 25 متری ، اتاق های 4 متری ساخته شود، یعنی کلا 4 میلون متر مربع بنا،...
ظاهرا پیشنهاد حقیر، شدنی است ،یک تیر و دو نشان هم زده خواهد شد، از سویی وعده داده شده برای عدد یک میلیون محقق شده و از سوی دیگر یک میلیون اتاق به بنای کشور افزوده خواهد شد و به تبع آن دغدغه یک میلیون نفر نیز ار بین خواهد رفت!
فکر می کنم برخی در جایگاه مدیریت کلان این مملکت ، بعد از دادن وعده های جذاب و شیرین ، خودشان به بزرگی وعده ها واقف شده اند، و حال با ریز ریز کردن آن، می خواهند اجرایی شدن آن را به هر وسیله ای که شده توجیه کنند....الله و اعلم
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15089/38123/126519
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15089/38123/126520
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15089/38123/126521
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15089/38123/126522
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15089/38123/126523
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15089/38123/126524
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15089/38123/126525
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15089/38123/126526
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15089/38123/126527
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15089/38123/126528
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15089/38123/126529
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15089/38123/126530
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15089/38123/126531
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15089/38123/126532
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15089/38123/126533
|

عناوین این صفحه
- شهرکسازی نوین چینیها برای تهرانیها
- در جستجوی نسل جوان مولد
- غزه گورستان کودکان شده است
- سرمقاله
- هدفگذاری افزایش تبادلات تجاری ایران و ارمنستان
- نتایج کاراته ایران در مسابقات جهانی بسیار ضعیف بود
- هدف استفاده از درگاه رسانه برای کودکان و نوجوانان چیست؟
- اجرای طرح شمارهگذاری از مقابل در خانه
- عرضه «گاندو» در ۱۵ کشور
- کتاب جشنواره نمایش عروسکی رونمایی شد
- پروژه نوسازی و مقاوم سازی مسکن قرچک به اتمام رسید
- جنگ اسرائیل و حماس قیمت گاز را برای اروپا 40 درصد گران کرد
- شمارش معکوس برای شکارچیان سیمرغ
- گپ و گفت
- یادداشت