

|
وزیر کار مطرح کرد؛
جزئیات شناسایی افراد بیکار در جامعه
3 امتیاز به بهانه افزایش 8 درصدی فوتیهای تصادفات گزارش میدهد؛
زود رسیدن بدون توقف!
3 متخصص روانشناسی در گفت وگو با امتیاز پاسخ داد؛
چگونه می توان بحرانهای دوره نوجوانی را برطرف کرد؟
1 مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو عنوان کرد؛
رایج ترین تقلبات غذایی در کشور
2 سرمقاله
قصه رویترز و سید حسن نصرالله
هومن جعفری
سخنرانی حسن نصرالله هم سرانجام صورت گرفت و دنیا به حرف های رهبر حزب الله لبنان گوش کرد.
تحلیل سیاسی صحبت های وی بماند برای اهلش که تجربه بیشتر و شناخت مناسب تری دارند.
من فقط برایم جالب بود که ببینم عدد مخاطبان سخنرانی زنده وی چقدر است. آمار شگفت انگیز و عجیب چهار میلیارد بیننده را از زبان منابع حزب الله و به نقل از رویترز شنیدم.
به هرحال مشخص است که تمام بازیگران پیدا و پنهان نبرد فعلی، با دقت به تک تک سخنان وی گوش کرده اند و حتی از کارشناسان خبره زبان عربی برای تحلیل جز جز این سخنان استفاده کردهاند.
مشخص است که نصرالله در میدان سیاست خاصه در منطقه خاورمیانه، بازیگر معتبر و وزن داری است.
اسراییل اگر کوچکترین سرنخی از محل اختفای وی داشته باشد، در حذف او تردیدی نخواهد داشت.
قطعا سخنرانی وی در شبکه های خبری فراوانی به صورت مستقیم پخش شد و شبکه های خبری فراوانی به تحلیل صحبت های وی پرداختند.
با این همه، همه صحبت من در مورد رهبر حزب الله نیست که طبیعتا صحبت هایش در تمام پایتخت های جهان به خوبی شنیده شده. اینجا رویترز برای من اهمیت خاص خودش را دارد.
سایت اصلی رویترز را یک بار دیگر و بعد از مدت ها باز کردم.
بخش ویژه ای برای پوشش جنگ حماس و اسراییل داشتند و همچنین تصاویری از تدفین شهدا در غزه منتشر شده بود.
دو یا سه بخش که اصلا برای یادبود خبرنگاران کشته شده این سایت قرار گرفته. حسام عبدالله خبرنگار عکاس رویترز چند روز پیش در مرز لبنان بر اثر شلیک مستقیم اسراییل کشته شد و دو خبرنگار الجزیره نیز زخمی شدند.
بُزی که روی جام پرید و آفتابپرست به نام «رنگو»!
7 حضور پرشور دانش آموزان در راهپیمایی 13 آبان؛
وقتی جوانان ایرانی از غزه گفتند
2 تئاتر شهر طی یک هفته ۴۶۳ میلیون تومان فروش داشت
8 رئیس انجمن داروسازان ایران؛
کمبود دارو از نگاه مردم با سازمان غذا و دارو فرق دارد
2 آخرین پازل از کریدور جنوب به شمال تحولی بزرگ در خاورمیانه ایجاد میشود؛
اتمام خط ریلی رشت - کاسپین تا دهه فجر
3 گپ و گفت
متخصص روانشناسی در گفت وگو با امتیاز پاسخ داد؛
چگونه می توان بحران های دوره نوجوانی را برطرف کرد؟
فرزانه طهماسبی، متخصص روانشناسی در گفت وگو با روزنامه امتیاز عنوان کرد: مشکلات بسیاری برای نوجوانان وجود دارد که بخشی از آن مربوط به همه میشود و در دنیا عالمگیر است و بخشی از آن محلی بوده و مختص به ماست. بخشی از این چالشها بازمیگردد به اینکه چگونه میخواهند مستقل شوند و مستقل بمانند و چالش رسیدن به دستیابی به استقلال نسبی نام میگیرد. بخشی از این نگرانیها ناظر به ساختن یک آینده و زندگی امن، مطمئن و قابل پیشبینی است که آن را به طور کلی سخت مییابند بحران آینده در رأس نگرانیهای نوجوانان است زیرا به صورت واضح برای آنها قابل رسم کردن نیست و بخشی از آن را باید به اقبال و بخت واگذار کرد که شرایط چگونه رقم بخورد.
فرزانه طهماسبی در پاسخ به پرسش خبرنگار مبنی بر اینکه چگونه می توان بحران های دوره نوجوانی را برطرف کرد؟ گفت: توصیههای کلی کمک کننده نیست؛ بخشی به عاملیت جوانان بازمیگردد. جوانان ناچار شدند تا مهارتهای بیشتری یاد بگیرند تا با پیچیدگی بازار کار سازگار شوند و تضمین حداقلی باشد تا برای مهارت خود بازار کاری پیدا کنند و شغل ناپایداری داشته باشند و مشکلاتی از این دست. باید چند مهارت آموخت که برای آن بازار کار وجود داشته باشد. سرمایهگذاری کردن بر سرمایههای فرهنگی، مهارتی و انسانی ممکن است کارساز باشد.
این متخصص روانشناسی افزود: بخشی از چالشها به خانوادهها بازمیگردد البته در مجموع به نظر میرسد اکنون مانند گذشته نیست و مشکلات نوجوانان با خانوادهها به آن وسعت و سختیای که قبلاً وجود داشت نیست و خانوادهها همدردی بیشتری با نوجوانان دارند و تا جایی که میتوانند برای نوجوانان چتر حمایتی فراهم میکنند. آزادی عمل دادن، همدلی کردن و فاصله گرفتن از انتظارات طاقت فرسا از موضوعاتی است که میتوان به خانوادهها توصیه کرد تا در حد مقدورات و شرایط ممکن بتوانند از جوانها انتظار داشته باشند و از آرمانگرایی و ایدهآل خواهی که خیلی از پدر و مادرهای قدیمیتر که با آن انس داشتند و بزرگ شدند فاصله بگیرند.
فرزانه طهماسبی ادامه داد: بخشی از انتظارات به قدرت و ساختارها مانند مدرسه و دانشگاه بازمیگردد؛ باید خدمات بهتر، کیفیت آموزش عادلانه و فراگیر بیشتر باشد تا بتواند ترد شدگان و کنار گذاشتهشدگان به حداقل برسند و فرصتهای برابر بیشتری برای همه ایجاد شود. متأسفانه در این زمینه بسیار ضعف داریم. نباید بیشتر از این در دنیایی که با سرعت برای کار و اقتصاد جدید سرمایهگذاری میشود عقب ماند و فاصله گرفت.
فرزانه طهماسبی، متخصص روانشناسی در پایان گفت وگو با روزنامه امتیاز عنوان کرد: بخشی که به سیاستگذاریهای اجتماعی و فرهنگی کلان بازمیگردد باید نسبت به فراخواندن واقعی جوانان برای مشارکت بیشتر در امور بیشتر توجه شود؛ این کار نه به صورت تزئینی و حداقلی، بلکه باید با اعتماد کردن به جوانان متخصصی که میتوانند ظرفیتهای خود را خرج نوسازی جامعه کنند باشد تا مسیری مهیا شود که میل به مهاجرت را کاهش دهد و جوانان و نوجوانان را دلبسته، امیدوار و علاقهمند به میهن و خدمترسانی به وطن کند.
درخواست منابع طبیعی از وزارت نیرو:
تکلیف کانال هامون را روشن کنید
معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: برای حل مشکلات زیستمحیطی سیستان اقدامات باید در قالب یک طرح مدیریت جامع اقدام شود و کل حاکمیت پای کار بیاید، بهگونهای که هم موضوعات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و روابط منابع طبیعی و محیط زیست دیده شود.
حسن وحید با اشاره به بازدید از حوضه سیستان طی روزهای اخیر اظهارکرد: مهمترین مشکل این منطقه «آب» است. تا این مشکل حل و یا حقآبه تامین نشود، مسایل زیستمحیطی منطقه مانند گرد و غبار منطقه بهسختی حل و فصل میشود. کانونهای گرد و غبار این منطقه به چند بخش تقسیم میشود، یک بخش اراضی خشک دریاچه هامون است که در حوزه مسوولیت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد. این دریاچه در حال حاضر متاسفانه خشک خشک است و نبود آب در این منطقه باعث شده که خود به کانون بحرانی گرد و غبار تبدیل شود. معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اضافه کرد: بخشی از کانونهای بحران گرد و غبار در منطقه سیستان مربوط به حدود ۱۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی رها شده به علت نبود آب است. علاوه بر آن کانالی داخل دریاچه هامون برای انتقال آب به طول ۲۶ کیلومتر حفر شده است که حجم زیادی از خاک را جابجا کرده چون در کریدور باد قرار گرفته است بنابراین مشکل گرد و غبار منطقه را تشدید کرده است. وی با بیان اینکه حوضه آبخیز سیستان حدود دو میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار وسعت دارد، گفت: این منطقه به دو بخش غرب و شرق سیستان تقسیم میشود. حوضه آبخیز غرب سیستان حدود دو میلیون هکتار است و روانآبها و سیلابهایی که از این منطقه جاری میشود به سمت افغانستان میرود. پیشبینی میشود با دوره بازگشت پنج ساله حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ میلیون مترمکعب روانآب داشته باشیم و حدود ۸۰ میلیون مترمکعب امکان استحصال آب و تغذیه سفره آب زیرزمینی وجود دارد. امیدواریم در قالب یک برنامه مدون اجرا کنیم.
تفاوت بیمه عمر با بیمه زنان خانهدار
چرا زنان خانهدار باید خود را بیمه کنند؟
معاون اسبق بیمهای سازمان تامین اجتماعی با تاکید بر اینکه علاوه بر سایر مشاغل، زنان خانهدار نیز باید خود را بیمه کنند، چراکه دارای شغل سنگینی هستند، شرایط پرداخت حق بیمه ویژه زنان خانهدار را تشریح کرد. محمدحسن زدا، با بیان اینکه «بیمه» ضمانتی برای روزهای سخت افراد است، اظهار کرد: در سازمان تامین اجتماعی بیمه برای دوران پیری و از کارافتادگی طراحی شده و هرکسی باید خود را برای این روزها آماده کند. وی با اشاره به اینکه علاوه بر سایر مشاغل زنان خانهدار نیز باید خود را بیمه کنند، تاکید کرد: زنان خانهدار اگرچه در خانه هستند اما شغل سنگینی دارند و با این وجود زحماتشان دیده نمیشود و کمتر به آنها توجه میشود؛ گویی کارهایی که انجام میدهند وظیفهشان است، در حالیکه اینگونه نیست و باید به زنان خانهدار همچون زنان شاغل نگاه کرد. معاون اسبق بیمهای سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: زنان خانه دار در صورت پوشش بیمهای میتوانند از حقوق بازنشستگیشان استفاده کنند. این حقوق همچنین میتواند در اقتصاد خانواده نیز اثرگذار باشد. زدا با بیان اینکه سه نوع نرخ حق بیمه برای بیمه زنان خانهدار تعریف شده است که متقاضیان میتوانند به انتخاب خودشان یکی از آنها را مشخص کنند، گفت: شرط سنی برای استفاده از این طرح ۱۸ تا ۵۰ سال تمام است و افراد با سن بیش از ۵۰ سال، باید معادل مازاد سنی، سابقه بیمهپردازی قبلی داشته باشند و همچنین نرخ پرداخت حقبیمه، ١٢، ١۴ و ١٨ درصد دستمزد یا درآمد ماهانه انتخابی فرد متقاضی است. نرخ حق بیمه ۱۲ درصد شامل تعهدات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی، نرخ ۱۴ درصد شامل تعهد بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی و نرخ ۱۸ درصد شامل بازنشستگی، از کارافتادگی و فوت است. وی یادآور شد: جهت ثبتنام این بیمه، متقاضیان میتوانند برای حق بیمه ۱۲ درصد با مراجعه به سایت تامین اجتماعی خود را بیمه کنند، اما برای نرخ ۱۴ و ۱۸ درصد به دلیل لزوم انجام معاینات اولیه، باید به شعب سازمان تامین اجتماعی مراجعه کنند. عضو کمیسیون انرژی:
ذخیره سازی گاز در کشور ما زیر یک درصد است
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره تأثیر ذخیره سازی گاز توسط صنایع در جلوگیری از ناترازی انرژی در زمستانها پرداخت.
مصطفی نخعی عضو کمیسیون انرژی مجلس درباره میزان ذخیره سازی گاز توسط صنایع برای جلوگیری از ناترازی گاز در فصل زمستان گفت: صنایع جز عمدهترین بخشهایی هستند که به گاز نیاز دارند و در زمستانها با ناترازی گاز و بالا رفتن گاز در بخش خانگی با افت فشار و قطعی و تعطیلی مواجه میشوند. وی در ادامه بیان کرد: صنایع در کشورهای پیشرفته دنیا به صنعت ذخیره سازی گاز رفتهاند تا در فصول گرم سال گاز را ذخیره و در فصول سرد سال از آن استفاده کنند. به این وسیله گاز برای آنها خیلی ارزانتر تمام میشود و باعث میشود با ضرر دهی و تعطیلی خطوط تولید در زمستان رو به رو نشوند. این نماینده مجلس یازدهم در ادامه توضیح داد: کشور ما در فصول گرم سال گاز مازاد دارد که میتواند این گاز مازاد را به جای صادرات یا عدم برداشت گاز، به سمت اعطای این گاز به صنایع در قالبهای مختلف از جمله CNG، LPG، LNG و گاز طبیعی در اختیار صنایع دارای مخازن ذخیرهسازی قرار دهد. نخعی افزود: بحث ذخیره سازی گاز یک موضوع مهم است ما جز معدود کشورهای دارای ذخایر گازی در دنیا هستیم که ذخایر ذخیره سازی گاز در کشور ما خیلی محدود است.وی ادامه داد: متوسط ذخیره سازی گاز در دنیا حدوداً ۱۰ درصد است و کشورهای توسعه یافته و مصرف کننده گاز مثل کشورهای اروپایی و یا کشورهای تولید کننده گاز مثل کانادا و قطر ذخیره سازی گاز آنها بالای ۲۰ درصد از مصرف سالانه است.
نخعی در ادامه بیان کرد: البته ما ظرفیتمان کمتر از ۱ درصد است و در این موضوع کار خاصی را انجام ندادهایم و اگر بخواهیم یک ظرفیت ۱۰ درصدی برای ذخیره سازی را ایجاد میکنیم میتوانیم بخش قابل توجهی از نیاز گازی را در فصل سرد سال که با ناترازی مواجه هستیم را به این وسیله مرتفع کنیم.
یادداشت
️ سید رضا جمشیدی
رئیس انجمن ملی مسئولیت اجتماعی
چگونه مسئولیت اجتماعی منجر به سود شرکت می شود؟
مسئولیت اجتماعی شرکتی مفهومی است که می تواند منجر به سود برای شرکت ها و بنگاه های اقتصادی شود.اتفاقی که در صورتی که به خوبی رخ بدهد می تواند در نهایت به سود جامعه و مردم تمام شود.مسئولیت اجتماعی شرکتی ، خلق ارزش مشترک است که این خلق ارزش می تواند مادی،معنوی،اجتماعی و حاکمیتی باشد.
خلق ارزش مهم ترین فاکتور برای سود آوری یک بنگاه اقتصادی به شمار می رود. زنجیره ارزش به مجموعه فعالیت هایی اتلاق می گردد که زنجیر وار به همدیگر متصل اند و منجر به خلق محصولی می گردند که برای مصرف کننده با ارزش بوده و برای شرکت سودآوری ایجاد می کند. شرایط امروز جهان و فضاهای جدید کسب وکار ایجاب میکند تا مدیران سازمانها و شرکتهای بزرگ که در بازارهای جهانـی نقش فعال و موثر دارند همه تلاش خود را متوجه ایجاد و خلق ارزش برای همه ذینفعان خود کنند و نوعی تعادل میان بخشهای اجتماعی، اقتصادی و زیستمحیطی کسب وکارشان ایجاد کنند.
شرکت ها برای دست یابی به مزیت رقابتی باید قادر به ارزش سازی بیشتر در پوشش کالا و خدمات خود برای مشتریان باشند و اگر قادر به افزایش ارزش ها بیشتر از رقبای خود باشند توان دست یابی به مزیت رقابتی و منحصر به فرد بودن را خواهند داشت.
در حوزه ارزش، منحصر به فرد بودن نمی تواند منجر به تمایز گردد، مگر آنکه منجر به افزایش ارزش برای مشتریان گردد و یک تمایز موفق ، راه هایی برای خلق ارزش برای مشتریان خود پیدا می کند که منفعت و پاداش آن بیشتر از هزینه های آن می باشد.
از این رو یک روش سیستماتیکی وجود دارد که همانند یک ابزار اساسی همه فعالیت هایی که یک شرکت اجرا می کند و چگونگی تقابل و تاثیر آنها بر همدیگر را بررسی می کند و همچنین منابع مزیت رقابتی را نیز تجزیه و تحلیل می کند که زنجیره ارزش نامیده می شود.
مدل زنجیره ارزش به عنوان یک استراتژی سازمانی در ابتدا تمامی فعالیت های درون یک سازمان را معین می کند و شامل همان فعالیت های اساسی و قابل کنترل می باشند، سپس هر کدام از فعالیت ها را جداگانه و به لحاظ زمان بری، هزینه سازی، ارزش در آمدی، نسبت ارزش افزوده آن به کل آنالیز می گردد؛ به گونه ای که محصول شرکت بتواند پس از عبور از هر مرحله زنجیره، مقداری بر ارزش آن افزوده گردد.
نکته دیگر تأثیر مسئولیت اجتماعی شرکتی بر جوامع محلی است که در مواقع بحرانی می تواند به عنوان یک استراتژی کارآمد نقش آفرینی کند.در واقع مسئولیت اجتماعی نوعی تعهد اخلاقی بنگاه اقتصادی در مقابل جوامع محلی و پیرامونی است که بهصورت اختیاری به انجام میرسد که بهطور منطقی نتایج اقدامهای مرتبط با عمل به مسئولیت اجتماعی در قالب افزایش سرمایه اجتماعی نمود پیدا می کندو بصورت گزارش تولید و منتشر میشود.
از سوی دیگر حرکت به سمت مستقلسازی و توانمندسازی جوامع محلی، لزوم تدوین برنامه راهبردی مسئولیتهای اجتماعی شرکت بهصورت سالانه و اعلام آن در گزارش پایداری، خلق ارزش مشترک با جوامع محلی و استفاده از تسهیلگران محلی از اولویتهای یک بنگاه اقتصادی در حوزه مسئولیتهای اجتماعیCSR است.
یک شرکت با مسئولیتپذیری اجتماعی نشان میدهد که شیوههای اخلاقی در نحوه انجام تجارت وکسب و کارخود لحاظ میکند. مشتریان به طور فزاینده ای در مورد مسائل محلی، ملی و جهانی آگاه میشوند و نمیتوان انکار کرد که تصمیمات خرید آنها اکنون به شدت تحت تأثیر این مسائل قرار گرفته است. بنابراین، آنها تمایل به خرید بیشتر از شرکت هایی دارند که نگرانی و اقدام خود را در مورد موضوعاتی که به شدت مورد توجه مشتریان قرار می گیرد، نشان می دهند. این مساله باعث ایجاد وفاداری مشتریان خواهد شد. در نتیجه با ایجاد ارزش مادی فروش بیشتر و سود بالاتر به وجود میآورد.
مسئولیت اجتماعی شرکت، اجازه میدهد تا داراییهای معنوی و اجتماعی خود را که شامل حسن نیت، اعتماد و شهرت خوب است، پرورش دهد. کسب و کارها نام نیک و برند خود را یکی از با ارزش ترین دارایی های معنوی و اجتماعی خود میدانند و با نشان دادن اینکه مسئولیت اجتماعی خود را جدی می گیرند، عموم مردم را نیز به جدی گرفتن آنها تشویق میکنند. در نتیجه برند قویتری خواهند ساخت.
نکته دیگر اینکه نتایج مطالعات نشان میدهد ۹۵درصد از کارمندانی که در شرکتهای پایبند به مسئولیت اجتماعی، شاغل هستند، به کارفرمایان خود وفادارترند. در واقع امروزه کارکنان به دنبال دلایل و ارزشهای بیشتری برای ماندن در یک سازمان هستند و بر اساس تحقیقات، کارکنان از فعالیت در شرکتی که از وجهه عمومی و اجتماعی برخوردار است بیشتر لذت میبرند و راندمان بالایی دارند.
با این توصیف، کسبوکارها بهتر است جدای از مسئولیتهای قانونی تعریف شده خود، در پایبندی به مسئولیت اجتماعی پیشرو باشد. مسئولیت اجتماعی بهطورعمده تعهدات شرکتی یا سازمانی را در قبال محیط طبیعی و اجتماعی شامل میشود و این تعهدات را در کنار فعالیت اقتصادی بنگاه قرار میدهد.
روح این نوع مسئولیت، بر اخلاق انسانی مبتنی است و در کنار نفع اقتصادی، به منافع ذینفعان شرکت یا سازمان نیز توجه دارد. از دیدگاه مرکز جهانی توسعه پایدار کسبوکار، مسئولیت اجتماعی شرکتهاcsr باید بهبهترینوجه صورت گیرد تا کیفیت زندگی بهبود پیدا کند.
بر این اساس، وظیفه اصلی نهادینهسازی وجدان حرفهای و باور به ایفای مسئولیتهای اجتماعی در وهله نخست متوجه مدیران ارشد، تصمیمگیران و سیاستگذاران و گروه مرجع است و سپس کارشناسان ،کارکنان و مردم نیز توجه خود را به این مهم معطوف کردند. نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که مسئولیت اجتماعی شرکتی csr از شاخصههای مهم موفقیت کسبوکارها در مسیر توسعه پایدار است.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15091/38140/126598
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15091/38140/126599
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15091/38140/126600
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15091/38140/126601
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15091/38140/126602
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15091/38140/126603
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15091/38140/126604
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15091/38140/126605
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15091/38140/126606
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15091/38140/126607
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15091/38140/126608
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15091/38140/126609
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15091/38140/126610
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15091/38140/126611
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15091/38140/126612
|

- جزئیات شناسایی افراد بیکار در جامعه
- زود رسیدن بدون توقف!
- چگونه می توان بحرانهای دوره نوجوانی را برطرف کرد؟
- رایج ترین تقلبات غذایی در کشور
- سرمقاله
- بُزی که روی جام پرید و آفتابپرست به نام «رنگو»!
- وقتی جوانان ایرانی از غزه گفتند
- تئاتر شهر طی یک هفته ۴۶۳ میلیون تومان فروش داشت
- کمبود دارو از نگاه مردم با سازمان غذا و دارو فرق دارد
- اتمام خط ریلی رشت - کاسپین تا دهه فجر
- گپ و گفت
- تکلیف کانال هامون را روشن کنید
- چرا زنان خانهدار باید خود را بیمه کنند؟
- ذخیره سازی گاز در کشور ما زیر یک درصد است
- یادداشت