

|
سرمقاله
فرار از حاشیه های زندگی
با کمک مرد سوییسی
هومن جعفری
اول بار من با او، از طریق کتاب «پروست چگونه میتواند زندگی شما را دگرگون کند» آشنا شدم. ترجمه شاهکار گلی امامی کمک کرد تا برای یکی دو روز، در دریایی مفهومی کتاب در جستجوی زمان از دست رفته غرق شوم و از آن مهمتر، از نوشته های آلن دوباتن! بعدها فهمیدم که دوباتن، سوییسی است ( فکر می کردم فرانسوی است) در هاروارد فلسفه خوانده و کتاب های غیر داستانی می نویسد که تماما در حوزه زندگی هستند. فهمیدم دوباتن تنها و تنها دوست دارد ما را با جنبه هایی از زندگی و زیستن آشنا کند که برای ما آنقدر بدیهی است که عمدتا به آن بی توجه می مانیم.
دوباتون معلم زندگی است بی آنکه کوچکترین درسی از خودش را به ما تحمیل کند. او آموزگاری فروتن و یابنده ای سختکوش است. می گردد و برای ما مفاهیم مختلف را از دل کتاب های مختلف استخراج می کند و بعد ، به مدد آنچه یافته ، سوالاتی را در اختیار ما قرار می دهد که تازه می فهمیم عمری در پی یافتنش بوده ایم. این همه ماجرا نیست. او سوالاتی را می پرسد که ما تازه متوجه اهمیت آن می شویم و بعد می فهمیم بی مدد و فهم او ما را توان یافت پاسخ های مناسبی نیست. پاسخ های دوباتون به سوالات دوباتون ، تازه به ما فهم و درکی از زیستن می دهد که کمک می کند تا انسان دیگری بشویم.
منظورم این نیست که با خواندن کتاب های او تبدیل به یک انسان توبه کرده و وارسته
می شویم. خیر. او کمک می کند از تجارت و درک متفاوتی بهره بگیریم و چه بسا به زندگی نگاه نکته سنجانه تری بیندازیم. در مورد دوباتون سرچ کنید. از او کتاب بخوانید و از او درس زندگی بیاموزید. از آموزگاری که هیچ کدام از دانسته های خود را به نام خودش به شما نمی آموزد بلکه مکشوفات بزرگان و عالمان را به شما می آموزد.
داشتم به این چرخش داستانی زندگی خودش فکر می کردم. این سوییسی آرام کوشیده بود در پی دسترسی به رفاه مالی خانوادگی و بی نیازی به کار، کمی توازن فرهنگی در خودش ایجاد کند. به همین دلیل برای کسب مدرک دکترای فلسفه به هاروارد رفته و آنجا با چیزی غیر از یک مدرک بیرون آمده چرا که سرانجام در نیمه های راه ، تحصیل را رها کرد تا کتابی بنویسد. او در هاروارد و در سال های تحصیل ، با کتبی آشنا شد که روی روح و روانش آنچنان اثرگذاشته ان که خود کوشیده تا مانند آنها را بنویسد. نتیجه این امر چاپ دهها کتاب جذاب از اوست.
چرا باید سرمقاله ما به دوباتون اختصاص پیدا کند؟ چون آدمیزاد نیاز دارد از اخبار فرار کند و به متن زندگی بیشتر متعهد باشد تا حواشی اش!
رئیس سازمان خصوصیسازی:
تعاونی ها اولویت اول خصوصی سازی در واگذاری اموال دولت هستند
3 «امتیاز» از ارتباط جدی مهارت آموزی با اشتغال و اقتصاد گزارش میدهد؛
چالش چگونگی بهبود کارایی نیروی کار
3 انهدام باند بزرگ اسکیمر در تهران؛
کپی کارت بانکی 300 هزار نفر از مشتریان پمپ بنزین
2 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی :
آثار جشنواره همام از سوی وزارت فرهنگ خریداری میشود
7 دبیرکل کمیته ملی المپیک اعلام کرد:
حقوق ماهانه ۶۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی برای مدالآوران احتمالی در المپیک
4 کارشناس مسائل تربیتی و سواد رسانهای در گفتوگو با امتیاز پاسخ داد؛
آیا والدین عرصه رسانه نوین را یک ظرفیت رشد میدانند؟
1 رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران مطرح کرد:
دخالت های افراد فاقد مسئولیت در اجرای مصوبه پارک حاشیه ای
2 رئیس سازمان بورس خبر داد؛
سرمایه گذاری ۳۰درصدی در بخش اقتصاد توسط بازار سرمایه
3 «سرهنگ ثریا» به موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس میآید
8 گپ و گفت
کارشناس مسائل تربیتی و سواد رسانهای
در گفتوگو با امتیاز پاسخ داد؛
آیا والدین عرصه رسانه نوین را یک ظرفیت رشد میدانند؟
سعید مدرسی، کارشناس مسائل تربیتی و سواد رسانهای در گفت وگو با روزنامه امتیاز عنوان کرد: عرصه پلتفرمهای رسانهای زمینه ارتباطات متعدد و متقاطعی را به وجود آورده است. برای فهم بهتر این جمله به ذکر چند مثال خواهیم پرداخت. در فضای مدارس دانشآموزان هر دوره با هم سنهای خود دوست هستند و ارتباط برقرار میکنند؛ اما وقتی در یک مدرسه مشاهده کنیم یک دانشآموز سوم راهنمایی یا همان پایه هشتم دوره نظام جدید با یک دانشآموز دوم دبستانی یا پایه دوم نظام جدید ارتباط عاطفی عمیقی برقرار کرده است برای ما سؤال پیش میآید که این ارتباط به چه دلیل و با چه نیتی شکل گرفته است؟ یا در فضای واقعی اگر یک پسر ۱۰ ساله با یک دختر ۱۸ ساله وارد ارتباط عاطفی عمیق شدند، برای ما سؤال پیش میآید که چرا این ارتباط شکل گرفته است؟ یا زمانی که والدین مشاهده کنند که فرزند دلبندشان که در سن کودکی به سر میبرد در فضای بیرون از منزل با یک مرد میانسال مشغول بازی کردن است قطعاً از خود سؤال میکنند که چگونه فرزندشان با این مرد میانسال آشنا شده و به او اعتماد کرده و اکنون مشغول بازی کردن است؟
سعید مدرسی ادامه داد: پاسخ به این سؤالات افراد را به این نتیجه خواهد رساند که ارتباطات ناهمتراز در فضای واقعی قطعاً صحیح نیست، اما متأسفانه عرصه رسانههای جدید باعث شده ارتباطات ناهمتراز تربیتی شکل گیرد، چراکه در این رسانهها مکان، فرهنگ، جسم و زمان معنا ندارد لذا فرزندان در سنین مختلف میتوانند با افراد غیر همجنس در سنین مختلف مرتبط شود. حال این سؤال پیش میآید که آیا والدین عرصه رسانه نوین را یک ظرفیت رشد میدانند یا یک آسیب و یا تهدید تلقی میکنند؟ طبیعتاً اگر ارتباط رسانهای فرزندان تحت نظر والدین و هدایت و اشراف آنان شکل گرفته باشد میتواند ظرفیت رشد خوبی را به وجود آورد مانند ارتباطی که شاگردان با معلمان خود دارند یا مانند ارتباطی که فرزندان با خواهر و برادر بزرگتر از خود دارند.
این کارشناس مسائل تربیتی و سواد رسانهای افزود: اگر ارتباط رسانهای نا همتراز فرزندان تحت نظر والدین و هدایت و اشراف آنان شکل گرفته باشد طبیعتاً زمینه رشد فرزند شما را فراهم میکند، اما اگر عرصهای فراهم شد که به صورت ارتباطات متقاطع و به دور از اشراف والدین ارتباط رسانهای ناهمتراز شکل گرفت، بدون شک این ارتباطات آسیبهای تربیتی ماندگار و عمیقی را در شکلگیری فضای روحی و فکری فرزندان به وجود خواهد آورد پس یکی از عرصههای دیگر قانونگذاری در مدیریت ارتباطات رسانهای فرزندان قواعد و قوانینی است که در باب ارتباطات در این فضا باید وضع شود.
سعید مدرسی، کارشناس مسائل تربیتی و سواد رسانهای در پایان گفت وگو با روزنامه امتیاز عنوان کرد: با توجه به این نکات طبیعتاً فرزندان تا یک سن مشخص نباید در برخی از شبکههای اجتماعی حضور داشته باشند، اما سؤال اینجاست که این سن مشخص چه زمانی است؟ پاسخ مشخص است زمانی که فرزندان به یک بلوغ شخصیتی کامل در این زمینه دست پیدا کرده باشند. امیدواریم با دقت نظرهای تربیتی والدین ظرفیت بهرهمندی و مهارتافزایی فرزندان بیش از پیش فراهم شود تا زمینه صیانت عمیق و مؤثر از فرزندان مهیا شود.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد اعلام کرد:
جذب سرمایه در مناطق آزاد از طریق بورس
دبیر شورای عالی مناطق آزاد با اشاره به تعریف ۸۵۰ فرصت سرمایهگذاری در مناطق آزاد گفت: تعداد این بستهها تا پایان سال به ۱۰۰۰ بسته خواهد رسید و در صددیم تا بورس بینالملل را نیز به زودی راهاندازی کنیم. حجت الله عبدالملکی اظهار کرد: تاسیس بورس بینالملل یکی از برنامههای مهم مناطق آزاد و سازمان بورس و اوراق بهادار است که با ساز و کارهای شورای عالی بورس و سازمان بورس اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است. به گونهای که در حال حاضر مجوز اصولی آن صادر و هم اکنون ترکیب سهام داری آن مشخص شده است. وی افزود: بازار سرمایه ظرفیت بسیار مناسبی برای جذب سرمایه دارد و با وجود اینکه ابزارهای مالی در بازار سرمایه توسعه یافته، مناطق آزاد در زمینه جذب سرمایه از بورس ضعیف عمل کردند و به کمک بازار سرمایه نیاز دارند. دبیر شورای عالی مناطق آزاد ادامه داد: یکی دیگر از برنامههای مشترک مناطق آزاد و سازمان بورس و اوراق بهادار استفاده از ابزارهای متنوع بازار سرمایه برای تامین مالی پروژههای مناطق آزاد است که ساز و کارهای مربوط به آن در دبیرخانه شورا در دست پیگیری است. البته به زودی میز تامین مالی در مناطق آزاد و دبیرخانه شورا به صورت متمرکز راه اندازی خواهد شد. عبدالملکی با بیان اینکه هر یک از مناطق تامین مالی پروژههای خود را از طریق بازار سرمایه پیگیری خواهند کرد، گفت: از این به بعد این ماموریت جدی را برای هر یک از مناطق آزاد تعریف میکنیم تا در وهله نخست و برای باز کردن مسیر تامین مالی پروژهها از طریق بازار سرمایه، یک پروژه شاخص را به صورت خاص پیگیری کنند تا تامین مالی آن از طریق بازار سرمایه انجام شود و دیگر پروژهها نیز بتوانند از این مسیر استفاده کنند. اما نیاز داریم که سازمان بورس کمک فنی و مشاورهای بیشتری به مناطق آزاد در این زمینه بدهد. مدیر پروژه خودروهای برقی وزارت صمت خبر داد:
تخصیص ۳ میلیون دلار برای واردات تاکسیهای برقی
مدیر پروژه خودروهای برقی وزارت صمت گفت: تاکنون سه میلیون دلار ارز به واردات تاکسیهای برقی اختصاص داده شده و قرار است این خودروها از طریق شرکتهای خودروساز وارد شوند.
حسن کریمی سنجری امروز در نشست «توسعه حمل و نقل خودروهای برقی در کشور، بایدها و سیاستها» اظهار کرد: تدوین سند توسعه خودروهای برقی در کشور در حال تدوین است. بر همین اساس از جمله موضوعاتی که باید در این سند دیده شود ظرفیتها و محدودیتهای کشور، تأمین برق، زیرساختهای شارژ، استانداردهای شارژ و مدل اقتصادی توسعه خودروهای برقی است. مدیر پروژه خودروهای برقی وزارت صمت افزود: در بحث مدل اقتصادی باید بررسی شود چه اتفاقی در کشورهای دیگر به خصوص چین که در این حوزه پیشرو است افتاده و آنها چه مدل اقتصادی دارند، بر این اساس میتوانیم تصمیم بگیریم چه خودروهایی وارد و از چه استاندارها و پروتکلهایی استفاده کنیم. بخشی از این موضوع در مرکز پژوهشهای مجلس و بخشی در مرکز مطالعات و پژوهشهای بازرگانی در حال بررسی است. وی با بیان اینکه در بحث خودروهای برقی باید علمی وارد شویم و تأمین زیرساختها در اولویت باشد، اضافه کرد: یکی از مهمترین موضوعات در حوزه خودروهای برقی، بحث باتری است که اقدام به تولید و توسعه باتری با شرکت صبا باتری و وزارت دفاع کرده ایم تا قیمت تمام شده مناسبتری را شاهد باشیم، همچنین از سدیم به جای لیتیوم استفاده کنیم. کریمی سنجری ادامه داد: تاکنون سه میلیون دلار ارز برای واردات تاکسیهای برقی اختصاص داده شده و قرار است این خودروها از طریق شرکتهای خودروساز وارد شوند. وی تصریح کرد: طبق برنامهریزی زمانی، خودروسازان باید تا پایان سال ۶۰ درصد از تعهدی که در رابطه با خودروهای برقی امضا کردند را وارد ناوگان حمل و نقل کنند. مدیر پروژه خودروهای برقی وزارت صمت در ادامه گفت: شاید کشورهای پیشرفته در ابتدا اعتماد لازم را به خودروی برقی نداشتند و به همین دلیل برای شروع از خودروهای هیبریدی استفاده کردند. اینکه آیا ایران هم باید همین مسیر را طی کند یا مستقیم سراغ خودروهای برقی برود یک چالش است که باید در سند توسعه خودروهای برقی دیده شود. وی با بیان اینکه دنیا به توسعه خودروهای برقی اقبال نشان داده و ایران هم راهی جز رفتن به همین مسیر ندارد، گفت: هدف از این مسیر فقط صرفه جویی در مصرف بنزین نیست، بلکه کاهش هزینههای سلامت و تبعات زیست محیطی استفاده از سوختهای فسیلی نیز مدنظر است.
توضیح درباره تعرفههای جدید گازبها
۷۰ درصد مشترکان الگوی مصرف را رعایت میکنند
مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران گفت: بر اساس مصوبه دولت، تعرفه گاز در سال ۱۴۰۲، بدون تغییر نسبت به سال قبل و صرفاً با اصلاح دامنه پلکان مصرف گاز از ۷۵ مترمکعب به ۱۰۰ مترمکعب همراه بوده است.
مسلم رحمانی، ، با اعلام این خبر، اظهار کرد: بر اساس جزء یک بند «ز» و بند «ل» تبصره ۱۵ قانون بودجه، وزارت نفت و شرکت ملی گاز موظف به بررسی و ارزیابی مجدد الگوی مصرف و تعرفههای گاز برای پلکانهای مختلف شده بودند که پیامد آن، تنها اصلاح دامنه مصرف به ۱۰۰ مترمکعب بود.
به گفته رحمانی، بخش خوب مصوبه جدید، در نظر گرفتن پاداش صرفهجویی برای مشترکان است.
وی در ادامه، توضیح داد: بنا بر مصوبه جدید، برخی از مشترکین چنانچه بین ۱۰ تا ۳۵ درصد و در بازه زمانی ۱۶ آذر تا ۱۵ اسفندماه نسبت به دوره مشابه در سال قبل صرفهجویی کنند، نه تنها هزینهای پرداخت نخواهند کرد، بلکه مبلغی نیز به عنوان پاداش صرفهجویی دریافت میکنند.
مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران در پایان، با بیان اینکه قریب به ۷۰ درصد مشترکان، الگوی مصرف را رعایت میکنند، گفت: تعداد مشترکان بسیار پرمصرف که بیش از ۳ برابر الگوی مصرف، گاز مصرف میکنند، تنها کمتر از ۱.۳ درصد مشترکان را شامل میشود.
یادداشت
جهالت زیر خیمه بی صبری و بی بصیرتی
️ سید علی موسوی
صبر و بصیرت دو گوهری است که نباید این دو را از انسان جاهل توقع داشت. به وزان تأکید امیرالمومنین (ع) بر این دو عنصر، تفسیر شیرین حضرتش از انسان جاهل، در فتنهها بسیار کاربردی و قابل اندازهگیری است. جاهل را به دلیل فقدان صبر و بصیرت یا در حال افراطی گری و زیاده روی مییابی و یا در حال تفریط، کوتاهی و سستی. مهدی نصیری جز مصادیق این روایت است. چه آن روزهایی که در اوج تحجر گرایی در کتاب «جایگاه اجتماعی زن در اسلام» هر نوع زندگی اجتماعی زن را مخالف شریعت میگرفت و چه این روزها که پرچمی را به نام زندگی و آزادی زن بلند کرده است! چه آن زمان که در کتاب «اسلام و تجدد»، سوار شدن چارپا را اسلامی میشمرد و سوار شدن به هواپیما را از باب اکل میته جایز میدانست و چه امروز که سودای دیگری را در سر میپروراند.
اما جاهلیت مضاعف ایشان جذابیت نادرانه بیشتری دارد. جذابیت این چنین جهالتی آن است که «هر آن کس به وزان چنین جهالتی قدم برندارد را جاهل می شمارد» و خود را قطب عالم عقل. در دستگاه انسان جاهل، فرد صبور و با بصیرت متهم به جهالت میشود. وی در یادداشت خود سیاست مقاومت صبورانه و بصیرانه چهل ساله جمهوری اسلامی ایران را سیاست «نه مذاکره و نه جنگ» خوانده و معتقد است «این سیاست بر هیچ عقلانیتی استوار نیست و مایه خسارتها و فجایع و عقب ماندگیهای غیر قابل جبران برای ایران مظلوم و مردمش بوده است».
بگذریم که سیاست صبر و بصیرت چهل ساله جمهوری اسلامی ایران اتفاقاً «هم مذاکره و هم جنگ» بوده است و در این چهل سال کمتر دههای را میتوان یافت که جمهوری اسلامی ایران درگیر با جنگ و مذاکره توأم نباشد. در سالهای آغازین پس از انقلاب در داخل مرزها با تجزیه طلبان وابسته به آمریکا درگیر بودیم که با تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان بصیر در چنین روزهایی به انتهای این مرحله رسیدیم. در سالهای پس از آن در مرزهای کشور با صدام- به پشتیبانی همه قدرتهای دنیا اعم از آمریکا و غرب و شوروی و مرتجعان عرب - درگیر جنگ بودیم. پس از آن در لبنان و فلسطین و عراق و سوریه و یمن با تهدید امریکایی اسرائیل و داعش در حال جنگ بودیم. در عین حال در تمامی این مراحل هم از تمامی ابزارهای مذاکره و گفتگو استفاده کردیم و با ترکیب عقلانی این ابزارها توانستیم به تنها قدرت مستقل در مقابل امپراطوری استکباری جهانی تبدیل شده و جبهه گسترده مقاومت را در مقابل این امپراطور پدید آورده و پشتیبانی کنیم. اگر قرار بود در دوگانه جاهلانه یا جنگ یا صلح آقای مهدی نصیری فکر کنیم امروز باید به جای کشور عراق و افغانستان، ایران را همچون ویرانهای زیر حملات امریکایی میدیدیم.
ما چهل سال است با آمریکا میجنگیم اما نه آن طوری که آمریکا میپسندد بلکه آن طوری که خودمان تشخیص میدهیم. ما وارد مذاکره میشویم اما نه با قواعدی که آمریکا وضع میکند بلکه با قواعد خودمان. نمیگویم مهدی نصیری مزدور با جیره و مواجب یا بی جیره و مواجب دشمن است بلکه مشکل او عمیقاً جهالت است. او همان قواعد امریکایی را توصیه میکند. او مایل است به همان شیوه جاهلانهای که «آمریکا مایل است و به آن توصیه میکند» با او بجنگیم و یا با او کنار بیاییم.
مهدی نصیری گذشته از فهم بدون صبر و بصیرت عصر ظهور حضرت ولی عصر (عج)، گرفتار فهم جاهلانه از ممیزات عصر غیبت و ظهور است. به تلقی وی اگر نمیتوان همچون عصر ظهور حضرت مهدی (عج) قیام کرد، پس باید تسلیم کفر و شرک و فساد و فحشاء شد. شاید مهدی نصیری انقلابی دو آتشه دهه ۶۰ باورش نمیشد عاقبتش به واسطه جهالتش به اعتقادات متحجرانه انجمن حجتیه ختم شود.
به کوری چشم آمریکا و همه مزدورانش و به امید نورانی شدن چشم و دل همه جاهلان، این مقاومت بصیرانه به رهبری آیت الله سید علی خامنهای، در عصر تقیه و غیبت، قلههای بلند مژده داده شده پیش از ظهور را، فتح خواهد کرد. تا زمینه ظهور عصر «پسا تقیه» به رهبری ولی الله اعظم (عج) فرا رسد. رنگ این ایام را هنگامی خواهیم دید که همچون سید عزیزمان، سید حسن نصرالله پا در مسیر صبر و بصیرت حضرت ابالفضل العباس بگذاریم و مایه فخر امامان باشیم. به امید ظهور حضرتش.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15094/38157/126750
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15094/38157/126751
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15094/38157/126752
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15094/38157/126753
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15094/38157/126754
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15094/38157/126755
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15094/38157/126756
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15094/38157/126757
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15094/38157/126758
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15094/38157/126759
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15094/38157/126760
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15094/38157/126761
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15094/38157/126762
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15094/38157/126763
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/15094/38157/126764
|

- سرمقاله
- تعاونی ها اولویت اول خصوصی سازی در واگذاری اموال دولت هستند
- چالش چگونگی بهبود کارایی نیروی کار
- کپی کارت بانکی 300 هزار نفر از مشتریان پمپ بنزین
- آثار جشنواره همام از سوی وزارت فرهنگ خریداری میشود
- حقوق ماهانه ۶۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی برای مدالآوران احتمالی در المپیک
- آیا والدین عرصه رسانه نوین را یک ظرفیت رشد میدانند؟
- دخالت های افراد فاقد مسئولیت در اجرای مصوبه پارک حاشیه ای
- سرمایه گذاری ۳۰درصدی در بخش اقتصاد توسط بازار سرمایه
- «سرهنگ ثریا» به موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس میآید
- گپ و گفت
- جذب سرمایه در مناطق آزاد از طریق بورس
- تخصیص ۳ میلیون دلار برای واردات تاکسیهای برقی
- ۷۰ درصد مشترکان الگوی مصرف را رعایت میکنند
- یادداشت