

|
وزیر آموزش و پرورش:
مدارس بدلیل آلودگی هوا «تعطیل» نمیشوند
2 رئیس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران در گفتوگو با امتیاز تشریح کرد؛
نقش تعیینکننده والدین در فرآیند تربیت فرزندان
1 مشمولان بالای 30 سال با دو فرزند از خدمت سربازی معاف میشوند؛
مصوبه مجلس برای کاهش مدت سربازی
2 سرمقاله
دوست خوب
هومن جعفری
با لذتی که نمی شود وصفش کرد، این روزها مشغول بلعیدن فیلم ها و سریال هایی هستم که نگاه کردن به آنها، بزرگترین گریز برای من از زندگی در زمانه فعلی است.
در چند روز گذشته سریال عشای ربانی شبانه را بعد از دو سه سال انتظار دیدم. سریالی بسیار تماشایی که در اینترنت قابل دسترسی هست و می توانید تماشا کنید.
قاتل از دیوید فینچر را دیدم که یکی از فیلم های تماشایی امسال است و میلیون ها عشق فیلم در دنیا منتظرش بودند.
بعضی خوشبخت ها در سینما تماشا می کنند و ما هم به قدر و اندازه عطشمان، باید دلخوش باشیم به کپی اینترنتی!
تماشای سریال جدید دیگری را آغاز کرده ام که آنهم از نتفلیکس است. سامورایی چشم آبی! یک انیمه بسیار تماشایی و حتی شاعرانه در مورد سامورایی جوانی که قصد انتقام دارد.
سریال نیمه تمام نقاب یا خورشید سیاه هم در در صف تماشا مانده است؛ یک سریال جاسوسی کره ای که تماشا کردنش واقعا لذتبخش است.
درست مثل سریال رای اعدام! این هم از سریال های جدید و بسیار پر سرو صداست و باید جدی گرفته شود. مضمونش هم کاملا سوژه روز است. اگر رای عامه مردم به کشتن گناهکاری باشد که توانسته قانون را فریب دهد، آیا کشتن او قانونی یا حتی اخلاقی است؟
من دنیا را دوست دارم. دنیای غم دنیای من نیست.
با این فیلم ها و سریال ها زندگی بهتری دارم. دوست خوب یا همان کتاب ها هم هستند.
با لذت کتاب صف نیمه شب را در دو روز تمام کردم؛ داستانی از مجموعه جک ریچر اثر لی چایلد نویسنده انگلیسی است که با خلق شخصیت جک ریچر، دنیای جنایی نویسی را متوجه استعداد خود ساخته است.
از مجموعه ریچر، تا امروز دو فیلم با بازی تام کروز و یک فصل سریال منتشر شده و قطعا می تواند بسیار بسیار ادامه پیدا کند چون مجموعه ریچر تا امروز شامل هجده جلد کتاب قطور می شود که هر کدام از این کتاب ها می تواند یک فصل کامل باشد!
همه اینها را دارم به شما می گویم که از غم فرار کنید. برای خودتان در زندگی سرگرمی هایی مثل دوست خوب پیدا کنید که ارزشش بیشتر باشد.
میخ آخر بر تابوت زایندهرود
3 در قالب نامه به دبیرکل سازمان ملل؛
سینماگران خواستار توقف کشتار درغزه شدند
8 به بهانه کامبک فراموشنشدنی نوجوانان؛
بررسی بردهای تاریخی بچهمردها
4 امتیاز از ضرورت مقابله آژانس با دارندگان سلاح اتمی گزارش میدهد؛
سرنوشت ۹۰ کلاهک هستهای رژیم صهیونیستی
3 عجیب اما واقعی؛
پراید ۲۰۸ میلیون تومان گران شد
3 برنامههای هفته کتاب؛ معرفی ۱۰۰ عنوان کتاب و افتتاح ۲۱ کتابخانه
7 گپ و گفت
رئیس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران
در گفتوگو با امتیاز تشریح کرد؛
نقش تعیینکننده والدین در فرآیند تربیت فرزندان
مصطفی اقلیما، رئیس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران در گفتوگو با روزنامه امتیاز از ضرورت بررسی حقوق تربیتی و آموزشی کودکان سخن به میان آورد و گفت: خانواده کوچکترین نهاد اجتماعی در جامعه و چارچوبی است که کودک در آن متولد میشود، پسوند نام خود را از آن میگیرد، حرف زدن، فکر کردن، غذا خوردن و لباس پوشیدن را از اعضای آن میآموزد و دست آخر در این نهاد است که خود را برای زندگی در محیط اجتماعی آماده میکند. مصطفی اقلیما افزود: در همه جای دنیا، پدر و مادر مهمترین نقش را در تربیت فرزندان بازی میکنند، اما هر کدام از آنها به شیوهای متفاوت فرزندان را جامعهپذیر میکنند. شیوههای متفاوت تربیت فرزند در خانواده موجب میشود فرد بزرگسالی که در جامعه مسئولیتهای مختلف را بر عهده میگیرد، گاه مطیع و فرمانبردار باشد و گاه خارج از چارچوب انتظارات جامعه عمل کند و این محصول تربیتی است که در خانواده فراگرفته است. رئیس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران ادامه داد: پدر و مادر در خانواده مهمترین و تعیینکنندهترین نقش را در فرآیند یادگیری و تربیت فرزندان بر عهده دارند. والدین برای کودک منبع آرامش، محبت، تغذیه و مراقبت هستند و بهعنوان الگویی برای آنان محسوب میشوند. تقلید کودکان از والدین انتخابی نیست و ماهیت انسان او را به این تقلید و همسویی میکشاند. پدر مددکاری اجتماعی ایران افزود: کودکان بیشتر از آنکه به گفتار والدین عمل کنند، رفتار و عمل او را در نظر قرار میدهند و گفتن این جمله که این کار اشتباه است تا زمانی که والدین آن را انجام میدهند، هیچ کمکی به خودداری فرزند از این کار نمیکند. والدین نزدیکترین فرد به کودک محسوب میشوند و بیشتر ویژگیهای اخلاقی او در پی مراوده با این افراد شکل میگیرد. مصطفی اقلیما، رئیس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران در پایان گفتوگو با روزنامه امتیاز عنوان کرد: هرکسی برای هدایت در مسیر صحیح زندگی نیاز به راهنمایی دارد. خانواده است که میتواند با اعتماد و عشق کامل این راهنمایی را انجام دهد. اعضای خانواده میتوانند کودک را بدون هیچگونه توقع و مزایایی راهنمایی کنند. آنها میتوانند فرزندان خود را در زمینههای شغلی، ازدواج، سلامتی، روابط اجتماعی و سایر جنبههای زندگی راهنمایی کنند.
عضو هیات مدیره انجمن توزیع کننده گاز مایع عنوان کرد
کاهش مصرف روزانه بنزین با توسعه همزمان الپیجی و سیانجی
عضو هیات مدیره انجمن شرکتهای توزیع کننده گاز مایع گفت: با توجه به ناترازی بنزین و شرایط موجود در کشور لازم است به دنبال توسعه صنعت سی ان جی و ال پی جی باشیم چرا که این دو سوخت میتوانند تا ۲۴ میلیون لیتر در روز میزان مصرف بنزین را کاهش دهند. فاتح برایی با اشاره به نقش و اهمیت گاز مایع و سی ان جی در کمک به اقتصاد انرژی، اظهار کرد: با وجود ناترازی بنزین و روند فزاینده آن LPG میتواند در کنار CNG کمک شایانی به رفع نا ترازی بنزین کند. به گفته وی اختصاص سالیانه ۳ میلیون تن مازاد گاز مایع کشور که به دلایل مختلف امکان صادر کردن آن یا استفاده بهینه از آن وجود ندارد، مصرف سوخت خودرو، میتواند موجب کاهش روزانه بیش از ۱۲ میلیون لیتر مصرف بنزین شود. عضو هیات مدیره انجمن شرکتهای توزیع کننده گاز مایع، با بیان اینکه افزودن LPG به سبد سوخت خودرو و در کنار آن توسعه CNG میتواند موجب تنوع بخشی به سبد سوخت کشور شده و به این ترتیب امنیت انرژی کشور را ارتقا دهد، گفت: ظرفیتهای استفاده نشده موجود در CNG هم میتواند؛ روزانه بیش از ۱۲ میلیون لیتر از نیاز مصرف بنزین را کاهش دهد این ۲ سوخت ارزشمند میتوانند به کمک همدیگر روزانه تا حدود ۲۴ میلیون لیتر از مصرف بنزین را کاهش دهند. به گفته برایی نرخ هر لیتر بنزین در بازارهای جهانی حدود ۵۵ سنت است که کشور ما میتواند با صادر کردن بنزین مازاد و یا بی نیاز شدن از واردات بنزین سالیانه حدود ۵ میلیارد دلار درآمد ارزی ایجاد کند. معاون شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل تشریح کرد:
چگونگی همراهی کشور آذربایجان برای تکمیل کریدور شمال - جنوب
معاون ساخت و توسعه راهآهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل درباره نقش کشور آذربایجان در ارتباط بین کریدور شمال - جنوب در ایران با روسیه گفت: روسها اعلام کردند که بهصورت همزمان با کشور آذربایجان در تعامل هستند که بتوانند آنها را هم به این مسیر بیاورند تا این توافق سهجانبه شکل بگیرد.
عباس خطیبی، با تاکید بر اینکه حلقه مفقوده کریدور شمال- جنوب، راهآهن رشت - آستارا است، گفت: اگر این راهآهن تکمیل شود، این کریدور شکل میگیرد؛ چه از بندرعباس تا آستارا که بهصورت ریلی است و چه مسیرهای دریایی دیگر که میتواند از طریق آستارا به روسیه متصل شود و شبکه را کامل کند.
وی در پاسخ به اینکه با توجه به شرایط روسیه در جنگ با اوکراین و احتمال تمایل این کشور برای انتقال بار از مسیر ایران، تا چه اندازه میتوان از این ظرفیت استفاده کرد؟ گفت: هر کشور برای انتقال بارَش بهدنبال کوتاهترین و مقرونبهصرفهترین مسیر میگردد، مسیر کریدور شمال - جنوب با همین رویکرد تعریف شده است و میخواهد از این موضوع پشتیبانی کند؛ بنابراین طبیعی است که اگر این مسیر کامل شود، آنها به این سمت میآیند و ما میتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.
معاون ساخت و توسعه راهآهن، بنادر و فرودگاههای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل درباره نقش کشور آذربایجان در ارتباط بین کریدور شمال - جنوب در ایران با کشور روسیه اظهار کرد: توافقاتی که درباره کریدور شمال- جنوب صورت میگیرد، مربوط به دو کشور نیست، مربوط به چند کشور است. موضوع کریدور شمال - جنوب که در سالهای گذشته مطرح شده، همواره سهجانبه بین ایران- روسیه - آذربایجان بوده و واضح است که کشور آذربایجان هم باید در این موضوع همراهی کند.
خطیبی ادامه داد: از این رو در مذاکرات دوجانبهای که بین ایران و روسیه صورت گرفته، به این موضوع تاکید شده است. روسها هم اعلام کردند که بهصورت همزمان با کشور آذربایجان در تعامل هستند که بتوانند آنها را هم به این مسیر بیاورند تا این توافق سهجانبه شکل بگیرد.
وی در پاسخ به اینکه پس از دریافت پیشنهاد از سوی روسیه، چه زمانی مورد نیاز است تا خط ریلی رشت - آستارا تکمیل شود؟ بیان کرد: ما یک زمان حداکثر چهار ساله را برای این پروژه پیشبینی کردیم و برنامه اجراییمان به این صورت است و فکر میکنیم که امکان آن وجود داشته باشد.
سخنگوی صنعت برق عنوان کرد؛
برنامه های وزارت نیرو برای تامین برق زمستانی
سخنگوی صنعت برق گفت: تأمین سوخت نیروگاههای حرارتی به خوبی در حال انجام است و مخازن نیروگاهی ۹ درصد بیش از سال گذشته پر هستند و امیدواریم مشکلی در زمستان برای تامین برق نداشته باشیم. مصطفی رجبی مشهدی، مدیر عامل شرکت برق ایران و سخنگوی صنعت برق با اشاره به اینکه در زمستان مصرف برق کاهش پیدا میکند، گفت: وزارت نیرو ۲۰ برنامه برای تأمین برق زمستان به صورت پایدار تنظیم کرده است. ضمن آنکه مصرف برق در زمستان نسبت به تابستان کاهش چشمگیری دارد به عبارت دیگر در حال حاضر نزدیک به ۳۲ هزار مگاوات مصرف برق در اوج بار کاسته شده است. وی ادامه داد: اکنون مصرف برق در اوج بار ۴۲ هزار مگاوات است در صورتی که در تابستان این عدد به ۷۳ هزار و ۵۰۰ مگاوات میرسید بنابراین ظرفیت نیروگاهی برای تأمین برق وجود دارد. سخنگوی صنعت برق اضافه کرد: خوشبختانه تأمین سوخت نیروگاههای حرارتی هم به خوبی در حال انجام است، و پرشدگی مخازن نیروگاهی نسبت به سال گذشته ۹ درصد افزایش یافته و امید میرود ادامه پیدا کند و مشکلی در زمستان نخواهیم داشت. وی در رابطه با راندمان پایین نیروگاههای کشور و هدر رفت سوخت، خاطر نشان کرد: به دلیل اینکه در فصل زمستان از نیروگاهها با راندمان پایین استفاده نمیکنیم بنابراین بازدهی راندمان نیروگاههای حرارتی در دوره فصل سرد سال افزایش قابل ملاحظهای پیدا میکند، حتی بیش از ۴۰ درصد راندمان وجود دارد که از متوسط سالیانه بازدهی نیروگاه بیشتر است. وی در خاتمه اضافه کرد: امیدواریم با افزایش سهم نیرو گاههای تجدید پذیر شاهد کاهش استفاده از سوختهای فسیلی در نیروگاههای حرارتی و بهبود استفاده از نیروگاههای تجدید پذیر باشیم. یادداشت
«به افق فلسطین» بیوطن بود
️ محمدمهدی رحمتی مدیرمسئول مهر
گروه تولید برنامه «به افق فلسطین» پس از قریب به یک ماه فعالیت تغییر کرد. آیا این به منزله تمامشدن برنامه و برطرفشدن نیاز رسانهای است که این برنامه به دنبال پر کردن آن بود؟
از نیمه دوم سال ۱۴۰۱ و همزمان با اغتشاشات شکلگرفته صداوسیما تلاش کرد تا زمینه گفتوگوی اجتماعی در حوزه مبانی نظری انقلاب و جمهوری اسلامی را ایجاد کند و آن را در لایههای مختلف گسترش بدهد. حضور چهرههای سیاسی و نظریهپردازان جریانهای فکری مختلف در گفتوگوهای ویژه خبری، «صف اول» و تولید برنامه «شیوه» با همین نگاه انجام شد؛ ولی در میانه راه به دلایل گوناگون متوقف شده یا تغییر ماهیت پیدا کرد.
شاید اولین مسئلهای که ایدهپردازان برنامه «به افق فلسطین» میبایست به آن میاندیشیدند دلایل عدم موفقیت تجربههایی قبلی بود که اتفاقاً در دوره اخیر مدیریت سازمان آزموده شده بود. تجربههایی که نشان میدهد درک نیاز به گفتوگو ایدهای برونسازمانی نبوده و اتفاقاً بازخوردهای بیرونی بیشتر موجب توقف یا تغییر مسیر تجربههای یک سال گذشته شده است.
به نظر میرسد که تولید این برنامههای گفتوگو محور بر اساس ۲ شاخص که یکی از جنس ضعف و دیگری قوت است، شکلگرفته باشد. نخست ضعف و خلا یک گفتوگوی پیشبرنده که گروههای مختلف سیاسی و اجتماعی را حول یک ایده درست مرکزی به تعامل وادارد و این فضای تعاملی را به سطح جامعه منتقل کند و دوم برآورد سیاستگذاران برنامه از ظرفیت خود برای تولید و حفظ چنین برنامهای که حتماً هزینههای پیشبینی شده و پیشبینی نشده زیادی برای آنها دارد.
آنچه امروز قابل تحلیل مینماید وجود نارساییهایی در هر ۲ شاخص این تحلیل است.
نخست آنکه به دلیل نبود فرهنگ گفتوگوی سیاسی در کشور از یک طرف و نداشتن تجربههای موفق قابل ارجاع قبلی از طرف دیگر که بتواند فرصت تثبیت برای برنامه ایجاد کند؛ برخورد میهمانان برنامه بهویژه آنها که از طیف منتقد دولت و متعلق به جریان اصلاحات هستند مبنی بر طرح مسائل بیربط به موضوع برنامه و دفاع از خود و همفکرانشان در ساحتهایی که مربوط به برنامه نیست همزمان که باعث انحراف برنامه از اهدافش میشود موجب فشار بر برنامهسازان به دلیل ایجاد فرصت سیاسی - رسانهای در پوشش سایر موضوعات میشود.
هرچند متأسفانه «اخلاق» حلقه گمشده اغلب کنشگریهای سیاسی کشور است و به همین علت احتمال آنکه همیشه مسئلههایی از این دست وجود داشته باشد اما نمیبایست نبود تجربه مستمر گفتوگوی سیاسی - رسانهای را که به جریانهای مختلف اطمینان میدهد در آینده نیز چنین فرصتهایی خواهند داشت در سواستفاده احتمالی از فرصت بهدستآمده بیتأثیر دانست.
در مورد سرمایه سیاسی - اجتماعی حامیان برنامههایی از این دست نیز تداخل بیش از حد امر سیاسی و حاکمیتی بهویژه در خصوص برخی تصمیمسازان اصلی جریان اصولگرا که ممکن است دغدغههای سیاسی آنها جنبه حاکمیتی به خود بگیرد، مانع شناخت درست میدان میشود و خوشبینی درک تفکیک امر سیاسی و امر حاکمیتی واقعبینانه نیست. این عارضه معمولاً پیش از شروع پخش برنامه بهدرستی تحلیل نمیشود و موجب از دسترفتن سرمایههای به میدان آورده میگردد.
برنامه به افق فلسطین هم به نظر میرسد؛ مانند موارد قبلی از هر ۲ جنبه ذکر شده آسیب دید.
یکی از اصلیترین شرایط موفقیت یک برنامه اهلیت داشتن آن در بستری است که تولید و پخش میشود. انتخاب یک تیم بیرون از شبکه برای تولید برنامه با فرض توانمندی و خلاقیت تیم، موجب تعارضاتی با شبکه و سازمان خواهد شد. «به افق فلسطین» از ابتدا با این مشکل مواجه بود و در ادامه نیز این پیوندها گسترش نیافت و تعمیق پیدا نکرد. شاید همین مسئله در مورد خود شبکه افق در نسبتی بزرگتر یک دهه پس از آغاز به کار آن هنوز وجود دارد و یکی از موانع تثبیت هویت آن است.
علیرغم واکنشهایی که از شب گذشته و با اعلام تغییر تیم تولید برنامه به وجود آمده است ادامه آن با گروه جدید بیانگر آن است که شبکه و تصمیمسازان موضوع با وجود آنکه به دنبال اصلاح برخی موارد در تولید برنامه هستند؛ اما از رویکرد قبلی برنامه عدول نکردهاند. طبیعی است برنامهای در این سطح نیاز به حمایت یکپارچه زنجیره طراحی، تولید و پخش تلویزیونی دارد و آنچه در برنامه روی داده از اینحیث هم قابل تحلیل است. اگرچه حفظ این برنامه در شرایط کنونی نیازمند جلسات همفکری و اندیشهورزی برای استفاده از ظرفیت مقاومت در افزایش یکپارچگی و گفتوگوی اجتماعی است.
یکی از مهمترین اهرمها در ارتقای کیفیت تولید و سطح تحلیل جبهه انقلاب، تقویت تحلیلهای مستقلی است که پدیدهها را در قالب چارچوبهای مرسومِ گاه سیاستزده یا وابسته به گروهها و جریانهای فکری مطالعه نمیکند. نقش ناظر اگر چه نمیتواند به طور کامل مستقل از تجربه زیسته و ارزشهای مورد تأیید او باشد؛ اما نباید باعث غفلت از همهجانبهنگری و یا موجب برچسبزنیهایی شود که راه را بر تعاملات درونگفتمانی هم میبندد. طبیعی است با این روش نقدها نیز مسموعتر خواهد بود و ظرفیت استفاده از درسها و تجربهها بالاتر خواهد رفت.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16096/39174/127852
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16096/39174/127853
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16096/39174/127854
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16096/39174/127855
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16096/39174/127856
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16096/39174/127857
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16096/39174/127858
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16096/39174/127859
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16096/39174/127860
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16096/39174/127861
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16096/39174/127862
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16096/39174/127863
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16096/39174/127864
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16096/39174/127865
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16096/39174/127866
|

- مدارس بدلیل آلودگی هوا «تعطیل» نمیشوند
- نقش تعیینکننده والدین در فرآیند تربیت فرزندان
- مصوبه مجلس برای کاهش مدت سربازی
- سرمقاله
- میخ آخر بر تابوت زایندهرود
- سینماگران خواستار توقف کشتار درغزه شدند
- بررسی بردهای تاریخی بچهمردها
- سرنوشت ۹۰ کلاهک هستهای رژیم صهیونیستی
- پراید ۲۰۸ میلیون تومان گران شد
- برنامههای هفته کتاب؛ معرفی ۱۰۰ عنوان کتاب و افتتاح ۲۱ کتابخانه
- گپ و گفت
- کاهش مصرف روزانه بنزین با توسعه همزمان الپیجی و سیانجی
- چگونگی همراهی کشور آذربایجان برای تکمیل کریدور شمال - جنوب
- برنامه های وزارت نیرو برای تامین برق زمستانی
- یادداشت