

|
آیت الله جوادی آملی در دیدار وزیر نفت:
ملتی که جیبش خالی است ایستاده نیست
2 سرمقاله
ابعاد و اهمیت شکست اسرائیل در یورش به بیمارستان شفا
محمد ایمانی
برخی منابع رسانهای حتی در رژیم صهیونیستی (مانند کانال۱۳ تلویزیون اسرائیل) پس از اشغال بیمارستان شفا که با جنایت حداکثری همراه بود، اعلام کردند:
«این یک شکست اطلاعاتی مرگبار برای ارتش اسرائیل بود. برخلاف آنچه پیشبینی میشد، بیمارستان الشفاء در غزه، خالی از هرگونه سلاح و تجهیزات نظامی بوده است». این در حالی است که اسرائیل امروز میخواست با تسخیر این بیمارستان، ادعای پناه گرفتن حماس در زیر زمین بیمارستانها را ثابت کند.
این به خودی خود، شکست بزرگی است، اما صرف نبودن سلاح، اهمیت و ابعاد شکست اطلاعاتی اسرائیل را بیان نمیکند. اتفاق مهم تر، دو خبر سربسته شبکه دولتی انگلیس و شبکه سی ان ان است.
اورلا گورین خبرنگار BBC اذعان کرد بیمارستان شفا، فاقد هر گونه نیروی نظامی حماس و اسلحه بوده است. او به نقل از شاهدان عینی گزارش داد:
«عملیات سربازان و جستجوی اتاق به اتاق کارکنان و بیماران بیمارستان از سوی نیروهای اسرائیلی انجام شد. آنها افرادی را که در روزهای اخیر تلاش میکردند بیمارستان را ترک کنند، هدف قرار می دادند و تعدادی کشته شدند. هرگز نه حتی یک اسلحه یا حتی حضور حماس در بیمارستان دیده نشد».
این در حالی است که پیتر لرنر سخنگوی ارتش اسرائیل، به شبکه CNN گفته بود بیمارستان شفا قلب تپنده حماس است: «هدف ما این است که در جستجوی حماس، هر جا که مخفی شده، برویم. محوطه بیمارستان مرکز اصلی عملیات و شاید حتی قلب تپنده و مرکز ثقل آنها باشد».
سرویسهای اطلاعاتی ارتش و موساد بعد از سالها رصد دقیق و داشتن مزدوران متعدد در غزه، به کاهدان زده و خیال میکردهاند زیر بیمارستان شفا، «قلب تپنده و مرکز ثقل حماس» است! اما به اذعان خبرنگار بی بی سی، در آنجا حتی نه یک سلاح و نه یک رزمنده حماس پیدا نکردهاند!
این شکست اطلاعاتی را باید به کتاب شکستهای اطلاعاتی موساد و شاباک، و اطلاعات ارتش اسرائیل که طی ماهها و هفتههای اخیر هر چه پر حجمتر شده، اضافه کرد.
در طول یک ماه جنایات اسرائیل در غزه، روزی منحصر به فرد بود و بدنامی بزرگتری را به خاطر جنگ(!) با بیماران و نوزادان بیمارستانی برای این رژیم به ثبت رساند؛ اما نه تنها دستاوردی نداشت، بلکه میزان نابسامانی در سامانه اطلاعاتی اسرائیل را به دشمنانش نشان داد.
امتیاز از ترک فعل در اجرای قانون گزارش میدهد؛
دور زدن آسان قانون هوای پاک
3 هشدار وزیر صمت به خودروسازان
3 بیانیه رسانه های ایران در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و به شهادت رساندن خبرنگاران؛
واژهای برای توصیف جنایات صهیونیست ها باقی نمانده است!
امتیاز- هفتصد رسانه ایرانی شامل خبرگزاری ها، روزنامهها، پایگاههای خبری و نشریات با انتشار بیانیهای ضمن محکومیت کشتار بیسابقه مردم و خبرنگاران درجریان نبرد غزه، جنایات رژیم غاصب صهیونیستی را محکوم و ضمن تاکید بر توقف این جنایت، یاد شهدای خبرنگار و سایر شهدا را گرامی داشتند.
متن بیانیه بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
ما رسانههای ایرانی، شهادت ۵۰ خبرنگار در غزه و هدف قرار گرفتن عمدی خانههای آنها توسط رژیم اشغالگر صهیونیستی که در موارد متعددی به شهادت خانوادههای این عزیزان هم منجر شده است، در کنار کشته شدن بیش از ۱۱ هزار نفر از مردم مظلوم غزه که در میانشان هزاران زن و کودک به خاک و خون کشیده شدند را با قلبی آکنده از غم محکوم میکنیم و بر خود لازم میدانیم این نسلکشی را به تمام آزادیخواهان جهان تسلیت بگوییم و امید داشته باشیم تا هرچه زودتر با تلاش همگانی، نه تنها مانع از آن شویم که این اقدامات غیرانسانی از دید دنیا پنهان بماند، بلکه به بازگردانی این سرزمینِ آسمانی به مالکان حقیقیاش کمک کنیم.
رسانههای جمهوری اسلامی ایران همصدا با همه آزادگان جهان، یاد و خاطره شهیدان راه روشنگری در غزه را گرامی میدارد و این جنایات را مهر تایید دیگری بر ماهیت خودکامه این رژیم جعلی و شقاوت حامیان آن میداند.
رژیم غاصب و جانی، رودی از خونهای پاک کودکان بیپناه فلسطینی جاری ساخته است.
کتاب واژهنامه جنایتهایتش، از قطره قطره خون ریخته بیگناهان، هزاران صفحه ساخته است.!
و شما ای مردمان عزیز غزه!
چه میزان مظلومید که صدای جهانیان نیز در گوش مسخ شدگان جهان قدرت تأثیر ندارد..
امروز، یک جهان به نوای شما گوش داده و در فراز و فرود این آوا با شما هم صدایی میکند.
وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ
و به خواست خدا پیروزی با شما خواهد بود. ان شاءالله
کارشناس تعلیم و تربیت در گفتوگو با امتیاز پاسخ داد؛
چگونه میتوان کودکانی با شخصیت مستقل تربیت کرد؟
2 مهندس ترابی پالایشگاه اصفهان خبر داد:
دستور وزیر نفت برای تسهیل و تسریع در صادرات گاز LPG پالایشگاهها
3 نمایش مقتدرانه در گروه مرگ؛
صعود نوجوانان شگفتیساز جام جهانی
4 «نونخ۵» به چابهار رسید
8 مهدی جهانگیری، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و یونان:
راهاندازی دفتر تجاری ایران در یونان با جدیت دنبال میشود
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و یونان گفت: در برنامههایی که در اتاق بازرگانی دنبال کردیم امیدواریم به زودی زمینه برقراری خط هوایی بین تهران و آتن را فراهم کنیم. همچنین، راهاندازی دفتر تجاری ایران در یونان یکی از برنامههای مهمی است که در دستور کار اتاق بازرگانی مشترک ایران و یونان قرار دارد.
نشست «ایران و یونان؛ معرفی فرصتهای تجاری و اقتصادی بین دو تمدن بزرگ» با حضور هیات بزرگ تجاری و اقتصادی ایران در هتل گرند حیات آتن برگزار شد.
مهدی جهانگیری، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و یونان، با اشاره به این نشست صمیمی و دوستداشتنی بین دو ملت گفت: ایران و یونان دو کشور بزرگی هستند که تمدنی دیرینه و فرهنگ غنی و پرباری دارند.
وی با توصیف جلسات هیات بزرگ تجاری و اقتصادی ایران در آتن، تصریح کرد: بسیار خوشحالیم که نشستهای بسیار ارزشمندی را در اتاقهای بازرگانی آتن برگزار کردیم. اهمیت این هیات تجاری همراهی سفیر محترم یونان در تهران و سفیر محترم ایران در آتن است که از همکاری با هیات تجار ایران لحظهای دریغ نکردند.
این فعال اقتصادی با اشاره به ظرفیتهای سرمایهگذاری کنونی در ایران گفت: ایران یک کانون نوظهور در سرمایهگذاری است. نعمتهای خدادادی بسیار زیادی در حوزه نفت و گاز و انرژی و معادن در ایران وجود دارد و کشور ما را به عنوان یک قطب صنعتی بزرگ به دنیا معرفی کرده است.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و یونان ادامه داد: در حوزه صنعت گردشگری، ایران به دلیل تمدن دیرینه و موقعیت چهار فصلی که دارد یکی از کشورهای با اهمیت دنیا است.
جهانگیری با ابراز تاسف از کاهش روابط تجاری دو کشور در دهههای اخیر تاکید کرد: مبادلات تجاری ایران و یونان در مقطعی بیش از 400 میلیون دلار بوده که امروزه به کمتر از 40 میلیون دلار رسیده است. این ظرفیت به صورت طبیعی قابل افزایش است و راه این افزایش هم به دست ما به عنوان سربازان اقتصادی وطن است که میتوانیم کار را پیش ببریم.
وی با اعلام آمادگی برای سرمایهگذاری مشترک تجار ایرانی در کشور یونان و دعوت از طرف یونانی برای سرمایهگذاری در ایران تصریح کرد: طبیعتا حضور هیات بزرگ تجاری و اقتصادی ایران در آتن میتواند یک آغاز بسیار خوب برای دو کشور باشد و همراهی دو دولت را نیز به دنبال خود دارد.
مهدی جهانگیری در پایان صحبتهای خود گفت: در برنامههایی که در اتاق بازرگانی دنبال کردیم امیدواریم به زودی زمینه برقراری خط هوایی بین تهران و آتن را فراهم کنیم. همچنین، راهاندازی دفتر تجاری ایران در یونان یکی از برنامههای مهمی است که در دستور کار اتاق بازرگانی مشترک ایران و یونان قرار دارد.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق خبر داد:
۱۲۳هزارمگاوات برنامه تعمیرات نیروگاه در دستور کار
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق گفت: به منظور افزایش آمادگی واحدهای تولید برق بالغ بر ۱۲۳ هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاههای حرارتی، برقابی، اتمی و... در دستور کار قرار گرفته است.
مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران در حاشیه بازدید از نخستین جشنواره و فن بازار تخصصی صنعت برق با اشاره به تمهیدات صنعت برق برای تأمین انرژی پایدار پیک تابستان سال آینده، گفت: به منظور افزایش آمادگی واحدهای تولید برق بالغ بر ۱۲۳ هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاههای حرارتی، برقابی، اتمی و… در دستور کار قرار گرفته است که تاکنون ۴۵ هزار مگاوات از برنامههای این بخش آغاز شده است.
وی تاکید کرد: بر اساس برنامهریزی انجام شده باید برنامههای تعمیراتی یاد شده به شکلی پیش برود که حداکثر ظرفیت تولید را برای تابستان سال آینده در اختیار شبکه سراسری برق کشور داشته باشیم تا مشکلی در تأمین برق مورد نیاز مشترکان ایجاد نشود.
سخنگوی صنعت برق در پایان گفت: همچنین برای پیک تابستان سال آینده ۱۸۰ اقدام ویژه در بخش توسعه ظرفیت نیروگاهی، بهینهسازی و مدیریت مصرف برق، توسعه شبکههای برق به ویژه در بخش انتقال و فوق توزیع، رویتپذیری و کنترلپذیری شبکه سراسری و… در دستور کار قرار خواهد گرفت تا شبکه برق کشور در سال ۱۴۰۳ به صورت پایدارتر برای خدماترسانی به مردم آماده باشد.
دوره های خشکسالی به سه سال رسید؛
تغییر رژِیم خشکسالی در استان تهران
استانهایی مانند تهران که بخش عمدهای از تامین آب شربشان وابسته به آب سطحی است، در خشکسالی ها آسیبپذیری بیشتر دارند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: برای تامین و توزیع آب در استان تهران هر اقدامی که ممکن بود انجام دادیم و اولویت امسال ما برای پایداری آب استان تهران، مدیریت مصرف است.
محسن اردکانی در سومین قرارگاه رسانه آبفای استان تهران گفت: مطابق دادههای ثبتشده و تجربیات پیشین، دورههای خشکسالی در استان تهران دو ساله بوده و سپس چند سال ترسالی در این استان ثبت شده است، اما امسال شاهد سومین خشکسالی پیاپی در استان تهران هستیم و رژیم خشکسالی این استان تغییر یافته است.
اردکانی با اشاره به اینکه 75 درصد آب شرب استان تهران از منابع پشت سد تامین میشود، افزود: استانهایی مانند تهران که بخش عمدهای از تامین آب شربشان وابسته به آب سطحی است، در خشکسالیها آسیبپذیری بیشتر دارند.
وی افزود: با شروع سالی آبی 1402-1403 حجم ذخایر سدهای پنجگانه استان تهران 57 میلیون مترمکعب نسبت به سال گذشته کسری داشته و این در حالی است که اکنون با گذشت دو ماه از پاییز، بارشها شروع نشده است.
وی با بیان اینکه برای تامین و توزیع آب در استان تهران هر اقدامی که ممکن بود انجام دادیم و اکنون نوبت مدیریت مصرف است، افزود: مدیریت مصرف دارای سه رکن قانونی، ابزاری و فرهنگی است که فعالیت در حوزه فرهنگی ظرفیتهای بالایی دارد و این وظیفه روابط عمومیهاست که ظرفیتهای جدید را شناسایی کنند.
محسن اردکانی ادامه داد: علیرغم اینکه امسال شاهد افزایش 2.5 درصدی مشترکان آب در استان تهران بودیم اما مردم تهران 62 میلیون مترمکعب نسبت به سال گذشته کمتر مصرف کردند که از این میزان،20 میلیون مترمکعب آن مربوبط به مشارکتهای مردمی و مدیریت مصرف آنان بوده است.
وی تاکید کرد: اینکه با مدیریت فشار و مدیریت توزیع، تلاش کنیم که مردم آب کمتری مصرف کنند نیاز سرکوب شده در جامعه ایجاد خواهد شد، باید تلاش کنیم تا با آموزش مردم و تغییر فرهنگ در جامعه، شاهد مشارکت خودجوش و مداوم مردم در مدیریت مصرف آب باشیم.
وزیر راه و شهرسازی:
حجم مبادلات ایران و ترکمنستان به زودی ۲ برابر میشود
وزیر راه و شهرسازی از برنامهریزی برای افزایش تعداد پروازهای ایران و ترکمنستان خبر داد و گفت:حجم مبادلات تجاری ایران در کوتاه مدت به یک میلیارد دلار افزایش مییابد. مهرداد بذرپاش، با اشاره به اینکه ۹۴ شرکت ایرانی و ۳۰۰ تاجر بازرگان و فعال اقتصادی در نمایشگاه حضور دارند، گفت: این تعداد شرکت کننده حاکی از آن است که ایران ظرفیتهای بسیار زیادی دارد که میتواند در توسعه سایر کشورها مورد استفاده قرار گیرد. وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به اینکه در زمان حاضر حدود ۵۰۰ میلیون دلار حجم مبادلات تجاری ما با ترکمنستان است، اضافه کرد: در جلسات با مقامات ترکمنستان از جمله رئیس جمهوری هدف گذاری شده تا حجم مبادلات ایران و ترکمنستان در کوتاهترین زمان به یک میلیارد دلار افزایش یابد. بذرپاش بیان کرد: در بحث حمل بار نیز هدف گذاری کردهایم تا به رقم ۲۰ میلیون تن در سال دست یابیم. برای این منظور نیازمند توسعه زیرساختها هستیم در این راستا قرار است شرکتهای ایرانی یک جاده حدود ۲۶۰ کیلومتری را در ترکمنستان بسازند. وی از مذاکره برای کمک به سهولت جابهجایی بار، کاهش معطلی در پایانههای مرزی و کاهش تعرفه حمل ریلی بین دو کشور ایران و ترکمنستان خبر داد و گفت: این امر باعث رسیدن به نقطه مطلوب افزایش ترانزیت میشود. وزیر راه و شهرسازی با یادآوری اینکه طی ۷ ماه امسال ترانزیت ایران ۲۵ درصد افزایش یافته آن را ناشی از مذاکرات دولت سیزدهم با کشورهای همسایه اعلام و تاکید کرد: اصرار دولت برای حذف مقررات زائد ترانزیت با سایر کشورها باعث رشد ترانزیت شده است. یادداشت
رشد صادرات سالانه ۲۳ درصد امکانپذیر است؟
️ مهدی گلسفیدعلوی- پژوهشگر مدیریت
لایحه برنامه هفتم توسعه، با توجه به تجربه برنامه های پنج ساله توسعه قبلی، به نظر می رسد با چالش میزان تحقق و واقعبینی مواجه است.
این موضوع خود به عنوان یک عامل منفی در سطوح اجرایی، پاسخ گویی و نظارت تلقی میشود؛ چرا که هر برنامه با معیارهای غیرواقعی و با حداقل امکان تحققپذیری در میدان عمل توان نظارت، مطالبهگری و تحقق را تضعیف میکند.
در خصوص تولید و صادرات، متاسفانه عملکردها در طول دهههای گذشته مناسب و مطلوب نبوده است و به دلایل مختلف مدیریتی، سیاسی و تحریمها در مقایسه با کشورهای منطقه موفقیتی حاصل نشده است. لازم است بدانیم کشور امارات ۳۲۰ میلیارد دلار صادرات سالیانه دارد، عربستان سعودی ۶۰۰ میلیارد دلار در صندوق ذخیره ارزی دارای نقدینگی است، عراق ماهانه بیش از ۷ میلیارد دلار صادرات نفتی داشته و ترکیه روزانه مرزهای صادراتی را در هم میشکند و به جز حوزه گردشگری و صنایع مختلف، تنها با تولید خودرو برقی و صادرات قطعات بیش از ۷ میلیارد دلار در سال در این حوزه درآمد صادراتی دارد. در برنامه هفتم توسعه رشد ۲۳ درصدی صادرات غیرنفتی برای هر سال لحاظ شده است که این امر با وضعیت قوانین، آییننامهها و مقررات فعلی و همچنین بندهای دیگر برنامه هفتم در تضاد است و قوانین بالادستی در حمایت از تولید اجرایی نمی شود. به عنوان مثال ماده ۹۰ سیاستهای اصل ۴۴ که در آن درباره جبران زیان ناشی از قیمتگذاری دستوری برای شرکتها تاکید شده است، دارد خاک میخورد. باید گفت درواقع تاکنون یک ریال جبران زیان، عملیاتی نشده و واحدهای تولیدی با قیمتگذاری دستوری نه تنها ظرفیتهای صادراتی خود را از دست میدهند، بلکه در خصوص تقاضای داخلی هم دچار مشکل شدهاند. لذا دهها قانون و مقررات حمایتی از تولید اجرایی نشده است. از سوی دیگر امروز مهمترین مشکل تولید و صادرات ایجاد مشوق وارداتی به جای مشوق صادراتی است. بدین معنی که ارز وارداتی برای کالای اساسی ۲۸۵۰۰ و برای بقیه کالاها ۳۷۵۰۰ تومان است و واردکنندگان کالاهای وارداتی را معمولا با دلار ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان و بیشتر به فروش رسانده و از این رانت عجیب بهره مند هستند. این در حالی است که تولیدکننده و صادرکننده داخلی برمبنای هزینههای دلار ۵۰ هزار تومانی تولید میکند و با دلار ۳۷۵۰۰ باید با بانک مرکزی تسویه کند. البته در صادرات مواد نفتی، پتروشیمی، فولاد و ... در سالیان گذشته گاز ارزان میتوانست این کسری را جبران کند. اما اینک نرخ خوراک گاز در هاب های تولید که به عنوان رقبای شرکت های داخلی محسوب می شوند در محدوده نه سنت است. این درحالی است که شرکتهای داخلی ۱۶ تا ۱۸ سنت برای این مهم هزینه پرداخت میکنند. از سوی دیگر انواع عوارض صادراتی و حذف معافیت مالیاتی صادرات کالاهای خام و نیمه خام در حجم وسیعی باعث فشار به تولید، کاهش سودآوری و کاهش درآمد ارزی و افزایش قیمت دلار می شود. در حال حاضر میانگین حاشیه سود واحدهای تولیدی در حدود بیست درصد است. این درحالی است که در صورت به روز شدن ارزش دارایی ها، حاشیه سود مذکور (واقعی) در حدود ۴ درصد است. اما در سایر بازارها ملاک سودآوری بر اساس دارایی های به روز شده است. بنابراین با این شرایط تولید و صادرات توجیه اقتصادی ندارد. در برنامه هفتم معافیت مالیاتی کالاهای خام و نیمه خام حذف شده و معمولا عوارض صادراتی هم براساس مقررات بودجه سالیانه لحاظ می شود. در این شرایط شرکت های تولیدی کالاهای خام و نیمه خام که حجم بسیار بالایی از صادرات را تشکیل می دهند، توان تجهیز منابع و سرمایه گذاری جدید را در جهت فرآورده سازی و ارتقا به تولید کالای نهایی را نخواهند داشت. از طرف دیگر هزینه مالی تسهیلات به صورت واقعی به بالای سی درصد رسیده است و منابعی حتی با این نرخ در دسترس واحدهای تولیدی وجود ندارد. بنابراین امکان ایجاد صنایع پایین دستی و تبدیل مواد خام و نیمه خام به کالای فرآورده سازی شده نهایی به این زودی ها ممکن نبوده و تنها با بی تدبیری، بازارهای موجود از دست رفته و منابعی که قرار بود از صادرات این کالاها صرف ایجاد صنایع تبدیلی و پایین دستی شود از دسترس خارج می شود. ضمن اینکه بسیاری از کالاهای نهایی در کشورهای مصرف کننده تولید میشود و این کشورها خریدار مواد اولیه و کالاهای خام و نیمه خام هستند و برای تبدیل وضعیت ابتدا باید به ارزیابی دقیق تقاضا پرداخت و سپس چنین تصمیمات حیاتی را اتخاذ کرد.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16099/39205/127995
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16099/39205/127996
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16099/39205/127997
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16099/39205/127998
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16099/39205/127999
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16099/39205/128000
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16099/39205/128001
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16099/39205/128002
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16099/39205/128003
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16099/39205/128004
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16099/39205/128005
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16099/39205/128006
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16099/39205/128007
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16099/39205/128008
|

- ملتی که جیبش خالی است ایستاده نیست
- سرمقاله
- دور زدن آسان قانون هوای پاک
- هشدار وزیر صمت به خودروسازان
- واژهای برای توصیف جنایات صهیونیست ها باقی نمانده است!
- چگونه میتوان کودکانی با شخصیت مستقل تربیت کرد؟
- دستور وزیر نفت برای تسهیل و تسریع در صادرات گاز LPG پالایشگاهها
- صعود نوجوانان شگفتیساز جام جهانی
- «نونخ۵» به چابهار رسید
- راهاندازی دفتر تجاری ایران در یونان با جدیت دنبال میشود
- ۱۲۳هزارمگاوات برنامه تعمیرات نیروگاه در دستور کار
- تغییر رژِیم خشکسالی در استان تهران
- حجم مبادلات ایران و ترکمنستان به زودی ۲ برابر میشود
- یادداشت