|
سرمقاله
دنیای نظاره گر و ذبح حقیقت در غزه
️ عبدالله صلواتی
اصل تعمیم در اخلاق می گوید اگر توانستید کاری را که انجام می دهی تبدیل به قاعده فراگیر کنید و همه را مجاز بدانید که آن کار شما را انجام دهند کارتان می تواند اخلاقی باشد. فرض بفرمایید «امشب تانکی وارد یکی از بیمارستان در فرانسه، انگلیس یا آمریکا شود و برق بیمارستان را قطع کنند و هر کسی را که در مجاورت بیمارستان حرکت میکند با تیر هدف قرار دهند و موجبات مرگ بیماران را فراهم کنند» در این حالت مدافعان حقوق بشر و مجامع بین المللی پشت به پشت هم می دادند و با همه توان سعی در محکوم کردن، صدور قطعنامه، و بسیج جهانی علیه این جنایت می کردند. اما ظاهراً از چشم حاکمان ستم پیشه و استعمارگر و سازمان های بین المللی، غزه جزو دنیای بشری نیست و زن و کودک غزه حقوقی ندارند و اصول اخلاقی و بین المللی نیز شامل حال کودکان و زنان و شهروندان غزه نمیشود. گویی جهان کرخت شده و احساسش را در قبال حقیقت از دست داده است. آوار و آوارگی حقیقت در غزه آزمون بزرگی است برای انسان معاصر. آزمونی که نه مجامع بین المللی و نه سازمان های مدافع حقوق بشر هیچکدام نتوانستند سربلند از آن بیرون آیند. وقتی جهان، بی تفاوت فقط نظاره می کند و با عدد و آمار شهدا و کشته ها در غزه سرگرم است این امر خود گواه بر یک انحراف بزرگ از حقیقت است؛ انحرافی که خود را پشت واژه ها و تعصباتی پنهان کرده است؛ واژه هایی همچون مبارزه با تروریسم، استقلال طلبی، و بازگشت به گذشته؛ و تعصبات نژادپرستانه و ویرانگر. کودک و زن و شهروند غزه ای انسان است و حقوقی دارد همانند آدمهای اروپایی و آمریکایی و ..همان طوری که در کتابهای اخلاق و فلسفه اخلاق در غرب و شرق عالم درج شده است و عقلای عالم بر آن مهر تایید زدند: هر انسانی به هر رنگ و زبان و آیین و در هر کجای دنیا بهره مند از حقوقی است و در نگرش ۳۶۰ درجه در سیاست گذاری ها و برنامه ریزی ها و مدیریت ها باید به این حقوق توجه داشت. زمانی یک نفر در ایران دستگیر می شود یا به دار مجازات آویخته میشود مدعیان حقوق بشر در آمریکا و کشورهای استعمارگر اظهار نگرانی می کنند. در مقابل، این روزها نسل کشی تمام عیار با حمایت آمریکا و تسلیحات نظامی او در نوار غزه رخ می دهد اما سخنی از حقوق بشر و به خطر افتادن بشریت نیست. این تناقض فقط زمانی حل میشود که بگوییم حقوق بشر به روایت آمریکا، حقوق طیفی از همپیمانان اوست و انسان نه بر همه بشریت، بلکه بر گروهی از بشریت اطلاق میشود. همه اینها حکایت از آن دارد که دنیای نظاره گر فاتحه اخلاق و اصول حاکم بر روابط بین الملل و اساسا فاتحه حقیقت را خوانده و آنچه در غزه به دست نیروهای اهریمنی اسرائیل و حامیانش رخ داده ذبح تمام قد حقیقت و انسانیت است. آنچه در غزه می گذرد کاستی فرهنگی، یعنی نادیده گرفتن طیف وسیعی از آدمهاست.اکنون دنیا باید در شیفت پارادایمی از هستی منفعل و بی تفاوت و نظاره گر به هستی خلاق، مسئول و کنشگر تبدیل شود و جلوی هر گونه جنون و تخریب رژیم کودک کش اسرائیل را بگیرد.
امتیاز از روش ارائه خدمات دولتی به صورت هوشمند گزارش میدهد؛
۲۸ میلیون نفر برخط هستند
3 حمایت شکوهمند ایرانیان از کودکان غزه
2 کارشناس مسائل تربیتی در گفت وگو با امتیاز:
سهم مدرسه و خانواده در تربیت فرزندان خیلی کمتر شده است
1 وزیر راه و شهرسازی مطرح کرد:
توافق ایران و ترکمنستان برای تکمیل راهگذرهای جهانی
3 اوضاع آنقدرها هم بحرانی نیست؛
نگاهی به کارنامه پرسپولیس در سالهای قهرمانی
4 دعوت داریوش ارجمند از فعالان اقتصادی
8 گپ و گفت
کارشناس مسائل تربیتی در گفت وگو با امتیاز:
سهم مدرسه و خانواده در تربیت فرزندان خیلی کمتر شده است
سعید مدرسی، کارشناس مسائل تربیتی و سواد رسانهای در گفت وگو با روزنامه امتیاز عنوان کرد: چالشهایی که امروز در بحث تربیتی با آن مواجه هستیم مشخص است؛ شاید دیگر با قاطعیت بتوان گفت که سهم مدرسه و خانواده در تربیت فرزندان خیلی کمتر شده است و این عرصه تربیتی ظاهراً بیشتر به فضاهای رسانهای مانند بازیهای رایانهای، فیلمهای سینمایی، پلتفرمها، عرصه بسیار فراگیر موسیقی واگذار شده و خوب طبیعتاً یک نگرانی جدی را برای خانوادهها، پدر و مادرها، مربیان و متولیان امر تربیتی به وجود آورده است. سعید مدرسی ادامه داد: طبیعتاً هر درگاه و محصولی نیازمند مدیریت کردن هست تا نسبت به آسیبهایش یک صیانت حداکثری به وجود آید و از ظرفیتهای آن بتوان به نحو مطلوبی استفاده کرد. عرصه رسانه هم مانند هر مصنوع دیگر بشر نیازمند این نگاه دقیق هست پس اگر ما بخواهیم این فرآیند را در فضای خانواده پیادهسازی کنیم نیازمند قانونگذاری هستیم. این کارشناس مسائل تربیتی و سواد رسانهای افزود: هر کار و فعالیتی برای خود آدابی دارد که نیازمند یک مقدمه خیلی ضروری و حیاتی است وقتی بحث قانون و قانونگذاری و پیاده کردن قواعد و قوانین در مورد چیزهایی که دلخواسته فرزندان است به میان میآید باید خیلی مراقب بود چرا که فرزندان ما با این محصولات انس گرفتهاند و با این محتواها شب و روز میگذرانند. سعید مدرسی ادامه داد: طبیعتاً اگر والدین ارتباط عاطفی عمیق و مؤثری با فرزندان خود نداشته باشند آن قواعد و قوانین مدنظرشان اجرایی نخواهند شد به تعبیر دیگر فرزندان اصلاً حرف والدین خود را گوش نمیدهند، چون فضای فکری آنها کاملاً متفاوت شده است. پس اولین اصلی که بهعنوان والدین باید مدنظر قرار بگیرد این است که ارتباط پدر، مادر و مربی در فضای تربیتی با فرزندان باید عمیق و مؤثر باشد.سعید مدرسی، کارشناس مسائل تربیتی و سواد رسانهای در پایان گفت وگو با روزنامه امتیاز عنوان کرد: در نهایت نکتهای که پدر و مادرها باید به آن دقت کنند این است که الگوی ارتباطی خود را با فرزندان تصحیح کنند و بهنوعی پدر و مادر باید قهرمان عاطفی زندگی فرزندان خود باشند تا اگر احیاناً قواعد و قوانینی هم وضع کردند بتوانند آن را در فضای خانواده پیادهسازی کنند.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد:
ایران مقصد کشورها برای تعمیر و نگهداری هواپیمای بوئینگ و ایرباس
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد: دیگر هیچ هواپیمای ایرانی برای تعمیر و نگهداری به خارج ارسال نمیشود و امروز ایران به مقصد کشورهای بسیاری برای تعمیر هواپیما تبدیل شده است.
محمد محمدی بخش اظهار کرد: افزایش پروازهای مستقیم ایران و ترکمنستان یکی از برنامههای سازمان هواپیمایی است که پیگیری میکنیم، البته در حال حاضر دو پرواز هفتگی به صورت مستقیم از تهران به عشق آباد و بالعکس انجام میشود. وی با بیان اینکه این تعداد پرواز برای شروع همکاری خوب است، ادامه داد: توجه به اشتراکات زیادی که با کشور ترکمنستان داریم، امیدواریم در سفر وزیر راه و شهرسازی به این کشور، مقدمات افزایش پروازهای دو کشور در کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ترکمنستان فراهم شود. معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در بین کشورهای منطقه، ترکمنستان یکی از کم پروازترین مقاصد ما است؛ بنابراین رایزنیهای لازم برای افزایش تعداد پروازهای بین دو کشور در حال انجام و به زودی توافقنامه آن امضا خواهد شد. محمدی بخش در خصوص تعمیرات هواپیماهای سایر کشورها در ایران، بیان کرد: امکانات و دانش در ایران برای تعمیر و نگهداری هواپیما و سیستمهای فرودگاهی وجود دارد و در حال حاضر کشورهایی از آمریکای لاتین و آسیا هواپیماهای خود یا موتور آن را برای تعمیر به ایران میآورند و در کشورمان این کار انجام میشود.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: این هواپیماها از نوع بوئینگ و ایرباس است و در ایران چکهای سنگین آنها را انجام میدهیم.
دولت برای ارتقای امنیت غذایی کودکان وارد عمل شد:
یارانه ۶۰۰ هزار تومانی تا یک میلیونی دولت برای امنیت غذایی کودکان
در طرح امنیت غذایی برای کودکان که با همکاری وزارت بهداشت و تعاون اجرا میشود، به ازای هر کودک دارای اختلال در رشد، ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان اعتبار بیشتر برای خرید اقلام غذایی در مبلغ کالابرگ الکترونیکیشان لحاظ میشود.یکی از طرحهای راهبردی دولت سیزدهم مربوط به امنیت غذایی است. ارائه کالابرگ الکترونیکی گام کلانی در حوزه تحقق این طرح راهبردی بود که از ابتدای سال جاری آغاز شد. دولت سیزدهم در تازهترین اقدام خود در راستای تحقق طرح راهبردی امنیت غذایی، افزایش رفاه زندگی مردم و خصوصا دهکهای کمدرآمد جامعه، طرحی را به مرحله اجرا رسانده که به واسطه آن، به خانوارهای دهکهای ۱ تا ۷ که نمودارهای رشد کودکان آنها دچار اختلال است، ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان اعتبار بیشتر برای خرید اقلام غذایی تعلق میگیرد. در این طرح، بیش از ۱۲۳ هزار خانوار توسط وزارت بهداشت شناسایی و به وزارت تعاون معرفی شدهاند تا در دایره مشمولین این طرح قرار بگیرند. به ازای هر بچه دارای مشکل در رشد در دهکهای ۱ تا ۵، یک میلیون تومان و برای دهک شش و هفت، ۶۰۰ هزار تومان به مبلغ کالابرگ الکترونیکشان افزوده خواهد شد. این مبلغ به ازای هر یک کودک دارای مشکل رشد است و اگر خانوادهای ۲ یا چند فرزند داشته باشد، به تمامی آنها این مبلغ اختصاص پیدا میکند. طرح امنیت غذایی کودکان ۶ ماه تا ۶ سال را در برمیگیرد. ۱۱ قلم طرح کالابرگ شامل لبنیات، شیر، ماست، پنیر، تخممرغ، پروتئینها شامل گوشتمرغ و گوشتقرمز، حبوبات، روغن، شکر، قند و برنج بود و اکنون به این لیست میوه و سبزیجات نیز اضافه شده است. خانوادههای مشمول این طرح از طریق پیامکهای اطلاعرسانی در جریان این اقدام قرار خواهند گرفت. راه دیگر برای اطلاع از مشمول بودن در این طرح، نصب برنامه «شما» (شبکه ملی اعتبار) است. یک مقام مسئول عنوان کرد؛
سوخت تحویلی به نیروگاهها بیش از ۳ تا ۴ درصد مازوت دارد
معاون راهبری تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی گفت: استاندارد ملی ابلاغ شده برای مازوت زیر ۰.۸ است ولی در حال حاضر سوخت دریافتی بالای سه تا چهار درصد مازوت دارد.
ناصر اسکندری با اشاره به اینکه در سال جاری تقریباً تمامی نیروگاهها افزایش راندمان داشتهاند گفت: امسال تقریباً تمامی نیروگاههای افزایش راندمان داشته برای افزایش راندمان تقریباً همه نیروگاه تکلیفی برای آنها تعیین شده است که باید به مقدار معینی افزایش راندمان داشته باشند و به این شکل نیست که نیروگاههای فرسوده بتوانند با همان شرایط به فعالیت خود ادامه دهند.
وی ادامه: نحوه بهره برداری، رفع محدودیتها و ارتقای نیروگاهها در افزایش راندمان تأثیر گذار بوده و به همین دلیل تکلیف شده تا نیروگاهها افزایش راندمان داشته باشند. اسکندری با اشاره به اینکه راندمان نیروگاه به صورت مستقیم با آلودگی هوا مرتبط نیست و به استاندارد بودن سوخت تحویلی مربوط است، گفت: در صورتی که نیروگاهها سوخت استانداری تحویل بگیرند، آلودگی هوا هم وجود ندارد اما زمانیکه سوخت سوخت استاندارد نیست و دارای مازوت بیشتری است منجر به آلودگی هوا میشود. معاون راهبری تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی در پاسخ به این سوال که مازوت مصرفی نیروگاهها چند درصد با سطح استاندارد تفاوت دارد، خاطر نشان کرد: استاندارد ملی ابلاغ شده برای سوخت با مازوت زیر ۰.۸ است در حالی که سوخت تحویلی به نیروگاهها بیش از سه تا چهار درصد مازوت دارد. اسکندری خاطر نشان کرد: استفاده از سوخت مایع متناسب با تحویل گاز است اگر گاز طبق روال تحویل داده شود نیازی به سوخت مایع پیدا نمیکنیم ولی پیش بینی میشود از دو الی سه هفته آینده استفاده از سوخت مایع آغاز شود.
یادداشت
ماجرای فلسطین و استراتژی جمهوری اسلامی ایران
️ عطاءالله رفیعی آتانی
یکم - بیش از هفتاد سال پیش فلسطین یک کشور با اکثریت مسلمان بود که تنها سه درصد جمعیت آن یهودی بود. مسجدالاقصی قبله اول مسلمانان و نیز مورد تقدیس همه ادیان به مثابه محور وحدت مسلمانان و نیز محور همگرایی با سایر ادیان الهی در آن قرار داشت . به همین دلیل فلسطین و مسجدالاقصی هیچگاه جز دارای اهمیت درجه اول برای مسلمانان نبوده است .
دوم ـ روح تمدن غرب با محوریت انگلستان و امریکا از آن رو که هیچ رقیب فکری را برنمی تابد ـ چنانچه با بیش از هفتاد سال جنگ با شوروی و با فتح کرملین آنرا ساقط کرد ـ به هدف جنگ با اسلام و نابودی آن با کشف ظرفیت یهود در ایجاد صهیونیسم در صدد برآمدند تا در کنار تلاش های فرهنگی و سیاسی یک پادگان فوق پیشرفته نظامی به نام « اسرائیل » را در متن جامعه و جغرافیای اسلامی ایجاد کنند .
سوم – قبل از جنگ فعلی اسرائیل در طی سه جنگ بزرگ قبلی که اعراب در آن به صورت جدی نیز نقش ایفا می کردند ـ حتی یکی از جنگ ها، معروف به جنگ شش روزه، که با محوریت جمال عبدالناصر رهبر شجاع مصر شکل گرفت ـ اسرائیل به نحو بسیار پر قدرتی پیروز هر سه نبرد مذکور بود . این در حالی بود که عبدالناصر در پس گرفتن همه آنچه که از مصر در دست انگلستان داشت قبلا پیروز شده بود
واقعا چرا در جنگ با اسرائیل چنین نشد ؟ واقعیت روشن این است که اسرائیل یک کشور برآمده از حاصل جمع یهودیان مهاجر و ساکن در اراضی اشغالی نبوده و نیست اسرائیل یک پادگان پیشرفته نظامی است شبیه عین الاسد و .... در عراق و.... که غرب با محوریت امریکا برای جنگ با کشورهای اسلامی تاسیس کرده است. چرا ؟ زیرا یهودیان با ساکن شدن در اراضی اشغالی در حالی که دائما درحال جنگ و گریز با مسلمانان و مسیحیان بوده اند از یک اقتصاد پیشرفته در تراز سایر اقتصادهای پیشرفته جهان ، تکنولوژی پیشرفته در سطح پیشرفته ترین کشورهای تکنولوژیک جهان و....... برخوردار شده اند . خیلی روشن است که اگر همه یهودیان از نوابغ علمی و اقتصادی جهان هم بوده اند تحقق چنین پدیده ای در این فاصله زمانی و با این شرایط سیاسی وامنیتی محال بود . واقعیت آن است که غرب با همه ظرفیت علمی ، فناوری و اقتصادی این مجموعه نظامی با عقبه اقتصادی پیشرفته را بوجود آورده است .
این واقعیت به طرز بسیار روشنی اخیرا از زبان بایدن شنیده شده که گفت : اگر اسرائیل وجود نداشت آنرا بوجود می آوردیم
چهارم – انقلاب اسلامی در بدو شکل گیری در چهارچوب مبانی دینی به موازات اهتمام برای نجات ایران از استبداد داخلی و استعمار خارجی با مبارزه با اسرائیل هویت سازی کرد، چرا ؟
چون انقلاب اسلامی یک انقلاب اسلامی بود که در آن مرز جغرافیایی معنا نداشت. مرز آن اسلام و کفر که نه استضعاف و استکبار بود. اما ایران عزیز دارای این خصوصیت فوق العاده بود که توانسته بود و هست که بالاترین ظرفیت تحقق، تجلی و ظهور اسلام عزیز را در جهان معاصر داشته باشد .
به همین دلیل مبارزه برای آزادی فلسطین به مثابه مبارزه با مرکز فوق پیشرفته غرب برای مبارزه با جهان اسلام هیچگاه از اهمیت غیر از درجه یک در ایران معاصر نبوده است. این هم طبیعی بود زیرا در غیر این صورت انقلاب اسلامی به مقتضای ذات خود عمل نکرده بود .
پنجم ـ پس از پیروزی انقلاب اسلامی بخش قابل توجهی از مجاهدان بزرگ به این نتیجه رسیده بودند که باید در اولین فرصت ممکن وارد مبارزه حضوری و عملی با اسرائیل شوند و بر آن بودند که ایران آزاد شده است و باید با همان مبنا و همت برای آزادی فلسطین اقدام شود . به همین دلیل بزرگترین جشن پیروزی انقلاب که در اولین سالگرد پیروزی انقلاب برگزار شد با حضور یاسر عرفات که به عنوان نماد فلسطین آنروز بود برگزار شد .شهید محمد منتظری تلاش کرد تا مجموعه ای را برای مبارزه با اسرائیل سازمان دهی نماید.... و اما امریکا علاوه بر استفاده از همه ظرفیت ها از جمله پادگان صهیونسیتی اسرائیل از طریق سفاک دیگری به نام صدام جنگ مستقیمی را علیه انقلاب اسلامی رقم زد ، با همه ای اوضاع برخی از فرماندهان جنگ نظیر احمد متوسلیان راهی نبرد با اسرائیل شدند و همه اینها به معنای این بود که هیچگاه مساله فلسطین یک مساله درجه دو برای ایران و انقلاب اسلامی نبوده است .
اما جمهوری اسلامی ایران نقش استراتژیک خود را چگونه ایفاد نموده است و می نماید ؟این مهمترین پرسشی است که پاسخ می طلبد .
از همان روزهاس نخست پیروزی برخی نظیر جاوید الاثر احمد متوسلیان بر آن بودند که حتی با وجود درگیری کشور در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران جنگ اصلی آنجاست بنابراین ما باید وارد یک نبرد مستقیم با اسرائیل شویم . اما امام ( ره ) با فهم الهی همیشگی استراتژیک خود مثل همه موارد دیگر به درستی تشخیص دادند که به جای حضور مستقیم نظامی اولا باید به تربیت نیروی انسانی لبنانی و فلسطینی و...
این منطق یک دستاورد عقلائی امروزین را نیز در پی داشته است که:
اگر جمهوری اسلامی بیش از این ورود کند این جنگ به جنگ ایران و آمریکا تبدیل خواهد شد و در آن صورت این حمایت جهانی از فلسطین شکل نمی گرفت. حمایتی که انشاالله اراده خدای بزرگ را برای نابودی اسرائیل محقق خواهد کرد. جمهوری اسلامی فعلا بیش از آنکه با سلاح و نیروی نظامی خود با رژیم صهیونیستی و امریکا بجنگد با انسانهایی که در مکتب فکری خود در فلسطین و لبنان و.... تربیت کرده با آنها مبارزه می کند.البته روشن است که صبر و خویشتنداری متضمن در این رویکرد نیز حدی خواهد داشت.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16100/39214/128049
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16100/39214/128050
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16100/39214/128051
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16100/39214/128052
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16100/39214/128053
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16100/39214/128054
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16100/39214/128055
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16100/39214/128056
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16100/39214/128057
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16100/39214/128058
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16100/39214/128059
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16100/39214/128060
|
- سرمقاله
- ۲۸ میلیون نفر برخط هستند
- حمایت شکوهمند ایرانیان از کودکان غزه
- سهم مدرسه و خانواده در تربیت فرزندان خیلی کمتر شده است
- توافق ایران و ترکمنستان برای تکمیل راهگذرهای جهانی
- نگاهی به کارنامه پرسپولیس در سالهای قهرمانی
- دعوت داریوش ارجمند از فعالان اقتصادی
- گپ و گفت
- ایران مقصد کشورها برای تعمیر و نگهداری هواپیمای بوئینگ و ایرباس
- یارانه ۶۰۰ هزار تومانی تا یک میلیونی دولت برای امنیت غذایی کودکان
- سوخت تحویلی به نیروگاهها بیش از ۳ تا ۴ درصد مازوت دارد
- یادداشت