

|
وزیر بهداشت اعلام کرد:
تلاش برای تکمیل کمربند درمانی جنوب تهران
2 نمایندگان مجلس در ادامه لایحه برنامه هفتم توسعه بررسی کردند؛
جزییات افزایش سن بازنشستگی
2 امتیاز به مناسبت «روز جهانی کودک» گزارش میدهد؛
سایه دائمی وحشت بر زندگی کودکان غزه
3 سرمقاله
ایران و صنعت انیمیشن سازی
هومن جعفری
یک سرچ ساده اینترنتی ما را به یک رقم خیره کننده می رساند اگر بلد باشیم سوال درست را مطرح کنیم که در این مورد چیزی نیست غیر از؛ «صنعت انیمیشن جهانی چقدر می ارزد؟» و پاسخش می شود این: «394 میلیارد دلار!»
حالا سهم انیمیشن های ایرانی از این بازار چقدر است؟ شاید کمتر از پنج میلیون دلار! نتیجه؟ ما هنوز به صنعت جهانی انیمیشن وارد نشده ایم. حتی به مرزهایش هم نزدیک نیستیم. آیا به این معناست که ما آینده ای در این صنعت نداریم؟ کاملا برعکس! این به این معناست که ما باید برای رسیدن به این مرزها، هم سرمایه گذاری کنیم و هم بیشتر و بیشتر مشوق شرکت های نوپای این صنعت در ایران باشیم.
سوالی که باید بپرسیم این است: صنعت انیمیشن در ایران چقدر می ارزد؟ برای این سوال پاسخی در اینترنت وجود ندارد. می توانید سرچ کنید. ضعف همیشگی ما در آمارسازی، مثل همیشه اینجا به چشم میآید.
ایران این قابلیت را دارد که هاب انیمیشن سازی منطقه باشد. چرا؟ به دلیل ارزان تر بودن تولید یک کار در ایران به نسبت کشورهای دیگر و همچنین کیفیت بالای کار به نسبت استاندارد منطقه ای. ما واقعا محصول بومی داریم و سراغ استخدام انیماتورهای خارجی نرفته ایم. نکته ای که نشان می دهد بازار کار این صنعت آمادگی جهش و رشد را دارد. کمی تلاش برای مضمون یابی، کمی تلاش برای بازاریابی و کمی اهمیت دادن به فعالان این صنعت می تواند بسیار در رشد آن اثرگذار باشد. می شود در ایران یک صنعت انیمیشن سازی بسیار قدرتمند و سودده داشت که هم برای خودش و هم برای کشورهای همسایه محصول تولید می کند. تجارب سال های اخیر خاصه چند سال اخیر نشان می دهد که در مرحله مهمی هستیم. در حال رسیدن به جای خوبی هستیم. امید که مسئولان دولتی درک درستی از جایگاه انیمیشن سازی در ایران داشته باشند و حمایت های لازم را انجام بدهند. یکبار دیگر عدد درج شده در پاراگراف اول را بخوانید. ما می توانیم از این بازار سهم بیشتری داشته باشیم.
صنعت انیمیشن چیز پیچیده ای نیست که نتوان به راز و رمزش دست یافت. تجهیزاتش هم چیزهای عجیب و غریبی نیستند که نتوان خرید. کامپیوترهای پیشرفته و تجهیزات سنگین استودیویی همه و همه قابل دسترسی هستند. در ایران هم داریم. یعنی برایش هزینه شده. هر چند هنوز این هزینه کرد به حد اعلای خودش نرسیده اما این شانس را دارد که به تدریج سرمایه جذب کند خاصه بعد از موفقیت چند انیمیشن پرفروش در سال های اخیر.
کشورهایی که رنگ جام جهانی را ندیده اند!
5 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛
بار نهضت کتابخوانی بر دوش نهاد کتابخانههاست
7 روزبه نعمتالهی: مردم به من انرژی برگزاری کنسرت را دادند
7 جامعهشناس دینی در گفت وگو با امتیاز؛
چرا باید سیره حضرت زینب(س) سرلوحه زندگی خویش قرار دهیم؟
1 وزیر راه و شهرسازی تشریح کرد:
جزییات توافق نیم میلیارد دلاری بین ایران و ترکمنستان
3 خاطرات خوش قلعهنویی مقابل ازبکها؛ در انتظار هتتریک امیر در تاشکند!
4 فیلمبرداری «آواز خرس» به پایان رسید
8 یادداشت
چرا تهران را برای ایران
در زلزله نمی توانیم از دست بدهیم !
️ فریبرز ناطقی الهی
سالهای زیادی است که عالمان زلزله شناس و مهندسان زلزله دنیا و کشور در خصوص زلزله سهمگین تهران بارها و بارها هشدار می دهند. در مقابل بخصوص در دوره اخیر شهرداری، از نیامدن زلزله بزرگ در تهران و تهدید قضایی دانایان زلزله در صورت ارائه دادن مطالعات سناریو بیس خود و غیره صحبت می شود ! از ساخت هتل بلند مرتبه در مجاورت و در حریم گسل و از احداث بزرگترین ورزشگاه کشور در منطقه لرزه خیز جنوب غربی تهران صحبت می شود ؟! بنظر می رسد ناتوانی در مدیریت زلزله تهران توسط شهرداری، رویکرد جدیدی را برای متولیان اصلی شهر فراهم ساخته و آن تغییر صورت مسئله و پاک کردن کل آن می باشد ! تصور نمی کنم کسی در دنیا باشد که به زلزله احتمالی و هولناک تهران در آینده نه چندان دور معتقد نباشد بخصوص در نزد صاحبان علم زلزله در دنیا و ایران ! بحث های دقیق در خصوص موضوع، بصورت کامل در مراجع علمی بسیار زیادی فارسی و خارجی مکتوب می باشند که می شود به آنها رجوع کرد. اما در این یادداشت به بُعد اینکه چرا نمی توانیم تهران را به زلزله ببازیم تمرکز می کنم. باشد که کمی درد زلزله تهران بهتر برای عزیزان مسئول روشن و درک شود، ان شاءالله
فهرست وار عرض می کنم، بشرح ذیل:
١- تهران پایتخت ایران است و مرکز اصلی فعالیتهای کشور از ابعاد سیاسی، لشکری، دولتی، اقتصادی، فرهنگی، سلامت و غیره. از دست دادن این شهر یعنی پایان بسیاری از فعالیتهای عمده کشور که نوعی فلج و از کارافتادگی ارکان اصلی و ساختاری بزرگ را برای حاکمیت ایجاد خواهد کرد !
٢- تمرکز انسانی شاید در طول روز، تا ١٤ میلیون نفر که هر یک به نوعی بصورت شاخه ای به افراد دیگر در کشور متصل بوده و از دست دادن تعداد انبوهی از مردم تهران در زلزله عملا کل کشور را بصورت محسوسی درگیر خود خواهد نمود !
٣- اسکان، درمان، تامین امنیت، تامین مایحتاج عمومی، آتش سوزی فراگیر بعد از زلزله و نانوانی در تردد، هجوم مردم غیر تهرانی و شهرهای حاشیه نشین و پیرامونی آسیب دیده به تهران برای تامین ضروریات زندگی، بزهکاری، کمبود امکانات امداد و نجات، نبود امکانات بیمارستانی، قطع شریانهای حیاتی مثل اب، برق و گاز و انبوهی از مسائل عمده دیگر که بهتر است فعلا بیان نشود، حل این مسائل امری عملا غیر ممکن خواهد شد اگر فکری درباره آنها از پیش نشده باشد و برنامه ای کامل برای آن نداشته باشیم !
٤- ورود دولتهای دوست و دشمن در قالب تیمهای امدادی و غیر امدادی حتی ورود نظامیان دیگر کشورها و ... به تهران و شاید هم مبادرت به اقدامات شرور آمیز !
مسائل مهم دیگری هم هست که بجای خود در آینده ذکر خواهد شد اما توصیه من به آنهایی که در این برهه از تاریخ مسئولیتی در این خصوص در شهر و کشور دارند، با تغییر صورت مشکل و یا کم رنگ کردن آن تغییری نه تنها در تبعات زلزله تهران رخ نخواهد داد بلکه غفلت حاکم موجب تشدید اثرات آن در ابعاد وحشتناک خواهد شد. توصیه جدی دارم، با حمایت رهبری ( چون متاسفانه کاری جدی صورت نگرفته است علی رغم شعارهای زیبا) وزیری مشاور یا نماینده ای در مجلس با تمرکز بر زلزله و بخصوص زلزله تهران و مدیریت بحران حاصله در دستور کار مقامات کشوری قرار بگیرد تا با کمک دستگاهایی که در قوانین بصورت ضعیف، موازی و حتی گاهی بی مورد تعریف شده اند و عملا خود باعث کندی فرایند بهبود شرایط مدیریت زلزله می باشند وارد عمل شود. حال می بینید چرا تهران را برای ایران در زلزله آتی نمی توانیم از دست بدهیم !!!
وزیر اقتصاد مطرح کرد
ملزومات ایجاد بانک توسعهای تخصصی برای حمایت از دانشبنیانها
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به پیشنهادات مطرح شده برای ایجاد یک بانک تخصصی برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان گفت: برای تحقق این هدف، باید دو موضوع «ایجاد بانک تخصصی» و همچنین «تقویت صندوق نوآوری و شکوفایی» را به موازات یکدیگر، پیش برد.
سید احسان خاندوزی در نشست مشترک با روح الله دهقانی فیروز آبادی - معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور - درباره تأمین مالی شرکت های دانش بنیان، اظهار کرد: اگر تصمیم خوبی درباره راهکارهای تأمین مالی شرکت های دانش بنیان اتخاد کرده و به یک ابتکار نهادی، راهبردی و ماندگار در این حوزه برسیم، همه از زیست بوم ایجاد شده، بهره مند خواهند شد.
خاندوزی با اشاره به پیشنهادهای مطرح شده در این نشست، گفت: باید دو موضوع «ایجاد بانک تخصصی» و همچنین «تقویت صندوق نوآوری و شکوفایی» را به موازات یکدیگر، پیش برد.
وی اظهار کرد: اگر می توانستیم چهار یا پنج میلیارد دلار منبع مالی جدید را به صندوق تزریق کنیم، کار ویژه و خوبی شکل می گرفت که برای گروه هایی از شرکت های دانش بنیان مفید واقع می شد. وزیر اقتصاد گفت: پیشنهاد می شود که طرحی آماده شده و با مشارکت صندوق نوآوری و یک کشور خارجی مانند قطر که دارای منابع مالی خوبی است، کار مشترکی در این حوزه انجام شود تا بدین شکل از ظرفیت منابع مالی خارجی و تجربه و دانش صندوق نوآوری و شکوفایی کشور استفاده شود. خاندوزی درباره راه اندازی بانک تخصصی نیز اظهار کرد: نیاز به بانک توسعه ای تخصصی در حوزه دانش بنیان مشابه بانک توسعه صادرات است که در همه استان ها گستردگی داشته، اما از شعب محدودی برخوردار باشد. وزیر اقتصاد ادامه داد: در سایه این بانک تخصصی، می توان شعب خاص دانش بنیان برای بحث نظارت، اعتبار سنجی، تضامین، وثایق و هر چه که نیاز است، ایجاد کرد. وی با تاکید بر اینکه آن بانک را باید به بانک تخصصی آن حوزه تبدیل کرد، گفت: باید بازی و تفاهم بلندمدتی بین آن بانک و شرکت های دانش بنیان شکل بگیرد؛ به طوری که آن بانک، خود را متولی تأمین مالی حوزه دانش بنیان بداند و همچنین، آن شرکت ها نیز خود را متعهد به رعایت قواعد و اصول بانکی بدانند.
گپ و گفت
جامعهشناس دینی در گفت وگو با امتیاز؛
چرا باید سیره حضرت زینب(س) سرلوحه زندگی خویش قرار دهیم؟
علیرضا قبادی، جامعهشناس دینی در گفت وگو با روزنامه امتیاز عنوان کرد: با نگاهی گذرا به تاریخ اسلام کمتر شخصیتی را میتوان مانند حضرت زینب (س) بیابیم چرا که زینب کبری حاکمیت رحمانی جدش پیامبر خاتم (ص)؛ حق خواهی و حقیقت طلبی مادرش حضرت فاطمه زهرا (س)؛ سکوت و مبارزه پدرش امام علی (ع)؛ صلح برادرش امام حسن (ع) و قیام و حماسه برادرش امام حسین (ع) را مشاهده و در بسیاری با آنان همراهی داشت. عرفان او به اسلام، اندیشهها و آموزههای دینی و اسلامی تا آنجا شد که او را «اندیشمند و متفکر» لقب دادند، بیآنکه کسی به او مستقیم علم بیاموزد.
علیرضا قبادی ادامه داد: همه این تجارب و معارف ذخیره و پشتوانه او در هنگامه سخت تاریخی شد، آنگاه که «امر» به او واگذار گردید. تاریخ گواهی داده است که حضرت زینب (س) چنان صبورانه و شجاعانه و با صلابت ایفای نقش کرد که مایه شگفتی شد. دشمنان او مشاهده کردند که چگونه یک زن داغدیده با شجاعت و عزم استوار بر ظالمان شوریده و آنان را رسواکرد به گونهای که خواریشان را در چشم همگان نمایان کرد و دوستان او ملاحظه کردند که چگونه در سختترین شرایط زندگی، به دستگیری مظلومان و ستمدیدگان و پرستاری از آنان پرداخت.
این جامعهشناس دینی افزود: برای درک عظمت شخصیت و فضلیت او کافی است بدانیم که حضرت زینب با عالیترین و رفیعترین مقام معنوی؛ یعنی شهادت، پیوند ناگسستنی داشت؛ او فرزند شهید، خواهر شهیدان، مادر شهیدان و مبلغ پیام شهیدان و مصداق تام و تمام مهاجران الی الله بود.
علیرضا قبادی، جامعهشناس دینی در پایان گفت وگو با روزنامه امتیاز عنوان کرد: ویژگی، فضایل، اندیشه و رفتار حضرت زینب (س) چنان است که اهل ایمان و کسانی که زندگی سعادتمندانه و شرافتمندانه را طلب میکنند، شخصیت او را سرلوحه زندگی خویش قرار دادند. همانگونه که قرآن کریم برای اهل ایمان همسر فرعون (حضرت آسیه) و حضرت مریم را الگو قرار داده است.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16101/39217/128099
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16101/39217/128100
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16101/39217/128101
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16101/39217/128102
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16101/39217/128103
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16101/39217/128104
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16101/39217/128105
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16101/39217/128106
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16101/39217/128107
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16101/39217/128108
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16101/39217/128109
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16101/39217/128110
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16101/39217/128111
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16101/39217/128112
|

عناوین این صفحه
- تلاش برای تکمیل کمربند درمانی جنوب تهران
- جزییات افزایش سن بازنشستگی
- سایه دائمی وحشت بر زندگی کودکان غزه
- سرمقاله
- کشورهایی که رنگ جام جهانی را ندیده اند!
- بار نهضت کتابخوانی بر دوش نهاد کتابخانههاست
- روزبه نعمتالهی: مردم به من انرژی برگزاری کنسرت را دادند
- چرا باید سیره حضرت زینب(س) سرلوحه زندگی خویش قرار دهیم؟
- جزییات توافق نیم میلیارد دلاری بین ایران و ترکمنستان
- خاطرات خوش قلعهنویی مقابل ازبکها؛ در انتظار هتتریک امیر در تاشکند!
- فیلمبرداری «آواز خرس» به پایان رسید
- یادداشت
- ملزومات ایجاد بانک توسعهای تخصصی برای حمایت از دانشبنیانها
- گپ و گفت