|
وزیر میراث فرهنگی؛
کاخ ها را به مردم بسپارید
2 در 17 سال گذشته صورت گرفت؛
افزایش 31 برابری سرقت از اماکن خصوصی
2 امتیاز در مورد بازار چهار میلیارد دلاری لوازم آرایشی و بهداشتی در کشور گزارش میدهد؛
پهن کردن فرش قرمز برای تولیدکنندگان
3 افزایش بیسابقه قیمت غذا؛
مصرف مواد غذایی با کاهش عجیب روبرو شد
3 از فیفادی تا فیفادی، استعفاتایمِ یحیی!
سرگذشت همه استعفاهای یحیی در پرسپولیس
4 سرمقاله
بحران ازدواج
هومن جعفری
شبکه های اجتماعی را واژه بحران ازدواج به تسخیر خود درآورده است!
گویا نشسته اند و شمرده اند که در میان ازدواج نکرده های دهه شصت، تعداد مردان نیم میلیون بیشتر است و این یعنی اینکه بحران ازدواج داریم.
بحران ازدواج فقط در ازدواج نکرده ها خلاصه نمی شود. آمار طلاق یا دعواها و حتی خشونت خانگی را که دنبال کنید بیشتر متوجه می شوید که ما هم در ازدواج نکردن بحران داریم هم در ازدواج کردن!
یکی از عوامل اصلی بحران ازدواج در ایران،
ایده آلهای فرهنگی و اجتماعی است که فشارهای سنگینی را روی جوان ها ایجاد کرده است.
می دانیم میزان فشاری که به فرزندان می آید از حد پذیرش آنها بیشتر است. بسیاری از آنها در تمام زندگی هیچ تصمیم مهمی برای خود نگرفته اند و حتی رشته دانشگاه خود را انتخاب نکرده اند و طبیعتا اولین تصمیم بزرگ آنها اولین اشتباه بزرگ آنها خواهد بود. چرا؟ چون تجربه ای از تصمیم گرفتن ندارند و این تجربه نداشتن، برایشان هزینه ایجاد می کند.
عدم توانمندسازی اقتصادی جوانان را هم نباید دست کم گرفت. شرایط اقتصادی نامساعد، بالا رفتن عجیب قیمت مسکن و تورم در ایران موجب شده است که جوانان نتوانند منابع مالی کافی را برای تشکیل خانواده تأمین کنند.
این امر باعث میشود که سن ازدواج خیلی ها بگذرد. همچنین ملاک ازدواج هم از ازدواج فرهنگی و اجتماعی به ازدواج اقتصادی تغییر می کند که این هم دستاوردهای منفی خودش را در جامعه رواج می دهد.
تغییرات جمعیتی و سنی نیز در بحران ازدواج نقش دارند. با افزایش میانگین امید به زندگی و افزایش میانگین سنی برای ازدواج، جمعیت ایران به سمت ازدواجی دیرتر سوق داده شده و این موضوع نه تنها باعث بالا رفتن میانگین سن ازدواج در جامعه میشود، بلکه شانس رسیدن به همسر مناسب را نیز کاهش میدهد.
همه اینها را نوشتیم اما احساس می کنم مشکل این چیزها نیست. جامعه امروز ایران خاصه جامعه جوان پا در هواست! نه می داند یا برود نه می تواند بماند یا برود!
جامعه امروز ما هزار و یک مشکل دارد به فرض دو جوان با هم کنار آمدند. به فرض خانواده هایشان، رویای زندگی شان را نابود نکردند. به فرض هزار اتفاق افتاد. پولشان به تشکیل زندگی می رسد؟ به تهیه خانه استیجاری می رسد؟ به راه انداختن کسب و کار می رسد؟ بحران اجتماعی بدی را تجربه می کنیم که سال به سال بدتر هم می شود!
تحلیلگر مسائل حقوقی در گفت وگو با امتیاز؛
آیا تغییرات ایجاد شده در قوانین مربوط به مهریه میتواند مشکلات این حوزه را کاهش دهد؟
1 حضور داوران خارجی و داوران زن موسیقیدان برای اولین بار در جشنواره موسیقی فجر
7 سخنگوی اقتصادی دولت تاکید کرد؛
کاهش نرخ بیکاری موید رشد اقتصادی با کیفیت ۶ ماهه امسال
3 چرا چهره شهید سلیمانی در سریال «ترور» نشان داده نمیشود؟
8 گپ و گفت
تحلیلگر مسائل حقوقی در گفت وگو با امتیاز؛
آیا تغییرات ایجاد شده در قوانین مربوط به مهریه میتواند مشکلات این حوزه را کاهش دهد؟
ناصر فومنی، تحلیلگر مسائل حقوقی در گفت وگو با روزنامه امتیاز عنوان کرد: تمام مشکلاتی که در این سالها برای آقایان و خانمها در مورد مهریه ایجاد شده به دلیل نبود حق برابر در موضوع طلاق است. ازدواج یک امر متعادل و مساوی است که بین زن و مرد اتفاق میافتد و هنگام جاری شدن صیغه عقد، زن درخواست ازدواج را مطرح میکند و مرد بله را میگوید.
ناصر فومنی ادامه داد: یعنی برای شروع زندگی درخواست و خواست دو طرف بر اساس عدالت مطرح است اما در مورد طلاق این اتفاق نمیافتد و فقط مرد حق دارد که زن خود را طلاق دهد ولی زن اجازه طلاق دادن مرد را ندارد. اینجاست که نابرابری ایجاد میشود و ریشه همه مشکلات در این نابرابری است. بدون حق طلاق، زن به نوعی در اسارت مرد قرار میگیرد و نمیتواند به راحتی از این اسارت در بیاید و مرد مهری را برای اسارت گرفتن زن میدهد و در قبال آن حق طلاق را به دست میآورد.
این تحلیلگر مسائل حقوقی تصریح کرد: اگر موضوع طلاق نیز مثل ازدواج به رضایت دو طرف باشد و هر وقت زن خواست بتواند خود را مطلقه کند، این مشکل برطرف میشود. اکنون زنان درخواست طلاق میدهند اما چون حق طلاق با مرد است، برای گرفتن طلاق دچار مشکل هستند و بسیاری از آنها مهریه را وسیلهای برای آزادی خودشان از ازدواج قرار میدهند. یعنی زن از ابزار مهریه برای فشار آوردن و خارج شدن از اسارت مردی که نمیخواهد زندگی مشترکش را با وی ادامه دهد، استفاده میکند و قدر مسلم با این روند خانوادهها دچار آسیب میشوند.
ناصر فومنی، تحلیلگر مسائل حقوقی در پایان گفت وگو با روزنامه امتیاز با اشاره به اینکه چندین سال است که مدام قوانین طلاق تغییر داده میشود اما این تغییرات نتیجه بخش نبوده و مدام نیاز به تغییر قوانین و تصویب قوانین جدید احساس میشود، گفت: به نظر من مشکلات مربوط به طلاق و مهریه ادامه خواهد داشت تا اینکه زن و مرد هم در مورد شروع زندگی مشترک و هم در مورد پایان زندگی مشترک حق مساوی داشته باشند.
پساز ۹ سال وقفه؛
عملیات عمره آغاز میشود انجام روزانه ۴ پرواز به سرزمین وحی
عملیات اعزام زائران ایرانی به عمره، پس از ۹ سال وقفه از امروز۱۳ دی آغاز میشود و تا ۲۸ اسفند ادامه مییابد. رضا نخجوانی - مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی- از اعزام زائران ایرانی عمره از طریق ۱۰ فرودگاه کشور به خانه خدا خبر داد و گفت: تمام فرودگاههای عامل در عملیات عمره همچون عملیات حج تمتع و اربعین در حالت آمادهباش هستند و تکریم مسافران سرزمین وحی را سرلوحه کار قرار دادهایم. او همچنین تایید کرد: باتوجه به شرایط نامساعد جوی در فصل زمستان و احتمال تاخیر و لغو برخی پروازها، باید اطلاعرسانی هوشمندانه از سوی بخشهای مرتبط از جمله شرکتهای هواپیمایی داشته باشیم تا شاهد ازدحام جمعیت در سالنهای فرودگاهی نباشیم. همچنین شمسالدین فرزادیپور - مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران- با اشاره به برنامههای هما برای عملیات پروازهای عمره امسال، به وزارت راه و شهرسازی گفت: حدود هفت ایستگاه پروازی به «هما» واگذار شدهاست. علاوه بر انجام مذاکرات و برگزاری جلسات با سازمانها و مراجع ذیربط در خصوص انجام سفرهای حج، با کشور عربستان نیز هماهنگیهای لازم انجام شدهاست. وی تعداد ناوگان مورد نیاز برای ارائه خدمات به زائران را منوط به اعلامنظر سازمان حج و زیارت دانست و گفت: این سازمان در مذاکرات با هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران «هما»، درخواست انجام روزانه دو پرواز را داشته است اما امکان تغییر و افزایش تعداد پروازهای ویژه سفرهای حج نیز وجود دارد. معاون وزیر صمت خبر داد:
مافیای دارو واقعی است؛ تشکیل پرونده مافیای دارو در قوه قضاییه
معاون وزیر صمت با بیان اینکه مافیای دارو ادعا نیست بلکه موثق است، گفت: به برخی از فعالان این صنعت که منکر مافیا بودند گفتم اگر شک دارید در آینه نگاهی بندازید تا ببینید. محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت در گفتوگوی تلویزیونی اظهار کرد: باندهایی در داخل و خارج از کشور برخلاف مصالح ملی در حوزه دارو فعال هستند و اقداماتی را انجام دادهاند، به طوری که امروز حتی یک سریال تلویزیونی بر مبنای پروندههای موجود ساخته شده است. وی گفت: این افراد در برخی موارد با ترویج واردات بی رویه و فشار بر مصرف کننده نهایی به دنبال منافع خود هستند و باید آنها را از صنعت داروسازی جدا کرد. برادران افزود: دستگاههای نظارتی پروندههایی را به صورت شفاف در خصوص مافیای دارو ارائه کردهاند و نمیتوان آن را انکار کرد، اصل نظارت به عهده سازمان غذا و دارو است و ما هم خواهان تشدید نظارتها بودیم، البته همین تشدید نظارتها هم منجر به اعتراض برخی از افراد در این صنعت شده است و با انکار موضوع تلاش دارند از نظارتها بکاهند. وی ادامه داد: مصادیقی که در خصوص مافیای دارو وجود دارد صرفاً ادعا نیست بلکه برای برخی از آنها پروندههایی در قوه قضائیه تشکیل شده است و موضوع موثق است.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت گفت: در سالهای گذشته ردپای مافیای دارو را مشاهده کردهایم و حتی به برخی از فعالان این صنعت که منکر مافیا بودند گفتم اگر شک دارید در آینه نگاهی بندازید تا ببینید.
یادداشت
جهان درون زن انقلابی
️ آزاده محمودیان
گسترهٔ اثر زن تراز ایران اسلامی به خانه و خانواده خلاصه نمیشود. اگرچه زمان خروج از خانه را به اقل میرساند اما میداند غریبه بودنش با اجتماع، مادریاش را تضعیف خواهد کرد.
۱. والاترین مقام زن، مادری است. مادر، کارخانهٔ انسانسازی است. جسم انسان با عصاره و استخوان او، و جان انسان با ملکات او متکوّن شده و پرورش مییابد. دنیا و عقبای انسان شکل میگیرد در بطن مادر؛ که «السّعید سعید فی بطن اُمّه و الشّقی شقی فی بطن اُمّه». بطن و رحم مادر نازنین محل صورتگری پرودگار است. زن تراز ایران اسلامی با این حقیقت ناب آشناست و آن را مایهٔ شرافت خود در جهان میداند؛ و میداند هیچ شأنی از شئون او همتای شأن مادری نیست. او چراغ خانه و محور خانواده و خزانهٔ محبت است؛ پس میداند که به او سکونت و آرامش مییابد مرد؛ به قلب او، به محبت او و به فهم او تکیه میزند و در مردانگیاش تواناتر میشود. پس حرمت مردش را ارج مینهد و مایهٔ قوام و حرمت خود میداند. او هیچ وظیفهای را به اندازهٔ خدمت به همسر و فرزندان مایهٔ کمال نمیپندارد. زن تراز ایران اسلامی آگاهانه و مشفقانه بار داخل خانه را بهدوش میکشد و مدیریت خانه و خانواده را به مرد وامینهد. شأن خود را اجل از آلودگی در رقابتهای بیشخواهانهٔ خارج از خانه میداند. در پرورش جسم و جان فرزند دچار استیصال و درماندگی نمیشود و آن را به غیر نمیسپارد.
۲. گسترهٔ اثر زن تراز ایران اسلامی به خانه و خانواده خلاصه نمیشود. اگرچه زمان خروج از خانه را به اقل میرساند اما میداند غریبه بودنش با اجتماع، مادریاش را تضعیف خواهد کرد. او نه اسیر گوشهنشینی و کاهلی است و نه حضور خود در اجتماع را مفسدهانگیز میپندارد. او عفاف فاطمی را سپر خویش میسازد و بار وظایف اجتماعیاش را به دوش دیگری نمینهد. در برابر ناهنجاریهای جامعهاش بیتفاوت نیست، به غصهخوردن و تضرّع صِرف بسنده نمیکند، بلکه در جستجوی راهکار و اثر است و به تأسی از زینب(سلامالله) در بیدار شدن غفلتزدگان نقش مؤثر ایفا میکند. او از این اثر اجتماعی در پی تعالی خود و جامعه است؛ حضورش در اجتماع یا علم میآفریند یا آرامش و امنیت؛ اما خود را مصروف و مستهلک حضور خارج از خانه نمیکند. شغل او مشغولیتی است کمالآفرین. هر روزش بالاتر است و میداند که جز این، خسارت است برای او و اهل خانه؛ که خرد و کلانش به او تکیه دارند. زن تراز، از سیاست، بیگانه نیست. سیرهٔ اهل بیت(علیهمالسلام) را نهفقط از زاویة خودسازی، بلکه جامع میخواند و میداند؛ پس دینو دینداریاش با سیاست و جامعهپردازی غریبه نیست. او دغدغهٔ کسب بصیرت دارد، برای خود و خانواده و جامعهاش؛ پس مانع اشتباهات و زمینهساز انتخابهای درست میشود.
۳. جهان درون زن انقلابی سرشار از صیرورت است. او مشتاقانه بهدنبال فهم حقیقت هستی و کشف رازهای جهان است. در رابطهاش با پروردگار نیز به زینب(سلامالله) اقتدا دارد که پس از واقعه سترگ کربلا و آتشِ داغ و مظلومیت عزیزان، حتی یک شب در بیابانهای اسارت، تهجد و التجای به ملکوت عالم را ترک نمیکند و با وجود کمری خم شده از غم، قیام و قعود طولانی دارد. زن معیار ایران اسلامی نیز به رشتهٔ اتصال به حق، متمسک شده است؛ پس مرارتهای زندگی، او را در خود نمیشکند و جسم خستهاش را با کمالِ عبادت و دانشاندوزی آرام میکند. او اهل حکمت است و از روزمرگی و همچونهمگانزیستن میهراسد. او «میخواند و بالا میرود» و از پس خودسازی، برای دردهای خود، خانه و جامعه نسخههای ناب مییابد. خودبسنده و سطحیپسند نیست، در عمق، غواصی میکند. برای طراوت جانش بیش از زیبایی جسمش عمر صرف میکند و خود را به ملعبهای برای التذاذ همگانی تقلیل نمیدهد. او به عدالت باورمند است و مسحور روایتسازیهای کجِ «برابری جنسها» نمیشود و در قوارهٔ زن غربی ظاهرشدن را مایهٔ شرمساری میبیند. پایان سخن آنکه، الگوی زن تراز ایران اسلامی، دُرّ یگانهٔ خلقت و حجت کامل بر حجج الهی، زهرای اطهر است. هم او که با وجود حیات کوتاهش تصویری روشن برای تمام زوایای زندگی زن مسلمان، از خودسازی و عبادت و مادری و شفقت و تعلیم خلق و ولایتمداری و...، پیش دیدگان زنان عالم در همه دورانها قرار داده است.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16132/39471/129613
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16132/39471/129614
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16132/39471/129615
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16132/39471/129616
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16132/39471/129617
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16132/39471/129618
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16132/39471/129619
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16132/39471/129620
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16132/39471/129621
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16132/39471/129622
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16132/39471/129623
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16132/39471/129624
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16132/39471/129625
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16132/39471/129626
|
- کاخ ها را به مردم بسپارید
- افزایش 31 برابری سرقت از اماکن خصوصی
- پهن کردن فرش قرمز برای تولیدکنندگان
- مصرف مواد غذایی با کاهش عجیب روبرو شد
- سرگذشت همه استعفاهای یحیی در پرسپولیس
- سرمقاله
- آیا تغییرات ایجاد شده در قوانین مربوط به مهریه میتواند مشکلات این حوزه را کاهش دهد؟
- حضور داوران خارجی و داوران زن موسیقیدان برای اولین بار در جشنواره موسیقی فجر
- کاهش نرخ بیکاری موید رشد اقتصادی با کیفیت ۶ ماهه امسال
- چرا چهره شهید سلیمانی در سریال «ترور» نشان داده نمیشود؟
- گپ و گفت
- عملیات عمره آغاز میشود انجام روزانه ۴ پرواز به سرزمین وحی
- مافیای دارو واقعی است؛ تشکیل پرونده مافیای دارو در قوه قضاییه
- یادداشت