|
سرمقاله
ایران نیازمند حمایت
بیشتر از مشاغل خانگی
هومن جعفری
داشتم بیش از همیشه به این فکر می کردم که مشاغل خانگی قطب اقتصادی بزرگی است که نقش مهمی در توسعه اقتصادی طبقات فرودست و بهبود شرایط اقتصادی نیازمندان دارد. حمایت از مشاغل خانگی به منظور تقویت این بخش کوچک ولی حیاتی از اقتصاد، اهمیت بسیاری دارد.
حمایت از مشاغل خانگی باعث ایجاد اشتغال داخلی میشود. این اشتغالها عموماً به صورت مستقل و خودکارانه ایجاد میشوند و برای فرد به عنوان مشاغل تمام وقت و پاره وقت، فرصت کار و درآمدی پایدار فراهم میآورند. این ایجاد اشتغالها، کمک به کاهش نرخ بیکاری و افزایش درآمد و رفاه افراد میکند.
حمایت از مشاغل خانگی به صورت مشخص به زنان کمک میکند تا در کنار تعهدات خانوادگی، از مهارتها و استعدادهایشان بهرهبرداری کنند. این مشاغل، امکان ادغام بیشتر زنان در فعالیتهای اقتصادی را فراهم میکند و آنها را از وابستگیهای مالی فرهنگی واهلی مستقل میکند. به این ترتیب، توانمندسازی زنان و ارتقای آنها در جامعه ترویج مییابد.
حمایت از مشاغل خانگی به حفظ و نگهداری از فرهنگ و صنایع دستی کشورها کمک میکند. بسیاری از مشاغل خانگی بر پایه صنایع دستی، خلق و تولید محصولات فرهنگی و هنری استوار هستند. حفظ این میراث فرهنگی با حمایت از مشاغل خانگی، فرصتی را برای ارتقای و توسعه صنایع دستی و زندگی هنری افراد فراهم میکند.
مشاغل خانگی عموماً در سطح محلی فعالیت میکنند و محصولات و خدمات خود را به مشتریان محلی ارائه میدهند. از طریق حمایت از این مشاغل، اقتصاد محلی تقویت میشود و بیزینسهای محلی رشد و توسعه مییابند. این رشد محلی، امکان تأمین نیازهای جامعهی محلی و افزایش درآمد و بینش را به همراه دارد. با حمایت از مشاغل خانگی و ایجاد اشتغالات در شهرستانها و مناطق روستایی، مهاجرت افراد به شهرها کاهش مییابد. همچنین، امکان ایجاد کسب و کارهای خانگی در محل زندگی افراد را فراهم میکند و از پراکندگی جمعیت و توسعه مناسب در مناطق مختلف کشور حمایت میکند. به طور کلی، حمایت از مشاغل خانگی نقشی بسزایی در توسعه اقتصادی و اجتماعی دارد. ایجاد اشتغال داخلی، فراهم کردن محیط مطلوب برای زنان، حفظ فرهنگ و صنایع دستی، توسعه اقتصاد محلی و کاهش مهاجرت به شهرها از جمله هدفها و اهمیتهایی است که حمایت از مشاغل خانگی به همراه دارد. این حمایتها باعث تنوع اقتصادی، افزایش درآمد و بهبود شرایط زندگی افراد در جامعه میشود. کاش نهادهای اقتصادی برای مشاغل خانگی تسهیلات مناسبی در نظر بگیرند. با این وضع اقتصادی جامعه، حمایت از اقشار محروم باید جایش را به اشتغال زایی برای طبقات محروم بدهد.
وزیر اقتصاد:
اقتصاد ایران از چاله رکود خارج شد
3 «امتیاز» از روش های تامین انرژی در کشور گزارش میدهد؛
افزایش ظرفیت تولید برق در ایران
3 خودروهای وارداتی بدون خریدار ماندند؟
3 وزیر بهداشت عنوان کرد؛
شبکه بهداشت ایران در دنیا زبانزد است
2 از ترقه تا بمبترکانی؛
استقلالیها در بازار زمستانه اوج میگیرند
4 متخصص پزشکی در گفت و گو با امتیاز مطرح کرد؛
اجرای بهروزترین روشهای درمانی دنیا در مراکز درمان ناباروری کشور
1 وزیر راه و شهرسازی خبر داد:
ساخت واگن مسافری از طریق تهاتر نفت
4 برگزار سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
7 حواشی جشنواره فجر به فیلمها آسیب نمیزند؟
8 گپ و گفت
متخصص پزشکی در گفت و گو با امتیاز مطرح کرد؛
اجرای بهروزترین روشهای درمانی دنیا در مراکز درمان ناباروری کشور
یک متخصص پزشکی در گفت و گو با امتیاز عنوان کرد: در حال حاضر بیش از ۱۰۰ مرکز ناباروری سطح ۳ و ۳۰ مرکز سطح ۲ در کشورمان فعال است که حدود ۸۵ درصد موارد ناباروریها در مراکز سطح ۲ قابل درمان هستند. در واقع در هر استان باید یک مرکز سطح ۳ درمان ناباروری وجود داشته باشد. در سطح یک مطبها، در سطح ۲ متخصص زنان و ارولوژیست و آزمایشگاه و متخصصان طب ایرانی و در سطح سه بیمارستانها و مراکز ناباروری تخصصی هستند که درمان را در سطح سه انجام میدهند. فاطمه سادات موسوی افزود: ایران به اذعان سازمانهای جهانی جزء ۱۰ کشور برتر دنیا در درمان ناباروری است. در سالهای اخیر ایران در زمینه درمان ناباروری به پیشرفتهای گستردهای دست یافته است و علاوه بر اینکه دیگر ایرانیها برای درمان ناباروری به خارج سفر نمیکنند؛ بلکه بسیاری از زوجهای نابارور در کشورهای مختلف جهان، ایران را به عنوان مقصد درمانی خود انتخاب میکنند و هم اکنون جدیدترین، بهترین و بهروزترین روشهای درمانی دنیا در مراکز درمان ناباروری کشور که به بیش از ۱۰۰ مرکز رسیده، در حال اجراست. این متخصص پزشکی ادامه داد: یکی از مسائلی که زوجهای نابارور را دچار مشکل میکرد، هزینههای درمانی ناباروری بود که بخش زیادی از این هزینه تحت پوشش بیمه قرار گرفته است. در واقع از سال جاری دستورالعمل ابلاغی توسط شورای عالی بیمه شامل ۲ بخش خدمات سرپایی از جمله دارو، آزمایشات، خدمات تصویربرداری، ویزیت پزشک و خدمات بستری است، هم اکنون سطح و عمق خدمات پوششی برای زوجین نابارور افزایش پیدا کرده است، از جمله اینکه اقلام دارویی از ۶۳ به ۶۶ قلم افزایش داشته و این خدمات ۹۰ درصد پوشش بیمهای دارند. این متخصص پزشکی در پایان گفت و گو با امتیاز عنوان کرد: همچنین ۷ نوع خدمت تصویربرداری، ۱۶ کد خدمت آزمایشات ژنتیک برای زنان دارای سقط مکرر و افزایش تجهیزات و لوازم مصرفی برای درمان ناباروری از ۲۸ به ۲۹ قلم با پوشش ۹۰ درصدی تحت پوشش بیمه قرار دارد. برای دریافت خدمات فوق تخصصی مانند میکرواینجکشن، لقاح مصنوعی یا IUI و IVF اگر بیمار به مراکز دولتی مراجعه کند، ۹۰ درصد تعرفه دولتی پوشش داده میشود، اما در سایر بخشها ۹۰ درصد تعرفه عمومی غیر دولتی پوشش داده میشود.
وزیر نیرو خبر داد:
سرمایهگذاری ۱۲۰۰ میلیارد تومانی دولت سیزدهم در صنعت آب و برق
وزیر نیرو به رشد ۲۳ برابری تأسیسات آب و برق نسبت به ابتدای انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: ۱۲۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری در صنعت آب و برق در دولت سیزدهم انجام میشود.علیاکبر محرابیان ضمن اشاره به برنامه ارائه شده به مجلس شورای اسلامی هنگام رأی اعتماد خاطرنشان کرد: هدفگذاری انجام شده برای طرحهای اولویتدار در مجموع برای صنعت برق ۷۵۷ همت، برای صنعت آب و فاضلاب ۱۰۵ همت و برای صنعت آب نیز ۳۶۲ همت بود که در مجموع به بیش از ۱۲۰۰ همت (هزار میلیارد تومان) میرسد. محرابیان گفت: مجموع پروژههای بهرهبرداری شده تا کنون به ۴۰۰ همت میرسد و نیز پروژههایی که باید تا پایان عملکرد دولت تکمیل شود نیز ۸۲۰ همت است.وی ادامه داد: هدفگذاری صورتگرفته در بخش آبرسانی ۷۰۰ میلیون مترمکعب بود که به مجلس شورای اسلامی ارائه شد و تاکنون ۵۶ پروژه با ظرفیت ۱۱۴۴ میلیون مترمکعب در سال تکمیل شده است و عملکرد این بخش از برنامه چهارساله ۱۸۰ درصد بوده است. وزیر نیرو خاطرنشان کرد: پروژههای برنامهریزی شده که تا پایان این دوره تکمیل میشود، این عدد را به ۲۱۰۰ میلیون مترمکعب خواهد رساند که نسبت به برنامه ارائه شده ۳۰۰ درصد رشد خواهد داشت. محرابیان در باره سدسازی نیز گفت: برنامه ارائه شده به مجلس تأمین ۵.۴ میلیارد مترمکعب برای ۲۹ مخزن بود که تاکنون ۲۱ سد با حجم مخزن ۳.۹ میلیارد مترمکعب به بهرهبرداری رسیده است و تا پایان دولت نیز به عدد ۵۵ سد با حجم ۸ میلیارد مترمکعب خواهیم رسید. مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران اعلام کرد:
افزایش 5/1 میلیون لیتری تولید بنزین
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران از افزایش ۱.۵ میلیون لیتری تولید بنزین روزانه این پالایشگاه با اجرای پروژه سیسیآر (واحد بنزینسازی) خبر داد.
حامد آرمانفر اظهار کرد: با اجرای پروژه ارتقای کیفی نفتکوره پالایشگاه تهران، مقدار گوگرد مازوت از ۳.۵ درصد به نیم درصد خواهد رسید که در شرایط ناترازی گاز و استفاده نیروگاهها از سوخت دوم بسیار کمککننده خواهد بود.
وی افزود: کل فضای شرکت پالایش نفت تهران ۴۷۰ هکتار است که از این مقدار ۲۰۰ هکتار مربوط به فضای صنعتی و ۲۸۰ هکتار مربوط به فضای سبز است که با استفاده از پساب کلانشهر تهران آبیاری میشود. مدیرعامل پالایشگاه نفت تهران تصریح کرد: فضای سبز پالایشگاه نفت تهران در سالهای گذشته وضع مطلوبی نداشت، اما با استفاده از پساب تصفیهشده پالایشگاه برای آبیاری درختان شرایط آن بسیار مناسب شده است. وی افزود: امروز کاشت ۳ هزار اصله نهال در پالایشگاه نفت تهران کلید خورد که از این مقدار ۱۰۰۰ اصله مربوط به درختان زیتون، ۳۰۰ اصله سنجد و هزار اصله توت و ۲۵۰ اصله بادام و… است که امروز بهصورت نمادین چند نهال کاشته شد. آرمانفر با اشاره به اینکه کل پروژههای در حال اجرای این شرکت محیط زیستی است، بیان کرد: همه این پروژهها برای بهبود کیفیت هوا، خاک و محیط زیست اجرایی میشود. وی از اجرایی شدن پروژه تصفیه روزانه ۵۲ هزار مترمکعب پساب پالایشگاه نفت تهران خبر داد و گفت: بخشی از این پروژه راهاندازی شده و امیدواریم بهزودی تکمیل و وابستگی ما به آب لولهکشی بهطور کامل برطرف شود.
در طول دولت سیزدهم صورت گرفت؛
برق رسانی به ۴۴۰ روستا و ۱۸۰۰۰ خانوار عشایری
در طول دولت سیزدهم ۴۴۰ روستا برقدار شد و علاوه بر توسعه و بهسازی شبکه در ١٤ هزار و ٥٦١ روستا، برق ١٨٠٠٠ خانوار عشایری نیز از طریق سامانه های قابل حمل خورشیدی تامین شده است.
مجری طرح برق روستایی توانیر طی گزارشی، از اقدامات طرح برق روستایی در دولت سیزدهم (از ابتدای هفته دولت در سال ١٤٠٠) را برق رسانی به ٤٤٠ روستای فاقد برق با ٤ میلیون نفر جمعیت تحت پوشش عنوان کرد. این گزارش میافزاید: طی این مدت طرح توسعه و بهسازی شبکه برق روستاها (طرح بهارستان) در ١٤ هزار و ٥٦١ روستای کشور به مرحله اجرا درآمد و ١٨ هزار خانواده عشایر کوچ رو از طریق سامانههای قابل حمل خورشیدی از نعمت برق بهره مند شدند. عملکرد طرح برق روستایی توانیر حاکی است، جابه جایی ١٦٢ هزار اصله پایه برق، اصلاح ١٣.٥ هزار کیلومتر شبکه و نصب ١٤٨ هزار عدد روشنایی و ٥ هزار و ١٠٠ دستگاه ترانسفورماتور در کنار توسعه شبکه و تأمین برق ٢٥٠ هزار متقاضی جدید از دیگر اقدامات انجام شده محسوب میشود و اقدامات متعددی نیز در جهت اصلاح و احداث روشنایی معابر روستایی، تقویت شبکه و رفع ضعف ولتاژ مشترکان، اصلاح فرسودگی شبکه و بهسازی شبکه فوق توزیع مناطق روستایی کشور به انجام رسیده است.
گفتنی است در حال حاضر ٩٩.٨ درصد جمعیت روستایی کشور از نعمت برق برخوردارند و این میزان در مقایسه با متوسط جهانی (٨٢ درصد) از رشد بالاتری برخوردار است.
یادداشت
لزوم نقشآفرینی رسانه تراز انقلاب در گسترش حرکتهای جهادی
️ محمدحسین رجاییفر پژوهشگر و مدرس دانشگاه
اینپژوهشگر معتقد است خدمتگزاری به مردم از شعارهای پایهای انقلاب اسلامی است و کسانی که قدمت سنی دارند و دهههای اول انقلاب را به یاد دارند شهادت میدهند که چگونه امر مساعدت و معاضدت مردم به مردم و حتی مشارکت دولت در این امر خیر، در قالب خدمتگزاری صادقانه خود را نشان میداد و چه مشکلاتی که از این طریق بر طرف میشد. امروزه هم حرکتهای بیشائبه و جهادی که در اقصی نقاط کشورمان اتفاق میافتد یادآور این آرمان بلند انقلاب اسلامی است. رسانه تراز انقلاب اسلامی باید بتواند در اشاعه حرکتهای جهادی، همدلی، گسترش تعاون و همکاری مردمی و حضور حداکثری آنها در رفع نواقص اجتماعی و مددرسانی به مردم، بیشترین نقش را داشته باشد.
در ادامه مشروح متن یادداشت رجاییفر را میخوانیم؛
برای کشف و فهم یک رسانه در تراز انقلاب اسلامی به منظور تجدید نظر یا بازآرایی نظام آن رسانه، ابتدا باید انقلاب اسلامی را مورد بازخوانی قرار داد و به فلسفه چرایی و چگونگی آن توجه کرد. امری که شاید امروزه کمی تصنعی شده و در قالب تعظیم شعائر، یادبودها و خاطرهها خود را نشان میدهد. انقلاب اسلامی، رسانهای همتراز و لایق ارزشهای خود را میطلبد.
بیشک، برای فهم انقلاب اسلامی باید درک و فهم عمیقی از تحولات معرفتی جهان از عصر قرون وسطی تا زمان پست مدرن داشت. با این فهم و درک علمی و معرفتی تازه متوجه میشویم که انقلاب اسلامی با عقبه پیوند تاریخی خود به صدر اسلام و آموزههای نبوی و علوی، نوعی مواجهه و مقابله با ارزشهایی بود که در جهان غرب، آن هم به معنای جغرافیایی آن به بشر عرضه شد و امروز در تار و پود وجود آدمیان نفوذ کرده است.
مواجهه انقلاب اسلامی با جاهلیت معاصر و ارزشها و مبانی عرضه شده آن، صرفاً نوعی مواجهه سلبی و طردی نبود. آنچه که اعجاب جهان را برانگیخت این بود که انقلاب توانست ارزشهای نوینی را به بشر عرضه کند که تناسب حداکثری با ابعاد وجودی او دارد. فطرتش آنها را میخواهد، عقلش ارزشهای ارائه شده را میپسندد و قلبش میتواند به ارزشها عشق بورزد و آنها را جایگزین اصول، مبانی و ارزشهایی کند که زودگذر و مقطعی، مادی صرف و خارج از نیازهای واقعی انسان هستند.
این است جان و روح انقلاب اسلامی که باید درک شود و مورد تاَمل و بازخوانی قرار گیرد و معارف پیشنهادی آن در مقایسه با محصولات معرفتی دنیا و مغرب زمین مورد مطالعه جدی قرار گیرد. در واقع، انقلاب اسلامی گفتمانی را پدید آورد که در آن عدالت محوری، آزادی، سادهزیستی، عزت بینالمللی، کرامت انسانی و نگاه جنسیتی به انسان نداشتن و دهها فضیلت دیگر با جزئیات خاصی مطرح شد. مفاهیمی که تفاوت ماهوی و بنیادی با عرصههای معرفتی غرب و شرق داشت و از پایه و اساس، به دنبال ساخت و بر ساخت جهانی دیگر بود. امروزه غربت انقلاب اسلامی در فراموشی بایدها و نبایدهایی است که از روز اول به دنبال آن بود و آن را با عقبه مستدل خود از صدر اسلام و با آموزههای وحیانی و قرآنی و روایی، به جهان بشریت عرضه میداشت.
اینک با سهولت بیشتر و امکان ارائه براهینی معتبر میتوانیم از نظام رسانهای در تراز انقلاب اسلامی سخن بگوییم. رسانه انقلاب اسلامی، رسانه توده مردمی است که با تراکم ثروت در دست خواص و از ما بهتران مخالف اند. مواجهه با سلطه غرب و شرق که بلندترین آرمان انقلاب اسلامی است در این رسانه به شکل یک منطق موجه خود را نشان میدهد و مقبول دست اندرکاران و اربابان رسانهای قرار میگیرد. گرچه تمام این آموزهها در دو سطح معرفتی و مهارتی مطرح میشود به این معنا که آموزههای انقلاب اسلامی نیازمند معرفت و آشنایی و پذیرش است اما ارائه آن در رسانه به زبان رسانهای نیازمند است و به تعبیری با بال مهارتی امکان پذیر است.
خدمتگزاری به مردم از شعارهای پایهای انقلاب اسلامی است و کسانی که قدمت سنی دارند و دهههای اول انقلاب را به یاد دارند شهادت میدهند که چگونه امر مساعدت و معاضدت مردم به مردم و حتی مشارکت دولت در این امر خیر، در قالب خدمتگزاری صادقانه خود را نشان میداد و چه مشکلاتی که از این طریق بر طرف میشد. امروزه هم حرکتهای بیشائبه و جهادی که در اقصی نقاط کشورمان اتفاق میافتد یادآور این آرمان بلند انقلاب اسلامی است. رسانه همتراز باید بتواند در اشاعه این همدلی و گسترش تعاون و همکاری مردمی و حضور حداکثری آنها در رفع نواقص اجتماعی و مددرسانی به مردم، بیشترین نقش را داشته باشد.
به هرحال هم ترازی رسانه در تراز انقلاب اسلامی و بازآرایی آن نیازمند معرفتی دقیق و مطالعهای عمیق از انقلاب اسلامی است. چرا به وجود آمد؟ عقبه علمی و تاریخی آن چه بود؟ چه ارزشهایی را مطرح کرد؟ و چگونه توانست ارزشهای کاذب را که در قالب سود و نفع و عقلانیت مدرن مطرحاند را زیر سوال ببرد؟ آن وقت رسانه، با پیگیری و تحقق آن ارزشها، آموزهها و دستور العملها، میتواند جایگاه واقعی خود را بازیافته و در بازآرایی نظام رسانهای، توفیقاتی را کسب نماید.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16156/39659/130798
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16156/39659/130799
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16156/39659/130800
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16156/39659/130801
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16156/39659/130802
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16156/39659/130803
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16156/39659/130804
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16156/39659/130805
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16156/39659/130806
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16156/39659/130807
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16156/39659/130808
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16156/39659/130809
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16156/39659/130810
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16156/39659/130811
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/16156/39659/130812
|
- سرمقاله
- اقتصاد ایران از چاله رکود خارج شد
- افزایش ظرفیت تولید برق در ایران
- خودروهای وارداتی بدون خریدار ماندند؟
- شبکه بهداشت ایران در دنیا زبانزد است
- استقلالیها در بازار زمستانه اوج میگیرند
- اجرای بهروزترین روشهای درمانی دنیا در مراکز درمان ناباروری کشور
- ساخت واگن مسافری از طریق تهاتر نفت
- برگزار سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
- حواشی جشنواره فجر به فیلمها آسیب نمیزند؟
- گپ و گفت
- سرمایهگذاری ۱۲۰۰ میلیارد تومانی دولت سیزدهم در صنعت آب و برق
- افزایش 5/1 میلیون لیتری تولید بنزین
- برق رسانی به ۴۴۰ روستا و ۱۸۰۰۰ خانوار عشایری
- یادداشت