

|
سرمقاله
بنیان سست تخریب
عباس سلیمی نمین،
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران
آغاز به کار رسمی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بعد از انتخاب هیئت رئیسه آن، پایانی پر معنا بر اعمال و کرداری بود که بهویژه در کانونهای منفعتطلب برای مدت طولانی جریان داشت.
برخی سیاستورزان مبتدی با کرنش در برابر مدعیان ناشناخته و فاقد کارنامه در این توهم فرو رفته بودند که از این طریق تا بالاترین سطح یک قوه پرواز خواهند کرد، غافل از اینکه با قرائت سوگندنامه نزد چنین افرادی! شأن نمایندگی را به شدت تنزل دادهاند و سایر نمایندگان کسانی را مورد توجه قرار خواهند داد که منزلت مجلس را ارتقا بخشند.
چنین سیاستپیشگانی حتی از این نکته غافل بودند که اعضای احزاب آشکار و شناخته شده، در این وادی پای نمینهند، بلکه صرفاً پایبندی خود را به مرامنامه اعلام میدارند. آنانی که با چنین هزینه سنگینی تنها اعتماد چهار تن از همکاران (بهعلاوه رأی خود به خود) را کسب میکنند میبایست سر مشق مناسبی برای نامزدهای ریاست جمهوری در انتخابات پیش رو باشند.
از سیاستورزی که همواره در ارزیابی خویش و جامعه و حتی در شناخت بافتارها و ساختارها از آفت توهم بهدور نیست باید پرسید آیا ساختار داخلی مجلس میپذیرفت که رؤیاپردازان از اعتبار مجلس بکاهند؟ پاسخ به این پرسش میتواند در انتخابات ریاست جمهوری هم برای ملت و هم برای ناظران بر انتخابات درسآموز باشد.
متأسفانه در هر دوره از انتخابات ریاست جمهوری، شورای نگهبان به برخی افراد اجازه میدهد تا با شرکت در این رقابت مهم ارتقای جایگاه بیابند و شأن جمهور را تنزل بخشند. در انتخابات گذشته افرادی به عنوان رجل سیاسی شناخته شدند که بعد نتوانستند حتی یک نهاد یا بنیاد را اداره کنند.
این رویه باعث شده که اکنون صرفاً از یک جریان طیف اصولگرا چندین فرد آمادگی خود را برای نامزد شدن اعلام دارند. ظاهراً این افراد در هر صورت خود را زیانکار نمیبینند؛ به همین دلیل به رأیی اندک نیز قانعاند. آن چه برای چنین افرادی که همه قواعد را زیر پا میگذارند مهم است قرار گرفتن در سطح ریاست جمهوری از طریق تأیید صلاحیتشان است.
دارندگان این نگاه بر این باورند این سرمایهای است که با آن میتوان خود را به یکباره بالا کشید، هر چند نباید از کوتاهی جریانات سیاسی در انجام وظیفه غافل بود؛ زیرا معنی ندارد که یک جریان را در انتخابات چندین نفر نمایندگی کنند.
البته تحولات مجلس پیامهای دیگری نیز برای این گونه سیاستورزان دارد، مبنی بر اینکه تخریب هدفمند تا مدتی میتواند نظرات را جلب کند، اما از یک زمان به بعد حبابها میترکند و فرد مورد تهاجم سازمانیافته قدرتمندتر خواهد شد. باید توجه داشت بنایی که بر پایههای بسیار سست گذارده شود آوار خواهد شد؛ زیرا جامعهای که نیروی انسانی کارآمد را بزرگترین سرمایه خویش میداند به خوبی به ترفندها واقف خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی:
حلقههای زنجیره صنعت مرغ بازسازی شد
4 مدیرعامل شرکت توانیر خبر داد:
تصویب تغییر ساعت کاری ادارات
1 سقوط 58 درصدی سرانه مصرف لبنیات در ایران
1 تیتر اخبار
رئیس مرکز جنگلهای سازمان منابع طبیعی خبر داد:
کشت ۶۴ میلیون اصله نهال در کشور
صفحه 2
واکنش نکونام به اتفاقات احتمالی روز پایانی؛
اگر دوم شویم ناکامی نیست مثل آرسنال!
صفحه 3
تیتر اخبار
جامعهشناس در گفتوگو با امتیاز؛
آیا امروزه نهاد خانواده مستحکم به حیات خود ادامه میدهد؟
صفحه 1
گزارش «امتیاز» از آمار صعودی مصرف سیگار و قلیان در کشور؛
چیزهایی که از سبد خانوار باید حذف شود
صفحه 5
هزینهکرد ۳۰۸ میلیارد ی برای بهسازی موتورخانهها و همکاریهای فرادستگاهی
گامهای بلند صنعت گاز برای بهینهسازی مصرف گاز طبیعی
صفحه 5
کدام هنرمندان ممنوعالکار از دولت شهید رئیسی مجوز فعالیت گرفتند؟
صفخه 8
گپ و گفت
جامعهشناس در گفتوگو با امتیاز؛
آیا امروزه نهاد خانواده مستحکم به حیات خود ادامه میدهد؟
یک جامعهشناس در گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: پیشرفت روزانه فناوری سبب ایجاد تغییر و تحول در ارزشها و هنجارهای اجتماعی، جابهجایی در اولویتهای زندگی فردی و اجتماعی همراه با شیوههای جدید و روابط اجتماعی سیال و گاه ناامن شده است و به همین دلیل باید نسبت به اهمیت خانواده دغدغه داشته باشیم.
این جامعهشناس افزود: نگرانیهایی که گاه با این سؤال همراه شده که آیا در دوران مدرن، جامعه از تولید و بازتولید خانواده بینیاز شده و نهاد خانواده میرود تا به تاریخ بپیوندد یا اینکه تحولات اجتماعی ما را از خانواده بینیاز نمیکند و این نهاد همچنان مستحکم به حیات خود ادامه میدهد، هر چند ممکن است تحولات را به خود دیده باشد.
وی ادامه داد: در جوامع مختلف در سطح بینالملل، تنوع شکلی خانواده، تحولات نقشی همسران، تحولات نقشی والدین، مادر شاغل جایگزین مادر مراقب، مادر نانآور جایگزین پدر نانآور، فرزندان فقط مصرفکننده نه نیروی انسانی کمک حال خانواده در تأمین نیازهای خانواده، سالمندی و چالشهای جدید، خشونت خانگی، جنسیتی و فرزند آوری به مثابه یک انتخاب نه الزام شماری از تغییرات در بخشهای روبنایی خانواده هستند که در ادامه زیربنای خانواده را نیز با تهدید مواجه میکنند.
صفی اله ملکی تصریح کرد: این تحولات اجتماعی به مراتب حضور و نفوذش در خانواده، این نهاد را از فهم سنتی مشترک خارج و به مفهومی تبدیل کرده است که هم در تعریف و هم در تطبیق به نوعی سردرگمی دچار شده است. همراستا با تحیر مفهومی، حیرت در ادبیات نظری خانواده نیز به چشم میخورد. به این معنا که همسو با تحولات اجتماعی، تحولات نگرشی در حوزه خانواده رخ داده و این تحولات، تصویری متفاوت از خانواده را ارائه کرده است.
این جامعهشناس در پایان گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: فقدان قدر مشترک مفهومی و ساختاری نسبت به خانواده، پردازش نیازها و مسائل آن در سطح سیاستها و برنامههای دولت را نیز با اما و اگرهای فراوانی مواجه کرده است و لازم است تمامی مسئولان فرهنگی برای برون رفت خانواده ها در بحران برخورد با ارزشها و هنجارهای اجتماعی جدید که برنامه ریزی ویژه و خاصی داشته باشند.
مدیرعامل شرکت توانیر خبر داد:
تصویب تغییر ساعت کاری ادارات
از آنجا که تعیین و تنظیم ساعات کار ادارات در اختیار هیاتوزیران است، با اخذ موافقت دولت، ساعات کار ادارات در فاصله ١٥ خرداد تا ١٥ شهریور از ساعت ۶ صبح تا ١٣ خواهد بود.
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: براساس مصوبه هیات وزیران ادارات باید در ساعات کاری مصارف خود را ۳۰ درصد و پس از پایان ساعات کاری ۶۰ درصد کاهش دهند که با نصب کنتورهای هوشمند مصرف برق ادارات کنترلپذیر میشود.
از آنجا که تعیین و تنظیم ساعات کار ادارات در اختیار هیاتوزیران است، با اخذ موافقت دولت، ساعات کار ادارات در فاصله ١٥ خرداد تا ١٥ شهریور از ساعت ۶ صبح تا ١٣ خواهد بود.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای لبنی پاستوریزه ایران خبر داد:
سقوط ۵۸ درصدی سرانه مصرف لبنیات در ایران
به گفته مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای لبنی پاستوریزه ایران در حالی که به دلیل گرانی لبنیات سرانه مصرف محصولات لبنی در کشور به ۵۵ کیلوگرم افت کرده حجم قابلتوجهی از شیر خام تولیدشده در ایران به شکل شیر خشک قاچاق میشود.
احسان ظفری، مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای لبنی پاستوریزه ایران از قاچاق شیرخشک صنعتی ایران به کشورهای همسایه خبر داد و گفت: بالا رفتن قیمت لبنیات و کاهش قدرت خرید مردم به کاهش تقاضا برای این گروه کالایی انجامیده و سرانه مصرف لبنیات کشور از ۱۳۰ کیلوگرم در سال ۱۳۸۹ به ۵۵ کیلوگرم در زمان حاضر افت کرده است؛ به نظر نمیرسد در سال ۱۴۰۳ نیز رویهای متفاوت از آنچه در سالهای گذشته رقم خورده اتفاق بیفتد.
وی افزود: با کاهش تقاضای داخلی برای لبنیات تولید فرآوردههای لبنی نیز صورت دیگری به خود گرفته و حجم زیادی از شیر خام تولیدی در کشور را به صنایع تبدیلی و تولید شیر خشک سوق داده است، این در حالیست که صادرات شیر خشک یک نوع خامفروشی به شمار میآید. ظفری تصریح کرد: بیشتر شیر خشک صنعتی تولیدشده در ایران به پاکستان صادر میشود که بخش قابلتوجهی از صادرات آن از مجاری غیررسمی و به صورت قاچاق صورت میگیرد.مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای لبنی پاستوریزه ایران اظهار کرد: مجموع این اتفاقات به ضرردهی بیشتر واحدهای تولید لبنیات کشور منجر شده و اکنون تنها چند برند مطرح هستند که هنوز به فعالیت ادامه میدهند و تولید در دیگر واحدها با حداکثر ۳۰ درصد ظرفیت ادامه دارد.
وی خاطرنشان کرد: در این شرایط تنها واحدهای تولیدکننده شیرخشک هستند که با ظرفیت کامل تولید میکنند و دلالان شیر خشک هم از قاچاق منتفع میشوند.
ظفری یادآور شد: دولت به واردات نهادههای دام ارز اختصاص میدهد اما شیر این دامها که قیمت آن به دلیل اختصاص ارز دولتی به نهاده دامی ارزانتر از قیمت جهانی است به جای اینکه تبدیل به محصولات لبنی شود و به مصرف مردم برسد، تبدیل به شیر خشک میشود و برای مصرف در صنایع غذایی به کشورهای همسایه قاچاق میشود و هیچ کنترلی بر این قاچاق وجود ندارد. مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای لبنی گفت: صادرات قانونی شیر خشک صنعتی باید مدیریت شود تا سالانه از ۵۰۰۰ تن فراتر نرود. با این حال گمرک آماری از صادرات شیر خشک نمیدهد.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/20213/44132/136586
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/20213/44132/136587
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/20213/44132/136588
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/20213/44132/136589
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/20213/44132/136590
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/20213/44132/136591
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/20213/44132/136592
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/20213/44132/136593
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/20213/44132/136594
|

عناوین این صفحه
- سرمقاله
- حلقههای زنجیره صنعت مرغ بازسازی شد
- تصویب تغییر ساعت کاری ادارات
- سقوط 58 درصدی سرانه مصرف لبنیات در ایران
- تیتر اخبار
- تیتر اخبار
- گپ و گفت
- تصویب تغییر ساعت کاری ادارات
- سقوط ۵۸ درصدی سرانه مصرف لبنیات در ایران