|
وزیر آموزش و پرورش
نیرویهای خرید خدمات تعیین تکلیف میشوند
2 متخصص روانشناسی در گفتوگو با امتیاز مطرح کرد؛
ضرورت درمان بیماریهای روانشناختی کودکان کار
1 سرمقاله
معضل بزرگ این روزهای فضای مجازی
هومن جعفری
فضای مجازی به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای ارتباطی و اطلاعاتی در دنیای امروز، نقش بسیار مهمی در زندگی افراد ایفا میکند. این فضا به افراد امکان میدهد تا با دیگران ارتباط برقرار کنند، اطلاعات به اشتراک بگذارند و حتی به شهرت برسند. اما در کنار این مزایا، فضای مجازی چالشها و مشکلاتی نیز به همراه دارد که یکی از مهمترین آنها قلدری چهرههای بدون اسم برای افراد مشهور یا کسانی که با اسم خودشان فعالیت میکنند، است.
قلدری در فضای مجازی به معنای استفاده از اینترنت و شبکههای اجتماعی برای اذیت و آزار دیگران است. این نوع قلدری میتواند شامل ارسال پیامهای تهدیدآمیز، انتشار شایعات نادرست، تحقیر و توهین به دیگران باشد. افراد مشهور و کسانی که با اسم خودشان در فضای مجازی فعالیت میکنند، بیشتر در معرض این نوع قلدری قرار دارند.
یکی از ویژگیهای فضای مجازی این است که افراد میتوانند بدون افشای هویت واقعی خود، فعالیت کنند. این امکان به برخی افراد اجازه میدهد تا بدون ترس از عواقب، به قلدری و آزار دیگران بپردازند. این چهرههای بدون اسم معمولاً از ناشناس بودن خود برای ارسال پیامهای تهدیدآمیز و توهینآمیز به افراد مشهور استفاده میکنند. قلدری در فضای مجازی میتواند تأثیرات جدی بر روحیه و سلامت روانی افراد مشهور داشته باشد. این افراد ممکن است به دلیل پیامهای تهدیدآمیز و توهینآمیز دچار اضطراب، افسردگی و کاهش اعتماد به نفس شوند. همچنین، این نوع قلدری میتواند به کاهش فعالیتهای اجتماعی و حرفهای آنها منجر شود.
طبیعتا افزایش آگاهی عمومی نسبت به قلدری در فضای مجازی و تأثیرات آن میتواند به کاهش این پدیده کمک کند. صد البته قابل درک است که تدوین و اجرای قوانین و مقررات سختگیرانه برای مقابله با قلدری در فضای مجازی میتواند به کاهش این پدیده کمک کند. این قوانین باید شامل مجازاتهای سنگین برای افرادی باشد که به قلدری و آزار دیگران میپردازند. از سوی دیگر ارائه خدمات مشاوره و حمایت روانی به افرادی که مورد قلدری در فضای مجازی قرار گرفتهاند، میتواند به بهبود وضعیت روانی آنها کمک کند. البته در ایران ظاهرا این چیزها خیلی مد نیست اما باید باور کنیم که این حملات سنگین و بی ادبانه می تواند از نظر روحی به افراد آسیب های سنگینی بزند. باید این را بپذیریم که این روزها در فضای مجازی حتی نمی شود یک پست ساده در مورد هر پدیده ای گذاشت و از کسی توهین یا تمسخر دریافت نکرد! کاش می شد راهکاری برای این وضع یافت که هم به محدودیت اینترنت و هم به حفظ حرمت کاربران آسیبی نزند.
امتیاز از تداوم سیاست دولت در توافق همکاری با روسیه گزارش میدهد؛
گـام بلند ایـران برای تبـدیل به هاب گازی
5 معافیت سربازی برای مشمولان غایب با شرایط خاص
معاونت اجتماعی سازمان نظام وظیفه عمومی از معافیت برای مشمولان غایب خبر داد و گفت: مشمولان غایب بالای ۴۰ سال با حداقل ۳ فرزند و زیر ۴۰ سال با ۴ فرزند، از خدمت دوره ضرورت معاف می شوند.
حسین زاهدی از معافیت جدید برای مشمولان غایب و غیر غایب خبر داد و گفت: مشمولان غیر غایب بالای ۳۵ سال و دارای حداقل دو فرزند از خدمت دوره ضرورت معاف میشوند.
وی با بیان اینکه مشمولان غایب نیز در صورت داشتن شرایط ویژه، مشمول معافیت خواهند بود گفت: مشمولان غایب بالای ۴۰ سال که دارای حداقل ۳ فرزند باشند و مشمولان غایت زیر ۴۰ سال در صورت داشتن ۴ فرزند، مشمول معافیت از خدمت دوره ضرورت میشوند.
زاهدی گفت: این معافیتها تنها شامل افرادی میشود که شرایط مورد نظر را داشته باشند.
تیتر اخبار
رئیسکل بانک مرکزی تشریح کرد؛
تصمیم جدید بانک مرکزی برای حمایت از بورس و سهامداران
صفحه 4
دوشنبه تکلیف مشخص میشود؛
بازگشایی دوباره پرونده بازیکن تیم ملی
قلیزاده در نزدیکی پرسپولیس
صفحه 3
تشریح دلایل کم کاری محمد معتمدی در موسیقی
صفحه 8
گپ و گفت
متخصص روانشناسی در گفتوگو با امتیاز مطرح کرد؛
ضرورت درمان بیماریهای روانشناختی کودکان کار
یک متخصص روانشناسی در گفتوگو با امتیاز از آسیبهای روانی کودکان کار سخن به میان آورد و عنوان کرد: کودکان کار بیشتر از سایر گروههای اجتماعی و همسالان خود تضاد طبقاتی را تجربه میکنند و این تضاد در فرآیند آموزش و پرورش، تفاوت فاحش در پایگاه اجتماعی، رفاه و دسترسی به امکانات بهداشتی و درمانی توسط این گروه از کودکان بیشتر تجربه میشود و نمره نارضایتی و ناخشنودی بالاتر و امید کمتری به آینده دارند. این استاد دانشگاه ادامه داد: کودکان کار خود و خانوادههایشان را با سایر مردم در معرض مقایسه قرار میدهند و به دلیل فشارهای اجتماعی فقر، گرسنگی، بیماری و دیگر ناکامیهای روان شناختی و اجتماعی نسبت به جامعه دچار خصومت و خشم میشوند و شخصیتی ضد اجتماعی و ناسازگار با جامعه پیدا میکنند. فرزانه طهماسبی افزود: میتوان با مشاوره دادن بخشی از روحیه آسیب دیده این کودکان را ترمیم کرد و عنوان میکند: اما تا زمانی که این خانوادهها برای تهیه مایحتاج خود نیازمند هستند، مشاوران نمیتوانند نقش پررنگ و مؤثری را در زندگی این کودکان ایفا کنند. وی در ادامه به ضرورت توجه به بیماریهای روانشناختی و رفتاری کودکان کار اشاره کرد و گفت: یک از اختلالات رفتاری که در کودکان زیر ۱۸ سال رخ میدهد اختلال سلوک است که باعث میشود کودک در مدرسه دست به خشونت بزند و نظم مدرسه یا حتی خانه را برهم زند که در نتیجه وجدان اخلاقی در این دسته از کودکان به شکل مناسبی شکل نخواهد گرفت. یافتهها حاکی از آن است که اختلال سلوک در کودکان کار به میزان بیشتری وجود دارد. این متخصص روانشناسی در پایان گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: اختلال نافرمانی مقابلهای که زمینهساز اختلال سلوک و رفتار ضد اجتماعی است نیز به میزان بیشتری در کودکان کار وجود داد. کودک یا نوجوانی که به این اختلال مبتلا هستند اغلب خشمگین و تحریکپذیر میشوند و برای هر چیزی جر و بحث راه میاندازد. دو اختلال سلوک و نافرمانی مقابلهای میتواند باعث شود کودک بحران بلوغ را به خوبی طی نکند و اصطلاحاً بلوغ منجر به آسیب شود که این آسیب در پدیده فرار کودکان و خیابانی شدن آنان مؤثر است.
رئیس ستاد مرکزی اربعین :
تمرکز اصلی سفارت ایران در عراق بر مدیریت تأمین امنیت زائران است
رئیس ستاد مرکزی اربعین گفت: تمرکز اصلی سفارت و کنسولگریهای ایران در عراق بر مدیریت زائرین و تأمین امنیت مراسم اربعین است.
سید مجید میر احمدی رئیس ستاد اربعین در یکصد و بیست و هفتمین جلسه ستاد مرکزی اربعین حسینی پیرامون آمادهسازی برای مراسم اربعین گفت: یکی از چالشهای سفارتها و کنسولگریهای ایران در عراق این است که علاوه بر وظیفه تأمین امنیت و هماهنگی رفتوآمد مسئولین، مسئولیت مدیریت اربعین نیز به آنها واگذار شده است. این موضوع باعث میشود تا نتوانند خدمات لازم را به طور کامل به مقامات ارائه دهند.
وی افزود: از مسئولین تقاضا داریم در ایام اربعین از سفرهای غیرضروری به عراق پرهیز کنند و در صورت حضور در این کشور، انتظار نداشته باشند که سفارت و کنسولگریهای ایران قادر به ارائه خدمات گستردهای باشند.
میراحمدی بیانکرد: اگر این سفرها به دعوت مقامات عراقی انجام شود، همه خدمات توسط خود آنها ارائه میشود و نیازی به دخالت سفارت ایران نیست.
رئیس ستاد اربعین همچنین تأکید کرد: مسئولینی که در این ایام به عراق سفر میکنند، نباید انتظار تشریفات و خدمات ویژهای از سفارت و کنسولگریها داشته باشند، زیرا تمرکز اصلی این نهادها بر مدیریت زائرین و تأمین امنیت مراسم اربعین است.
فرمانده مرزبانی انتظامی خبر داد؛
تردد زائران پاکستانی از مرز چذابه به سمت عتبات عالیات
فرمانده مرزبانی انتظامی از ورود بیش از ۶ هزار زائر پاکستانی از میرجاوه به داخل کشور خبر داد و گفت: زائران پاکستانی با هماهنگی مرزبانان کشور عراق از مرز چذابه به عتبات عالیات مشرف می شوند.
سردار احمدعلی گودرزی فرمانده مرزبانی انتظامی در بازدید از مرز میرجاوه به همراه وزیر کشور گفت: با دعای خیر مرزبانان و مردم عزیز استان سیستان و بلوچستان ۶ هزار زائر از مرزهای پاکستان وارد مرزهای کشور شدند و به سمت عمق کشور و مرزهای استان خوزستان حرکت میکنند.
وی ادامه داد: با سازوکاری که توسط عوامل راهنمایی و رانندگی، انتظامی و به ویژه مرزبانان عزیز کشور اندیشیده شده، این زائران عزیز پاکستانی در مرز چذابه استان خوزستان حضور پیدا میکنند و از آن پایانه مرزی با هماهنگی مرزبانان کشور عراق به عتبات عالیات مشرف میشوند.
فرمانده مرزبانی انتظامی امنیت مرزهای استان سیستان و بلوچستان را برای تردد زائران کشورهای همسایه مطلوب دانست و اظهار داشت: آنچه که امروز در پایانه مرزی میرجاوه مشاهده شد نشان از وضعیت مطلوب و مناسبی است که نسبت به گذشته برای تردد زائران فراهم شده است.
وزیر کشور و فرمانده مرزبانی انتظامی پس از بازدید از مرز میرجاوه، بلافاصله به جنوب استان سیستان و بلوچستان سفر کرده از وضعیت تردد زائران از مرز ریمدان بازدید کردند.
یادداشت
برنامه های وزیر پیشنهادی می تواند به توسعه ورزش کشور کمک کند
️ محمد عشقی کارشناس ورزش
«با معرفی وزیر جدید ورزش و جوانان، امیدها و انتظارات بسیاری در حوزه جوانان و بانوان، سالمندان ، کودکان و ورزش قهرمانی و نیز اهمیت بخشیدن به ورزش همگانی شکل گرفته است. این وزیر با برنامههای جامع و نوآورانه خود، میتواند فصل جدیدی در نگاه حاکمیت به جوانان و ورزش در کشور ایجاد کند.
برنامههای آقای دنیا مالی به گونهای طراحی شدهاند که نگاه فراگیر و جامع به امورات مغفول مانده در حوزه جوانان را در بر بگیرند. این شامل توجه ویژه به نیازها و چالشهای مختلف جوانان از جمله ازدواج ، ورزش ، و فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی است. برنامههای ارایه شده از سوی او توجه ویژهای به اقشار خاص مانند زنان، سالمندان و کودکان دارد که این رویکرد میتواند به ارتقای سلامت اجتماعی و فرهنگی جامعه کمک کند.
دکتر مالی در برنامههای خود تأکید ویژهای بر حمایت از قهرمانان ملی دارند. این حمایتها شامل تسهیلات مالی، آموزشی و روانشناختی برای ورزشکاران است تا آنها بتوانند با آرامش خاطر و تمرکز بیشتری به تمرینات و مسابقات خود بپردازند. همچنین، ایجاد شبکهای از مشاوران حرفهای برای قهرمانان به منظور راهنمایی در زمینههای مختلف زندگی شخصی و ورزشی از دیگر اقداماتی است که میتواند به رشد و شکوفایی استعدادهای ورزشی کمک کند.
دکتر دنیا مالی به دنبال افزایش حمایتهای دولتی از ورزش قهرمانی هستند. ایشان معتقدند که دولت باید نقش فعالتری در تأمین منابع مالی برای ورزش قهرمانی ایفا کند تا قهرمانان بتوانند بدون دغدغه مالی به تمرینات خود ادامه دهند و در مسابقات بینالمللی شرکت کنند. برنامههای ایشان در حوزه ورزش همگانی بسیار فراگیر و تخصصی هستند. این برنامهها شامل برگزاری رویدادهای ورزشی متنوع برای تمامی گروههای سنی و جنسیتی می باشد و توجه و تعامل ویژه به کلنی های جمعیتی همچون آموزش و پرورش و نیروهای مسلح و...با ارتقا و توسعه ورزش همگانی در این بخش ها آقای دکتر دنیا مالی با توجه به پیشینهاش در حوزه عمرانی، و سالهای تجربه در حوزه عمرانی از معدود وزرا پیشنهادی برای این جایگاه بوده که تخصص و تجربه خاصی هم در این حوزه دارا می باشد فلذا این امر باعث شده است برنامه های جامع و کافی نسبت به احیا اماکن ورزشی و توسعه زیرساختهای ورزشی داشته باشد که این امر میتواند به ارتقای کیفیت ورزش همگانی و قهرمانی و نیز افزایش دسترسی به امکانات ورزشی در سطح آحاد جامعه کمک کند.
یکی دیگر از ویژگی های برجسته برنامه های آقای دنیا مالی در حوزه این وزارت توسعه فعالیتهای ورزشی برای سالمندان و کودکان و بانوان می باشد با تمرکز و توجه ویژه به جمعیت رو به افزایش سالمندان و نیاز به فعالیتهای ورزشی برای کودکان و بانوان. دکتر دنیا مالی دارای سابقهای برجسته در سطح بینالمللی است. او سالها به عنوان نماینده کشور در مجامع آسیایی و جهانی فعالیت کرده و از معدود وزرا پیشنهادی برای این وزارتخانه می باشد که سال های متمادی دارای تجربه حضور در عرصه های بین المللی می باشد و این تجربه نه تنها به او اعتبار بخشیده بلکه تواناییهای مدیریتی و دیپلماتیک او را نیز تقویت کرده است.و این ویژگی یکی از نقاط برجسته ایشان در اشراف به حوزه بین المللی می باشد آقای دکتردنیامالی بر گسترش همکاریهای بینالمللی در حوزه ورزش تأکید دارند. ایشان قصد دارند با ایجاد تفاهمنامههای همکاری با فدراسیونهای جهانی و کشورهای دیگر، فرصتهای جدیدی برای توسعه ورزش فراهم کنند. این همکاریها میتواند شامل برگزاری مسابقات مشترک، تبادل مربیان و ورزشکاران و همچنین استفاده از تجربیات کشورهای موفق در ورزش قهرمانی و ورزش همگانی باشد.
دکتر دنیا مالی با برنامههای نوآورانه و جامع که ارایه نموده است میتواند تحولی در حوزه فعالیت های این وزارتخانه ایجاد نماید و با توجه به شخصیت ورزشی و نیز فعالیت های او در حوزه بینالمللی و پیشینه فعالیتهای عمرانی ، امید میرود که این وزارتخانه بتواند در راستای توسعه پایدار و ارتقای کیفیت زندگی جوانان گامهای موثری بردارد.»
رییس فراکسیون امنیت انرژی مجلس اعلام کرد؛
حل ناترازی بنزین به پشتوانه طرح تخصیص به نفر
رییس فراکسیون امنیت انرژی مجلس گفت: ناترازی بنزین به یکی از چالشهای مهم اقتصادی و اجتماعی تبدیل شده است که نیازمند راهکارهای هوشمندانه و عادلانه برای مدیریت و تخصیص منابع است.
ناترازی بنزین یکی از چالشهای اقتصادی و اجتماعی مهمی است که کشور با آن مواجه شده است. تا همین دو سال پیش، ایران به عنوان یکی از صادرکنندگان بنزین در منطقه شناخته میشد، اما اکنون به واردکنندهی این سوخت استراتژیک تبدیل شده است.
این تغییر، کشور را مجبور به واردات سالانه سه میلیارد دلار بنزین کرده است، رقمی که با افزایش تعداد خودروها در کشور و ثابت ماندن قیمت بنزین، رو به افزایش است. در شرایط تورمی فعلی، قیمت ثابت بنزین موجب شده است که این کالای مهم به تدریج ارزش خود را از دست بدهد و به یک کالای بیارزش تبدیل شود. راهکاری که دولتها تا کنون برای مدیریت مصرف بنزین ارائه کردهاند، افزایش قیمت آن بوده است. اما این راه حل نهتنها پایدار نیست، بلکه به یک چرخه مداوم از افزایش قیمتها منجر شده است که میتواند پیامدهای امنیتی و اجتماعی نیز به همراه داشته باشد. با توجه به این مشکلات، یافتن راهحلهای پایدار و عادلانه برای مدیریت مصرف و تخصیص سهمیه بنزین ضروری است. این امر مستلزم استفاده از فناوریهای نوین و رویکردهای هوشمندانه است که نهتنها عدالت اجتماعی را ارتقا میدهند، بلکه به حفظ منابع و کاهش وابستگی به واردات نیز کمک میکنند.
در این ارتباط زینب قیصری رئیس فراکسیون امنیت انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با مهر با اشاره به موضوع ناترازی بنزین گفت: برای حل مشکل ناترازی بنزین، باید به جای روشهای سنتی و ساده که در حال حاضر وجود دارد، به دنبال راهکارهای هوشمندانه و عادلانه باشیم. تخصیص سهمیه بنزین بر اساس مالکیت خودرو یک رویکرد ساده و نامنصفانه است، چرا که این روش نادیده میگیرد که بسیاری از خانوارها خودرو ندارند و برخی از افراد ممکن است چندین خودرو داشته باشند. این وضعیت به شکلی ناعادلانه به افرادی که خودروهای بیشتری دارند، یارانه بیشتری تخصیص میدهد و مصرف بیشتر بنزین به معنای دریافت یارانه بیشتر است، که این خود مشوقی برای افزایش مصرف به جای کاهش آن است.
قیصری اظهار کرد: یکی از راهکارهای پیشنهادی، تخصیص بنزین به افراد به جای خودروها است. این روش با توجه به تعداد نفرات خانوارها، بنزین را توزیع میکند و در نتیجه توزیع عادلانهتری را ارائه میدهد. طرح بنزین به نفر طرحی مهم است ولی باید از هوشمندسازی نیز در کنار آن بهره برد. وی ادامه داد: در عصر هوشمندی، میتوان با استفاده از فناوری و دادههای بزرگ، تخصیص بنزین را به صورت هوشمندانهتری انجام داد؛ برای مثال، زیرساختهای حمل و نقل عمومی و شیوههای مختلف رفت و آمد در شهرهای مختلف میتواند مد نظر قرار گیرد. قیصری خاطرنشان کرد: راهکارهای هوشمند میتوانند شامل تحلیل الگوهای رفت و آمد، استفاده از سامانههای حمل و نقل عمومی و بهینهسازی مصرف سوخت بر اساس نیازهای واقعی افراد باشد. بدین ترتیب، میتوان به گونهای بنزین را تخصیص داد که هم عدالت اجتماعی رعایت شود و هم از منابع بهینهتر استفاده گردد.
وی گفت: ناترازی بنزین به یکی از چالشهای مهم اقتصادی و اجتماعی تبدیل شده است که نیازمند راهکارهای هوشمندانه و عادلانه برای مدیریت و تخصیص منابع است. راهکارهای سنتی مانند تخصیص بنزین به خودروها نهتنها باعث افزایش نابرابری میشوند، بلکه موجب هدررفت منابع و تشویق به مصرف بیرویه نیز میگردند. برای دستیابی به عدالت در این حوزه، باید به سمت بنزین به نفر با رویکرد هوشمند برویم.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24259/48492/142861
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24259/48492/142901
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24259/48492/142902
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24259/48492/142903
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24259/48492/142904
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24259/48492/142905
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24259/48492/142906
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24259/48492/142907
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24259/48492/142908
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24259/48492/142909
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24259/48492/142910
|
عناوین این صفحه
- نیرویهای خرید خدمات تعیین تکلیف میشوند
- ضرورت درمان بیماریهای روانشناختی کودکان کار
- سرمقاله
- گـام بلند ایـران برای تبـدیل به هاب گازی
- معافیت سربازی برای مشمولان غایب با شرایط خاص
- تیتر اخبار
- گپ و گفت
- تمرکز اصلی سفارت ایران در عراق بر مدیریت تأمین امنیت زائران است
- تردد زائران پاکستانی از مرز چذابه به سمت عتبات عالیات
- یادداشت
- حل ناترازی بنزین به پشتوانه طرح تخصیص به نفر