|
وزیر ارتباطات تاکید کرد
هوشمندسازی و برونسپاری خدمات پست ایران
4 سرمقاله
سایه روشن های یک بازداشت
هومن جعفری
بازداشت پاول دوروف، مدیر تلگرام، در فرانسه در تاریخ ۲۵ سپتامبر ۲۰۲۳، به عنوان یک رویداد مهم در دنیای فناوری و ارتباطات شناخته میشود. این اقدام به دلیل اتهامات مربوط به نقض قوانین محلی و عدم همکاری با مقامات در زمینه اطلاعات کاربران صورت گرفت. تلگرام به عنوان یک پلتفرم پیامرسان، به خاطر سیاستهای خود در حفاظت از حریم خصوصی و آزادی بیان مشهور است. این بازداشت نه تنها بر روی تلگرام بلکه بر روی سایر پیامرسانهای خارجی نیز تأثیرات عمیقی خواهد داشت.
یکی از اثرات اصلی این اقدام، ایجاد نگرانی در مورد آزادی بیان و حریم خصوصی کاربران است. تلگرام به کاربران این امکان را میدهد که به صورت ناشناس ارتباط برقرار کنند و این ویژگیها به عنوان یک ابزار برای بیان نظرات و انتقادات در جوامع مختلف شناخته میشود. با این حال، بازداشت دوروف میتواند به عنوان یک سیگنال منفی برای سایر پلتفرمها تلقی شود و ممکن است باعث شود که آنها در ارائه خدمات خود در کشورهای مختلف محتاطتر عمل کنند.
علاوه بر این، این اقدام میتواند به افزایش فشار بر روی سایر پیامرسانهای بین المللی منجر شود. بسیاری از این پلتفرمها به دلیل سیاستهای حریم خصوصی خود با چالشهای قانونی در کشورهای مختلف مواجه هستند. به عنوان مثال، واتساپ و سیگنال نیز در گذشته با مشکلات مشابهی روبرو شدهاند. این وضعیت میتواند به کاهش تنوع و رقابت در بازار پیامرسانها منجر شود و کاربران را به استفاده از پلتفرمهای بومی سوق دهد که ممکن است کمتر به حریم خصوصی آنها احترام بگذارند.
در نهایت، بازداشت مدیر تلگرام میتواند به عنوان یک نقطه عطف در تاریخ ارتباطات دیجیتال تلقی شود. این اقدام نه تنها بر روی تلگرام بلکه بر روی کل اکوسیستم پیامرسانها تأثیر خواهد گذاشت و ممکن است به تغییرات در سیاستهای حریم خصوصی و آزادی بیان در سطح جهانی منجر شود. در این شرایط، کاربران باید به دقت انتخاب کنند که از کدام پلتفرمها استفاده کنند و به دنبال راههایی برای حفظ حریم خصوصی و آزادی بیان خود باشند.
حالا به این فکر کنید که مالک تلگرام در تهران دستگیر شده بود. رسانه های اروپایی و آمریکایی چه جنجالی راه می انداختند و چقدر به آزادی بیان و آزادی اینترنت اشاره می کردند. حالا خودشان مالک آزادترین پیام رسان دنیا را بازداشت کرده اند. دنیا جای عجیبی است. هرجا بروی آسمان قوانینش یک رنگ دارد.
امتیاز از نگاه کارشناسان به اصلی ترین اولویت های دولت چهاردهم گزارش میدهد؛
تلاش برای تغییر وضع موجود
5 حضور پرشور پایتخت نشینان در پیادهروی جاماندگان اربعین
5 تیتر اخبار
اولین دستور کاظمی در آموزش و پرورش؛
کارگروهی برای بررسی اعتراضات داوطلبان آزمون استخدامی تشکیل شود
صفحه 2
تجدید میثاق رئیسجمهوری و اعضای هیئت دولت با آرمانهای امام (ره)
پزشکیان: بر سر پیمان با مردم وفاداریم
صفحه 5
تیتر اخبار
کارشناس سواد رسانه در گفتوگو با امتیاز؛
نقش رسانهها در خانواده چقدر است؟
صفحه 1
رئیس سازمان ملی استاندارد تاکید کرد:
ضرورت افزایش توان داخلیسازی در صنعت موتورسیکلت
صفحه 4
مهدی در خدمت تیم بود
تعریف و تمجید اینزاگی از طارمی
طارمی: معمولا قیچی می زنم!
صفحه 3
دعوت صالحی امیری از دلدادگان تمدن برای وفاق و همکاری
صفحه 8
گپ و گفت
کارشناس سواد رسانه در گفتوگو با امتیاز؛
نقش رسانهها در خانواده چقدر است؟
یک کارشناس سواد رسانه در گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: در دنیای معاصر والدین نقش تربیتی و اثرگذاری خود را در حوزه تربیت فرزندان به علت مشکلات اقتصادی و درگیری برای کسب معاش به نوعی از دست دادهاند لذا رسانهها نقش بازسازی بازتولید و مفهوم سازی خودسازی کودکان را بر عهده دارند. وی افزود: رسانهها با رویکرد نهادها و نشانهها مثل فیلم، نقاشی و کارتون و هنرهای دیگر به صورت کلامی یا غیرکلامی میتوانند تأثیرگذار در رفتار و کردار کودکان باشند لذا در جوامع ارزشی و مذهبی باید زمینههای تعاملی، هدایتی، تشویقی از طریق رسانهها صورت بگیرد.این کارشناس سواد رسانه ادامه داد: رسانهها میتوانند اثرات مثبت یا منفی در ضمیر ناخودآگاه خانوادهها اعم از پدر و مادر و فرزندان داشته باشند که باید سیاستگذاری محتوای برنامهها در راستای ترتیب و تشویق فرزندان به جنبههای ارزشی جامعه همراه با جذابیت باشد. در شرایط امروزی امکانات و وسایل سرگرمی اطلاعات اخبار از کانالهای همکلاسان، همسالان، مدرسه و رسانهها به کودکان منتقل میشود اما اثرات سمعی و بصری به خصوص در حوزه سن بلوغ و نوجوانی بیشتر است. زهرا ایرجی افزود: خانوادهها باید قدرت تجزیه و تحلیل برنامهها و فیلمهای رسانهها را برای فرزندان و برای خودشان داشته باشند. کودکان قشری هستند که بیشترین الگوبرداری را از رسانهها دارند و باید از طریق آموزش به آنان نوع برنامه، اهمیت برنامه و ضرورت استفاده از برنامهها را آموزش داد. بیشترین تأثیرپذیری به کودکان از طریق رسانهها است و لذا نقش والدین خیلی مهم و حائز اهمیت است. این کارشناس سواد رسانه در پایان گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: در نهایت در مدارس کشور نیز الزاماً باید زمینههای شناخت رسانهها به دانش آموزان آموزش داده شود تا آنان قدرت تشخیص برنامههای خوب از بد را به دست بیاورند و بر اساس آن انتخاب کنند و با آگاهی، انگیزه و علاقه بتوانند انتخاب مناسب بدون توجه به برنامههای فریبکارانه داشته باشند.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24265/48534/143149
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24265/48534/143150
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24265/48534/143151
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24265/48534/143152
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24265/48534/143153
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24265/48534/143154
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24265/48534/143155
|
عناوین این صفحه
- هوشمندسازی و برونسپاری خدمات پست ایران
- سرمقاله
- تلاش برای تغییر وضع موجود
- حضور پرشور پایتخت نشینان در پیادهروی جاماندگان اربعین
- تیتر اخبار
- تیتر اخبار
- گپ و گفت