|
سرمقاله
کسانی موفق هستند که ظرفیت هوش مصنوعی را پذیرا باشند
محسین افشین - معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور
«در طول تاریخ، عوامل مختلفی بر تعیین ابرقدرتهای جهانی تأثیرگذار بوده است؛ از میزان وسعت و جمعیت، پشتوانه ذخایر و منابع تا تسلیحات و توانمندیهای جنگی هر یک در دورهای از تاریخ سهمی در تعیین قدرت حکمرانان داشتهاند. این روند با انقلابهای علمی و در نتیجه آن با انقلاب صنعتی دچار تحول گستردهای شد و رفتهرفته توان تولیدی و صنعتی بر صحنه قدرت جهانی به ایفای نقش پرداخت.
امروزه این فناوریهای نوین و توانمندیهای علمی است که نقشآفرین این صحنه شده است. با این تفاوت که بر اساس ماهیت پرشتاب فناوریهای امروز، رقابت بر سر پیشتازی در دنیا تنگاتنگتر از آن است که بتوان لحظهای درنگ کرد؛ باید گوش به زنگ بود و از هر فرصتی برای شتاب گرفتن بهره برد و چه بسا فرصتهای سوخت شده گذشته را با توانمندیهای امروز جبران کرد.
پیدایش هوش مصنوعی در سالهای اخیر، دنیا را به شکل متحیرکنندهای تحت تأثیر قرار داده است؛ ظرفیت بکر و گسترده این فناوری از مرزها و محدودیتهای ذهن بشر فراتر رفته و هر روز در حال شگفتیسازی با کاربردی جدید است. فناوری آیندهسازی که به زودی معنا و مفهوم جدیدی را بر حکمرانی جهانی پدیدار خواهد کرد و کسانی موفق خواهند بود که به درستی این ظرفیت را شناسایی کرده و پذیرای آن شدهاند. این موضوع در جهانبینی رهبر معظم انقلاب نیز به خوبی مشهود است؛ ایشان بارها در بیاناتشان به اهمیت توجه به توسعه هوش مصنوعی تأکید داشتهاند و حتی در دیدار با اعضای دولت چهاردهم فرمودند که فقط بهرهبرداری از هوش مصنوعی در زمینههای مختلف کافی نیست، بلکه باید بتوانیم بر لایههای عمیق و متنوع آن مسلط شویم و از پیشگامان آن در جهان باشیم، پیش از آنکه دیگران برگ برنده این بازی را در دست بگیرند و همانند کاری که در خصوص انرژی هستهای کردند، سایر کشورها را از داشتن آن منع کنند. زمان آن رسیده که با عزمی جزم جای پای خود را در این رقابت جهانی محکم کنیم و با تمام توان در مسیر توسعه این فناوری نوین گام برداریم. پیشرفت و ارتقای هوش مصنوعی در کشور نیازمند تأمین زیرساختها، حمایت از نخبگان و ایجاد سازوکارهای قانونی و شفاف برای فعالیت در این حوزه است که این مهم حاصل نمیشود مگر با همکاری همه دستگاهها و نهادهای مربوطه.ما نیز در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان به عنوان نهاد متولی توسعه فناوری در کشور در تلاش خواهیم بود تا با همگرایی و همافزایی هرچه بیشتر تمام فعالیتها و اقدامات بخش دولتی و خصوصی، شاهد سرعت گرفتن و تعمیق توسعه این فناوری در کشور و نقشآفرینی در عرصههای بینالمللی باشیم.»
وزیر اقتصاد:
مقررات وام ازدواج تغییر نکرده است
4 «امتیاز» از وضعیت موجود شبکه بانکی کشور گزارش میدهد؛
بزرگترین چالش پیش روی اقتصاد ایران
5 شگفتیهای گزارش رسمی تورم خوراکی در کشور
4 تیتر اخبار
جمعآوری ۲۰ هزار معتاد از سطح شهر؛
احداث ۱۸ ایستگاه مترو و افزایش ۵۰ کیلومتری خطوط مترو
صفحه 2
در نشست خبری مشترک سران ایران و ترکمنستان مطرح شد؛
ابراز امیدواری پزشکیان به توسعه روابط تهران-عشقآباد
صفحه 5
تیتر اخبار
کارشناس میراث فرهنگی در گفت و گو با امتیاز مطرح کرد؛
ضرورت حمایت مسئولان دولت چهاردهم از هنرمندان صنایع دستی
صفحه 1
سخنگوی شهرداری تهران :
ورود ۱۰۵۰ دستگاه اتوبوس جدید طی سه سال گذشته به پایتخت
صفحه 2
با حمایت پالایشگاه آبادان از دانشبنیانهای داخلی؛
۲ فروند شناور ساخت داخل رونمایی و به مقصد ماهشهر بارگیری شد
صفحه 5
مهدی کریمی تفرشی -رئیس کارگروه کسب و کارهای جاده ابریشم یونسکو ؛
سیاست های کنترل تورم هم راستا با حمایت از کسب و کارها
صفحه 4
رئیس اتاق تعاون ایران اعلام کرد؛
آمادگی ایران برای ساخت ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در عراق
رئیس اتاق تعاون ایران گفت: اگر در عراق زمین آماده در اختیار ما قرار گیرد، آمادهایم تا طرح ساخت ۱۵۰ هزار واحد مسکونی را آغاز کنیم.
بهمن عبداللهی در نشست هماندیشی و همکاری اتاق تعاون ایران و هیأتهای تجاری عراق افزود: تعاون ایران در حوزه مسکن بسیار فعال است و این مسئله پس از انقلاب بسیار پررنگ بوده است. این نمایشگاه در حال حاضر بهخوبی تواناییهای صنعت ساختمان در کشور را نشان میدهد.
وی ادامه داد: اتاق تعاون ایران به نمایندگی از تعاونیهای کشور آماده تأمین مصالح و ساختوساز، تأمین کالای فروشگاههای مصرف و همکاری در بخش کشاورزی در بصره است.
رئیس اتاق تعاون ایران بر اعلام آمادگی تعاونیهای مصرف ایران به تجهیز کالا و خدمات و انتقال نرمافزارهای مرتبط به حوزه فروشگاههای زنجیرهای به تعاونیهای مصرف عراق تأکید کرد.
عبداللهی ادامه داد: باتوجه به درخواست و دعوت طرف عراقی برای بهرهمندی از توانمندیهای تعاونیهای مسکن ایران و ساخت مسکن انبوه و ارزانقیمت در عراق آمادگی در این زمینه وجود دارد.
وی در پاسخ به درخواست هیأت عراقی مبنی بر تأمین کالاهای کشاورزی و انتقال تجارب تعاونیهای کشاورزی با اشاره به ظرفیتهای تعاونیها در حوزه کشاورزی خاطرنشان کرد: بیش از ۵۵ درصد تولیدات کشاورزی در بخش تعاون صورت میگیرد که نشاندهنده ظرفیت بالای تعاونیها در ایران است. رئیس اتاق تعاون ایران گفت: ضمن آمادگی انتقال تجارب، تعاونیها در بخش کشاورزی نیز میتوانند نیازهای بازار کشور عراق را تأمین کنند. عبداللهی خاطرنشان کرد: میتوانیم توسعه همکاریها در بخشهای مختلف نظیر ساخت مسکن، تأمین کالای فروشگاههای مصرف، همکاری در بخش کشاورزی را در قالب تفاهمنامهای به انجام برسانیم.
وی با اشاره به عضویت اتاق تعاون ایران در هیأت مدیره اتحادیه جهانی تعاون (ICA) ادامه داد: با عنایت به نامگذاری سال ۲۰۲۵ میلادی از سوی سازمان ملل بهعنوان سال جهانی تعاون و برای پیشرفت و جهانیشدن تعاونیهای عراق پیشنهاد میکنیم تعاونیهای های عراق به عضویت اتحادیه جهانی تعاون در آسیا دربیاید که قطعاً این عضویت مزایای بسیاری برای تعاونیهای عراق خواهد داشت.
اسامه عبدالرضا سعد نایب رئیس مجلس بصره در این نشست گفت: نمایشگاه بینالمللی صنعت ساختمان بهخوبی توانمندیهای صنعت ساختمان ایران را نشان میدهد و امیدواریم بتوانیم همکاریهای خوبی داشته باشیم پیمانکاران ایرانی در کار خود بسیار موفق هستند؛ اما مشکلاتی نیز وجود دارد. وی با اشاره به بازدید از بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی صنعت ساختمان، ادامه داد: آمادهایم تا همکاریهای خود با ایران را تقویت کنیم و بتوانیم با کمک شرکتهای ایرانی بخش مسکن در عراق را رونق بخشیم. نایب رئیس مجلس بصره خاطرنشان کرد: در جریان بازدید از نمایشگاه، مذاکرات خوبی با برخی از شرکتهای ساختمانی داشتیم و امیدواریم بتوانیم همکاریهای قابلتوجهی برای ساخت مسکن داشته باشیم.
گپ و گفت
کارشناس میراث فرهنگی در گفت و گو با امتیاز مطرح کرد؛ ضرورت حمایت مسئولان دولت چهاردهم از هنرمندان صنایع دستی
یک کارشناس میراث فرهنگی در گفت و گو با امتیاز عنوان کرد: اخیراً در چند ماه اخیر شاهد نوسانات شدید در قیمت مواد اولیه و محدودیت دسترسی به آن، شوکهای مداوم به تولید صنایع دستی وارد ساخته است و همه اینها دست به دست هم دادهاند تا بخش خصوصی تحت فشار بالایی قرار گیرد.
وی افزود: این میزان از سختیها و فشار کاری تا حدی بوده که برخی از فعالان این عرصه، کار را رها کرده و استمرار این آسیب، مسئله مهمی است. این امری طبیعی است که وقتی هنرمندان صنایع دستی تحت فشار باشند و نتوانند خلق آثار کنند قطعاً صنعت گردشگری کشور نیز تحت شعاع قرار خواهد گرفت و حاصل و نتیجه آن کم و کمرنگ شدن حوزه فعالیت هنرمندان و تولیدکنندگان صنایع دستی و محو شدن نگاه الزامآور حمایتی از سوی متولیان و مسئولان معاونت صنایع دستی وزارتخانه است.
سعیده قهرمانی افزود: معتقدم علت اصلی به وجود آمدن این آسیب مدلول این مهم است که ساختار مدیریتی اهمیت این موضوع را درک نکرده است. وقتی اقتصاد کشورهای توسعهیافته و اقتصادهای درحال توسعه دنیا به گواه آمار و ارقام موثق و جدید با قدرت و شدت در این حوزهها در حال سرمایهگذاری هستند دلیل غفلت ما خود را پررنگتر نشان میدهد. این کارشناس میراث فرهنگی در پایان گفت و گو با امتیاز عنوان کرد: دلیل اصلی آن سرمایهگذاری کلان به این مهم باز میگردد که فعالیت در عرصه صنایع دستی از مشاغل سبز بدون آلودگی محیط زیستی به شمار میروند اما وقتی صنایع دستی در نگاه مدیران بالادستی آن هم در قرن بیست و یکم از اهمیتی که باید دارا باشد تهی است، نتیجه آن وضع ناخوشایندی است که در حال حاضر شاهد آن هستیم امیدواریم وزیر میراث فرهنگی دولت چهاردهم با توجه به تمامی این ابعاد نگاه ویژه تری به صنایع دستی کشور داشته باشد.
با ثبت مصرف لحظهای ۶۰ هزار لیتر در ثانیه؛
رکورد خشکسالی و مصرف آب در تهران همزمان شکسته شد
معاون بهرهبرداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان تهران از ثبت رکورد جدیدی در دورههای خشکسالی و مصرف آب شهروندان تهرانی خبر داد.
حسام خسروی، معاون بهرهبرداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان آنکه بررسیهای تاریخی نشان میدهد دورههای خشکسالی در تهران دو ساله بوده و پس از آن ترسالی بر این استان حاکم میشد، گفت: در سال آبی جاری استان تهران برای چهارمین سال پیاپی خشکسالی را تجربه کرد که در تمامی دورهها بیسابقه است. بهگفته وی، افزون بر تداوم خشکسالی، تابستان امسال گرمای بیسابقهای در این استان به ثبت رسید و دمای هوا تا ۴۳ درجه سلسیوس در شهر تهران به ثبت رسید ضمن آنکه گرمای شدید هوا حتی تا هفته نخست شهریورماه نیز تداوم یافت. وی اظهار داشت: متأثر از گرمای هوا، مصرف آب روزانه شهروندان تهرانی نیز به رقم چهار میلیون مترمکعب و پیک مصرف لحظهای به ۶۰ هزار لیتر بر ثانیه رسید که رکورد جدیدی در مصرف محسوب میشود.
خسروی افزود: با این وجود، به دلیل اقدامهای پیشگیرانهای که از سال گذشته انجام دادهایم، تهران تابستان امسال را با کمترین دغدغه در بحث تأمین آب پشت سر گذاشت و با همکاری مردم و ادامه این برنامهها، امیدواریم بتوانیم در سالهای آینده نیز شبکه تأمین و توزیع آب را به شکل مناسبی مدیریت کنیم. معاون بهرهبرداری و توسعه آب شرکت آبفای استان تهران همچنین از ادامه عملیات اجرایی طرح رینگ «قمر بنیهاشم» بهعنوان یکی از طرحهای مهم برای پایدارسازی شبکه تأمین آب و حفظ کیفیت مطلوب آن در تهران خبر داد و اظهار داشت: این طرح شامل حدود ۱۷۰ کیلومتر لولهگذاری رینگ اطراف شهر تهران است که هم موجب پایداری شبکه و تأمین کمی آب میشود و هم آب را با کیفیت و فشار مطلوبی تأمین میکند.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24268/48566/143295
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24268/48566/143296
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24268/48566/143297
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24268/48566/143298
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24268/48566/143299
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24268/48566/143300
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24268/48566/143301
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24268/48566/143302
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24268/48566/143303
|
عناوین این صفحه
- سرمقاله
- مقررات وام ازدواج تغییر نکرده است
- بزرگترین چالش پیش روی اقتصاد ایران
- شگفتیهای گزارش رسمی تورم خوراکی در کشور
- تیتر اخبار
- تیتر اخبار
- آمادگی ایران برای ساخت ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در عراق
- گپ و گفت
- رکورد خشکسالی و مصرف آب در تهران همزمان شکسته شد