|
سرمقاله
خانم وزیر مانعتراشی
درطرح جامع حملونقل راپایان دهد
محمد تمنایی - دانشیار مهندسی حملونقل دانشگاه صنعتی اصفهان
یکی از وعدههای وزیر راه و شهرسازی فعالیت منطبق با طرح جامع حملونقل بود. از او ممنونیم که گفتمان محوریت طرح جامع را احیا کرد اما طرح جامع در حال حاضر در وضعیتی است که نیاز به رسیدگی سریع و دستور فوری وزیر دارد و با توجه به تأثیرگذاری بسیار زیاد نتایج این طرح بر آینده اقتصادی کشور، لازم است زودتر تعیین تکلیف شود.
به طور خاص در حوزه ریلی از اسفند ۹۷ با پیگیری دفتر طرح جامع وزارت راه و شهرسازی، مأموریت طرح جامع حملونقل ریلی کشور و طراحی شبکه بهینه ریلی برای افق سال ۱۴۱۴ به دانشگاه صنعتی اصفهان و بنده به عنوان مجری واگذار شد.
یک کار مفصل دقیق علمی توسط یک تیم خبره دانشگاهی و کارشناسان مجرب بخش حملونقل ریلی کشور در کنار کارشناسان زحمتکش و فعال خود مجموعه راهآهن، به مدت ۵ سال انجام شد و شهریور ۱۴۰۲ این طرح به پایان رسید و خروجیها نهایی شدند.
یک الگوریتم بهینهسازی ریاضی سه سطحی طراحی و اجرا شد و نتایج پس از دهها جلسه تخصصی، مورد تأیید و امضای معاونان شرکت راهآهن و امضای کارشناسان قرار گرفته و همچنین دو داور مبرز علمی از اساتید دانشگاههای تربیت مدرس و علموصنعت، صحت متدولوژیک را کتباً تأیید کردهاند.
نتایج خروجی، اولویتهای احداث و افزایش ظرفیت محورهای شبکه راهآهن کشور را مشخص کردهاست. یعنی پایان دادن به یک سردرگمی بزرگ در خصوص اینکه در شرایط تنگنای بودجهای، کدام محورها در اولویت احداث هستند؟ دوخطهسازی یا برقیسازی یا تراک بندی کدام محورها در اولویت است یا نیست؟ خوب برای اولین بار در حداقل ۳۵ سال گذشته است که مطالعات جامع در بخش ریلی به خروجی اولویتبندی پروژهها و انتهای فاز ۲ رسیده است با این حال مدیریت شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران به دلایل نامعلوم، یک سال است از اعلام گزارش و ارسال خروجیها به وزارت راه طفره میرود و از انجام تکلیف مصرح قانونی و ملی شانه خالی کرده است این در حالی است که وزارت راه در سالهای گذشته همت زیادی داشته تا طرح جامع حملونقل را به سرانجام برساند.
در یکسال گذشته بالغ بر ۱۰ نامه از وزارت راه به شرکت راهآهن ارسال شده و درخواست شده نتایج طرح جامع حملونقل ریلی ارسال شود و وزارت راه به خاطر این مانعتراشی بیدلیل و سرپیچی مدیرعامل شرکت زیرمجموعهاش، با وجود تأیید همه کارشناسان، هنوز نتوانسته جمع بندی کند. این وقفه تأثیر سو در بهره وری کل بخش حملونقل دارد.
چرا که در چنین فضای خلأ طرح جامع، برخی پروژههای ریلی که فاقد اولویت هستند، بودجه سنگین و اولویت گرفتهاند و پروژههایی با اولویت بسیار بالا، بعضاً فراموش شدهاند. آقایان توضیح دهند که اولویتبندی پروژههای زیر ساخت ریلی در کشور در حال حاضر بر اساس کدام مطالعات علمی صورت میپذیرد؟ بله، میدانیم که یک مدیر نمیخواهد دست خودش را ببندد! توصیه ام به وزیر محترم این است که دستور دهند به مانعتراشی و سرپیچی مدیریت راهآهن در طرح جامع حملونقل، پایان داده شود. کشور نباید ۱۲ ماه معطل ترک فعل یک مدیر باشد.
امتیاز در مورد ضرورت تولید انرژیهای نو گزارش میدهد؛
تنوع سبد انـــرژی در برنامه هفتم
5 بوسه نابغه طلایی بر قرآن
1 تیتر اخبار
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:
«وفاق ملی» موجب تحقق اهداف انقلاب می شود
صفحه 4
تمجید گاریدو از شاگردانش؛
جنگیدیم و لایق کسب این برد بودیم
صفحه 3
تیتر اخبار
کارشناس مسائل امنیتی و دفاعی در گفت و گو با امتیاز:
تهدیدات امنیتی از طریق قدرت موشکی و توان نظامی خنثی میشود
صفحه 1
دادستان کل کشور:
هیچ ضابطی اجازه اطلاع رسانی پروندههای قضایی را ندارد
صفحه 2
ثبت رکورد تازه تولید در پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه
صفحه 5
محمدعلی بهمنی درگذشت
صفحه 8
گپ و گفت
کارشناس مسائل امنیتی و دفاعی در گفت و گو با امتیاز:
تهدیدات امنیتی از طریق قدرت موشکی و توان نظامی خنثی میشود
یک کارشناس مسائل امنیتی و دفاعی در گفت و گو با امتیاز عنوان کرد: به لطف خداوند، جمهوری اسلامی ایران قدرت اول موشکی، قدرت برتر دریایی و پیشروترین کشور در صنایع دفاعی و نظامی در میان کشورهای اسلامی و منطقه غربی آسیا و خاورمیانه است و این مهم، میوه بذری است که امام خمینی (ره) با تأکید بر کسب خودکفایی در صنایع دفاعی و برپایی نیروهای دفاعی مقتدر پاشیده و با تدبیر هوشمندانه مقام معظم رهبری امام خامنهای بارورشده است. محمدمهدی اصغرزاده افزود: اقتدار دفاعی همهجانبه ضمن خنثی کردن انواع تهدیدات سخت، نرم و هوشمند، باعث اقتدار سیاسی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه و جهان شده است. امروز قدرت موشکی و توان نهضتی ضمن ایجاد اقتدار دفاعی هوشمند، باعث اقتدار سیاسی میشود. این کارشناس مسائل امنیتی و دفاعی ادامه داد: از طریق قدرت موشکی و توان نظامی، تهدیدات امنیتی، منطقهای و فرا منطقهای خنثی میشود و به همین دلیل اقتدار دفاعی همه جانبه ضمن خنثی کردن انواع تهدیدات سخت، نرم و هوشمند، باعث اقتدار سیاسی نظام جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه و جهان شده است. وی تصریح کرد: دشمنان انقلاب اسلامی با هدف نفوذ سیاسی و تغییر رفتار مسئولان نظام در پی محدود کردن فعالیتهای دفاعی از طریق گفت و گو با دولت جمهوری اسلامی ایران هستند و از این رو قدرت موشکی و توان نهضتی را که نماد اصلی اقتدار دفاعی است، مورد هدف قرار دادهاند. این کارشناس مسائل امنیتی و دفاعی در پایان گفت و گو با امتیاز عنوان کرد: دشمنان به خوبی میدانند هرگز فعالیتهای دفاعی ایران اسلامی قابل مذاکره نیست و اگر دشمنان قصد آسیب رساندن به این دستاوردهای نظامی دارند بهتر است دنبال جای امنی برای فرار خود پیدا کنند چون ایران اسلامی امروز به قابلیتی دست پیدا کرده است که هیچ نقطه بر روی کره زمین وجود ندارد که از حملات سهمگین موشکهای ایران اسلامی در امان باشد.
شهرداری تهران؛
ملکیت عمارت قاجاری میرزا نبی خان شخصی است
شهرداری تهران اعلام کرد:براساس مستندات موجود ملکیت عمارتِ قاجاری میرزا نبیخان کاملا شخصی است و رفع خطر و مرمت دیوار از طریق خیرین و فعالان محلی و بدون مراجعه به شهرداری انجام شده است.
شهرداری تهران اعلام کرد: در پی موضوع مطرح شده در فضای مجازی در خصوص مخدوش کردن یا اجرای نمای جداره بیرونی عمارتِ قاجاری میرزا نبیخان در محله پامنار عود لاجان، مستندات نشان میدهد ملکیت کاملاً شخصی است و رفع خطر و مرمت دیوار از طریق خیرین و فعالان محلی و بدون مراجعه به شهرداری انجام شده است. طی بازدید شهردار منطقه ۱۲ به همراه مدیران ذیربط مشخص شد که ملک مورد اشاره دارای مالک بوده و با پرس و جو در موقعیت، معلوم شد در مجاورت ملک چند ساختمان غیرمسکونی و اداری وجود دارد که از طریق هزینه خودشان دست به مرمت و رفع خطر احتمالی دیوار بیرونی زدهاند. بر اساس این گزارش؛ اجرای این امر به استناد بخشنامه شماره ۸۱۱٫۱۱۰۴۸٫۴۰۶۸۳ مورخ ۰۸/۰۸/۱۳۷۰ حوزه معاونت شهرسازی و معماری شهر تهران است که تعمیرات غیر اساسی نیاز به مجوز ندارد.
شایان ذکر است با مراجعه به ملک و صحبت با ساکنین، آنها میگویند که این ملک در میراث به عنوان ملک دارای ارزش و میراثی ثبت نشده وگرنه برای دریافت کمک هزینه یا واگذاری اقدام میکردند. ضمن اینکه پیر نشین های عمارت در مرمتهای انجام شده در اوایل دهه ۹۰ از بین رفته بوده است.
بوسه نابغه طلایی بر قرآن؛
ساره جوانمردی اولین طلایی ایران در پارالمپیک پاریس
ساره جوانمردی در تپانچه ۱۰ متر بانوان به مدال طلای پارالمپیک پاریس دست یافت.
در ادامه رقابتهای پاراتیراندازی بازیهای پارالمپیک پاریس ، مسابقات فینال ماده ۱۰ متر P۲ زنان در مرکز شتقو برگزار شد.
در این ماده ساره جوانمردی از ایران به مصاف حریفان رفت و برای کسب مدال با ۷ پاراتیرانداز رقابت کرد.
جوانمردی در فینال رقابتی نزدیک و نفسگیر با آیسل اوزجان پارتیرانداز ترکیه ای داشت و در اغلب راندهای مسابقه حریف ترکیه ای در صدر جدول ایستاده بود اما در نهایت جوانمردی در راندهای پایانی از حریف پیشی گرفت و توانست با ۲۳۶.۸ امتیاز قهرمان شده و مدال طلای پارالمپیک را بر گردن بیاویزد.
این چهارمین طلای ساره جوانمردی و در مجموع پنجمین مدال او در بازیهای پارالمپیک بود. جوانمردی در پارالمپیک ۲۰۱۲ لندن به یک مدال برنز، در ۲۰۱۶ ریو دو طلا در انفرادی و میکس و در ۲۰۲۰ توکیو یک مدال طلا بدست آورده است.
همچنین این نخستین طلای کاروان فرزندان ایران در بازیهای پارالمپیک پاریس بود.
در این رقابت آیسل اوزجان به نقره رسید و روبینا فرانسیس از هند سوم شد.
نسرین شاهی دیگر نماینده ما در این ماده بود که به رغم صعود به فینال به دلیل مردودی تست اسلحه دیسکالیفه شد و از جدول مسابقات حذف گردید.
مدال برنز پرستو حبیبی تبدیل به نقره شد
پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس/ مدال برنز پرستو حبیبی تبدیل به نقره شد
پرستو حبیبی بانوی ملیپوش پارادوومیدانی ایران پس از اعتراض یکی از شرکتکنندگان به عملکرد ورزشکار لهستانی، صاحب مدال نقره در پارالمپیک پاریس شد. در جریان رقابت پرتاب کلاب F۳۲ پرستو حبیبی ملیپوش کشورمان با رکورد ۲۶.۲۹ برنز گرفت. در پایان این رقابت اعتراضی از سوی مسئولان یکی از شرکتکنندگان این مسابقه به عملکرد قهرمان لهستانی صورت گرفت که مثمرثمر بود و همه رکوردهای نماینده لهستان که طلا گرفته بود، خطا اعلام شده و او از جدول حذف شد.
با این اتفاق، رتبه پرستو حبیبی بالا رفت و او مدال نقره را به خود اختصاص داد و پس از نماینده تونس در رده دوم قرار گرفت. حبیبی نخستین مدالآور پارادوومیدانی ایران در رشته پرتاب کلاب محسوب میشود. پیش از این ظفر ذاکر در پرتاب وزنه پس از اعتراض مسئولان ایران، رتبه چهارمی خود را با مدال نقره و کسب عنوان نایب قهرمانی عوض کرده بود.
یادداشت
از کجا بیاوریم
ناصر تبریزی
آقای پزشکیان اخیرا در ویدئویی که از ایشان منتشر شده یک سوال اساسی را در میان گذاشته است،«توسعه تهران با کدام منابع، آب را از کجا می آوریم؟»
طرح جامعه تهران چیست که موجب شده رئیس جمهور نوپای ما اینگونه با نگرانی از آن یاد می کند؟
طرح جامع تهران
یک طرح حیاتی در برنامه ریزی و مدیریت شهر تهران موجود است.در این طرح، برنامه بلند مدتی مطرح شده که در آن به بررسی کاربرد و طرز استفاده از اراضی پرداخته شده و منطقهبندی مربوط به حوزههای مسکونی، صنعتی، بازرگانی، اداری، کشاورزی، تاسیسات، تجهیزات و تسهیلات عمومی مشخص و مناطق نوسازی، بهسازی و اولویتهای مربوط به آنها تعیین شده است. و...
این در حالیست که به گفته حشمت اله عسگری ( به نقل از خبرگزاری مهر)استان تهران از جمله استانهایی است، که پروژههای نیمه تمام زیادی دارد، وی در این راستا اعلام کرده؛ استان تهران یکهزار و ۴۵۰پروژه نیمه تمام دارد، که ۱۸ هزار میلیارد تومان بودجه برای تکمیل این پروژهها نیاز است.....
این در حالیست که رئیس سابق سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران در خرداد ماه گذشته اعلام کرده بود؛ اعتبار سال گذشته برای تملک دارایی های سرمایه ای بالغ بر 2100 میلیارد تومان بود که 1800 میلیارد تومان آن تخصیص یافت و این رقم در بالاترین سطح تخصیص اعتبار طی سالهای گذشته محسوب می شود....
البته باید اضافه کرده این بودجه هم از طریق تملک دارایی های سرمایه ای ، تامین شده و نه از طرق کسب در آمد های تخصیص یافته بند های مشمول!
به این ارقام نیز اضافه کنید ،حشمت مهاجرانی، معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران :
در گفتگو با جمع خبرنگارن اعلام کرده: در سالهای اخیر توجه خاصی به طرحهای انتقال آب از سدها به شهرستانهای تهران شده و انتقال آب از سد ماملو به شهرستان ری نیز در همین راستا طراحی شده است.
همچنین طرح جلوگیری از نشتی آب از سد لار از طریق احداث یک تونل زیرزمینی ۲۸ کیلومتری توسط آب منطقهای در حال اجرا است که تاکنون ۸ کیلومتر از این طرح اجرا شده و ۲۰ کیلومتر آن باقی مانده و در سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری میرسد....
اگر بخواهم تمام موارد مشکلات بودجه و مسائل فنی طرح های توسعه ای شهر تهران را یاد آوری کنم، گوشه ای از آن به مثنوی های هفت من کاغذ هم ریشخند خواهد زد، لذا نوشتار را کوتاه و به دکتر پزشکیان عرض میکنم:
دکتر جان نه فقط آب کافی برای اینگونه طرح ها نداریم،بلکه با گذشت ده ها سال نیک می دانیم که سرمایه کافی برای عملی شدن این طرح به طور کل وجود ندارد و اگر از تمام کسانی که مرتب از طرح های توسعه این مملکت سخن می رانند، سوال کنید از کجا؟...
یقین بدانید پاسخ قابل توجهی دریافت نخواهید کرد.
صدها سفر ماموریتی، برای بازدید از مناطق مورد نظر، و چند همت هزینه برای حواشی این طرح های هرگز اجرا نشده ،کلنگ شروع عملیاتی طرح ها بر زمین خورده، و هزینه شده است. ...
اما انگار نه ارگانی، شخصی، مسئولی، دلسوزی ( همچون شما) طی این سالها، به گوشه ای از ذهن های خلاقشان در زمینه نوشتن طرح ها، و پروژه ها، نیامده که بپرسد: از کجا؟؟؟
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24269/48567/143344
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24269/48567/143345
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24269/48567/143346
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24269/48567/143347
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24269/48567/143348
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24269/48567/143349
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24269/48567/143350
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24269/48567/143351
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24269/48567/143352
|
عناوین این صفحه
- سرمقاله
- تنوع سبد انـــرژی در برنامه هفتم
- بوسه نابغه طلایی بر قرآن
- تیتر اخبار
- تیتر اخبار
- گپ و گفت
- ملکیت عمارت قاجاری میرزا نبی خان شخصی است
- ساره جوانمردی اولین طلایی ایران در پارالمپیک پاریس
- یادداشت