|
سرمقاله
قیمت بنزین و
۲ پیشنهاد به پزشکیان
محمد رویانیان
فعال سیاسی اصولگرا
حمل و نقل عمومی کشور خصوصا تهران طی ۱۰ سال گذشته ۸۰ درصد تحلیل رفته است.
خودروهای فرسوده کشور بجای خروج و نوسازی ۲ میلیون خودروی فرسوده کمتر از ۱۰ درصد از آن اتفاق افتاد.
خودروهای وارداتی و تولیدی با میانگین ۸ تا ۱۰ لیتر و بیشتر به مردم فروخته شده است. فرایند صدور کارت سوخت پیچیده و زمانبر شده دیتابیس ما هنوز کاملا بروز نشده است، داده های تحلیلی درست و دقیق و کاربردی از جغرافیای مصرف سوخت وجود ندارد.
اطلاعات واقعی از میزان خودرو های فعال عمومی سنگین و غیرسنگین و دولتی و متفرقه وجود ندارد.
اطلاعات تعداد تاکسی های فعال آنهم فعال خصوصی یا عمومی دقیق نیست اطلاعات مسافربرهای اینترنتی و جابجایی واقعی مسافرین معلوم نیست.
ضمن اینکه در دنیا مسافربرهای اینترنتی و حتی تاکسی ها حمل و نقل عمومی محسوب نمیشوند، اتفاقی که در کشور ما معکوس شده حمل و نقل کارآمد عمومی دارد به حمل ونقل شخصی تبدیل می شود و ما در تهران حتی شبکه حمل و نقل یکپارچه نداریم در حالیکه سالانه ده ها هزار خودرو به چرخه حمل و نقل تهران افزوده و حدود ۱ میلیون و دویست هزار خودرو نیز در سراسر کشور اضافه میشود بدون خروجی یقینا این تعداد هم بر افزایش مصرف سوخت و هم برترافیک می افزاید.
با این حال آقای رئیس جمهور عزیز! با انجام ۲ اقدام غیرقیمتی، اول رفع ناترازی بنزین و دوم کاهش مصرف بدون تغییر قیمت بنزین محقق می شود و برای تغییر قیمت هم چند بسته سیاستی و حمایتی واقدامات موثر با زمانبندی مناسب و با آگاهی بخشی و مشارکت مردم تغییر قیمت هم با کمترین هزینه شدنی خواهد بود.
لطفا دستور فرمایید از هرگونه تعجیل خودداری و به تجارب گذشته توجه جدی به عمل آید.
تعطیلات شهریور و کاهش مراجعه تهرانیها برای اهدای خون
2 وزیر صمت خبر داد:
اراده واقعی دولت برای آبادانی سیستان و بلوچستان
6 کارشناس تعلیم و تربیت در گفتوگو با امتیاز؛
چگونه میتوان کیفیت آموزشی را بهبود بخشید؟
1 امتیاز در مورد زیرساختهای دسترسی به اینترنت پرسرعت و پایدار گزارش میدهد؛
فیلترینگ؛ موجب عقب افتادگی ایران از مسیر توسعه
2 چرا واردات خودرو را مقابل افزایش کیفیت خودروی داخلی میگذارند؟!
خودرو در بن بستِ ...!
4 تیتر خبرها
بعد از ۱۲ سال ۱۵۰۰۰ مربی و مشاور مدرسه جذب شدهاند صفحه 2
تسهیل کاهش عرضه داوطلبانه اعضای اوپکپلاس به تعویق افتاد
صفحه 5
عواقب دلبستگی شدید به دنیا چیست؟
صفحه 8
تیتر اخبار
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی : علت تعطیلی موقت برخی جایگاههای سوخت اعلام شد صفحه 4
واکنش سرمربی تیم ملی به حواشی دوئل با قرقیزستان؛
روند ما خوب است، شاید ایراد منِ قلعهنویی هستم!
صفحه 3
گپ و گفت
کارشناس تعلیم و تربیت در گفتوگو با امتیاز؛
چگونه میتوان کیفیت آموزشی
در کشور را بهبود بخشید؟
یک کارشناس تعلیم و تربیت در گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: نتایج کنکور نشان داد که کیفیت آموزشی در کشور روزبهروز در حال کاهش است و مصداق بارز این ضرب المثل شده که هر چقدر پول دهی آش میخوری. اگر میخواهیم کیفیت آموزش افزایش یابد باید به فکر بالا بردن درآمد معلمان باشیم که بتوانند زندگی خود را بچرخانند. وقتی فردی از سر ناچاری و بیکاری به شغل معلمی حقالتدریسی روی میآورد، چه انتظاری میتوان از او داشت که کیفیت آموزش را افزایش دهد. معلم باید وقتی برای برطرف کردن مشکلات درسی شاگردان خود داشته باشد نه اینکه برای کسب مایحتاج روزمره خود به سمت مشاغل دیگر روی بیاورد. زهرا بنی اسد افزود: نباید معلمان را عامل اُفت کیفیت آموزشی کشور دانست چرا که آنان خود قربانیان سیستم آموزشی کشور هستند، سیستمی که اهمیت جایگاه معلمان و استادان را نمیداند. وقتی مدرکگرایی بر نظام آموزشی کشور حکمفرما میشود چه انتظاری از کسانی میتوان داشت که تنها دارایی زندگیشان مدرک دانشگاهی است که بدون کسب تجربه و یا دانش کافی به دست آمده است. نباید توقع داشت که شاگردان خوبی از زیر دست چنین افرادی خارج شوند لذا باید معلمان عشق به ارائه آموزش داشته باشند. وی تصریح کرد: باید هر معلمی در تخصص خود تدریس کند و به دبیری به منزله شغل ننگرد؛ بلکه به عنوان خدمت به جامعه تلقی کند. از سوی دیگر وزارت آموزش و پرورش حقوق معلمان را افزایش دهد تا دغدغه معیشت نداشته باشند و با میل و رغبت فراوان برای دانشآموزان تدریس کنند. این کارشناس تعلیم و تربیت در پایان گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: تغییر ساختار آموزشی نیاز به جستوجوی علل ضعف کیفیت آموزشی و توجه به تحولات جامعه جهانی، برنامهریزیهای درسی متناسب با اهداف، نیازها و تواناییهای دانشآموزان، اعمال روشهای مؤثر و نوین تدریس و ترکیبی که متناسب با جامعه امروز باشد و لذا تطبیق برنامههای آموزشی با نیازهای بازار کار برای موفق بودن تغییر ساختار آموزشی امری حیاتی به نظر میرسد.
دستور همتی برای روشنگری درباره پرداخت وام به هیات مدیره بورس
وزیر اقتصاد برای رسیدگی به موضوع پرداخت وام قرض الحسنه به هیات مدیره بورس در دولت قبل دستور فوری صادر کرد.
به گزارش امتیاز و به نقل از وزارت امور اقتصادی و دارایی، در پی ارسال نامه سازمان بازرسی کل کشور به وزیر امور اقتصادی و دارایی در خصوص تصویب پرداخت وام به اعضای هیأت مدیره سازمان بورس اوراق بهادار در آخرین روزهای دولت قبل، عبدالناصر همتی خواستار ارائه توضیحات و روشنگری لازم از سوی مدیران سازمان بورس شده است.
بر همین اساس، طبق دستور صریح وزیر، مدیران بورس ملزم به انتشار مستندات و دلایل این تصمیم شدهاند. همتی همچنین مرکز بازرسی وزارت امور اقتصادی و دارایی را به پیگیری موضوع و نظارت بر انجام اقدامات لازم مکلف کرده است. لازم به یادآوری است مصوبه و پرداخت تسهیلات به اعضای هیأت مدیره بورس، مربوط به پیش از شروع دولت چهاردهم بوده است.
همتی همچنین در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نیز نوشت: پس از نامه سازمان بازرسی در مورد وام قرضالحسنه دریافتی توسط رئیس و اعضای هیأت مدیره سازمان بورس، موضوع را جهت بررسی سریع کارشناسی و اعلام نظر به مرکز بازرسی وزارتخانه ارجاع داده ام. در دولت چهاردهم برای حذف رانتها آمدهایم و اجازه ویژه خواری به هیچکس نخواهیم داد.
ثبت ۲۰۱ میلیون تردد در کشور طی ۷ روز گذشته
رئیس پلیس راهور فراجا از افزایش قابل توجه حجم تردد در جادههای کشور به ویژه در مسیرهای منتهی به استانهای شمالی و خراسان رضوی خبر داد.
سردار سید تیمور حسینی با اشاره به آمارهای تردد در جادههای کشور در تعطیلات اخیر اظهار کرد: از ۱۰ شهریورماه تا ساعت ۹ صبح امروز ۱۶ شهریور ماه، شاهد افزایش ۸ درصدی تردد نسبت به روزهای عادی بودهایم و این میزان به بیش از ۲۰۱ میلیون تردد رسیده است. رئیس پلیس راهور فراجا افزود: با توجه به افزایش تقاضا برای سفر در ایام تعطیلات، استانهای شمالی کشور همچون مازندران، گیلان و خراسان رضوی بیشترین حجم ورودی خودرو را تجربه کردند، با این حال، در روزهای اخیر و با پایان یافتن ایام سوگواری، موج بازگشت مسافران به شهرها آغاز شده است.
وی اظهارکرد: براساس آخرین آمارها، همچنان حدود ۹۰ هزار خودرو در مازندران، ۶۰ هزار خودرو در گیلان و ۳۰ هزار خودرو در خراسان رضوی نسبت به تعداد خودروهای ورودی باقی ماندهاند، این حجم بالای تردد، موجب ایجاد ترافیک سنگین در برخی محورهای مواصلاتی شده است.
رئیس پلیس راهور فراجا خاطرنشان کرد:در عین حال با وجود افزایش حجم تردد، خوشبختانه آمار تصادفات نسبت به هفته گذشته کاهش قابل توجهی داشته است. بر اساس آمار رسمی پلیس راهور، شاهد ۱۹ درصد کاهش در مجموع تصادفات بودهایم که این کاهش به ترتیب ۱۶ درصد در آمار جانباختگان، ۴۶ درصد در تصادفات جرحی و خسارتی مشاهده شده است.
حسینی در ادامه گفت: به منظور مدیریت ترافیک سنگین و جلوگیری از بروز حوادث احتمالی، پلیس راهور اقدام به اعمال محدودیتهای ترافیکی در برخی محورهای پرتردد کرده است، از جمله این محدودیتها میتوان به یکطرفه شدن جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال از شمال به جنوب اشاره کرد که از ساعات اولیه صبح امروز آغاز شده و تا تخلیه کامل ترافیک ادامه خواهد داشت، همچنین، برای افزایش ایمنی تردد خودروهای شخصی، از ورود کامیونها و تریلرها به محورهای هراز، فیروزکوه، جاده قدیم قزوین-رشت، آستارا و اردبیل تا پایان شب ممانعت شده است.
وی ضمن تشکر از همکاری شهروندان در رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، از رانندگان خواست تا با صبر و حوصله و رعایت فاصله طولی مناسب، به سفر خود ادامه دهند. همچنین توصیه کرد که پیش از سفر، از آخرین وضعیت راهها مطلع شده و برنامهریزی دقیقتری برای سفر خود داشته باشند.
یادداشت
کشورها و جایگاه ویژه بازی در سبد محصولات خانوادهها
️ زهره احمدی پژوهشگر اندیشکده امید
«مصرف»، پدیدهای کلان و با ابعاد گوناگون است که با تغییرات اجتماعی و دگرگونیهای فرهنگی دچار گسترش مفهومی شده است. پیشرفت فناوری و شکلگیری سبکهای مختلفی از برقراری ارتباطات، مقولهی مصرف را تحت تاثیر قرار داده و آن را از انحصار کالاهای اقتصادی درآورده؛ به طوری که مصارف جدیدی در زندگی بشر شکل گرفته است. اگرچه عمدتا خاستگاه «مصرفگرایی»، غرب و جهان مدرن است اما در سایهی پدیدهی جهانی شدن (Globalization)، این مقوله به بسیاری از فرهنگها سرایت کرده است. نوع خاصی از مصرف که به آن «مصرف فرهنگی» گفته میشود؛ توانسته قدرتمندتر از ابزارهای آموزشی و تربیتی، بسیاری از شئون زندگی انسان را تحت شعاع قرار دهد.
رسانهها-به معنای عام- یکی از مهمترین بسترهای مصرف فرهنگی هستند. پژوهشهای بسیاری در خصوص پیامدهای مصرف فرهنگی رسانهها بر روی ابعاد مختلف زندگی انسان انجام شده؛ اما کمتر به پدیدهی «بازی» پرداخته شده است. به طور کلی در خصوص بازی دو دیدگاه متفاوت وجود دارد: برخی بازیها را به مثابهی رسانه میدانند و برخی دیگر آنها را در زمرهی مصنوعات و دست سازهها (artifacts) قرار میدهند (Hunicke et al, ۲۰۰۴). در هر صورت آنچه مغفول مانده؛ توجه به مقوله بازی و مصرف آنها به عنوان محصولات فرهنگی است.
بازی، مفهومی آشنا اما ناشناخته!
زمانی که از بازی صحبت میکنیم منظورمان دقیقا چیست؟ «بازی» واژهای است که افراد از سن کودکی با آن آشنا هستند. بنابراین وقتی حرف از آن میشود تقریبا نمیتوان کسی را یافت که درکی از این مفهوم نداشته باشد. اما سوال اینجاست آیا منظور از بازی به عنوان محصول فرهنگی که اثرات جدی بر روی ساحتهای مختلف فردی و اجتماعی دارد؛ همین واژه «بازی» است که در کاربردهای روزانه از آن استفاده میکنیم؟
واقعیت این است که ما در خصوص بازی دچار یک خطای کلامی هستیم. این اشتباه از این جا نشئت میگیرد که هر دو واژهی game و play در زبان فارسی؛ «بازی» ترجمه میشوند. در صورتی که این دو واژه کاملا متفاوتاند.
Play یک رفتار بدون ساختار و گاهی حتی خودشجوش است که هدفی را دنبال نمیکند. این واژه شاید در لغت بیشتر نزدیک به واژهی «لعب» در زبان عربی باشد. در حالی که منظور از game یک فعالیت ساختارمند و دارای قوانین است که مشخصا هدفی را دنبال می کند.
Jane McGonigal در تعریف game وجود ۴ عنصر را مهم میداند:
متاسفانه در فرهنگستان ادب فارسی نیز برای هر دو واژه، کلمهی بازی در نظر گرفته شده و در فرهنگ عامه نیز چنین تفکیکی وجود ندارد. منظور از بازی بهعنوان یک پدیده اثرگذار آن چیزی است که معادل واژه game محسوب میشود. تثبیت همین نگاه و ایجاد یک گفتمان حول محور بازی از این منظر؛ موجب تغییر نگرش در خصوص بازیها و جدی گرفتن آنها میشود.
از آنجا که بازی -با تعریفی که گفته شد- به عنوان ابزاری چندمنظوره در حوزههای تربیتی، آموزشی، فرهنگی محسوب میشود؛ در برخی از کشورهای جهان جایگاه ویژهای در سبد محصولات مصرفی خانواده ها دارد. از طرفی بازیها توانستهاند ارزش اقتصادی بالایی را ایجاد کنند. صنعت گیم به عنوان یک تجارت پر سود، نظر بسیاری از تولیدکنندگان و دولتها را به خود جلب کرده است. این صنعت انواع مختلفی از بازیها؛ همچون بازیهای رومیزی، اسباببازیها و حتی بازیهای جمعی را در خود جای میدهد که هر کدام دنیای وسیعی را در برمیگیرد. از پرطرفدارترین و البته پردرآمدترین بازیها که در صنعت گیم جایگاه ویژه ای دارد، بازیهای ویدیویی است.
طبق گزارش The global games market in ۲۰۲۳ که توسط موسسهی تحقیقاتی Newzoo، منتشر شده است؛ ارزش بازار بازیهای ویدیویی در جهان در سال ۲۰۲۳ به ۱۸۳.۹ میلیارد دلار رسیده است. برای درک بهتر این رقم کافی است آن را با صنایع بزرگی همچون سینما و موسیقی مقایسه کرد. بنابر گزارش موسسه آماری Statista، ارزش بازار صنعت موسیقیِ ضبط شده در سال ۲۰۲۳ حدود ۲۸.۶ میلیارد دلار و صنعت سینما که شامل گیشه، تبلیغات، غذا و نوشیدنی است، حدود ۷۲.۳ میلیارد دلار است. بنابراین میتوان گفت صنعت بازیهای ویدیویی به تنهایی توانسته درآمدی بیش از دو برابر صنعت سینما داشته باشد. از طرفی طبق همین گزارش تعداد گیمرهای بازیهای ویدیویی در سراسر جهان در سال ۲۰۲۳ به ۳.۳ میلیارد نفر رسیده است.
این آمار تنها مربوط به یک بخش از صنعت گیم است. اسباببازیها و بازیهای رومیزی یا بردگیمها نیز ارزش اقتصادی و فرهنگی ویژهای دارند. هر ساله رویدادها و نمایشگاههای بزرگی در سراسر جهان برگزار شده و میلیونها نفر از این نمایشگاهها بازدید میکنند. متاسفانه با وجود ظرفیت بسیار بالای بازیها در ساحتهای گوناگون، این موضوع در سیاستگذاریها و برنامهریزیهای کشور مغفول مانده است.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24270/48575/143389
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24270/48575/143390
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24270/48575/143391
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24270/48575/143392
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24270/48575/143393
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24270/48575/143394
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24270/48575/143395
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24270/48575/143396
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24270/48575/143397
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24270/48575/143398
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24270/48575/143399
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24270/48575/143400
|
عناوین این صفحه
- سرمقاله
- تعطیلات شهریور و کاهش مراجعه تهرانیها برای اهدای خون
- اراده واقعی دولت برای آبادانی سیستان و بلوچستان
- چگونه میتوان کیفیت آموزشی را بهبود بخشید؟
- فیلترینگ؛ موجب عقب افتادگی ایران از مسیر توسعه
- خودرو در بن بستِ ...!
- تیتر خبرها
- تیتر اخبار
- گپ و گفت
- دستور همتی برای روشنگری درباره پرداخت وام به هیات مدیره بورس
- ثبت ۲۰۱ میلیون تردد در کشور طی ۷ روز گذشته
- یادداشت