|
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛
شناخت ابعاد فقر و رفاه اجتماعی جلوی اتلاف منابع و فساد را میگیرد
2 سرمقاله
مردم غزه با مقاومت ماهیت
جریان مدعی صلح را برملا ساختند
لاله افتخاری
امسال روز جهانی صلح در حالتی فرا میرسد که جهان شاهد ۲ جریان بسیار متفاوت است؛ جریانی که مدعی صلحجویی و صلحمداری میباشد، اما در عمل کاملاً نشان داده است که جنگ افروز، خونخوار، بیرحم، ناقض حقوق بشر، حقوق زنان، کودکان، مردان و بیگناهان است. جریانی که تجاوزگر است و به حریم کشورها و مردم آنها رحم نمیکند و حتی ناقض قوانین بینالملل است؛ این جریان، همان استکبار جهانی و صهیونیسم بینالملل است که خود مدعی صلح است و جلسات، برنامهها، همایشها و سمینارهای منطقهای و بین المللی برگزار کرده، بیانیهها و قطعنامههایی صادر کرده اما عملاً بر خلاف آن رفتار میکند. جریانی که به بهانه گسترش صلح و تحقق دموکراسی حریم کشورها را نقض و سرزمین آنها را اشغال و جنگ و خونریزی به راه میاندازد.
اما در برابر آن جبهه مقاومت است. خواه در غزه یا یمن یا در لبنان و یا هر کجای دنیا که باشد طرفداران آن اما، همه آزادگان جهانند چه در دانشگاههای آمریکا باشند و یا در اروپا و آسیا و آفریقا. امسال روز جهانی صلح در شرایطی برگزار میشود که یکسال مقاومت مردم غزه در برابر تجاوز و نسلکشی جریان مدعی صلح نمونه عینی آیه شریفه « کم من فئه قلیله غلبت فئه کثیره باذن الله» (بقره/۲۴۹) و مقاومت قهرمانانه آنها مصداق آیه شریفه « ان الذین قالوا ربنا الله ثم استقامواتتنزل علیهم الملائکه «(فصلت/۳۰) می باشد. آنها باصبر و پایداری خویش، ماهیت جریان مدعی صلح را برملا ساختند و طلایهدار پیروزی حق و غلبه مظلومان بر ستمگران گشته از شکست و نابودی رژیم غاصب صهیونیستی و افول پیش از موعد زندگی نا مشروع و غیرقانونی آنان نوید میدهند و البته پیروزی و نصرت نهایی برای مردم غزه و جبهه مقاومت خواهد بود. از سویی حملات سبعانه دشمن علیه غزه قهرمان سبب ایجاد همبستگی در میان کشورهای جبهه مقاومت و آگاهیبخشی به مردم دنیا و معرفی جبهه باطل به آزادیخواهان و انسانهای فرهیخته جهان شده است. اتفاق دیگری اما هر ساله به ویژه در سالهای اخیر رخ میدهد و امسال باشکوهتر از گذشته برگزار شد؛ این پدیده همان همایش بزرگ اربعین حسینی است. رویداد بینظیری که در حقیقت الگوی حقیقی و کامل و تمام نمای صلح( بدور از ادعا) در عرصههای مختلف در آن تحقق مییابد. گونههای صلح اعم از صلح میان اقوام، صلح میان ملل، صلح میان ادیان، صلح میان نحلهها، صلح میان موحدان و غیر موحدان، صلح میان مذاهب، صلح میان گروهها و اقشار مختلف و در حقیقت صلحی در تمام ابعاد در جامعه بشری و میان آزادیخواهان جهان شکل میگیرد و بدون آنکه تابلویی از صلح و یا ادعای صلحی در آن مطرح باشد، افراد همه اعم از دولتمردان و شهروندان عادی، زنان، کودکان، مردان، پیشکسوتان و سالخوردگان، جوانان و همه اقشار دور هم جمع میشوند تا تابلوی مینیاتوری و بینظیری از صلح جهانی را به نمایش بگذارند؛ همه حرکتی حول محور و به سمت و سوی امامی دارند که مخاطب او آزادگان جهانند و قلبها و فطرتهای پاک را از پس ۱۴ قرن درنوردیده و مخاطبان خود را پیدا کرده و دعوت نموده تا برای تحقق این گردهمایی بزرگ دور هم جمع شوند تا به دنیا نشان دهند که اگر باید روز جهانی صلحی مطرح شود، آن روز، روز اربعین حسینی است و اگر باید سند صلحی نوشته شود آن سند باید مبتنی بر راه اباعبدالله علیه السلام و مرام و دیدگاه آن حضرت باشد و اگر قرار است جایزه صلحی به کسی داده شود باید به آنهایی تعلق گیرد که در مراسم اربعین حسینی با صلح و امنیت کامل دور هم جمع میشوند.
نویسنده و پژوهشگر در گفت و گو با امتیاز مطرح کرد؛
لزوم توجه مسئولان فرهنگی به تعالی ادبیات اسارت
1 «امتیاز» در مورد چگونگی انجام جراحی بزرگ در بخش ارزی کشور گزارش می دهد؛
حل گام به گام چالش ناترازی بنزین
5 اتباع برای خروج از ایران وثیقه پرداخت میکنند؛
جزئیات مصوبه ساماندهی اتباع خارجی
4 تیتر اخبار
سخنگوی دولت چهاردهم :
تعداد سازمانهای مردمنهاد در جوامعی که رفاه بالایی دارند بیشتر است
صفحه 2
وزیر راه و شهرسازی:
آییننامههای اجرایی قوانین برنامه هفتم توسعه تدوین میشود
صفحه 4
تیتر اخبار
بحران زمین، چالش (VAR) پرونده فساد، هیاترئیسه از هم پاشیده و تیم ملی نامحبوب!
فدراسیون در منگنه مشکلات
صفخع 4
ضرورت تسریع و افزایش برداشت از میدان مشترک آزادگان جنوبی
صفحه 5
آغاز فصل جدید کنسرتهای عصار
صفخه 8
گپ و گفت
نویسنده و پژوهشگر در گفت و گو با امتیاز مطرح کرد؛
لزوم توجه مسئولان فرهنگی
به تعالی ادبیات اسارت در کشور
یک نویسنده و پژوهشگر در گفت و گو با امتیاز عنوان کرد: ادبیات اسارت صرفاً مربوط به کشور ما هم نیست و در کشورهای دیگر هم وجود دارد کما اینکه ما در آثار ادبیاتی برجایمانده از جنگهای جهانی هم اینگونه را مشاهده میکنیم. نباید فراموش کرد که اسارت نقطه عطفی در زندگی تکتک اسرای ما بود که تحول فراوانی را در آنها به وجود آورد.
عباس کریمی افزود: بیشتر آزادگان وقتی که به اسارت افتادند نسبت به بسیاری از مسائل علمی، سیاسی و حتی مسائل مختلف اجتماعی، ذهنیت کمی داشتند و نسبت به برخی از آنها هم هیچ اطلاعی نداشتند اما فشار زیاد سختیها در اسارت و مشکلات فراوان و ضرورت رویارویی با آن مشکلات، باعث شد که استعداد و نبوغی که در آنها خفته بود را بیدار کند و در نتیجه آنان نیز این نبوغ خفته را از قوه به فعل درآورند.وی ادامه داد: آنچه در دفاع مقدس و نیز در دوران اسارت رزمندگان ما رخ داد با عاشورا یگانگی دارد. اساساً انقلاب اسلامی ما که با الگو گرفتن از قیام خونین حضرت اباعبدالله الحسین (ع) به پیروزی رسید، تمام حرکات آن به پیروی از قیام آن امام بوده است، از رشادت رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس هشت ساله تا لحظات شهادت و جانبازی رزمندگان اسلام و چه صحنه اسارت آنان که همه و همه یادآور قیام امام حسین (ع) است. این نویسنده و پژوهشگر در پایان گفت و گو با امتیاز عنوان کرد: به اسارت بردن رزمندگان اسلام در هشت سال دفاع مقدس و سختیها و شکنجههای آنان توسط بعثیان یادآور اسارت زنان و فرزندان اهل بیت پیامبر و اصحاب امام حسین (ع) پس از واقعه عاشورا است. ادبیات اسارت در واقع قیمت تمام شده جنگ است، چراکه در آن وقایعی به ثبت رسیده و شخصیتهایی شناسنامهدار میشوند که قبلاً بر اثر غفلت جنگ نگاران دیده نشدهاند و جا دارد مسئولان فرهنگی کشور نگاه ویژهتری به این نوع ادبیات داشته باشند.
کاهش ۳۸ درصدی تصادفات فوتی در کشور
رئیس پلیس راهور فراجا از کاهش ۳۸ درصدی تصادفات فوتی در کشور خبر داد و گفت: سرعت غیرمجاز و عدم توجه، همچنان عامل اصلی تصادفات است.
سردار سید تیمور حسینی رئیس پلیس راهور فراجا آمار تصادفات فوتی و جرحی را در بازه زمانی ۱۰ تا ۱۶ شهریور ماه اعلام کرد و گفت: در این مدت ۲۶۴ فقره تصادف منجر به فوت رخ داده که منجر به جان باختن ۳۱۴ نفر شده است. این آمار نشاندهنده کاهش ۱۹۷ نفری تعداد کشتهشدگان و کاهش ۳۸ درصدی تصادفات فوتی نسبت به مدت مشابه سال قبل (۱۴۰۲) است.
وی افزود: علاوه بر این، در مجموع ۸۱۵۶ فقره تصادف جرحی در این بازه زمانی ثبت شده است.
سردار حسینی همچنین ادامه داد: کل آمار تصادفات در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، با کاهشی ۲.۵ درصدی مواجه بوده است.
وی به دلایل اصلی بروز این تصادفات اشاره کرد و تأکید کرد: سرعت غیرمجاز، عدم توجه به جلو و از دست دادن کنترل خودرو از مهمترین عوامل وقوع تصادفات بودهاند.
رئیس پلیس راهور فراجا بیان کرد: تلاشهای پلیس راهور برای کاهش تلفات جادهای و افزایش ایمنی همچنان ادامه دارد و از رانندگان درخواست میشود تا با رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی، به کاهش این آمار کمک کنند.
در سفر شهردار تهران به سوریه چه گذشت؟
شهردار تهران که برای شرکت در اکسپوی سوریه و عقد توافق خواهرخواندگی با پایتخت سوریه به این کشور سفر کرده بود، دیدارهایی با مقامات سوری داشت.
زاکانی که به دعوت دولت و استاندار ویژه شهر دمشق با هدف بررسی ساز و کارهای سرمایه گذاری در طرحهای توسعه عمرانی کشور سوریه و همچنین شرکت در اکسپوی سوریه و عقد توافق خواهرخواندگی به این کشور سفر کرده بود در ابتدای سفر با سفیر و مدیران ارشد سفارت ایران در محل سفارت دیدار کرد.
شهردار تهران درباره کشور سوریه و برنامههای این سفر معتقد است سوریه با کمک جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت، دوران سخت جنگ و توطئه دشمنان را پشت سر گذاشته و اکنون به مرحله ارتباط و تعامل و سازندگی رسیده است. انتظار این است که توافقات عملی در زمینههای مختلف اعم از حوزه حمل و نقل، فنی و عمرانی و رونق گردشگری حاصل این دیدارها باشد.
شهردار تهران در ادامه به همراه استانداران دمشق و ریف دمشق از نمایشگاه بزرگ اکسپو سوریه بازدیدی به عمل آورد و سپس به زیارت حرم حضرت زینب (س) و حرم حضرت رقیه (س) رفت.
دیدار با طارق کریشاتی، استاندار ویژه دمشق و عقد تفاهم خواهرخواندگی تهران و دمشق و دیدار با حسین عرنوس، نخست وزیر سوریه از دیگر برنامههایی بود که زاکانی در سفر به سوریه انجام داد. این تفاهم خواهرخواندگی به منظور تقویت و تعمیق همکاریها و تبادل تجربیات در زمینههای مختلف خدماتی، اقتصادی، اجتماعی و گردشگری امضا شد.
کریشاتی در دیدار با شهردار تهران گفته نگاه ما به همکاری با کشورهای دوست و در رأس آنها جمهوری اسلامی ایران است لذا رایزنیهای شهردار تهران در دمشق را زمینه ساز استفاده از ظرفیتهای شهرداری تهران در برنامه سازندگی سوریه و دمشق ارزیابی میکنیم. استانداری دمشق علاقمند به الگوبرداری از تجربیات شهرداری تهران در زمینههای مختلف از جمله رونق جاذبههای گردشگری و فرهنگی، تقویت روابط همکاری در زمینههای مختلف و دستیابی به سطح مطلوبی از عملکرد بر اساس برنامههای مدون و قابل ارزیابی است. زاکانی نیز درباره این تفاهم معتقد است که پیمان خواهرخواندگی میتواند همکاری مشترک تهران و دمشق را بیشتر کند. این همکاریها امکانی ایجاد میکند که اقتصاد دو کشور با هم گره بخورد و بتواند آینده درخشانی را رقم بزند.
فعالیت ۱۹۰۰۰ خانه بهداشت در کشور
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بهورزان را پایه سلامت کشور عنوان و بر تکریم و بهبود معیشت کادر سلامت، تاکید کرد.
دکتر محمدرضا ظفرقندی، با اشاره به فعالیت ۱۹ هزار خانه بهداشت در سراسر کشور، افزود: ۳۰ هزار بهورز که دو - سوم آنان را زنان و مابقی را مردان تشکیل میدهند، در خانههای بهداشت سراسر کشور مشغول خدمت رسانی به مردم هستند.
ظفرقندی با بیان اینکه هر بهورز به جمعیتی بالغ بر ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ نفر خدمات بهداشتی و درمانی ارائه میدهد، خاطرنشان کرد: بهورزان در روستاها و شهرها، وضعیت سلامت مادران و نوزادان را از دوران بارداری تا تولد و حین رشد، رصد و پیگیری میکنند و آموزشها و مراقبتهای لازم را در اختیار مردم قرار میدهند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: نقش بهورزان در کنترل، پیشگیری و واکسیناسیون بیماریهای واگیردار و غیرواگیر و همچنین بهداشت دهان و دندان بسیار موثر بوده و برای نظام سلامت ارزش افزوده به شمار میآید؛ چراکه واکسیناسیون به موقع سبب کاهش بار درمانی در آینده خواهد شد. ظفرقندی خاطرنشان کرد: با توجه به دغدغه رییس جمهور درباره شبکه بهداشت، پزشکی خانواده و نظام ارجاع، باید تلاش کنیم تا این سیستم را در سراسر کشور به ویژه شهرها نیز پیادهسازی کنیم؛ چنانچه این سیستم در شهرها جاری و متمرکز شده و نظام ارجاع نیز برقرار شود، به اهدافمان در برنامه هفتم توسعه و سیاستهای ابلاغی خواهیم رسید.
یادداشت
هوای پاک برای پرواز
️ آرمان بیات - کارشناس ارشد صنعت هوانوردی
«صنعت هوانوردی و فرودگاهی از جمله صنایع پیشران راهبردی در قدرت نرم جوامع امروزی و مسبب بستر توسعه پایدار به ویژه اقتصادی به دلیل اهمیت شاخص زمان و سرعت است که در ایرانِ ما مورد بی مهری داخلی و بین المللی قرار گرفته و احوالات ناخوشی را می گذراند که ناشی از تفکر و نگرش سیاسی بر پیکره تخصصی است.
بی توجهی به وحدت، همبستگی و دفع ظرفیت های کارشناسی برای برتری جویی شخصی یا جناحی از دیگر عوامل بازدارنده در تحول، بالندگی و تبلور است که ریشه آن در منفعت، منیت، خودستایی، جناحی نگری، سیاست ورزی و کوته بینی است که می تواند منتج به حکمرانی انحصار، فساد و از دست رفتن فرصت ها گردد و مردم نیز تاوان آن را بپردازند.
اراده، آگاهی و شناخت، احترام به عقاید نظری، دوری از منیت و خود دانا پنداری و منفعت طلبی فردی و توجه به تحول خواهی صادقانه و عادلانه، مشروط به وحدت و همبستگی و تقویت روح همگرایی، عبور از بحران را امکان پذیر می کند.
فساد محدود به انحرافات مالی و اقتصادی نیست که به نظر نگارنده، هوانوردی ایران در تمامی جوانب اخلاقی، انسانی، سازمانی، عدالت، شفافیت، شخصیت و رفتار دچار انحطاط شده است که نتیجه آن حاکمیت قدرت و نه حاکمیت قانون، حکمرانی فردی و نه حکمرانی سازمانی و کارشناسی، نارواگری و نه عدالت و شفافیت است و نهایتاً محصولی را به عنوان خدمات پروازی، ارائه می کند که عاری از کیفیت در شان نام ایران و ایرانیان است. اگرچه نمی توان از وجدان متخصصین میانی برای حفظ استانداردها تحت شرایطی سخت، طاقت فرسا و ناعادلانه شغلی، چشم پوشی نمود که عمیقاً قابل تقدیر است.
آبروی ایران اسلامی در رفتار مبتنی بر تکریم است که تکریم به کرامت انسانی در دو بُعد درون سازمانی و برون سازمانی، تبلور متحولانه را به همراه خواهد داشت که از آن دور شده ایم.
تکریم به کرامت انسانی و سازمانی، عدالت، شفافیت، صداقت، صلاحیت، قابلیت، امنیت، حفاظت، انسانیت و انصاف را به همراه دارد که برای آینده صنعت هوانوردی ایران، امری ضروری است و لذا مدیران آینده باید بر این اساس گزینش شوند.
اما روی دیگر داستان ضرورت جوان سازی در حکمرانی دولتی، تخصص گرایی و توجه به تجارب کاربردی است. نکته ای در تحقق این ضرورت نهفته است که بی توجهی به آن، تشدید چالش های صدراالاشاره را به همراه خواهد داشت که لازم است مد نظر قرار بگیرد.
همواره گویند که جوانان باید وارد عرصه مدیریت شوند که این نگاه، اگرچه درست و منطقی است؛ اما اگر به عمق، ابعاد و زمان آن توجه نشود، فریبنده، آسیب زا و در مسیر بدخواهان ایران اسلامی ما است و نسل سوخته ای از مدیران جوان را به یادگار خواهد داشت.
مدیران جوانی که در فرآیند انتقال تجارب نسلی قرار نگرفته و در زیست بوم حکمرانی دولتی رشد نکرده اند؛ اگر وارد صحنه تصدی و مدیریتی گردند و از آنجا که تعلق خاطری به دولت ندارند، ممکن است فرصت بدست آمده در کرسی مدیریت را یک بزنگاه بپندارند تا از آن برای اهدافی خاص استفاده ببرند که سرآغاز نارواگری و انحطاط مدیریتی است و عقده گشایی، تسویه گرایی و توجه به قرابت و دوستی در انتصابات، بهترین عملکرد چنین تفکراتی محسوب می گردد.
از طرفی عدم آشنایی با نظام حکمرانی دولتی، مقررات حاکمیتی و فرآیندهای جاری و بی تجربگی آمیخته با غرور و منیت های فردی، منجر به خطا در تصمیمات خواهد شد که ضمن آسیب به خود و دستگاه تحت مدیریت خود در این احوالات کشور، پرونده های بی شماری را در دستگاه های نظارتی مفتوح ساخته و حجم کار را برای آن عزیزان دوچندان می کند و آینده فرد را نیز به آتش می کشد.
اما جوانگرایی بحث دیگری است که برای تحول و توسعه، امری ضروری است و رُکن اساسی آن تلفیق مجرب و جوان در یک فرآیند زمانی با هدف رشد علمی و کاربردی است که در مدیریت دانش نهفته و گام اول آن توجه به شاخص کاهش میانگین سنی مجموع کارشناسان و مدیران دستگاه است. انرژی و خلاقیت نیروی جوان از یک سو و دانش و پُختگی نیروهای با تجربه از سوی دیگر، دو بال پرواز و رشد و تعالی نظام های مدیریتی و تصمیم گیری است که برای تقابل با بحران های جاری به ویژه در عرصه صنعت هوانوردی و فرودگاهی تحریم شده داخلی و بین المللی، ضرورت دارد.
تبیین فرهنگی انتقال تجارب مدیریتی با پایش علمی و مطالعات تطبیقی سایر تجارب در عرصه بین المللی و توجه به استعدادهای مدیریتی یا مهارت های اکتسابی در یک دوره گذار چهار ساله، نسلی جدید از مدیران مدبر، فهیم، حرفه ای و با مهارت های سه گانه مدیریتی را برای آینده کشور به یادگار خواهد گذاشت که طی این مسیر، تحقق کیفی و نه کمی منویات مقام معظم رهبری است.
لذا صنعت هوانوردی مظلوم ایرانِ ما، در حد کفایت جانی در پیکر ندارد که با آزمون و خطاء به دنبال عبور از بحران باشد. علاوه بر آن توجه به اندیشکده جهت تولید فکر، راهبرد و برنامه، از جمله بایدها در نظام مدیریتی ایران است که یک مدیر به دلایلی چون حجم مسائل انباشت شده، عدم استقرار فرآیند تسهیل گر، شفاف و عادلانه و عدم مدیریت میان بخشی، دچار روزمرگی شده که فرصت تفکر برای پیاده سازی استراتژی و سیاست های راهبردی برای تغییر و تحول را سلب میکند.
امید دارم تا روزی را صنعت هوانوردی و فرودگاهی شاهد باشیم که ملت عزیز ایران، تاوان تفکر و شخصیت اشتباه که حافظ منافع خود، رفقا، جریان ها و هزاردستان هستند را نپردازند و منافع ملی ایران، حقانیت جمهوری اسلامی و مردم را در نگرش عملی خود بیشتر از همیشه مد نظر قرار دهند».
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24271/48583/143443
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24271/48583/143444
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24271/48583/143445
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24271/48583/143446
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24271/48583/143447
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24271/48583/143448
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24271/48583/143449
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24271/48583/143450
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24271/48583/143451
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24271/48583/143452
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24271/48583/143453
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24271/48583/143454
|
عناوین این صفحه
- شناخت ابعاد فقر و رفاه اجتماعی جلوی اتلاف منابع و فساد را میگیرد
- سرمقاله
- لزوم توجه مسئولان فرهنگی به تعالی ادبیات اسارت
- حل گام به گام چالش ناترازی بنزین
- جزئیات مصوبه ساماندهی اتباع خارجی
- تیتر اخبار
- تیتر اخبار
- گپ و گفت
- کاهش ۳۸ درصدی تصادفات فوتی در کشور
- در سفر شهردار تهران به سوریه چه گذشت؟
- فعالیت ۱۹۰۰۰ خانه بهداشت در کشور
- یادداشت