|
وزیر اقتصاد:
بانکها درباره ضامن وام ازدواج سخت نگیرند
4 امتیاز رابطه میان تحصیلات و دستمزد در شهر و روستا را بررسی میکند؛
پیامدهای رشد حباب مدرک گرایی
5 مسکن 25 متری ناترازی جدیدی تحمیل میکند
4 سرمقاله
دوبیتی ها راوی فتح المبین
پژمان امیدی- فعال رسانه
اینجا خورشید شهریور بر پهنای وسیع جغرافیای حماسه می تابد و کهگیلویه و بویراحمد میزبان کنگره ۲۰۰۰ شهید است.
خورشید نیمههای شهریور سرخ گون تر از هر زمانی بر پهنه هستی می تابد و فصل، فصل شیدایی است.
گرداگرد دفتر عاشقی، قدمها و قلمها واژه واژه لاله سرخ میشوند و مسیر تبیین شهادت از کنگرهای متبرک به نام ۲ هزار شهید، میگذرد.
اینجا نگاهها، اشکها، درنگها، حتی واو به واو واژهها، شعر میشود و دو بیتی هایش راوی فتح المبین و بیت المقدس است.
ما نیز دل در گرو مجنون و بغض در آخرین تبسم شهدای پد خندق داریم و اینجا قرار است عشق معجزه کند.
تقویمی سراسر نور که بر پیکر این خاک هویداست و چشمها برای یک رویداد بزرگ فرهنگی لحظه شماری میکنند.
دومین کنگره ۲٠٠٠ شهید استان کهگیلویه و بویراحمد، تابلوی فرهنگی از جلوههای تبیین است.
دستاوردی که مسیرش به برکت خون شهدا و رمز یا زهرای عملیاتهای فرزندان برومندش آغاز و با بیش از ۱۷ اجلاسیه و صدها یادواره، به کنگره پایانی که آغازی بر تبیین فرهنگی در سطوح گسترده است، رسیده است.
ساختاری که استقبال ۱٠ هزار نفری از نمایش فصل شیدایی در هر شب شهر یاسوج، نمایان ساخت که کارکردهای فرهنگی با نگاه تعاملی و هم افزا میتواند هزاران نفر را گرداگرد صحنهای جمع کند، که نسل به نسل و دست به دست تماشاگر توسعه فرهنگی شوند.
شاید یکی از مهمترین خروجیهای این کنگره و فصل برنامههایش، شناخت اصولی از نیاز فرهنگی جامعه و سوق مخاطب به سمت یک جریان سازی فرهنگی بود.
ضریب دهی شکل گرفته در مسیر اجرای کنداکتور کنگره، مبین این است که یک چرخه هدفمند در اقنای نیاز محتوایی_ فرهنگی جامعه با نگاه به تولید محتوای فاخر شکل گرفته است.
اکنون دومین کنگره ملی شهدای کهگیلویه و بویراحمد با تجربهای موفق از اجلاسیه هایش، به ایستگاه پایانی میرسد و ۱۸ و ۱۹ شهریورماه، میتواند یک مسیر جدید در رشد شاخصهای تولید فرهنگی از طریق محتوای فاخر را رقم بزند.
هزاران ساعت فعالیت فرهنگی، مسیر جدیدی از تبیین دوران دفاع مقدس، سیره شهدا و تاریخ را ترسیم کرده است تا کهگیلویه و بویراحمد با نگاهی متفاوت به استقبال دومین کنگره ۲٠٠٠ شهید سرافراز خود برود.
تیتر اخبار
پیشی گرفتن نرخ استهلاک از سرمایهگذاری در صنعت داروسازی؛
آسیب جدی به اشتیاقِ تولید
صفخه 2
از تحقیر مقابل ژاپن تا متوقف کردن قهرمان جهان با مارکوپولوی بلغارستان!
آشنایی با جدیترین گزینه سرمربیگری استقلال
صفحه 3
تیتر اخبار
روانشناس در گفت و گو با روزنامه امتیاز؛ والدین چگونه میتوانند به فرزندان خود در هویتیابی کمک کنند؟ صفحه 1
وزیر دادگستری :
هماهنگی دستگاهها برای کنترل بازار ضروری است
صفحه 2
حاشیه سود پالایشگران آسیایی به پایینترین رقم از ۲۰۲۰ رسید
صفحه 5
«غریبه»؛ آشنای سلیقه مخاطبان
صفحه 8
گپ و گفت
روانشناس در گفت و گو با روزنامه امتیاز؛
والدین چگونه میتوانند به فرزندان خود در هویتیابی کمک کنند؟
یک روانشناس در گفت و گو با روزنامه امتیاز عنوان کرد: نبود هویت مشخص در فرزندان سبب میشود تا رفتارهای متناقض و هیجانی پررنگی در آنها دیده شود که این موضوع بسیاری از والدین را نگران میکند. پررنگترین مسئله این است که فرزندان باید هویت اجتماعی بیابد که به عنوان یک فرد از نظر جنسیتی، شغلی، تشکیل خانواده و... چگونه وارد جامعه شود، چه نقشی باید داشته باشد و با در آمیخته شدن با یک جامعه و خانواده بزرگتر باید چگونه باشد و چطور رفتار کند؟
وی ادامه داد: اگر شواهد را نگاه کنیم در جوامعی که فردگرایی بیشتر است، چون فرد عضوی از یک جامعه حساب میشود؛ مسیر هویتیابی خیلی راحتتر است، ولی در جامعهای مثل ایران که هویت به صورت جمعی است و هنوز حالات قبیلهای و خانوادگی به صورت پررنگ وجود دارد برای اینکه فرزندان بتواند هویت اجتماعی خود را پیدا کند، مسئله هویتیابی اندکی دردسر ایجاد میکند. چون خانواده اصلاً اجازه نمیدهد که فرزندان چیزهای جدید را امتحان کند.
بهاره بوربور افزود: هویت اجتماعی ممکن است تا ۳۰ سالگی هم شکل نگیرد، اما باید دغدغه ذهنی فرزندان باشد یعنی بهگونهای که فرزندان در رابطه با موضوع «من کیستم؟» دچار بحران است، ممکن است بسیاری از بزرگسالان بحران نداشته باشند. باید عنوان کرد که فرزندان در دوره نوجوانی بیشتر دغدغه ذهنی موضوع هویت اجتماعی دارند. بر اساس تجربه شخصی به نظرم نوجوانان یکی از درمانپذیرترین گروههای سنی هستند.
این روانشناس در گفت و گو با روزنامه امتیاز عنوان کرد: خانوادهها باید دوره نوجوانی را بشناسند و بدانند که دوره نوجوانی یک دوره خاص با ویژگیهای مخصوص به خود است و هرچه آگاهی در این زمینه بیشتر شود احتمال حل مسئلهها متناسب با این دوره افزایش مییابد و باعث میشود که والدین و نوجوان بتوانند این دوره گذار را بهتر تحمل کنند و بیشتر به شکل هیجانی در کنار فرزند خود باشند.
قرعهکشی حسابهای قرضالحسنه بانک گردشگری در پایان شهریور
حداقل موجودی حسابهای قرضالحسنه برای شرکت در جشنواره قرعهکشی بانک گردشگری مبلغ دو میلیون ریال و مهلت شرکت در قرعهکشی تا پایان شهریور 1403 است. بانک گردشگری در راستای اهداف و سیاستهای کلان خود مبنی بر اشاعه و ترویج سنت نیکو و پسندیده قرضالحسنه و ایجاد بستر و زمینهای مساعد برای مشارکت عموم هموطنان در این امر خیر و معنوی، نسبت به برگزاری جشنواره قرعهکشی حسابهای سپرده قرضالحسنه پسانداز ریالی در این بانک اقدام کرده است. بر اساس این گزارش، حداقل موجودی حسابهای قرضالحسنه برای شرکت در جشنواره قرعهکشی بانک گردشگری مبلغ دو میلیون ریال و مهلت شرکت در قرعهکشی تا پایان شهریور 1403 است. در این دوره از قرعهکشی حسابهای قرضالحسنه بانک گردشگری هر دو میلیون ریال موجودی روزانه در سپردههای قرضالحسنه برابر یک امتیاز است. دوره محاسبه امتیازات برای شرکت در قرعهکشی و اعطای جوایز از 12 مهر 1402 تا ۳۱ شهریور 1403 است. یکی از ویژگیهای مهم جشنواره امسال نحوه محاسبه امتیاز سپردههای قرضالحسنه در سامانه توبانک است که امتیاز آن به صورت 2 برابری محاسبه خواهد شد. در این طرح مشتریانی که نسبت به افتتاح حساب از طریق اپلیکیشن توبانک اقدام کردهاند از امتیاز 2 برابری بهرهمند خواهند شد. 50 جایزه نقدی به ارزش 2500 میلیون ریال، 50 کمک هزینه سفر حج عمره، 50 کمک هزینه سفر به دور ایران، 50 سکه تمام بهار آزادی، 50 شمش طلای 10 گرمی، 70 نیم سکه بهار آزادی، 80 ربع سکه بهار آزادی، 200 کمک هزینه خرید صنایع دستی و هزاران جوایز دیگر در این دوره قرعهکشی اهدا خواهد شد. گفتنی است، امکان افتتاح حساب هم به صورت حضوری از طریق شعب بانک گردشگری و هم به صورت غیرحضوری و آنلاین از طریق اپلیکیشن TOBANK به نشانی وبسایت tobank.ir برای مشتریان فراهم شده است. جلسات ژورنال کلاب محک، گامی برای پیش آگهی، تشخیص و درمان سرطان کودکان
مرکز تحقیقات جامع سرطان کودکان محک، با هدف ارتقا دانش پزشکان متخصص محک در حوزه سرطان کودک، برگزاری جلسات «ژورنال کلاب» را از سال 1402 در دستور کار خود قرار داده است؛ جلساتی که گزارشهای حاصل از آن، جهت بررسی و اظهارنظر در اختیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی قرار میگیرد.
در جلسات ژورنال کلاب که با حضور پزشکان، متخصصان و پژوهشگران برگزار میشود، آخرین دستاوردها و مقالات ارائه شده در حوزه سرطان کودک، توسط یکی از همکاران ارائه میشود و با مشارکت سایر حضار درباره آن بحث و تبادل نظر صورت میگیرد.
تشکیل هستههای علمی در بخشهای مختلف مرکز تحقیقات جامع سرطان کودکان محک، ایجاد زمینه برای تبادلنظر متخصصان داخلی و خارجی محک، شناسایی قابلیتهای موجود درمان سرطان کودکان، برقراری ارتباط و همکاری با دانشگاهها و سایر مراجع علمی، به اشتراک گذاشتن ظرفیتهای موجود، ارتقای سطح کیفی پروژههای تعریف شده به واسطه نقد و ارزیابی در یک جمع تخصصی، گسترش و تولید دانش و نوآوری برای درمان سرطان کودکان، تشویق کادر درمان به افزایش تحقیقات، افزایش مطالعات تخصصی و به روز در کادر درمان و تعریف پروژههای مختلف در حوزه سرطان کودکان را میتوان مهمترین دلایل تشکیل جلسات ژورنال کلاب در محک دانست؛ از 14 جلسه برگزار شده در سال گذشته، 3 پروپوزال با موضوعات تخصصی در حوزه کودکان مبتلا به سرطان تعریف شد.
جلسات ژورنال کلاب به متخصصان و پزشکان کمک میکند تا بیاموزند و مهارتهای خود را ارتقا دهند. همچنین این جلسات زمینه ارتقا مهارتهای تحقیق و آشنایی با جدیدترین مقالات علمی را فراهم میکند؛ اهمیت این جلسات و بازخورد دریافت شده از آن، زمینه برنامهریزی جهت برگزاری 11 جلسه در سال 1403 را فراهم کرده است.
مرکز تحقیقات جامع سرطان کودکان محک کوشیده است تا با برگزاری جلسات آموزشی با رویکرد درمان چندتخصصی، نقش مؤثری برای درمان سرطان کودکان در ایران و ارائه برنامههای به روز تشخیصی و درمانی ایفا کند.
یادداشت
پیشگیری از خودکشی با گسترش مراکز سلامت روان
️ سردار منتظرالمهدی - معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس
حاصل این اقدام تباه کننده در کشور ما جان باختن سالانه بیش از ۴۰۰۰ نفر و آسیب دیدن شدید رقمی ۱۰ تا ۲۰ برابر آن است. پیامدهای ناگوار چنین مرگ و آسیبی نه تنها متوجه قربانیان و خانواده آنان، بلکه معطوف جامعه نیز میگردد.آنگاه که خبر مرگ کسی بر اثر عمل خودکشی نشر مییابد، روح انبوهی از شهروندان جامعه آزرده میشود و شمار زیادی از آنان در برابر چنین مرگ فاجعهآمیزی در غم و اندوهی جانکاه فرو میشوند. از همین روی چارهای باید اندیشید و برای پیشگیری از وقوع آن تدبیر عالمانهای کرد. ناگفته پیداست که برای پیشگیری از پدیده خودکشی، ناگزیر باید چند و چون و علل وقوع آن را باز شناخت.
پرشمارند اندیشمندان و عالمانی که پیرامون علل خودکشی، و رفتارهای «خودکشیگرا» سخن گفتهاند. «امیل دورکیم» جامعهشناس در صدرِ عالِمانی است که بگونهای «روشمند» و علمی از خودکشی سخن گفته است. او از سه نوع خودکشی نام برده است: هنجار گسستی (آنومیک)، خودخواهانه و نوع دوستانه. به زعم او آنگاه که پیوند فرد و جامعه، به سبب عواملی همچون از دست دادن شغل، رکود اقتصادی و زوال ارزشها، دستخوش تلاطم میشود، یا پیوند فرد با همنوعانش کاهش مییابد، احتمال دست یازیدن به خودکشی فزونی مییابد. اما، آسیب شناسانِ روانی، خودکشی و اقدام به خودکشی را از منظر بیماری شناختی تبیین میکنند. آنان شواهدی به دست دادهاند که نشان میدهد فرو شدن در اختلالات روانی، به ویژه افسردگیِ اساسی، بیش از هر عامل دیگری احتمال خودکشی را افزایش میدهد؛ چه اینکه افراد افسرده درمان نشده نه تنها از زندگی و مواهب آن لذت نمیبرند، بلکه روز به روز در غم و اندوه و استیصال فرو میروند. بگونهای که چاره را در ستاندن جان خویش میبینند. لیکن، این همه ماجرا نیست. چون در میان افرادی که مبادرت به خودکشی کرده اند افرادی را نیز میتوان نشان کرد که بدون آنکه دورههای مزمن افسردگی را تجربه کرده باشند مبادرت به خودکشی کردهاند. آنچه این افراد را به سوی خودکشی سوق داده است «فقدان تابآوری در برابر ناکامی» بوده است. گویی به اینان یاد ندادهایم که در شرایط پرتلاطم حاصل از شکست شغلی یا عشقی، تحصیلی و …، هیجان خود را مدیریت کنند و ارزشمندترین سرمایه خویش، یعنی جانشان را به مهلکه نیندازند.
و آنچه از همه مهمتر است ارتباط با منبع لایزال الهی و تقویت و استمرار آنست که یقیناً امید به زندگی افزون میگردد؛ حُسن ظَن به یزدانِ مهربان، صبر، استقامت و کنترل خشم از راهکارهای پیشگیرانه این رفتارِ خود تخریبی است.
برای پیشگیری از خودکشی افزون بر شناخت «عوامل سبب ساز» باید «عوامل انگیزشی» آن را نیز بازشناخت. مطالعات نشان دادهاند که عوامل انگیزشی خودکشی پرشمارند لیکن از آن میان دو عامل برجسته ترند: یکی از آن عوامل «پایان دادن» است و دیگری «انتقام». انگیزش اول در کسانی دیده میشود که مدت زمان زیادی دستخوش رنج و اندوه فراوان گشتهاند و نتوانستهاند چارهای برای آن رنج و غم و شرایطِ استیصالآمیز خود بیابند و اینک خودکشی را چاره ناچارِ آن یافتهاند. اما، انگیزش دوم مخصوص کسانی است که میخواهند با مرگ خود از دیگران به خاطر ستمی که به آنان روا داشتهاند «انتقام» بگیرند؛ انتقام از راه تحمیل احساس گناه و شرمساری و رنج پایان ناپذیر بر دیگران.
خلاصه آنکه، خودکشی، روان جامعه را آزرده میسازد و غم و اندوه عمومی را افزایش میدهد. از همین رو، باید پیشگیری در آن را به یک «وظیفه ملی» تبدیل نمود. بنابراین، ضروری است روز جهانی پیشگیری از خودکشی را به سرآغازی برای پیشگیری از این عمل اندوه بار و فاجعهآمیز تبدیل نمائیم.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24272/48591/143503
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24272/48591/143504
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24272/48591/143505
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24272/48591/143506
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24272/48591/143507
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24272/48591/143508
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24272/48591/143509
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24272/48591/143510
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24272/48591/143511
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24272/48591/143512
|
- بانکها درباره ضامن وام ازدواج سخت نگیرند
- پیامدهای رشد حباب مدرک گرایی
- مسکن 25 متری ناترازی جدیدی تحمیل میکند
- سرمقاله
- تیتر اخبار
- تیتر اخبار
- گپ و گفت
- قرعهکشی حسابهای قرضالحسنه بانک گردشگری در پایان شهریور
- جلسات ژورنال کلاب محک، گامی برای پیش آگهی، تشخیص و درمان سرطان کودکان
- یادداشت