|
سرمقاله
سخنی با وزیر جدید علوم
دکتر مهدی گلشنی
استاد دانشگاه صنعتی شریف
این روزها غالبا صحبت از اقتصاد و مسائل اقتصادی میشود و این بحق است، زیرا طبقه ضعیف از لحاظ معیشتی سخت تحت فشار قرار دارد. اما متاسفانه کمتر صحبت از وضعیت فرهنگی و علمی کشور و عدمحاکمیت فرهنگ اسلامی در جامعه و مخصوصا دانشگاهها و مدارس میشود. در مورد وضعیت علمی کشور هم فقط از بالا بودن تعداد مقالات صحبت میشود ولی از کمتوجهی ما به نوآوری در علم کمتر سخن به میان میآید و این برای آینده کشور خسارتزا خواهد بود. وزارت علوم باید در پی علاج وضعیت فرهنگی و علمی دانشگاهها باشد و سفارش مقام معظم رهبری درباره توجه دانشگاهها به رفع نیازهای کشور و نوآوری در علم را تحقق بخشد.متاسفانه فرهنگ حاکم در مدارس و دانشگاههای ما چندان مطلوب نیست و غربزده است اما نکات مثبت فرهنگ غرب مثل نظم و دورنگری را دربر ندارد.
ضعف فرهنگ در محیط ما منجر به عقده حقارت نسبت به غرب در برخی مدارس و دانشگاهها و حتی برخی سطوح مدیریتی شده است. بعضی از دانشگاههای ما در مقام جذب اساتید، ترجیح میدهند افرادی را بپذیرند که حداقل دوره پسادکتری را در خارج گذرانده باشند. البته به مصداق حدیث نبوی که «اطلب العلم و لو بالصین» خوب است که ما در مقام جذب علم از همهجا باشیم ولی باید خودمان هم در نوآوری علمی مشارکت کنیم و همچنین در جهت رفع نیازهای ضروری کشورمان گام برداریم تا تحریمهای غرب به ما لطمه نزند. ضعف فرهنگ حتی روی اخلاق جامعه و محیطهای علمی هم تاثیرگذار است.بدیهی است که فرهنگ صحیح دینی از طریق علوم پایه و مهندسی منتقل نمیشود، بلکه باید دانشجویان این حوزهها تعداد مناسبی از علوم انسانی را فرا گیرند؛ یعنی باید برنامه دانشگاهها کلنگر باشد.دانشجویان علوم پایه، علوم مهندسی و علوم پزشکی به یک سوپ پرمایه فرهنگی نیاز دارند.در حوزههای علمی هم یکی از مشکلات مهم علمی ما این است که تلاشمان صرفا اخذ علم از غرب بوده است، بدون اینکه بخواهیم خودمان هم در تولید علم سهم شایستهای داشته باشیم.تأمین نیازهای ملی هم خیلی کم مورد توجهمان بوده و لذا غالبا واردکننده محصولات خارجی بودهایم و متأسفانه این مسأله در سالهای اخیر شدت پیدا کرده است. اما تحریمها هم مسئولان ما را بیدار نکرده است.به نظر من چیزی که لطمه اساسی به پیشرفت واقعی علم در کشور زده، مسأله استثمارکننده چاپ مقالات در مجلات آی.اس.آی است که بهرغم همه هشدارها به آن توجه شایسته نشده است. مقید کردن ترفیع و ارتقای اساتید به چاپ مقاله در این گونه مجلات غربی باعث شده تا دانشگاهیان سراغ رفع نیازهای کشور و نوآوری در علم نروند. همچنین افراط در توجه به مقالهنویسی و امتیازات گوناگونی که در سطوح مختلف به آن داده میشود، باعث شده که اساتید کمتر سراغ اختراعات و نگارش کتابهای جالب بروند.عدم تامین معیشت استادان و معلمان هم باعث شده تا آنها دنبال چند شغل باشند و این به کیفیت کار آنان لطمه زده است.استدعای من از وزیر محترم علوم، جناب دکترحسین سیماییصراف، این است که برخلاف دهههای اخیر با استفاده از مشاوران نخبه و آگاه به مسائل از ظرفیت موجود در کشور حداکثر استفاده شود، بهطوریکه ما هم در رفع نیازهای کشور موفق باشیم و هم در نوآوری در علم به جایگاه برجستهای که ایران در دوره تمدن اسلامی در جهان داشت، دست پیدا کنیم.
وزیر راه و شهرسازی:
کریدورهای ریلی باید به سرعت به کریدورهای مرزی متصل شوند
4 امتیاز به بهانه دستور ویژه وزیر اقتصاد به بانکها درباره وام ازدواج گزارش میدهد؛
صف ۱۲۰ کیلومتری برای جوانان !
5 تاکید وزیر فرهنگ بر خروج از انزوای جهانی ؛
سید عباس صالحی: دولت چهاردهم دو رسالت بزرگ دارد
1 تیتر اخبار
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی:
قیمت نان در استان تهران گران شد
4
تعمیرات اساسی در پارس جنوبی؛
نوسازی قلب تپنده انرژی کشور
5
تیتر اخبار
کارشناس فرهنگی در گفت وگو با امتیاز:
نمیتوان کودکان و نوجوانان را مجبور به مطالعه کرد
1
رئیس کل دادگستری استان تهران اعلام کرد
عفو و تبدیل مجازات ۱۸۵ محکوم به اعدام و قصاص نفس طی یک سال گذشته
2
از حضور قطعی کنعانیزادگان تا احتمال جابهجایی در کنارهها
بررسی تغییرات احتمالی ترکیب ایران مقابل امارات
3
انحصارهای قدیمی سینما چگونه شکست؟
8
گپ و گفت
کارشناس فرهنگی در گفت وگو با امتیاز:
نمیتوان کودکان و نوجوانان را مجبور به مطالعه کرد
یک کارشناس فرهنگی در گفتوگو با امتیاز با تأکید بر اینکه باید لذت مطالعه را از کودکی به فرزندان آموزش دهیم، گفت: مدرسه نیز در ایجاد فرهنگ مطالعه نقش موثری دارد.
این کارشناس فرهنگی با تأکید بر ترویج فرهنگ مطالعه در کشور اظهار کرد: امام علی علیهالسلام میفرماید: «در عجبم از مردمی که به غذای جسم خویش چه بسیار اهمیت می دهند، اما نسبت به کتاب و مطالعه برای تغذیه روح آنان است این چنین بی اعتنا و بی توجه هستند!»، بنابراین ارتباط انسان با جهان با دانش و آگاهی میسر میشود، در غیراینصورت نمیتوان به پیشرفت جامعه امیدوار بود.
حجتالاسلام حبیب بابایی درباره اینکه چگونه میتوان مطالعه را از کودکی در ماهیت انسان به صورت عادت درآورد، چنین پاسخ داد: پایین پودن سرانه مطالعه در کشور به دلیل نبود عادت مطالعه بین نوجوانان و جوانان است، در حالی که باید مطالعه با روح و جان جوانان عجین باشد.
این کارشناس فرهنگی عنوان کرد: البته والدین باید توجه داشته باشند که نمیتوان کودکان و نوجوانان را مجبور به مطالعه کرد و باید با فرهنگسازی در داخل خانه شرایطی را مهها کرد که فرزندان با علاقه و اشتیاق سمت مطالعه بروند نه با اکراه.
حجتالاسلام حبیب بابایی با تأکید بر اینکه برخی خانوادهها دنبال رشد فکری فرزندانشان هستند، اما راهکار آن را نمیدانند، ادامه داد: این قشر از خانوادهها باید با حضور در جلسات آموزشی و مدارس خود و فرزندانشان را با روش مطالعه آشنا کنند. این کارشناس فرهنگی در پایان گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: مدرسه مهمترین نهاد برای ترویج فرهنگ مطالعه است و در صورتی که لذت مطالعه در روح و جان دانشآموز رخنه کرد، دیگر آن فرد از مطالعه دست نخواهد کشید و امکان تحقیق نیز برای آن دانشآموز در زمینههای مختلف ایجاد میشود.
وزیر آموزش و پرورش:
نباید هیچ کلاس درسی بدون معلم و هیچ دانشآموزی بدون کتاب باشد
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه تمام معلمان باید از شناسنامه دقیق علمی و اخلاقی برخودار باشند گفت: در جذب نیروی انسانی باید حساسیت به خرج دهیم و صلاحیت و شایستگیهای حرفهای معلمان و مدیران را مدنظر داشته باشیم تا مانع از بروز آسیبهای اجتماعی شویم. علیرضا کاظمی در همایش کشوری آموزشی - توجیهی روسای ادارات مراکز و مدارس غیر دولتی و توسعه مشارکتهای مردمی که در اردوگاه شهید باهنر تهران برگزار شد ضمن ابراز خرسندی از حضور در میان کارکنان و مدیران استانی این سازمان گفت: اتفاقات موثری در دوره اخیر در این معاونت افتاده است. همه ارکان نظام تعلیم و تربیت باید در مسیر و ارتقای وزارت آموزش و پرورش همت ویژه گمارند. کاظمی با اشاره به اینکه مدارس غیردولتی نیز در راه اعتلای نظام تعلیم و تربیت تلاش میکنند؛ گفت: انتظار می رود در این مدارس نیز همانند دیگر مدارس کشور همان حساسیت در بازگشایی مدارس وجود داشته باشد. وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد که نباید هیچ کلاس درسی بدون معلم و هیچ دانشآموزی بدون کتاب باشد. کاظمی ادامه داد: ضرورت دارد در فرآیند نظارت، برای تمامی اهداف، رویکردهای مناسب طراحی و تدوین شود. وی با اشاره به اینکه مدارس غیردولتی هم فرصت است و هم تهدید؛ بیان کرد: فرصت از این منظر که اگر در چارچوب سیاستهای اتخاذ شده حرکت کنند بار بزرگی از نظام تعلیم و تربیت را بر خواهند داشت و در ارتقای نظام تعلیم و تربیت بسیار اثرگذار خواهند بود و اگر نظارت کافی روی مسایل تربیتی و آموزشی این مدارس نباشد بدون شک سبب بروز آسیبهای جدی خواهیم شد. بنابراین تلاش باید در به حداقل رساندن آسیبها و خطرات احتمالی در این حوزه باشد. ناترازی بنزین؛ بحرانی با چند راه حل
تخصیص بنزین به هر کد ملی جبران کننده ناترازی بنزین
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره طرح تخصیص بنزین به هر کد ملی پرداخت. محمد بهرامی سیف آبادی، نایب رئیس دوم کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درباره طرح تخصیص بنزین به هر کد ملی در راستای جلوگیری از اعطای یارانه پنهان انرژی و جلوگیری از بروز ناترازی بنزین اظهار کرد: بنزین به عنوان یک سرمایه ملی، تحت یارانههای سنگینی از سوی دولت قرار دارد و قیمت تمام شده آن بسیار بیشتر از مبلغی است که مردم پرداخت میکنند. این سرمایه ملی باید به صورت عادلانه میان همه مردم توزیع شود، اما در حال حاضر چنین نیست؛ چرا که برخی افراد چندین خودرو دارند و از سهم بیشتری از یارانه بنزین بهرهمند میشوند، در حالی که بسیاری از مردم حتی یک خودرو هم ندارند. وی با اشاره به مزایای طرح تخصیص بنزین به هر کد ملی افزود: این طرح میتواند عدالت در توزیع بنزین را بهبود ببخشد. در حال حاضر، افراد زیادی هستند که خودروی شخصی ندارند و از سهمیه بنزین استفاده نمیکنند، در حالی که افرادی با چندین خودرو از سهمیه بیشتری بهرهمند میشوند. این مسئله به معنای نابرابری در بهرهمندی از یارانههای سوخت است. تخصیص بنزین به هر کد ملی میتواند این نابرابری را کاهش داده و توزیع عادلانهتری را میان مردم برقرار کند. بهرامی همچنین به چالشهای موجود در سیستم حملونقل کشور و نقش آن در افزایش مصرف سوخت اشاره کرد و گفت: یکی از دلایل اصلی مصرف بالای بنزین در کشور، تنوع کم در سوختهای مورد استفاده در حملونقل و وجود خودروهای فرسوده است. نایب رئیس دوم کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: متأسفانه، این خودروها هنوز از چرخه خارج نشدهاند و مصرف سوخت آنها بسیار بالاست. این خودروها به طور متوسط ۱۰ تا ۱۴ لیتر بنزین در هر ۱۰۰ کیلومتر مصرف میکنند که بسیار زیاد است. باید به این موضوع توجه ویژهای شود و برنامهای برای خروج خودروهای فرسوده از چرخه حملونقل تدوین شود. وی همچنین به مسئله قاچاق سوخت به کشورهای همسایه اشاره و بیان کرد: قیمت پایین سوخت در کشور، یکی از عوامل اصلی قاچاق آن به کشورهای همسایه است. علاوه بر بنزین، نفت گاز نیز به قیمتهای بسیار پایین قاچاق میشود. این مسئله نه تنها به اقتصاد کشور ضربه میزند، بلکه باعث افزایش مصرف سوخت و هدررفت منابع ملی میشود. اگر ما بتوانیم مصرف سوخت را مدیریت کنیم و تولید مازاد را صادر کنیم، میتوانیم منابع مالی کشور را افزایش دهیم. بهرامی بر ضرورت همکاری دولت و مجلس برای اجرای این طرح تأکید کرد و گفت: دولت و مجلس باید با همکاری یکدیگر راهکاری برای مدیریت مصرف سوخت و تحقق عدالت اجتماعی ارائه دهند. این مسئله بسیار حیاتی است و اگر به درستی پیگیری نشود، ممکن است خسارتهای جبرانناپذیری به اقتصاد کشور وارد شود. از این رو، اجرای طرح تخصیص بنزین به هر کد ملی باید بهصورت جدی مورد توجه قرار گیرد و بهزودی عملیاتی شود. یادداشت
غرب اشغالشده و فلسطین آزاد
️ محمدمهدی ایمانیپور، رئیس سازمان ارتباطات اسلامی
جنایاتی که امروز در غزه و کرانه باختری میگذرد تاسفبار و جانکاه است. گسترش دامنه حملات رژیم اشغالگر قدس به مناطق گوناگون فلسطین، منبعث از همان استراتژی صهیونیستها مبنی بر گسترش میدان جنگ در منطقه است.
در اینجا قصد نداریم به تحلیل و صورتبندی راهبرد رژیم اشغالگر قدس درجنگ کنونی بپردازیم،اما در این معادله، فرامتن و حقیقتی وجود دارد که نمیتوان بهسادگی از آن عبورکرد. این فرامتن،نشاتگرفته ازنوع مواجهه غرب با نسلکشی کودکان غزه و همراهی فاجعهبار آن با صهیونیستها در این جنگ نابرابر است. دراین خصوص نکاتی وجود دارد که لازم است موردتوجه قرارگیرد:
نخست اینکه برخی منابع خبری، از سکوت غرب در قبال نسلکشی کودکان و زنان فلسطینی یا سنگاندازی در روند مذاکرات آتشبس توسط آمریکا و بازیگران اروپایی انتقاد میکنند، ولی اشارهای به چرایی و چگونگی اینگونه حمایتهای بیحدوحصر ندارند. واقعیت این است که ماجرا به یک «حمایت کلی» محدود نبوده و شاهد ادغام تار و پود حکمرانی غرب با حکمرانی نامشروع صهیونیستی هستیم. در این معادله، نسبت طرفین غالب و مغلوب است، تا جایی که صهیونیستها حدود و ثغور راهبرد، رفتار و حتی گفتار مقامات آمریکایی ــ اروپایی را در قبال جنگ غزه و پدیدههایی مشابه آن تعیین میکنند. دستگاههای امنیتی آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه سردادن هرگونه شعار و برپایی هرگونه تظاهراتی علیه جنگ غزه را بهمثابه عبور از خطوط قرمز ملی خود تعبیر کرده و دستگاه قضایی این کشورها نیز روی به جرمانگاری این اعتراضات آزادیخواهانه آورده است.
نکته دوم، مربوط به فراگیری وتعلق همهجانبه سیاستمداران آمریکایی و غربی به رژیم اشغالگر قدس است.دراینجابایداز مرزبندیهای متعارف سیاسی و حزبی عبور کرده و تسلط لابیهای صهیونیستی برغرب را شامل اکثریت قریببهاتفاق احزاب و جریانهای سیاسی در آمریکا و اروپا، اعم از محافظهکار، سوسیال ــ دموکرات،دموکرات و جمهوریخواه بدانیم.برهمین اساس،ما شاهد اشغال عملی غرب،توسط صهیونیستها هستیم! اززمان اشغال فیزیکی فلسطین توسط رژیم نامشروع صهیونیستی، سیاستمداران این رژیم از موشه دایان و مناخم بگین گرفته تا نتانیاهو و بنی گانتز، در یک نقطه با یکدیگر مشترک بوده و آن برخورد اسارتگونه نسبت به موجودیت رژیم اشغالگر و متعلقات آن است.التماس سران دوحزب دموکرات و جمهوریخواه آمریکا به لابیهای صهیونیستی آیپک، جی استریت و... درآستانه انتخابات ریاستجمهوری ماه نوامبر، تنها یکی ازنمونههای این تعلق و وابستگی وقیحانه محسوب میشود.
نکته پایانی، معطوف به جنگ غزه وتبلور مفهوم «فلسطین آزاد»درنظام بینالملل است.سلطه واشغالگری اعمالی اما غیراعلامی رژیم اشغالگر قدس بر غرب، درجریان جنگ غزه به گزارهای «علنی» و«رسمی» تبدیل شده است. شاید تا قبل از وقوع جنگ غزه و آشکارسازی بازی مطلق آمریکا ــ اروپا درزمین صهیونیستها،بسیاری ازشهروندان غربی این گزاره رانفی کرده یانسبت به آن بیتفاوت بودند اما درطول۱۱ماه اخیر،معادله کاملا تغییریافته است.اعتراضات گسترده وبیسابقهای که دو سوی آتلانتیک را فراگرفته و خیابانهای واشنگتن، لسآنجلس، نیویورک، برلین، پاریس و لندن را مملو ازحامیان فلسطین کرده، ثمره و خروجی درک اشغال غرب توسط صهیونیستهاست.افکارعمومی دنیا امروز واژگان اشغالگری و آزادی را براساس روایتسازیهای غرب تصور و تصدیق نمیکنند.امروز فلسطینیانی که در نوارغزه، با دستانی خالی و ارادهای استوار در مقابل دشمن صهیونیستی و شبکه غربی وابسته به تلآویو ایستادهاند نماد «حریت و آزادی»هستند و غرب نماد «اشغالشدگی» است. اراده گسترده و محسوسی در میان شهروندان آمریکایی و اروپایی جهت گذار از این وابستگی شکل گرفته که قطعا در آیندهای نهچندان دور ثمرات عینی آن را شاهد خواهیم بود... .
تاکید وزیر فرهنگ بر خروج از انزوای جهانی؛
سید عباس صالحی: دولت چهاردهم دو رسالت بزرگ دارد
تاکید وزیر فرهنگ بر خروج از انزوای جهانی تا ۲ رسالت بزرگ دولت چهاردهم
مراسم تودیع و معارفه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور محمدرضا عارف (معاون اول رییس جمهور) در تالار وحدت در حالی پرپا شد که وزیر پیشن تاکید داشت که «در این حوزه خداحافظی معنایی ندارد» و سید عباس صالحی وزیر جدید برای دولت چهاردهم دو رسالت بزرگ قائل شد و همچنین تاکید کرد که «یکی از بزرگترین اولویتهای این دولت، تلاش برای خروج از انزوا در سطح جهان است.»
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد دولت چهاردهم با خوشامدگویی به حاضران و خیر مقدم گویی ویژه به دکتر محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهوری گفت: پیشتر هم به ایشان عرض کردم که بعد از یک دوره این توفیق دست داد که معاون اول کابینه یک شخصیت علمی و فرهنگی باشد و این اتفاق بعد از دوره مرحوم حسن حبیبی رخ داد و حالا آقای عارف با نگاه علمی و فرهنگی در جایگاه معاون اولی در کابینه حضور دارند. وی با قدردانی از حضور وزاری پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: عزیزان این امانت را به من سپردهاند و تشکر ویژهای دارم از اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه و مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و از آقای اسماعیلی نیز تشکر میکنم که در دولت سیزدهم چراغ فرهنگ و هنر را روشن نگه داشتند. صالحی افزود: در ادامه سخنان خود دو رسالت را برای دولت چهاردهم قائل شد و توضیح داد: دولت چهاردهم دو رسالت بزرگ دارد که اگر بتواند گامهای جدی در این مسیر بردارد، به توفیق نزدیک شده است. اولین رسالت آن «ملی» است که راهکارش وفاق است و بعدی مبارزه با انزوای ایران که در سطح بینالملل مطرح است و وزارت فرهنگ و ارشاد می تواند نقش پیشگام را در این مسیر داشته باشد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در گفتمان وفاق سه ضلع داریم؛ اول داخل قوه مجریه. به این معنا که ابر مساله های ما فرا بخشی هستند. بنابراین به گفتمان وفاق در درون کابینه نیاز داریم. صالحی با تاکید بر لزوم تقویت اقتصاد فرهنگ و هنر افزود: اگر این بخش درست نشود، حال ناخوب هنرمندان، حال مردم را بد میکند. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به عارف گفت: سهم بودجه فرهنگ و هنر و رسانه بسیار ناچیز است و باید ارتقا یابد. در بازاری نگریترین اقتصادهای دنیا نیز این موضوع مورد توجه است. در حال حاضر سرانه بودجه فرهنگی ما در ایران ۱۶ دلار است و در آمریکا بیشاز ۱۸۰ دلار است. یعنی دولتها برای فرهنگ خرج می کنند و مسوول حوزه فرهنگ هستند حتی در اقتصادی ترین نظام های دنیا. او ادامه داد: اگر میخواهیم اصحاب فرهنگ در این وفاق ملی سهم داشته باشند توجه به کرامت انسانی آنان ضروری است، برخورد با اصحاب فرهنگ و هنر مناسبات خاص خود را دارد. این عزیزان را نباید آزرد چه برسد به اینکه تحقیر کرد. او با تاکید بر ضرورت توجه به تحولات ژرفی که امروزه در حال وقوع است، خاطرنشان کرد: بی توجه به اقتضائات زمان و تفاوت نسلها نمی توانیم آنچه را مد نظر داریم، اجرایی کنیم. صالحی یادآوری کرد: سند چشم انداز نظام کشور که قرار بود بر مبنای آن تا سال ۱۴۰۴ در منطقه رتبه اول را داشته باشیم، را فراموش نکنیم. بی تردید در بسیاری جهات رتبه اول را داریم. جمعیت دانشجویان هنر در کشورمان افزایش یافته است. در حوزه فرهنگ و هنر زنان ما جایگاه قابل توجهی پیدا کردهاند و انقلاب اسلامی این زمینه را ایجاد کرده است. به طوری که امروزه تعداد داستان نویسان زن با مردان برابر است که این نشانگر جریان رو به جهش است. اینها استعدادهای ماست که به ثمر رسیدهاند.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24273/48599/143557
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24273/48599/143558
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24273/48599/143559
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24273/48599/143560
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24273/48599/143561
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24273/48599/143562
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24273/48599/143563
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24273/48599/143564
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24273/48599/143565
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24273/48599/143566
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24273/48599/143567
|
- سرمقاله
- کریدورهای ریلی باید به سرعت به کریدورهای مرزی متصل شوند
- صف ۱۲۰ کیلومتری برای جوانان !
- سید عباس صالحی: دولت چهاردهم دو رسالت بزرگ دارد
- تیتر اخبار
- تیتر اخبار
- گپ و گفت
- نباید هیچ کلاس درسی بدون معلم و هیچ دانشآموزی بدون کتاب باشد
- تخصیص بنزین به هر کد ملی جبران کننده ناترازی بنزین
- یادداشت
- سید عباس صالحی: دولت چهاردهم دو رسالت بزرگ دارد