|
وزیر آموزش و پرورش؛
باید مرجعیت شورای عالی آموزش و پرورش باز گردد
2 کمیسیون اجتماعی مجلس رأی داد؛
تصویب تعطیلی پنجشنبهها
2 امتیاز از افزایش تورم مسکن گزارش میدهد؛
توان مستاجران در سراشیبی سقوط
5 تیتر اخبار
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش تأکید کرد:
«خطوط انتقال» شاهرگ اصلی تأمین انرژی کشور
5
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور:
۷۲ هزار معلم جدید، مهر ماه سرکلاس میروند
4
ترویج فرهنگ وقف باعث ایجاد نفع همگانی میشود
8 سرمقاله
سخنی کوتاه با استادان دانشگاه
احمدحسین شریفی رئیس دانشگاه قم
استادان دانشگاه مقتضیات دنیای مدرن و عصر متاورس و دنیای رعبآور هوش مصنوعی را بیش از پیش بشناسند؛ از ذهنیت و زیست مخاطبان خود یعنی دانشجویان جدید آگاهی عمیق و درستی داشته باشند.
به عنوان یکی از خادمان دانشگاه خطاب به استادان و مدرسان عرض میکنم که برای موفقیت در وظیفه سترگ تعلیم و تربیت دانشجویان و آیندهسازان کشور، لازم است:
۱. همه دانشجویان را درست همچون فرزندان خود بدانیم و همان دلسوزی و نگرانی و دغدغهای که نسبت به تربیت و تحصیل و آینده فرزندان خود داریم نسبت به یکایک دانشجویان خود نیز داشته باشیم.
۲. در کنار «معلمی» به شأن «مربیگری» خود نیز توجهی ویژه داشته باشیم و برای برخورداری از این نعمت و فرصت، خداوند را شاکر باشیم و با قول و فعل خود، در تربیت اخلاقی و اجتماعی و معنوی دانشجویان کوشا باشیم.
۳. در کنار «تربیت بینشی» و تصحیح بینشها و باورهای دانشجویان، از «تربیت گرایشی» آنان غافل نشویم؛ بدانیم که گرایشها به ویژه در نسل جوان و علی الخصوص جوانان این عصر و زمان، بسیار پررنگ و تأثیرگذارند.
۴. مقتضیات دنیای مدرن و عصر متاورس و دنیای رعبآور هوش مصنوعی را بیش از پیش بشناسیم؛ از ذهنیت و زیست مخاطبان خود یعنی دانشجویان جدید آگاهی عمیق و درستی داشته باشیم.
۵. صرف نظر از رشته تحصیلی و تخصص دانشگاهی خود، شناختی نسبتاً عمیق از دین و آموزههای دینی داشته باشیم: دستکم آثار شهید مطهری و علامه مصباح (به ویژه شش کتاب مربوط به دورههای طرح ولایت) را با دقت مطالعه کرده باشیم.
۶. با اندیشههای سیاسی و اجتماعی و فرهنگی امامین انقلاب (امام خمینی و امام خامنهای) به خوبی آشنا باشیم.
۷. رسالت و مسئولیت تاریخی و جهانی دانشگاه و دانشگاهیان ایران اسلامی در دوران معاصر برای تعالی و پیشرفت و عدالت و ارائه الگویی جدید از زیست انسانی به جهانیان را به خوبی درک کنیم.
۸. از جریانهای سیاسی، اجتماعی، فکری و فرهنگی داخلی و خارجی آگاهی داشته باشیم؛ اصول، مبانی و روشهای آنها و اختلافات و تمایزات بنیادین آنها را بدانیم و بشناسیم، و الا ممکن است ناآگاهانه هم خود در دام سودجوییهای فرقهها و جریانهای منفعتٰطلب گرفتار شویم و هم دانشجویان خود را گرفتار کنیم.
تیتر اخبار
جامعهشناس دینی در گفتوگو با امتیاز مطرح کرد؛
پیامبر گرامی(ص) الگوی برتر کسب کمال
1
وزیر ارتباطات تاکید کرد:
سرعت گرفتن ضرب آهنگ تلاشها در حوزه دیجیتال فضای کسب و کار
4
گلایه یحیی گل محمدیاز روند امتیازگیری فولاد در لیگِ 24؛
مهاجری، مالک خیبر را با پرز مقایسه کرد!
3
میزبانی عمارت نوفل لوشاتو با ۳ نمایش تازه از مخاطبان
8
گپ و گفت
جامعهشناس دینی در گفتوگو با امتیاز مطرح کرد؛
پیامبر گرامی(ص) الگوی برتر کسب کمال
یک جامعهشناس دینی در گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: فاصله میان ۱۲ ربیع الأول که سالگرد ولادت پیامبر اکرم (ص) بنا بر روایات اهل سنت تا ۱۷ ربیع الأول که تاریخ ولادت رسولالله محمد (ص) بنا بر روایات موجود در شیعه است، از سوی امام خمینی (ره) بهعنوان هفته وحدت نامگذاری شده است.
علیرضا قبادی افزود: درباره کیستی یا هویت حضرت محمد (ص) در قرآن کریم بارها سخن گفتهشده است. اهمیت این موضوع در این است که اولاً شناخت صحیح و درستی از هویت حضرت محمد (ص)؛ آن چنانکه در قرآن است، برای ما حاصل میشود، ثانیاً از نسبت دادن برخی القاب و ویژگیهای ناصحیح به ایشان اجتناب میگردد.
این جامعهشناس دینی ادامه داد: برای دستیابی به این شناخت به قرآن رجوع میکنیم تا دریابیم که حضرت محمد (ص) با چه هویتهایی در قرآن معرفیشده است. خاتم یکبار در قرآن در آیه ۴۰ سوره مبارکه احزاب با ترکیب خاتمالنبیین آمده است. ترجمه آیه ۴۰ سوره مبارکه احزاب چنین است: «محمد پدر هیچیک از مردان شما نیست لیکن فرستاده و خاتم پیامبران است» خاتم که هم با کسر «تا»(خاتِم) و هم با فتح تا (خاتم) قرائتشده است به دو معنای تقریباً نزدیک به هم است.
علیرضا قبادی افزود: خاتِم اگر به کسر «تا» قرائت شود، به معنای پایان دهنده است، پس معنای آیه این است که محمد (ص) پایانبخش پیامبران است و اگر خاتَم با فتح «تا» قرائت شود، بدین معناست که آن حضرت، آخر پیامبران خدا صلوات الله علیهم است؛ بهمثابه مُهری است که خداوند صحیفه رسالت را باوجود مبارک حضرت ختم کرده است.
این جامعهشناس دینی ادامه داد: خاتم هرچند یکبار در قرآن بکار رفته است؛ اما اولاً بهطور مستقیم در معرفی حضرت محمد (ص) بکار رفته است، ثانیاً پس از رسولالله و بدون فاصله با این هویت ذکرشده است. ازاینرو خاتمالانبیاء از هویتهای بسیار مهم حضرت محمد (ص) و از معارف اساسی دینی است.
علیرضا قبادی افزود: آیات قرآن کریم حاکی از آن است که انبیای الهی، گرچه ازنظر منصب نبوت و اتصال به عالم وحی با یکدیگر یکسان هستند، اما از حیث فضیلت وبرتری و ملاکهای دیگر در یک درجه قرار ندارند. برخی از این فرستادگان و رهبران الهی صفات و احکام ویژهای دارند که دیگران سهمی از آنها ندارند. پیامبر گرامی اسلام (ص) در میان انبیای الهی دیگر به احکام و اوصافی متصف است که تنها به ایشان اختصاص دارد.
وی ادامه داد: کتب آسمانی، بهویژه قرآن کریم، نشان میدهند که دیگر پیامبران الهی به این خصوصیات متصف نشدهاند. ازاینجا میتوان نتیجه گرفت که مصداق واقعی اشرف مخلوق و انسان کامل، شخص ایشان است که میتواند الگوی برتر کسب کمال، برای همه انسانها در همه دورهها باشد.
این جامعهشناس دینی در گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: این معنای همان منت است که خداوند بر مؤمنین نهاده است و با بعثت چنین وجود پر خیروبرکتی به هدایت آنها پرداخته است. از سویی، وجود مبارک آن حضرت (ص) همان رحمتی است که حضرت حق برای جهانیان قرار داده تا هر انسانی بتواند از فیض او بهره گیرد لذا جا دارد ما همگی بهعنوان پیروان آن حضرت به اخلاقیات در جامعه نگاه ویژهای داشته باشیم و برای رسیدن به مقصود خود آن را زیر پا نگذاریم.
تزریق 2/8 همت برای تامین نقدینگی صنعت دارو
رئیس سازمان غذا و دارو از تخصیص اعتبار برای تامین نقدینگی صنعت دارو گفت: علاوه بر پرداخت ۸۲۰۰ میلیارد تومان از سوی سازمان برنامهوبودجه ، ۶۴۰۰ میلیارد تومان نیز از سوی سازمان مذکور تخصیص یافته است که امیدواریم بهزودی پرداخت شود. دکتر سید حیدر محمدی گفت: ارز دارو در سال ۱۴۰۰ بیش از ۵ میلیارد بود که بخشی از آن برای تامین واکسن کرونا و بخشی نیز برای دارو و تجهیزات پزشکی بود، در سال ۱۴۰۱ این میزان تغییری نداشت، در سال ۱۴۰۲ سهمیه ارزی ۴ میلیارد دلار بود که در سال ۱۴۰۳ به ۳.۵ میلیارد کاهش یافته است. رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه اصلاح سیاست ارزی، نیاز به نقدینگی و تسهیلات ارزی و ریالی دارد که مطالبات حوزه دارو نیز باید از سوی سازمانهای بیمهگر پرداخت شود. شرکتهای دارویی اذعان دارند که مشکل اصلی تامین نقدینگی است که خوشبختانه با دستور ریاست جمهور ۸۲۰۰ میلیارد تومان از مطالبات داروخانهها، شرکتهای دارویی و پخش پرداخت شد.وی افزود: تخصیص ۶۴۰۰ میلیارد تومان نیز از سوی سازمان برنامه و بودجه صادر شده است که امیدواریم به زودی تامین اعتبار شود. معاون وزیر بهداشت گفت: از مصوبات خوب دولت انتقال بخشی از منابع هدفمندی یارانهها به بودجه عمومی بود که بارها قبلا اعلام کرده بودیم که منابع دارو باید از هدفمندی جدا شود و منابع دارویار به بودجه عمومی منتقل شود که با دستور رئیس جمهور و تصویب هیات وزیران بخش اعظمی از منابع دارویار به بودجه عمومی منتقل شد. هنوز زمینی برای احداث آرامستان جدید پایتخت قطعی نشده است
معاون خدمات شهری شهرداری تهران با تأکید بر اینکه برای مکانهای جدید جهت احداث آرامستان در پایتخت هنوز زمینی قطعی نشده؛ اما برخی از مکانیابیها پیشرفت بیشتری داشته است، گفت: بحث نبود زمین از عوامل اصلی تأخیر در مسیر است چراکه ایجاد آرامستان در هر زمین و جغرافیایی ممکن نیست.
حسین نظری در حاشیه دویست و شصت و دومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران درباره وضعیت نظارت بر سطح شهر تهران، گفت: هنگامی که میخواهیم موضوعی را مورد ارزیابی قرار دهیم نمیتوانیم تنها با یک آیتم، آن را ارزیابی کنیم. بیتردید تهران شهر تمیز و سرسبزی است؛ اما این به این معنا نیست که در نظافت اشکال و ایرادی وجود ندارد. در حال حاضر یک یا دو منطقه شهرداری تهران در حوزه نظافت ضعیف عمل میکنند؛ اما طبق برآورد سامانه نظارتی ۱۳۷، شکایتهای شهروندان در این مورد کاهش پیدا کرده است. وی افزود: قطعا ممکن است در بازه زمانی در تابستان اشکالاتی در حوزه نظافت ایجاد شده باشد؛ اما باید برای ارزیابی، مقایسهای داشته باشیم با اطراف شهر تهران و نابسامانیهایی که در حوزه نظافت وجود دارد. نظری درخصوص اپلیکیشن «نوماند» ویژه جمعآوری پسماند خشک نیز گفت: نوماند روز به روز آمار استقبال مردمیاش افزایش پیدا میکند اما برای فراگیر شدن آن جای کار بسیاری وجود دارد و البته در حوزه رابطه کارفرما و پیمانکار نیز باید بازنگریهایی صورت بگیرد. معاون خدمات شهری شهرداری تهران در تشریح لایروبی انهار و رودخانههای شهر تهران با شروع فصل بارشها نیز گفت: از حدود ۱۰ روز پیش ابلاغیه لایروبی و آمادگی بارشها به مناطق ارسال شده و پیگیر هستیم که در این حوزه همه به وظایف خود به درستی عمل کنند. وی در پاسخ به سوالی درخصوص نهایی شدن یکی از زمینهای ویژه احداث آرامستان جدید در تهران نیز گفت: برای مکانهای جدید جهت احداث آرامستان هنوز زمینی قطعی نشده اما برخی از مکانیابیها پیشرفت بیشتری داشته است. بیتردید هر نقطهای که از همه جوانب موضوعاتش حل و فصل شود قطعا به عنوان محل جدید احداث آرامستان اعلام خواهیم کرد. در این میان بحث نبود زمین از عوامل اصلی تأخیر در مسیر است چراکه ایجاد آرامستان در هر زمین و جغرافیایی ممکن نیست. وی درباره اعتراض پرسنل سازمان بهشت زهرا(س) و تأخیر در روند ارائه خدمات در این سازمان نیز گفت: کارمندان بهشت زهرا حقوق، اضافه کار و همه دریافتیهای خود را گرفته بودند و تنها هزینه سفری بود که با تأخیر مواجه شده بود؛ لذا به شخصه انتظار نداشتم صرفا برای این موضوع کار مردم را زمین بگذارند. ما وظیفه داریم نسبت به پرداخت به موقع حقوق اقدام کنیم اما کار مردم هم نمیشود روی زمین بماند.
باید حداکثر تلاش را برای کاهش آمار ورودی به زندانها داشته باشیم
یکی از سیاستهای راهبردی قوه قضاییه، کاهش جمعیت کیفری زندانها است بنابراین لازم است حداکثر تلاش را با استفاده از ظرفیتهای قانونی برای کاهش آمار ورودی به زندانها بکار گیریم.
محمدی رئیس سازمان زندانها در جلسه شورای برنامهریزی دادگستری استان آذربایجان غربی از تلاش و تعامل مقامات قضایی استان در حوزه زندانها تقدیر کرد و در ادامه یادآور شد: سازمان زندانها درکنار مأموریتهای قضایی و اصلاح و تربیت زندانیان، گامهای موثر دیگری بویژه درجهت اشتغال زندانیان برداشته و استان آذربایجان غربی نیز توفیقات بسیار خوبی در این زمینه داشته است. وی با بیان اینکه چنین نتایجی مرهون تعامل حداکثری میان مجموعه دادگستری و زندانهای استانها است، افزود: یکی از سیاستهای راهبردی قوه قضاییه، کاهش جمعیت کیفری زندانها است بنابراین لازم است حداکثر تلاش را با استفاده از ظرفیتهای قانونی برای کاهش آمار ورودی به زندانها بکار گیریم. در این نشست دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان آذربایجان غربی، اعضای شورای معاونین، مدیرکل زندانها و سایر روساء و دادستانهای حوزههای قضایی استان واقع در سالن جلسات دادسرا حضور داشتند. در این جلسه گزارشی نیز ازسوی دادستان استان و مدیرکل زندانهای آذربایجان غربی درباره از اقدامات صورت گرفته در راستای کاهش جمعیت کیفری، اشتغال زندانیان، مهارتآموزی و ... ارائه شد و جلسه با اتخاذ تصمیماتی به کار خود خاتمه داد.
یادداشت
نکاتی پیرامون حکمرانی قانونمند در فضای مجازی
️ فرهاد نظریان - فعال حوزه فضای مجازی
«مساله حکمرانی در فضای مجازی، قصه پرغصه ای است که تا زمانیکه برای کشور مرتفع نشود، حل بسیاری از مشکلات، کماکان پا برجاست. فضای مجازی در عین تهدیدات فراوان، فرصت های شگرف و بی نظیری را برای پیشرفت هر کشوری در خود جای داده است و مادامیکه قاعده بهره برداری از فضای مجازی قانونمند نشود هر چه در این فضا غوطه ور شویم جز آسیب بهره ای نبرده ایم.
مقالات زیادی خصوصاً پس از فرمایش اخیر رهبر حکیم انقلاب اسلامی که موکدا به موضوع حکمرانی قانونمند در فضای مجازی اشاره داشتهاند، در همین رابطه خوانده ام که عمدتاً از نگاه فناورانه به این موضوع نگریسته شده بود. در این مجال فرصتی هست که به اختصار با زاویه نگاه متفاوتتر و شاید قدری سادهتر به برخی نکات مهم اشاره داشت:
اول کشمکش های فراوان در حوزه قانون گذاری برای فضای مجازی در یکی دو سال گذشته باعث ایجاد ابهامات و انتقادات فراوان از سوی مردم شده است. عدم شفافیت و اقناع سازی مردم یکی از دلایل مهم جبهه گرفتن در برابر قانون گذاری فضای مجازی بود. لذا در گام اول هر حرکتی در این حوزه حساس که معیشت بسیاری از مردم بدان گره خورده است، یک کار کاملاً اقناعی و شفاف باید باشد تا مشروعیت لازم را با حمایت آحاد مردم در بر داشته باشد.
دوم یکی ازپیش نیازهای قانون گذاری در هر حوزه ای بهره مندی از تجارب کشورهایی است که پیشگام در آن موضوع بوده اند؛ اما اینپیش نیاز، یک ملاحظه ظریف دارد و اینکه تجربه و سیاست های هر کشوری الزاماً قابل پیاده سازی در کشور ما نیست. نظام اسلامی ما یک نظام مردم سالار است و همین موضوع ما را از نگاههای سخت و رادیکالی برای ایجاد محدودیت های شدید که در نظام های کمونیستی پا برجاست دور میکند. ازطرفی هم اینکه همه کشورهای مدعی آزادی که بعضاً خود را مهد آزادی جهان هم تلقی می کنند، در موضوع حکمرانی فضای مجازی ساز و کار قوی و موثر اعمال کرده اند که نمونه آن بازداشت پاول دروف در فرانسه است. در هر حال در بررسی و بهره برداری از تجارب کشورها، منطقیست نقاطی که متناسب با زیست بوم ایران اسلامی احصا و در روند تدوین سند حکمرانی اعمال شود.
سوم زمانیکه از موضوع اقناع حرف به میان می آوریم، صرف مردم به عنوان تنها مخاطب آن مدنظر نیست. یکی از مواردی که می تواند خدشه بر پیکره اجرای حکمرانی در فضای مجازی وارد کند، عدم تفهمیم درست مسئولان و ذی نفعانی است که اجرای این کار بر دوش آنها خواهد بود که باعث عدم ایجاد دغدغه برای پیشبرد این فضا می شود و همین سم مهلکیست که مسیر جاری حکمرانی را به اهداف دیگر منحرف می کند و یا خوشبینانه لنگان لنگان مسیر طی خواهد شد. لذا علاوه بر اینکه باید مسئولیتها، سازمانها و نهادها مشخص بشود و تقسیم کار صورت بگیرد، توجیه و اغناسازی آحاد مسئولین دخیل در این امر مهم، از اوجب واجبات است
چهارم یکی از آسیب های فضای مجازی، حوزه ذهن و شناخت مخاطب است که اگر تمهید لازم اندیشیده نشود، مدیریت ادراک و برداشت مردم دستخوش محتواهای مسموم منتشر شده در فضای مجازی می شود. در سند حکمرانی برای مواجهه درست با این موضوع، از یک سو ایجاد سپر دفاعی عمومی و یا واکسیناسیون عمومی مخاطبین فضای مجازی با الزام دانستن برگزاری دوره های عمومی سواد رسانه برای سطوح مختلف جامعه، پیش بینی شود که می تواند به تنهایی نقش موثری در پاسداری از مردم کشور در برابر همه هجمه های شناختی باشد و از سویی تقویت حوزه تولید محتوا به عنوان تغذیه فکری مهم به صورت جدی در کشور باید دنبال شود. حمایت از نخبگان و متخصصان و استراتژیستهای تولید محتوا و همچنین سازمانها و نهادهای مردم پایه که پیشتر در امر شبکه سازی این نخبگان پیشتاز بودند، باید به عنوان یک اصل مهم درج شود.
پنجم همه تلاش ها باید به این سمت و سو برود که ما علاوه بر ملی شدن فضای مجازی، حتماً صاحب پلتفرم قابل رقابت با پلتفرم های جهانی باشیم. تا زمانیکه ما به ازای تلگرام را در کشور نداشته باشیم یعنی پلتفرمی که به مانند تلگرام قابلیت ایجاد ارتباطات بین المللی نداشته باشد و همچنین کار در آن پلتفرم به سهولت و روانی کار در تلگرام نباشد، لاجرم کار باید فضای تلگرام یا هر پلتفرم دیگر خارجی پیش برود که این در بلندمدت اگر مرتفع نشود و نتوانیم به این «بسترهای خودکفا» دسترسی بیابیم، تبعات زیادی دامن گیرمان خواهد بود. تقویت و تمرکز بر توسعه گسترده برخی از پلتفرم های موجود داخلی می تواند گام موثری برای این مهم باشد
ششم در تدوین سند حکمرانی در فضای مجازی، به این نکته مهم قطعاً توجه می شود که بسیاری از قوانین متاثر از فضای مجای، می بایست یک تجدیدنظر و روزآمدسازی در آنها انجام شود. مثلاً قانون مقابله با جرایم باید بروزرسانی شود و حوزه مقابله با جرم و جنایت در فضای مجازی به صورت ویژه به آن اضافه شود. از این حوزه مهمتر به روز رسانی قوانین مرتبط با کسب و کار است که امروز با گسترده شدن کسب و کارهای دیجیتال و مجازی که عمدتاً منافع خوبی را می توانند نصیب صاحبانشان کنند، متاسفانه اما هنوز تمهیدی برای آن اندیشیده نشده است و عمدتاً با نگاه تهدید محور نسبت به بسیاری از این کسب و کارهای بین المللی باعث ممانعت از حضور مردم شده ایم.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24277/48631/143744
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24277/48631/143745
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24277/48631/143746
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24277/48631/143747
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24277/48631/143748
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24277/48631/143749
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24277/48631/143750
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24277/48631/143751
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24277/48631/143752
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24277/48631/143753
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24277/48631/143754
|
- باید مرجعیت شورای عالی آموزش و پرورش باز گردد
- تصویب تعطیلی پنجشنبهها
- توان مستاجران در سراشیبی سقوط
- تیتر اخبار
- سرمقاله
- تیتر اخبار
- گپ و گفت
- تزریق 2/8 همت برای تامین نقدینگی صنعت دارو
- هنوز زمینی برای احداث آرامستان جدید پایتخت قطعی نشده است
- باید حداکثر تلاش را برای کاهش آمار ورودی به زندانها داشته باشیم
- یادداشت