|
سرمقاله
محمود حکیمی
معلمی خستگیناپذیر
ماهرخ ابراهیمپور
روزنامهنگار و پژوهشگر تاریخ
حکیمی، در سال ۱۳۲۳ در تهران چشم به جهان گشود. او در خانوادهای مذهبی رشد و نمو پیدا کرد و سپس در سنین نوجوانی نخستین فعالیتهای قلمی خود را در نشریهی دیواری مدرسه آزمود. قدم برداشتن برای نوشتن او را به سمت مجلهی «کیهان بچهها» سوق داد. در سال ۱۳۳۹ داستانهای خود را منتشر کرد و در ادامه به ترجمهی داستانهای پلیسی برای مجلهی «امید ایران» دست زد. در ادامه علاوه بر نوشتن در زمینهی داستان و ترجمهی آثار پلیسی، به سمت فعالیت در جهت گرایشهای سیاسی خود رفت و در سال ۱۳۴۵ در مجلهی «مکتب اسلام» نخستین مقالهی خود را به چاپ رساند.
حکیمی در آغاز جوانی به یک نویسنده و پژوهشگر فعال تبدیل شد؛ با نشریات مطرح بسیاری همکاری داشت که بعضی از آنها به صورت مخفیانه منتشر میشد. او در روند زندگی معلمی را برگزید تا از طریق آن بهتر بتواند نسل جوان را تربیت کند. سال ۱۳۴۷ وارد دانشسرای تربیت معلم شد و در رشتهی زبان انگلیسی تحصیل کرد. در اواسط دههی پنجاه برای ادامهی تحصیل راهی انگلیس شد و در همان موقع نخستین قدمها را برای ترجمهی مجموعهی «تاریخ تمدن» برداشت.
وقتی پس از پایان تحصیل به ایران برگشت، حکومت در آستانهی برچیده شدن و حکومت جدید دیگری در راه بود که با نگاه حکیمی تطابق بیشتری داشت؛ حکومت اسلامی که قرار بود پس از پیروزی انقلاب اسلامی بر ایران حکمفرما شود. این شرایط خاص حکیمی پرانرژی را واداشت که آثاری در راستای تغییرات ایران بنویسد و در این تغییر سهم خاص خود را ایفا نماید.پس از انقلاب، حکیمی همچنان در صحنه بود و پویا در عرصهی فرهنگ. ریاست کتابخانهی سازمان پژوهش و برنامهریزی را طی سالهای ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۴ به عهده گرفت. همزمان به ویراستاری کتب درسی علوم انسانی پرداخت و تألیف و ترجمهی کتابهای علمی را به عنوان تجربهای تازه به کارنامهی خود افزود.
محمود حکیمی در مراسمی که بنیاد نخبگان در آستانهی ۸۰ سالگی برای تجلیل از او برگزار کرد، ضمن قدردانی از این حرکت دربارهی فعالیتها و دغدغهی خود دربارهی ایران گفت: «از نظر من نخبه کسی است که آگاهانه و بههنگام انتخاب میکند و همیشه امیدوار است و بههنگام نیز اقدام و عمل میکند و با صدای رسا اعلام میکنم که راه نجات بشر از بحرانهای دنیوی و رسیدن به ساحل امن و سلامت از طریق فهم و عمل به سخنان امامان معصوم علیهم السلام ممکن است و چکیده و عصارهی کلام اهل بیت در ایثار و محبت است.»
وزیر آموزش و پرورش :
مسئول پرورش استعدادهای شناسایی شده هستیم
2 امتیاز به بهانه رونمایی از سند راهبری صنعت شیرینی و شکلات کشور گزارش میدهد؛
جهش شیرین یک میلیارد دلاری
5 معاون وزیر صمت خواستار تولید نوشت افزار ایرانی با محتوای بومی شد؛
بازارِ گران نوشت افزار
4 تیتر اخبار
معاون شهردار تهران:
سیاست را نباید وارد حوزه «خدمت» کرد
2
نکونام در موقعیت خطیر؛
پیش به سوی داربی با طلسمهای غیرمنتظره
3
تیتر اخبار
کارشناس مسائل نظامی در گفتوگو با امتیاز مطرح کرد؛
ضرورت آشنایی نسل جوان با فرهنگ دفاع مقدس
1
دستور وزیر صمت برای بازبینی تعرفههای گمرکی
4
روح تازه در جان خفته صنایع پالایشی کشور؛
افزایش ظرفیت تولید در دستور کار دولت قرار گرفت
5
آشفته بازاری به نام فرهنگ و هنر
8 گپ و گفت
کارشناس مسائل نظامی در گفتوگو با امتیاز مطرح کرد:
ضرورت آشنایی نسل جوان
با فرهنگ دفاع مقدس
یک کارشناس مسائل نظامی در گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: با توجه به اینکه بعد از انقلاب اسلامی آماده بودیم تا کشور را بسازیم متأسفانه جنگ به ما تحمیل شد و نزدیک به 36 کشور دنیا به رهبری رژیم بعث عراق به ما حمله کردند و سعی داشتند کشور ما را تجزیه کنند تا انقلاب نوپای اسلامی به ثمر نشیند. اولین مبحث جنگ بحث الاهواز عراقی بود به این قصد نیروهای صدام وارد خوزستان شدند و این ادعا را داشتند که اهواز باید از خاک ایران جدا شود چون خلق عرب آنجا سکونت دارند و باید به عنوان یک استان از عراق شناخته شود و تا خیلی از شهرها پیشروی کردند. محمدمهدی اصغرزاده افزود: در جنگ تحمیلی در سه جبهه با عراق مشغول جنگ بودیم، جبهه جنوب غرب شامل استان خوزستان، غرب شامل استانهای ایلام و کرمانشاه و شمال غرب کشور که شامل استانهای آذربایجان غربی و کردستان میشد. در جبهه جنوب غرب کشور اکثر عملیات بهصورت جنگ کلاسیک انجام میشد و عملیاتی که تحت عنوان عملیات ایذایی شکل میگرفت در غرب و شمال غرب کشور صورت میگرفت تا توان رزمی رژیم بعث عراق کمتر شود تا نیروهای ما در جنوب بتوانند با توان بیشتر وارد عمل شوند. این کارشناس مسائل نظامی ادامه داد: در جنگ تحمیلی تمام تلاش این بود که بتوانیم بیشترین ضربه را به دشمن بزنیم. جنگهای پارتیزانی در شمال غرب صورت میگرفت و بیشترین عملیات پارتیزانی برای مقابله با گروهکها و ضدانقلاب که همه در کردستان جمع شده بودند، در همین جبهه شمال غربی صورت میگرفت. بعد از انقلاب بافت اجتماعی کردستان دستخوش تغییراتی شد بهگونهای که شاهدوستها، ضدانقلاب، گروهکها، ساواکیها، کوملهها و دمکراتها و ... به این منطقه پناه آورده بودند و میخواستند استان کردستان را به عنوان یک مأمن و پناهگاه به تصرف خود دربیاورند. محمدمهدی اصغرزاده افزود: در جنگ تحمیلی شهدایی برای دفاع از انقلاب و خاک و ناموس کشور تقدیم اسلام و انقلاب شد که با جان و دل و باایمان و اعتقاد و با کمترین سلاح و تجهیزات توانستند بر دشمن غلبه کنند مخصوصاً رزمندگان جبهه کردستان که مظلومترین رزمندگان ایران بودند که از تمام کشور برای جنگ با ضدانقلاب و دشمن بعثی پا به این استان گذاشتند. رزمندگان اسلام ناجوانمردانه در جبهه شمال غرب شهید شدند اما بالاخره توانستند با یک برنامهریزی که از زمان شهید چمران شروع شد و بعد لشگر ویژه شهدا و لشگرهای دیگری که در غرب سازماندهی شدند توانستند منطقه آذربایجان غربی و کردستان و کرمانشاه و ایلام و بهطورکلی غرب کشور را پاکسازی کنند تا رزمندگان جنوب که وارد یک جنگ کلاسیک شده بودند بتوانند در مقابل ارتش عراق مقاومت کنند. این کارشناس مسائل نظامی ادامه داد: تجهیزاتی که ما در طول جنگ استفاده میکردیم تجهیزاتی بود که از رژیم پهلوی بهجامانده بود و اعتقاد ما این بود که باید ازلحاظ فناوری پیشرفت کنیم تا بتوانیم با تجهیزات پیشرفته و انبوه دشمن که توسط کشورهای پیشرفته در اختیارش قرار داده میشد تا بر روی رزمندگان و مردم کشور ما امتحان کند، مقابله کنیم. تجهیزات ما نسبت به دشمن بسیار پایین بود اما جوانان ما دلیرانه وارد جنگ شدند لذا برای افزایش توان تسلیحاتی خود را تمامی نیروهای مسلح کشور از ارتش تا سپاه پاسداران و بسیج پایکار آمدند تا به موفقیتهای تسلیحاتی دست پیدا کنند. امروز با بهرهگیری از تجارب دفاع مقدس با ساختن انواع موشک، پهپاد و انواع تجهیزات پیشرفته نظامی به مرحله از خود کفایی رسیدهایم که دشمن حتی جرئت نزدیک شدن به خاک ایران را ندارد چه رسد به حمله نظامی مستقیم.
وزیر اقتصاد:
مشکلات رفع تعهدات ارزی واردکنندگان با ایجاد تبصره حل شود
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: موضوع رفع تعهدات ارزی در مواردی که مشکل ایجاد کرده است با تبصره حل و کلیت آن حفظ شود.
عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی موضوع رفع تعهدات ارزی واردکنندگان را معیاری برای تشخیص بازرگان خوب و حمایت از تولیدکننده برشمرد و تاکید کرد: موضوع رفع تعهدات ارزی در مواردی که مشکل ایجاد کرده است با تبصره حل و کلیت آن حفظ شود.
وی افزود: موضوع ایفای تعهدات ارزی و مقررات مربوط به آن از دورهای که بنده رئیسکل بانک مرکزی بودم، برای حمایت از بازرگان خوب و تولید کننده مطرح و اجرا شد و خواهش من از بخش خصوصی این است که این موضوع را منتفی نکنند. همتی یادآور شد: مقررات مربوط به رفع تعهدات ارزی بر مبنای معیارهای تشخیص یک بازرگان و تولیدکننده خوب در نظر گرفته شد، البته به مرور تغییراتی در آن حاصل شد و پیشنهاد من این است که اگر در مواردی خاص این موضوع مشکلاتی را ایجاد کرده به صورت تبصره و استثنا آن موارد حل شود و کلیت موضوع که در واقع حمایت از بازرگان خوب است به قوت خود باقی بماند.بر پایه این گزارش، فعالان بخش خصوصی در این نشست به طرح مشکلات خود در خصوص رفع تعهدات ارزی پرداختند و از دولت بازنگری در مقررات مربوط به مهلت رفع تعهدات ارزی را خواستار شدند. وزیر اقتصاد پس از شنیدن نظرات واردکنندگان و مشکلات فعالان بخش خصوصی در این زمینه دستورات لازم را برای کاهش دغدغههای آنها صادر کرد.
مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام خبر داد؛
افتتاح ۵۰۰ مدرسه جدید «برکت» و توزیع ۲۰۰ هزار بسته نوشتافزار
مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام از افتتاح ۵۰۰ مدرسه جدید «برکت» و توزیع ۲۰۰ هزار بسته نوشتافزار همزمان با آغاز سال تحصیلی خبر داد.
سید امیرحسین مدنی با اشاره به افتتاح ۴،۶۳۵ امین مدرسه برکت همزمان با آغاز سال تحصیلی ١۴٠٣-١۴٠۴، گفت: ۵۰۰ مدرسه جدید برکت با مشارکت خیّرین و وزارت آموزش و پرورش افتتاح و به ظرفیت زیرساختهای آموزشی کشور در مناطق محروم افزوده میشود.
مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام با بیان اینکه با همکاری سازمان نوسازی مدارس تبدیل هزار مدرسه کانکسی به مدارس دائمی در دستور کار قرار دارد، افزود: از این ۵۰۰ مدرسه جدید تعداد ۴۰۰ مدرسه مربوط به مدارسی است که پیش از این در فضای کانکس و موقت دایر بودند و در حال حاضر با ساخت بنای جدید به مدارس دائمی تبدیل شدند.
مدنی از احداث و تجهیز ۵۰ مدرسه «تولید و مهارت» نیز خبر داد و گفت: در این مدارس قرار است دانشآموزان علاوه بر مهارتهای فردی، مهارتهای شغلی و کسب و کار را هم آموزش ببینند. وی افزود: با افتتاح این مدارس، تعداد مدارسی که با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام احداث شده است به ۲،۶۰۷ مدرسه میرسد و با احتساب ۲،۰۲۸ مدرسهای که پیش از این به همت بنیاد ۱۵ خرداد که از زیرمجموعههای این ستاد بوده و به طور صد درصدی احداث شده، تعداد مدارس برکت به ۴،۶۳۵ باب مدرسه رسید.مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام با اشاره به برنامههای حمایتی این ستاد از دانشآموزان مناطق کمبرخوردار در سال تحصیلی جدید، ادامه داد: با مشارکت بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام و گروههای مردمی و جهادی، تعداد ۲۰۰ هزار بسته نوشت افزار ایرانی با اعتباری بالغ بر ۱۱۰ میلیارد تومان تهیه و میان دانشآموزان نیازمند توزیع شد. مدنی از توسعه زیرساختهای نرمافزاری جدید برای ارتقای سطح کمی و کیفی آموزش به معلمان و دانشآموزان مناطق محروم خبر داد، گفت: سامانه «معلمانه» برای آموزش و توانمندسازی معلمان مناطق محروم رونمایی میشود و قرار است با افتتاح این سامانه در سال نخست ۲۰ هزار معلم آموزشهای جدیدی را تجربه کنند. وی افزود: رونمایی از سامانه استعدادیابی «کاردو» جهت استعدادیابی دانشآموزان مقطع متوسطه و حمایت از دانشآموزان کنکوری ۷۰ مدرسه شبانهروزی عشایری و روستایی از دیگر برنامههای ستاد اجرایی فرمان امام در سال تحصیلی جدید است.
رئیس کمیسیون فرش اتاق تعاون درخواست کرد»
لزوم ورود هوش مصنوعی به صنعت فرش دستباف
رئیس کمیسیون فرش، صنایع دستی و گردشگری اتاق تعاون ایران، از پیگیری پیشنهاد تشکیل سازمان ملی فرش و صنایع دستی خبر داد و با تاکید بر لزوم استفاده از هوش مصنوعی در صنعت فرش دستباف، گفت: صنعت فرش نیاز دارد از ساختار سنتی در تولید، بازاریابی و شبکهسازی خارج شود و برای حضور در بازارهای مصرف از هوش مصنوعی استفاده کند. عبدالله بهرامی اظهار کرد: کماکان از طریق اتحادیه تعاونیهای فرش، کمیسیون فرش اتاق تعاون ایران، اتحادیه صادرکنندگان فرش و مرکز ملی فرش درحال رایزنی و پیگیری هستیم و امیدواریم که دولت نیز در این زمینه همراهی کند. وی گفت: این پیشنهاد به صورت مستقل از سوی اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان فرش و کمیسیونهای فرش اتاق تعاون و اتاق بازرگانی هم در بخش خصوصی و هم تعاونی مطرح و به دولت ارائه شده و امیدواریم از سوی رئیس جمهور مورد پذیرش واقع شود. مدیرعامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف تاکید کرد: با ایجاد سازمان ملی فرش و صنایع دستی انتظار میرود فرش دستباف به جایگاه نخست خود به ویژه در حوزه صادرات برگردد. رئیس کمیسیون فرش، صنایع دستی و گردشگری اتاق تعاون ایران، درباره بهرهمندی قالیبافان از دورههای آموزشی در سال ۱۴۰۳ توضیح داد: در سه پروسه درصدد هستیم تا این دورههای آموزشی را ارائه کنیم و از طریق کمیسیون فرش اتاق تعاون ایران، سه کارگروه تخصصی در حوزه فرش و صنایع دستی تشکیل دادیم. در حال حاضر چند مشکل در بحث توانمندسازی داریم و صرف نظر از بحث تولید و به بافی، به دنبال بازاریابی و بازارسازی و استفاده از هوش مصنوعی در صنعت فرش دستباف هستیم. عمق راهبردی» حمایت از پلتفرمهای داخلی؛
درخواست ۵۵هزار میلیاردی صداوسیما از آپارات!
بر اساس اسنادی که برخی از کانالهای خبری منتشر کرده اند، نتیجه شکایت صدا و سیما از سایت اشتراک فیلم آپارات، حاوی نکات خاص از جمله لزوم پرداخت خسارت سنگین به صدا و سیما است.
به گزارش تابناک، یک کانال خبری در ایتا، اولین بار اسنادی از شکایت صداوسیما از آپارات منتشر کرد که بررسی موضوعات ذکر شده در آن، در سطح حرفهای رسانه، و نیز احتمالا در حوزه حقوقی قابل تامل خواهد بود. بر اساس اسناد منتشر شده از نتیجه درخواست صداوسیما به مدیریت جبلی درباره عملکرد سایت آپارات، این سایت اینترنتی باید برای ۱۱ سال فعالیت خود، خسارت ۵۵ هزار میلیاردی به صدا و سیما پرداخت کند.
بر اساس پیشینهای که با این خبر مرتبط است، استارت چنین خوستهای از سوی صدا و سیما در سال ۱۴۰۱ زده شده که با مساعدت مشاورین حقوقی از بخشهای مختلف بوده است. ابداع فرمول ۲۰ درصد هزینه تولید +درآمد آگهیهای سایت و ترافیک! از سوی کارشناسان دادگستری در این سند، که عدد خسارت را به رقم نجومی ۵/۵ هزار میلیارد تومان رسانده، ظاهرا مورد انتقاد جدی کارشناسان است. نکتهی جالبتر این که کارشناسان صدا و سیما بر اساس این سند، فرق بین سایت «کاربرمحور» و سایت تولیدکننده را نمیدانند و ظاهرا «کارشناس» مربوطه حقوقی هم متوجه نشده است.
برخی از مخاطبان بر این نظرند، این همان نتیجه حمایتهای خاص جریانهای وابسته است که نهایتا اینچنین پلتفرمهای داخلی را به شکل انتقام جویانه در منگنه قرار میدهد. از نکات جالب دیگر در این اسناد، اذعان به عملکرد ضعیف پلتفرمهای وابسته به صدا و سیماست که البته مقصر آن، در جای دیگری جستجو شده است.
آذر سال ۱۴۰۱ یک سال بعد از روی کار آمدن پیمان جبلی در صداوسیما، محمدجوادشکوری مقدم بنیانگذار آپارات، در توییتر خود نوشت: «امروز حکم جدید کیفری بنده با شکایت شاکی همیشگی، سازمان صدا و سیما از آپارات، صادر و ابلاغ شد. در این حکم، با عدم توجه به کاربر محور بودن آپارات، مسئولیت محتواهای صدا و سیما که توسط کاربران در سایت آپارات بارگذاری شده را متوجه مدیر سایت دانستهاند.»
تیرماه ۱۳۹۷ نیز صداوسیما از آپارات به دلیل انتشار محتوای تلویزیون توسط کاربران شکایت کرده بود. مدیر مالکیت فکری و حقوق بینالملل صداوسیما دو دلیل عمده را برای شکایت از آپارات برشمرد: نقض حقوق مالکیت فکری سازمان صداوسیما و عدم اخذ مجوزهای لازم از سازمان صداوسیما برای فعالیت در عرصهی صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی
همان موقع پلتفورم آپارات به اظهارات این مدیر صداوسیما چنین واکنش نشان داده بود: «مقررات مندرج ذیل سایت آپارات بیانگر این امر است که مسئولیت تخلفات احتمالی محتوای ویدیو بارگذاریشده با آپلودکنندهی آن است و مسئولیت سایت بهطور خلاصه طبق قوانین و مقررات جاری محدود به حذف ویدئو از سایت به دستور مراجع قضائی و قانونی ذیربط ازجمله کمیتهی مصادیق جرائم رایانهای یا درخواستکنندهای است که حق کپیرایت وی یا سایر حقوق قانونی وی ازسوی آپلودکننده نقض شده باشد. اما تاکنون سازمان صداوسیما باوجود حضور در کمیته مصادیق نه از طریق کمیته و نه رأسا هیچ اخطار یا نامه یا درخواستی برای حذف ویدئویی که آن را ناقض حق کپیرایت خود میداند، به سایت آپارات ارسال نکردهاند. جالب آنکه تعدادی از شبکههای صداوسیما و برنامههای آنها راسا درخواست ایجاد کانال اختصاصی بروی سایت آپارات را داشتهاند.»
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24280/48655/143911
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24280/48655/143912
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24280/48655/143913
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24280/48655/143914
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24280/48655/143915
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24280/48655/143916
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24280/48655/143917
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24280/48655/143918
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24280/48655/143919
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24280/48655/143920
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24280/48655/143921
|
- سرمقاله
- مسئول پرورش استعدادهای شناسایی شده هستیم
- جهش شیرین یک میلیارد دلاری
- بازارِ گران نوشت افزار
- تیتر اخبار
- تیتر اخبار
- گپ و گفت
- مشکلات رفع تعهدات ارزی واردکنندگان با ایجاد تبصره حل شود
- افتتاح ۵۰۰ مدرسه جدید «برکت» و توزیع ۲۰۰ هزار بسته نوشتافزار
- لزوم ورود هوش مصنوعی به صنعت فرش دستباف
- درخواست ۵۵هزار میلیاردی صداوسیما از آپارات!