|
سرمقاله
ارزنیمایی مرجع تغییرات
نرخ ارز ترجیحی و نرخ بازار؟
امین دلیری، تحلیلگر مسائل اقتصادی
بارها گفته شده تغییرات نرخ ارز، طبق شواهد تاریخی و آماری یکی از عوامل اصلی افزایش سطح عمومی قیمتها یعنی افزایش نرخ تورم طی ۴۰ سال گذشته به ویژه در دو دهه گذشته بوده است. امروز مجدداً موضوع تک نرخی کردن نرخ ارز نقل محافل طیف مشخصی از طرفداران حاکمیت اقتصاد بازار که زمزمه آن در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ و در اوایل سال ۱۴۰۳ شروع شد، با استقرار دولت چهاردهم شدت گرفته است. طرفداران اقتصاد بازار صرفاً به تک نرخی کردن ارز نظر دوختهاند.
بنابراین حفظ ارز ترجیحی ۲۸.۵۰۰ تومانی یک الزام قانونی و ضروری برای ثبات قیمت کالاهای اساسی است. گرچه رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه در توئیت شخصی خود در تاریخ ۲۴ تیر ماه ۱۴۰۳ که پس از انتخابات ریاست جمهوری در خصوص شمول ارز ترجیحی به بسیار زیادی از اقلام کالاهای وارداتی انتشار داد ایجاد سوالات زیادی در ناظران اقتصادی به وجود آورد. با اعلام اینکه، ۴۸۵ قلم از کالاها از سال ۱۴۰۲ تا کنون از شمول ارز ترجیحی خارج شده است و اضافه کرد ارز ترجیحی صرفاً به واردات کالاهایی نظیر ذرت، روغن، کنجاله و سویا اختصاص دارد. این خبر بسیار عجیب و دور از موازین قانونی مصوب بود. مگر قرار بود ۴۸۵ قلم از کالاهای وارداتی با ارز ترجیحی وارد کشور شود، حالا پس از بیش از یک سال باید خروج شمول آنها از ارز ترجیحی اعلام شود؟
این نوع کارها نشان میدهد، برخی از دستگاههای اجرایی برای اجرای تکالیف خود به قانون توجه ندارند. دستگاههای نظارتی هم به موارد مهم اجرای قوانین که بار مالی بر آن مترتب است، در حین اجرا اشراف اطلاعاتی ندارند. در صورتی اختصاص ارز ترجیحی صرفاً برای واردات کالاهای اساسی بوده است.
باید در پایان اضافه نمایم، تصمیمات زود هنگام که بعد از تغییر دولتها در خصوص موضوعات اقتصادی و ارزی انجام میگیرد، بسیار عجولانه و غیرمترقبه است. ولی آثار این تصمیمات زودرس تا مدتها در اقتصاد میماند.
یکی از موضوعات مهمی که بعد از استقرار دولت چهاردهم از سوی دولتمردان اقتصادی مطرح میشود، یکسان سازی نرخ ارز که لاجرم با افزایش قیمت ارز صورت خواهد گرفت و نیز افزایش قیمت بنزین و قیمت سایر کالاها و خدمات دولتی است. این تصمیمات در اول شروع کار دولت وفاق نه تنها شجاعانه و مدبرانه نیست، بلکه بسیار متهورانه و خطرآفرین است.
وزیر راه و شهرسازی:
اجازه تغییر کاربری مدارس را نمیدهیم
4 امتیاز از ضرورت اجرایی شدن سند ملی ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی گزارش میدهد؛
شکست بازار در تأمین مسکن مردم!
5 تیتر اخبار
جامعه شناس دینی در گفتوگو با امتیاز:
مدرسه بزرگترین مکان برای انتقال ارزشهای دینی به فرزندان است
1
مدیرعامل شرکت آبفای استان تهران
میانگین مصرف آب تهرانیها در شبانهروز ۲۵۰ لیتر است
5
از مهار رامین تا بودن یا نبودن اوستون و ایوب
چالشهای گاریدو پیش از داربی پایتخت
3
ادامه ساخت دکورهای «سلمان فارسی»
8
3 روز عزای عمومی اعلام شد؛
آخرین جزییات و آمار جانباختگان حادثه طبس
2 گپ و گفت
جامعه شناس دینی در گفتوگو با امتیاز:
مدرسه بزرگترین مکان برای انتقال ارزشهای دینی به فرزندان است
یک جامعه شناس دینی در گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: بعد از خانه و خانواده، مدرسه بزرگترین مکان تربیتی و انتقال ارزشهای دینی به نسل و فرزندان ما است لذا مطالبی که در این مکان آموزش داده میشود باید توسط نهادهای مسئول و فرهنگی مورد دقت نظر بسیاری قرار گیرد که برای مؤمن و دیندار تربیت شدن فرزندانمان لازم است برنامههای دینی و اعتقادی در قالب برنامههای جذاب هنری و اردوهای فرهنگی صورت بگیرد.
علیرضا قبادی عنوان کرد: اگر تربیت به شکل صحیحی در مدارس انجام شود سبب برکاتی همچون تربیت اسلامی نسل جوان و انتقال ارزشهای دینی، ملی، اندیشهها و آرمانهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به آنها میشود. نباید فراموش کرد که تقویت دین و تربیت اسلامی دانش آموزان، مهمترین وظیفه آموزش پرورش است.
این جامعه شناس دینی مطرح کرد: مردم ما انقلاب کردند، دفاع کردند و هزاران شهید دادند تا فرزندانشان در محیط سالم و اسلامی تربیت و بزرگ شوند لذا حذف برخی مفاهیم قرآنی و ارزشی از کتابهای درسی به بهانه ترویج صلح و نبود خشونت ازجمله مطالب ضد دینی و اخلاقی است که لازم است آموزشوپرورش و وزارت فرهنگ بر محتواهای آموزشی در مهدکودکها، پیشدبستانیها و مدارس نظارت کامل داشته باشند تا خواسته غرب برآورده نشود. علیرضا قبادی اضافه کرد: همچنین مربیان پرورشی باید بیشتر از قبل نسبت به کیفیت محتوای آموزشی به دانشآموزان حساس باشند چراکه این قشر همچون نوگلانی هستند که باید با دقت از آنها مراقبت شود تا فاسد و پژمرده نشوند. این جامعه شناس دینی در پایان گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: انتقال ارزشهای دینی و فرهنگی انقلاب اسلامی به دانش آموزان، حراست از مرزهای اعتقادی و حفظ دستاوردهای انقلاب، دفاع مقدس و اسلام و نهایتاً قدردان انقلاب و برکاتش بودن از مهمترین ثمرات تربیت صحیح و اسلامی در مدارس است.
نامه همتی به ۵ وزیر برای حمایت از تامین مالی بخش غیردولتی
وزیر امور اقتصادی و دارایی با ارسال نامه ای به پنج وزیر، آمادگی خود را برای ارایه تضامین دولتی به طرح های اقتصادی بخش غیر دولتی اعلام کرد. عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد با ارسال نامهای به «سیّد محمّد اتابک « وزیر صنعت، معدن و تجارت، «عباس علی آبادی» وزیر نیرو، « محسن پاک نژاد» وزیر نفت، «فرزانه صادق مالواجرد» وزیر راه و شهرسازی و «احمد میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آمادگی وزارت اقتصاد برای ارائه تضامین دولتی به طرحهای اقتصادی بخش غیر دولتی را اعلام کرد.همتی در این نامه نوشت: به موجب بند الف ماده ۲۸ قانون تأمین مالی و زیرساختها مصوب سال ۱۴۰۲، «به وزارت امور اقتصادی و دارایی اجازه داده میشود برای حمایت از تأمین مالی خارجی مورد نیاز طرحهای اقتصادی بخش غیر دولتی که توجیه فنی- اقتصادی آن به تصویب شورای تأمین ملی تأمین مالی رسیده، با اخذ تضامین لازم معتبر نسبت به صدور ضمانت نامه دولتی اقدام کند.» وی افزود: در این راستا، با عنایت به تکلیف قانونی یاد شده و در جهت تسهیل تأمین مالی تولید و تحقق شعار سال، وزارت امور اقتصادی و دارایی آمادگی خود را برای ارائه تضامین دولتی به طرحهای اقتصادی بخش غیر دولتی اعلام میکند. وزیر اقتصاد در این نامه خاطر نشان کرده است: به منظور حمایت از فعالان بخش غیر دولتی و تسهیل صدور ضمانت نامه برای آنان، دستور فرمائید ضمن انجام اقدامات لازم، پروژههای مورد نظر دارای توجیه فنی- اقتصادی آن دستگاه به همراه مستندات مورد نیاز برای بررسی و تصویب در شورای ملی تأمین مالی به این وزارتخانه ارسال شود. لازم به ذکر است، قانون تأمین مالی تولید و زیرساختها در اواسط اردیبهشت ماه برای اجرا به دولت ابلاغ شده است که از مواد آن، تشکیل «شورای ملی تأمین مالی» است. بر اساس این قانون، به منظور توسعه و ترویج الگوهای تأمین مالی، همافزایی نهادهها و روشهای تأمین مالی، تقویت نظارت یکپارچه در تأمین مالی، توسعه دامنه وثایق و تضامین و تقویت نظام سنجش اعتبار «شورای ملی تأمین مالی» به ریاست وزیر امور اقتصادی و دارایی تشکیل میشود. جشنواره قرعهکشی حسابهای قرضالحسنه بانک گردشگری تمدید شد
دوره قرعهکشی جشنواره حسابهای قرضالحسنه بانک گردشگری تا ۲۰ مهر تمدید شد و مراسم قرعهکشی روز ۳۰ مهر ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد. به گزارش روابط عمومی بانک گردشگری، بانک گردشگری در راستای اهداف و سیاستهای کلان خود مبنی بر اشاعه و ترویج سنت نیکو و پسندیده قرضالحسنه و ایجاد بستر و زمینهای مساعد برای مشارکت عموم هموطنان در این امر خیر و معنوی، نسبت به برگزاری جشنواره قرعهکشی حسابهای سپرده قرضالحسنه پسانداز ریالی در این بانک اقدام کرده است. با توجه به استقبال مشتریان بانک گردشگری برای شرکت در این دوره قرعهکشی و برای فراهم شدن فرصت مناسب جهت شرکت در این امر خداپسندانه، مهلت شرکت در قرعهکشی تا ۲۰ مهر ۱۴۰۳ تمدید و مراسم قرعهکشی در تاریخ ۳۰ مهر ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد. بر اساس این گزارش، حداقل موجودی حسابهای قرضالحسنه برای شرکت در جشنواره قرعهکشی بانک گردشگری مبلغ دو میلیون ریال است. در این دوره از قرعهکشی حسابهای قرضالحسنه بانک گردشگری هر دو میلیون ریال موجودی روزانه در سپردههای قرضالحسنه برابر یک امتیاز است. دوره محاسبه امتیازات برای شرکت در قرعهکشی و اعطای جوایز از ۱۲ مهر ۱۴۰۲ تا ۲۰ مهر ۱۴۰۳ است. یکی از ویژگیهای مهم جشنواره امسال نحوه محاسبه امتیاز سپردههای قرضالحسنه در سامانه توبانک است که امتیاز آن به صورت ۲ برابری محاسبه خواهد شد. در این طرح مشتریانی که نسبت به افتتاح حساب از طریق اپلیکیشن توبانک اقدام کردهاند از امتیاز 2 برابری بهرهمند خواهند شد. در این دوره با هدف افزایش سطح مشارکت مشتریان در جشنواره قرعهکشی سپردههای قرضالحسنه پسانداز در سال ۱۴۰۳، علاوه بر جوایز اعلام شده طی قرعهکشی مجزا ۲۰۰ فقره جایزه حق تقدم دریافت تسهیلات حداکثر ۵۰۰ میلیون ریالی، ۲۴ ماهه، با نرخ ۲۳ درصد و بدون نیاز به ایجاد معدل حساب به مشتریان بانک گردشگری اعطا میشود. ۵۰ جایزه نقدی به ارزش ۲۵۰۰ میلیون ریال، ۵۰ کمک هزینه سفر حج عمره، ۵۰ کمک هزینه سفر به دور ایران، ۵۰ سکه تمام بهار آزادی، ۵۰ شمش طلای ۱۰ گرمی، ۷۰ نیم سکه بهار آزادی، ۸۰ ربع سکه بهار آزادی، ۲۰۰ کمک هزینه خرید صنایع دستی و هزاران جوایز دیگر در این دوره قرعهکشی اهدا خواهد شد. گفتنی است، امکان افتتاح حساب هم به صورت حضوری از طریق شعب بانک گردشگری و هم به صورت غیرحضوری و آنلاین از طریق اپلیکیشن TOBANK به نشانی وبسایت tobank.ir برای مشتریان فراهم شده است. اظهارات وزیر در خصوص پرداخت بخشی از معوقات فرهنگیان؛
ثبتنام بازماندگان در مدارس همچنان ادامه دارد
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در کل کشور حدود ۶۰۰ هزار دانشآموز اتباع خارجی داریم در خصوص آمار بازماندگان از تحصیل گفت: در دوره ابتدایی کسانی که از فضای آموزش و پرورش فاصله گرفتهاند بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار نفر است که البته این آمار تغییر می کند؛ همچنین پیشبینی میشود این عدد در دوره متوسطه اول و دوم حدود ۵۰۰ ـ ۶۰۰ هزار نفر باشد.
علیرضا کاظمی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه موضوع نماز مأموریت همه ما است گفت: فلسفه خلقت، اقامه نماز است و ما نماز را به عنوان والاترین ارزش دینی در برنامه درسی خود داریم. در تمام مدارس کشور، زنگ نماز داریم و به تمام مدیران توصیه کردیم که به این موضوع و برگزاری و اقامه نماز در مدارس توجه ویژه کنند.
وی با بیان اینکه این تنها برنامه ما نیست و دهها برنامه دیگر را در حوزه معرفتی، تبلیغی و نماز تدوین می کنیم تا دانشآموزان را با نماز و فلسفه آن آشنا کنیم افزود: این اتفاقات در فضای آموزش و پرورش میافتد.
اظهارات آقای وزیر در خصوص پرداخت بخشی از معوقات فرهنگیان
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سوالی در خصوص پرداخت بخشی از معوقات فرهنگیان که توسط سخنگوی دولت امروز اعلام شد، با بیان اینکه در مورد آنچه به همکاران فرهنگی پرداخت میشود از همکاران خواهش کردیم صحبتی نکنند ادامه داد: ضرورت هم ندارد که ما صحبت کنیم، اگر دوستان صحبت کردند، خودشان می دانند، من در جریان نیستم. من نماینده معلمان هستم و تمام تلاش خود را انجام می دهم تا دغدغه همکاران فرهنگی را دنبال کنم و هر وقت نتیجه داد، خود معلمان متوجه میشوند و نیاز به اعلام نیست و اگر کسی اعلام کرده، طبیعتا از خودش بپرسید؛ من بی اطلاع هستم.
کاظمی در پاسخ به سوالی مبنی تعداد دانش آموزان اتباع در مدارس گفت: دانشآموزان اتباع مثل همیشه ثبتنام می شوند منتها با یک سیاستهای درست تر و دقیق تری کار ثبت نام باید انجام شود. حدود ۶۰۰ هزار دانشآموز اتباع در کل کشور داریم.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر کامل شدن ظرفیت مدارس قرچک و ورامین و ثبت نام نشدن تعدادی از دانش آموزان افزود: اگر دانشآموزانی ثبتنام نکردند به دلیل عدم مراجعه خود است؛ دانشآموز در طول سه ماه تابستان فرصت ثبتنام داشته و مراجعه نکرده است که البته باید عواملی مانند مهاجرت و جابجایی را نیز در نظر گرفت.
هیچ دانشآموزی بدون کلاس نخواهد ماند
«جا نداریم» نداریم
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بسیاری از خانوادهها از یک منطقه به منطقه دیگر و از یک شهری به شهر دیگر رفتهاند ادامه داد: طبیعتا فرزندان این خانوادهها ثبتنام میشوند؛ من قول می دهم هیچ دانشآموزی بدون کلاس نماند، با اطمینان میگویم چیزی با عنوان «جا نداریم» وجود ندارد.
کاظمی گفت: طبیعی است که ما ابتدا دانشآموزان خود(ایرانی) را ثبتنام کنیم و بعدا دانشآموزان اتباع را، این دانش آموزان هم میهمانان ما هستند و همه تمهیدات را برای ثبتنام آنها در نظر گرفتهایم و از آنها ثبتنام می کنیم.
آمار ۷۰۰ هزار دانشآموزی که در مدارس هنوز ثبتنام نکردهاند صحت ندارد
فرایند ثبتنام همچنان برای بازماندگان ادامه دارد
وزیر آموزش و پرورش در توضیح آمار ۷۰۰ هزار دانشآموزی که هنوز در مدارس ثبتنام نکردهاند اظهار کرد: این آمارها صحت ندارد، ثبتنام دانشآموزان به نسبت سالهای گذشته در بالاترین درصد خود قرار دارد یعنی در تاریخ آموزش و پرورش سابقه ندارد که دانشآموزان در این حد ثبتنام کرده باشند لذا فرایند ثبتنام همچنان برای کسانی که باز ماندهاند و نتوانستند به دلیل جابجایی ثبتنام کنند، ادامه دارد؛ اگر مواردی به مشکل خورده بودند حتما به ادارات مراجعه کنند؛ برای آنها مدرسه مشخص می شود و ثبتنام آنها انجام میشود و خانوادهها نگران ثبتنام بچههایشان نباشند.
کاظمی درباره آمار بازماندگان از تحصیل نیز گفت: باید ثبتنامها تمام شود تا آمار بازماندهها مشخص شود ولی معمولا در دوره ابتدایی کسانی که از فضای آموزش و پرورش فاصله گرفتند بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار نفر است که این آمار تغییر می کند؛ در دوره متوسطه اول و دوم این عدد ممکن است حدود ۵۰۰ ـ ۶۰۰ هزار نفر باشد.
وی اظهار کرد: کتابهای درسی که کاربردی هستند یک مقدار نیاز به بازبینی دارند که با مرور زمان انجام می شود.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24281/48663/143969
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24281/48663/143970
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24281/48663/143973
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24281/48663/143974
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24281/48663/143975
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24281/48663/143976
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24281/48663/143977
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24281/48663/143978
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24281/48663/143979
|
- سرمقاله
- اجازه تغییر کاربری مدارس را نمیدهیم
- شکست بازار در تأمین مسکن مردم!
- تیتر اخبار
- آخرین جزییات و آمار جانباختگان حادثه طبس
- گپ و گفت
- نامه همتی به ۵ وزیر برای حمایت از تامین مالی بخش غیردولتی
- جشنواره قرعهکشی حسابهای قرضالحسنه بانک گردشگری تمدید شد
- ثبتنام بازماندگان در مدارس همچنان ادامه دارد