|
سرمقاله
خودکشی در سپیدپوشان
کیانوش جهانپور، کارشناس سلامت
مدتها است خودکشی در میان پزشکان به ویژه پزشکان جوان ایرانی و رزیدنتها بحث انگیز شده، اما همزمان هشدارها در خصوص نوع اطلاع رسانی و دامن زدن به این عناوین خبری، رغبت به پرداختن و نوشتن مبسوط در این موضوع را تا حد زیادی با احتیاط مواجه میکند.
به هر حال، مطالعات نشان میدهد در بسیاری از جوامع، احتمال مرگ پزشکان در اثر خودکشی بیشتر از جمعیت عمومی و حتی افرادی با سطح آموزش آکادمیک مشابه است که پزشک نیستند.
میزان مرگ و میر ناشی از خودکشی نیز ظاهراً در بین پزشکان زن و مرد تقریباً یکسان است ولی پزشکان زن بیشتر از مردان در معرض خطر اقدام به خودکشی هستند، اگرچه در سالهای اخیر حداقل حسب ظاهر در ایران ما چنین نیست و اغلب خودکشیهای منجر به فوت در پزشکان جوان ایرانی در خانمها گزارش شده است که در جای خود قابل بحث و بررسی و مداقه بسیار است.
اقدام به خودکشی در میان زنان پزشک بیش از ۲۵۰ درصد و در میان مردان حدود ۷۰ درصد بیشتر از جمعیت عمومی گزارش شده است، ارقامی که البته در جوامع مختلف، بازههای زمانی و گزارشها، متفاوت است. به هر روی معضل خودکشی در میان پزشکان اگرچه خاص کشور ما نیست اما در سالهای اخیر بیش از پیش به چشم آمده و احتمالاً روند افزایشی نیز یافته است، قاعدتاً همه علل و عوامل آن و شدت و مدت آنها میان جوامع مختلف قابل تعمیم یکجا نیست و این آسیب و پدیده اجتماعی باید در ایران جداگانه مورد بررسی و علاج قرار گیرد، اما خیلی ساده باید گفت پزشکان هم انسان هستند. آنها هم از افسردگی، اضطراب، فرسودگی شغلی رنج میبرند - همه همان مشکلات سلامت روانی که افراد دیگر با آن مواجه هستند. در واقع، آنها گاهی اوقات بیشتر هم رنج میبرند. یک متاآنالیز، میزان افسردگی را در بین دستیاران پزشکی ۲۹ درصد تخمین زده است، در حالی که این میزان در بین غیر پزشکان ۸ درصد گزارش شده بود. جدیدترین دادههای دفتر آمار ملی نشان میدهد که تنها در بریتانیا، ۷۲ متخصص پزشکی (از جمله پزشکان، پرستاران، متخصصان درمان، دندانپزشکان و ماماها) در سال ۲۰۲۰ جان خود را در اثر خودکشی از دست دادهاند که بیش از یک نفر در هفته است! مطالعات نشان داده که مشاغل خاصی نسبت به سایر صنایع و کسب و کارها استرس زاتر هستند. مطالعهای در مجله بینالمللی مدیریت استرس نشان داد که کارکنان مراقبتهای بهداشتی و مددکاران اجتماعی سطوح بالاتری از استرس را نسبت به کارگران دیگر حرفهها تجربه میکنند. در یک مطالعه ملی در آمریکا، محققان دانشکده پزشکی سن دیگو دانشگاه کالیفرنیا و بخش پرستاری UC San Diego Health دریافتند که پرستاران مرد و زن نیز نسبت به جمعیت عمومی بیشتر در معرض خطر خودکشی هستند.
وزیر آموزش و پرورش:
تا آخر مهرماه نقل و انتقالات معلمان نهایی میشود
2 گزارش در مورد شناسایی بازدهیها بازارها؛
نیمه نخست امسال اهالی کدام بازار بیشترین سود بردند؟
5 سبقت مسکن از نرخ تورم عمومی
4 تیتر اخبار
برای ارتقای حاکمیت شرکتی در بورس ؛
برنامه رئیس سازمان بورس برای ارتقای حاکمیت شرکتی در بازار سرمایه
4
معاون وزیر نفت:
کارکنان صنعت گاز معادلات دشمن در جنگ اقتصادی را برهم زدند
5
تیتر اخبار
کارشناس سواد رسانه در گفت و گو با امتیاز:
امروز آموزش سواد رسانهای امری واجب است
1
اتوبوسهای برقی چینی هنوز به تهران نرسیده است
2
تیم منتخب یاغیان تاریخ داربی
3
بفتا از برنامههای کودکان تجلیل میکند
8
گپ و گفت
کارشناس سواد رسانه در گفت و گو با امتیاز:
امروز آموزش سواد رسانهای
امری واجب است
یک کارشناس سواد رسانه در گفت و گو با امتیاز عنوان کرد: طبق آنچه در علم ارتباطات مورد تأکید است پیام تنها آن چیزی نیست که ارسال میشود، بلکه چیزی که دریافت میشود هم مهم است. به معنای دیگر لزوماً آنچه ارسال میشود با آنچه دریافت شده، یکی نیست؛ بنابراین ارسال کنندگان پیام باید به این نکته توجه کنند که چگونگی دریافت یک پیام، بسیار متأثر از فرا متن و تجربه زیستههای افرادی است که برای آنها پیام تولید و ارسال میکنیم.
وی ادامه داد: پیامهای رسانهای که قابلیت رمزگشایی و فهم دقیقتری از سوی مخاطبان دارند و مبتنی بر بافت معنایی درون افراد بیشتری هستند، بهتر میتوانند مخاطبان را تحت تأثیر قرار داده و با خود همراه کنند. تمام قصد و هدف تولید پیامها و به عبارت دقیقتر رفتارهای ارتباطی آن است که پاسخی خاص از جانب فرد یا گروهی خاص برانگیخته شود پس یک پیام زمانی مؤثر خواهد بود که گیرنده با تلاش کمتری به آن پاسخ دهد یا فهم نزدیکتری نسبت به آن داشته باشد. احمد حاج عبدالهی افزود: اساساً تفاوت جدی مسئولان و حتی رسانهها و یکی از دلایل توفیق یا عدم موفقیتشان چگونگی بهکارگیری کلمات و قالبهای رسانهای است و آنهایی موفقترند که پیامهایشان نزدیکی بیشتری به معنی ذهنی اکثریت مخاطبان داشته باشد. این معانی نیز تحت تأثیر تجربه زیستهها، فرا متنها، نظام و ساختار فرهنگی و اجتماعی جوامع و... قرار دارند. این کارشناس سواد رسانه در گفت و گو با امتیاز عنوان کرد: به هر روی با توجه به جمیع توضیحاتی که دادم می توان این نتیجه گیری را داشت که امروز آموزش سواد رسانهای امری واجب است و نباید بگذاریم مردم کشور تحت حملات پیام های متنی و فرا متنی قرار گیرند و باید برای مقابله با جنگ رسانهای دشمنان مردم را بیش از گذشته مجهز به دانش سواد رسانهای کنیم.
۴۳ درصد عرصه های تالابی به کانون گرد و غبار تبدیل شده است
رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه حدود ۴۳ درصد عرصههای تالابی به کانون گرد و غبار تبدیل شده است، گفت: پیگیر توافق نامه و قطعنامه های صادر شده گذشته خواهیم بود.
شینا انصاری سه شنبه در حاشیه بازدید از مرکز آموزش محیط زیست و تربیت محیط بان کشور مستقر در استان البرز افزود: بر همین اساس یک سری اقدامات در دبیرخانه گرد و غبار بر اساس اسناد بالادستی در دست اقدام است.
وی بیان کرد: شناسایی کانونهای گرد و غبار در سنوات گذشته انجام شده ولی باید بازنگری شود؛ بنابراین تثبیت کانونهای گرد و غبار یکی از برنامهها است.
انصاری گفت: متأسفانه به دلیل عدم توجه حق آبه ها حدود ۴۳ درصد عرصههای تالابی ما که عرصههای خیلی غنی هستند تبدیل به کانونهای گرد وغبار شدهاند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور ادامه داد: در داخل کشور با وزارت جهاد کشاورزی برای تثبیت کانونهای گرد و غبار در حال انجام اقدامات مؤثر هستیم.
وی یاد آورشد: برای کانونهای گرد و غبار کشورهای همسایه نیاز به تقویت دیپلماسی محیط زیست داریم.
معاون رئیس جمهور گفت: در سنوات گذشته اقداماتی از جمله توافق نامه و صدور قطعنامه داشتیم که پیگیری میکنیم.
وی غارها را یکی از ظرفیتهای مهم گردشگری خواند و افزود: در این زمینه با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع درصدد توافقاتی هستیم.
مردم ثروت اصلی حوزه بهداشت هستند
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: مدیران باید شجاعت قبول شکست در برنامههای قبلی را داشته باشند که بتوانند گامی به پیش بردارند. علیرضا رئیسی، در نشست شورای آیندهنگاری، نظریهپردازی و رصد کلان سلامت در فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به مشکلات سالمندان، افزود: اکنون که به جوانی جمعیت و اولویت شبکه بهداشت توجه خاص داریم، نباید نسبت به مشکلات سالمندان بی توجه باشیم. وی ادامه داد: با راه اندازی تخصص سالمندی و یا تأسیس اداره سالمندی نمیتوان مشکل سالمندان را حل کرد و باید نگاه سیستمی در این امر داشته باشیم، همانگونه که به عنوان نمونه در دوران کرونا سبب شد اولویت اصلی تزریق واکسن با سالمندان باشد. رئیسی با اشاره به اینکه توجه به اسناد بالادستی بسیار مهم است، گفت: در تمام حکمرانیها وظایف اصلی دولت تأمین سلامت، امنیت و رفاه است، اما گاهی در میان مسئولان بر سر سهمی که در انجام این وظایف دارند اختلاف نظر میشود. وی خاطرنشان کرد: سهم آموزش و پژوهش در وزارت بهداشت و دیگر نهادها و سازمانها در بهداشت اهمیت بالایی دارد به شرط آنکه نه فقط در سند نویسی، بلکه در اجرای کار هم همراهی کنند. معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: بخش بهداشت منابع مالی چندانی ندارد، اما ثروت اصلی حوزه بهداشت، مردم و سرمایه اجتماعی است و تاکنون هرگاه با رویکرد «مردم برای مردم» اقدامی را برنامه ریزی کردهایم منجر به دستاوردهای خوب شده است. البته باید مدیران بیاموزند که شجاعت قبول شکست را نیز در برنامههای قبلی داشته باشند که بتوانند گامی به پیش بردارند. در غیر این صورت با اصرار بر اجرای برنامههای ناموفق گذشته به تداوم اتلاف منابع دست زده ایم. |
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24283/48680/144070
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24283/48680/144071
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24283/48680/144072
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24283/48680/144073
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24283/48680/144074
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24283/48680/144075
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24283/48680/144076
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24283/48680/144077
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24283/48680/144078
|
- سرمقاله
- تا آخر مهرماه نقل و انتقالات معلمان نهایی میشود
- نیمه نخست امسال اهالی کدام بازار بیشترین سود بردند؟
- سبقت مسکن از نرخ تورم عمومی
- تیتر اخبار
- تیتر اخبار
- گپ و گفت
- ۴۳ درصد عرصه های تالابی به کانون گرد و غبار تبدیل شده است
- مردم ثروت اصلی حوزه بهداشت هستند