|
سرمقاله
طوفان الاقصی و موقعیت آچمز رژیم صهیونیستی
علی خضریان، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس
«یک سال از انجام عملیات غافلگیر کننده طوفان الاقصی که در صبحگاه ۷ اکتبر ۲۰۲۳ با عبور نیروهای کتائب القسام از مرزهای غزه و حدود امنیتی فیزیکی و الکترونیکی آنجا، از زمین و هوا - با پاراگلایدر- و زیر زمین وارد سرزمینهای اشغالی شدند، و در کمتر از نیم ساعت حدود ۵ هزار راکت و موشک به سمت سرزمینهای اشغالی شلیک کردند و توانستند چندین شهرک و پاسگاههای نظامی را آزاد کنند، میگذرد. عملیاتی که آسیبی جبرانناپذیر به هیمنه و تصورات ساخته شده از قدرت اطلاعاتی این رژیم وارد کرد. و تلفات جانی و از آن مهمتر ضربه حیثیتی بزرگی را به هیمنه پوشالی رژیم صهیونیستی وارد آورد که در طول ۵۰ سال گذشته بیسابقه بود. و تنها نمونه این میزان از تلفات را میتوانیم در جنگ کیپور ۱۹۷۳ جستجو کنیم. جنگی که دو ارتش مصر و سوریه با غافلگیری تمام در روز ۷ اکتبر که صهیونیستها در تعطیلات عید بودند، آغاز کردند و ضربات سنگینی را به رژیم صهیونیستی وارد کردند، اما در نهایت آن جنگ برای دو ارتش عربی منجر به اشغال بخشهایی از آن کشورها گردید. اما امروز با گذشت یکسال از عملیات طوفان الاقصی شاهد درماندگی رژیم صهیونیستی نه تنها در اشغال باریکه غزه شکست گروه حماس، بلکه حتی ناکام در آزادسازی اسرای صهیونیست هستیم. واقعیت این است که عملیات طوفان الاقصی ضمن اینکه آسیب جدی به حیثیت اسرائیل، ارتش و نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی زد و باعث شد تا پروژه ۷۰ ساله این رژیم به عنوان یک موجودیت امن را بر هم بزند، مهلکترین آسیب آن را باید در تخریب جدی ابر پروژه عادی سازی رابطه این رژیم با کشورهای عربی منطقه جستجو کرد و باعث شد تا نتیجه تمام تلاشهای رژیم صهیونیستی از زمان تشکیلش برای ایجاد یک تصویر عادی و حتی خیرخواه از خود در ذهنیت اجتماعی ملتهای منطقه و جهان را تا حدود زیادی بر باد دهد. ضمن اینکه حوادث پس از هفتم اکتبر باعث شد تا برای اولین بار با مفهوم وحدت میدانهای نبرد از سوی محور مقاومت عملیاتی شود. مسألهای که رژیم صهیونیستی و دولتهای غربی حامی صهیونیستها، قبل از طوفان الاقصی هرگز آن را تجربه نکرده بودند و به دلیل تأثیرات عمده آن در جنگ، به دنبال خلاصی از این معرکه هستند. این درگیری چند جبههای رژیم صهیونیستی را مجبور کرده تا نیروهای خود را بین جنوب و شمال سرزمینهای اشغالی توزیع کند؛ چرا که وحدت میدانها منجر به تخلیه شهرکهای شمال و هدف قرار گرفتن بندر ایلات و حملات موشکی و پهپادی از لبنان، یمن و عراق شده و در نهایت جمهوری اسلامی ایران نیز با عملیاتهای مستقیم وعده صادق ۱ و ۲ که در طول دوران حیات این رژیم جعلی سابقه نداشته است، صهیونیستها را در شرایط عملیاتی هزار خنجر جبهه مقاومت، در موقعیت آچمز قرار داده است.»
وزیر ارتباطات آخرین وضعیت فیلترینگ را تشریح کرد؛
جزییات کندی اینترنت
4 امتیاز از وضعیت حمل و نقل دریایی و صنایع وابسته به دریا گزارش میدهد؛
سهم کم دریا در تولید ناخالص داخلی
5 26 درصد جوانان نه دنبال شغلند، نه درس میخوانند
براساس دادههای مرکز آمار ایران، در انتهای سال ۱۴۰۲ از جمعیت ۱۱ میلیون نفری در سن ۱۵ تا ۲۴ سال کشور، حدود ۲ میلیون و ۸۲۳ هزار نفر یا معادل ۲۵/۶ درصد از آنان در گروه جمعیت NEETها قرار داشتهاند. به عبارتی، طی سال گذشته نزدیک به ۲۶ درصد از جوانان در سن ۱۵ تا ۲۴ساله کشور نه مشغول تحصیل بودهاند، نه دنبال مهارتآموزی و نه دنبال شغل هستند.
همچنین از جمعیت 8/2 میلیون نفری NEEها، حدود ۹۲۸ هزار نفر از آنان را مردان تشکیل داده و یک میلیون و ۸۹۵ هزار نفر دیگر، زنان تشکیل دادهاند.
تیتر اخبار
پدر مددکاری اجتماعی ایران در گفت و گو با امتیاز؛
مشکلات کودکان کار چگونه حل میشود؟
1
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار:
بورسها خط مقدم بازار سرمایه هستند
4
گامهای نویدبخش در سرفصلهای تازه برای دستیابی به رکورد صادرات
حنای تحریم در صنعت نفت ایران رنگ باخته است
5
آلبوم «یاپیرجان» شنیدنی شد
8
گپ و گفت
پدر مددکاری اجتماعی ایران در گفت و گو با امتیاز؛
مشکلات کودکان کار
چگونه حل میشود؟
پدر مددکاری اجتماعی ایران در گفت و گو با امتیاز عنوان کرد: کودکان کار با کودکان خیابانی تفاوت ماهوی دارند. در تعریف دیگر کشورها معمولاً از کودکان خیابانی به کودکان بیسرپرستی تعبیر میشود که در خیابان به سر میبرند و به صورت باندی زندگی میکنند و عدم دسترسی به آنها باعث شده تا دولتها در ساماندهیشان ناتوان باشند.
مصطفی اقلیما افزود: ما در کشورمان کودکان خیابانی نداریم و همه کودک کار هستند. این کودکان یکی از والدین یا هر دو را از دست دادهاند و به دلیل مشکلات خانوادگی و کمبود درآمد به سمت کار میآیند. به عبارتی برای کمک به خانواده مشغول به کار شدهاند و چون معمولاً در خیابان به کسب درآمد مشغولاند ما از آنها به کودکان خیابانی تعبیر میکنیم.
پدر مددکاری اجتماعی ایران تصریح کرد: کودکان کار محصولی از مجموعه علتها هستند؛ هیچ کودکی بدون داشتن والدین به دنیا نمیآید و قاعدتاً وقتی کودکان وارد خیابان و یا مجموعهای از مشاغل میشوند، در خانواده آنها مشکلی وجود دارد. متأسفانه در کشور ما بچههای بیگناه، محکوم مادامالعمر هستند. در همه جای دنیا وقتی والدین کودکی مشکل دارند و یا ناتوان هستند، دولت خود را در حکم پدر این کودکان میداند؛ بر این روش در کلام و سیره امیرالمؤمنین امام علی بن ابیطالب (ع) نیز تأکید شده است.
مصطفی اقلیما درباره گسترش فقر در جامعه و از هم گسیختگی خانوادهها گفت: در ایران افرادی که جرمی ولو مختصر را انجام داده باشند، محکوم مادامالعمر میشوند. وقتی پدر یک خانواده از زندان آزاد میشود، علیرغم اینکه مجازات جرم خود را کشیده است، اما برایش سوءسابقه ثبت شده و دیگر نمیتواند شغلی به دست آورد. سرنوشت فرزندان او چه میشود؟ اکنون که همه تحصیل کردههای ایرانی هم بیکارند، این شخص باید چه کار کند؟ در چنین شرایطی کارد به استخوانش میرسد و بنابراین فرزندان آنها هم ناچار به کار میشوند.
پدر مددکاری اجتماعی ایران همچنین با اشاره به این نکته که دولت میتواند بسیار ساده و آسان با تولید شغل برای والدین، از رشد کودکان کار جلوگیری کند، گفت: دولت برای سرپوش گذاشتن روی پدیده کودکان کار یا آنها را به اجبار جمع کرده و یا کلاً روی آنها سرپوش میگذارند و میگویند که این کودکان از سیستان و بلوچستان و افغانستان هستند. مگر اینها آدم نیستند و نان نمیخواهند؟ بگذارید کار کنند و اگر به نظرتان کار کودک برای جامعه ما خوب نیست سعی کنند علتها را برطرف کنند.
پدر مددکاری اجتماعی ایران در پایان گفت و گو با امتیاز عنوان کرد: اگر شغل ایجاد شود مشکلات کودکان کار حل میشود. وقتی افراد شغل داشته باشند و درآمدشان کفاف زندگیشان را بدهد، دیگر خانوادهها از هم نمیپاشند و افراد به سمت اعتیاد نمیروند؛ بنابراین دیگر کودک کار نخواهیم داشت، اما وقتی تورمی به این شدت وجود دارد و این حجم به بیکاران کشور اضافه شده باید شاهد از هم پاشیدن خانوادهها باشیم. ریشه هر چیزی در کار و ریشه هر نابسامانی اجتماعی در نبود امنیت شغلی است.
وزیر آموزش و پرورش:
تلاش میکنیم صدای مظلومیت دانشآموزان غزه و لبنان باشیم
وزیر آموزش و پرورش گفت: ما تلاش خواهیم کرد تا ضمن اینکه صدای مظلومیت دانشآموزان و کودکان و نوجوانان غزه و لبنان باشیم، این مهم را بر عرصه نظام تعلیم و تربیت حاکم کنیم.
«علیرضا کاظمی» وزیر آموزش و پرورش در هفتمین دوره اجلاس بینالمللی همبستگی با کودکان و نوجوانان فلسطینی، یادواره «شهید محمد الدره» که در محل اجلاس سران در تهران برگزار شد، گفت: دانش آموز محمد الدره در اوج مظلومیت و بیدفاعی و در آغوش گرم پدر، بیپناه و بیسنگر در معرض دید جامعه جهانی و سکوت جامعه جهانی توسط صهیونیستها به شهادت رسید.
او با گرامیداشت یاد شهدای غزه و لبنان اظهار کرد: شهادت این عزیزان نه تنها حرکت مقاومت را در مواجهه با دنیای استکبار کُند نکرد، بلکه شتاب بیشتری داد و امروز بعد از یک سال از انجام عملیات طوفانالاقصی، اسرائیل غاصب جنایتکار وحشی را از پا درآوردهاند. کاظمی با بیان این که دانشآموزان، جوانان و نوجوانان فلسطینی و لبنانی با مقاومت خودشان و با برخورداری از کمترین امکانات و تسلیحات در مقابل یک رژیم سرتاپا مسلح و وحشی ایستادهاند، گفت: امروز دانشآموزان ایرانی در سراسر کشور صدای مظلومیت دانشآموزان فلسطینی و لبنانی هستند. وزیر آموزش و پرورش با اشاره به برگزاری حدود ۷۰۰ اجتماع بزرگ دانشآموزی در حمایت از مقاومت و آرمان فلسطین اظهار کرد: ما تلاش میکنیم که صدای مقاومت و دانشآموزان فلسطینی را که برای آزادی سرزمینشان با اشغالگران مبارزه میکنند، به دنیا برسانیم کاظمی تصریح کرد: تلاش میکنیم تا فرهنگ ایثار و شهادت را در میان دانش آموزان جوانان و نوجوانان کشور نهادینه کنیم و این یکی از مهمترین مسئولیتهای نظام تعلیم و تربیت است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار مطرح کرد؛
دخالت خودروسازان در صادرات خشکبار و خدشهدار شدن اعتبار ایران
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران گفت: به خودروساز اجازه صادرات خشکبار داده میشود تا خودرو وارد کند اما با ورود آنها به این بازار کیفیت و اعتبار ایران کاهش یافته است.
محمدرضا فرشچیان، رئیس اتحادیه گفت: صادرات بیش از ۳۵ قلم کالای کشاورزی با سیاستهای خاص و غیرمسئولانه هر سال کاهش یافته و محدود به ۳ تا ۴ محصول شده است. وی افزود: زمانی از بادام تا زیره از کشور صادر شده اما امروز به پسته، خرما، کشمش و تا حدودی انجیر محدود شده است. وی ادامه داد: زمانی نام ایران در کنار فرش، خاویار، زعفران و پسته میدرخشید. متأسفانه صادرات خاویار و فرش حذف و زعفران به افغانها واگذار شد. صادرات پسته هم نفسهای آخرش را میکشد. این مسئول صنفی اضافه کرد: یک زمان ایران بزرگترین تولید کننده پسته در جهان بود اما در حال حاضر آمریکا ۳ برابر ایران تولید دارد و بازار جهانی ایران را تهدید میکند؛ ضمن اینکه اسپانیا هم به صادرات این محصول ورود کرده است. همچنین زمانی کشمش ایران در بازار خارجی حرف برای گفتن داشت اما امروز آمریکا، ترکیه، استرالیا، چین، افغانستان و ازبکستان در این بازار فعال هستند. رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران با بیان اینکه تعریف سیاستها در داخل منجر به محدود شدن فعالیت تولیدکنندگان و صادرکنندگان شده و این محدودیت هر سال بیشتر میشود، عنوان کرد: چه دلیلی دارد صادرکننده ارز حاصل از صادرات خود را با قیمت پایینتر به واردکننده تحویل دهند. ما انتظار رسیدگی داریم و نباید نوشدارو بعد از مرگ سهراب شود. امروز صادرات کالاهای کشاورزی نیاز به رسیدگی فوری دارد و نباید فرصت را از دست داد. فرشچیان در ادامه به آمار صادرات کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به گزارشهای گمرک جمهوری اسلامی صادرات ایران طی ۳ سال گذشته منفی ۲۰ درصد شده است. وی با گلایه از تعریف پایه ارزی تصریح کرد: این امر منجر به این شده که بسته صادراتی با مبلغ ۷ دلار فروخته و با تعریف تعهد ارزی فعلی ۹.۸ دلار باشد. رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران اظهار کرد: در اتاقهای در بسته برای صادرکنندگان تصمیمگیری میکنند بدون اینکه با تشکلها مشورتی داشته باشند.وی با ضرورت بازنگری در قوانین پیمان سپاری ارزی ادامه داد: با راهاندازی سامانه نیما صادرکننده موظف شد ارز حاصل از صادرات را در این سامانه اعلام کنند. در این سامانه صادرکننده، واردکننده را نمیبیند و نیازهای آنها مشخص نیست. رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران با تاکید بر اینکه باید تعریف درستی از نرخ ارز وجود داشته باشد، عنوان کرد: در دنیا نرخ ارز و ارزش پول ملی بر اساس طلای جهانی مشخص میشود. در ایران همیشه قیمت دلار و یورو ۲۰ تا ۳۰ درصد بالاتر از نرخ جهانی است که فشار آن به صادرکننده تحمیل میشود؛ اینکه دولت به دنبال مدیریت و کنترل جریان ارزی است پذیرفته شده بوده اما باید درست قیمتگذاری شود.
وزیر نیرو :
تامین برق پایدار با تعمیرات به موقع نیروگاهی فراهم شود
وزیر نیرو گفت: تامین برق پایدار اوج بار سال آینده به تعمیرات نیروگاهی به موقع در فصل سرد سال وابسته است و با هدف آگاهی بخشی و افزایش مشارکت مردم در برنامه های مدیریت سازوکار جدید ترسیم شود. عباس علی آبادی وزیر نیرو در جلسه امور برق و انرژی وزارت نیرو که با حضور مدیران ارشد صنعت برق کشور برگزار شد، با تاکید بر لزوم اجرای دقیق برنامههای تنظیم شده با هدف تأمین برق پایدار زمستان و تابستان آینده گفت: با توجه به کاهش مصرف برق در فصل سرد سال، لازم است توجه ویژهای به انجام به موقع تعمیرات و رفع محدودیتهای نیروگاهی صورت گیرد تا بتوانیم در اوج بار سال آینده با حداکثر ظرفیت موجود نسبت به تولید و تأمین برق اقدام کنیم. وزیر نیرو در ادامه به اهمیت اطلاع رسانی و اصلاح ساز و کارهای گفتوگو با مردم پیرامون صنعت برق اشاره کرد و در این خصوص بیان کرد: یکی از چالشهای بزرگ صنعت برق کشور مصرف زیاد گروه اندکی از مشترکان بخشهای مختلف به ویژه بخش خانگی است. بخش خانگی در واقع در حال استفاده غیرمستقیم از حق و سهم سایر مشترکان است و ما باید با ترسیم ساز و کارهای جدید تعامل و گفت و گو با مردم، ضمن افزایش آگاهی ایشان در این خصوص، نسبت به افزایش مشارکت آنها در حوزه مدیریت و بهینه سازی مصرف برق اقدام کنیم. وی با تاکید بر لزوم تشریح فرصتها و محدودیتهای صنعت برق برای مردم ادامه داد: وزارت نیرو اصلاً به دنبال کاهش مصرف برق مشترکان خانگی نیست، بلکه آنچه ما به دنبال آن هستیم ترویج روشها و زمانهای مناسب مصرف برق است که علاوه بر افزایش درآمد صنعت برق به ایجاد تعادل در بازههای زمانی مختلف تولید و مصرف برق کمک و از ایجاد قلههای مصرف جلوگیری میکند. یادداشت
نماینده نماینده بماند
️ سیده زهرا عبدالهی فعال رسانه
با توجه به شانیتی که قانون اساسی برای نماینده مجلس در نظر گرفته است، نماینده مجلس باید نماینده بماند. مجلس در نظام جمهوری اسلامی ایران از جایگاه ویژهای برخوردار است و محور بسیاری از سیاستگذاریها، قانونگذاریها و ترسیم نقشه راه اداره کشور است و البته در تعامل با دو قوه دیگر قابل هضم و جذب در هیچیک از قوای دیگر نیست.
وظایف عمده مجلس بر مبنای قانون اساسی در دو بخش قانونگذاری و نظارت تعریف شده است که در هر دو بخش نسبت تعریف شدهای با قوه مجریه دارد.
قانونگذاری به عنوان مهمترین کارکرد قوه مقننه، به مجلس شأن ترسیم نقشه راه را برای اداره کشور میدهد. در واقع قوه مجریه در مسیری حرکت میکند که مجلس ریل گذاری کرده است و این ریل گذاری یا از طریق لوایح تقدیمی نمایندگان بر مبنای سنجش نیاز کشور و شناخت خلاء های قانونی است و یا بر مبنای درخواست دولت در قالب لایحه برای حرکت بهتر در مسیر اجرایی است.
علاوه بر این دولت برای ورود به هر پیمانی در عرصه بین الملل نیازمند مجوز از مجلس است و بر مبنای اصل ۷۷ قانون اساسی، عهدنامهها، مقاوله نامهها، قراردادها و موافقت نامههای بین المللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد. حتی بر مبنای اصل ۸۰ قانون اساسی گرفتن و دادن وام و یا کمکهای بدون عوض داخلی و خارجی از طرف دولت باید با تصویب مجلس شورای اسلامی باشد. بنابراین شأن قانونگذاری مجلس ایجاب میکند تا برای پاسداری از آن و حقی که مردم به نماینده مجلس برای ریل گذاری اداره کشور واگذار کردهاند، نماینده مجلس نماینده بماند.
بعد دیگر وظایف مجلس، به شأن نظارتی این نهاد باز میگردد و این بار شانیتی فراتر از یک مسئول اجرایی برای نماینده مجلس در قانون پیش بینی شده است.
بر اساس اصل ۸۴ قانون اساسی، هر نماینده در برابر تمام ملت مسئول است و حق دارد در همه مسائل داخلی و خارجی کشور اظهارنظر کند و البته که نمایندگان مجلس در مقام ایفای وظایف نمایندگی در اظهارنظر و رأی خود کاملاً آزادند و نمیتوان آنها را به سبب نظراتی که در مجلس اظهارکرده انده یا آرایی که در مقام ایفای وظایف نمایندگی خود دادهاند تعقیب یا توقیف کرد.
حالا این نمایندهای که به نمایندگی از مردم حق اظهار نظر آزادانه و بدون منع قانونی را برخوردار است، ناظر بر اجرای قانون و قوه مجریه نیز هست. بر مبنای اصل ۸۷ قانون اساسی رئیس جمهور برای هیأت وزیران پس از تشکیل و پیش از هر اقدام دیگر باید از مجلس رأی اعتماد بگیرد. در هر مورد که حداقل یک چهارم کل نمایندگان مجلس شورای اسلامی از رئیس جمهور و یا هر یک از نمایندگان از وزیر مسئول، درباره یکی از وظایف آنان سوال کنند، رئیس جمهور یا وزیر موظف است در مجلس حاضر شود و به سوال جواب دهد.
اصل ۸۹ قانون اساسی میگوید که نمایندگان مجلس شورای اسلامی میتوانند در مواردی که لازم میدانند هیأت وزیران یا هر یک از وزرا را استیضاح کنند، استیضاح وقتی قابل طرح در مجلس است که با امضای حداقل ده نفر از نمایندگان به مجلس تقدیم شود و اگر مجلس به هیأت وزیران و یا وزیر مورد استیضاح رأی اعتماد نداد هیأت وزیران یا وزیر مورد استیضاح عزل میشود.علاوه بر اینها در صورتی که حداقل یک سوم از نمایندگان مجلس شورای اسلامی رئیس جمهور را در مقام اجرای وظایف مدیریت قوه مجریه و اداره امور اجرایی کشور مورد استیضاح قرار دهند، رئیس جمهور باید ظرف مدت یک ماه پس از طرح آن در مجلس حاضر شود و در خصوص مسائل مطرح شده توضیحات کافی بدهد. در صورتی که پس از بیانات نمایندگان مخالف و موافق و پاسخ رئیس جمهور، اکثریت دو سوم کل نمایندگان به عدم کفایت رئیس جمهور رأی دادند مراتب جهت اجرای بند ۱۰ اصل یکصد و دهم به اطلاع مقام رهبری میرسد. با توجه به شانیتی که قانون اساسی برای نماینده مجلس در نظر گرفته است، برای صیانت از حقوق مردمی که به نماینده رأی دادهاند و چشم عقابی که باید بر فعالیتهای دولت بیفکند و علاوه بر تمام اینها تأکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه نمایندگان، این جایگاه را سکویی برای پستهای اجرایی در نظر نگیرند، نماینده مجلس باید نماینده بماند.
توجه این ملاحظه به ویژه در شرایط خاص فعلی که مجلس دوازدهم کمی بیشتر از ۱۰۰ روز است که کار خود را آغاز کرده و دولت نیز به تازگی آغاز به کار کرده و مشغول چینش نیروهای اجرایی است، برای نمایندگان مجلس دوازدهم بیش از پیش ضروری است.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24292/48752/144565
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24292/48752/144566
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24292/48752/144567
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24292/48752/144568
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24292/48752/144569
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24292/48752/144570
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24292/48752/144571
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24292/48752/144572
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24292/48752/144573
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24292/48752/144574
|
- سرمقاله
- جزییات کندی اینترنت
- سهم کم دریا در تولید ناخالص داخلی
- 26 درصد جوانان نه دنبال شغلند، نه درس میخوانند
- تیتر اخبار
- گپ و گفت
- تلاش میکنیم صدای مظلومیت دانشآموزان غزه و لبنان باشیم
- دخالت خودروسازان در صادرات خشکبار و خدشهدار شدن اعتبار ایران
- تامین برق پایدار با تعمیرات به موقع نیروگاهی فراهم شود
- یادداشت