|
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد؛
ضرورت تامین نیازهای مالی و لجستیکی ستاد احیای دریاچه ارومیه
2 سرمقاله
حافظ نماد فرهنگ والای ایرانیها
بهنام بهتری نژاد
۲۰ مهرماه یادروز حافظ شاعر پرآوازه و از غزل سرای نامی ایرانی که دیوان اشعار او در خانه مردم ایران به عنوان یک کتاب مهم زندگی جای دارد و این نشان از پیوند عمیق مردم با شعرهای او است.
اشعار این شاعر بزرگ شیرازی چنان با جان و روان ایرانیها درآمیخته است که چه در طرب و شوق و شور و چه غم و افسردگی و خزان دل به آن پناه میبریم و کلام دلنواز او را با گوش جان میشنویم.
این پیوند عمیق با لسانالغیب در جان ما ایرانیها نشان از این دارد که حافظ از شعرای هویتبخش ایرانی است که در اشعار خود علاوه بر جانمایه کمنظیر عرفانی و التفات به گوهر والای انسانی و توجه به مضامین اجتماعی در پیوند با مقام انسان، عنایت خاصی به هویت ایرانی و اسلامی دارد.
حافظ با مخاطبان زیاد خود گفت و گویی میکند که همگان خود را در آن مییابند و خویش را در آن به نظاره مینشینند. بنای باشکوهی که حافظ بنا نهاده چنان به ستونهای فرهنگ ایرانی متکی است که بیم زوال از آن به دور است.
بی گمان حافظ شیرازی با فرهنگ اسلامی از جمله قرآن کریم، تفاسیر، روایات اسلامی و دانشهای دینی نه تنها آشنا بود که با آنها زیسته. هنگامی که ابیات عمیق و چندلایۀ دیوانش بر ذهن وی جاری میشد، از منطق معنوی و استوار حکمت وحیانی و شیوۀ بیانی کلام خدای منان سیراب میگردید.
همان قدر که در کلام این شاعر عشق جاری است به همان اندازه اخلاق و تفکر و تعقل هم جریان دارد زیرا حافظ در دل جامعه بود و بیشتر اشعارش حول دو محور اجتماع و عرفان می چرخد و این موضوع مخاطبین بیشتری جذب کرده است.
حافظ خدمتگزار و غنابخش فرهنگ ایرانی است و فرهنگ ایرانی، نگاهبان نام و کلام حافظ است. نام او به همراه فردوسی و مولوی و سعدی مبین هویت ایرانی، غنای زبان فارسی و وسعت فرهنگ ایرانی است.
حافظ نماد فرهنگ والای ایرانیها/ اشعاری که یک برنامه زندگی است
اکنون بعد از ۶ قرن، زبان و معانی عمیق و اشارات زیبایش نه تنها فارسی زبانان بلکه جهانیان را نیز مست و سرخوش کرده است و این عمق کلام نشأت گرفته از قرآن حافظ شیرازی را نشان میدهد.
حافظ با تلاش اهورایی خود پشت سر تمام غزلهایش، قرآن را در دل خانههای بسیاری جای داد، اما عدم اهتمام به معرفی و شناساندن این شاعر حکیم و فقدان درک قامت شعر و مضامین بلند او، غزلش را دستمایه سطحینگری کرده و گاهی شخصیت او را از حکیمی عالم به رند میکدهنشین تنزل داده است.
امتیاز از رشد تجارت الکترونیکی کشور گزارش میدهد؛
ضعف بسترسازی ارتباطی در اقتصاد
5 مرگ 30 هزار ایرانی به دلیل آلودگی هوا
1 تیتر اخبار
وزیر امور اقتصادی و دارایی خبر داد؛
پیگیری رفع موانع تولید، در ستاد اقتصادی دولت
4
به بلوغ تاکتیکی رسیدهایم!
ادعای قلعهنویی بعد از توقف تیم ملی در تاشکند
3
تیتر اخبار
متخصص روانشناسی در گفت و گو با امتیاز مطرح کرد؛
فرزند پروری؛ رسالتی عظیم بر دوش خانوادهها
1
پایان دوری از نیمکت پرسپولیس؛
بازگشت به سبکِ آقا کریم
3
پابهپای «پاکنژاد» در سفر عسلویه و خارک
5
ثبت الکترونیکی ورود و خروج گردشگر باعث افزایش گردشگران میشود
8
یادداشت
مراقب نیروی انسانی
ارزشمندمان باشیم
هومن جعفری
حملات پی در پی به نیروهای اورژانس و پزشکی در ایران، بهعنوان یک پدیده نگرانکننده، نگرانیهای جدی را برای سلامت و امنیت جامعه به همراه داشته است. این حملات به صورت فزایندهای در سنوات اخیر گزارش شده و نشاندهنده عدم توجه کافی به ارزشهای انسانی و حرمت نیروی انسانی در حوزه پزشکی و امدادی است. آخرین مورد این دیروز در اصفهان رخ داده و یک نیروی اورژانس مورد ضرب و جرح قرار گرفته.
نیروهای اورژانس و پزشکی همواره در خط مقدم خدماترسانی به بیماران و زخمیها قرار دارند و در شرایط سخت و بحرانی، جان خود را در معرض خطر قرار میدهند. آنها با تمام وجود به مصدومان و نیازمندان کمک میکنند، اما بیاحترامی و حملات به این قشر از جامعه، نه تنها به آنها آسیب میزند، بلکه سلامت کل جامعه را نیز تهدید میکند. متأسفانه، این نیروها با اعتراضات، خشونتها و تهدیدهایی روبهرو میشوند که زنگ خطری برای تمامی شهروندان است.
محققان و مسئولان اجتماعی بر این نکته تأکید دارند که این نوع حملات نه تنها نشاندهنده مشکلات فرهنگی و اجتماعی است، بلکه میتواند ریشه در شرایط اقتصادی و عدم دسترسی به خدمات بهداشتی مناسب داشته باشد. افراد در بحرانها و بحرانهای روانی ممکن است به دلیل ناامیدی و خشم خود به کادر پزشکی و امدادی حمله کنند. به همین دلیل است که ضروری است که آموزشهای لازم برای ایجاد احترام و درک متقابل در جوامع مختلف فراهم شود.
محکوم کردن این نوع حملات تنها یک گام اولیه است. جامعه باید بپذیرد که نیروهای امدادی و پزشکی شایسته حمایت و احترام هستند و باید فضایی ایجاد کرد که در آن این نیروها بدون ترس از حملات و تهدیدها به فعالیت خود ادامه دهند. دولت و نهادهای مربوطه نیز باید اقداماتی جدی برای حفاظت از این نیروها انجام دهند و قوانین سختگیرانهتری برای محافظت از آنها وضع کنند.
علاوه بر این، نیاز است که فعالیتهای فرهنگی و آموزشی در راستای احترام به نیروهای پزشکی و امدادی توسعه پیدا کند. این اقدامات میتواند شامل برنامههای آگاهیبخشی در مدارس و دانشگاهها باشد تا نسلهای جوان با اهمیت کار این نیروها آشنا شوند و از ابتدای زندگی خود نگرشی مثبت نسبت به آنها داشته باشند.
در نهایت، هریک از ما به عنوان اعضای جامعه موظفیم که از نیروهای پزشکی و اورژانس حمایت کنیم و به آنها احترام بگذاریم. بدون شک، امنیت، سلامت و آرامش افراد بستگی به انرژی و تعهد این قشر دلسوز و فداکار دارد که در سختترین شرایط در خدمت بشر هستند. بیایید همه با هم علیه این نوع خشونتها ایستادگی کنیم و فرهنگ احترام و همدلی را در جامعهمان ترویج دهیم.
اگر در شهرهای مختلف با اشراری که به پزشکان و پرستاران حمله می کنند برخورد مناسبی صورت می گرفت، این دامنه خشونت بار متوقف شده بود. به اندازه کافی در سال های اخیر پزشک و پرستار از ایران مهاجرت کردند. این بازماندگان را فراری ندهید!
رئیس پلیس فراجا خبر داد؛
راهاندازی سامانه رسیدگی اینترنتی به جریمههای رانندگی
رئیس پلیس فراجا، از راهاندازی سامانه رسیدگی اینترنتی به جریمههای رانندگی تا پایان سال ۱۴۰۳ خبر داد. سردار سید تیمور حسینی ضمن اشاره به افزایش نرخ جرایم رانندگی و تأثیر آن در کاهش تصادفات، به موضوعات مهمی از جمله تردد موتورسیکلتسواران، کیفیت ایمنی خودروهای داخلی و احتمال خطا در جریمههای ثبتشده توسط دوربینهای ترافیکی پرداخت. رئیس پلیس راهور فراجا با اشاره به افزایش نرخ جرایم رانندگی در سال ۱۴۰۳ اظهار داشت: نرخ جریمههای رانندگی حدود ۶ سال هیچ تغییری نکرده بود و امسال تقریباً سه برابر افزایش یافت. آمارها نشان میدهد این افزایش تأثیر مثبتی داشته است. سردار حسینی افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان شهریورماه، شاهد کاهش ۸ درصدی جانباختگان تصادفات رانندگی بودهایم که میتوان گفت ۵۰ درصد این کاهش به افزایش نرخ جرایم رانندگی مرتبط است.
رئیس پلیس راهور فراجا با اشاره به وضعیت تردد موتورسیکلتسواران گفت: موتورسیکلتسواران آسیبپذیرترین کاربران ترافیکی هستند و متأسفانه بخش قابلتوجهی از مصدومین و جانباختگان تصادفات رانندگی در کشور به این گروه اختصاص دارد. ما میدانیم که بسیاری از این افراد برای امرار معاش از این وسیله استفاده میکنند و قصد محدود کردن آنها را نداریم، اما انتظار داریم حداقلها رعایت شود؛ یعنی از کلاه ایمنی استفاده کنند و از رفتارهای پرخطر اجتناب کنند.
رئیس پلیس راهور فراجا در پایان افزود: رسیدگی اینترنتی به جریمهها را تا پایان سال ۱۴۰۳ راهاندازی خواهیم کرد تا نیازی به مراجعه حضوری نباشد.
گپ و گفت
متخصص روانشناسی در گفت و گو با امتیاز مطرح کرد؛
فرزند پروری؛ رسالتی عظیم بر دوش خانوادهها
یک متخصص روانشناسی در گفت و گو با امتیاز عنوان کرد: تغییر و تحولات در زندگی بشر معطوف به نوع مناسبات و آداب و رسوم فضای حاکم بر زندگی انسانها در جهت تغییر بوده است. هدف از تغییرات جدید و مدرن در جهت مثبت و پیشرفت خانوادهها بوده است.
فرزانه طهماسبی افزود: این پیشرفت در جهت آسان تر کردن امور زندگی بشر عمدتاً دگرگونیهای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و مذهبی را به وجود آورد. تحول و دگرگونی به گونهای بوده که امروزه شاهد تحول عظیمی در عرصه بینشها، ارزشها و رفتارها در خانواده هستیم.
این متخصص روانشناسی تصریح کرد: فرزندان زندگی مدرنیته که جزو لاینفک خانواده هستند، از این تحولات و دگرگونیها مستثنا نبوده و آنها هم از این تحولات و دگرگونیها مورد هجوم آسیبها قرار گرفتند.
فرزانه طهماسبی افزود: خانوادهها باید بدانند که فرزند پروری در اصل، به نوعی تربیت خودمان است. فرزند ما سبب رشدمان میشود و ما را از یکسری عادتها و رفتارهای زشت دور میکند. اینطور نیست که کسی مأمور تربیت دیگری باشد، بلکه همه ما بر همدیگر تأثیر تربیتی داریم، البته به شرط اینکه دخالت نباشد.
این متخصص روانشناسی ادامه داد: من باعث رشد دیگری و دیگری باعث رشد من میشود و این فرهنگی است که در خانه جاری میشود، بزرگ و کوچک و پدر و مادر و بچه هم ندارد؛ بنابراین هم و غم هر شخص درواقع رشد و ساختن خویشتن و نه تربیت دیگری است.
فرزانه طهماسبی تصریح کرد: شخصیتسازی در نوجوانان از دوران کودکی شروع میشود و در طول زندگی ادامه مییابد. شخصیتسازی در نوجوانان با رشد روانی-اجتماعی همراه است و بسیار مهم است، زیرا شالودهای قوی برای شخصیت آنها خواهد بود.
این متخصص روانشناسی در پایان گفت و گو با امتیاز با بیان این مطلب که تأثیر والدین بر شخصیتسازی در نوجوانان است، عنوان کرد: با درک این موضوع که تأثیر فرزند پروری بر شکلگیری شخصیت در نوجوانان کمتر حیاتی است، در شکلگیری شخصیت در نوجوانان باید به عوامل دیگری ازجمله مدارس و جوامع نیز توجه کرد.
مرگ ۳۰ هزار ایرانی به دلیل آلودگی هوا
خسارات ناشی از آلودگی هوا در سال 1402 بالغ بر 597 همت بوده است که این میزان زنگ خطری برای مسوولان مربوطه بخصوص سازمانهای متولی حفاظت از محیط زیست و سلامت در کشور است. متاسفانه عملاً قانون هوای پاک نیز در دولت به اشکال مختلف دور خورده است.
رییس کمیته محیط زیست کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه میزان مرگومیر ناشی از آلودگی هوا به ۳۰ هزار نفر در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است، گفت: با گذشت ۷ سال از تصویب و ابلاغ قانون هوای پاک تنها ۱۲ درصد احکام این قانون اجرایی شده است!
سمیه رفیعی؛ سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با تسنیم درباره بررسی روند اجرای «قانون هوای پاک» در کمیسیون متبوعش گفت: بر اساس گزارش دیوان محاسبات کشور از 228 حکم مندرج در قانوپ هوای پاک تنها 28 حکم اجرا شده، 138 حکم ناقص اجرا شده و 62 حکم نیز اصلا اجرا نشده است.
وی با انتقاد از عملکرد دستگاههای اجرایی و ناظر اجرای قانون هوای پاک افزود: متاسفانه گزارشات ارائه شده در این جلسه نشان داد که دستگاههای اجرایی عزمی برای اجرای مفاد مصرح قانون هوای پاک ندارند و ناظر این دستگاهها یعنی سازمان حفاظت محیط زیست هم اقدام عملی برای برخورد با دستگاههای متخلف در این حوزه نداشته است.
رئیس کمیته محیط زیست کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا تنها در بخش ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون از 24 هزار نفر در سال 1401 به 30 هزار نفر در سال 1402 افزایش یافته است، گفت: افزایش این آمار خود نشان دهنده اجرای نادرست و ناقص قانون هوای پاک در کشور است.
به گفته رفیعی خسارات ناشی از آلودگی هوا در سال 1402 بالغ بر 597 همت بوده است که این میزان زنگ خطری برای مسوولان مربوطه بخصوص سازمانهای متولی حفاظت از محیط زیست و سلامت در کشور است.
وی با اشاره به گزارش دستگاههای نظارتی گفت: متاسفانه عملاً قانون هوای پاک در دولت به اشکال مختلف دور خورده است و تصویب مصوبات و آییننامههای مغایر قانون و ارایه مهلتهای گوناگون به دستگاههای اجرایی برای انجام وظایف مصرح قانونی خود موجب شده است که عملا قانون هوای پاک به یک قانون بیخاصیت تبدیل شود.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: تازه در همین شرایط از 23 آییننامه و دستورالعمل لازم برای اجرای قانون هوای پاک پس از 7 سال تنها 17 مورد مصوب شده است!
وی گفت: در جلسه اخیر کمیسیون کشاورزی تاکید شد که دستگاههای اجرایی مکلفند که حداکثر تا یک ماه آینده تمام وظایف و عملکرد خود را به مجلس و سازمان محیط زیست ارایه کنند و این سازمان نیز با یک براورد دقیق میزان پیشرفت هر دستگاه را مشخص و به مجلس برای تصمیمگیریهای بعدی ارایه کند.
رییس کمیته محیط زیست کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به پرونده ترک فعل دستگاهها در اجرای قانون هوای پاک در سال گذشته و ارایه آن به قوه قضائیه گفت: قطعاً امسال نیز مجلس پس از بررسی گزارش تمامی دستگاههای نظارتی در اجرای وظایف ذاتی خود، ضمن معرفی دستگاههای متخلف به قوه قضائیه نسبت به برخورد با متخلفان از اجرای قانون اقدام خواهد کرد.
رفیعی تاکید کرد: نمایندگان مردم نمیتوانند منتظر بمانند تا هر دستگاهی سلیقهای در حوزه آلودگی هوا که ارتباط مستقیم با سلامت و زیست شهروندان دارد، اقدام کنند.
رییس کمیته محیط زیست کمیسیون کشاورزی مجلس همچنین به جلسه تغییر اقلیم و اقدامات اجرایی دولت در این خصوص گفت: در این جلسه نیز موضوعات مرتبط با تغییرات اقلیمی مطرح و دستگاههای اجرایی بخشی از گزارشات و اقدامات خود را ارایه کردند و مقرر شد در جلسه بعدی با حضور وزرای ذیربط موضوع مجددا بررسی و نتایج آن مشخص و اعلام شود.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24294/48769/144674
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24294/48769/144675
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24294/48769/144676
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24294/48769/144677
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24294/48769/144678
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24294/48769/144679
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24294/48769/144680
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24294/48769/144681
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24294/48769/144682
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24294/48769/144683
|
عناوین این صفحه
- ضرورت تامین نیازهای مالی و لجستیکی ستاد احیای دریاچه ارومیه
- سرمقاله
- ضعف بسترسازی ارتباطی در اقتصاد
- مرگ 30 هزار ایرانی به دلیل آلودگی هوا
- تیتر اخبار
- تیتر اخبار
- یادداشت
- راهاندازی سامانه رسیدگی اینترنتی به جریمههای رانندگی
- گپ و گفت
- مرگ ۳۰ هزار ایرانی به دلیل آلودگی هوا