|
سرمقاله
«سنوار»
فریاد آزادی فلسطین
سیاوش مسلمی- فرمانده سپاه کربلا
از دل ویرانهها، جایی که زمان به خاک افتاده و دیوارها به زبان تلخ زخم سخن میگویند، یحیی سنوار چون ققنوسی سر برآورد؛ مردی که مرگ را نه هراسی در دل، بلکه حیاتی دوباره در جان میدید. او نه فقط فرماندهای در سنگرهای نبرد، که روح بیداری در قلب جهانی خفته بود.
سنوار، آینهای شد در برابر تاریخی که زخمهای فلسطین را به فراموشی سپرده بود. با چفیهای بر صورت و چوبی در دست، آخرین فریاد آزادی را به سمت آسمان پرتاب کرد؛ فریادی که مرزها را درنوردید و در گوش جهانیان پژواک یافت.
او میدانست که صلح و سازش با شیطان، واژههای بیگانهای هستند در قاموس مبارزان؛ آنجا که دیگران از سازش دم میزدند، او بر ایمانش ایستاد؛ «یا پیروزی میشویم یا دنیا را به کربلا تبدیل می کنیم» او راهی جز این نمیشناخت.
سنوار از تبار مجاهدانی بود که قلوبشان همچون شمشیری آخته، ترس و تردید را از ریشه برمیکند. در میان زخمها و محاصرهها، همچون گلی میان خارها، به امید آزادی قدس رویید و در برابر سختترین دشمن، قامتی شکستناپذیر یافت. او تجسم جملهای شد که سالها پیش شهید حاج قاسم سلیمانی فریاد زده بود: «فرهنگ ما در جنگ، فرهنگ برو نیست.» سنوار ماند، جنگید، و خونش را در پای درخت آزادی جاری کرد.
یحیی سنوار زاده اردوگاه پناهندگان فلسطینی بود؛ از خاکی که زخمخورده بود و همچون همه فلسطینیها، در دل خود، آرزوی بازگشت به خانهای غصب شده را میپروراند. او از نسل شیخ شهید احمد یاسین بود؛ هرگز در برابر طمعِ سازش و فریبِ اشغالگران سر فرود نیاورد. ۲۳ سال در زندانهای صهیونیستی، اما روحش آزادتر از همیشه بود؛ و آنگاه که آزاد شد، همچون طوفانی به میدان بازگشت. او طراح حماسه ۷ اکتبر بود، خالق طوفان الاقصی و با شهادتش طوفانی تازه بر پا کرد.
پهپادهای دشمن، که برای مخابره تصویر ذلت آمده بودند، مرگ اسطورهای را ثبت کردند که جهان را به حیرت انداخت. رسانههای دروغپردازِ صهیونیستی، ندانستند که آن تصویر، آغاز زندگی دیگری است. او نه فقط در سنگرهای نبرد، بلکه در قلبهای میلیونها آزاده جهان زنده ماند. او نشان داد که نه آهن و آتش، بلکه ایمان و اراده، سلاح اصلی مبارزان است.
رژیم اشغالگر، گمان برد که با شهادت او، پایان انتفاضه فلسطین را رقم خواهد زد؛ اما خون سرخ او حیثیت فرزند نحسِ صهیون را از بین برد. خون او دوباره قلب کودکان فلسطینی و تمامی آزادگان عالم را به تپش انداخت. آئینه هزاران تکهای شد در دست مردم اروپا و دانشجویان آمریکایی که در سمت درست تاریخ بایستند و مظلومیت فلسطین را فریاد بزنند.
در جهانی که ارزشها در چنگال ماشینهای رسانهای تحریف میشوند، سنوار با مرگش حقیقتی جاودانه را فریاد زد؛ سنوار، حتی در حالیکه خسته و نشسته بود، بلندترین قامت ایستادگی را به نمایش گذاشت. چوب در برابر تانک؛ ایمان در برابر اشغال؛ روحی که در برابر آهن، تسلیمناپذیر ماند.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد
بازگشت شهریههای اضافی به خانوادهها
2 امتیاز از چالشهای سرمایهگذاری در معادن ایران گزارش میدهد؛
برنامههای راهبردی برای ۶۰۰۰ معدن
5 هوا 10 تا 17 درجه سرد میشود!
هشدار به تهرانی ها
2 تیتر اخبار
شرایط ادامه تحصیل درمدارس بینالمللی ایران؛
برگزاری آزمون اعزام معلمان به مدارس خارج کشور
2
آشنایی با دکتر پیتسو موسیمانه؛
تحقیر مقابل رونالدو آقایی در لیگ قهرمانان!
3
تیتر اخبار
کارشناس تعلیم و تربیت در گفت وگو با امتیاز؛
چگونه کودک اعتماد به نفس پیدا خواهد کرد؟
1
۸ دستور کار وزیر اقتصاد برای بودجه، بانک و بورس
4
امکان احداث سالانه هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس توسط صنایع
5
نخستین کنسرت محمدرضا منصوری برگزار شد
8
گپ و گفت
کارشناس تعلیم و تربیت در گفت وگو با امتیاز؛
چگونه کودک اعتماد به نفس
پیدا خواهد کرد؟
یک کارشناس تعلیم و تربیت در گفت وگو با امتیاز عنوان کرد: در تربیت هر انسانی در هر محیطی باید بتوانیم اعتماد ایجاد کنیم تا فرد احساس کند که به او احترام گذاشته میشود تا بتواند احترام بگذارد. نقش این احترام باید چندجانبه باشد تا کودک اعتماد به نفس پیدا کند و برای خود ارزش قائل شود و عزت نفس او ارتقا یابد. زهرا بنی اسد افزود: اگر از کلامی استفاده میکنیم که اعتماد به نفس فرد را خدشهدار میکند یا او را با دیگران مقایسه کنیم؛ بار و انرژی منفی دارد. ممکن است در یک لحظه جملهای بیان شود که به اعتماد به نفس کودک ضربه وارد شود و او اینگونه احساس کند که آن کسی نیست که باید باشد و ارزش برای او قائل نیستند. این کارشناس تعلیم و تربیت ادامه داد: باید به این مؤلفهها توجه کنیم و آنها را پررنگ کنیم تا کودک بتواند درست بیندیشد و برای خود ارزش قائل شود تا بتواند برای دیگران هم ارزش قائل شود. باید به کودک احترام بگذاریم تا به دیگران هم احترام بگذارد و از همه مهمتر به حقوق حقه خود هم برسد اگر ما حق کودک را در خانواده زیرپا بگذاریم طبیعتاً انسانی خواهیم داشت که به حقوق دیگران هم احترام نمیگذارد. وی تصریح کرد: در کنار آموزش و توضیح همه این مسائل، پدر و مادر و آموزندگان این مباحث باید عامل به این مطالب باشند. صرف اینکه بیان کنیم که صداقت خوب است اما خودمان صادق نباشیم و کودکان در خانواده دورویی را ببینند باعث تخریب شخصیت کودک در شکلگیری تربیت دینی میشود لذا شکی نیست که عامل بودن در الگودهی مهم است. این کارشناس تعلیم و تربیت در پایان گفت وگو با امتیاز عنوان کرد: باید در کنار آموزشهای دیگر به آموزشها و تربیتهای اخلاقی بپردازیم و این مباحث را در زمان مناسب مطرح کنیم تا کودک بتواند الگو بگیرد. اگر مربیان و افرادی که با کودکان کار میکنند در بعضی زمینهها با کودک تضاد فکری دارند، نباید باعث شود که جلوی کودک را بگیریم و نگذاریم که بیندیشد.
خیز ایران و پاکستان برای تجارت آزاد
تجارت غیر نفتی ایران و پاکستان در سال گذشته، به بیش از ۲.۷ میلیارد دلار رسیده، اما برای تحقق هدفگذاری سند ۵ ساله همکاری دو کشور، این رقم در سال جاری تقریبا باید ۲ برابر شود. البته ظرفیت تجارت دو کشور بیش از این مقدار است و در سالهای اخیر برای تجارت ۱۰ میلیارد دلاری ایران و پاکستان هدفگذاری شده است. ایران و پاکستان از دهه هشتاد تاکنون تلاشهایی برای توسعه مناسبات تجاری داشتند؛ برای مثال در سال ۱۳۸۲ ایران و پاکستان یک موافقتنامه تعرفه ترجیحی منعقد کردند، اما از سال ۱۳۹۷ واردات بیش از ۲۰۰۰ قلم کالا ممنوع شد و خیلی از کالاهای موجود در توافق نامه تعرفه ترجیحی ایران و پاکستان نیز در این لیست قرار گرفتند. اما اواخر سال گذشته مسئولان سازمان توسعه تجارت اعلام کردند موافقتنامه تجارت ترجیحی با پاکستان احیا شده و موافقتنامه تجارت آزاد با پاکستان هم با این کشور شروع شده و در مراحل نهایی تبادل لیست است.سید محمدصادق قنادزاده - معاون ارتقای کسب و کارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت - هم اردیبهشت ماه اعلام کرده بود که در این رابطه چهار دور مذاکره انجام شده و تبادل لیست و سند انجام شده و ایران منتظر پاسخ طرف پاکستانی است. حالا بر اساس آخرین اخباری که وزیر صمت اعلام کرده، وزیر پاکستان در دو ماه آینده برای نهایی کردن این لیست به ایران خواهد آمد. گفتنی است در سالهای اخیر دو کشور برای رسیدن به تجارت ۱۰ میلیارد دلاری هدفگذاری کردند. همچنین در سند ۵ ساله همکاری دو کشور دیده شده که تجارت ایران و پاکستان تا سال ۱۴۰۳ به ۵ میلیارد دلار برسد که باید دید محقق میشود یا نه؟. افتتاح فاز یک بزرگراه شهید شوشتری تا فروردین
معاون فنی وعمرانی شهرداری تهران از تداوم افتتاح پروژههای عمرانی از آبان ماه خبر داد.
هادی حق بین در مراسم افتتاح دسترسی بزرگراه شهید سلیمانی به غرب بزرگراه شهید یاسینی با بیان اینکه برای ما مهم است که پروژه تقاطع های ۹۸ گانه انجام و تکمیل شود، گفت: جا دارد که به عنوان معاون شهردار تهران از مردم بابت تاخیر در افتتاح پروژهها عذرخواهی کنم؛ اما موضوعات مختلفی در این دیرکرد نقش دارند که شاید کمترین نقش را تأمین منابع داشته باشد؛ اما رفع معارضین، تأسیسات و... ما را در زمان بندی اجرای پروژهها دچار تأخیر میکند.
وی بیان کرد: در دوسه ماهه اخیر برای تأمین لوازم مورد نیاز همچون سیمان، آرماتور و ورق در راستای کمبود برق مشکل داشتیم چراکه برخی کارخانجات دچار مشکل شدند؛ البته برنامه جبرانی انجام شده و برنامه زمان بندی مجدد گذاشتند، گفت: بر این اساس از انتهای آبان ماه و تا پایان سال شاهد پیک ترافیک افتتاح های عمرانی خواهیم بود.
حق بین با بیان اینکه ۳۲ پروژه تقاطعی که در این مدت افتتاح شده تاثیرات مثبتی بر ترافیک مهرماه داشته، بگونهای که شاهد آن بودیم که وضعیت ترافیک مهرماه بهتر شده و حتی تحلیل ترافیکی پلیس برای مهر ماه نیز گواه این مدعی است، ادامه داد: آمارها نشان داد که وضعیت به مراتب بهتر بوده است و برخی پروژهها از جمله ساخت تقاطعها با وجود اینکه ابعاد کوچک دارند؛ اما تاثیرات زیادی بر جریان ترافیک می گذارند.
معاون شهردار تهران در مورد وضعیت پلههای برقی سطح شهر تهران هم با بیان اینکه این پلهها در سنوات گذشته از برندهای مختلف خریداری شده و به وضعیت آنها نیز رسیدگی نشده است، گفت: از ابتدای سال جاری مدیریت پلههای برقی به معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران گذاشته شده است که ۵۱ دستگاه در شش ماه گذشته نوسازی شد و ۱۴ دستگاه پله برقی هم تا پایان ماه و تا پایان سال نیز ۶۰ دستگاه پله برقی نوسازی میشود و بر همین اساس مقدار خاموشی بسیار کمتر شده است و از آنجایی که اولویت ما ایمنی است و بر همین اساس برخی از پلهها را خاموش کردیم.
وی در مورد زمان افتتاح بزرگراه شهید شوشتری با بیان اینکه بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته فاز یک شوشتری تا فروردین ماه سال آینده افتتاح میشود، گفت: همچنین ظرف دوماه آینده چند دسترسی در پروژه یادگار امام در میدان فتح افتتاح میشود.
کسب ۳ جایزه ملی و بینالمللی توسط شرکت نساجی هلال ایران
مدیرعامل شرکت صنایع نساجی هلال ایران گفت: شرکت نساجی هلال ایران موفق به کسب ۳ جایزه ملی و بین المللی شد.
امیر روحنواز گفت: شرکت صنایع نساجی هلال ایران مفتخر به دریافت سه جایزه ملی و بینالمللی تحت عناوین «برگزیده دریافت نشان ملی اعتماد مشتریان به شرکت صنایع نساجی هلال ایران» و «برگزیده دریافت استاندارد و جایزه بینالمللی رتبه نخست کیفیت و تکنولوژی در صنایع نساجی و منسوجات از سوی اتحادیه اروپا» و «برگزیده دریافت نشان ملی تار و پود طلایی (برترین محصول تهیه شده از نخ و مواد اولیه با کیفیت و با دوام) شده است.روحنواز در ادامه بیان کرد: این اجلاس در راستای معرفی برترین و معتبرترین شر کتهای تولیدی و خدماتی بالاخص در حوزه کالای نساجی و صنایع وابسته، آبان ماه ۱۴۰۳ در سالن اجلاس سران با حضور بیش از ۱۲۰۰ مجموعه بزرگ صنعتی از سراسر کشور برگزار میشود. مدیرعامل شرکت نساجی هلال ایران با بیان اینکه جوایز و استانداردهای دریافتی دارای اعتبار جهانی هستند، خاطرنشان کرد: در بخش اصلی این اجلاس از فعالان اقتصادی با توجه به رشد پایداری و عملکرد مطلوب آنها و اطلاعات دریافتی از سوی سازمانهای مربوطه و ارزیابی برون سازمانی مطابق با شاخصهای انجمن بینالمللی صنایع و مدیران خلاق لندن (International Creative Management Forum London) با اهدا «نشان علمی اعتماد مشتریان» تجلیل و تقدیر میشود.
یادداشت
هویت اصیل در نظام شهرسازی بسطام
️ هانی رستگاران - پژوهشگر میراث فرهنگی
قدیمیترین سند تصویری از منظر کلی شهر بسطام مربوط بهعکس اریک اشمیت، باستانشناس شهیر آلمانی است که از این شهر، بهوسیله هواپیمایی که بر فراز آسمان شهرهای باستانی ایران در سال ١٣١٧ خورشیدی به پرواز درآمده بود، تهیهشده است. در این تصویر که از نقطه دید پرنده از سمت جنوب شهر ثبتشده، آخرین محدوده باروی شهر، مسجد جامع، گنبد غازان خان و سایر بناهای شناختهشده آن و معابر و گذرهای تاریخی قابلمشاهده است. این محدوده به گفته فریزر جهانگرد اسکاتلندی که در سال ١٢٣٦ هجری قمری به بسطام سفرکرده بود تطابق دارد. وی اظهار داشته: «شهر با دیوارهایی مجهز به برجهای گرد محصورشده بود که در حدود یک مایل و نیم بود.» گزارش اعتمادالسلطنه از برج و باروی شهر نیز قابلتوجه است. وی که در سال ١٣٠٢ هجری قمری به بسطام آمده نوشته است: «شهر بسطام، باره استوار و بروج بسیار دارد. قطر اساس باره سه ذرع و نیم و ارتفاع دیوار حصار از فرق کنگرههای باره تا سطح زمین تقریباً دوازده ذرع میشود. چهلودو برج در چهار سمت قلعه است که غالباً فاصله مابین هر دو برج پنجاه ذرع است و معدودی از برجها کلاً مخروطی و متناسب البنا میباشد. دور قلعه شهر یقناًی خندق بوده در السنه و افواه است که قلعه حالیه بسطام را نواب حسین قلی خان ثانی برادر خاقان مغفور فتح علیشاه یا نواب حسین قلی خان جهان سوز ساخته ولی از آثار معلوم میشود که قلعه قدیم است.»
محلات و بخشهای مختلف بسطام
شهر بسطام درگذشته شامل چهار محله اصلی با عنوان محله بازار، محله رنگرزان، محله سرآسیاب و محله کاشیها بوده که درروند توسعه و گسترش بعدی قالب و کالبد خود را در هشت محله ساماندهی کرده است. این هشت محله به ترتیب عبارتاند از: محله حاج صفرعلی (میرزا)، محله قلعه، محله صباغیان، محله اسماعیل میرزا، محله دولت، محله فردوس، محله بابا ابوالقاسم و در نهایت محله سر آب موقعیت این محلات هشتگانه نیز به شرح زیر بوده است: محله صباغیان: شمال شرق- محله قلعه و حاج صفرعلی: شمال و شمال غرب- محله سراب: غرب و جنوب غرب- محله فردوس: جنوب- محله بابا ابل: جنوب شرق- محله دولت: شرق-محله اسماعیل میرزا: مرکز. درباره باروی بسطام باید گفت، در حال حاضر حدود ٥٥ متر از طول بارو در گوشه شمال شرق هسته کهن شهر و بخشی در شمال غرب آن باقیمانده است. در سال ١٣٨٨ خورشیدی محدوده بافت تاریخی شهر بسطام تعیینشده است که شامل بخش جنوب شرقی شهر و باروی کهن است. این محدوده شامل مجموعه مقبره بایزید بسطامی و مسجد جامع و سایر قطعات این محدوده میشود. نکته قابلتوجه این است که بخشهای باقیمانده از باروی شهر در محدوده بافت تاریخی قرار نگرفته است.
هویت اصیل در نظام شهرسازی بسطام
این در حالی است که این بارو از معدود باروهای شهری باقیمانده در ایران است. در حال حاضر بیش از ٦٠ متر از بارو باقیمانده است که در قسمتهای شمال شرق و شمال غربی شهر قرار دارد. شایانذکر است بر اساس اسناد ثبتی برج و باروی بسطام، بخش کوچکی از بارو در جنوب شرق محدوده نیز در سال ١٣٨٠ خورشیدی وجود داشته که اکنون تخریبشده است. بر اساس رویکردهای نوین حفاظت و احیا محدودههای تاریخی فرهنگی، این محدودهها به بخش یا بخشهایی از شهر اطلاق میشوند که منعکسکننده ارزشهای تاریخی فرهنگی شهر بوده و شکل آنها، حاصل تعامل مکان (جغرافیا و بوم)، زمان (تاریخ) و باور (اعتقادات) در رابطه با انسان در یک پهنه زیستی در طول تاریخ است. این محدودهها که به لحاظ ویژگیهای شکلی، ساختاری و ارزشهای تاریخی فرهنگی از سایر پهنههای شهری متمایز، قابلتشخیص و مستلزم شناسایی است همچنین این محدودهها با توجه به ویژگیهای شکلی (ریختشناسی)، عناصر و اجزا متشکله و ساختارهای فرهنگی اجتماعیشان قابلشناسایی هستند. این محدودهها، همچنین کلیه نظامات وابسته، اعم از نظام طبیعی، قنوات و نظایر آن، نیازمند توجه ویژه در نظام سیاستگذاری، برنامهریزی و طرحریزی توسعه شهری هستند. محدودههای تاریخی فرهنگی بهعنوان میراث فرهنگی یک ملت، سازنده اصلی منظر تاریخی شهری، بیانگر ارزشهای اجتماعی، اقتصادی و محیطیاند. ازاینرو با توجه به بررسیهای انجامشده، اسناد باقیمانده از محدوده بارو و در نظر گرفتن اصالت و یکپارچگی بافت، به نظر میرسد محدوده بافت تاریخی شهر بسطام فراتر از محدوده مصوب سال ١٣٨٨ خورشیدی بوده و لایههای ارزشی متعددی در خارج از محدوده مصوب و درون محدوده بارو وجود دارد. در تصاویر هوایی از شهر بسطام، طی سالهای پس از انقلاب اسلامی بهتدریج تخریب بارو و توسعه شهر در نقاط پراکنده خارج از بارو بهخصوص در جنوب شهر قابلمشاهده است. این توسعه تحت تأثیر احداث معبر شرقی غربی در جنوب شهر به شکل کمربندی و موازی با خط بارو بوده است. علاوه بر آن، ساختوساز در باغها و مزارع درون بارو که عمدتاً در قسمت شمال شرقی شهر قرار داشته و محدودهی ارگ در شمال آغازشده است. با تخریب بخش عمدهای از بارو معبرهایی بر روی خط بارو و خندق مجاور آن ایجادشده که شهر را همچون کمربندی در شمال، غرب و شرق در برگرفته است. این محدوده چندضلعی همانند برخی از شهرهای کوچک دیگر در ایران در سده اخیر بهوسیله دو معبر عمود بر هم به چهار بخش کلی تقسیمشده است. در دهههای اخیر با احداث میدانی بزرگ در شرق محدوده در بخش ورودی شهر از مسیر جاده شاهرود به بسطام و گرگان، شهر به سمت شرق نیز توسعهیافته است. افزایش این توسعه در طرح جامع تفصیلی شهر نیز پیشبینیشده است. بهطورکلی روند گسترش و توسعه شهر بسطام در مقایسه با شهرهای بزرگ ایران چه در دهههای آغازین سده پیشین و چه در سالهای توسعه پس از جنگ تحمیلی به آهستگی صورت گرفته است.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24300/48819/144990
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24300/48819/144991
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24300/48819/144992
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24300/48819/144993
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24300/48819/144994
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24300/48819/144995
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24300/48819/144996
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24300/48819/144997
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24300/48819/144998
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24300/48819/144999
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24300/48819/145000
|
- سرمقاله
- بازگشت شهریههای اضافی به خانوادهها
- برنامههای راهبردی برای ۶۰۰۰ معدن
- هشدار به تهرانی ها
- تیتر اخبار
- تیتر اخبار
- گپ و گفت
- خیز ایران و پاکستان برای تجارت آزاد
- افتتاح فاز یک بزرگراه شهید شوشتری تا فروردین
- کسب ۳ جایزه ملی و بینالمللی توسط شرکت نساجی هلال ایران
- یادداشت