

|
وزیر صنعت، معدن و تجارت:
سیاستهای ارزی همسو با توسعه تجارت نیست
4 سرمقاله
نکتههایی برای
قدرتمند کردن حافظه کودک
لیلا زمانی
با بهبود کارایی حافظه که برای امور تحصیلی و روزمره بسیار مهم است، این ۶ نکته میتوانند قدرت به خاطر سپردن کودک شما را به شکلی کاملا محسوس ارتقاء دهند:
یادگیری چند حسی
حواس چندگانه را در حین یادگیری درگیر کنید. از فعالیتهای عملی، کمکهای بصری و نشانههای شنیداری برای تقویت مفاهیم استفاده کنید. بازیهای تختهای و کارتی مانند UNO و Go Fish با الزام کودکان به یادآوری قوانین و حرکات قبلی به بهبود حافظه کمک میکنند.
آموزش به خاطر سپردن
کودکان را تشویق کنید آموختههای خود را آموزش دهند. این روش درک و حفظ آنها را تقویت میکند. از یک درس از آنها سوال بپرسید و به آنها انگیزه دهید که آن کتاب را به طور خلاصه برای شما توضیح دهند. وقت گذاشتن و صبور بودن با آنها برای پاسخ دادن، رویکرد درستی است.
مهارتهای تجسمبخشی ـ تصویرسازی ذهنی
تصاویر ذهنی یا نقاشیهایی از مفاهیم ایجاد کنید. ابزارهای یادگاری و کلمات اختصاری به ادغام اطلاعاتی که فرزند شما در تلاش برای یادگیری است کمک میکند. از برجسته کنندهها، یادداشتهای چسبی و خودکارهای رنگارنگ برای لذت بردن از تجربه استفاده کنید. یادداشت برداری و خط کشی بر مفاهیم کلیدی در کتاب درسی را تشویق کنید تا بعداً آن را بازبینی کنید.
تکه تکه کردن اطلاعات
یک فصل از کتاب را به تکههای کوچکتر و سازمان یافته تقسیم کنید. از سازماندهندههای گرافیکی و نقشههای ذهنی برای ارائه اطلاعات منسجم استفاده کنید. این امر یادگیری فعال را ترویج میکند و اغلب باعث به خاطر سپردن مفاهیم و آموزهها میشود.
روشی روتین مستقر کنید
تکرار و روال به حفظ بهتر اطلاعات کمک میکند. برنامههای منظم مطالعه و تمرینهای روزانه یادگیری را در کودکان تقویت میکند. بر جوانب و نکات سلامتی کودک خود ازجمله کاهش زمان استفاده از صفحه نمایش و ترویج عادات سالم در کودکان تمرکز کنید. اطمینان حاصل کنید که کودکان خوب غذا میخورند، ورزش میکنند و به اندازه کافی میخوابند تا عملکرد مغز و بهبود جسمانی را ارتقاء ببخشد.
ارتباطات واقعی
یادگیری را به موقعیتهای واقعی مرتبط کنید. از عملکرد روزمره اشیاء اطراف خانه و قوانین علمی کهحاکم بر آنها برای فرزندتان مثال بزنید. سفرهای میدانی و پروژههای عملی میتوانند درک کودک و میزان به خاطر سپاری مطالب را به شکلی محسوس افزایش دهند. از تقویم یا یادداشتهای روزانه برای پیگیری تاریخها و کارهای مهم استفاده کنید و آنها را در مکانهای برجسته خانه قرار دهید.
امتیاز از ضرورت تسهیل سرمایهگذاری در توسعه پتروپالایشگاهها گزارش میدهد؛
کاهش زمان رسیدن به تعادل اقتصادی
5 آزادی تهمت و رشوه در فوتبال؟
1 تیتر اخبار
حساب «دارو» را از بیمارستانها جدا کنید
زنگ خطر کمبودهای دارویی در ماههای آتی
2
صحبتهای باقری در آستانه بازی با السد؛
ذهنیت قهرمانی در پرسپولیس جا افتاده است
3
تیتر اخبار
جامعه شناس دینی در گفت و گو با امتیاز:
برداشت صحیح از مفهوم دینی غیرت جای خود را به تعصب کورکورانه داد
1
رئیس پلیس راهور فراجا خبر داد:
حذف کامل کروکیهای کاغذی تصادفات
2
رشد اقتصادی ۸درصدی با توسعه اقتصاد دریامحور محقق میشود
5
سیروس همتی به سراغ بزرگترین سرقت بانک رفت؛ بلاتکلیفی «تمساح»!
8
گپ و گفت
جامعه شناس دینی در گفت و گو با امتیاز:
برداشت صحیح از مفهوم دینی غیرت جای خود را به تعصب کورکورانه داد
یک جامعه شناس دینی در گفت و گو با امتیاز با بیان اینکه غیرت مردانهای که در بحث دینی مطرح است، سبب دوام و قوام زندگی میشود تصریح کرد: غیرت دینی مردان ناشی از محبت است نه تعصب؛ بهاصطلاح عامیانه اینکه وجود مرد برای خانواده خود بهگونهای باشد که آب در دل همسرش تکان نخورد.
علیرضا قبادی ادامه داد: در خانواده قانون عمل و عکسالعمل مطرح میشود وقتی مرد آن جنبه حمایتی را از زن داشته باشد متقابلاً زن هم حمایت و محبت خود را به همسر و فرزندانش منتقل میکند.
این جامعه شناس دینی افزود: متأسفانه با برداشت غلط از تعریف غیرت دینی جنبه ناموسی آن را پررنگ کردیم و قیومیت را به سمت کنترلگری جنسی منحرف کردیم که منجر به برداشت تک بعدی از غیرت شد. به تعبیر دیگر برداشت صحیح از مفهوم دینی غیرت جای خود را به تعصب کورکورانه داد.
علیرضا قبادی در ادامه این گفت و گو ضمن انتقاد از تعبیر غیرت عنوان کرد: تفسیر شخصی از غیرت به نگاه مردسالارانه در جامعه بازمیگردد لذا این تعبیر و تفسیر شخصی از مفهوم غیرت سوگیری به سمت تائید واژه مردسالاری در جامعه پیداکرده است. درحالیکه غیرت یک واژه بسیار گستردهتر از تعصب جنسی محسوب میشود.
این جامعه شناس دینی در پایان گفت و گو با امتیاز اظهار کرد: انسان زمانی که فردی را دوست دارد میخواهد بر روی او مالکیت داشته باشد. این امر باید یک حد تعادلی داشته باشد لذا افراط و تفریط همیشه در مبین اسلام مضموم است. در مکتب اسلام زن و مرد را در عین اینکه از یک روح واحد میداند دو جنس مکمل یکدیگر و کمککننده به کمال رسیدن یکدیگر نیز تلقی میکند و میدانیم و تساوی به معنی لغوی این دو جنس را قبول ندارد.
اتوبوسهای برقی در گمرک به نام شرکت واردکننده است
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه اتوبوس ها آمده و در گمرک است،گفت: اتوبوسهای مذکور به نام شهرداری تهران نیست، بلکه به نام شرکتی خریداری شده است و به نام آن شرکت هم وارد شده است.
مهدی چمران در دویست و هفتاد و دومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به موضوع مطرح شده از سوی کاشانی، خزانه دار شورا مبنی بر اینکه گمرک علیه شورای شهر تهران (سخنگوی شورا) بیانیه داده که اتوبوس های برقی شهرداری پایتخت در گمرک نیست، اظهار کرد: موضوع را از معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران جویا شدم و ایشان گفت؛ اتوبوس ها آمده و در گمرک است. تعداد آنها را هم گفت که اکنون عدد دقیق آن در خاطرم نیست.
رییس شورای شهر تهران ادامه داد: علت اینکه گمرک اعلام کرده این اتوبوس ها در آنجا نیست، این است که اتوبوس های مذکور به نام شهرداری تهران نیست بلکه بنا بر ضروریات به نام شرکتی خریداری شده است و به نام آن شرکت هم وارد شده است.
چمران تاکید کرد: معاون شهردار تهران اعلام کرد موضوع را به گمرک هم اطلاع داده اند و آنها هم متوجه مطلب شده اند.
وی با اظهار تعجب از اینکه چرا عده ای دوست ندارند اتوبوس وارد ناوگان اتوبوسرانی پایتخت شود، گفت: گویا دلشان برای مردمی که در صف اتووس آزار می بینند نمی سوزد.
آزادی تهمت و رشوه در فوتبال ؟
با آرای اخیر کمیته انضباطی فدراسیون ظاهرا، تهمت، توهین، رشوهدادن، رشوهگرفتن و هر نوع تخلف دیگر در فوتبال ایران آزاد شده است.
به گزارش تسنیم، در ادامه احکام عجیب و منحصر به فرد در فوتبال ایران، این بار کمیته انضباطی هنرنمایی دیگری از خود نشان داد و علیرضا بیرانوند را بهدلیل اظهاراتش یک جلسه آن هم بهصورت مشروط (معلقشدن بهشرط عذرخواهی) محروم کرد.
اولین سؤال این است؛ مگر بیرانوند چهچیزی گفته است که این جریمه برای او در نظر گرفته شده است؟ بهتر است مروری به حرفهای دروازهبان تیم ملی در پایان دیدار تراکتور ـ فولاد بیندازیم. او درباره جریمه 20میلیاردتومانی که کمیته وضعیت فدراسیون فوتبال برای او بابت فسخ قرارداد با پرسپولیس در نظر گرفته بود، گفته بود: «نهتنها این 20 میلیارد تومان را نمیدهم، بلکه آن 5 میلیارد تومانی که بابت اضافه کردن الحاقیه قراردادم هیئت مدیره باشگاهشان (پرسپولیس) بهعنوان شیرینی از من گرفتند، پس میگیرم! اگر مدیران پرسپولیس زیاد در این مورد صحبت کنند، ویدیوی پرداخت مبلغ یادشده به آنها را نیز منتشر خواهم کرد.»
منظور بیرانوند از شیرینی همان رشوه است، یعنی سنگربان شماره یک تیم ملی مدعی شده است که برای امضای الحاقیه رشوه داده است، موضوع از دو حالت خارج نیست؛ یا بیرانوند این کار را کرده که عملاً مرتکب جرم شده یا اینکه رشوه نداده و اتهام زده است که این هم مجازات خاص خودش را دارد، هر چه هست اینکه کمیته انضباطی او را دو میلیارد تومان و یک جلسه محرومیت (تعلیقی بهشرط عذرخواهی) محروم کرده است، هیچ تناسبی با اتفاق رخداده ندارد.
قانون انضباطی دراینباره بهصراحت اعلام کرده است رشوهدهنده و رشوهگیرنده حداقل 12 ماه محروم میشوند، حال اگر برای کمیته انضباطی اثبات شده است او رشوه داده است چرا چنین حکمی صادر شده و اگر ثابت نشده و اتهام زده است، آیا واقعاً یک جلسه محرومیت کفایت میکند؟ آیا کمیته انضباطی بهجز پُر شدن خزانه فدراسیون فوتبال به جنبههای دیگر حکمهای صادره توجه میکند؟ با چنین احکامی عملاً راه تخلفات باز میشود و هماکنون میتوان گفت که با آرای اخیر فدراسیون چه در مورد بیرانوند، چه درباره محمود فکری و چه موارد دیگر؛ تهمت، افترا، توهین و رشوه در فوتبال ایران آزاد شده است. پیشتر نیز در گزارشی اشاره کرده بودیم که رکن قضایی فدراسیون (شامل کمیتههای انضباطی، اخلاق و استیناف) با آرای خود یک پیام را صادر میکنند؛ «با خیال راحت تخلف کنید؛ کاری با شما نداریم»! گذشت زمان این موضوع را ثابت میکند اما این پایان کار نیست؛ شعبدهبازیهای رکن قضایی فدراسیون همچنان ادامه خواهد داشت.
یادداشت
سواد بازیهای دیجیتال؛ یک مهارت ضروری در عصر دیجیتال
️ فرزانه شریفی استادیار گروه ارتباطات دانشگاه سوره
با گسترش فناوریهای جدید ارتباطی و اطلاعاتی، سواد رسانهای وارد عرصههای جدی تری شده است. رسانههای جدیدتر مانند بازیهای دیجیتال، نسبت به رسانههای دیگر، پیچیدگی بیشتر و در نتیجه سواد منحصر به خود را دارند. برخورداری از دیدگاه و رویکردی انتقادی در کاربرد رسانههایی مانند بازی، اهمیت پرداختن به این موضوع را از دیدگاه جامعه شناختی و ارتباطی دو چندان میکند.
بازیهای دیجیتال رسانه پویایی هستند که تا زمانی که از دید بازیکن، واقعی فرض نشوند، «در قدرت» باقی میمانند. بازیکن در حین بازی درگیر تحلیلهای شناختی است که منجر به خوانشهای چندمعنایی از آن میشود. سواد بازیهای دیجیتال به این استدلال میپردازد که نباید تصور کنیم بازیها تنها یک نوع تجربه و معنا را ارائه میدهند و فقط یک نوع تعامل را تقویت میکنند. سواد بازیهای دیجیتال به توانایی درک، تحلیل، خلق و مشارکت در بازیهای دیجیتال اشاره دارد. این سواد شامل طیف گستردهای از مهارتها از جمله درک مکانیک بازی، طراحی بازی، فرهنگ بازی، تفکر انتقادی و خلاقیت میشود.
اهمیت سواد بازیهای دیجیتال
در دنیای امروز که بازیهای دیجیتال به بخشی جداییناپذیر از زندگی ما تبدیل شدهاند، سواد بازیهای دیجیتال اهمیت بیشتری پیدا میکند. این سواد نه تنها به ما کمک میکند تا از بازیها لذت بیشتری ببریم، بلکه مهارتهای ارزشمندی مانند حل مسئله، تفکر انتقادی، همکاری و خلاقیت را نیز تقویت میکند. آنچه در حوزه خودآگاهی و داشتن تفکر انتقادی در تعامل با بازیهای دیجیتال به کاربر کمک میکنند میتوان به داشتن دانش در حوزه بازیها، دنیای پیرامون بازی، من (کاربر) به عنوان بازیکن، یادگیری در طول بازی و آشنایی با نظام رده بندی سنی (اسرا) اشاره کرد.
تعریف سواد بازیهای دیجیتال
در طول بیست سال گذشته، تلاشهای زیادی برای گسترش مفهوم سواد فراتر از کاربرد اصلی آن به رسانههای نوشتاری صورت گرفته است. تا سال ۱۹۸۶، یکی از محققان برجسته بریتانیایی در این زمینه، مارگارت اسپنسر، مفهوم «سوادهای نوظهور» را در توصیف بازیهای رسانهای کودکان خردسال معرفی کرد. طرفداران مطالعات جدید سوادآموزی مفهوم چند سوادی را توسعه دادهاند که هم به تنوع اجتماعی اشکال معاصر سواد اشاره میکنند و هم به این واقعیت که رسانههای ارتباطی جدید مستلزم اشکال جدیدی از شایستگی فرهنگی و ارتباطی هستند.
مفهوم سواد بازی همچنین نشان میدهد که چیز خاصی در مورد این رسانه وجود دارد که آن را از سایرین متمایز میکند - اینکه ما به طور مثبت به سواد بازی بهعنوان متمایز از سواد چاپی یا تلویزیونی یا حتی مفهومی گستردهتر مانند سواد رسانهای نیاز داریم. بنابراین، دنبال کردن این قیاس، ما را ملزم میکند تا به سؤالات دشواری در مورد اینکه چگونه ویژگیهای بازیها را بهعنوان یک شکل فرهنگی تعریف میکنیم، در مورد اینکه چگونه آنها را از رسانههای دیگر متمایز میکنیم، در مورد اینکه چگونه معنا و لذت را ایجاد میکنند (یا ممکن میسازند) و کاربران چگونه تعریف میکنیم، بپردازیم. (بازیکنان) آنها را معنا میکنند و در مورد آنها یاد میگیرند.
اجزای سواد بازیهای دیجیتال
اجزای سواد بازیهای دیجیتال شامل درک مکانیک بازی (شناخت قوانین، اهداف و استراتژیهای مختلف بازیها). طراحی بازی (آگاهی از چگونگی ساخت بازیها، از جمله طراحی مراحل، توسعه شخصیتها و داستانسرایی)، فرهنگ بازی (درک جنبههای اجتماعی و فرهنگی بازیها، مانند جوامع آنلاین، ورزشهای الکترونیکی و روندهای مرتبط با بازی)، تفکر انتقادی (تحلیل بازیها برای پیامها، مضامین و ارزشهای نهفته در آنها)، خلاقیت (استفاده از بازیها به عنوان پلتفرمی برای بیان خود و ایجاد محتوای جدید) است.
سواد بازیهای دیجیتال و آموزش
سواد بازیهای دیجیتال میتواند نقش مهمی در آموزش و پرورش ایفا کند. بازیها میتوانند به عنوان ابزارهای آموزشی جذاب و تعاملی استفاده شوند که به دانشآموزان کمک میکنند تا مفاهیم پیچیده را به روشی سرگرمکننده بیاموزند. همچنین، بازیها میتوانند مهارتهای اجتماعی و همکاری را تقویت کنند و به دانشآموزان کمک کنند تا در دنیای دیجیتال به شهروندانی مسئول تبدیل شوند.
در نهایت، سواد بازیهای دیجیتال یک مهارت ضروری برای زندگی در عصر دیجیتال است. با توسعه این سواد، میتوانیم از پتانسیل کامل بازیهای دیجیتال برای آموزش، سرگرمی و رشد شخصی استفاده کنیم.
جنبههای مهمی که از نظر کارکردی سواد بازی را تحتالشعاع قرار داده است که میتوان به تأثیر بازیهای دیجیتال بر کودکان و نوجوانان، سواد بازیهای دیجیتال و بازار کار، چالشهای اخلاقی در صنعت بازیهای دیجیتال، بازیهای دیجیتال و آموزش و سواد بازی برای والدین و مربیان اشاره کرد.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24301/48833/145042
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24301/48833/145043
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24301/48833/145044
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24301/48833/145045
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24301/48833/145046
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24301/48833/145047
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24301/48833/145048
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24301/48833/145049
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24301/48833/145050
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24301/48833/145051
|

عناوین این صفحه
- سیاستهای ارزی همسو با توسعه تجارت نیست
- سرمقاله
- کاهش زمان رسیدن به تعادل اقتصادی
- آزادی تهمت و رشوه در فوتبال؟
- تیتر اخبار
- تیتر اخبار
- گپ و گفت
- اتوبوسهای برقی در گمرک به نام شرکت واردکننده است
- آزادی تهمت و رشوه در فوتبال ؟
- یادداشت