|
۱۵۰ تاکسی برقی در راه تهران؛
افزایش وام نوسازی تاکسی به ۳۰۰ میلیون تومان
2 امتیاز در مورد 450 تعاونی مرزنشین با عضویت 2 میلیون نفر در 17 استان کشور گزارش میدهد؛
راه صعب العبور تأمین معیشت مرزنشینان
5 ادعای تاج درباره (VAR)؛
دستگاههای چینی وارد شود، لیگ یک و دو را هم با کمکداور ویدئویی برگزار میکنیم!
3 تیتر اخبار
بانک مرکزی اعلام کرد:
تأمین ارز واردات به ۴۲ میلیارد دلار رسید
4
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی:
لزوم افزایش راندمان نیروگاهها
5
تیتر اخبار
متخصص روانشناسی در گفت و گو با امتیاز مطرح کرد؛
لزوم آموزش مهارتهای حل مسئله و جرئت مندی به فرزندان
1
وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد
تمدید طرح جهش تولید در دیمزارها برای ۵ سال آینده
4
در انتظار جلسه سرنوشتساز؛
استعفای ربیعی پذیرفته میشود؟
3
محمد فیلی:
سینمای کودک را باید از نوجوان جدا کرد
8
سرمقاله
فرهنگ عمومی در معرض ارزیابی نسلهای جدید است
قدسیه عظیمی
فرهنگ در مفهوم کلی حوزه گستردهای از رفتارهای اجتماعی، اعتقادات، هنر و آداب و رسوم و هنجارها و ارزشها را در برمیگیرد و در حوزه عمومی عناصری از فرهنگ که همهگیری داشته و مردم جامعه در چگونگی آن نقش دارند را شامل میشود که در سبکهای رفتار عمومی افراد جامعه، آداب و رسوم و زبان آن ریشه داشته و تمام ابعاد زندگی مردم را در برمیگیرد.
ویژگی جالب فرهنگ این است که با دارابودن کلیت برای یک کشور میتواند در هر منطقه از کشور متفاوت از منطقه دیگر باشد و با آموزش به نسلهای بعدی منتقل میشود. فرهنگ عمومی در بین افراد جامعه رواج دارد و و مورد قبول شهروندان جامعه است که در گروههای سنی مختلف و بر اساس دهههای مختلف با وجود هنجارها و احساسات و رویدادهای گوناگون گاهی با تغییراتی همراه است اما در کلیت آن دارای وجه عمومی است.
فرهنگ عمومی در کنار فرهنگ رسمی در تمامی حوزههای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، ورزشی، سیاسی و... حضور دارد و نمیتوان آنرا به حوزهای خاص یا شخصی محدود کرد. آشنایی با فرهنگ عمومی و الزام به اجرای آن امری ضروری و لازم برای جامعه است برای اینکه ارزشها و آداب و رسوم و شیوههای زندگی دارای اهمیت است و باید از نسلی به نسل دیگر منتقل شود و از طرفی با تامل و توجه به این امر که فرهنگ همزمان با ادوار مختلف حرکت رو به جلو دارد و در دورانهای مختلف تا حدودی تحت تاثیر اتفاقات و رویدادهای پیش آمده است و همواره در معرض ارزیابی نسلهای جدید و بعدی است، نیاز به اصلاح آن ضروری است.
در راستای اجرای این مهم و با توجه به این نکته که فرهنگ در جریان تحول و تکامل جامعه نقش قدرتمندی ایفا میکند باید بر نقش مردم به عنوان شهروندان و مجری فرهنگ عمومی تاکید کرد و از طرفی تغییر در باورها و دیدگاههای مردم و مسئولان به اصلاح امری فرهنگی باید صورت گیرد تا اصلاح فرهنگ عمومی به شکلی منظم با درنظر گرفتن باورها و ارزشهای ملی و اسلامی تدریجی و همگانی در جامعه شکل گیرد.
در ترویج فرهنگ عمومی در جامعه ادارات و دستگاههای متولی امر متنوعی دخیل هستند که با همافزایی و مشارکت و نیازسنجی فرهنگ در جامعه میتوانند در کیفیت رفتارهای اجتماعی در تمامی حوزههای مربوط به جامعه و شهروندان نقش اثرگذار داشته باشند. از جمله نهادهای مرتبط با حوزه فرهنگ استانداری، فرمانداری، ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، ادارهکل آموزش و پرورش، ادارهکل ورزش و جوانان، سازمان تبلیغات اسلامی، نماینده ولیفقیه در استان و ائمه جمعه در شهرستانها، دانشگاههای دولتی و آزاد و مطبوعات و رسانههای دیداری و شنیداری در ترویج، فرهنگسازی و اصلاح فرهنگ عمومی در جامعه موثر هستند.
در بررسی فرهنگ عمومی که حوزه گستردهای از رفتارهای اجتماعی شهروندان در یک جامعه را شامل میشود مسائل مختلفی از فرهنگ ترافیکی، احترام به حقوق عابران پیاده و سواره، تکریم سالمندان، توجه به توانیابان، مسائل مربوط به گروههای کودک و نوجوان و جوانان، بانوان، مسائل شهری و... مورد دقت و توجه متولیان امر قرار میگیرد تا با بررسی و نیازسنجی مطابق با تغییرات محسوس و نامحسوس ایجاد شده در فرهنگ طرحها و برنامههای مناسب را ارائه دهند تا با نهادینهسازی فرهنگ عمومی و اجرای مناسب آن جامعهای بانشاط و سالم داشته باشیم.
گپ و گفت
متخصص روانشناسی در گفت و گو با امتیاز مطرح کرد؛
لزوم آموزش مهارتهای حل مسئله و جرئت مندی به فرزندان
یک متخصص روانشناسی در گفت و گو با امتیاز عنوان کرد: کودک برای غذا خوردن و گریه کردن و خوابیدن نیاز به آموزش ندارد و این توانایی در ژن او قرار داده شده است اما مهارت گفتوگو، جرئت مندی، تفکر نقاد، حل مسئله در ژن والدین یا فرزندانشان به صورت پیش فرض نهاده نشده است بنابراین برای آنکه فرزندان تصمیمات و انتخابهای صحیح داشته باشند لازم است این مهارتها را بیاموزند.
وی در ادامه این گفت وگو افزود: اگر والدین قبلاً این مهارت ها را آموخته باشند فرزندانشان از طریق مشاهده و تعامل با والدین از آن ها میآموزند اما اگر والدین نیاموخته باشند فرزندانشان برای آموختن این مهارتها باید آموزش ببینند.
این متخصص روانشناسی ادامه داد: اگر والدین و فرزندانشان آموزش نبینند مجبور هستند با تکیه بر آزمون و خطا و تجارب دیگران تصمیم بگیرند و انتخاب کنند. توجه داشته باشیم شنیدن تجارب دیگران به والدین کمک میکند به شرطی که تفاوتهای فردی، زمانی و مکانی در نظر گرفته شوند.
مژگان هوشیار تصریح کرد: معمولاً والدین برای تربیت فرزندان یا از روش والدینشان و یا عکس آنها استفاده میکنند اما باید بدانند عکس یک رفتار، اصلاح رفتار ناکارآمد نیست. بین دو پیوستار افراط و تفریط بسیار راهکار و رفتار وجود دارد که باید بنا به موقعیتی که در آن هستیم و احترام به تفاوتهای فردی انتخاب شود.
این متخصص روانشناسی در پایان گفت و گو با امتیاز عنوان کرد: والدین باید آموزش این مهارتها را در اولویت خود قرار دهند زیرا آموزشهای دیگر بدون آموزش مهارتهای زندگی نمیتواند به بهرهوری برسد. تمامی مهارتها و تواناییها در بستر سالم درونی به بهرهوری میرسند. والدین برای سرزنده و بالنده بودن فرزندان بستر درونی آنها را با آموزش اصولی مهارتهای زندگی آمادهسازی کنند.
وعده خوش وزیر بهداشت برای رزیدنتهایی که صاحب فرزند شوند
وزیر بهداشت گفت: رزیدنتهایی که بیش از دو فرزند دارند و هنوز طرح خود را نرفتهاند دیگر نیاز به گذراندن طرح ندارند و رزیدنتهایی که باردار هستند یا یک فرزند دارند، طرحشان دو سال عقب میافتد. محمدرضا ظفرقندی در دومین جلسه ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: بحث جمعیت نه یک تکلیف بلکه وظیفهای است که باید به نتیجه منجر شود. اگر اولویت همه ما جمعیت باشد زودتر از آنچه تصور میشود به نتایج خوبی می رسیم. وزیر بهداشت تقویت ساختار نظام شبکه بهداشت و درمان کشور برای جوانی جمعیت را ضروری دانست و گفت: نظام شبکه میتواند نقش مهمی در تحقق سیاستهای جمعیتی کشور داشته باشد و منابع جوانی جمعیت میتواند در این ساختار، صرف شود تا با تعریف مشوقهای مناسب برای نیروهای انسانی، شاهد بهبود یافتن مسیر رشد جمعیت باشیم. ظفرقندی با اشاره به لزوم فراهم کردن تسهیلات فرزندآوری در کشور، گفت: یکی از معضلات ما، وضعیت معیشتی پزشکان جوان و دستیاران است که حقوق آنها برای زندگی مجردی هم کفاف نمیدهد که سعی کردیم در این مدت حقوق و پرداختی آنها را اصلاح کنیم. وی از مطرح شدن چند پیشنهاد مرتبط با جوانی جمعیت از سوی وزارت بهداشت خبر داد و گفت: برخی نیروها در دوره تحصیلی یا رزیدنتی ازدواج کرده و بچه دار هم میشوند و یکی از پیشنهادات ما بر اساس اختیارات وزارت بهداشت این است که پزشکانی که ازدواج میکنند و دارای دو فرزند یا بیشتر هستند، دوره طرح را در محل زندگی شان سپری کنند و یا اگر باردار هستند و یک فرزند دارند، دو سال طرح تعهد آنها را به تاخیر بیاندازیم. پرداخت سهم ارزی داروخانهها و یارانه شیر خشک توسط سازمان هدفمندی
معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان غذا و دارو، از پرداخت یارانه مرداد ماه شیر خشک و سهم ارزی ناشی از بدهیهای مرداد ماه داروخانههای سرپایی بیمه سلامت توسط سازمان هدفمندی خبر داد.
دکتر فرشته میرزازاده، اعلام کرد: یارانه شیر خشک مربوط به مرداد ماه و سهم ارزی بدهیهای داروخانههای سرپایی ناشی از مرداد ماه توسط سازمان هدفمندی پرداخت شده است.
وی گفت: بهزودی نیز سهم بخش بستری و یارانه ارزی خدمات سلامت به بیمارستانهای دولتی پرداخت خواهد شد.
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، او ضمن ابراز امیدواری نسبت به تأثیر این پرداختها در کاهش مشکلات دانشگاههای علوم پزشکی، تأکید کرد: مسئولین و دستاندرکاران از جمله بیمارستانها و دانشگاههای علوم پزشکی باید اسناد طرح دارویار را بهموقع به بیمهها ارسال کنند تا آنها نیز مستندات را به سازمان هدفمندی ارسال کنند.
وی افزود: این هماهنگیها میتواند تا حدی مشکل نقدینگی دانشگاههای علوم پزشکی و بهخصوص بدهیهای بزرگ به شرکتهای پخش دارویی را حل کند.
۹۵ درصد ابلاغهای قضایی به صورت الکترونیک صادر میشود
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: ۹۵ درصد ابلاغهای قضایی به صورت الکترونیک صادر میشود.
محمد کاظمیفرد با اشاره به دستورات و فرامین رهبر انقلاب خطاب به قوه قضائیه در راستای گسترش فناوریهای نوین و تضمین دستیابی آسان و رایگان مردم به خدمات قضائی، اظهار کرد: یکی از سیاستهای قوه قضائیه طی دوره اخیر، توسعه خودکاربریها و انجام امور توسط خود مردم است؛ تلاش ما در مقوله خودکاربریهای قضائی بر این است که خدمات را به صورت غیرحضوری، آسان و ارزان به مردم ارائه دهیم تا شاهد کاهش مراجعات به مراکز و مراجع قضائی و همچنین کاهش اطاله روند دادرسیها باشیم. وی افزود: هم اکنون شرایط و بستر به گونهای فراهم است که مراجعین حرفهای به مراکز و مراجع قضائی نظیر وکلا، کارشناسان و نمایندگان حقوقی دستگاهها میتوانند تمامی امور و کارهایی را که با دستگاه قضائی دارند، به صورت غیرحضوری انجام دهند؛ به عنوان نمونه در حال حاضر، وکلا ۴۰ درصد لوایح خود را به صورت خود کاربری و بدون مراجعه حضوری، به مراکز و مراجع قضائی ارسال میکنند؛ همچنین امروز افرادی که به کلانتریها مراجعه میکنند، در همانجا برایشان شکواییه تنظیم شده و به صورت برخط برای مرجع قضائی ارسال میشود. رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در ادامه گفت: در دوره تحول و تعالی قوه قضائیه، مردم در هر نقطه جغرافیایی و در هر ساعت از شبانهروز میتوانند از طریق پنجره واحد خدمات الکترونیک قضائی، به صورت برخط و غیرحضوری به ۳۰ خدمت دسترسی پیدا کنند.
یادداشت
به کدامین گناه؟؟..
️ ناصر تبریزی
بار دیگر فاجعه باور نکردنی در سیستم فشل واردات فرآورده های دارویی در ایران، رخ داده است. هنوز داستان داداخواهی بیماران تالاسمی که قربانی واردات آلوده خونی شده بودند ادامه دارد...
چگونه ممکن است که باز هم اتفاقی از این دست بار دیگر رخ دهد.خاطرم هست زمانی که سازمان انتقال خون ایران متهم به کوتاهی در واردات فرآورده های خونی آلوده به کشور شده بود، مقاومت بسیاری برای لاپوشانی این اتفاق صورت می گرفت، بدیهی است، در سایه انتشار دامنه دار و وسیع آن توسط رسانه ها، مسئولین وادار به قبول مسئولیت و جوابگویی شدند....
« خبرگزاری مهر، روز گذشته به نقل از سلمان اسحاقی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مدعی شد که ۷۰ بیمار دیالیزی به دلیل مصرف محلول آلوده به آلومینیوم فوت کردند....به گفته وی، کمیسیون بهداشت و درمان مجلس سال جاری در جریان فوت ۵۰ بیمار دیالیزی به دلیل استفاده از داروی بیکیفیت که بعداً گفته شد احتمال دارد به عنصر آلومینیوم آلوده شده باشد قرار گرفت و با برگزاری نشستی با مسئولان مربوطه این موضوع را بررسی و مشخص شد یکی از شرکتها در این رابطه قصور داشته است...»
آنطور که سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس روایت میکند، در وهله اول گفته شد ۱۰ تا ۱۲ بیمار دیالیزی در شهرهای مشهد و اصفهان به دلیل استفاده از محلول و با علائم مغزی، عفونتی، تشنجی و کما جان خود را از دست دادند و پس از مدتی آمار فوتیها به ۵۰ نفر رسید و تاکنون ۷۰ نفر جان خود را از دست دادند.....
نکته شگفت انگیز اینجاست؛ علیرغم اینکه بوضوح اعلام شده شرکت ثامن متعلق به بنیادبهره وری موقوفات آستان قدس رضوی مسئول ساخت و توزیع داروهای آلوده بوده که منجر به مرگ 70 نفر در جریان دیالیز شده اند، هنوز تلاش ها برای عادی سازی این فاجعه در جریان است!
حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو در این خصوص گفته: «....شرکت ثامن داروهای دیالیزی را تولید میکند. آنطور که بررسیها نشان میدهد خرداد پارسال، در داروهای دیالیزی این شرکت ظاهراً درصد کمی آلومینیوم وجود داشته است که بررسیهای ما نشان داد این داروها عوارض داشتهاند...»(مشرق نیوز)
به عبارتی دیگر 17 ماه ضمن روشن شدن ایرادات اساسی دارو های دیالیزی، در دو شهر اصفهان و مشهد تلفات رخ داده است، اما در کمال خونسردی نه تنها دارو های آلوده جمع آوری نشده بلکه با مسکوت نگه داشتن این اتفاق، توزیع داروها ادامه داشته و به قربانیان بیماران دیالیزی اضافه شده است....
در این راستا، محمدی ادامه می دهد«.... داروها برای تولید از یک مواد اولیهای تشکیل میشوند که این مواد اولیه استانداردهایی دارد و بر اساس آن شاخصها را تعیین میکنند که مثلاً میزان آلومینیوم نباید بیشتر از حد مجاز باشد و اگر رعایت نکنند ریجکت میشوند. همیشه آزمایشگاهها یک حد مجازی را در نظر دارند و طبق آن، داروها بررسی میشوند مگر اینکه داروهای تزریقی باشند، که حد مجازش صفر است و باید استریل شوند.....»
به توضیحات توجیهی رئیس سازمان غذا و دارو دقت بفرمایید:
«....این نخستینبار است که چنین مشکلی مشاهده میشود. با بررسی مواد خریداریشده، معلوم شد که از دو منبع این مشکل ایجاد شده است .....شرکت ثامن همیشه این سرمها را تولید میکرد و در گذشته مشکلی وجود نداشت و این نخستینبار است که چنین مشکلی مشاهده میشود. .....بررسیهای شرکت ثامن نشان داد که از دیماه سال گذشته دو منبع وجود داشته که ناخالصی بالایی داشتهاند و باعث غلظت بالای آلومینیوم در سرمهای صفاقی شده و عوارض آن هم با آلودگی مورد اشاره انطباق داشت......»
البته این اظهرات که مثلا در مقام پی گیری فاجعه گفته می شود، در همین جا تمام نمی شود و نکته جالب در زمانی اتفاق می افتد که سازمان غذا و دارو به نقل از شرکت ثامن اعلام می کند،. دلیل وقوع این اتفاق، نبود کنترل کیفی روی محصولات بوده است.!!!
تصور کنید شرکت ثامن داروی حیاتی برای کسانی که در مرز مرگ و زندگی قرار داشته و هست و نیست خود را در این مسیر برای ادامه زندگی از دست می دهند در عین حال هزینه های سرسام آور، کمر خود و خانواده هایشان را خورد کرده است...مجبورند که جان گران بهای خود را به دست شرکتی بسپارند که هیچ فرآیندی در کنترل کیفیت داروهای تولیدی خود ندارد.
به قول قرآن کریم (سوره تکویر آیه 9)
به کدامین گناه کشته می شوند؟ (به قتل می رسند؟)
- چه کسانی در این کشور می توانند با جان مردم این گونه بازی کنند؟؟
- چه کسانی مجوز این گونه فعالیت حیاتی را به شرکت ها می دهند؟؟
- چرا ناظر موثری بر تولید دارو های حیاتی وجود ندارد؟؟
- و اگر دارد، چرا مشخصات کسانی که در قبال این گونه فجایع در کشور مسئول هستند، صریح و به دور از هرگونه مصلحتی اعلام نمی شود؟
- چرا نام و مشخصات کسانی را که مسئول مستقیم کنترل کیفی این داروها بوده اند، به مردم اعلام نمی شود؟
شرکت ثامن فقط یک هویت حقوقی و مجازی است، همانطوری که واحد کنترل کیفیت یک واحد حقوقی است... اما مسئولیت این اتفاق مستقیم به کسانی بر می گردد که یک یا چند فرد حقیقی هستند که بطور قطع دستکم در بارگاه الهی جوابگو خواهند بود...
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24312/48915/145619
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24312/48915/145620
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24312/48915/145621
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24312/48915/145622
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24312/48915/145623
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24312/48915/145624
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24312/48915/145625
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24312/48915/145626
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24312/48915/145627
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24312/48915/145628
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24312/48915/145629
|
- افزایش وام نوسازی تاکسی به ۳۰۰ میلیون تومان
- راه صعب العبور تأمین معیشت مرزنشینان
- دستگاههای چینی وارد شود، لیگ یک و دو را هم با کمکداور ویدئویی برگزار میکنیم!
- تیتر اخبار
- تیتر اخبار
- سرمقاله
- گپ و گفت
- وعده خوش وزیر بهداشت برای رزیدنتهایی که صاحب فرزند شوند
- پرداخت سهم ارزی داروخانهها و یارانه شیر خشک توسط سازمان هدفمندی
- ۹۵ درصد ابلاغهای قضایی به صورت الکترونیک صادر میشود
- یادداشت