|
رئیس کل بانک مرکزی:
حلقههای وابستگی اقتصادی ایران به آمریکا و اروپا محدود است
4 امتیاز در مورد مزایای طرح نشان دار کردن مالیات گزارش میدهد؛
حکمرانی مستقیم مردم در محرومیت زدایی
5 معاون وزیر دادگستری خبر داد:
استخدام زبالهگردها در شهرداری تهران
2 تیتر اخبار
طرح جدید ترافیک پایتخت در راه شورای ترافیک؛
معابر ترافیکی به محدوده طرح اضافه میشود
2
موسیمانه بعد از اولین برد با استقلال؛
نگاه ما باید شبیه به بارسلونا باشد
3
سرمقاله
قدردان پرستاران باشیم
سعیدمنتظرالمهدی
معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا
در کشورعزیزمان ایران، روز ولادت دخت گرامی امیرالمومنین (ع)، به درستی « روز پرستار» نام گرفته است تا فرصت و بهانهای باشد برای یادآوریِ خدمات بی بدیل پرستاران عزیز کشور به جامعه و تجلیل از خودگذشتگی و تلاش شبانه روزی این قشر مهربان و مورد تکریم و احترامِ همگان .
من به نمایندگی از جامعه بزرگ انتظامی کشور ضمن تبریک این روز مبارک به جامعه پرستاران،در این مجال، فرصت را غنیمت می شمارم تا چند نکته کوتاه را یادآور شوم:
1.پرستاران در همه جای دنیا به ویژه در کشور ما با انبوهی ویژگی و خصیصه ممتاز شناخته می شوند که از آن میان سه ویژگیِ شفقت ، صبوری و روحیه ایثار ، برجسته تر از سایر ویژگیها به نظر میرسند. فی الواقع این سه ویژگی در کنار دانش و مهارت حرفه ای است که پرستاران را به انسان های «شفابخش» تبدیل کرده است؛ آنان به سبب این ویژگیهای پسندیده ، رنج بیمار را فرو میکاهند و فرایند درمان و بهبودی را تسهیل و تسریع مینمایند.
2.آنگونه که یافتههای منزلت سنجی نشان میدهد شغل پرستاری در شمارِ مشاغل «پر منزلت» جای میگیرد و پرستاران در زمره شاغلانِ دارای شان و مرتبت اجتماعی بالا قرار می گیرند. نیازی به گفتن نیست که این شان و جایگاه بالا از آن رو است که جامعه ، پرستاری را « شغلی مهم» و پرستاران را « انسان های در خور احترام» می داند.
چه، مردم جامعه بیش و کم همه بر این واقعیت اذعان دارند که پرستاران همراه با دیگر خدمت گزاران حیطه سلامت به بیماران سلامت جسم و جان ارزانی میدارند و به بستگان آنان آرامش و اطمینان .
3 همه ما همواره باید قدردان زنان و مردان پرستار باشیم که بی منت و با نهایت خلوص و تعهد از خواب ، استراحت و رفاه خویش می گذرند تا عادلانه سلامت را به خیل انبوه بیماران بازگردانند و مهرورزانه آرامش را به همراهان و خانواده های آنان ارزانی دارند.
4.ما نیز در فراجا صمیمانه قدردان زحمات و تلاش های سرشار از مهر تمامی پرستاران عزیز و مهربان کشورمان هستیم و از هیچ تلاشی برای مراقبت و حفاطت از این جمع مراقب سلامت جسم و روان جامعه فروگذار نمی کنیم.
پلیس همانند دیگر شهروندان جامعه بر اهمیت و ارزش بی بدیل شغل پرستاری واقف است و لاجرم وظیفه خود میداند که امنیت حداکثریِ آنان را تامین و نگذارد هیچ عامل ناامن سازی ذهن و روان آنان را دستخوش بیم و ناامنی سازد.
تیتر اخبار
متخصص پزشکی در گفتوگو با امتیاز مطرح کرد؛
رعایت اخلاق پزشکی توسط حافظان سلامت مردم
1
مدیرعامل توانیر خبر داد؛
برنامه مدیریت مصرف برق اجرا می شود
4
استاد مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف تاکید کرد:
ناترازی انرژی؛ تصمیم دیروز، درد امروز
5
فارابی با ۸ فیلم به جشنواره فجر میآید
8
گپ و گفت
متخصص پزشکی در گفتوگو با امتیاز مطرح کرد؛
رعایت اخلاق پزشکی
توسط حافظان سلامت مردم
یک متخصص پزشکی در گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: همه ما پزشکان و متخصصان نباید فراموش کنیم که چه سوگندی در ابتدای شروع فعالیت خود یادکردیم و اینگونه نباشد که فقط بهصورت کلامی به آن سوگند پایبند باشیم و بعدازآن هر کاری دلمان میخواهد انجام دهیم و با خود بگوییم کسی هم ناظر فعالیت ما نیست. فاطمه هاشمی پور موسوی افزود: کسانی که تخصص دارند و در حوزه پزشکی مدرک گرفته و فعالیت میکنند بهصورت فردی باید با رعایت وجدان کاری، درمان بیماری و کاهش آلام بیمار را مدنظر قرار دهند و کار خدایی انجام دهند. این متخصص پزشکی ادامه داد: اگر اینگونه اخلاق در حرفه پزشکی دیده نشود اولین آسیب بیننده بیماران و مردم هستند. امروز هم مشاهده میکنید عدم رعایت این موارد همفشارهای روحی و روانی بر روی بیماران و خانواده ایشان میآورد و هم آسیبهای فیزیکی برای بیماران به همراه دارد. فاطمه هاشمی پور موسوی تصریح کرد: اگر اخلاق پزشکی توسط حافظان سلامت مردم رعایت نشود جامعه نیز از چنین رفتارهایی خسته شده، ملتهب میشود و به بیاعتمادی در جامعه دامن زده میشود. از آنطرف در همین جامعه پزشکی متخصصانی هستند که میتوانند پولی دریافت کنند اما نگرفته و از حق خود به نفع بیمار میگذرند. وی افزود: پس در رعایت اخلاق پزشکی یک بخش فردی و یک بخش هم ارگانی و سازمانی است و باید عوامل ناظر در سطوح وزارتخانهها بر این امر نظارت کنند و قوانینی وضع شود که در یک سطح یکسان با همه برخورد شود و یکپارچگی در رفتار بین متخصصان پزشکی و بیمار برقرار شود. این متخصص پزشکی در پایان گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: درگذشتههای دور محترمترین، گرامیترین و اکرمترین افراد نزد مردم، پزشکان و طبیبان بودند البته امروز هم اینگونه است و بسیاری از همکاران ما به اخلاقیات پزشکی پایبند هستند. به هر روی کسانی که اخلاق پزشکی و حرفهای را رعایت میکنند و منجر به حفظ این لطافت ارتباطی بین بیمار و پزشک میشوند.
تهران و آستانه برای اجلاس بیستم آماده میشوند
وزیر جهاد کشاورزی همکاریهای کشورمان با قزاقستان را در اجرای تفاهمات ۱۹ دوره گذشته را رو به پیشرفت توصیف کرد و بر افزایش حجم تجارت بین دو کشور تاکید کرد.
غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی در دیدار اونتالاپ اونالبایف ضمن برشمردن اشتراکات فرهنگی دو ملت گفت: رابطه جغرافیایی و قرابت سرزمینی بین دو کشور عامل پیوند فرهنگی دو ملت است.
وی اظهار امیدواری کرد؛ به پشتوانه اشتراکات فرهنگی و سابقه تمدنی بتوانیم همکاریهای مؤثری به ویژه در حوزه کشاورزی و اقتصادی داشته باشیم.
وزیر جهاد کشاورزی در این دیدار توانمندی کشورمان در حوزه خدمات فنی مهندسی، حمل و نقل و ذخیره غلات را برشمرد و یادآور شد: فعال شدن کریدور شمال و جنوب و دسترسی قزاقستان به آبهای آزاد و در مقابل ورود محصولات ایرانی به کشورهای اوراسیا از زمینههای مهم همکاری دو کشور است.
وی آمادگی شرکت بازرگانی دولتی ایران را برای واردات کالاهای اساسی به ویژه دانههای روغنی و نهاده دامی اعلام کرد. نوری قزلجه با اشاره به برگزاری چندین دوره از اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور تصریح کرد: جلسات کارشناسی و برآورد درخواست طرفین، بیستمین اجلاس همکاری تهران و آستانه را پربارتر از گذشته خواهد ساخت.
انبارهای بورس کالا آماده اخذ زعفران از کشاورزان هستند
رییس اداره توسعه کالایی بورس کالای ایران گفت: با توجه به فرارسیدن فصل برداشت زعفران، کشاورزان زعفران کار می توانند حاصل دسترنج یکساله خود را به انبارهای پذیرش شده بورس کالا تحویل دهند.
محبوبه اسکندری اعلام کرد: کشاورزان اطمینان داشته باشند که محصول زعفرانشان در نهایت امنیت و با حفظ کیفیت در انبارها نگهداری میشود.
به گفته اسکندری، کشاورزان میتوانند هر زمان به پول محصول خود نیاز داشته باشند، به همان میزان محصول را در نمادهای معاملاتی انبار زعفران به فروش رسانده و وجه آن را در سریعترین زمان ممکن دریافت کنند.
رئیس اداره توسعه کالایی بورس کالای ایران ادامه داد: با فرارسیدن فصل برداشت زعفران، تاکنون ۹ انبار با رعایت تمام استانداردها برای حفظ و نگهداری زعفران کشاورزان پذیرش و اطلاعات آنها در سایت رسمی بورس کالا درج شده است.
براساس این گزارش، فصل برداشت زعفران نزدیک است و نماد انبارهای بورسی با سررسید ۱۴۰۴ از روز اول آبان ماه جاری در بورس کالا فعال شده تا امسال هم مانند چند سال گذشته، زعفرانکاران بتوانند محصول برداشت شده خود را به انبارهای بورسی تحویل دهند.
مهلت مراجعه به مراکز اسقاط تا ٢۴ آبان ماه تمدید شد
با توجه به اینکه طبق اعلام قبلی، مهلت مراجعه پذیرفتهشدگان طرحهای جایگزینی به مراکز اسقاط تا روز ٢٠ آبان ماه در نظر گرفته شده بود، رئیس ستاد نوسازی ناوگان حملونقل از تمدید این مهلت تا ٢۴ آبان ماه خبر داده است.
اوایل آبان ماه بود که مهران سالاریه- رئیس ستاد نوسازی ناوگان حملونقل - اعلام کرد که پذیرفتهشدگان طرحهای جایگزینی دو خودروساز بزرگ که پیامک دریافت کردهاند، تنها تا ۲۰ آبان مهلت دارند ضمن ثبتنام در سامانه ستاد نوسازی به مرکز اسقاط مراجعه و پذیرش شوند. سالاریه ضمن اعلام این خبر، در گفتوگو با ایسنا، گفت: از مجموع ٩٠٠٠ نفری که در طرحهای جایگزینی خودروهای فرسوده خودروسازان برای آنها پیامک مراجعه به مراکز اسقاط ارسال شده، تاکنون پذیرش ۶٠٠٠ نفر در مراکز اسقاط قطعی شده است.
وی افزود: با توجه به درخواستهای مکرر مالکان خودروهای فرسوده مهلت مراجعه به پایگاه ستاد نوسازی ناوگان حملونقل (nnhk.ir) و انتخاب مرکز اسقاط و پذیرش در آن برای این دسته از متقاضیان تا ۲۴ آبان ماه تمدید شده است.
رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل تصریح کرد: این مهلت دیگر قابل تمدید نخواهد بود؛ بنابراین چنانچه متقاضیان در مهلت مقرر به مراکز اسقاط مراجعه نکنند، انصراف قطعی از طرح تلقی خواهد شد و اولویت آنها حذف و متقاضیان لیست رزرو جایگزین خواهند شد.
آیا آزادسازی واردات آیفون تصمیم درستی بود؟
️ علی نبائی - کارشناس اقتصادی
شرایط محدودیت منابع ارزی، دولت باید بهجای واردات بیرویه کالاهای لوکس، بر تأمین کالاهای اساسی و موردنیاز عموم تمرکز کند؛ بااینحال، محدودکردن انتخاب مردم در خرید کالاها نیز میتواند به نارضایتی برخی افراد منجر شود؛ اما منطق حکمرانی در این میان چه میگوید؟
تصمیم دولت چهاردهم مبنی بر آزادسازی واردات گوشیهای آیفون، چندی است که در کانون توجه افکار عمومی قرار گرفته است. بیشک، حق مردم کشورمان است که بتوانند از بهترین کالاها و خدماتی که در جهان ارائه میشود بهرهمند شوند و دسترسی آزادانه به محصولات متنوع و باکیفیت یکی از مطالبات به حق شهروندان است. بهطورکلی، واردات کالاهای خارجی میتواند به افزایش رقابت، بهبود کیفیت محصولات داخلی، انتقال تکنولوژی و در نهایت افزایش رفاه عمومی کمک شایانی کند. اما آیا تصمیمگیری دراینخصوص باید صرفاً بر اساس احساسات جمعی و وعدههای انتخاباتی صورت پذیرد؟ آیا در شرایط کنونی اقتصاد کشور که تحتتأثیر تحریمها و جنگ اقتصادی قرار دارد، آزادسازی واردات کالاهای لوکس مانند آیفون، اولویت اصلی دولت باید باشد؟
شرایط کنونی اقتصاد ایران را میتوان به یک جنگ اقتصادی تشبیه کرد؛ در چنین شرایطی، مدیریت منابع ارزی و اولویتبندی هزینهها از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و به علت محدود بودن ذخایر ارزی کشور، این منابع باارزش، باید در جهت تأمین کالاهای اساسی و ضروری به کار گرفته شوند. واردات کالاهایی که تولید مشابه داخلی دارند یا جایگزینهای مناسبی برای آنها وجود دارد، میتواند به بیکاری و تعطیلی واحدهای تولیدی منجر شود و در نهایت به اقتصاد کشور آسیب بزند؛ همچنین برخی از کالاها باوجود ارزبری قابلتوجه تنها نیاز بخش بسیاری اندکی از جامع را پاسخ میدهد.
متأسفانه، یافتن یک رقم دقیق و قطعی برای میزان درآمد نفتی ازدسترفته ایران به دلیل تحریمها در منابع موجود، بسیار دشوار است؛ اما این مسئله که به دلیل تحریمهای ظالمانه غرب و آمریکا درآمدهای کشور در طول دهه گذشته بهشدت کاهشیافته است، غیرقابلکتمان است. اطلاعات موجود دررابطهبا صادرات نفت بر اساس منابع اوپک، بریتیشپترولیوم و بانک مرکزی ایران از سال ۱۹۷۳ تا ۲۰۱۱ همگون بوده است.
اما از زمان شروع تحریمها در دهه ۹۰، آمارهای نفتی به سمت عدم قطعیت حرکت کرده است و مراکز آماری گوناگون داخلی و خارجی آمار متفاوتی از میزان صادرات نفت ایران ارائه دادهاند. این یادداشت را با این پیشفرض ادامه میدهیم که به علت فشار تحریمها بخشی از درآمدهای ارزی ایران کاهش یافته است.
دولتها موظفاند تصمیمات خود را بر اساس منطق، دادههای آماری و مطالعات کارشناسی اتخاذ کنند. در تصمیمگیری درباره آزادسازی واردات کالاها مانند گوشیهای گرانقیمت و یا خودروهای روز دنیا، باید عواملی همچون تأثیر بر تولید داخلی، اشتغال، تورم، تراز پرداختها و منافع ملی به طور جامع مورد بررسی قرار گیرد.
بهجای آزادسازی بیرویه واردات کالاهای لوکس، دولت میتواند، با تمرکز بر واردات کالاهای اساسی، تجهیزات و مواد اولیه موردنیاز صنایع، از هدررفت منابع ارزی جلوگیری کنند و رضایتبخش زیادی از شهروندان را جلب کند. البته همانطور که گفته شد، مردم به حق انتظار دارند که دولت بهعنوان نماینده آنها، تصمیماتی اتخاذ کند که منافع عمومی را تأمین کرده و به افزایش رفاه آنها بینجامد. محدودکردن انتخاب مردم در خرید کالاها، بهویژه در شرایطی که نیازهای متنوع و روبهرشدی وجود دارد، میتواند به نارضایتی عمومی منجر شود.
بااینحال، شرایط تحریمهای شدید اقتصادی و محدودیتهای ناشی از آن، بر منابع ارزی کشور فشار زیادی وارد کرده و پنهانکردن این واقعیت از مردم، نهتنها کمکی به حل مشکلات نمیکند، بلکه میتواند در درازمدت به بیاعتمادی بیشتر آنها به دولت منجر شود.
شفافیت و اطلاعرسانی دقیق به مردم، در شرایط کنونی از اهمیت ویژهای برخوردار است. دولت باید با توضیح چالشهای اقتصادی موجود، مردم را در جریان تصمیمات خود قرار داده و از آنها درخواست همکاری کند. همچنین، باید تلاش کند تا با اتخاذ سیاستهای درست و کارآمد، از منابع محدود موجود به بهترین شکل ممکن استفاده کرده و رفاه عمومی را افزایش دهد.
در نهایت، تصمیمگیری در خصوص آزادسازی واردات کالاها باید باتوجهبه شرایط خاص هر کشور و با درنظرگرفتن منافع ملی اتخاذ شود. امید است که دولت در تصمیمگیریهای آتی، بیشازپیش به منطق و نفع عمومی توجه کرده و از اتخاذ تصمیمات احساسی و شعاری خودداری نماید.
البته باید به این مسئله اشاره کرد که همزمان با مدیریت منابع ارزی، دولت و دیگر دستگاههای حاکمیتی باید بهصورت مداوم با مسائل دیگر اقتصاد ایران، مانند توزیع نامناسب منابع بودجه و همچنین فاسد و رانتخواری در اقتصاد مقابله کنند.
به طور مثال، وجود فساد و رانتخواری در سیستم توزیع ارز میتواند باعث شود که ارز بهجای اینکه به واردات کالاهای ضروری اختصاص یابد، به جیب افراد و گروههای خاص واریز شود؛ طبیعتاً در این شرایط افکار عمومی پذیرای محدودیتهای اعمالی از سمت دولت نخواهد بود و انتظار دارد پیش از آنکه دولت تصمیم به اعمال محدودیت بر انتخاب مردم داشته باشد با مفاسد اقتصادی برخورد کند.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24316/48947/145823
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24316/48947/145824
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24316/48947/145825
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24316/48947/145826
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24316/48947/145827
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24316/48947/145828
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24316/48947/145829
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24316/48947/145830
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24316/48947/145831
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24316/48947/145832
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24316/48947/145833
|
عناوین این صفحه
- حلقههای وابستگی اقتصادی ایران به آمریکا و اروپا محدود است
- حکمرانی مستقیم مردم در محرومیت زدایی
- استخدام زبالهگردها در شهرداری تهران
- تیتر اخبار
- سرمقاله
- تیتر اخبار
- گپ و گفت
- تهران و آستانه برای اجلاس بیستم آماده میشوند
- انبارهای بورس کالا آماده اخذ زعفران از کشاورزان هستند
- مهلت مراجعه به مراکز اسقاط تا ٢۴ آبان ماه تمدید شد
- آیا آزادسازی واردات آیفون تصمیم درستی بود؟