|
وزیر اقتصاد و دارایی خبر داد:
تاکید رئیس جمهور بر صادق بودن با مردم
4 سرمقاله
اخلاق سیاسی رئیس جمهور
هادی اعلمی فریمان
رفتار سیاسی دکتر پزشکیان در کمپینهای انتخاباتی او، نوعی از اخلاق سیاسی را به ذهن میآورد که اگر بخواهیم بهدقت آن را بررسی کنیم، دو جنبه از سیاست را شامل میشود.
رفتار سیاسی دکتر پزشکیان در کمپینهای انتخاباتی او، نوعی از اخلاق سیاسی را به ذهن میآورد که اگر بخواهیم بهدقت آن را بررسی کنیم، دو جنبه از سیاست را شامل میشود. نخست، رفتار سیاسی او با استناد به نهجالبلاغه و قرآن کریم، رفتاری اخلاقی و منطبق بر رفتار اهل بیت است. اهل بیت هیچگاه به خاطر منافع دنیوی، قدرت، یا ثروت در امور سیاسی به حیله و نیرنگ متوسل نمیشدند. از بهترین نمونههای این رویکرد میتوان به امام علی (ع) در نهجالبلاغه اشاره کرد؛ جایی که ایشان نه بهخاطر مصالح دنیوی و نه اغراض سیاسی، قانون و حکم الهی را زیر پا نمیگذاشتند. برای ایشان، محور اصلی همیشه عدالت بوده است.
از این نظر، رفتار دکتر پزشکیان نیز تا حد زیادی متأثر از آموزههای نهجالبلاغه و تاریخ سیاسی پیامبر اسلام است؛ رفتاری که بر مبنای صداقت و اخلاق شکل گرفته است. در حال حاضر نیز، در نظام سیاسی مبتنی بر ایدئولوژی شیعه که داریم، این امر اصولاً یک ارزش شناخته شده است. اما در برخی مواقع، مشاهده میکنیم که واقعگرایی و عدالت، صداقت و راستگویی در مقابل برخی مصلحتها قربانی میشوند. این انحراف جایی رخ میدهد که مصالح سیاسی بهخاطر تعارض منافع یا دلایلی که ارتباطی با عدالت ندارند، غالب میشود. از منظر عدالت، اگر در یک جامعه عدالت عمومی برقرار نباشد، به تدریج استثنائات کوچک آغاز میشوند و این استثنائات باعث میشود که فساد کل آن جامعه را فراگیرد. این مسئله محدود به نظام سیاسی خاصی نیست و در هر نظام سیاسی چنین نتیجهای قابل پیشبینی است. بخصوص در نظام شیعی که بر پایه اسلام و عدالت بنا شده، صداقت و راستگویی باید اولین شرط حضور یک زمامدار در جامعه باشد.
دومین مسئلهای که در این باره میتوان مطرح کرد، به سیاست عمومی بازمیگردد. اگر بخواهیم تعریف جامعی از سیاست ارائه دهیم، سیاست را میتوان در چهار دسته تعریف کرد: بهمثابه هنر حکومت کردن، امور عمومی، سازش و اجماع، یا قدرت و توزیع منابع. اگر بخواهیم این چهار دسته را مبنای بررسی قرار دهیم، به گفته بیسمارک، صدر اعظم آلمان، “سیاست علم نیست، بلکه هنر است.” هنر حکومت کردن نیازمند اعتمادسازی است، اعتمادی که بین ملت و زمامدار شکل گیرد و اولین رکن این هنر نیز همان بحث عدالت است که باید در هر چهار دسته تعریف سیاست لحاظ شود.
امتیاز از چالش رقابت شرکتهای دانشبنیان گزارش میدهد؛
چراغ سبـز بـه پروژههای فناورانه داخلی
5 دستیار اجتماعی رئیسجمهور اعلام کرد:
نرخ خودکشی در ایران کمتر از متوسط جهانی
2 تیتر اخبار
کارشناس گردشگری در گفتوگو با امتیاز؛
کارکرد گردشگری در بخش فرهنگی چیست؟
1
مدیرعامل ستاد معاینه فنی شهر تهران :
جزییات معاینه فنی رایگان موتورسیکلتهای پایتخت
2
با هدف محرومیتزدایی ؛
ورود ایلام به مناطق سبز کشور
5
جبلی: عزم سازمان صداوسیما بر ترسیم چهره زن مسلمان است
8
گپ و گفت
کارشناس گردشگری در گفتوگو با امتیاز؛
کارکرد گردشگری در بخش فرهنگی چیست؟
یک کارشناس گردشگری در گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: گردشگری تأثیر اقتصادی مثبتی برای کشور دارد و گردشگر چه داخلی و چه خارجی درآمدزاست. این امر موجب اشتغال زنجیرهای از مشاغل با تخصصهای مختلف خواهد شد. گردشگری برای همه صنوف سودآور است و سبب بهبود چرخه اقتصادی کشور میشود.
ندا زرندی افزود: مجموعهای از مشاغل از لحظه ورود تا زمان خروج گردشگر درآمد کسب میکنند. گردشگر به همراه خود سرمایه میآورد و هرچقدر بتوان بستههای متنوعی را طراحی کرد که گردشگر بیشتر خرج کند، آورده بیشتری کسب میشود. این کارشناس گردشگری ادامه داد: بنابراین امروز گردشگری در بخش فرهنگی کارکرد رسانه دارد و بسیار مهم است. برای مثال تا چند سال پیش نگاهها به استانهای مرزی شرقی و غربی کشور مثل سیستان و بلوچستان و کردستان منفی بود، اما وقتی مردم در این استانها حضور یافتند، مشاهده کردند که آنگونه که بیان میشد نیست، بلکه مردم خوب بافرهنگ و جاذبههای گردشگری متنوع در این شهرها وجود دارند که آنها را توسعه ندادیم. ندا زرندی در ادامه تصریح کرد: نیاز امروز کشور به گردشگری از بُعد فرهنگی بسیار بیشتر از بُعد اقتصادی است، زیرا ما نیاز داریم تصویر واقعی ایران به دنیا مخابره شود. همانطور که بیان شد هر گردشگری که وارد ایران میشود تبدیل به رسانه میشود و غیر از مباحث مقابله با ایران هراسی، بحث تبیین هم وجود دارد؛ افرادی که گردشگری مقاومت را ایجاد کردند جریانی را ساختند که هویتساز است. این کارشناس گردشگری در پایان گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: بسیاری از جوانان با بحران هویتی مواجه هستند و نمیتوانند قهرمان خود را پیدا کنند، اما وقتیکه میتوانند به جنوب یا شمال کشور سفر کنند و باشخصیت و داستان زندگی رئیسعلی دلواری یا کوچک خان جنگلی از نزدیک آشنا شوند، هویت و تبیین بر اساس داستان در محیط و بستر دیگری شکل میگیرد که بسیار تأثیرگذار است.
2/2 میلیون مهاجر افغان به خانه برگشتند
بر اساس گزارش آژانس توسعه بینالمللی آمریکا، در یک سال اخیر، ۲.۲ میلیون مهاجر افغان از کشورهای ایران و پاکستان به وطن خود بازگشتهاند.
آژانس توسعه بینالملی آمریکا (یواس اید) در گزارشی به نقل از کمیساریای عالی ملل سازمان ملل در امور پناهندگان اعلام کرد که از تاریخ 15 آگوست 2023 تا سپتامبر 2024 میلادی، بیش از 2.2 میلیون مهاجر افغان از ایران و پاکستان به کشور خود بازگشتهاند.
این گزارش نشان میدهد که از این تعداد، تنها 734 هزار و 817 نفر از پاکستان به افغانستان بازگشتهاند. همچنین، نهاد یادشده اعلام کرده است که در این مدت به 588 هزار مهاجر برگشته کمکهای لازم را ارائه داده است.بر اساس این گزارش، در سال گذشته، 23.7 میلیون نفر در افغانستان نیازمند کمکهای بشردوستانه بودهاند که از این تعداد، 17.3 میلیون نفر به کمکهای فوری نیاز داشتهاند.
روایت ضرغامی از جلسه رفع فیلترینگ؛
چه کسانی عضو کمیته ویژه شدند؟
در قسمتی از گزارش رفع فیلترینگ با محوریت محتوای دومین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دولت چهاردهم، عزت الله ضرغامی، عضو شورای عالی فضای مجازی درباره اعضای کمیته رفع فیلتر گفت: آقای رئیس جمهور تاکید کرد که خیلیها در این مورد نظر بدهند و هر کسی که در جلسه گفت ما هم باید عضو کمیته مذکور باشیم، او گفت باشد، شما هم عضو باشید. عضو شورای عالی فضای مجازی از زمان برگزاری جلسه بعدی شورای عالی فضای مجازی خبر داد. در قسمتی از گزارش رفع فیلترینگ با محوریت محتوای دومین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دولت چهاردهم، عزت الله ضرغامی، عضو شورای عالی فضای مجازی درباره اعضای کمیته رفع فیلتر گفت: آقای رئیس جمهور تاکید کرد که خیلیها در این مورد نظر بدهند و هر کسی که در جلسه گفت ما هم باید عضو کمیته مذکور باشیم، او گفت باشد، شما هم عضو باشید. وی در واکنش به این پرسش که خود شما هم عضو این کمیته هستید یا خیر، افزود: من بخواهم میتوانم عضو کمیته باشم اما به اندازه کافی دوستان در آنجا حضور دارند. ضرغامی در پاسخ به اینکه برآیند شما از عملکرد کمیته به چه صورت است و آیا به نتیجه مطلوب خواهد رسید یا خیر، تصریح کرد: راهبرد رضایت مردم است و خود من از این حمایت میکنم، رئیس جمهور هم همین نکته را میگوید و اعضا هم به همین موضوع اعتقاد دارند. در نتیجه رضایت مردم راهبرد اصلی است. بحثهای خوبی در جلسه شورای عالی فضای مجازی مطرح شد و قرار شد دو هفته آینده جلسه برگزار شود.
با رونمایی از مرحله نخست اتصال شبکه پرداخت کارتی ایران؛
بانک گردشگری به شبکه میر روسیه پیوست
بانک گردشگری با رونمایی از مرحله نخست اتصال شبکه پرداخت کارتی ایران (شتاب) به شبکه پرداخت کارتی روسیه (میر) به این شبکه پیوست.
به گزارش روابط عمومی بانک گردشگری، مراسم رونمایی از مرحله نخست اتصال شبکه پرداخت کارتی ایران (شتاب) به شبکه پرداخت کارتی روسیه (میر) در محل بانک مرکزی برگزار شد. در این مراسم بانک گردشگری به عنوان یکی از ٨ بانک پیشرو کشور به شبکه میر روسیه پیوست.
با اجرایی شدن پروژه اتصال شبکه پرداخت کارتهای شتاب ایران و میر روسیه، هماکنون بانک گردشگری به عنوان یکی از بانکهای پیشرو در ارائه خدمات نوین این امکان را برای مشتریان خود فراهم کرده که دارندگان کارتهای بانک بتوانند وجوه خود را به صورت روبل از دستگاههای خودپرداز روسیه دریافت کنند.
هدف از راهاندازی این پروژه استفاده از ارزهای ملی در مراودات مالی و تسهیل گردشگری بین دو کشور است.
بر اساس این گزارش، در مرحله دوم این طرح اتباع روسیه در ایران هم میتوانند از این امکان بهرهمند شوند و وجوه خود را به صورت ریال از دستگاههای خودپرداز بانک گردشگری دریافت کنند. در مرحله سوم هم دارندگان کارتهای شتاب میتوانند از پذیرندههای کشور روسیه استفاده کنند.
مشتریان بانک گردشگری چگونه به شبکه میر روسیه وصل شوند؟
مشتریان بانک گردشگری میتوانند کارت بانکی خود را در پلتفرم و نرمافزاری که در سامانه بانک مرکزی وجود دارد، تعریف کنند و با استفاده از تلفن همراه و قابلیت NFC که در خودپردازهای کشور روسیه وجود دارد به صورت Top and Go از این خدمت بهرهمند شوند. یکی از جاذبههایی که این طرح برای مشتریان بانک گردشگری خصوصا در صنعت گردشگری میتواند داشته باشد، تسهیل در تبدیل ارز است. با این طرح مشتریان بانک گردشگری بدون اینکه نیازمند تبدیل پول خود باشند میتوانند با استفاده از کارتهای بانکی خود به صورت مستقیم در مرحله اول از خودپردازهای کشور روسیه و در مراحل بعد از دستگاههای پذیرنده فروشگاهی استفاده کنند. با استفاده از این طرح مشتریان دیگر نیازی به تبدیل ارز و به طور ویژه استفاده از ارز دلار ندارند و میتوانند از ارزهای ملی استفاده کنند. لازم به ذکر است، با اجرایی شدن این پروژه این امیدواری به وجود آمده که در آینده این همکاری بین شبکه بانکی کشور با کشورهایی مانند عراق و ترکیه که مراودات مالی و گردشگری زیادی با ایران دارند، رخ دهد.
وزیر نیرو:
برق مورد نیاز کشور در حال تأمین است
وزیر نیرو با بیان اینکه هماکنون ۹۷ درصد انرژی برق مورد نیاز کشور در حال تأمین است، گفت: فقط سه درصد از نیاز برق کشور از طریق اعمال محدودیت ساعتی به صورت عادلانه و با توزیع سراسری در حال مدیریت است. عباس علیآبادی در حاشیه مراسم افتتاح آب شیرینکن آبادان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از چالشها و نواقص جدی کشور در حوزه انرژی موضوع بهرهوری انرژی است که باید با کمک یکدیگر تلاش کنیم این مشکل بزرگ حل شود. وی با اشاره به اینکه مصرف برق ایران در سال حدود ۳۵۰ میلیارد کیلووات ساعت است، ادامه داد: این مقدار مصرف برق معادل مصرف کشورهایی است که تولید ناخالص داخلی بالایی دارند و نشان میدهد که بهرهوری انرژی در کشور پایین است. وزیر نیرو با تأکید بر اینکه هماکنون صنعت نیروگاهی کشور توان تولید انرژی برق مورد نیاز را دارد، افزود: باتوجه به اینکه پیشبینیها نشان میدهد زمستان بسیار سردی پیش روی ما قرار دارد، لازم است با اتخاذ تدابیر ویژه و حفظ ذخایر سوخت نیروگاهی و ذخایر آب سدها شرایط را بهنحوی مدیریت کنیم که در فصل سرد سال به لحاظ تأمین سوخت موردنیاز با مشکل روبهرو نشویم. علیآبادی اظهار کرد: هماکنون ۹۷ درصد انرژی برق مورد نیاز کشور در حال تأمین است و فقط سه درصد از نیاز برق کشور از طریق اعمال محدودیت ساعتی به صورت عادلانه و با توزیع سراسری در حال مدیریت است. وی با درخواست از مردم برای اعتماد و همراهی با مسئولان درباره برنامههای مدیریت مصرف انرژی برق ادامه داد: برنامههای اعمال محدودیت مصرف برق تنها در روز و در بازه زمانی ۹ صبح تا ۱۷ آن هم از طریق اطلاعرسانی به موقع انجام خواهد شد.
یادداشت
اگر و اما های سد هراز
️ ناصر تبریزی
بیش از چهل سال است که از اولین مراحل پژوهش و طراحی تا ساخت و آبگیری سده ها در کشور، ده ها کارشناس زبده و متخصص دولتی و غیر دولتی، اعتراض کرده و از فجایع زیست محیطی عواقب ساخت اینگونه سدها اعتراض می کنند دریغ از یک مورد توقف این گونه پروژه های ویرانگر ...
این بار سد هراز موجب برای چندمین بار صدای اعتراض همه دوستداران محیط زیست و سلامتی مردم بلند شود.
سد هراز کجاست؟
سد هراز که یکی از پروژههای مهم آبی در استان مازندران است ک برای تأمین آب شرب و کشاورزی مناطق اطراف احداث شده است. مشکل اساسی از جایی شروع شده که این سد در پاییندست «سایت زباله عمارت » قرار دارد،...
سایت عمارت کجاست؟
سایت دفن زباله عمارت در شهرستان آمل در استان مازندران واقع شده است. 45 سال از از مکان دفن زباله در این مکان می گذرد، این سایت سالهاست که در بین آملیها به کوه «عمارت» معروف شده است، کوهی که از انباشت نزدیک به نیم قرن زباله (چند شهرستان استان مازندران)، شکل گرفته است، کوهی که سالهاست سبب اعتراض گسترده ، تمام دوستداران طبیعت اعم از شهروندان مازندارانی و گردشگران واقع شده است.
چه ارتباطی بین سد هراز و سایت عمارت وجود دارد؟
نکته حیاتی از همین جا آغاز می شود، پس از آبگیری سد، سطح دریاچه در چهل متری زیر زبالهزار (لندفیلِ) عمارت قرار خواهد گرفت. این بدان معنا است که زهرابهی این زبالهها همچنین بخش زیادی از زبالههای سبک به مخزن سد راه خواهد یافت.....
ورود شیرابه عمارت در آب تجمیع شده در پشت سد چه تبعاتی دارد؟ این پرسش تا کنون از قول خیلیها هزاران بار تکرار شده، منتها یادآوری آن، اهمیت موضوع را دو چندان خواهد کرد. نا گفته نماند ، به این بهانه، کنشگران محیط زیست ایران در برابر این گونه طرح های زیان آور ، به پایداری خود در قبال این گونه طرحها، ادامه خواهند داد...
سدها بهطور معمول بهخاطر راکد کردن آب رودخانه، موجب تجمع آلودگیها میشوند، چه رسد به آن که زهرابهی یک زبالهزار هم وارد آن شود. ورود شیرابهها «با غلضت 45 ساله» و حجم دو میلیون تنی، میتواند به شدت آب سد را تحت تأثیر قرار دهد. آلودگی آب سد نه تنها کیفیت آب شرب و کشاورزی را کاهش میدهد، بلکه باعث ایجاد مشکلات بهداشتی برای جمعیت گستردهای از مردم خواهد شد.. . در نظر داشته باشید به اذعان سازندگان آن، قرار است این سد 98 هزار هکتار از اراضی مازندران و شمال کشور را با عنوان بزرگترین سد مخزنی شمال کشور، تامین کند.اگر حتی برآورد بخشی از اخطارهای زیست محیطی و بهداشتی دلسوزان کشور، حقیقت داشته باشد، تصور عواقب آن هم وحشتناک خواهد بود.
راه حل ارایه شده چه بوده است؟
تلاشهای متعددی برای انتقال زبالهها به مکانهای دیگر یا بهبود زیرساختهای بازیافت در این سایت صورت گرفته است، اما این تلاشها به دلیل نبود منابع مالی کافی و ضعف در برنامهریزی، نتوانستهاند به نتیجه مؤثری برسند. همچنین، برای جلوگیری از آلودگی سد هراز، برخی پیشنهادها مبنی بر ایجاد تصفیهخانههای محلی و نصب سیستمهای کنترل شیرابه در این منطقه مطرح شده است. در راستای این اقدامات، طبق دستور معاون رِیس جمهور و ریاست سازمان محیط زیست ایران، جانمایی مجدد سایت پسماند با عجله(با فرصت 15 روزه) قرار است انجام شود.
با وجود دستور صریح برای توقف زباله در سایت «عمارت»، چیزی که به فراموشی سپرده شده، این است که دو میلیون تن زباله 45 ساله در همان محل و در همسایگی دریاچه سد همچنان مدفون است و به فرض انتقال پسماند ها به محل دیگر، هیچ مشکلی از مشکلات زیست محیطی این سد را حل نخواهد کرد.و هیچ چیزی عوض نخواهد شد و
مسئله اساسی در هرصورت پا برجا خواهد بود .
پرسش نهایی
چرا باید سد در محلی توسط کارشناسان و «عاشقان سد سازی» مکان یابی، تصویب و ساخته شود، که برای ده ها سال غیر قابل استفاده بوده و صرفا تهدیدی برای محیط زیست و سلامت مردم خواهد بود؟
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24319/48972/145958
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24319/48972/145959
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24319/48972/145960
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24319/48972/145961
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24319/48972/145962
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24319/48972/145963
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24319/48972/145964
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24319/48972/145965
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24319/48972/145966
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24319/48972/145967
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24319/48972/145968
|
عناوین این صفحه
- تاکید رئیس جمهور بر صادق بودن با مردم
- سرمقاله
- چراغ سبـز بـه پروژههای فناورانه داخلی
- نرخ خودکشی در ایران کمتر از متوسط جهانی
- تیتر اخبار
- گپ و گفت
- 2/2 میلیون مهاجر افغان به خانه برگشتند
- چه کسانی عضو کمیته ویژه شدند؟
- بانک گردشگری به شبکه میر روسیه پیوست
- برق مورد نیاز کشور در حال تأمین است
- یادداشت