|
رئیسجمهوری در نشست با مدیران وزارت نفت و نیرو :
کمبود گاز و برق را صادقانه با مردم در میان بگذارید
5 امتیاز از ناترازی ها و از دست دادن توجیه اقتصادی تولید گزارش میدهد؛
نقش مردم در مدیریت مصرف انرژی
5 تخلیه 42 مدرسه در اصفهان
1 تیتر اخبار
طبقهبندی دانشآموزان، چالش بزرگ سیستم آموزشی؛
۴۰ درصد کودکان دچار فقر یادگیری هستند
2
پایان هفته یازدهم لیگ آزادگان؛
تمدید صدرنشینی فجر در شب توقف سریالی مدعیان
3
سرمقاله
جنگ بزرگ در منطقه کلید میخورد؟
️ محمد علی مهتدی
حدود ۱۴ ماه از عملیات طوفان الافصی در نوار غزه می گذرد و در این مدت رژیم صهیونیستی فقط کشتار و نسل کشی کرده و به هیچ یک از هدف های خود یعنی آزادی اُسَرا و نابودی حرکت مقاومت اسلامی، حماس، نرسیده است. در این مدت حدود ۴۵ هزار نفر، اغلب زنان و کودکان ، کشته و حدود ۱۵۰ هزار نفر زخمی شده اند و نوار غزه تقریبا ویران و غیر قابل سکونت گشته اما هنوز خبری از آزادی اسیران نیست و حماس، به رغم شهادت یحیی سنوار و برخی دیگر از فرماندهان، همچنان به عملیات مقاومت ادامه می دهد.
اکنون نه فقط بازگشت آوارگان صهیونیست غیر ممکن شده بلکه با حملات موشکی مقاومت به کلیه شهرهای منطقه جلیل و همچنین موشک باران شهرهای حیفا و تل آویو، صدها هزارنفر دیگر به آوارگان اضافه شده که نمی دانند به کجا باید پناه ببرند زیرا هیچ نقطه امنی در اسرائیل وجود ندارد.رژیم صهیونیستی می داند که کشتار و خرابی نتیجه ای به بار نمی آورد بلکه پیروزی در هر جنگی مرهون تحقق اهداف است و این کشتارها نه فقط فایده ای ندارد بلکه به دلائلی به زیان رژیم تمام می شود. با این حال، چرا رژیم همچنان به کشتار و ویران کردن شهرها و روستاها در جنوب لبنان و حومه بیروت و نیز کلیه اماکن زندگی و حضور شیعیان در شرق و شمال لبنان ادامه می دهد؟
در پاسخ به این سؤال می توان به چند نکته اشاره کرد:
۱- از دیدگاه روانشناسی اجتماعی می توان گفت که رژیم صهیونیستی پس از ناکامی در برآوردن اهدافش و پس از تحمل ضرباتی که از هر سو متحمل شده و بحران های متعددی که در داخل به بار آورده دچار ترس شده آن هم ترس وجودی و بدیهی است که در چنین شرایطی به هر اقدام جنون آمیزی، بی توجه به نتایج و عواقب آن، دست می زند.
۲-کابینه نتانیاهو متشکل از احزاب و شخصیت های سخت واپسگرا با اعتقادات خرافی است که علنا گفته اند آنها ملت برگزیده خداوند و دیگر انسان ها حیوانات انسان نما هستند که باید کشته شوند. از دید این اشخاص، کشتار انسان نماها بویژه زنان و کودکان، یک واجب دینی و نوعی عبادت است و خودداری از کشتن آنها گناه محسوب می شود. این را نه فقط شخصیت های کابینه مانند گالانت، بن گویر و سموتریچ بر زبان آورده و می آورند بلکه حاخام های آنها نیز این را مرتبا در اجتماعات تکرار می کنند.
۳-نتانیاهو اخیرا اعلام کرده که جنگ کنونی همان «آرماگدون « یا جنگ آخرالزمان است. به عقیده آنها در آخرالزمان جنگ بزرگی در همین نقطه از فلسطین اشغالی در می گیرد و گسترش می یابد تا جائی که نیمی از جمعیت زمین کشته می شوند. سپس «ماشیاح» یا مسیح رهائی بخش، ظهور می کند و دولت جهانی اسرائیل را تشکیل می دهد.
بنا براین، هرچه کشتار بیشتر شود زمان ظهور ماشیاح نزدیک تر می شود. پیگیری رسانه های صهیونیستی نشان می دهد که آنها شبانه روز این عقیده را تبلیغ می کنند و تا حدودی نیز توانسته اند این را به افراد جامعه بقبولانند. کار به جائی کشیده که برخی از حاخام ها شخص نتانیاهو را مسیح رهائی بخش دانسته و او را تشویق به ادامه آدمکشی کرده اند.
توجه به این حقایق نشان می دهد که رژیم صهیونیستی خطری بزرگ نه فقط برای این منطقه بلکه برای انسانیت و صلح جهانی است و این مسئولیت نهاد های بین المللی و کل جهانیان و محافل صلحدوست است که در برابر ویرانگری این رژیم بایستند و مانع تحقق این نقشه ها و افکار پلید شوند.
تیتر اخبار
کارشناس تعلیم و تربیت در گفتوگو با امتیاز مطرح کرد؛
لزوم آموزش چگونگی موفقیت در زندگی اجتماعی به نسل جوان
1
رئیس اتاق بازرگانی ایران خواستار شد:
فشار از دوش بخش مولد اقتصاد کشور برداشته شود
4
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران
خیز ایران برای تقویت زیرساختهای صادرات نفت
5
چه کسانی در «اخراجیها ۴» بازی میکنند؟
8
گپ و گفت
کارشناس تعلیم و تربیت در گفتوگو با امتیاز مطرح کرد؛
لزوم آموزش چگونگی موفقیت در زندگی اجتماعی به نسل جوان
یک کارشناس تعلیم و تربیت در گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: نهاد خانواده و تعلیم و تربیت ارکان مهم رشد و توسعه هر کشوری هستند که اگر ما به ارکان بسیار مهم کمتوجهی کنیم قطعاً نمیتوانیم به توسعه دست پیدا کنیم. اساساً نظام تعلیم و تربیت کشور در خصوص چگونگی موفقیت در زندگی اجتماعی چه در آموزشوپرورش و چه در آموزش عالی واحد درسی معینی برای دوران تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان ندارد و این بزرگترین آسیب ممکن است. زهرا بنی اسد افزود: متأسفانه در مدارس و یا دانشگاهها برای تشکیل خانواده، زندگی اجتماعی، شیوههای ارتباطی زن و شوهر و تربیت فرزند هیچ آموزش صحیحی دریافت نمیکنیم. ۱۲ سال در مدرسه درس میخوانیم یا در دانشگاهها تحصیل میکنیم اما برای زندگی اجتماعی آماده نمیشویم بلکه زندگی اجتماعی را آزمونوخطا میکنیم تا یاد بگیریم. این کارشناس تعلیم و تربیت ادامه داد: ما از جهان سنتی عبور کردهایم و باید اقتضائات جهان مدرن را در نظر بگیریم؛ متأسفانه نه پدرها و مادرها آموزش دیدهاند که با فرزند چگونه باید برخورد کنند و نه فرزندان آموزش دیدهاند که اگر چالشی در خانه ایجاد شد چه واکنشی باید داشته باشد. زهرا بنی اسد تصریح کرد: وقتی آموزش نبینیم که باید چگونه با این چالشها برخورد کنیم تأثیرات ثانویه مانند اعتیاد، طلاق، درگیر شدن فرزندان در فضای مجازی، ارتباط ناسالم با جنس مخالف و هزاران آسیب اجتماعی دیگر پیش میآید. نتایج و آثار این چالشها دوباره بازمیگردد و خانواده را دچار مشکل کرده و یک سیستم را معیوب میکند و پدر و مادر، فرزندان و در نهایت کلیت جامعه آسیب خواهند خورد. این کارشناس تعلیم و تربیت در پایان گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: به هر روی باید عنوان کرد که ما نوجوانان و جوانان برای زندگی بهتر در جامعه آموزش نمیدهیم و فقط صرفاً به تدریس علوم به آنها بسنده کردیم و این بزرگترین مانع بر سر راه رسیدن به توسعه همه جانبه است.
فرماندارشهرستان شهریار اعلام کرد:
احداث پست دائم ۶۳ کیلوولت در شهر وحیدیه
امتیاز- علی کیوانی: فرماندار شهریار از احداث پست دائم ۶۳ کیلوولت در شهر وحیدیه و استقرار پست سیار تا تکمیل پست دائم و تأمین برق شهرک صنعتی شهید سلیمانی تا تابستان سال آینده خبر داد. علیرضا فاتحینژاد در حاشیه جلسه بررسی نظام مسائل حوزه برق شهرستان شهریار که با حضور مدیرعامل توانیر برگزار شد گفت: شهرستان شهریار با بیش از ۴۰۰هزار مشترک برق، بیش از ۱۰ درصد از سهم انرژی کل شرکت توزیع برق استان تهران را به خودش اختصاص داده و بهمین دلیل از برخی استانهای کشور بزرگتر است. وی افزود: باتوجه به رشد روزافزون جمعیت و افزایش مصرف برق در شهرستان، نیازمند تخصیص و تأمین اعتبار ویژه برای اجرای طرحهای بهینهسازی و توسعه در این حوزه هستیم. فرماندار شهریار با اشاره به ارتقاء ساختار اداری سیاسی شهرستان به فرمانداری ویژه خاطرنشان کرد: یکی از مطالبات مهم ما برای رفع مشکلات شهرستان، ارتقا سطح خدمات و اختیارات منطقه برق شهریار و تبدیل به شرکت توزیع نیروی برق غرب استان تهران و یا به سطح قائم مقامی مدیرعامل و معاونت هماهنگی غرب استان میباشد که پیگیر تحقق این مهم هستیم. فاتحینژاد، پرباری پستهای ۶۳کیلوولت را یکی از چالشهای حوزه برق شهریار عنوان کرد و افزود: با تعامل صورت گرفته بین نهادهای شهرستان و شرکت توزیع برق منطقه تهران، احداث پست دائم ۶۳ کیلوولت در شهر وحیدیه و استقرار پست سیار ۶۳ کیلوولت، تا تکمیل این پروژه و همچنین تأمین برق شهرک صنعتی شهریار تا اوایل تابستان سال آینده در اولویت و دستور کار مسئولین قرار گرفت.
مدیرکل آموزش و پرورش استان خبر داد؛
تخلیه 42 مدرسه در اصفهان
مدیرکل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه حدود ۱۵۰ مدرسه استان اصفهان تحت تاثیر فرونشست قرار گرفتهاند، گفت: تاکنون ۴۲ مدرسه استان اصفهان به طور کامل تخلیه شدهاند.
محمدرضا ابراهیمی، پیرامون آخرین وضعیت مدارس تحت فرونشست استان اصفهان اظهار داشت: متاسفانه پدیده فرونشست در کل کشور وجود دارد اما شدت و فراوانی آن در سطح استان اصفهان زیاد است و قاعدتا برخی از مدارس استان نیز تحت تاثیر این پدیده قرار گرفتهاند.
وی با بیان اینکه حدود ۱۵۰ مدرسه استان اصفهان تحت تاثیر فرونشست قرار گرفتهاند، افزود: البته درصد این تاثیر در هر مدرسهای متفاوت از دیگری است؛ اداره کل نوسازی دستور داده که برخی از مدارس تخلیه شوند که بخشهایی از آن تخریب و عملیات بازسازی شروع و بخش دیگر بهسازی و مقاومسازی شده است.
حدود ۱۵۰ مدرسه استان اصفهان تحت تاثیر فرونشست قرار گرفتهاند، از مجموع ۱۵۰ مدرسه تاکنون ۴۲ مدرسه به طور کامل تخلیه شدهاند. مدیرکل آموزش و پرورش استان اضافه کرد: به هر حال این مسئله در میزان سرانه فضای آموزشی استان اصفهان اثر خودش را داشته و در همین راستا هم دولت و هم خیران پای کار هستند تا بتوانند با سازههایی که توسط فنی مهندسی اداره کل نوسازی مدارس تایید میشوند، این مشکل را حل کنند.
وی در پاسخ به این سئوال که چه درصدی از مدارسی تحت تاثیر فرونشست قرار دارند، تخلیه شدهاند، گفت: از مجموع ۱۵۰ مدرسه تاکنون ۴۲ مدرسه به طور کامل تخلیه شدهاند؛ البته مدارسی که تخلیه نشدهاند، حمل بر ناایمن بودن آنها نیست، فراموش نکنید که اداره کل نوسازی مدارس نسبت به فنی مهندسی استاندارهای سختگیرانهتری دارد چون مدارس جزو اماکن تجمعی به حساب میآیند و به دلیل حضور دانشآموزان حساسیت و سختگیری بیشتری هم اعمال میشود. وی ادامه داد: مسئله تامین ایمنی دانشآموزان باعث شده تا همکاران ما در اداره نوسازی مدارس حساسیت بالاتری داشته باشند و در همین راستا برخی از مدارسی که تخلیه شدهاند، مورد استفاده قرار نمیگیرند و سایر مدارس نیز مقاوم سازی شده و یا قسمتی از آنها تحت تاثیر فرونشسته است مورد استفاده قرار نمیگیرد.
ابراهیمی گفت: بیشتر مدارسی که تخلیه شدهاند در سمت شمال شهرستان اصفهان و مدارس نواحی ۴ و ۵ هستند، همچنین تعدادی از مدارس شهرستانهای برخوار و شاهینشهر نیز تخلیه شدهاند، البته در برخی از شهرستانهای دیگر نیز مدارس تخلیه شدهاند اما در این شهرستانها تعداد مدارس تخلیه شده بیشتر است.
یادداشت
رئیسجمهور متفاوت؛ دولت استثنایی
️ محبوبه نیاورانی
دولت چهاردهم، دولتی که در اثر یک حادثه روی کار آمد؛ اما حوادث و بحران همچنان با این دولت گره خورده و آنقدر سرعت تحولات در صد روز اول شدت داشت که گویی نه صد روز، بلکه یک سال از عمر این دولت گذشته است.
یکی از ویژگیهای قابلتوجه رئیس دولت چهاردهم آن است که در کنار ادبیات ساده؛ اما درعینحال از ادبیات نزاعآفرین فاصله دارد و به دنبال آرامش در جامعه و رفع تنشها و فاصلههاست. این دولت با شناخت از خط قرمزهای نظام سعی دارد برنامهها و سیاستهای خود را در همین چارچوب تعریف کند و درعینحال رویکردهای مطلقگرایانه برخی از جریانهای سیاسی اصلاحطلب که سعی دارند دایره خودیها را تنگ کنند، کنار زده است و با شعار وفاق سعی کرده یک همگرایی و همدلی چه در جامعه و در میان مردم و چه در سیاست و بین گروههای سیاسی ایجاد کند. البته او هنوز در ابتدای راه است و کار پیچیدگیهای فراوان خواهد داشت. بر همین اساس، انتصابات دولت نیز تا به امروز به صورت نسبی منطق داشته است. بر کسی پوشیده نیست که این دولت منتسب به جریان اصلاحات است و نمیتوان انتظار داشت در مناصب مختلف سیاسی از آنان بهره نگیرد؛ اما تا به امروز نشان داده بر شعار وفاق پایبند است و با دوری از عناصر تندرو و حاشیهساز، به دنبال ایجاد چالش برای کشور نیست و قصد کار در هماهنگی با سایر قوا و ارکانهای کشور دارد و تلاش کرده انتخابهای خود را نه بر اساس فشارهای جناحی، بلکه بر اساس شایستگی افراد و نیازهای کشور انجام دهد.
هرچند که برخی از تندروهای جریان اصلاحات با نقدها و فشارهای پیاپی به دنبال سهمخواهی جناحی از دولت هستند و به هر شکلی سعی دارند اقدامات مثبت دولت را کماهمیت جلوه دهند و دولت را به سهمدهی به اقلیتهای سیاسی متهم کنند و همین فشارها موجب برخی انتصابهای دارای اشکال شده است.
اما در صحنه سیاست خارجی نیز که امروز و بنا بر اضطرار به مهمترین بخشهای دولت چهاردهم تبدیل شده است، شاهد یک دیپلماسی فعال و تأثیرگذار و هماهنگی خوب میان میدان و دیپلماسی هستیم که هم توانسته از ظرفیتهای میدان برای پیشبرد اهداف خود بهره ببرد و هم در برخی زمینهها نیز تکمیلکننده اهداف میدان باشد. دیپلماسی دولت چهاردهم با واقعگرایی و درعینحال وفادار به ارزشهای جمهوری اسلامی توانسته نقشآفرینی مؤثری در کاهش و مدیریت تنش در شرایط پر التهاب منطقهای و همچنین ارتقای روابط با همسایگان داشته باشد. از سوی دیگر دولت با دیپلماسی موفق و ابتکار عمل بهویژه در روزهای اخیر توانسته با ایجاد وحدت کلمه در کشورهای اسلامی در برابر رژیم صهیونیستی، سیاست انزوای این رژیم را در منطقه پیش بگیرد.
در این میان و در شرایط پرالتهاب منطقهای مهمترین مسأله، وحدت کلمه در داخل و کاستن از دعواهای جناحی غیرضرور است، لذا دیگر گروههای سیاسی چه از طیفهای چپ و چه از طیفهای راست باید به از تأسی در این مسیر حرکت کنند.
دولت در این صد روز سعی داشته گامهایی در راستای کاهش شکافهای اجتماعی و سیاسی بردارد و وفاق ملی را تقویت کند، بنابراین چنین دولتی فرصت خوبی برای عبور از دوقطبیهای کاذب و مخرب در کشور پیش رو دارد؛ اما برخی از طیفهای تندرو نتوانستهاند در این روند نقشی ایفا کنند و به جای همکاری با دولت، به انتقادات مداوم دست زدهاند.
رفتار برخی از گروهها نسبت به دولت چهاردهم یادآور رفتار اپوزیسیون در ایام جام جهانی فوتبال قطر است که از باخت تیم ملی کشورشان خوشحال میشدند. اگر ما به چنین رفتار ناهنجار و قبیحی اعتراض داشتیم امروز نیز نباید چنین رفتاری در قبال دولت چهاردهم داشته باشیم. آن هم دولتی که روز اول کار خود را با بحران آغاز کرد و هر روز بر شدت این بحرانها و تهدیدات افزودهتر میشود. فراموش نکنیم که رهبری فرمودند؛ موفقیت دولت موفقیت همه کشور است.
البته وفاق به منظور«شتر دیدی، ندیدی» نیست و وظیفه جریانات و گروههای سیاسی آن است که با نقدهای سازنده، دولت را در رسالت خود یاری رسانند؛ اما نقد با تسویهحساب سیاسی متفاوت است.
دولت نیز با گذشت صد روز از کار خود حالا با اشراف بیشتر بر امور کشور باید به برنامهها و سیاستهای خود برای بهبود شرایط اقتصادی و رفاه اجتماعی شدت ببخشد و با اتخاذ سیاستهای مدبرانه، هوشمندانه و تکنیکال و همچنین ابتکارعملهای لازم بتواند منافع مردم و منافع ملی کشور را در صحنه داخلی و جهانی تأمین کند.
دولت نیازمند ایده اقتصادی و اجرای درست است و پس از تفاهم و وفاق باید به سمت کارآمدی حرکت کند.
دولت پزشکیان یک دولت استثنایی است؛ هم در روی کار آمدن هم در کابینه و هم در اتفاقهای پیرامون. به امید آنکه نتیجه دولت هم استثنایی باشد.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24321/48988/146058
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24321/48988/146059
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24321/48988/146060
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24321/48988/146061
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24321/48988/146062
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24321/48988/146063
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24321/48988/146064
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24321/48988/146065
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24321/48988/146066
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24321/48988/146067
|
عناوین این صفحه
- کمبود گاز و برق را صادقانه با مردم در میان بگذارید
- نقش مردم در مدیریت مصرف انرژی
- تخلیه 42 مدرسه در اصفهان
- تیتر اخبار
- سرمقاله
- تیتر اخبار
- گپ و گفت
- احداث پست دائم ۶۳ کیلوولت در شهر وحیدیه
- تخلیه 42 مدرسه در اصفهان
- یادداشت