|
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری :
ایران جزو سه کشور جذاب جهان است
8 امتیاز در مورد راهکارهای افزایش تاب آوری اقتصادی در ایران گزارش میدهد؛
اصلاحات در ساختار ناکارآمد درآمدهای دولت
5 سرمقاله
چرا کتاب نمیخوانیم؟
محمدباقر محسنی ساروی
شیخ شهابالدین سهروردی- شیخ اشراق -در ابتدای یکی از داستانهای نمادین خود به نام «آوازِ پَر جبرئیل» در مقام پاسخ به یکی از مخالفان و منکرانِ مَعارفِ غیرمتعارَفِ عارفان خطاب به آن فرد نوشت: «تو اگر مردی و هنر مردان داری فهم کن!»
این جمله را می توان ویژه و متفاوت دانست از این منظر که مردی و هنرمندی را در گرو فهمیدن یا به تعبیر مولانا «فهمِ درست» دانسته است.
اگر بخواهیم این جمله را در قالب ذهنی خودمان، تکرار کنیم میتوانیم بگوییم «فهمیدن یا فهمِ درست، هنر انسان -اعم از مرد و زن- است.»
کتاب، مطالعه مداوم، شستوشوی ذهن در رودخانه سیال علم و دانش زمان و کتابخوانی کمی بیشتر از قدر استطاعت، شاهراهی فراخ برای رسیدن به «فهمِ درست» است البته نباید از این نکته غافل ماند که کتابخوانی باید همراه با تفکر باشد.
ذهنِ کتابخوانان، عموماً عمیق است و از سطحینگری بهدور. فردی که ادبیات میخواند، به سطحی مطلوب از آرامش درون میرسد ضمن اینکه خواندن داستانها و قصه زندگی دیگران، خواه واقعی باشد و خواه تخیلی، موجب میشود ما در تجربیات تلخ و شیرین زندگی دیگران شریک و سهیم شویم، تجربیاتی که ممکن است برای ما هم اتفاق بیفتد و خواندن موجب میشود احتمال خطا و اشتباه از ما در شرایط مشابه کاهش یابد.
فردی که تاریخ خوانده است، احتمالاً کمتر فریفته وعدههای سیاسیون میشود و فردی که فلسفه خوانده را نمیتوان با معنویتهای کاذب و ادعاهای شکرین، فریب داد.
خواندن کتابهای عمومی و غیرتخصصی همچنین بهترین راهکار برای یادگیری برخی مهارتهای زندگی در هر سنی است بهویژه مهارت تابآوری و احتمالاً کسی منکر موارد نیست و همه موافق با ارزشهای کتاب و فواید کتابخوانی هستند اما چرا نرخ مطالعه در کشور ما این اندازه پایین است و چرا جامعه ما بهویژه نسل جدید و جوانان و حتی دانشجویان اصالت را نه به دانستهها که به داشتهها میدهند و حتی از طرح آن نیز ابایی ندارند؟
پاسخ را می توان در این واقعیت جست که جامعه ما بهویژه طی سه دهه اخیر اسیرِ نوعی تعارض است، چیزی که میتوان از آن با عنوان «تعارض عین و ذهن» نام برد.
برای تبیین بهتر موضوع لازم است تأکید کنیم در کتب درسی و در سخنرانیها و خطابهها، ارزشهایی هدفگیری شده است که مردم و بهطور خاص جوانان، میبینند که در عمل متروک مانده است.
به عبارت دیگر، نظامِ ارزشگذاری مدیران ارشد، نمایندگان و مسئولان بهنوعی دوگانگی دچار است برخی حضرات در مقام سخن، چیزهایی میگویند و بر اولویتهایی تأکید دارند که در زندگی خود و فرزندانشان، التزام به آن ارزشها دیده نمیشود و کتابخوانی و گرایش به اخلاق دینی ازجمله این ارزشها هستند.
بسیاری از مدیران اهل کتاب و مطالعه نیستند هرچند عموماً مدارک دکترا و بالاتر از آن دارند و جامعه بهویژه نسل جوان که این تعارضات را میبیند، انگیزه خود را برای کتابخوانی از دست میدهد.
همچنین جامعه زمانی که میبیند ساختار سیاسی، به نخبگی توجهی ندارد و بخش قابل توجهی از نخبگان و متخصصان، که در سایه مطالعات تخصصی به چنین جایگاهی دست پیدا کردند، تلاش دارند کشور را ترک کنند، نسبت به کتابخوانی و مطالعات عمومی نیز بدبین میشود.
حمله تند قلعهنویی به منتقدان تیم ملی؛
چرا به قطاری که حرکت میکند، سنگ میزنند
3 تیتر اخبار
معاون بانک مرکزی خبر داد:
معاملات ارز اشخاص و تعهدات ارزی از ۲۶ آذر به بازار توافقی میرود
4
پتروشیمی؛ صنعتی پیشرو در اقتصاد غیرنفتی؛
صادرات محصولات پتروشیمی ایران به ۶۰ کشور جهان
5
تیتر اخبار
کارشناس محیط زیست در گفت و گو با امتیاز تشریح کرد؛
راهکار کاهش آلودگی هوا در کلان شهرها
1
وزیر اقتصاد از بانکها درخواست کرد؛
پرداخت سریعتر وامهای توانمندسازی و اشتغال
4
مدیرکل دفتر حملونقل عمومی و ترافیک سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور :
نرخ معاینه فنی خودروها افزایش یافت
2
صبحانه با زرافهها فیلم قابل دفاعی است
8
گپ و گفت
کارشناس محیط زیست در گفت و گو با امتیاز تشریح کرد؛
راهکار کاهش آلودگی هوا در کلان شهرها
یک کارشناس محیط زیست در گفت و گو با امتیاز عنوان کرد: معضل آلودگی هوا علاوه بر کشور ما در بسیاری از کشورهای جهان نیز وجود دارد و همین موضوع باعث شده تا مقامات کشورهای درگیر با آلودگی هوا به سمت راهکارهای نوینی برای کاهش این معضل بروند.
این کارشناس محیط زیست ادامه داد: یکی از این راهکارها استفاده از جنگلهای عمودی در دل کلانشهرهاست. این جنگلها که مانند پیچکی سبز به دور ساختمانها میپیچند، مدیریت کاهش و افزایش دما در داخل و خارج ساختمان را انجام میدهند، دی اکسید کربن و گرد و غبار را جذب میکنند و در عین حال برای رسیدن به هوای پاکتر اکسیژن تولید میکنند.
کامران هاشمی افزود: برآوردها حاکی از این است که اگر این ساختمانها دارای 1100 درخت و 2500 گیاه باشند، میتواند هر سال حدود 25 تن دیاکسید کربن جذب کرده و 60 کیلوگرم اکسیژن در روز تولید کنند. نتایج مطالعهای که اخیراً توسط دانشمندان بر روی جنگلهای عمودی انجام شده، نشان میدهد که آنها میتوانند راهکار مناسبی برای کاهش آلودگی هوا باشند.
وی تصریح کرد: از طرف دیگر علاوه بر راهکارهایی از جمله افزایش استاندارد سوخت، انتقال صنایع و تدوین قوانین سقف تولید آلایندگی برای صنایع و خودروها، راهکارهای دیگری نیز وجود دارد. از جمله پرتاب یونهای نقره به ابرها برای تولید بلورههای یخ و ایجاد بارندگی به شکل برف یا باران است. راه حل دیگر پاشیدن آب به آسمان از طریق آسمانهای خیلی بلند بود.
این کارشناس محیط زیست در پایان گفت و گو با امتیاز عنوان کرد: دیگر راهحل خلاقانه یک جارو برقی مکنده هواست که میتواند با استفاده از نیروی الکترواستاتیک ذرات گردوغبار و آلودگی موجود در سطح آسمان را بمکد و هوا را پاک کند. در پایان باید گفت تمامی این راهحلها میتواند به راهکاری برای کاهش آلودگی هوا در کلان شهرهای ایران مورد استفاده قرار گیرد.
یادداشت
از بیمعرفتی استقلال تا قدرشناسی بایرن مونیخ؛ کاش حداقل شعار ندهید!
سپهر ستاری- رفتار زیبای باشگاه بایرن مونیخ با ماریا گروس، خیلیها را یاد فسخ قرارداد کوین یامگا با استقلال انداخت.
چند روز قبل بود که خبری تلخ فوتبال آلمان را تحت تاثیر قرار داد. ماریا گروس، دروازهبان ۲۳ ساله تیم زنان بایرن مونیخ دچار بیماری سرطان شده و نمیتواند در ادامه مسابقات این فصل برای تیمش به میدان برود. باشگاه بایرن مونیخ بعد از اعلام این خبر، در اولین اقدام تصمیم به تصمیم قرارداد این دروازهبان تا سال ۲۰۲۶ گرفت تا او بدون دغدغه مسائل حرفهای بتواند مراحل درمانی خود را سپری کند.
همین اقدامات ساده باشگاه بایرن مونیخ در قبال دروازهبان جوان تیم زنان خود، باعث شد یاد موارد مشابه در فوتبال ایران بیفتیم. استقلال یکی از باشگاههایی است که در سالهای اخیر چند باری با موارد مشابه با ماجرای ماریا گروس مواجه شده ولی برخورد مدیران تیم ایرانی ۱۸۰ درجه با بایرن مونیخ تفاوت دارد. هنوز کسی ماجرای لئاندرو پادوانی را فراموش نکرده که در جریان بازی برای استقلال دچار یک مصدومیت سنگین شد و نه تنها فوتبال را کنار گذاشت که زندگیاش هم بهدلیل از دست دادن توانایی حرکت دچار مشکل شده است. پادوانی در زمان جدایی از استقلال ۹۰ هزار دلار از این تیم طلب داشت ولی مدیران این تیم با وجود دادن وعدههای بزرگ حتی حق و حقوق مدافع برزیلیشان را هم ندادند و او مجبور به شکایت شد که یک نقطه تاریخ در تاریخ باشگاه استقلال محسوب میشود. مشابه این اتفاق در ماجرای مصدومیت کوین یامگا هم رخ داد و مدیران فعلی استقلال در شرایطی که این ستاره در تلاش بود تا بتواند دوباره فوتبال بازی کند، قراردادش را به صورت یکطرفه فسخ کردند و نه تنها مطالباتش را ندادند، بلکه حتی برای دادن پاسپورت او هم سنگاندازی کردند. یامگا پس از جدایی از استقلال راهی نساجی شد و اتفاقا در اولین بازیاش هم دروازه آبیها را باز کرد تا پاسخ خوبی به بیمعرفتی مدیران تیم سابق خود بدهد. فسخ قرارداد با یامگا تنها ۶ ماه بعد از مصدومیت شدید او در تمرین استقلال هم یکی دیگر از بیمعرفتیهای مدیران استقلال بود و حتی با انتقادات هواداران این تیم هم همراه شد. البته این قبیل رفتارها فقط شامل حال خارجیها نمیشود و مهدی مهدیپور، هافبک استقلال که در جریان بازی برای این تیم مصدوم شده، چندی پیش مدعی شد باشگاه هزینه عمل او را هم پرداخت نکرده و مجبور شده خودش این مبلغ را پرداخت کند. چنین رفتارهایی البته فقط مختص باشگاه استقلال نیست و دیگر تیمها هم مشابه آن را انجام دادهاند. این رفتارها در شرایطی رخ داده که مدیران تیمهای ایرانی همیشه در صحبتها و شعارهای خود از اخلاق و رعایت مسائل فرهنگی میگویند ولی وقتی پای عمل باشد، حتی کوچکترین حمایتی هم از بازیکنان خود نمیکنند. ای کاش مدیرانی که چنین اصول سادهای را هم رعایت نمیکنند، حداقل در صحبتها و شعارهایشان هم دیگر پای مسائل اخلاقی را وسط نکشند.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24322/48996/146108
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24322/48996/146109
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24322/48996/146110
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24322/48996/146111
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24322/48996/146112
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24322/48996/146113
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24322/48996/146114
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24322/48996/146115
|
عناوین این صفحه
- ایران جزو سه کشور جذاب جهان است
- اصلاحات در ساختار ناکارآمد درآمدهای دولت
- سرمقاله
- چرا به قطاری که حرکت میکند، سنگ میزنند
- تیتر اخبار
- تیتر اخبار
- گپ و گفت
- یادداشت