|
سرمقاله
مکانیزم ماشه ایرانی!
حسن هانیزاده، کارشناس روابط ینالملل
اگر پیش نویس قطعنامه علیه تهران تصویب شود ایران متقابلا مکانیزم ماشه خود را فعال خواهد کرد و سطح غنیسازی خود را افزایش میدهد و ممکن است اجازه بازرسی سرزده به بازرسان آژانس را ندهد. طبیعتا ایران برگهای برنده بیشتری دارد که از آن برگهها در زمان خود استفاده خواهد کرد
تلاش اخیر اتحادیه اروپا در اعمال تحریم علیه ایران و کوشش برای ارائه پیشنویس قطعنامه به شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای تصویب قطعنامه علیه ایران نشان میدهد که اروپاییها به نیابت از آمریکاییها و لابی صهیونیستی در تلاشند آخرین حلقه ارتباطی بین ایران و آژانس را قطع کرده و ایران را تحت فشار قرار دهند.
با توجه به دیدار اخیر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی از تهران و بازدید سرزده از تاسیسات هستهای ایران نشانههای مثبتی از تعامل بین ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی ایجاد شد اما متاسفانه اتحادیه اروپا درصدد باجخواهی و تحت فشار قرار دادن ایران بر آمده است. منع پرواز هواپیماهای مسافربری ایران به کشورهای اروپایی و خصوصا انگلستان و منع رفت و آمد کشتیهای ایرانی به سمت اروپا و تلاش برای ارائه پیشنویس قطعنامه به شورای حکام نشان میدهد که اتحادیه اروپا درصدد فعال کردن مکانیزم ماشه است که ایران را به لحاظ اقتصادی با افزایش تحریمها تحت فشار قرار دهد و این مساله با روح توافقنامه برجام در تضاد است. چرا که جایگاه قانونی برای نظارت بر فعالیت هستهای ایران به آژانس اتمی داده شده و دخالت اتحادیه اروپا خصوصا سه کشور انگلستان، فرانسه و آلمان مخالف قوانین بینالمللی است و اگر اتحادیه اروپا بخواهد درصدد باجخواهی از ایران برآید طبیعتا ایران اقدامات دیگری انجام خواهد داد و سطح مناسبات و همکاری خود با آژانس را کاهش میدهد. اکنون نگاهها متوجه جلسه آینده شورای حکام است. اگر پیش نویس قطعنامه علیه تهران تصویب شود ایران متقابلا مکانیزم ماشه خود را فعال خواهد کرد و سطح غنیسازی خود را افزایش میدهد و ممکن است اجازه بازرسی سرزده به بازرسان آژانس را ندهد. طبیعتا ایران برگهای برنده بیشتری دارد که از آن برگهها در زمان خود استفاده خواهد کرد و به نظر میرسد اتحادیه اروپا خارج از قوانین بینالمللی و توافقنامه برجام قصد دارد شرایط را بهگونهای ایجاد کند که پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل ارسال شود تا در آنجا ایران ذیل بندهای خاصی در منشور ملل قرار گرفته و این مساله میتواند بر فضای بحرانی منطقه بیفزاید. لذا بهتر است اروپا بیش از اینکه به فکر فشار بر ایران باشد به تعامل با تهران بیندیشد.
وزیر بهداشت هشدار داد:
کاهش نرخ سالانه تولد به زیر یک میلیون نفر برای اولین بار در تاریخ
2 امتیاز از مشکلات بازار سرمایه و شبکه بانکی کشور گزارش میدهد؛
تورمهای بلندمدت محصول ناترازی بانکها
5 انتقاد وزیر رفاه از شرایط بازنشستگی
4 تیتر اخبار
وزیر اقتصاد و دارایی: دولت مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است 4
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی اعلام کرد:
مجوز بانک مرکزی برای سرمایهگذاری 5/6 میلیارد دلاری در صنعت پتروشیمی
5
تیتر اخبار
جامعهشناس دینی در گفتوگو با امتیاز؛
چگونه میتوان به توسعه فردی اجتماعی در جامعه دست پیدا کرد؟
1
وزیر میراثفرهنگی:
ایران به کنوانسیون ۱۹۷۰ در خصوص قاچاق اموال تاریخی پایبند است
8
کنایه گاریدو به منتقدان؛
بعد از برد همهچیز قشنگ است، پس از باخت میگویند دیوانهای!
3
انتقاد پلیس از خاموشی چراغهای راهنمایی و رانندگی
8
گپ و گفت
جامعهشناس دینی در گفتوگو با امتیاز؛
چگونه میتوان به توسعه فردی اجتماعی در جامعه دست پیدا کرد؟
یک جامعهشناس دینی در گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: زنان نقش مهمی در تربیت فرزندان، آرامش همسران خود و همچنین در سلامت جامعه و تحول فرهنگ و حتی رونق اقتصادی کشور دارند. علیرضا قبادی افزود: خداوند متعال در معرفی الگو از حضرت مریم (س) نام میبرند و پیامبر اکرم (ص) همواره حضرت خدیجه و حضرت فاطمه زهرا (س) را تکریم میکردند و این یعنی زنان جایگاه ویژهای در جامعه دارند. این جامعهشناس دینی ادامه داد: زنان بهعنوان حامیان و هدایتگران جامعه در اسلام و شریک زندگی مرد، تأثیرگذار در حوزههای فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی بوده است و با توجه به آیات و روایات موجود میتوانیم این تأثیرگذاری را اثبات کنیم. علیرضا قبادی تصریح کرد: زن مربی جامعه است اگرچه انتقاداتی به نقش جنسیتی آنان در جوامع وجود دارد اما میتوان با برنامهریزی و سیاستگذاری این تبعیض زنان و مردان را حل کرد چرا تقویت مربیان یک جامعه میتواند آینده درخشانی برای توسعه اجتماعی کشور داشته باشد. این جامعهشناس دینی افزود: زنان پابهپای مردان در مشاغل پزشکی، معلمی، خبرنگاری و حتی کارگری در کارخانهها علاوه بر نقش همسرداری و فرزند آوری همواره مهمترین، مؤثرترین گروههای اجتماعی در نقشآفرینی و توسعه اقتصادی هستند و این نشان از جایگاه ویژه آنان در توسعه کشور دارد. علیرضا قبادی ادامه داد: یکی از علتهای پیشرفت کشورهای توسعهیافته برداشتن موانع فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی برای مشارکت زنان در حوزههای مختلف است که البته ما میتوانیم با تکیهبر آموزههای دینی خود این مشارکت را روزبهروز گسترش دهیم.این جامعهشناس دینی در پایان گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: استفاده از توانمندی و ظرفیت زنان بهعنوان هدایتگران نسل آتی جامعه در حوزههای مدیریتی و تصمیمگیریهای کلان کشوری میتواند زمینهای از مشارکت آنان در تأمین اقتصاد خانواده و تأثیرگذاری مثبت آنان در سلامت جامعه و اصلاح سبک زندگی مبتنی بر سلامت جسمی و روحی افراد باشد، زنان آیندهسازان جامعه بوده و بدون مشارکت آنان توسعه فردی اجتماعی میسر نخواهد شد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست مطرح کرد:
اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست توضیحاتی درباره نحوه مواجهه سازمان محیط زیست با ۴۱۱ طرح بدون مجوز ارائه داد.
شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در یک برنامه تلویزیونی در پاسخ به سوالی درباره نحوه مواجهه با ۴۱۱ طرح بدون مجوز که احتمال آسیب زدن به محیط زیست را دارند گفت: این موارد باید بررسی شوند و پیشرفت کار آنها سنجیده شود. نحوه مواجهه اگر پروژهای در مرحله ابتدایی باشد، یک روش دارد و اگر به بهره برداری رسیده باشد، مدیریت pmp را برایش اجرا میکنیم که آسیبهای محیط زیستی را به حداقل برساند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اساس ۱۱ سال است که شهرداریها تفکیک زباله از مبدا را درست انجام نمیدهند. هم چنین صاحبان صنایع، بسیاری از مشاغل قانون امتداد مسئولیت را رعایت نمیکنند. آیا برنامه ملی راهبردی مدیریت پسماند میتواند این مسائل را رفع کند؟ گفت: قانون مدیریت پسماند را داریم که سال ۸۳ به تصویب رسید اما متأسفانه در کشور یک بی توجهی به موضوع پسماندها وجود داشته است.
انصاری گفت: سازمان حفاظت محیط زیست نقش نظارت عالی را در این خصوص دارد و برای ما بسیار جدی است. همچنین کارگروه ملی پسماند فعال است و به طور جدی پیگیر تکالیف اجرایی هر یک از دستگاهها هستیم.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده خبر داد:
همکاری اسکاپ و ایران برای توانمندسازی زنان و مقابله با ریزگردها
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و دبیرکل اسکاپ، تفاهم کردند در خصوص مقابله با بلایای طبیعی و زیست محیطی و همچنین توانمندسازی زنان همکاری کنند. زهرا بهروز آذر، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با آرمیدا سالشیا آلیس جابانا دبیر اجرایی کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه(ESCAP) در شهر بانکوک ملاقات کرد. در این ملاقات که در حاشیه نشست وزرای آسیا و اقیانوسیه برای بررسی پیشرفتهای حاصله از اجرای اعلامیه پکن برای برابری جنسیتی صورت گرفت، دو طرف به تبادل نظر درخصوص راههای افزایش همکاریها پرداختند.بهروز آذر در این دیدار ضمن اشاره به تأثیرات منفی تحریمهای ظالمانه یکجانبه و مشکلات زیست محیطی بر کیفیت زندگی زنان و کودکان در ایران، ابراز امیدواری کرد با کمک اسکاپ، برای بالا بردن تاب آوری زنان در مقابل بحرانها و بلایای طبیعی پروژههایی تعریف و اجرا گردد. وی سپس به تبیین دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه زنان و خانواده از جمله کاهش شکاف جنسیتی در امر آموزش به سه درصد پرداخت که از سوی آلیس جابانا مورد قدردانی قرار گرفت. دبیر اجرایی اسکاپ نیز ضمن تشکر از حمایت و میزبانی کشورمان از دفتر اسکاپ در تهران، بر آمادگی مجموعه خود برای گسترش همکاریها و تبادل تجربیات با جمهوری اسلامی ایران به ویژه در زمینه مقابله با بیابان زایی و ریزگردها را تاکید کرد. آلیس جابانا در این دیدار، علاقه و تلاش دختران و زنان جوان ایرانی به علم آموزی و گسترش فناوریهای نوین را ستود و خواستار همکاریهای بین المللی و انتقال تجربیات کشورمان به سایر کشورها شد.
یادداشت
سریالهای امروزی سرگرم کننده یا عامل بدآموزی؟
علی کلانتری - خشونت در جوامع انسانی یکی از معضلات پیچیده و چندوجهی است که تأثیرات عمیق و گستردهای بر ساختارهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دارد. در سالهای اخیر، شاهد افزایش قابل توجهی در وقوع قتلهای خانوادگی بودهایم که این امر نه تنها نگرانکننده است بلکه زنگ خطری برای سلامت روانی و اجتماعی جامعه به شمار میآید.
یکی از عوامل اصلی خشونت خانوادگی، عدم تعادل قدرت در روابط بین اعضای خانواده است. در بسیاری از موارد، یکی از طرفین به دلیل مشکلات اقتصادی، اجتماعی یا روانی، احساس ناامنی و ضعف میکند و این امر میتواند به بروز رفتارهای خشونتآمیز منجر شود. بهویژه در جوامعی که نابرابریهای جنسیتی وجود دارد، زنان به عنوان قربانیان اصلی خشونت خانگی شناخته میشوند. این نابرابریها نه تنها به خشونت جسمی بلکه به خشونت روانی و اقتصادی نیز منجر میشود که عواقب آن میتواند سالها ادامه داشته باشد.
در روزها و ماههای اخیر اگر یک نیم نگاهی به سایتهای خبری و روزنامهها به خصوص قسمت حوادث آنها بیندازید، تا چشم کار میکند خبرهایی مبنی بر همسرکشی، برادرکشی، پدرکشی و مادرکشی آن هم به روش های فجیع و غیر انسانی وجود دارد. قتل هایی که حتی در فیلم های هالیوودی نیز برچسب بزرگسالان دریافت می کند و کودکان اجازه ندارند آنها را تماشا کنند.انتشار این اخبار به روالی عادی تبدیل شده تا جایی که اگر خبر یک قتل فجیع دیگر را در یک سایت خبری ببینیم، آنچنان برایمان عجیب و غریب نخواهد بود و به نحوی با آن کنار می آییم، انگار که این رویه جزوی از زندگی ما شده و هر روز اگر چنین خبرهایی را نبینیم احساس می کنیم که اتفاقی غیرعادی در حال رخ دادن است.
باید قبول کنیم که عوامل اقتصادی نقش بسزایی در بروز خشونت خانوادگی دارند. فقر، بیکاری و عدم دسترسی به منابع مالی کافی میتوانند فشارهای روانی را افزایش دهند و افراد را به سمت رفتارهای خشونتآمیز سوق دهند. در شرایطی که افراد با مشکلات مالی دست و پنجه نرم میکنند، ممکن است به جای حل مسائل به شیوههای سالم، به خشونت متوسل شوند. در واقع، بررسیها نشان دادهاند که در جوامع با نرخ بالای بیکاری و فقر، میزان خشونت خانوادگی نیز افزایش مییابد.
علاوه بر این، عوامل فرهنگی و اجتماعی نیز تأثیرگذار هستند. برخی از فرهنگها و جوامع، رفتارهای خشونتآمیز را به عنوان یک روش قابل قبول برای حل اختلافات میپذیرند. در چنین جوامعی، آموزشهای غلط درباره روابط انسانی و نقشهای جنسیتی میتواند زمینهساز بروز خشونت شود. بهعنوان مثال، اگر کودکان از سنین پایین بیاموزند که حل مشکلات از طریق خشونت ممکن است، احتمال اینکه در بزرگسالی این الگوها را تکرار کنند افزایش مییابد.
نقش رسانهها نیز در گسترش یا کاهش خشونت قابل توجه است. در دنیای امروز، فیلمها و سریالها به عنوان آیینهای از واقعیتهای اجتماعی عمل میکنند. با این حال، این واقعیتها گاهی اوقات به صورت اغراقشده یا تحریفشده نمایش داده میشوند. در سالهای اخیر، تولیدات سینمایی و تلویزیونی به موضوعاتی چون قتلهای خانوادگی و خشونت خانگی پرداختهاند. این آثار نه تنها بازتابدهنده واقعیتهای تلخ جامعه هستند بلکه میتوانند به شکلگیری تصورات عمومی درباره این مسائل کمک کنند.
تحقیقات نشان دادهاند که تماشای مکرر محتوای خشونتآمیز میتواند به افزایش حساسیت افراد نسبت به خشونت منجر شود و آنها را به سمت توجیه رفتارهای خشن سوق دهد. بنابراین، مسئولیت تولیدکنندگان محتوا بسیار سنگین است و باید تلاش کنند تا با ارائه روایات واقعی و متعادل از مسائل اجتماعی، به کاهش خشونت کمک کنند.
در نهایت، باید تاکید کرد که تغییرات فرهنگی و اجتماعی زمانبر هستند و نیازمند همکاری همهجانبه از سوی دولت، سازمانهای غیردولتی و جامعه مدنی هستند. با ایجاد فضایی امن برای گفتگو درباره مسائل مربوط به خشونت خانوادگی و حمایت از قربانیان این نوع خشونت، میتوان امید داشت که روزی شاهد کاهش چشمگیر این معضل اجتماعی باشیم.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24324/49012/146211
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24324/49012/146212
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24324/49012/146213
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24324/49012/146214
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24324/49012/146215
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24324/49012/146216
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24324/49012/146217
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24324/49012/146218
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24324/49012/146219
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24324/49012/146220
|
عناوین این صفحه
- سرمقاله
- کاهش نرخ سالانه تولد به زیر یک میلیون نفر برای اولین بار در تاریخ
- تورمهای بلندمدت محصول ناترازی بانکها
- انتقاد وزیر رفاه از شرایط بازنشستگی
- تیتر اخبار
- تیتر اخبار
- گپ و گفت
- اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
- همکاری اسکاپ و ایران برای توانمندسازی زنان و مقابله با ریزگردها
- یادداشت