|
وزیر آموزش و پرورش توضیح داد:
ورود دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان به کلاسهای درس
2 امتیاز در مورد چرایی تداوم تورم و راه برون رفت از آن گزارش میدهد؛
دولت و هزارتوی اصلاحات اقتصادی
5 سرمقاله
انرژی تجدیدپذیر در برنامه راهبردی ۵ ساله دوم دستور کار ویژه باشد
عباس خسروانی - دکترای جامعه شناسی
در برنامههای ۵ ساله دوم شهر اراک (۱۴۰۴-۱۴۰۷)، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر است و مزایای استفاده از این نوع انرژیها کاهش آلودگی هوا و وابستگی به سوختهای فسیلی، بر اهمیت تأمین برق مصرفی شهرداری از طریق انرژی خورشیدی است.
نصب پنلهای خورشیدی بر روی ساختمانها و زمینهای شهرداری از جمله راهکارهای پیشنهادی برشمرد و به بررسی امکان تولید برق از پسماند است.
پیشنهاداتی توسط برخی شرکتهای دانش بنیان هم در خصوص تولید برق از پسماند داشتیم که در حال بررسی موضوع هستیم و به نظرم میتوان این ایده را به خوبی در اراک تجربه کرد.
افزایش آگاهی عمومی درباره اهمیت انرژیهای تجدیدپذیر و تغییرات آب و هوایی، باعث ایجاد تقاضا برای این نوع انرژی شده است و برخی کشورها در حال سرمایه گذاری در این زمینه هستند به طوری که نمونههای موفقی از تأمین برق توسط انرژیهای تجدیدپذیر در سراسر جهان وجود دارد از جمله کشورهای عربی حوزه خلیج فارس که با توجه به میزان بالای تابش خورشید، این کشورها در حال سرمایهگذاری گسترده در نیروگاههای خورشیدی هستند.
وجود نمونههای موفق از تأمین برق توسط انرژیهای تجدیدپذیر در جهان، از جمله شهر ماسدار در امارات متحده عربی، با استفاده از طرحهای تشویقی دولتی و افزایش آگاهی عمومی، میتوان این طرح را با موفقیت اجرا کرد.
در ایران نیز پروژههای موفقی در زمینه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر داشتهایم به طوری که با وجود چالشهایی مانند تحریمها و نوسانات اقتصادی، پیشرفتهایی در این زمینه حاصل شده است که از نمونههای موفق در ایران نیروگاه خورشیدی یزد است که یکی از بزرگترین نیروگاههای خورشیدی خاورمیانه به شمار میرود.
به هر حال برای تبدیل شدن این ایده به برنامه، نیازمند برخی مطالعات مقدماتی از جمله محاسبه دقیق میزان مصرف برق شهرداری در طول سال، مثل مصرف ساختمانها، نور پردازی شهری و ایستگاههای شارژ اتوبوسهای برقی، کارخانجات تولید آسفالت و… و یا انتخاب مناسبترین سیستم، طراحی دقیق سیستم، هزینههای نصب و راهاندازی سیستم و بهرهبرداری و نگهداری آن هستیم و در عین حال به چالشهایی مانند هزینه بالای تجهیزات و کمبود نیروی متخصص میتوان اشاره کرد و بر لزوم توجه به این موارد در برنامهریزیهای آتی تاکید کرد.
در مجموع، شهرداری اراک با هدف کاهش آلودگی هوا و حرکت به سمت توسعه پایدار، برنامههای جدی برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در دستور کار خود قرار داده است.
تیتر اخبار
۸۷ هزار تومان، هزینه تغذیه روزانه هر معتاد متجاهر؛
آغاز جامعهپذیری و اشتغال ۴۰۰ معتاد بهبود یافته
2
گلزنی ژوائو علیه عیسی؛
وضعیت قرمز برای شماره 10 پرسپولیس
3
بسته محتوایی ساترا برای سکوهای صوت و تصویر فراگیر در هفته بسیج
8
وزیر ارتباطات:
رفع فیلترینگ در دست اقدام است
4 تیتر اخبار
پژوهشگر فرهنگی در گفتوگو با امتیاز مطرح کرد؛
لزوم فراهم کردن تسهیلات خرید کتاب برای دانشجویان
1
وزیر جهاد کشاورزی:
صادرات پنیر ایرانی به ژاپن تسهیل میشود
4
کارشناس انرژی :
برنامه منسجم برای رفع ناترازی نیازمند توجه یکپارچه به انرژی است
5
دوره تاریخی کمتر روایت شده در «مهیار عیار»
8
گپ و گفت
پژوهشگر فرهنگی در گفتوگو با امتیاز مطرح کرد؛
لزوم فراهم کردن تسهیلات خرید کتاب برای دانشجویان
یک پژوهشگر فرهنگی در گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: دانشجویان با خواندن کتاب اضطرابهای خود را کنترل میکنند و برای دریافت آرامش، فرار از هیاهو و اضطرابهای درون به کتاب پناه میبرند و این مورد بسیار مؤثر است، اما متأسفانه توان خرید دانشجویان بسیار پایین است. عباس کریمی در ادامه این گفتوگو افزود: دانشجویان کتابخانه و کتابخوانی را دوست دارند و اوقات فراغت خود را به مطالعه میگذرانند، اما هزینه بالای خرید کتاب موانعی را ایجاد میکند؛ روز به روز هزینه کاغذ و چاپ بالا میرود و افراد نمیتوانند کتاب تهیه کنند و درواقع در توان آنها نیست. این پژوهشگر فرهنگی ادامه داد: کتابهای دانشگاهی نیز گران هستند و اما دانشجویان نمیتوانند این کتابها را تهیه کنند بنابراین، علاقه به کتابخوانی وجود دارد اما توان خرید پایین است. عباس کریمی در پاسخ به اینکه آمار سرانه مطالعه در کشور چقدر است، تصریح کرد: آخرین آمار سرانه مطالعه در کشور کمتر از ده دقیقه بدون مطالعه کتب درسی و پشت کنکور بود که البته عدد مطلوبی نیست و جا دارد ایران را با کشورهایی مانند آلمان و فنلاند که در مطالعه کتاب پیشرو بوده و میانگین حدوداً ۴۰ دقیقه بدون کتب درسی در روز دارند، مقایسه کنیم و برای بالا بردن سرانه کتابخوانی تلاش کنیم. وی با بیان اینکه متأسفانه هزینه بالای کتاب و قدرت خرید اندک دانشجو با هم تناسب ندارد، عنوان کرد: مسئولان امر باید به این نکته توجه کنند که با سخن گفتن و تشویق به کتاب خواندن سرانه مطالعه در کشور بالا نمیرود، بلکه با ایجاد تسهیلات و خریدهای رایگان یا تخفیفهای ویژه میتوان به قشر جوان کمک کرد.این پژوهشگر فرهنگی در پایان گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: به هرروی در پایان باید به شما بگویم که فراهم کردن تسهیلات برای دانشجویان و خرید آسانتر و ارزانتر کتابهای مفید میتواند در روند بالا بردن سرانه مطالعه تأثیرگذار باشد.
بررسی کلیات لایحه اصلاح «قانون مبارزه با مواد مخدر» در مجلس
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر آخرین وضعیت لایحه اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر را تشریح کرد. دکتر محمد زارعی، با بیان اینکه یکی از مهمترین ابزارهای موردنیاز برای مبارزه با مواد مخدر، قانون است، اظهار کرد: هر قانونی پس از مدتی جهت رفع خلاءها و پیشگیری از دور زدن قانون توسط مجرمان، نیاز به اصلاح دارد، چراکه ممکن است مجرمان با استفاده از شگردهایی، از این خلاءهای قانونی سوء استفاده کرده و قانون را دور بزنند.وی اولویت ستاد مبارزه با مواد مخدر را پیشگیری در ابعاد مختلف دانست که از جمله آنها ابعاد قضایی و اجتماعی و وضعی است. زارعی گفت: در حوزه پیشگیری قضایی بازدارندگی از راه مجازات با مرتکبین اعمال خلاف قانون مطرح است و لازمه این موضوع وجود قوانین بازدارنده است. امروز احساس میکنیم که در برخی موارد هزینه جرم کافی نیست و مجرمان به راحتی به واسطه پایین بودن هزینه ارتکاب جرم، مرتکب جرم میشوند. از همین رو، لایحه «اصلاح بخشی از قانون مبارزه با مواد مخدر» با آسیبشناسی از خلاءها و متناسبسازی هزینههای جرم نسبت به ارتکاب جرم، به مجلس تقدیم شده است. قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: در این لایحه اصلاحی، به دنبال این هستیم که هزینه جرم را افزایش دهیم و در حوزه پیشگیری قضایی، موفقتر و کاملتر از قبل گام برداریم. زارعی درباره آخرین وضعیت اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: اواخر مجلس یازدهم این لایحه به مجلس تقدیم شد و طی یک ماه گذشته نیز کلیات آن در کمیسیون حقوقی و قضایی به تصویب رسید. اکنون مراحل کارشناسی این لایحه در مسیر اقدام بوده و امید است که پیش از پایان سال، لایحه در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار گرفته و به تصویب برسد.
افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق برای تمامی مشترکان
بر اساس قبوض برق صادر شده در دوره جدید شاهد افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق برای تمامی مشترکان هستیم. ابتدای آبان بود که وزیر نیرو خبر از افزایش قیمت برق برای مشترکان پر مصرف داد و در توضیح این موضوع گفت: بر اساس قانون مانع زدایی صنعت برق تکلیف شده است که قیمت برق افزایش پیدا کند و مطابق با قانون وزارت نیرو نباید وابسته به بودجه دولتی باشد. وی ادامه داد: بر اساس قانون مانع زدایی از صنعت برق دولت موظف است دیگر نقشی در تأمین ریالی برق نداشته باشد و مردم باید برق مورد نیاز خود را خریداری کنند به خصوص پر مصرفها که باید برق خود را از بازار آزاد و محل تجدید پذیرها تهیه کنند.وزیر نیرو خاطر نشان کرد: بر اساس قانون تنها به مصارف برق تا سطح الگو یارانه پرداخت میشود و آن دسته از مشترکانی که مصارف بالایی دارند، یا باید با اقدامات مدیریتی مصرف برق خود را به سطح الگو نزدیک کنند و یا برق مازاد خود را از طریق روشهای جایگزین مانند ذخیره ساز، مولدهای خورشیدی و بورس انرژی تأمین کنند. مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل توانیر در راستای شفافیت این موضوع گفت:: ساختار تعرفهگذاری بهگونهای طراحی شده است که بیشترین یارانه را مشمول مشترکانی میکند که در محدوده الگوی مصرف قرار گرفتهاند و قبضهای برق ارزانتری دریافت میکنند. بهگفته سخنگوی صنعت برق، براساس همین قانون مشترکان خانگی به دو دسته مشترکانی که در محدوده الگوی مصرف و کمتر از آن برق مصرف میکنند و مشترکان پرمصرف که بالاتر از الگو برق مصرف میکنند، تقسیم میشوند.وی افزود: قانون ضرایبی از نرخ تأمین برق را برای پلههای مختلف مصرف در نظر گرفته است به این صورت که برای مشترکان پرمصرف تا میزان الگوی مصرف نیمبرابر هزینه تأمین تا ۱.۵ برابر الگو، ۱.۵ برابر هزینه تأمین تا ۲.۵ برابر الگوی مصرف و بیشتر از ۲.۵ برابر الگوی مصرف ۵ برابر هزینه تأمین برق در تعرفه برق مشترکین پرمصرف لحاظ میشود و دریافت آن الزام قانونی است. همان زمان بود که عبدالامیر یاقوتی مدیرکل امور انرژی و مشتریان توانیر در تشریح این موضوع گفت: تعرفههای برق پلکانی است و ۷۵ درصد مشترکان زیر الگوی مصرف هستند. ضمن آنکه در ماههای غیر گرم الگوی مصرف خانگی در مناطق عادی ۲۰۰ کیلووات و در ماههای گرم -خرداد تا شهریور- ۳۰۰ کیلووات ساعت است. اما آنطور که پیداست قیمت برق از ابتدای مهر ماه برای تمامی مشترکان ۳۸ درصد افزایش داشته است و تنها شامل مشترکان پر مصرف و صنایع نشده است. بررسی تعرفههای جدید و مقایسه آن با تعرفههای پیشین (قبل از مهر ۱۴۰۳) در ماههای غیرگرم نشان میدهد که رشد تعرفهها به جز دو مورد، در محدوده ۳۸ درصدی است؛ اما افزایش تعرفهها در بخش متوسط مصرف بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلووات ساعت، برای تعرفه مصارف زیر ۲۰۰ کیلووات ساعت رشدی ۸۳ درصدی و در بخش متوسط مصرف بین ۳۰۰ تا ۴۵۰ کیلووات ساعت، برای تعرعه زیر ۲۰۰ کیلووات ساعت رشدی ۷۸ درصدی داشته است. پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا با اشاره به هشدار سطح زرد هواشناسی گفت: رانندگان از سفرهای غیرضروری خودداری کنند. سرهنگ احمد شیرانی رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا با توجه به پیشبینیهای هواشناسی اعلام کرد: بر اساس هشدار سطح زرد صادر شده از سوی سازمان هواشناسی کشور، از روز چهارم تا هفتم آذر فعالیت سامانه بارشی در بخشهای وسیعی از کشور آغاز خواهد شد. این سامانه همراه با رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، گرد و خاک، کاهش نسبی دما و پدیده مه خواهد بود. همچنین در مناطق کوهستانی و ارتفاعات، بارش برف پیشبینی میشود. وی افزود: مناطقی که تحت تأثیر این سامانه قرار خواهند گرفت شامل استانهای آذربایجان غربی، کردستان، همدان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، لرستان، آذربایجان شرقی، اردبیل، مرکزی، قزوین، زنجان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، فارس، بوشهر، گیلان، البرز، تهران، قم، مازندران، گلستان، سمنان، یزد و شمال کرمان هستند.سرهنگ شیرانی گفت: این شرایط جوی میتواند اختلالات جدی در مسافرتهای جادهای ایجاد کند. احتمال آبگرفتگی معابر، جاری شدن روانآبها، صاعقه، لغزندگی مسیرهای کوهستانی و گردنههای سردسیر به دلیل بارش برف، ریزش سنگ و خسارات به سازههای موقت از جمله بنرها، تابلوهای تبلیغاتی و داربستها وجود دارد. همچنین، احتمال خسارت به محصولات کشاورزی و تجهیزات شهری و برونشهری نیز پیشبینی میشود. یادداشت
سازمان محیط زیست پیگیر افزایش حمایت قضایی از محیط بانان
️ انصاری- رییس سازمان حفاظت محیط زیست
ارتباط با رسانهها و تا جای ممکن پاسخگویی دقیق به پرسشهای خبرنگاران یکی از سیاستهای من و همکارانم در سازمان حفاظت محیط زیست است. برای تحقق این سیاست باید از روشهای مختلفی استفاده کرد. یکی از این روشها برگزاری منظم نشستهای خبری است.
سهشنبه گذشته نخستین نشست خبری را برگزار کردیم. به اتفاق معاونان سازمان تلاش کردیم در مدت زمان تعیین شده به سوالات اغلب خبرنگاران حوزه محیط زیست پاسخ دهیم. آلودگی هوا و مازوتسوزی، حقآبه تالابها، وضعیت ستاد احیای دریاچه ارومیه و تالاب هامون، طرح طبیعتگردی آشوراده، اجلاس باکو و برنامه ملی مواجهه با پدیده تغییر اقلیم، ناترازی انرژی، ارزیابی آثار محیط زیستی پروژهها و احکام محیط زیستی لایحه بودجه از مهمترین موضوعات مطرح شده بود.
اغلب خبرنگاران با تجربه و حرفهای در گزارشهایشان دقت لازم را در انتقال مطالب به خرج داده بودند اما اندکی از خبرنگاران هم بودند که در انتقال گفتههای من و همکارانم دقت و امانتداری را فدای سرعت کرده بودند. به عنوان مثال درباره ابرچالش فرونشست زمین اشاره کردم که موضوعات بهرهبرداری از آب بر اساس قوانین بالادستی و از جمله برنامه هفتم بر عهده وزارت نیرو و جهاد کشاورزی است اما سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان دستگاه مطالبهگر برای حقآبههای محیط زیستی پیگیر این موضوع و پیامدهای سو ناشی از برداشت بیرویه از آبهای زیرزمینی است. با این وجود بعد از نشست در یکی از خبرها با این تیتر روبهرو شدم: «رییس سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرده این سازمان در قبال فرونشست وظیفه قانونی ندارد.»
اتفاقاً همان روز آقای دکتر «علی بیتاللهی» به عنوان فردی که سالهاست در زمینه فرونشست کار و مطالعه میکند به عنوان مشاور سازمان منصوب و معرفی شد تا در سیاستگذاری و برنامهریزی اصولی برای تقویت جایگاه نظارتی سازمان ما را یاری کند.
درباره نقش مازوت متوجه شدم که برخی از خبرنگارانی که حوزه تخصصیشان محیط زیست نیست با مفهوم «سیاهه انتشار» و عوامل دخیل در آلوده شدن هوا آشنایی کافی ندارند. شاید به همین دلیل هم برخی در انتشار خبرهایشان نقش مازوت در آلودگی هوا را ناچیز توصیف کرده بودند. در حالی که قبلاً هم توضیح داده بودیم الگوی آلودگی در همه شهرها یکسان نیست. از پرسشگری و دقت نظر اغلب خبرنگاران لذت بردم. خبرنگاران آگاه، توانمند و پرسشگر ناظر عملکرد ما هستند و موجب میشوند شمار خطاهای ما کم شود.
دومین نشست با تشکلهای مردم نهاد محیطزیستی، را هم روز پنجشنبه در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار کردیم. حضور قابل توجه و مشتاقانه نمایندگان سمنهای حاضر در جلسه بسیار امیدوارکننده بود. «تقویت مشارکت مردمی» برای حفظ محیط زیست یکی دیگر از سیاستهای محوری ماست. نکتهای که کیادلیری، معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان هم در این نشست بر آن تاکید کرد.
حمایت از طرحهای ارائه شده تشکلها با استفاده از ظرفیت صندوق ملی محیط زیست، استفاده از مشورت تشکلها در اتخاذ تصمیمات مهم و فراهم کردن زمینه نظارت تشکلها بر اقدامات با هدف تقویت شفافیت بخشی از روشهای تقویت مشارکت مردم است که دنبال میکنیم.
با هدف افزایش شفافیت و تحقق شاخصهای عدالت در طرحهای بزرگ توسعهای، فراخوان نظرخواهی عمومی درباره پیشنویس آئیننامه ارزیابی اثرات محیط زیستی طرحها را هم منتشر کردهایم. امیدوارم با دریافت نظر کارشناسان، صاحبنظران، خبرنگاران، جامعه شناسان، فعالان جوامع محلی و… متن نهایی آئیننامه با کیفیت لازم تدوین شود و قدری از تنگناها و مسائل این بخش مهم کاهش یابد.
در روزهای گذشته درباره ارتقای حمایت و معاضدت قضائی در حوزه فعالیتی محیطبانان هم اقداماتی انجام دادیم. پیرو جلسه با رئیس دیوان عالی کشور و دادستان کشور و با پیگیریهای دکتر شمس - مدیرکل حقوقی و امور مجلس سازمان، خوشبختانه در راستای اعمال ماده ۴۷۷ قانون آئین دادرسی کیفری دستور رسیدگی مجدد به پرونده شهید «باشقره» در دیوان عالی کشور صادر شد. این شهید عزیز در سال ۱۳۹۷ در پارک ملی گلستان در درگیری با شکارچیان غیرمجاز جان خود را از دست داد. پرونده ایشان یک بار در دیوان عالی کشور مورد رسیدگی قرار گرفته بود.
افزایش چتر حمایتی قضائی، موضوع ارتقای بیمه شامل اخذ وکیل، تودیع وثیقه و پرداخت دیه در صورت محکومیت و پرداخت هزینههای درمان در صورت مصدومیت توسط شکارچیان غیرمجاز و اصلاح قانون حمل سلاح به نفع محیطبانان از جانب دفتر حقوقی و امور مجلس سازمان با اولویت و سرعت در حال پیگیری است.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24325/49021/146266
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24325/49021/146267
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24325/49021/146268
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24325/49021/146269
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24325/49021/146270
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24325/49021/146271
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24325/49021/146272
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24325/49021/146273
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24325/49021/146274
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24325/49021/146275
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24325/49021/146276
|
- ورود دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان به کلاسهای درس
- دولت و هزارتوی اصلاحات اقتصادی
- سرمقاله
- تیتر اخبار
- رفع فیلترینگ در دست اقدام است
- تیتر اخبار
- گپ و گفت
- بررسی کلیات لایحه اصلاح «قانون مبارزه با مواد مخدر» در مجلس
- افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق برای تمامی مشترکان
- پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
- یادداشت