|
سرمقاله
تیشه به ریشه فرهنگ ایران
با اشعار جعلی
رضا زارع
به تازگی برخی از آثار هنرمندان بخصوص در زمینه شعر تحریف شده است و یا به زبان عامیانه مورد جعل برخی از افراد سود جو و منفعت طلب قرار میگیرد.
گسترش اینترنت و فضاهای مجازی، فرصتی شد تا تمامی اطلاعات هر آنچه که هست در اختیار عموم قرار گیرد. از این رو و به تازگی برخی از آثار هنرمندان بخصوص در زمینه شعر تحریف شده یا به زبان عامیانه مورد جعل برخی از افراد سود جو و منفعت طلب قرار می گیرد، به طوری که در این روزها ما شاهد جعل اشعار برخی از شعرا بوده ایم.
حال و روز ادبیات ما چنان قمر در عقرب است که بیشتر افراد هم سخنرانی و یادداشتها و مقالات خود به همین اشعار و مطالب کذب استناد میکنند.
هدف جعل کنندگان متفاوت است. هدف گروه اول نابودی میراث کهن ادبی و ایجاد خدشه بر چهره شاعران مردمی این سرزمین است. گروه دوم، دنبال لذتی مجازی به نام لایک با هدف جلب توجه هستند.
در این میان نغمه نظامی یکی از شعرای کشور در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران در این خصوص گفت: متاسفانه اینگونه اتفاقات کار ناخوشایندی است و تیشه به ریشه فرهنگ کشور میزند. وی ادامه داد:ایم روزها متاسفانه برخی از افراد سود جو به دنبال این جعلیت هستند، برخی از اشعار شعرای ما را جعل کرده اند و نمیشود کتمان کرد، مهمترین مرجعیت اصلی اشعار شعرای ما مانند حافظ، سعدی، مولوی و ... در کتابخانهها میباشد کتابهای که گردآوری اهل علم و قلم است.
نظامی افزود: این روزها فضاهای مجازی، سایتها و ... مرجعیت درستی ندارند و تمامی این مرجعیت باید از کتاب، افراد صاحب قلم و کتابخانههای معتبر صورت گیرد.
این شاعر در پاسخ به سوالی مبنی بر جعل کردن شعر قیصر امین پور گفت: اشعار این شاعر بزرگ شعر سالمی است و اشعاری که از شعر ایشان جعل کرده اند از نظر دستوری دارای ایراداتی میباشد.
وی تصریح کرد: آشنایی مختصری با سبک قیصر امین پور و تأمل بر ایرادات شعر نمونه، کافی است تا جعلی بودن آن را تشخیص دهید و بدانید که این اثر، شاعر دیگری دارد.
ادبیات ما ارزشمندترین میراثی است که به ما رسیده است و در قبال حفظ و صیانت از آن همه ما مسئولیم. جلوگیری از ایجاد خدشه بر چهره ادبیات معاصرمان وظیفه ماست. پاک کردن لکههای آلوده جعلیات و جلوگیری از گسترش این آلودگی فقط از عهده یک گروه برنمی آید و نیاز به آگاهی و عزم عمومی دارد.
مشروط شدن علت جلوگیری از ادامه تحصیل؛
تکذیب اخراج سیاسی دانشجویان از دانشگاه شهید رجایی
2 امتیاز در مورد معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران گزارش میدهد؛
گام اصولی در کاهش التهابات و ثبات بازار ارز
5 قیمت مسکن و هزینه اجاره چقدر است؟
4 تیتر اخبار
معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش خبر داد:
توزیع شیر پس از تخصیص بودجه
2
ملوان، ذوبآهن، فولاد و نساجی به یک هشتم رسیدند؛
اردکانیها و هواداریها پشت درهای صعود
3
تیتر اخبار
متخصص روانشناسی در گفتوگو با امتیاز؛
دلیل کاهش جمعیت در کشور چیست؟
1
مدیرعامل بانک پارسیان تشریح کرد:
ارتقای ساختار مالی و بهبود کفایت سرمایه بانک پارسیان
4
عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس
نقش پررنگ خودروهای فرسوده در ناترازی بنزین و آلودگی هوا
5
سرعت پژوهشهای تاریخی تا ده برابر بالا میرود
8
گپ و گفت
متخصص روانشناسی در گفتوگو با امتیاز؛
دلیل کاهش جمعیت در کشور چیست؟
یک متخصص روانشناسی در گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: در کاهش جمعیت در جامعه ما ساختمانسازی و خانههای جدید و معماریهایی که دارند مشکلاتی را ایجاد کرد که بیشتر منازل به شکل آپارتمان است، سروصدا بهراحتی انتقال پیدا میکند و موجب آزار همسایگان میشود. مجید یکه باش افزود: یکخوابه یا دوخوابه بودن این آپارتمانها نیز به والدین تعداد فرزندان را بهصورت ناخودآگاه القا میکند، برای مثال وقتی منزلی یکخوابه است به والدین القا میکند که حق بچهدار شدن ندارند وقتی دوخوابه باشد نیز القا میکند که فقط یک فرزند داشته باشند. این متخصص روانشناسی ادامه داد: درگذشته وسعت خانهها بیشتر بود و ازآنجاکه پدربزرگ و مادربزرگ مسئولیت پرورش بچه اول را داشتند هم احساس مفید بودن سالخوردگان بیش از کنون بود و هم به پدر و مادر در نگهداری و تربیت کودکان کمک میشد. امروز متأسفانه خانواده گسترده به خانواده هستهای تبدیلشده است. مجید یکه باش تصریح کرد: در خانههای آپارتمانی برای کنترل تحرک کودک که موجب آزار همسایگان نشود با خوراکی، تلویزیون، کارتون و بازیهای بیتحرک آنها را مشغول میکنند که خود چالش بدی به اسم چاقی را در کودکان ایجاد میکند. این متخصص روانشناسی ادامه داد: امروزه متأسفانه این سبک زندگی و تفکر غلط در بین خانوادههای ایران رخنه کرده است که هرکسی فرزند کمتر داشته باشد باکلاس محسوب میشود، درحالیکه ما خودمان اغلب در خانوادههای با تعداد فرزند بیشتری بزرگشدهایم و سؤال از این افراد این است که مگر خانوادههای پرجمعیت ما درگذشته بیکلاس بودند؟مجید یکه باش تصریح کرد: بهترین خاطرات امروزی نسل دهههای گذشته برمیگردد به همان زمانی که با خواهر و برادرهای خود همبازی بوده و تمام روز را با همدیگر سپری میکردیم که این بازیها و دوستیها نیز موجب تقویت سلامت روانی خانوادهها شده و اجتماعی شدن فرزندان میشد. این متخصص روانشناسی در پایان گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: امروزه یکی دیگر از اصلیترین موانع در کاهش فرزند آوری تنزل دادن نقش مادری در جامعه است وزنان برای انجام فعالیت اجتماعی چنان گاردی را در برابر نقش مادری میگیرند که حذف این نقش رفتهرفته در جامعه آغاز میشود.
رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد:
توسعه ریال دیجیتال و تلاش برای بازمهندسی نظام نظارتی
رئیس کل بانک مرکزی گفت: امروز ما در تلاش برای توسعه ریال دیجیتال و بازمهندسی نظام نظارتی پرداخت و مبادلات در کشور هستیم. محمدرضا فرزین در افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت که با عنوان زیست بوم بانکداری هوشمند؛ حکمرانی دیجیتال و نظارت فناورانه در حال برگزاری است، گفت: این همایش فرصت مناسبی است تا سیاستها و نقاط قوت و ضعف خود را مرور کنیم و با آنها آشنا شویم. وی در رابطه با موضع زیال دبجیتال خاطر نشان کرد: ریال دیجیتال یکی اولویتهای بانک مرکزی است که میتواند کارایی و اثر بخشی سیستم پرداختی کشور را گسترس دهد. در حال حاضر ۲۳ کشور در حال مطالعه بر روی ارز دیجیتال ملی خود هستند و ما نیز در حال مطالعه و کار بر روی این موضوع هستیم و به صورت آزمایشی در جزیره کیش ریال دیجیتال فعال است و ما در تلاس هستیم ریال دیجیتال را تقویت کرده و در کشور گسترس دهیم. رئیس کل بانک مرکزی گفت: موضوع دیگر، به رمز پولها باز میگردد. امروز رمز پولها در جهان توسعه سریعی داشته و استفاده بسیاری از این ابزار میشود با این حال قاعده گذاری در حوزه رمز پولها کار بسیار سختی است. در طرف دیگر، در حوزه مقررات گذاری، موضوع رمز پولها و مسئله تحریم باعث میشود بتوانیم در حوزه تجارت استفاده مطلوبی داشته باشیم. فرزین ادامه داد: در قانون جدید بانکداری بانک مرکزی نحوه مقررات گذاری مربوط به رمز پولها پیش بینی شده است. برای مثال نظارت بر کارگزاران رمز پولها چگونه باشد، بنابراین باید با احتیاط سیاستگذاری کرد. چراکه مسائل پیچیده زیادی در این زمینه وجود دارد. مدیرعامل شرکت توانیر :
۲۴ میلیون مشترک قبض برق زیر ۵۰ هزار تومان دریافت میکنند
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: پس از ابلاغ تعرفههای برق در آبان سال ۱۴۰۲، در جهت تعیین سالانه تعرفههای برق، این تعرفهها در سال ۱۴۰۳ با قابلیت اجرا از مهرماه، وفق قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق ابلاغ شده است.
مصطفی رجبی مشهدی با اعلام این خبر افزود: تعرفه برق مشترکان خانگی وفق ماده ۶ قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق مصوب سال ۱۴۰۱ با ساختار تخصیص حداکثری یارانه برای مصارف زیر الگو که ۷۵ درصد مشترکان را شامل میشود و مدل پلکانی-افزایشی برای مشترکان پرمصرف تعیین شده است.
وی معیار اصلی تعیینکننده تعرفه مشترکان خانگی را وفق ماده قانونی مذکور، «نرخ تأمین» عنوان کرد و گفت: این تعرفه مطابق تعریف مندرج در قانون براساس میانگین نرخ خرید برق قراردادهای تبدیل انرژی نیروگاهها در سه سال گذشته تعیین میشود.
سخنگوی صنعت برق در همین زمینه اضافه کرد: نرخ تأمین در سال ۱۴۰۲ معادل ۵۴۷ تومان و در سال جاری برابر ۷۵۴ تومان برای هر کیلووات ساعت به دست آمده است. از این رو با توجه به نسبت نرخهای مذکور، افزایش تعرفه برق مشترکان خانگی ۳۸ درصد به دست میآید. رجبی مشهدی در ادامه خاطرنشان ساخت: براساس نرخهای ابلاغی، یک مشترک با مصرفی در سطح الگو در ماه غیرگرم (۲۰۰ کیلووات ساعت) معادل ۲۷۹۰۰ تومان در ماه پرداخت خواهد کرد که نسبت به سال گذشته افزایش ۷۷۰۰ تومانی خواهد داشت. به عبارت دیگر با ابلاغ تعرفههای جدید، اغلب مشترکان برق خانگی (بیش از ۲۴ میلیون مشترک)، برای یک دوره دو ماهه، قبضی کمتر از ۵۰ هزارتومانی پرداخت خواهند کرد.
یادداشت
روایتی از فشار روانی و استواری خانواده شهدا در «پری خانه ما»
️ آزاده جهان احمدی نویسنده و پژوهشگر
بهناز ضرابیزاده در کار خودش آدم شناختهشدهای محسوب میشود. سالهاست تمرکز خود را روی خاطرات زندگی همسران شهدا قرار داده است و از این راه هم کتابهای خوب و مهمی نوشته است. و دقیقا از همین رهگذر هم هست که او دنیای زنان و همسران مردانِ جنگ را با همه زیر و بمهایش خوب میشناسد. رنج تنهایی، فقدان و انتظارِ ممتد همسران و مادران شهدا را دچار وضعیت پیچیده و عجیبی کرده است. که نزدیکی به این پیچیدگی و تصویر آن نیازمند دوری از احساسات شدید و غلبه وجه عقلانی و منطقی در نگاه نویسنده است.
آخرین اثر ضرابیزاده کتابی است با عنوان پری خانه ما که شامل خاطرات ۹ خانواده شهید استان همدان است. ویژگیهای مشترک این خانواده این است که بیش از دو شهید تقدیم انقلاب کردهاند. یعنی خانوادههایی که بیش از یک داغ در دفاع مقدس دیدهاند. قاعدتا غم و حزن از دست دادن یک عزیز به اندازه کافی کمرشکن و ماندگار است؛ حالا در شرایط جنگی دهه شصت در همدان که غرب ایران است و مدام هم توسط هواپیماهای عراقی بمباران میشود.
ایننویسنده که پیش از این کتابهای موفقی چون «دختر شینا» و« ساجی» را در کارنامه حرفهای خود دارد، این بار به سراغ اهالی شهر خود، یعنی همدان رفته است. او خانوادههای چند شهید را سوژه نوشتن قرار داده و خاطرات آنها را به زبانی ساده و صمیمی و بدون پیچیدگی و یا حتی تحلیل نقل کرده است. وی در مقدمه کتاب میگوید که هدفش نوشتن خاطرات مادران شهید بوده؛ اما به دلیل فوت تعدادی از این مادران، پای خاطرات دیگر افراد خانواده مانند برادر، همسر و خواهر نشسته است. و دقیقا به همین دلیل است که ما در این اثر با چند زاویه دید روبرو هستیم. هرچند داغ از دست دادن و چشم انتظاری برای همه تلخ است و جنسش کم و بیش شبیه هم است منتهی چه کسی است که نداند داغ اولاد برای مادر تومنی صنار با داغ دیگران توفیر دارد. این داغ تا قیامت بر جگر مادر مینشیند. اما جایی که دیگر مادر شهید در دسترس نویسنده نیست او سراغ اعضای دیگر خانواده میرود تا از چشم آنها به داغ مرگ و شهادت جوانان خانواده بنشیند. ضرابیزاده در این کتاب بدون اینکه گرفتار بزرگنمایی و اغراق داغ مادران و خانواده شهدا شود تلاش کرده فقط از تصویر آن روزها و آن حزن در قالب کلمات پردهبرداری کند. هر چند خود این موضوع عملا کتاب را از حیث ادبیات فقیر میکند اما در عینحال به ارائه تصویر شفاف و درستی از خانوادههای شهدا یاری رسانده است.
زندگی فراز و نشیب و اتفاقات عجیب و غریب زیاد دارد خانواده این نه شهید هم از این قاعده مستثنی نبودند فقط در یک فقره جایی که همسر شهید بعد از شهادت همسر تامه او را دریافت میکند و این خانواده با چه تلاطم متناقض عجیبی روبرو بوده است. « فردای روزی که ایرج شهید شد پستچی زنگ زد گفت نامه دارین از جبهه. نامه ایرج بود با دست لرزان نامه را باز کردم یک دفعه آن فضای سنگین غم و غصه شکست. همه سر تا پا مشکی بودیم اما میخندیدیم. در و دیوار پرچم و پارچه عزا بود اما ما شاد بودیم با شادی بچگانهای گفتم: ایرج زندهست نامه فرستاده، توی نامه نوشته بود اگر من شهید شدم ناراحت نباشید این راهی است که سعادت من در آن است. »
خواهران در احساسات و نگرانی دست کمی از مادران ندارند.نویسنده کتاب لاجرم از آن حزن و نگرانی و سوگ خواهرانه غافل نشده است و به همان شیوه روایت مادران آن موضوعات را مقابل دیدگان مخاطب قرار داده است.
بخشی در فرامتن کتاب ناظر به آرزوهای از دست رفته مادران برای فرزندانشان است. شاید این بخش از زندگی دست کمی از آن حزن و سوگ و داغ از دست رفتن فرزند نداشته باشد. آن آرزویی که برای آینده فرزند داری و یک جنگ ناجوانمردانه و تحمیلی آن را از تو میگیرد. دقیقا این همان جایی است که نویسنده میتوانست متن را تبدیل به ادبیات کند اما فقط با بازگویی آن چه از مصاحبهکنندهها و خوانندگان شنیده بسنده کرده است. البته نویسنده در درآوردن جزئیات هر خاطره زحمت زیادی را متحمل شده است. یعنی عیان است که تلاش کرده مسیر خاطرات را به سمت تصویرسازی مورد نظر خودش ببرد. نویسنده کتاب پری خانه ما از استواری خانوادههای شهدا هم غافل نشده است. زمانی که در اوج اندوه حواسشان به انقلاب است که کاری نکنند که دشمن شاد شوند. آنجایی که ذکر خاطره میکند: « مادر شوهرم دستم را گرفت و برد توی یکی از اتاقها و گفت مرضیه خانم تو هم شدی همسر شهید تا همسایهها و دوست و آشنا و مردم نیومدن داد بزن گریه کن هوار بکش مردم که اومدن محکم باش با گریه وزاری نباید روحیه مردمو تضعیف کنیم و اجر بچهها رو از بین ببریم نمیخوام منافقین فکر کنن ما ضعیفیم یا کم آوردیم.»
در بخشی از کتاب یکی از همسران شهدا تعریف میکند:
«اینحرفها آزارم میداد چه ناجوانمردانه و مظلومانه روزهای سخت از راه رسید. تنها بودیم تنهاتر شدیم. خیلی بد و سخت گذشت اما گذشت. دوران بیوگی شروع شد چه دوران بدی؛ زن بیوه بیپناه است بیتکیهگاه تمام مسئولیتهای زندگی افتاده بود روی دوشم. جرئت نداشتم با کسی حرف بزنم برادرم از یک طرف سینه سپر میکرد مرد صاحبخانه از آن طرف غیرتی میشد. دو سال تمام مشکی پوشیدم تمام آن دو سال در تنهایی و غم و غصه گذشت. توی خیابان راه میرفتم برایم حرف در میآوردند. میرفتم بازار خرید طور دیگری متهم میشدم. هیچکس دلش برای تنهایی من و بچههایم نمیسوخت عاقبت کارم به قرصهای آرام بخش کشید. تنها کسی که به فکر ما بود پدرم بود عصرها یک کیسه میوه فصل میگرفت دستش و میآمد سراغ ما و میگفت آمدم سراغ صغیرها... »
این سخنان همسر شهید موید فشار روانی جامعه ایران بر روی زن جوان همسر از دست داده است. بیآنکه متوجه این فشار باشد فقط بر سبیل همان سنت قدیمی و بیمنطق خود برای پر کردن ایام فراغت با تعطیل کردن عقل رطب و یابس به هم میبافد و غافل از اینکه خزعبلاتش چه فشار روانی بر روی روان یک همسر شهید وارد میکند.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24327/49045/146358
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24327/49045/146359
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24327/49045/146360
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24327/49045/146361
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24327/49045/146362
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24327/49045/146363
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24327/49045/146364
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24327/49045/146365
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24327/49045/146366
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24327/49045/146367
|
- سرمقاله
- تکذیب اخراج سیاسی دانشجویان از دانشگاه شهید رجایی
- گام اصولی در کاهش التهابات و ثبات بازار ارز
- قیمت مسکن و هزینه اجاره چقدر است؟
- تیتر اخبار
- تیتر اخبار
- گپ و گفت
- توسعه ریال دیجیتال و تلاش برای بازمهندسی نظام نظارتی
- ۲۴ میلیون مشترک قبض برق زیر ۵۰ هزار تومان دریافت میکنند
- یادداشت