|
سرمقاله
دستهایی که بر سفره دراز نمیشود!
غلامرضا بنی اسدی
ما به فرهنگ بسیجی نیاز داریم. این نیاز مدام و راهبردی است. روحیه و اخلاص به ظهور رسیده در نسل پیشین، به اعجازی بزرگ، بزرگی و استقلال وطن را تضمین کرد. ایرانِ امروز هم با این روح و روحیه میتواند افق گشایی کند. من آن نسل پرشکوه را دیده ام و نفس به نفس شان، عطر ملکوت را استشمام کرده ام. با شناخت کامل میگویم، بسیجیهای زمان جنگ، همیشه خود را بدهکار کشور و انقلاب میدانستند. هرچه از دستشان برمیآمد را انجام میدادند. موقع برداشت اما دست پیش نمی بردند بلکه به اکراه دست شان به اندازه نیاز و گاه کمتر از آن از سفره برمیداشت.
کلیپ معروفی که یک نفر نانهای خالی را روی دست دارد در برابر صف عبور رزمندگان، شرح واقعی نگاه این نسل ممتاز است. یکی نان خالی را برمیدارد و دیگری از همان هم درمیگذرد و میگذرد! به تجربه میگویم آنان موقع خطر از هم پیشی میگرفتند اما برای گرفتن همان امکانات حداقلی هم پا سست میکردند تا دیگری زودتر برسد. باورشان همان منطق علوی بود که به اندازه توان تلاش باید کرد اما به اندازه رفع نیاز باید برداشت. دقیقا این تفکر نیاز امروز است. به ویژه که فراوان ضربه خورده ایم از کسانی که این معادله را برعکس پیموده اند. کم هم نیستند متاسفانه اینان که تا میتوانند از سفره برمیدارند اما نه حتی به قدر نیاز که به اندازه ای که در چشم باشند به خود تکانی میدهند. به دنبال این هستند گاه که همین تکان هم خسته شان نکند! میخواهند راهی را بیابند که با حداقل کار، بیشترین برداشت را داشته باشند حتی از سفره دیگران. این پندار ضد ارزش کم آسیب نرسانده است. برای راه بستن بر این طریق ناصواب باید به منطق و منهج بسیجی برگردیم. همانی که رزمندگان دفاع مقدس آن را زیست میکردند. حتی وقتی گفته میشد که شما دین خود را ادا کردید بروید و به زندگی تان برسید میگفتند، دین نیست که ادا شود. تکلیف است که تا هستیم، هست پس تا هست ما هم هستیم. میگفتند مگر نماز و روزه و... را میتوان به چند بار به جا آوردن، تمام شده تلقی کرد که نسبت به جهاد به جای نگاه تکلیف محور نسبتِ دین- مدیون را در نظر بگیریم؟ میگفتند تکلیف است با هزار بار انجام در بار هزار و یکم هم ساقط نمیشود.
امروز هم راه غلبه بر مشکلات همین است. بسیجی وار با منطق تکلیف وارد میدان شویم تا از میدان به در شود هرکس دشمن کردار است. تا بشکند هر دستی که نا به جا دراز میشود. تا کور شود هر چشمیکه به این آب و خاک مقدس، چپ نگاه میکند. راه موفقیت همین است. دیگر راهها اگر توفیقی هم به همراه داشته باشند به نسبت هزینه ای که به بار میآورند، عاقلانه نیست. حکم عقل، احیای آن روحیه و توان و اخلاص است...
برای اولین بار یک زن معاون روابط کار وزیر کار شد
4 امتیاز از ناکارایی سیاستهای کلی در تولید خودرو گزارش میدهد؛
بازگشت رکود به بازار خودرو
5 ۴ میلیون ایرانی تنها یک فرزند دارند
5 تیتر اخبار
رئیس پلیس راهور فراجا :
تنها ۳۰ درصد دوربینها در تهران فعال هستند
2
محسن برمهانی، معاون سیما:
ساخت چند مجموعه تاریخی در لیست پیگیری سیما فیلم است
8
مدیرعامل توانیر:
خاموشی خانگی اعمال نمیشود
5 جهانگیر درویش، معمار ورزشگاه تختی درگذشت
جهانگیر درویش، معمار مطرح ایرانی در سن ۹۱ سالگی گذشت. استادیوم تختی (فرحآباد) یکی از بناهای سرشناس ساخته شده توسط جهانگیر درویش است. او طراح نقشه موزه ایران درودی است. از پروژههای معروف دیگر او میتوان به انستیتوی ملی آموزش در مازندران، مرکز رادیو تلویزیونهای تهران، بندرعباس، شیراز، ارومیه و تبریز، ساختمان مرسدس بنز در تورین و پنج ساختمان فروش اتومبیل برای برندهای کرایسلر، مزدا، تویو تا، رنو، جیپ اشاره کرد. کارشناس سواد رسانهای در گفتوگو با امتیاز مطرح کرد؛
نقش فضای مجازی در ارتباط مؤثر میان فرزند و خانواده
1 گپ و گفت
کارشناس سواد رسانهای در گفتوگو با امتیاز مطرح کرد؛
نقش فضای مجازی در ارتباط مؤثر میان فرزند و خانواده
یک کارشناس سواد رسانهای در گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: امروز متأسفانه برخی از بی اخلاقی ها کم کم به یک ارزش تبدیل می شود و نباید فراموش کرد که گرویدن به سمت ارزشها و یا دوری از آن تا پایان عمر وجود دارد؛ در این میان خانواده از گروههای مرجع فرد هستند و اگر پدر و مادر آگاهی لازم را داشته و افراد فهیم و عاقلی باشند، فرد اثرپذیری بیشتری از آنها خواهد داشت. وی ادامه داد: فضای مجازی موجب ارتباط بیشتر فرزندان با فناوری بهجای خانواده است و همین مسئله جایگاه والدین و فرزندان را متزلزل کرده است و موجب شده فرزند، خانواده را اشتباه گر تلقی کند. حال خانوادهها باید بهروز باشند و همانطور که سرعت دنیای اطلاعات بیشتر میشود، والدین نباید از فرزندان خود عقب بمانند که در این صورت، در حوزه انتقال ارزشها نیز از فرزندان خود عقبتر خواهند ماند. سعید مدرسی افزود: وقتی جایگاه والدین تضعیف میشود، باید مدرسه را بهعنوان مرجع جایگزین در نظر بگیریم لذا نباید فراموش کرد که ساختار آموزشی در تربیت بسیار مؤثر است که باید در انتقال فرهنگ بسیار قوی شود. حوزه تربیت، سیستم باز دینامیک است و مؤلفههای بسیاری در آن در حال فعالیت هستند. از دهه ۷۰ میلادی به معضلات تربیتی در دنیا پرداخته شده و از دهه ۳۰ این دغدغهها مطرح شده است. این در حالی است که ما تازه چند سالی میشود که در این حوزه دغدغههایی پیدا کردیم. این کارشناس سواد رسانهای در پایان گفتوگو با امتیاز عنوان کرد: برای تربیت باید به مؤلفههای چون تربیت در شرایط آرمانی، تربیت در دوره حساس کنونی، سبکهای فرزندپروری و تجربههای جهانی توجه داشت. باید بتوان برای گذار از وضع موجود به وضع مطلوب نقشهای را طراحی کرد. یک پدر و مادر طراز سواد رسانهای باید بتواند از فرصتهای عرصه رسانه در راستای رشد و تربیت استفاده کند تا نسبت به تهدیدهای تربیتی موجود در رسانه از فرزندان خود صیانت ایجاد کند.
آغاز اجرای برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری
مدیر کل دفتر زیست بومهای دریایی محیط زیست گفت: برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری تدوین و اجرای آن از آبانماه ۱۴۰۲ به ادارات کل حفاظت محیط زیست استانهای شمالی کشور ابلاغ شد. محمد طالبی متین، مدیر کل دفتر زیست بومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: در راستای اجرای بند ط ماده ۳۸ قانون برنامه ششم توسعه، برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری تدوین و اجرای آن از آبانماه ۱۴۰۲ به ادارات کل حفاظت محیط زیست استانهای شمالی کشور ابلاغ شد. هدف از این برنامه، حفظ این گونه با ارزش، اندمیک و در معرض خطر انقراض دریای خزر است که در اولویت فعالیتهای محیطزیست دریایی و تالابها قرار گرفته است.وی گفت: از جمله اقدامات مهم این برنامه، تشکیل دبیرخانه فوک خزری در دانشگاه تربیت مدرس واحد نور بوده که تعاملات سازندهای میان دانشگاه و واحدهای اجرایی ایجاد کرده است. انتظار میرود این همگرایی در آینده نزدیک نتایج مثبتی در حفاظت از فوک خزری به همراه داشته باشد. طالبی افزود: کارگروههای اجرایی استانی با محوریت ادارات کل حفاظت محیط زیست استانهای گیلان، مازندران و گلستان و با مشارکت استانداریها و سایر ذینفعان تشکیل شده است. مراکز امداد و نجات این گونه ارزشمند نیز در این سه استان تجهیز و استقرار یافتهاند. در همین راستا، کارگاههای آموزشی تخصصی برای ذینفعان و محیطبانان برگزار شده است که شامل آموزش روشهای اصولی امداد و نجات، رهاسازی، دفن لاشه و نمونهبرداری صحیح بوده است. بارش سنگین و خطرناک در راه است
رئیس مرکز ملی پیشبینی سازمان هواشناسی با اشاره به بارشهای خطرناک در برخی استانها به مردم توصیه کرد امروز چهارشنبه از سفر به گیلان و مازندران خودداری کنند. معاون هواشناسی مازندران گفت: با توجه به استقرار سامانه سرد بارشی هشدار نارنجی صادر شد و در مناطق مرتفع با ریزش سنگ روبرو هستیم. صادق ضیائیان رئیس مرکز ملی پیشبینی سازمان هواشناسی اظهار کرد: با توجه به ورود سامانه بارشی، دیروز بارشها را در آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، خوزستان، لرستان، مرکزی، قزوین و از اواخر وقت دیروز در شمال غرب تهران خواهیم داشت. وی با بیان اینکه بارشهای شدید در مناطقی از استان لرستان، شمال خوزستان، جنوب ایلام و غرب چهارمحال و بختیاری داریم، افزود: امروز نیز بارشهای سنگین برای استانهای خوزستان لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر و قزوین پیشبینی شده است. وی با تاکید بر اینکه بارشها در شمال استان فارس، کهگیلویه و بویراحمد، شمال خوزستان، لرستان و چهارمحال و بختیاری خطرناک خواهد بود، تصریح کرد: به مردم توصیه میکنیم امروز از سفر به استان گیلان و غرب مازندران با توجه به بارش برف خودداری کنند. رئیس مرکز ملی پیشبینی سازمان هواشناسی کشور گفت: روز پنجشنبه در استانهای کردستان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، فارس، بخشهایی از کرمان و ارتفاعات هرمزگان بارندگیها ادامه دارد. ضیائیان بیان کرد:بارشهای امروز برای کردستان، بخشهای از خراسان رضوی و بخشهایی از خراسان جنوبی شدید خواهد بود.وی همچنین از کاهش ۲ تا ۶ درجهای دما در کشور طی امروز چهارشنبه خبر داد.
باید پیشه دستفروشی را به عنوان شغل به رسمیت بشناسیم
معاون خدمات شهری شهرداری تهران بر لزوم ساماندهی دستفروشان در روز بازارهای فاخر و ماندگار تاکید کرد و گفت: باید پیشه دستفروشی را به عنوان شغل به رسمیت بشناسیم. داود گودرزی، در جلسه ساماندهی دستفروشان شهر تهران که با حضور مجتبی اقوامیپناه سرپرست شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران، ناصری سرای مدیر کل برنامهریزی و سرمایه انسانی معاونت خدمات شهری، سیاح رئیس مرکز بهبود فضای کسب و کار وزارت امور اقتصاد و دارایی، نماینده شرکت بهرهبرداری متروی تهران، عباس نژاد رئیس دفتر مرکزی حراست معاونت خدمات شهری برگزار شد، گفت: معتقدیم که قشری از جامعه، پیشه دست فروشی را به عنوان شغل انتخاب کردند و ما نیز باید آنها را به رسمیت بشناسیم و به این موضوع با نگاه فرصت نه معضل بنگریم و در جهت ساماندهی آنان گام برداریم و تمامی این اقدامات در راستای کمک به اقتصاد خانواده است و فرصت طلایی است که انضباط بخشی و ساماندهی در شهر از اهداف مهم آن محسوب میشود. وی با بیان اینکه بر اساس تأکیدات و توصیههای شهردار تهران مبنی بر نظم و انضباط بخشی به شهر، جهت ساماندهی دستفروشان ۵ گام تعریف شده است و مذاکراتی نیز با سایر ارگانهای ذیربط صورت گرفته است، گفت: در حال حاضر ۲۰ نقطه خاص در سطح شهر تهران که مشکلاتی را برای شهروندان ایجاد کرده بود، شناسایی شده است که از این تعداد ۱۲ نقطه ساماندهی و ۸ نقطه دیگر باقیمانده است. ۴ میلیون ایرانی تنها یک فرزند دارند
در نشست دبیران ستاد جوانی جمعیت، معاون پایش و نظارت این ستاد با اشاره به آمار زوجهای دارای یک فرزند، بر لزوم تشویق این زوجها به فرزندآوری دوم تاکید کرد.
معاون پایش و نظارت ستاد ملی جمعیت گفت: تقریبا ۳۰ درصد زوجین در سن باوری یک فرزند دارند. جمعیت اینها به ۴میلیون نفر میرسد و اگر اینها را تشویق کنیم در دوسال می توان مشکلات نرخ باوری ما را حل کند و علاوه بر این می تواند مشکلات تک فرزندی ها را در ابتدا حل کند.
نشست دبیران ستاد جوانی جمعیت استانداریها و دستگاههای اجرایی در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.
براساس این گزارش، شکیبا محبی تبار دبیر ستاد ملی جمعیت در این نشست اظهار کرد: استانداری ها در تماس با مردم هستند و آشنایی کامل با نیازهاو درخواست ها و نکات زندگی مردم دارند و مسئولیت اجرای سیاست های ملی جمعیت را نیز عهده دار هستند.
وی افزود: برحسب ماده قانون ۹ و ۱۰ سیاستهای جمعیت دو بند مهم وجود دارد، یکی حفظ جمعیت روستاها و مناطق مرزی و ایجاد مراکز مرزی است به ویژه در مناطق حاشیه خلیج فارس است که با ایجاد مراکز اقتصادی صورت می گیرد.
وی افزود: در بند ۹ این سیاستها با هدف توزیع جمعیت را داریم که باید پیگیری شود.
دبیر ستاد ملی جمعیت ادامه داد: در سفر اخیر رئیس جمهور به سیستان و بلوجستان بند ۱۰ سیاست های ملی جمعیت پیگیری شد و می توانیم بگوییم اهداف این سفر منطبق بر بند ۱۰ سیاست های کلی نظام بود که جزایر خلیج فارس و دریای عمان را نیز بررسی کردیم. وی اضافه کرد: اهتمام به پیگیری مباحث جمعیتی در استانهای ساحلی را اولویت قرار داده ایم و وعده های بازدید گزارش شده است و می خواهیم این استانهای مرزی آبی به صورت مشخص را پیگیری کنیم.
انسیه کتابچی معاون پایش و نظارت ستاد ملی جمعیت گفت: تکالیف استانداران مشخص است و گزارش های استانی به دست ما رسیده است لازم است برنامه های متناسب با آن استان تدوین و تصویب و اجرا شود. از برخی از استانها گزارشهای خوبی را دریافت کرده ایم و افزایش نرخ باروری را در ابتدای سال ۱۴۰۳ داشته ایم که مربوط به سال گذشته بود. باید در هرجای برنامه روح حاکم بر برنامه های به سمتی برود که این زودبازده تر و اثربخش تر باشند.
وی افزود: از بین مشوقهای جمعیتی تنها مشوق زمین و مسکن می تواند باعث ترغیب به فرزندآوری کند. حتی این می تواند تمایل جدید هم ایجاد کند.
کتابچی خاطرنشان کرد: اجرای ماده ۴ قانون جوانی جمعیت و خوابگاههای ها متاهلی سرعت خوبی روی نرخ ازدواج داشته است.
معاون پایش و نظارت ستاد ملی جمعیت یادآور شد: براساس آخرین مطالعات مرکز تحقیقات دانشگاه تهران. ۳.۵ میلیون زوج در کشور داریم و ۱۲ درصد ناباوری اولیه و ۱۶ درصد ثانویه هستند. در ناباروی اولیه این افراد به دنبال فرزند هستند اما نمی توانند فرزند دار شوند که باید در اولیت ما قرار بگیرند.
وی ادامه داد: در ناباوری چند مساله مانند نابسامانی میدان عمل وجود داشت زوج نمی دانست از کجا باید شروع کند و کجا برود که قانون اجرای نظام ارجاع را پیگیری کردیم و مشکلات حل شد.
کتابچی تاکید کرد: تا پیش از اجرای نظام ارجاع ۳۵ درصد زوجین ما مستقیما به مراکز قوق تخصصی ناباروری می رفتند این در حالی است که این نرخ در دنیا ۱۲ درصد است.
وی یادآور شد: عملا ۲۵ درصد امکان موفقیت در مراکز ناباوری ها وجود دارد و بسیاری از افراد می توانند با اصلاح سبک زندکی، جراحی های سرپایی و دارو درمانی مشکلاتشان را حل کنند.
وی تاکید کرد: در ماده ۴۱ قانون هم آمده است که به صورت نامحسوس نوجوانان و جوانان در معرض اولیه ازمایشات ناباوری قرار بگیرند تا معطل مشکلات ناباوری در اینده نشوند.
معاون پایش و نظارت ستاد ملی جمعیت ادامه داد: تقریبا ۳۰ درصد زوجین در سن باوری یک فرزند دارند. جمعیت اینها به ۴میلیون نفر میرسد و اگر اینها را تشویق کنیم در دوسال می توان مشکلات نرخ باوری ما را حل کند و علاوه بر این می تواند مشکلات تک فرزندی ها را در ابتدا حل کند.
وی عنوان کرد: تکریم و تشویق ارائه خدمات دهندگان سلامت در شبکه و بهداشت مهم است، اینها مانع جلوگیری از بارداری ها شدند و در حدود ۴۰ درصد از جامعه کل کشور خدمات سلامت را از شبکه بهداشت دریافت می کنند و به ارائه دهندگان خدمات اطمینان دازند، اینها آموزش دیده اند که انصراف از سقط بدهند و برای فرزنداوری ترغیب کنند.
|
|
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24328/49046/146409
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24328/49046/146410
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24328/49046/146411
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24328/49046/146412
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24328/49046/146413
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24328/49046/146414
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24328/49046/146415
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24328/49046/146416
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24328/49046/146417
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24328/49046/146418
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24328/49046/146419
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24328/49046/146420
آدرس مطلب: http://emtiazdaily.ir/newspaper/page/24328/49046/146421
|
- سرمقاله
- برای اولین بار یک زن معاون روابط کار وزیر کار شد
- بازگشت رکود به بازار خودرو
- ۴ میلیون ایرانی تنها یک فرزند دارند
- تیتر اخبار
- خاموشی خانگی اعمال نمیشود
- جهانگیر درویش، معمار ورزشگاه تختی درگذشت
- نقش فضای مجازی در ارتباط مؤثر میان فرزند و خانواده
- گپ و گفت
- آغاز اجرای برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری
- بارش سنگین و خطرناک در راه است
- باید پیشه دستفروشی را به عنوان شغل به رسمیت بشناسیم
- ۴ میلیون ایرانی تنها یک فرزند دارند